De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Reuzegommers riskeren tot vijf jaar cel: “Ze vertellen hún waarheid, niet dé waarheid”

Het Laatste Nieuws

26/04/2022 - 07:33

“Je liegt al van bij het begin”, schreeuwt Sanda’s vader naar een Reuzegommer. De tweede dag van het proces over de dood van Sanda Dia werd er één vol onduidelijkheden, frustraties en emoties. De zeven resterende Reuzegommers werden verhoord, en de 18 beklaagden kregen te horen wat ze riskeren: celstraffen van 1,5 tot 5 jaar.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Proces moord zonder lijk: kroongetuige moet terugkeren na “cafépraat”, beschuldigde “kan waarheid niet vertellen” (15/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  “Ik kan de waarheid niet vertellen”, richtte beschuldigde Marc Castermans zich dinsdag tot de zus van het slachtoffer. Hij was blijkbaar niet de enige. De kroongetuige bazuinde op café een verhaal rond over een been in de koffer van de Peugeot van het slachtoffer.
  [naar artikel]
 2. Vrienden Sanda Dia na eerste procesdag: "We hopen op de waarheid en schuldbesef, daar wachten we nog steeds op"  (13/03/2023 - VRT NWS)
  De vrienden van Sanda Dia, de student die in 2018 stierf tijdens een doopritueel, hopen dat de beklaagde Reuzegommers deze keer wél de waarheid zullen vertellen tijdens het proces. "Hun verhaal hing vorige keer met haken en ogen aan elkaar. Voor ons is het belangrijkste dat ze eerlijk vertellen wat er toen gebeurd is en dat ze oprecht berouw tonen. Daar wachten we nog steeds op", zo vertellen Lucas en Robrecht in "De afspraak" op Canvas.
  [naar artikel]
 3. Assisenproces over Halense messentrekker gestart: “Ik voel me schuldig en kom de waarheid vertellen” (09/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  In het Tongerse assisenhof is vrijdagmorgen het assisenproces tegen Michel Turney (59) gestart. De Nederlander van Surinaamse afkomst bracht op 11 april 2020 met 53 messteken zijn ex Anja Vlayen om het leven in de Breedvenstraat in Halen. “Ik voel me schuldig en ben gekomen om de waarheid vertellen”, zei Turney toen hij voor het eerst het woord kreeg.
  [naar artikel]
 4. Vijf beste vriendinnen doen boekje open over Meghan Markle: “Dit is de waarheid” (09/02/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Vijf dichte vriendinnen van Meghan Markle hebben zich in het magazine People voor het eerst uitgesproken over de Britse Royal. Na een stilzwijgen van twee jaar vinden ze de tijd rijp om “op te komen tegen het wereldwijde pestgedrag en de waarheid te vertellen over onze vriendin.”
  [naar artikel]
 5. Vijf beste vriendinnen doen boekje open over Meghan Markle: “Dit is de waarheid” (09/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  Vijf dichte vriendinnen van Meghan Markle hebben zich in het magazine People voor het eerst uitgesproken over de Britse Royal. Na een stilzwijgen van twee jaar vinden ze de tijd rijp om “op te komen tegen het wereldwijde pestgedrag en de waarheid te vertellen over onze vriendin.”
  [naar artikel]
 6. “Mama, bestaat Sinterklaas écht?” Experts tippen hoe en wanneer je best de waarheid verklapt aan je kind (29/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Van de juf op school tot mama, oma, nonkel en grote broer of zus: iedereen zit mee in het grote complot dat Sinterklaas heet. Maar vanaf wanneer vertel je je kind de waarheid en hoe pak je dat aan? Een pedagoog en kinderpsycholoog vertellen. “Het sinterklaasfeest draait voor je kind om veel meer dan snoep, chocolade en cadeautjes.”
  [naar artikel]
 7. RECONSTRUCTIE. Nu fans zelfs hun voeten afvegen aan zijn truitje: hoe is het zó fout kunnen lopen tussen Lukaku en Chelsea? (02/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Zweer je de waarheid te vertellen, Romelu, en niets dan de waarheid?” Die kan kwetsen. In plaats van een oude wonde te helen, maakte Romelu Lukaku er met een slecht getimed interview een tweede diepe. Iedereen ongelukkig. Een drama gaat straks dag vijf in: komt het ooit nog goed voor ‘Big Rom’ bij Chelsea?
  [naar artikel]
 8. Advocaat Sven Mary over Reuzegommers: "Het is hun waarheid, maar niet dé waarheid" (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  "Er is vandaag veel gezegd maar weinig nieuws", zo reageerde meester Sven Mary bij VTM NIEUWS tijdens de schorsing na het lange verhoor van medeschachten van Sanda Dia, M.C. en V.D. "Er is een blijkbaar sprake van een collectief geheugenverlies op cruciale momenten van de doop."
  [naar artikel]
 9. “Ik ben de enige die weet wat er écht gebeurd is”: Janet Jackson vertelt eindelijk háár waarheid (28/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Janet Jackson (55) acht de tijd rijp om de puntjes op de i te zetten, en dat zou weleens een bommetje kunnen worden. Zo beweert de zangeres in haar documentaire ‘JANET’, die dit weekend in twee delen wordt uitgezonden, dat haar van kindermisbruik betichte broer Michael haar mee de dieperik heeft ingesleurd. Maar ook over het beruchte Nipplegate-incident wil ze voor het eerst de ‘échte’ waarheid vertellen. “Ze zetten je op een voetstuk en eens je daar staat, kunnen ze je niet vlug genoeg onderuithalen.”
  [naar artikel]
 10. Advocaat Trump: 'Waarheid is waarheid niet' (20/08/2018 - Knack)
  De advocaat van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zondag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. 'De waarheid is de waarheid niet', zei advocaat Rudy Giuliani.
  [naar artikel]
 11. DE INSIDER. Gaat Trump nu wél naar de gevangenis? “Ik zou met 99 procent zekerheid ja antwoorden… maar dit is Amerika” (14/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Donald Trump weerde zich als een duivel in een wijwatervat, na zijn proces rond de geheime documenten van afgelopen nacht. De zaak lijkt veel zwaarder dan die rond pornoactrice Stormy Daniels: 37 aanklachten, goed voor 400 jaar cel. Is dit dan écht het einde van Trump? “Alle directe en indirecte bewijzen zijn er”, zegt onze Amerika-kenner Jef Van Hoofstat. “Maar de juridische waarheid en de politieke waarheid zijn in de VS niet hetzelfde.”
  [naar artikel]
 12. Nooit eerder verschenen interviews belichten geschifte gedachten van András Pándy: “De waarheid sterft niet met mij” (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik heb mijn leven zo gearrangeerd dat de waarheid niet met mij zal sterven.” Seriemoordenaar András Pándy (1927-2013), die zijn slachtoffers oploste in zuur, heeft nochtans nooit iets anders gedaan dan de waarheid ontkennen. 25 jaar na zijn arrestatie doorploegde Dag Allemaal-journalist Guy Van Gestel, die Pándy vele uren had mogen interviewen, zijn notities en vond onuitgegeven materiaal. Het levert een beklemmend beeld op van een totaal geflipte, kwaadaardige geest. “Ze hebben drie jaar lang de doden onder de levenden gezocht. Dat is niet mijn schuld.”
  [naar artikel]
 13. David Attenborough: ‘We kunnen niet gewoon zeggen dat de natuur prachtig is. We moeten de waarheid vertellen’ (23/12/2019 - De Morgen)
  93 jaar is hij ondertussen, maar sir David Attenborough blijft onvermoeibaar doorgaan. Ook in zijn nieuwste reeks Seven Worlds, One Planet schotelt hij ons opnieuw de meest fascinerende natuurbeelden en dierenverhalen voor. Al is hij somber over de toekomst ervan. ‘We kunnen niet gewoon zeggen dat het prachtig om zien is. We moeten de waarheid vertellen.’
  [naar artikel]
 14. Ignacio Ramonet: “De waarheid kan niet verdedigd worden met memes” (03/11/2023 - De Wereld Morgen)
  In een interview waarschuwt journalist Ignacio Ramonet dat de waarheid in crisis is en dat het verdedigen ervan een missie is. Het zijn vooral de sociale media die een risico kunnen vormen voor de democratie. Populistische leiders zoals Donald Trump maken er handig gebruik van om zichzelf op te dringen met onjuist nieuws. The post Ignacio Ramonet: “De waarheid kan niet verdedigd worden met memes” appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 15. Vijf Club Brugge-supporters die Manchester City-fan in coma sloegen, moeten voor rechter verschijnen. “Beste manier om de volledige waarheid te vinden” (25/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De vijf verdachten die in oktober vorig jaar betrokken waren bij de agressie op Manchester City-fan Guido De Pauw op de snelwegparking in Drongen, moeten allen voor de correctionele rechter verschijnen. Dat heeft de raadkamer vrijdagmorgen beslist. Twee van hen riskeren vijf jaar cel.
  [naar artikel]
 16. Eerste beelden van nieuwe (en veelbelovende) docu over Lance Armstrong: “Ik ga je mijn waarheid vertellen” (14/05/2020 - Het Belang van Limburg)
  ESPN heeft woensdag de trailer van een nieuwe documentaire over Lance Armstrong (48) vrijgegeven. “Ik ga niet liegen. Ik ga je mijn waarheid vertellen”, zegt de ex-renner, die begin 2013 zijn zeven Tourzeges moest afstaan nadat hij bekend had jarenlang doping te hebben gebruikt.
  [naar artikel]
 17. Advocaat Trump: "De waarheid is de waarheid niet" (20/08/2018 - De Morgen)
  De advocaat van Donald Trump heeft vandaag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en de president over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. "De waarheid is de waarheid niet", zei advocaat Rudy Giuliani.
  [naar artikel]
 18. Als een leeuwin in een kooi (28/03/2019 - De Morgen)
  'Wat je zal horen, zal je niet bevallen, maar luister tot het einde want het is de waarheid, mijn waarheid.' Zo uitgesproken getuigt het van een gevaarlijke ambitie. En toch kun je de spreekster, Bien De Moor, op het eind niet anders dan gelijk geven. Love hurts, de waarheid nog meer.
  [naar artikel]
 19. Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” (20/08/2018 - Metro)
  De advocaat van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zondag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. “De waarheid is de waarheid niet”, zei advocaat Rudy Giuliani. Giuliani, ex-burgemeester van New York, zei aan zender NBC dat hij niet staat te springen voor een interview van speciaal aanklager Robert Mueller met Trump. Zo’n interview zou tot beschuldigingen van meineed kunnen leiden. Mueller heeft van het Amerikaanse ministerie van Justitie onder meer opdracht gekregen om mogelijke collusie te onderzoeken tussen het campagneteam van Trump en de Russische staat. Het argument dat Trump gewoon de waarheid moet vertellen is “onnozel, want het is iemands versie van de waarheid, niet de waarheid”, zei Giuliani, die begin dit jaar de leiding kreeg over het juridisch team van Trump. NBC-presentator Chuck Todd ging daar tegen in. “De waarheid is de waarheid”, zei hij. “Nee, dat is niet de waarheid. De waarheid is de waarheid niet”, zei Giuliani. Volgens Giuliani zullen Trump en de ontslagen FBI-baas James Comey wellicht andere herinneringen hebben over hun gesprekken over de gewezen nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Michael Flynn. Het ontslag van Comey was de aanleiding voor Giulani’s aanstelling. “Donald Trump zegt: ‘Ik heb niet met Comey over Flynn gesproken.’ Comey zegt: ‘Je hebt er wel over gesproken.’ Zeg me dan wat de waarheid is”, aldus Giuliani. Giuliani, een ex-aanklager, argumenteerde als echte advocaat. Hij sprak van een “situatie waar je twee bewijsstukken hebt”. “Dewelke is de waarheid?” Bron: Belga   Het bericht Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 20. Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” (20/08/2018 - Metro)
  De advocaat van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zondag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. “De waarheid is de waarheid niet”, zei advocaat Rudy Giuliani. Giuliani, ex-burgemeester van New York, zei aan zender NBC dat hij niet staat te springen voor een interview van speciaal aanklager Robert Mueller met Trump. Zo’n interview zou tot beschuldigingen van meineed kunnen leiden. Mueller heeft van het Amerikaanse ministerie van Justitie onder meer opdracht gekregen om mogelijke collusie te onderzoeken tussen het campagneteam van Trump en de Russische staat. Het argument dat Trump gewoon de waarheid moet vertellen is “onnozel, want het is iemands versie van de waarheid, niet de waarheid”, zei Giuliani, die begin dit jaar de leiding kreeg over het juridisch team van Trump. NBC-presentator Chuck Todd ging daar tegen in. “De waarheid is de waarheid”, zei hij. “Nee, dat is niet de waarheid. De waarheid is de waarheid niet”, zei Giuliani. Volgens Giuliani zullen Trump en de ontslagen FBI-baas James Comey wellicht andere herinneringen hebben over hun gesprekken over de gewezen nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Michael Flynn. Het ontslag van Comey was de aanleiding voor Giulani’s aanstelling. “Donald Trump zegt: ‘Ik heb niet met Comey over Flynn gesproken.’ Comey zegt: ‘Je hebt er wel over gesproken.’ Zeg me dan wat de waarheid is”, aldus Giuliani. Giuliani, een ex-aanklager, argumenteerde als echte advocaat. Hij sprak van een “situatie waar je twee bewijsstukken hebt”. “Dewelke is de waarheid?” Bron: Belga   Het bericht Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 21. Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” (20/08/2018 - Metro)
  De advocaat van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zondag opnieuw zijn ongerustheid geuit over een mogelijk gesprek tussen het openbaar ministerie en Trump over de Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016. “De waarheid is de waarheid niet”, zei advocaat Rudy Giuliani. Giuliani, ex-burgemeester van New York, zei aan zender NBC dat hij niet staat te springen voor een interview van speciaal aanklager Robert Mueller met Trump. Zo’n interview zou tot beschuldigingen van meineed kunnen leiden. Mueller heeft van het Amerikaanse ministerie van Justitie onder meer opdracht gekregen om mogelijke collusie te onderzoeken tussen het campagneteam van Trump en de Russische staat. Het argument dat Trump gewoon de waarheid moet vertellen is “onnozel, want het is iemands versie van de waarheid, niet de waarheid”, zei Giuliani, die begin dit jaar de leiding kreeg over het juridisch team van Trump. NBC-presentator Chuck Todd ging daar tegen in. “De waarheid is de waarheid”, zei hij. “Nee, dat is niet de waarheid. De waarheid is de waarheid niet”, zei Giuliani. Volgens Giuliani zullen Trump en de ontslagen FBI-baas James Comey wellicht andere herinneringen hebben over hun gesprekken over de gewezen nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Michael Flynn. Het ontslag van Comey was de aanleiding voor Giulani’s aanstelling. “Donald Trump zegt: ‘Ik heb niet met Comey over Flynn gesproken.’ Comey zegt: ‘Je hebt er wel over gesproken.’ Zeg me dan wat de waarheid is”, aldus Giuliani. Giuliani, een ex-aanklager, argumenteerde als echte advocaat. Hij sprak van een “situatie waar je twee bewijsstukken hebt”. “Dewelke is de waarheid?” Bron: Belga   Het bericht Advocaat Trump: “Waarheid is waarheid niet” verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 22. De waarheid over de waarheid (24/12/2019 - Apache)
  De journalistiek is er niet al te best aan toe. In zeeën aan (des)informatie en surfende nieuwslezers met filter-bubbels, heeft de journalistiek watervrees, want vooral emotie, sensatie, en de hoeveelheid clicks bepalen de waarde van “McDonalds-nieuws”, en niet langer waarheid, objectiviteit of onpartijdigheid.
  [naar artikel]
 23. Hugh Hefners weduwe wil toxische waarheid over Playboy Mansion onthullen: “objectivering en vrouwenhaat” (07/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Crystal Hefner (37), de weduwe van de befaamde ‘Playboy’-oprichter Hugh Hefner, wil de toxische waarheid vertellen over de taferelen die zich binnen het beruchte Playboy Mansion afspeelden. Ze heeft het dan voornamelijk over “giftige objectivering en vrouwenhaat”.
  [naar artikel]
 24. Makers van ‘Godvergeten’: “Dat de verontwaardiging zo massaal zou zijn, hadden we niet zien aankomen” (28/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ze hadden erop gehoopt. Maar toch zijn Ibbe Daniëls en de Peltse Ingrid Schildermans geschrokken van de impact die hun reeks Godvergeten heeft. Op misbruikslachtoffers én kerk. Op bevolking én politiek. “We wilden echt de brute waarheid vertellen.”
  [naar artikel]
 25. “Niet meer te veel denken, maar doen”: dag van de waarheid voor Genk, dat álles in het werk stelt om het geloof terug te vinden (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De dag van de waarheid komt eraan voor KRC Genk. Na een 3 op 9 is het zondag do or die tegen Union. Een situatieschets. “Vorig jaar konden we er zogezegd niets van en dit seizoen vond iedereen ons plots ‘wow’. Nu zou het weer niks zijn. Het is allemaal blablabla.”
  [naar artikel]
 26. Hugh Hefners weduwe wil toxische waarheid over Playboy Mansion onthullen (08/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Crystal Hefner (37), de weduwe van de befaamde ‘Playboy’-oprichter Hugh Hefner, wil de toxische waarheid vertellen over de taferelen die zich binnen het beruchte Playboy Mansion afspeelden. Ze heeft het dan voornamelijk over “giftige objectivering en vrouwenhaat”.
  [naar artikel]
 27. Met OHL begint maand van de waarheid voor Ronny Deila: “We willen álles winnen” (26/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt de maand van de waarheid voor Ronny Deila. Aanmodderen of aansluiten: welke afrit neemt Club Brugge? Zondag tegen OHL bekent blauw-zwart meteen een eerste keer kleur. “Denk je dat er iémand bij ons echt wil verliezen?”
  [naar artikel]
 28. De waarheid over Hillsborough, 23 jaar later (04/04/2019 - De Morgen)
  Na 23 jaar ontdekt Groot-Brittannië de waarheid over het 'Hillsborough-disaster', waarbij 96 voetbalfans om het leven kwamen. Een onafhankelijk onderzoek publiceerde 395 onthullende pagina's over manipulatie van politierapporten, over doden die gered hadden kunnen worden en over een krant die onder de titel 'de waarheid' niks dan leugens schreef. Premier David Cameron zegt sorry.
  [naar artikel]
 29. Niets dan de waarheid? (13/04/2019 - De Morgen)
  Tijdens het presidentieel debat werd de Franse kijker overstelpt met cijfers en feiten. Maar vertelden Nicolas Sarkozy en François Hollande de waarheid, en niets anders dan de waarheid?
  [naar artikel]
 30. De geldzaken van wielercommentator Michel Wuyts (65): “Wat de bank zegt, moet je niet blindelings voor waarheid aannemen” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Michel Wuyts (65), wielercommentator voor HLN en VTM, laat in zijn portemonnee én in zijn ziel kijken. Hij vertelt welke lessen over geld hij heeft meegekregen van thuis, waar zijn spaargeld naartoe gaat en welke financiële misstappen hij al heeft gezet. “Niémand heeft de waarheid in pacht — ook mensen in een chic kostuum niet.”
  [naar artikel]
 31. Pat Krimson werkt aan biografie: “Ik zal de ongecensureerde waarheid vertellen” (16/11/2023 - Het Belang van Limburg)
  Patrick Claesen, van Zonhoven tot Ibiza bekend als Pat Krimson van 2 Fabiola, werkt aan een biografie die zijn volledige actieve leven in kaart moet brengen. “Er is veel te vertellen”, zegt hij.
  [naar artikel]
 32. Van 1 tot 5 jaar cel: deze straffen riskeren de Reuzegommers (25/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn alle achttien Reuzegommers schuldig. Het OM wil dat de achttien beklaagden in de zaak-Sanda Dia veroordeeld worden voor toediening van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de tweede procesdag rond de fatale studentendoop van Sanda Dia (20). Van 1,5 tot 5 jaar cel, deze straffen riskeren de Reuzegommers:
  [naar artikel]
 33. Kate Moss blikt terug op haar getuigenis in rechtszaak tegen Johnny Depp: “Ik moest de waarheid vertellen” (24/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Kate Moss (48) stond het snel vast dat ze wilde getuigen in de smaadzaak tussen haar voormalige partner Johnny Depp (59) en diens ex Amber Heard (36). De waarheid moest volgens haar boven tafel komen.
  [naar artikel]
 34. Hun dochter werd vermoord in Nepal, nu hebben ze raad voor ouders Natacha de Crombrugghe: “Staak zoektocht naar dé waarheid” (10/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ook tien jaar geleden werd het lichaam van een jonge Belgische rugzaktoeriste in het buitenland teruggevonden. Ook toen waren de omstandigheden hoogst onduidelijk. “De ouders van Natacha de Crombrugghe gaan zich de komende jaren kwellen met die zoektocht naar de waarheid”, zeggen de nabestaanden van de in Nepal vermoorde West-Vlaamse Debbie Maveau. “Dat heeft geen zin. Belangrijk nu is dat ze Peru niet verlaten zonder Natacha’s lichaam.”
  [naar artikel]
 35. Hun dochter werd vermoord in Nepal, nu hebben ze raad voor ouders Natacha de Crombrugghe: “Staak zoektocht naar dé waarheid” (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Ook tien jaar geleden werd het lichaam van een jonge Belgische rugzaktoeriste in het buitenland teruggevonden. Ook toen waren de omstandigheden hoogst onduidelijk. “De ouders van Natacha de Crombrugghe gaan zich de komende jaren kwellen met die zoektocht naar de waarheid”, zeggen de nabestaanden van de in Nepal vermoorde West-Vlaamse Debbie Maveau. “Dat heeft geen zin. Belangrijk nu is dat ze Peru niet verlaten zonder Natacha’s lichaam.”
  [naar artikel]
 36. De waarheid, geheim wapen tegen al wat slecht is (05/04/2019 - De Morgen)
  De waarheid lijkt in dit post-truth-tijdperk haar beste tijd te hebben gehad. Maar we mogen niet toegeven aan relativisme, waarschuwt Maarten Boudry. Enkel wie consequent de waarheid vertelt, wapent zich tegen nepnieuws en fascisme.
  [naar artikel]
 37. De waarheid, geheim wapen tegen al wat slecht is (17/06/2017 - De Morgen)
  De waarheid lijkt in dit post-truth-tijdperk haar beste tijd te hebben gehad. Maar we mogen niet toegeven aan relativisme, waarschuwt Maarten Boudry. Enkel wie consequent de waarheid vertelt, wapent zich tegen nepnieuws en fascisme.
  [naar artikel]
 38. Spanning te snijden in Genkse cafés, niemand wil match van de waarheid missen (04/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Heel wat mensen zijn afgezakt naar de veeltalige cafés in Genk om daar de wedstrijd van de waarheid bij te wonen. De spanning is duidelijk voelbaar.
  [naar artikel]
 39. PR-bureau Hill & Knowlton, met de PR van PRopaganda? (13/04/2019 - De Morgen)
  Volgens Otten, director PR bij Hill & Knowlton International Belgium, wordt zijn bedrijf, en bij uitbreiding de hele sector van de crisiscommunicatie, al te vaak in een slecht daglicht gesteld. ‘We verzinnen niets, we zullen hoogstens niet de héle waarheid vertellen. Maar de waarheid verdraaien, dat gebeurt bij ons niet.’
  [naar artikel]
 40. De waarheid over seks: doe het met plezier of doe het niet (04/07/2023 - De Wereld Morgen)
  'Doe het met plezier of doe het niet', dat is de lijfspreuk van Ellen Laan en Rik van Lunsen, Nederlandse seksuologen en auteurs van het in april verschenen boek De waarheid over seks. The post De waarheid over seks: doe het met plezier of doe het niet appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 41. Twee asielzoekers op de drie vertellen niet de volledige waarheid (04/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Uit een steekproef bij 545 asielzoekers vorige zomer blijkt dat 64 procent niet de volledige waarheid vertelde over zijn afkomst, identiteit of reisroute. Dat schrijft De Tijd dinsdag. De steekproef werd uitgevoerd door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in opdracht van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 42. Twee asielzoekers op de drie vertellen niet de volledige waarheid (04/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  Uit een steekproef bij 545 asielzoekers vorige zomer blijkt dat 64 procent niet de volledige waarheid vertelde over zijn afkomst, identiteit of reisroute. Dat schrijft De Tijd dinsdag. De steekproef werd uitgevoerd door de Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) in opdracht van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).
  [naar artikel]
 43. Reuzegommers riskeren voor vijf jaar uit rechten onzet te worden: wat betekent dit? (26/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Naast celstraffen van 18 tot 60 maanden vragen de aanklagers in de zaak-Sanda Dia ook dat alle Reuzegommers voor vijf jaar uit hun rechten ontzet zouden worden. Wat betekent ontzetting uit de rechten?
  [naar artikel]
 44. Tania Mintjens, de ‘kwelduivel’ van Antwerp-voorzitter Gheysens, doorbreekt de stilte: “Dit is dé waarheid” (10/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Tania Mintjens (58) wil voor één keer praten. Eén keer haar kant van het verhaal vertellen. En dan nooit meer. De eigenares van de gronden waarop het Antwerp-stadion staat, doet een verregaand voorstel om het vastgelopen dossier te deblokkeren. Maar verkopen aan voorzitter Paul Gheysens, daar denkt ze niet aan. “Ik ben de beste garantie dat de club altijd zal kunnen blijven voetballen op dat plein.”
  [naar artikel]
 45. “Nog een lange weg te gaan”: Junior Planckaert open over gezondheidsproblemen in ‘Waarheid, Durven of Doen’ (28/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Donderdag is het de beurt aan zangeres Loredana (35), tv-gezicht Junior Planckaert (30), tennisster Kirsten Flipkens (36) en komiek Henk Rijckaert (47) om samen ‘Waarheid, Durven of Doen’ te spelen. Junior vertelt tijdens de uitzending hoe hij al anderhalf jaar niet meer kan sporten door een motorongeval: “Ik lig al een jaar en een half stil. Het is nog een lange weg te gaan” Waarop ook Loredana haar verhaal deelt: “Het is belangrijk dat je niet blijft stilstaan”, vertelt ze. “Ik heb twee jaar geleden een tumor gehad in mijn speekselklieren en toen is ook alles even stilgevallen.” Ze kon twee jaar niet zingen en ze revalideert nog steeds: “Je moet vooruit!”
  [naar artikel]
 46. Feit of fictie? 5 vragen en 5 antwoorden over aflevering 1 en 2 van "Chernobyl" (16/04/2020 - VRT NWS)
  "Wat is de kost van leugens?" De woorden van hoofdpersonage Valeri Legasov aan het begin van aflevering 1 van Chernobyl leggen meteen de vinger op de wonde: over de kernramp is nooit de waarheid gezegd. De makers van de serie hebben hemel en aarde verzet om zo dicht mogelijk bij die waarheid te komen. "Maar is het beter om 100 waarheden te vertellen die niemand hoort, dan 99 waarheden en een leugen die iedereen hoort?", vragen ze. Niet alles klopt dus. Wat is waargebeurd en wat is fantasie in aflevering 1 en 2 van Chernobyl? Vijf vragen en vijf antwoorden.
  [naar artikel]
 47. “Jonge gastjes? Ze konden hun brandstichting wel drie jaar verzwijgen”: na dood van brandweermannen Chris (42) en Benni (37) start eindelijk proces (16/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Zonder mijn beloofde tipgeld zaten we wellicht nog steeds te wachten op de waarheid.” Drie jaar lang hielden drie jongeren de lippen stijf op elkaar over de brandstichting in een leegstaand gebouw in Beringen. Brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) bleven achter in de vlammen. Pas toen Chris’ vader Jos het heft in handen nam, kwamen de tongen los. Morgen begint de rechtszaak. “Ja, mijn schoondochter Helga en ik zijn zenuwachtig”, zegt Jos. Wat riskeren de twee minderjarigen en één meerderjarige verdachte? En waar hopen de nabestaanden op? “Een sorry? Daar is het te laat voor.”
  [naar artikel]
 48. Onze chef voetbal is scherp voor Courtois: “De ploeg in de steek laten en de bondscoach met de rug tegen de muur zetten? Onaanvaardbaar” (19/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal vindt de démarche van Thibaut Courtois bij de Rode Duivels “onaanvaardbaar”. “Thibaut Courtois, je bent onze beste doelman ooit. Maar helaas heb je naast grote handen ook bijzonder lange tenen.” Courtois bracht ook de bondscoach in een lastig parket, maar die liet zich vandaag van z’n sterkste kant zien. “Tedesco sprak de waarheid en niets dan de waarheid. Da’s toch zes jaar lang anders geweest.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy