Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Kobe Desramaults opent begin juni al nieuw restaurant op Sicilië

28/04/2022 - 09:34
"Groot culinair nieuws: topchef Kobe Desramaults opent een restaurant op Sicilië. De chef landt begint mei op het eiland, de opening is voorzien voor begin juni. Dat betekent dat de chef naar Italië verhuist. “Zeker tot eind oktober”, zegt hij."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Kobe Desramaults opent nieuw restaurant in Sicilië (28/04/2022 - De Tijd)

16:52 Nu het exclusieve Chambre Séparée dicht is, trekt chef-kok Kobe Desramaults naar Sicilië. In juni opent hij er een restaurant samen met twee Siciliaanse chefs. [naar artikel]


2. Kobe Desramaults, chef op Sicilië: ‘Ik wilde een nieuw alfabet leren’ (02/07/2022 - De Tijd)

01:10 Duif gerijpt met hooi, zijn signatuurgerecht, staat niet op de kaart van Stazione Vucciria. In zijn nieuwe restaurant op Sicilië kookt Kobe Desramaults met wat de zee, het land en de boeren hem bieden... [naar artikel]


3. Van Gent naar Sicilië: Kobe Desramaults opent nieuw restaurant op Italiaans eiland (28/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Topchef Kobe Desraumaults ruilt Gent voor Sicilië. Hij trekt richting Finale di Pollina, een klein dorpje op een uur rijden van de hoofdstad Palermo. “Ik ga er koken met zicht op het schitterende strand”, schrijft hij op Instagram. [naar artikel]


4. Kobe Desramaults zet restaurant in de vitrine (12/08/2016 - De Tijd)

16:20 Sterrenchef Kobe Desramaults gaat zijn restaurant De Vitrine te koop. Hij wil zich toeleggen op een nieuw restaurant, dat in de lente opent. [naar artikel]


5. Kobe Desramaults zet nu ook restaurant De Vitrine in de etalage (13/08/2016 - Gazet van Antwerpen)

Sterrenchef Kobe Desramaults (35) neemt na In De Wulf na zes jaar nu ook afscheid van zijn restaurant De Vitrine in Gent. Bedoeling is om zich met een kleiner team vanaf volgende lente toe te kunnen leggen op een nieuw restaurant. [naar artikel]


6. Een eerste blik achter de schermen van het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults: “Het is hier een paradijs voor chef-koks” (10/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Meer dan een jaar na de sluiting van zijn Gentse sterrenrestaurant Chambre Séparée heeft chef Kobe Desramaults (41) er weer zin in. Eind oktober staat hij er achter het fornuis van een nieuw restaurant met zicht op de azuurblauwe zee in Sicilië, voor la dolce vita en la cucina Italiana. “Er is hier een enorme rijkdom aan ingrediënten", zegt hij enthousiast. “Alleen Italiaans spreek ik nog niet”. Hij vertelt alles over zijn ervaring in Italië en wat je kan verwachten van zijn restaurant. [naar artikel]


7. Nieuw restaurant Kobe Desramaults valt ook in het buitenland in de smaak (24/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Chambre Séparée, het nieuwe Gentse restaurant van Kobe Desramaults, staat nog geen jaar na de opening al te blinken op plek zes in de lijst met honderd beste Europese restaurants die werd opgesteld door Opinionated About Dining. [naar artikel]


8. Dit is het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults (31/05/2017 - De Morgen)

Eten aan de toog voor 200 euro per couvert. In totaal zestien gasten en maximaal twee mensen per reservatie. Op 1 juni opent Kobe Desramaults in Gent het exclusieve restaurant Chambre Séparée. De West-Vlaamse topkok, die eind vorig jaar afscheid nam van In De Wulf, blijft zweren bij seizoensgebonden gerechten, maar deze keer wordt het allemaal intiemer en nog puurder. “Noem Chambre Séparée gerust In De Wulf unplugged.” [naar artikel]


9. Kobe Desramaults prijst zijn nieuwe restaurant Chambre Séparée aan (13/05/2017 - De Redactie)

De chef van In De Wulf opent in Gent een nieuw restaurant dat gerechten serveert naargelang de aanvoer van landbouwers, leveranciers en seizoenen. [naar artikel]


10. Kempense topchef ging Kobe Desramaults voor en bouwt al jaren carrière uit in buitenland: “Je onderscheiden in Parijs is moeilijker dan in Antwerpen” (29/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Vlaanderen zendt zijn zonen uit. Rode Duivels als Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois gooien hoge ogen op het internationale toneel, maar ook Vlaamse topchefs maken carrière in het buitenland, met Kobe Desramaults die op Sicilië een restaurant opent als jongste exponent. Wim Van Gorp (44) ging hem 25 jaar geleden al vooraf en verliet geboortegrond Kasterlee om jarenlang mee te draaien in sterrenzaken in onder meer New York, Moskou en Japan. Later opende hij twee eigen restaurants in Parijs. “Het is altijd een uitdaging om als Belg in het buitenland een restaurant te openen, maar dat is niet anders in Brussel of in de Ardennen.” [naar artikel]


11. Nieuw restaurant Kobe Desramaults haalt zesde plaats in Europese top 100 (24/04/2018 - Het Laatste Nieuws)

Het nieuwe adres van de Vlaamse chef Kobe Desramaults, "Chambre Séparée"(1 ster) in Gent, is zesde geworden in de lijst van 100 beste restaurants... [naar artikel]


12. Je kunt nu al reserveren voor het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults (14/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Via Instagram maakte topchef Kobe Desramaults bekend dat er gereserveerd kon worden voor zijn nieuwe zaak Chambre Séparée. Het restaurant biedt plaats aan amper 16 tafelgasten die om en bij de 20 gerechten voorgeschoteld zullen krijgen. [naar artikel]


13. Kobe Desramaults neemt op Instagram afscheid van zijn restaurant (12/12/2016 - Het Belang van Limburg)

Het is zover, sterrenzaak In de Wulf in Dranouter is niet meer. Kobe Desramaults vierde samen met zijn personeel en vrienden het einde van zijn succesrijke restaurant en had op Instagram nog een woord van bedanking voor hen over. [naar artikel]


14. Topchef Kobe Desramaults opent bakkerij in Bokrijk (06/05/2017 - Het Belang van Limburg)

Vanaf 25 juni opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn eigen bakkerij in het openluchtmuseum van Bokrijk. Hij toont hier niet alleen op zijn eigenwijze manier hoe je gezond en lekker brood maakt, maar verkoopt het meteen ook in een nieuwe superette. Dit project is het eerste grote startschot van Bokrijk Brandmerkt (BKRK) waarmee het domein zich in Vlaanderen op de kaart wil zetten als modern, hip en de moeite waard. [naar artikel]


15. Je kan sinds gisteren reserveren in het nieuw restaurant van Kobe Desramaults (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Op de officiële opening van zijn nieuwe restaurant in Gent is het nog wachten tot 1 juni, maar reserveren kan sinds gisteren wel al. Wie een [naar artikel]


16. In het hoofd van Kobe Desramaults (04/12/2017 - VRT NWS)

Eerst zou er een boek komen over In de Wulf, het vorige restaurant van Kobe Desramaults. Maar hij besloot dat restaurant te sluiten, en daar zou dan het boek dan over gaan, die sluiting. Of moest het boek dan over de opstart van zijn nieuwe, tijdelijke restaurant, Chambre Séparée in Gent, gaan? Het werd uiteindelijk een mix van sluiting, overgangsperiode en heropening, zonder recepten, maar met inzichten over eten, geïllustreerd met prachtige foto's.  [naar artikel]


17. [VIDEO] - Kobe Desramaults: "Dit is het einde, jongens" (17/12/2016 - De Redactie)

Restaurant In de Wulf van sterrenchef Kobe Desramaults heeft de deuren gesloten. "Culture club" toonde op Canvas beelden van de allerlaatste dag. [naar artikel]


18. Chef Hardiquest gaat koken in de Provence (31/07/2022 - De Standaard)

Na Kobe Desramaults, die op Sicilië aan de slag is, zal Christophe Hardiquest vanaf woensdag ook in het buitenland koken: hij wordt de chef van een iconisch restaurant in de Provence. [naar artikel]


19. Kobe Desramaults kondigt einde Chambre Séparée aan (11/12/2019 - De Morgen)

Kobe Desramaults kondigt de sluiting van zijn Gentse restaurant Chambre Séparée aan. Na jaren koken in de stad, lonkt de natuur terug, klinkt het in een persbericht. [naar artikel]


20. Kobe Desramaults geeft heel wat bekende Europese chefs het nakijken (21/05/2019 - Het Belang van Limburg)

Kobe Desramaults en zijn restaurant Chambre Séparée prijken op de dertiende plaats in de Opinionated About Dining-ranglijst voor de beste restaurants in Europa. De Belgische chef-kok troeft daarmee heel wat bekende collega’s af. [naar artikel]


21. 200 euro voor 20 gangen, zonder precies te weten wat je krijgt (16/05/2017 - Het Nieuwsblad)

Kobe Desramaults, bekend van onder meer de restaurants In De Wulf in Dranouter en De Vitrine en De Superette in Gent, is gisteren de reservaties gestart voor zijn nieuwe restaurant Chambre Séparée. Dat opent op donderdag 1 juni in het voormalig RTT-gebouw in de Keizer Karelstraat. Ondanks de prijs, 200 euro per persoon, loopt het storm. [naar artikel]


22. Prei met sap van prei Chef Kobe Desramaults kan, euh, nog net iets beter koken dan Jeroen Meus: hij heeft een Michelinster. Desramaults favoriete gerecht op het menu van zijn restaurant In de Wulf - prei met gefermenteerd sap van prei - kwam tot stand dank (12/04/2019 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Je kan sinds gisteren reserveren in het nieuwe restaurant van Kobe Desramaults (14/05/2017 - Het Laatste Nieuws)

Op de officiële opening van zijn nieuwe restaurant in Gent is het nog wachten tot 1 juni, maar reserveren kan sinds gisteren wel al. Wie een [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!