De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Eerste Afrikaanse land adopteert Bitcoin als legaal betaalmiddel: waarom juist?

Express

25/04/2022 - 11:05

De Centraal-Afrikaanse Republiek treedt in de voetsporen van El Salvador en wil Bitcoin gebruiken om zijn beschadigde economie te herstellen. De Centraal-Afrikaanse Republiek werd dit weekend het eerste Afrikaanse land dat cryptomunt Bitcoin adopteerde als legaal betaalmiddel. Samen met El Salvador is het Afrikaanse land het tweede land ter wereld dat de cryptomunt in gebruik […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Cuba gaat bitcoin en andere cryptomunten legaliseren als betaalmiddel (29/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Cubaanse regering onderzoekt de mogelijkheid om bitcoin en andere cryptomunten als betaalmiddel te aanvaarden en het gebruik te reguleren. Het land ziet daar een middel in om economische sancties van de VS te omzeilen. Eerder dit jaar maakte El Salvador als eerste land ter wereld van bitcoin een wettig betaalmiddel.
  [naar artikel]
 2. Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land El Salvador is het eerste land in de wereld dat Bitcoin (BTC) aanvaardt als wettig betaalmiddel. De regering van president Nayib Bukele heeft dinsdagnacht een wetsvoorstel daaromtrent goedgekeurd. De bal ging afgelopen weekend al aan het rollen. Toen liet de Salvadoraanse president tijdens een video-opname, die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami, […] Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land
  [naar artikel]
 3. El Salvador eerste land waar bitcoin wettelijk betaalmiddel is (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 4. Wereldprimeur: El Salvador maakt van bitcoin wettelijk betaalmiddel (07/09/2021 - Knack)
  Vanaf dinsdag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 5. El Salvador is eerste land waar bitcoin vanaf nu wettelijk betaalmiddel is (07/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf vandaag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 6. El Salvador is eerste land ter wereld dat bitcoin als wettelijk betaalmiddel erkent (07/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf dinsdag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 7. El Salvador voert als eerste land bitcoin in als wettig betaalmiddel (09/06/2021 - De Tijd)
  14:18 Het Nationaal Congres van El Salvador heeft als eerste land ter wereld een wet goedgekeurd om van de bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Binnen 90 dagen zou de bevolking met de cryptomunt kun...
  [naar artikel]
 8. “Nee tegen bitcoin”: protest in eerste land ter wereld waar cryptomunt wettig betaalmiddel is (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Duizenden mensen zijn de straat opgegaan in de hoofdstad van El Salvador om te protesteren tegen de invoering van de bitcoin als wettig betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse land. El Salvador is het eerste land ter wereld dat de cryptomunt als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd naast de Amerikaanse dollar, maar veel inwoners zijn bezorgd over de grote waardeschommelingen van de bitcoin.
  [naar artikel]
 9. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami. "Het zal jobs creëren en duizenden mensen in het formele economische circuit integreren." Volgens het hoofd van betaaldienstverlener Zap, Jack Mallers, wordt El Salvador zo het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 10. El Salvador eerste land dat van bitcoin wettelijk betaalmiddel zal maken (09/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Congres van El Salvador heeft een wet goedgekeurd om van de bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken. Het wordt daarmee het eerste land ter wereld om die stap te zetten. President Nayib Bukele wil zo de groei van het Centraal-Amerikaanse land stimuleren.
  [naar artikel]
 11. El Salvador maakt bitcoin wettig betaalmiddel, als eerste land ter wereld (09/06/2021 - De Morgen)
  Als eerste land ter wereld voert El Salvador de bitcoin in als wettig betaalmiddel. Elk bedrijf moet een betaling met de digitale munt accepteren, mits het over de daarvoor benodigde technologie beschikt. Ook belasting kan binnenkort met bitcoins worden betaald.
  [naar artikel]
 12. Tweede land kiest Bitcoin als officieel betaalmiddel (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Centraal-Afrikaanse Republiek heeft het gebruik van cryptomunten gelegaliseerd en de bitcoin meteen aangenomen als officiële munteenheid, naast de Centraal-Afrikaanse frank. Dat maakte het kabinet van president Faustin-Archange Touadéra woensdag bekend.
  [naar artikel]
 13. El Salvador wil als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel (06/06/2021 - VRT NWS)
  El Salvador wil van de digitale munt bitcoin een wettig betaalmiddel maken. De president van het land in Centraal-Amerika, Nayib Bukele, zal daarvoor volgende week een wetsvoorstel indienen. Als het parlement het voorstel goedkeurt, zou dat een wereldprimeur zijn.
  [naar artikel]
 14. Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel De internationale financiële instelling heeft verklaard dat ze El Salvador niet zal helpen om Bitcoin als legale valuta te introduceren. Het land heeft zichzelf drie maanden gegeven om Bitcoin als betaalmiddel te lanceren. Het land kan nu enkel rekenen op het Internationaal Monetair Fonds (IMF). El Salvador was deze maand het eerst land wereldwijd dat […] Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel
  [naar artikel]
 15. Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is (14/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is De rijkste man ter wereld houdt vol dat Dogecoin (DOGE) een betere transnationale munteenheid dan Bitcoin (BTC) is. Elon Musk heeft in een interview met Time Magazine uitgelegd waarom de grapmunt Dogecoin volgens hem nog steeds beter geschikt is voor internationale transacties dan Bitcoin, de oudste en meest waardevolle cryptomunt ter wereld. Het gesprek met […] Lees dit artikel: Elon Musk legt uit waarom Dogecoin nog steeds een beter betaalmiddel dan Bitcoin is
  [naar artikel]
 16. El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen (06/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen El Salvador werkt aan een wetsvoorstel om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Dat heeft de Salvadoraanse president Nayib Bukele gezegd in een video-opname die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami. Hij zal het wetsvoorstel volgende week indienen. Het wetsvoorstel moet nog worden beoordeeld door het parlement van het land, maar omdat […] Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen
  [naar artikel]
 17. 6 stierse voorspellingen over Bitcoin voor 2022 van de Salvadoraanse president Nayib Bukele (03/01/2022 - Express)
  Bukele deed op de eerste dag van 2022 een reeks enorm stierse voorspellingen over Bitcoin. Hoe realistisch zijn die? De 40-jarige Nayib Bukele is volgens sommigen van zijn landgenoten een dictator, die van de democratie een grap maakte door cryptomunt Bitcoin vorig jaar een legaal betaalmiddel te maken in het Centraal-Amerikaanse land. Daar ligt Bukele […]
  [naar artikel]
 18. Eerste land voert bitcoin als wettig betaalmiddel in: “Welzijn van bevolking op het spel gezet” (24/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Primeur voor El Salvador. Vanaf 7 september aanvaarden ze er de bitcoin ook als een wettig betaalmiddel en daarmee zijn ze het eerste land ter wereld dat die beslissing neemt. Je zal er als het ware een cola mee kunnen kopen op de hoek van de straat maar ook je belastingen mee kunnen betalen. Het doel? De groei van het land stimuleren. Al vrezen experten voor de afloop van dit “experiment”.
  [naar artikel]
 19. Liechtenstein zet deur op kier voor bitcoin als wettig betaalmiddel (08/05/2023 - De Tijd)
  16:32 Liechtenstein zet als eerste Europese land de deur op een kier om de bitcoin te aanvaarden als wettig betaalmiddel. Het gebruik ervan blijft wel beperkt tot bepaalde overheidsdiensten.
  [naar artikel]
 20. El Salvador wil 's werelds eerste 'Bitcoin City' bouwen (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador is van plan om 's werelds eerste ‘Bitcoin City’ te bouwen. De stad zal in eerste instantie worden gefinancierd door bitcoinobligaties, aldus president Nayib Bukele. Dat betekent dat de inzet van het Centraal-Amerikaanse land op de cryptomunt wordt uitgebreid. El Salvador was in september het eerste land ter wereld dat bitcoin aanvaardde als wettig betaalmiddel.
  [naar artikel]
 21. 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin Niet iedereen in El Salvador staat te springen om, naast de Amerikaanse dollar, Bitcoin (BTC) te aanvaarden als betaalmiddel. Uit een enquête blijkt dat 75 procent van de Salvadoranen sceptisch staat tegenover de invoering van Bitcoin als legaal betaalmiddel. Uit een enquête waarbij 1.233 mensen uit El Salvador tussen 1 en 4 juli werden bevraagd […] Lees dit artikel: 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin
  [naar artikel]
 22. Bitcoin half jaar betaalmiddel in El Salvador, maar bijna niemand gebruikt het (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In september vorig jaar was het zover: de cryptomunt Bitcoin werd een wettelijk betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse El Salvador. In november kondigde president Nayib Bukele dan weer de bouw van ‘Bitcoin City’ aan. Ondertussen lijkt het er echter op dat de Bitcoin-droom vooral een luchtkasteel is.
  [naar artikel]
 23. IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten” (24/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten” Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten. Dat krijgt El Salvador te horen, waar bitcoin sinds kort gebruikt kan worden om mee te betalen. “Bitcoin moet niet als wettig betaalmiddel gebruikt worden.” Daarvoor waarschuwt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag, in niet mis te […] Lees dit artikel: IMF waarschuwt: “Bitcoin invoeren als wettig betaalmiddel is een goede manier om je land potentieel in de financiële afgrond te storten”
  [naar artikel]
 24. Maleisië kan het volgende land zijn waar Bitcoin een wettig betaalmiddel wordt (22/03/2022 - Express)
  De Maleisische viceminister van Communicatie en Multimedia, Zahidi Zainul Abidin, zei afgelopen maandag dat hij hoopt dat Bitcoin (BTC) een wettig betaalmiddel wordt in het land. Dit zou de jongere generatie Maleisiërs moeten helpen, die zeer actief is in de cryptosector. Tot nu toe is El Salvador het enige land waar de digitale valuta een […]
  [naar artikel]
 25. El Salvador voert Bitcoin als wettig betaalmiddel in (06/06/2021 - De Tijd)
  08:11 De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, waardoor El Salvador het eerste land ter wereld wordt dat een cryptomunt als wettig betaalmiddel erkent.
  [naar artikel]
 26. ABN AMRO vindt bitcoin ongeschikt als betaalmiddel (06/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bitcoin is ongeschikt als wereldwijd betaalmiddel. Dat schrijft de Nederlandse grootbank ABN AMRO in een analyse van de belangrijkste cryptomunt. Zo is het totale aantal bitcoins begrensd en zijn de transactiekosten voor kleinere betalingen hoog. Daarnaast heeft de bitcoin geen stabiel prijsniveau en dat is slecht voor het vertrouwen. Volgens de bank is het ook nog niet duidelijk of de bitcoin definitief zal aanslaan.
  [naar artikel]
 27. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami.
  [naar artikel]
 28. Bitcoin nu officieel betaalmiddel in El Salvador (07/09/2021 - De Tijd)
  12:14 El Salvador voert dinsdag de bitcoin in als wettelijk betaalmiddel en heeft al 400 bitcoins gekocht.
  [naar artikel]
 29. IMF roept El Salvador op te stoppen met bitcoin als betaalmiddel (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador moet een einde maken aan het gebruik van de cryptomunt bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het IMF zijn er te veel risico's verbonden aan de bitcoin, die recent in een vrije val is beland en sinds een piek in november bijna de helft van zijn waarde heeft verloren.
  [naar artikel]
 30. VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren Een Amerikaanse topambtenaar vergaderde woensdag met Salvadoraans president Nayib Bukele. Op de agenda: de regulatie van Bitcoin zodra het vanaf september een legaal betaalmiddel wordt in El Salvador. In het nieuws: De verenigde Staten beginnen zich te moeien met de Bitcoinplannen van El Salvador. Onderstaatssecretaris voor Buitenlandse Zaken en Amerikaans diplomaat Victoria Nuland is op […] Lees dit artikel: VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren
  [naar artikel]
 31. Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken (30/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maakt zich zorgen over landen die Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten willen legaliseren als betaalmiddel. Eerder dit jaar heeft El Salvador al die stap gezet. Meer en meer landen overwegen om cryptomunten te aanvaarden als wettig betaalmiddel. Die tendens baart het IMF zorgen. “Voor sommige landen lijkt het zeer aanlokkelijk […] Lees dit artikel: Het IMF maakt zich zorgen over landen die van Bitcoin een wettig betaalmiddel willen maken
  [naar artikel]
 32. Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan? (07/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan? El Salvador werd vandaag het eerste land ter waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. President Nayib Bukele bevestigde maandag de aankoop van 200 Bitcoins ter voorbereiding van de financiële transformatie. De Salvadoraanse overheid zou zeker 17 miljoen euro in Bitcoin bezitten. Sinds dinsdag is El Salvador het eerste land ter wereld waar Bitcoin wordt gezien […] Lees dit artikel: Salvadoranen kunnen nu betalen met Bitcoin: hoe pakt de overheid de cryptolancering aan?
  [naar artikel]
 33. Nieuws dat Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel duwt cryptomarkt de dieperik in (13/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nieuws dat Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel duwt cryptomarkt de dieperik in Vandaag kondigden Tesla en CEO Elon Musk aan dat ze stoppen met het accepteren van BTC als betaling voor hun voertuigen. Dit vanwege een bezorgdheid over het ‘snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mijnbouw en transacties, vooral steenkool.’ Als reactie op het nieuws verloor Bitcoin 15 procent aan waarde in minder dan drie uur […] Lees dit artikel: Nieuws dat Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel duwt cryptomarkt de dieperik in
  [naar artikel]
 34. Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen De introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador verliep dinsdag allesbehalve rimpelloos. De cryptoportemonnee Chivo liet het meermaals afweten. President Nayib Bukele zal zich de eerste Bitcoindag van El Salvador wellicht anders voorgesteld hebben. Er waren straatprotesten tegen de invoering van de cryptomunt als wettig betaalmiddel en wellicht niet toevallig kende Bitcoin op […] Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen
  [naar artikel]
 35. Ook Uber overweegt om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel (11/02/2021 - Express)
  Dara Khosrowshahi, CEO van Uber, heeft in een interview gezegd dat het bedrijf open staat voor het idee om bitcoin als betaling te accepteren. Concrete plannen daarvoor zijn er wel nog niet. De cryptomunt bitcoin wordt steeds meer mainstream. Terwijl de meeste grote bedrijven vroeger liever wegbleven van de virtuele munt die ze te volatiel […] The post Ook Uber overweegt om bitcoin te aanvaarden als betaalmiddel appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 36. IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin Zonder het land bij naam te noemen, plaatst het Internationaal Muntfonds (IMF) vraagtekens bij de plannen van El Salvador met Bitcoin. Vanaf 7 september mogen de inwoners van El Salvador Bitcoin gebruiken voor hun dagelijkse transacties. Het Centraal-Amerikaanse land wordt daarmee het eerste land ter wereld dat de cryptomunt zal aanvaarden als wettelijk betaalmiddel. Momenteel […] Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin
  [naar artikel]
 37. El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig heeft gelegaliseerd als betaalmiddel, heeft na de recente dip van Bitcoin 420 nieuwe munten gekocht. In totaal bezit het Latijns-Amerikaanse land al 1.120 BTC. Bitcoin zat eerder deze maand even op recordkoers. De grootste cryptomunt op de markt was op het hoogtepunt ruim 66.000 […] Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan
  [naar artikel]
 38. Amazon gaat dit jaar nog Bitcoin accepteren als betaalmiddel, zegt insider (26/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Amazon gaat dit jaar nog Bitcoin accepteren als betaalmiddel, zegt insider De geruchten dat e-commercegigant Amazon binnenkort in Bitcoin en andere cryptomunten zal stappen, zwellen aan. Amazon zou zelfs van plan zijn om een eigen munt te lanceren. Wat we alvast zeker weten, is dat het bedrijf op zoek is naar een expert voor digitale munten. Amazon is al enkele dagen op zoek naar een “Digital […] Lees dit artikel: Amazon gaat dit jaar nog Bitcoin accepteren als betaalmiddel, zegt insider
  [naar artikel]
 39. Nederlandse miljardair niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel: “Te veel schommelingen” (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
  [naar artikel]
 40. Nederlandse fintech-miljardair niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel: “Te veel schommelingen” (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
  [naar artikel]
 41. Nederlandse miljardair en Adyen-baas niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
  [naar artikel]
 42. Nederlandse miljardair van fintechbedrijf Adyen niet overtuigd van bitcoin als betaalmiddel (11/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse miljardair Pieter van der Does, baas van fintechbedrijf Adyen, is niet overtuigd van de bitcoin als betaalmiddel. De topman en mede-oprichter van Adyen zegt tegen de Amerikaanse nieuwszender CNBC dat bitcoin en andere cryptomunten te veel waardeschommelingen laten zien, waardoor ze niet geschikt lijken te zijn voor het doen van transacties.
  [naar artikel]
 43. Oog om oog: “Bitcoin-president” Nayib Bukele voert op hondsbrutale wijze oorlog tegen de misdaadbendes in zijn El Salvador (22/01/2023 - Express)
  El Salvador is de geschiedenis ingegaan als het eerste land ter wereld dat de cryptomunt Bitcoin als wettig betaalmiddel heeft ingevoerd. Maar de Centraal-Amerikaanse natie haalde vorig jaar ook de krantenkoppen om minder luchthartige redenen. Zo werd het land geteisterd door bendegeweld van de meest weerzinwekkende soort. De cryptogekke leider van het land, Nayib Bukele, […]
  [naar artikel]
 44. ‘Bitcoin zit verstrikt in contradicties' (18/11/2017 - De Tijd)
  12:09 Hoe wilder de waarde van de bitcoin omhoogschiet, hoe minder geschikt de digitale munt is als hét betaalmiddel van de toekomst. Het is maar een van de contradicties waarmee de bitcoin worstelt, zegt m...
  [naar artikel]
 45. IMF waarschuwt El Salvador voor bitcoin (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt het geen goed idee dat El Salvador bitcoin aanvaardt als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt de VN-organisatie in een maandag gepubliceerd document over het Centraal-Amerikaanse land.
  [naar artikel]
 46. Zwitserse stad Lugano maakt Bitcoin en Tether legaal betaalmiddel (04/03/2022 - Express)
  De Zwitserse stad Lugano wil dat handelszaken de cryptomunten Bitcoin en Tether gebruiken voor dagdagelijkse transacties. De pittoreske Zuid-Zwitserse stad Lugano kent een bevolking van iets meer dan 63.000 mensen en is daarmee de grootste stad van het Italiaans sprekende kanton Ticino, nabij de grens met Italië.  Lugano is een van de zovele steden die […]
  [naar artikel]
 47. Vliegtuigtickets betalen met bitcoin (23/05/2017 - Express)
  Budgetvliegtuigmaatschappij Peach Aviation wordt de eerste Japanse luchtvaartmaatschappij die klanten toelaat tickets te betalen in bitcoin. Het bedrijf wil zo profiteren van de ononderbroken stroom van toeristen vanuit China en Zuid-Korea. Tegelijkertijd speelt het in op de hype die in Japan door de crypromunt is veroorzaakt. De aankondiging volgt op een aantal wijzigingen die eerder dit jaar door de Japanse overheid werden doorgevoerd. De bitcoin is in het land nu gewoon een legaal betaalmiddel. De regering hoopt zo de investeringen in financiële technologie in innovatie verder aan te zwengelen. De legalisering van de cryptomunt is volgens experts ook een eerste stap in de strijd tegen het witwassen van geld een andere financiële misdaden, waarmee de bitcoin vaak wordt geassocieerd Toch gaat het niet om een première: passagiers van de Letse luchtvaartmaatschappij airBaltic en het Poolse Lot kunnen al langer met bitcoin betalen. Verwacht woord dat vooral jonge Chinese klanten van de mogelijkheid gebruik zullen maken om in bitcoin te betalen. Net die groep voelt zich comfortabel met de cryptomunt. Peach is eigendom van Japans grootste luchtvaartmaatschappij ANA, dat 66% van de aandelen bezit. Ondanks grote inspanningen slagen Peach en andere budget luchtvaartmaatschappijen er – in tegenstelling tot hun Europese collega’s- voorlopig niet in een groter marktaandeel te veroveren. The post Vliegtuigtickets betalen met bitcoin appeared first on Express [NL].
  [naar artikel]
 48. Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel voor auto's (13/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Tesla-topman Elon Musk laat weten dat zijn bedrijf niet langer de cryptomunt Bitcoin aanneemt als betaalmiddel voor auto's. Musk meldt dat Tesla bezorgd is over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt.
  [naar artikel]
 49. Musk: 'Je kan nu een Tesla kopen met bitcoin' (24/03/2021 - De Tijd)
  09:34 Elon Musk laat via Twitter weten dat Tesla de bitcoin voortaan als betaalmiddel zal aanvaarden, in eerste instantie alleen in de VS.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy