De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vandenbroucke pakt uit met deal over ‘twintig jaar durende saga’ van artsenquota, maar Vlaanderen op de rem

De Standaard

29/04/2022 - 13:37

Er is een doorbraak in een van de grootste communautaire probleemdossiers: de artsenquota. Aan Franstalige kant komt er een beperkend ingangsexamen vanaf 2023, terwijl alle ‘overtallen’ tot 2027 worden kwijtgescholden. Vanuit Vlaanderen wordt verbaasd gereageerd op de ‘vlucht vooruit.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vandenbroucke pakt uit met deal over artsenquota, maar Vlaanderen staat op de rem (29/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Er is een doorbraak in een van de grootste communautaire probleemdossiers: de artsenquota. Aan Franstalige kant komt er een beperkend ingangsexamen vanaf 2023, terwijl alle ‘overtallen’ tot 2027 worden kwijtgescholden. Vanuit Vlaanderen wordt verbaasd gereageerd op de ‘vlucht vooruit’.
  [naar artikel]
 2. Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota met Franstaligen, maar Vlaanderen wil niet mee (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na een kwarteeuw haalt Frank Vandenbroucke de angel uit een aanslepend communautair conflict: de artsenquota. De Franstalige gemeenschap belooft een strenge toelatingsproef en minder studenten toe te laten. Maar er blijft één groot probleem: Vlaanderen is niet akkoord.
  [naar artikel]
 3. Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota, maar Vlaanderen blijft sceptisch (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na een kwarteeuw haalt Frank Vandenbroucke de angel uit een aanslepend communautair conflict: de artsenquota. De Franstalige gemeenschap belooft een strenge toelatingsproef en minder studenten toe te laten. Wordt die belofte verbroken? Dan neemt de federale regering het heft weer in handen. Vlaanderen blijft sceptisch.
  [naar artikel]
 4. Vandenbroucke sleutelt aan oplossing voor artsenquota (23/07/2021 - De Tijd)
  20:24 Tegen januari volgend jaar moet er een oplossing komen voor de artsenquota van Vlaanderen en de Franse Gemeenschap. Lukt dat niet, dan krijgt de federale regering het voor het zeggen.
  [naar artikel]
 5. Oplossing rond artsenquota in zicht (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft van de ministerraad de opdracht gekregen om uiterlijk tegen januari 2022, in samenspraak met de deelstaten, een responsabiliseringssysteem uit te werken om de Vlaamse en Franse gemeenschap in de toekomst de federale artsenquota te laten respecteren. Komt er geen oplossing, dan zullen de artsenquota op federaal niveau effectief gehandhaafd worden met federale regelgeving, zo laat Vandenbroucke in een mededeling weten.
  [naar artikel]
 6. Franstalige mutualiteiten mengen zich nog eens in discussie over artsenquota (21/02/2022 - Express)
  Voorlopig blijft elke communautaire storm over de artsenquota uit: binnen de Vivaldi-coalitie wil minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) nu een ‘responsabiliserend mechanisme’ opleggen aan de nieuwe afgestudeerde artsen: er zijn maar een beperkt aantal RIZIV-nummers die worden uitgedeeld. Zo hoopt men een oude discussie op te lossen, waarbij het Franstalig onderwijs elk jaar te veel artsen laat afstuderen, […]
  [naar artikel]
 7. Tekort aan huisartsen zet discussie over quota weer op scherp (06/07/2022 - De Standaard)
  Vlaanderen blijft op de rem staan in de communautaire discussie over de artsenquota, na een plan van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). ‘Geen enkele Vlaamse partij kan dit goedkeuren als ze ooit nog Vlaamse artsen in de ogen wil kijken.’
  [naar artikel]
 8. GAMEREVIEW. ‘Lego Star Wars: The Skywalker Saga’ is meer dan ooit een digitale pretdoos (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al zes jaar geleden – van ‘The Force Awakens’ – dat we nog een ‘Lego Star Wars’-game hebben zien verschijnen. Maar ‘Lego Star Wars: The Skywalker Saga’ kan tellen als retour en forme: de game legt de bouwstenen voor een potentieel geheel nieuwe generatie Lego-licentiegames.
  [naar artikel]
 9. ‘Lego Star Wars: The Skywalker Saga’ is een remake, maar geen gewone (22/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is al zes jaar geleden dat we, met ‘The Force Awakens’, nog eens een nieuwe ‘Lego Star Wars’-game op onze console hebben gehad. Maar met ‘The Skywalker Saga’ voert de Britse studio TT Games een inhaalmanoeuvre aan hyperspace-snelheid uit, met zowel nieuwe content (de twee recentste films krijgen hier hun eerste Lego-behandeling) als een radicale remake van de originele games uit 2005 en 2006.
  [naar artikel]
 10. Heel erg veel magie en geliefd personage maakt z’n opwachting: Netflix onthult trailer voor tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ (24/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De fans van het eerste seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ hebben er anderhalf jaar op moeten wachten. Maar nu is het écht bijna zo ver, want op 16 september zal het tweede seizoen op Netflix te zien zijn. Na twee teasers staat nu ook de trailer online en het belooft alvast een magisch seizoen te worden.
  [naar artikel]
 11. VRT spaart kosten noch moeite voor ‘Het verhaal van Vlaanderen’: Historisch groot (en niet enkel op tv) (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie jaar ‘in the making’, en eigenlijk zelfs 38.000 jaar. Met ‘Het verhaal van Vlaanderen’ pakt de VRT uit met een van haar grootste projecten ooit. Niet enkel op tv, want de historische docureeks met Tom Waes (54) duikt ook op in de klas, op de radio en onder de kerstboom. Zelfs Suske en Wiske doen mee.
  [naar artikel]
 12. Wij keken naar ‘Extreme Makeover Vlaanderen’: je moet al een prepper zijn om geen krop in de keel te krijgen (02/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het programma bestaat al twintig jaar maar het was wachten op James Cooke voor er ook een Vlaamse versie het daglicht zag. De bijzonder hoge verwachtingen van ‘Extreme Makeover Vlaanderen’ konden niet volledig worden ingelost, maar het was onmogelijk om onbewogen te blijven tijdens de eerste aflevering.
  [naar artikel]
 13. Kamercommissie keurt nieuwe berekening artsenquota goed (17/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag artikelsgewijs het wetsontwerp goedgekeurd dat voor de toekomst de verdeling van de artsenquota tussen Vlaanderen en Franstalig België regelt. Aan de stemming ging een bijwijlen pittig debat vooraf.
  [naar artikel]
 14. Vandenbroucke: ‘We gaan niet hetzelfde als Nederland doen, maar we gaan wel iets moeten doen’ (12/11/2021 - De Standaard)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) pleit voor mondmaskerplicht vanaf 9 jaar en strengere controle op de huidige maatregelen. ‘Coronapas én mondmasker gebruiken als je iets binnen organiseert’, zegt hij op Terzake en VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 15. Vandenbroucke: ‘We moeten ons schrap zetten voor wat komt, dit kan heel ontwrichtend worden’ (09/01/2022 - De Standaard)
  ‘Deze besmettingsgolf kan heel ontwrichtend voor onze samenleving worden.’ Minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) trekt in De Zevende Dag aan de alarmbel over de ‘Laat maar waaien’-mentaliteit rond de omikronvariant.
  [naar artikel]
 16. ‘De inspecteur’ blijft, maar ‘verhuist’ op Radio 2 (01/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘De Inspecteur’, het consumentenmagazine van Radio 2 met Sven Pichal, moet volgend voorjaar wel degelijk wijken voor Peter Van de Veire en diens drie uur durende ‘nationale ontbijtshow’. Dat schreven we vandaag en wordt nu ook bevestigd.
  [naar artikel]
 17. Legendarische ‘W817' is terug met bioscoopfilm ‘8ERAF!’: “We spraken over aids, drugs en seks. Op Ketnet!” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De reünie van ‘Spring’ zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van ‘W817' begint de speeltuin vandaag al. Twintig jaar na de populaire Ketnetreeks, en met een jaar corona-uitstel, gaat ‘8eraf!’ in première. Liefst 52.000 fans kochten voor de film op beeld stond al hun cinematicket en zorgden zo mee voor de financiering. “Een bewijs van onze sterkte”, vinden de hoofdrolspelers. “We zijn nog altijd zo zot als een achterdeur, maar ook twintig jaar ouder.”
  [naar artikel]
 18. Eén pakt opnieuw uit met ‘1 Jaar Gratis’ (18/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Van 2001 tot 2008 was ‘1 Jaar Gratis’ een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal...
  [naar artikel]
 19. Het tweede seizoen van ‘Fate: The Winx Saga’ verschijnt in september op Netflix (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het vervolg van ‘Fate: The Winx Saga’ verschijnt in september op Netflix. In een nieuwe teaser maakte de streamingsdienst het heugelijke nieuws zelf bekend. September klinkt bij de fans als muziek in de oren, want dat is vroeger dan verwacht.
  [naar artikel]
 20. Nadia (44) krijgt minister Vandenbroucke als buddy om te helpen stoppen met roken: “Ik mag hem bellen bij een zwak moment” (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de maand mei lanceert Stichting tegen Kanker een ‘Buddy Deal Campagne’ om te helpen bij het stoppen met roken. Het doel: één maand lang tabaksvrij blijven met de steun van een ‘buddy’ die je bijstaat. Nadia Othman (44) uit Rupelmonde gaat de uitdaging aan en mag voor mentale steun rekenen op minister van volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
  [naar artikel]
 21. Voormalige ‘Deal or No Deal’-collega dient Meghan Markle van repliek: “De show bood ons zoveel kansen” (19/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de recentste aflevering van haar podcast ‘Archetypes’ vertelt Meghan Markle (41) openhartig over haar tijd in de reeks ‘Deal or No Deal’. Ze doet daarover enkele opmerkelijke uitspraken. Zo voelde ze zich ‘gereduceerd tot een bimbo’. Hier is haar voormalige collega Claudia Jordan (49) het echter absoluut niet mee eens. Ze reageert op Instagram en geeft de hertogin van Sussex lik op stuk. “De show heeft ons nooit als bimbo’s behandeld”, klinkt het resoluut.
  [naar artikel]
 22. Frank Vandenbroucke: ‘Laat ons eerlijk zijn: gevaccineerden zijn boos op niet-gevaccineerden. Dat is begrijpelijk’ (21/11/2021 - De Morgen)
  ‘Het beloofde Rijk der Vrijheid? Ik riep land in zicht, niet dat we morgen met ons bootje aanmeren.’ Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt geen woord terug. Maar hij moet een bevolking die de pandemie moe is voor de vierde keer motiveren. ‘We kunnen alleen maar eerlijk zijn. De boosterprikken worden uitgerold. Maar ik weet niet of we daarmee de finish halen.’
  [naar artikel]
 23. Vandenbroucke akkoord met hoger defensiebudget ‘onder voorwaarden’ (27/05/2022 - De Standaard)
  Vooruit vindt een stijging van de uitgaven voor Defensie naar 2 procent van het bbp ‘een absoluut aanvaardbare doelstelling’. Dat zei vicepremier Frank Vandenbroucke (Vooruit) zonet in De Afspraak.
  [naar artikel]
 24. Minister Vandenbroucke noemt coronasituatie ‘dramatisch’: ‘Iedereen terug aan het telewerk en sociale contacten beperken’ (05/11/2021 - De Standaard)
  ‘De situatie is dramatisch. Als het zo doorgaat, gaan we door de kritische alarmdrempel van 500 bedden op intensieve zorgen. We moeten onmiddellijk op de rem gaan staan’, waarschuwde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vrijdagochtend op Radio 1 voor de stijgende coronacijfers.
  [naar artikel]
 25. Federale regering en Franse gemeenschap sluiten na 25 jaar akkoord over de artsenquota (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering en de Franse Gemeenschap zijn het eens geraakt over een regeling voor de artsenquota, een dossier dat al ruim een kwarteeuw communautaire kopzorgen veroorzaakt. De Franse Gemeenschap organiseert vanaf het academiejaar 2023-2024 net als Vlaanderen een vergelijkend ingangsexamen met een maximum aantal beschikbare plaatsen. De Vlaamse regering kijkt nog even de kat uit de boom.
  [naar artikel]
 26. Frank Vandenbroucke: ‘Er wordt te minnetjes gedaan over deze regering’ (15/10/2022 - De Tijd)
  02:00 ‘We moeten proberen verder te gaan in de pensioenen. Langer werken in gezonde omstandigheden is gewoon nodig om de vergrijzingskosten houdbaar te houden.’ Frank Vandenbroucke, volgende week 67, wil ni...
  [naar artikel]
 27. Minister Vandenbroucke: ‘We zitten in de vierde golf, de coronacijfers zullen de komende dagen fors stijgen’ (20/10/2021 - De Morgen)
  ‘We staan aan het begin van een vierde besmettingsgolf’, meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in VTM Nieuws en Terzake. ‘We moeten ons allemaal schrap zetten’, klinkt het nog, want ‘de cijfers zullen de komende dagen nog fors stijgen’.
  [naar artikel]
 28. ‘Undercover’-bedenker Nico Moolenaar haalt als eerste in Benelux exclusieve deal met Netflix binnen (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het begon op een camping in Limburg, het eindigt in de kantoren van Netflix. Nico Moolenaar (36), de bedenker van de succesreeks ‘Undercover’ en de spin-off ‘Ferry’, heeft een deal gesloten met de streamingreus. De komende jaren werkt hij exclusief voor het platform. Het is de eerste keer dat Netflix zo’n deal sluit in de Benelux.
  [naar artikel]
 29. ‘W817'-film ‘8ERAF!’ landt eindelijk in de bioscoop: “Nog altijd zot, alleen twintig jaar ouder” (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De reünie van ‘Spring’ zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van ‘W817' begint de speeltuin vandaag al. Twintig jaar na de populaire Ketnetreeks, en met een jaar corona-uitstel, gaat ‘8eraf!’ in première. Liefst 52.000 fans kochten voor de film op beeld stond al hun cinematicket en zorgden zo mee voor de financiering. “Een bewijs van onze sterkte”, zegt actrice Britt Van Der Borght (48). “We spraken toen al over seks en drugs en dàt voor Ketnet.”
  [naar artikel]
 30. RECENSIE. ‘The Umbrella Academy 3’: “Dansen op vertrouwde beats” (22/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan het einde van seizoen twee redden de geadopteerde kinderen van Sir Reginald Hargreeves de wereld van de ondergang, maar u kunt er zeker van zijn dat de disfunctionele superhelden van ‘The Umbrella Academy’ nog niet aan hun proefstuk toe zijn. Of ze na een twee jaar durende afwezigheid op uw scherm ook terug zijn met een daverende knal? Of Netflix’s geflipte antwoord op ‘X-Men’ toch wat sporen van vermoeidheid begint te vertonen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 31. Remake ‘Memory’ is degelijk, maar minder sterk dan ‘De Zaak Alzheimer’ (27/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bijna twintig jaar na ‘De Zaak Alzheimer’ is de Amerikaanse remake een feit. Liam Neeson neemt in ‘Memory’ de fakkel over van Jan Decleir. Een respectvolle herinterpretatie.
  [naar artikel]
 32. “Na twintig jaar doet dit echt pijn”: acteur Bart Van Avermaet reageert op uitbesteding ‘Thuis’ (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Deze middag raakte bekend dat de VRT de productie van de soap ‘Thuis' wil uitbesteden. Dat betekent dat de 70 personeelsleden naar een ander bedrijf moeten overstappen. En dat slaat in als een bom, zegt Bart Van Avermaet, die al twintig jaar Waldek speelt in ‘Thuis’.
  [naar artikel]
 33. Twintig jaar na de opnames komt ‘Toy’ van David Bowie toch nog uit (01/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het album ‘Toy’ van de Britse popster David Bowie werd nooit uitgegeven. Maar twintig jaar na de opnames komt hier toch verandering in.
  [naar artikel]
 34. IN BEELD. Nostalgisch feestje dankzij W817-film ‘8ERAF!’ (08/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De reünie van ‘Spring’ zit in de koelkast tot het Sportpaleis weer opent, maar voor de fans van ‘W817' begon het feest vandaag al. Twintig jaar nadat de populaire Ketnetreeks ermee ophield - en met een jaar corona-uitstel - ging ‘8ERAF!’ in première in de Antwerpse Kinepolis. En dat kon rekenen op heel wat BV-belangstelling.
  [naar artikel]
 35. Van stand-upcomédienne tot huisvrouw: hoe gaat het twintig jaar later met de cast van ‘Love Actually’? (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twintig jaar na de release van de kerstkomedie ‘Love Actually’ vond de cast dat het tijd was voor een reünie. Ze werken aan een special die ‘The laughter & secrets of Love Actually: 20 years later’ zal heten. Daarin interviewt journaliste Diane Sawyer (76) Hugh Grant (62) en co. Maar hoe vullen de sterren van weleer tegenwoordig hun tijd? De ene sleepte enkele Oscars binnen, de andere is ondertussen stand-upcomédienne.
  [naar artikel]
 36. Minister Vandenbroucke: ‘We moeten ons schrap zetten voor vierde golf’ (20/10/2021 - De Morgen)
  ‘We staan aan het begin van een vierde besmettingsgolf’, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in VTM NIEUWS. ‘We moeten ons allemaal schrap zetten.’ Daarom is het zo belangrijk om te blijven testen wanneer er een risico is op een coronabesmetting, klinkt het.
  [naar artikel]
 37. Taylor Swift figureerde bijna in ‘Twilight’: “Ze zou de aandacht te hard afleiden” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort verschijnt Taylor Swift (32) weer op het witte doek in de film ‘Amsterdam’. Het is niet de eerste keer dat de zangeres haar acteerkunsten bovenhaalt, eerder kwam ze ook al voorbij in onder andere ‘Cats’ en ‘Valentine’s Day’. Daarbovenop scheelde het niet veel of ze mocht ook ‘The Twilight Saga: New Moon’ aan die lijst toevoegen.
  [naar artikel]
 38. HOE ZOU HET NOG ZIJN MET? ‘Who took my badjas?’ Ex-rocker Reinert was even de ster in hilarische reclamespot: “Op mijn 40ste heb ik gekozen voor zekerheid, al voel ik de muziekmicrobe weer kriebelen” (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twintig jaar kwam hij aan de bak als drummer, eerst bij rockband Ashbury Faith, daarna bij Yum. In 2003 scoorde Reinert D’haene (51) met het aanstekelijke ‘Ticket naar de zon’ (Superdiesel) een zomerhit. Maar zijn acteerwerk in de hilarische spot ‘Who took my badjas’ in 2009 maakte hem in Vlaanderen wereldberoemd. Kort daarna gooide hij zijn leven om. No more koffiekoeken, no more music. Of toch?
  [naar artikel]
 39. Vandenbroucke begint aan ‘operatie ziekenhuizen’ (31/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil nog dit jaar naar meer gespecialiseerde ziekenhuizen en een daling van het aantal materniteiten. Dat schrijft De Standaard vandaag. De krant kon de nota inkijken die vrijdag op tafel lag toen Vandenbroucke zijn plannen voor de hervorming van de ziekenhuizen een eerste keer toelichtte aan de gezondheidssector.
  [naar artikel]
 40. Gert Verhulst verhuist van boot naar kasteel voor 'Gert Last Year' (18/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Goed nieuws voor de fans van Gert Verhulst en James Cooke. Het duo van ‘Gert Late Night’ pakt eind dit jaar op VIER uit met een week durende...
  [naar artikel]
 41. ‘Back to the future’-legende Christopher Lloyd duikt op in ‘The mandalorian’ (21/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Back to the future’-legende Christopher Lloyd (83) kan aan zijn palmares een nieuwe iconische sciencefiction titel toevoegen. Hij krijgt een rol in het derde seizoen van ‘The mandalorian’, de bekende spin-off van de ‘Star wars’-saga die door Disney+ wordt gemaakt.
  [naar artikel]
 42. Frank Vandenbroucke ontgoocheld na Overlegcomité: ‘Teleurstellend compromis’ (03/12/2021 - De Standaard)
  Op de persconferentie na het Overlegcomité zei Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat hij zelf strengere maatregelen had willen nemen. ‘Het is een teleurstellend compromis geworden, maar we zullen het stipt en nauwkeurig uitvoeren.’
  [naar artikel]
 43. Van ‘De allerslimste mens’ tot Klara en zelfs de BBC: twintig jaar na ‘Spring’ duiken de acteurs nog steeds overal op (01/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  “En ik spring, spring, spriiiing ... de wereld in!” Jelle Cleymans en zijn collega’s logen niet toen ze het zongen in 2002. Met ‘Spring’ hielden ze tot 2008 jong Vlaanderen in de ban en gingen ze erna alle windrichtingen uit. Vanaf vanavond blaast de harde kern weer verzamelen tijdens de Studio 100 Rewind Party, in drie volle Sportpaleizen. Hoe is het de cast vergaan?
  [naar artikel]
 44. ‘Waldek’ over beslissing VRT om ‘Thuis’ uit te besteden: “Na twintig jaar doet dit echt pijn” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Na twintig jaar doet dit echt pijn.” Het nieuws dat de VRT de productie van successerie Thuis gaat uitbesteden aan een extern bedrijf slaat ook bij de acteurs in als een bom. “Wij leven in enorme onzekerheid”, zegt Bart Van Avermaet, die al twintig jaar Waldek speelt.
  [naar artikel]
 45. ‘Waldek’ over beslissing VRT om ‘Thuis’ uit te besteden: “Na twintig jaar doet dit echt pijn” (22/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Na twintig jaar doet dit echt pijn.” Het nieuws dat de VRT de productie van successerie Thuis gaat uitbesteden aan een extern bedrijf slaat ook bij de acteurs in als een bom. “Wij leven in enorme onzekerheid”, zegt Bart Van Avermaet, die al twintig jaar Waldek speelt.
  [naar artikel]
 46. Boostervaccin ook op komst voor brede bevolking? Minister Vandenbroucke: ‘In de loop van volgend jaar zal jongere bevolking wel aan de orde zijn’ (30/10/2021 - De Morgen)
  De verschillende ministers van Volksgezondheid hebben beslist dat ook het zorgpersoneel in ons land een derde coronaprik zal krijgen. Daarnaast wordt verder onderzocht of er een algemene boosterprik voor iedereen onder de 65 jaar komt. ‘Beleidsmatig houden we er rekening mee dat het in het eerste semester van 2022 toch aan de orde zal zijn’, klinkt het bij de Taskforce Vaccinatie. Zowel Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) als federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gelooft dat zo’n ‘algemene’ derde prik zeker nog zal volgen.
  [naar artikel]
 47. ‘Droog' tot ‘uiterst droog’ in Vlaanderen: “Buffer te klein om droge zomer te overbruggen” (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Daar is de lente, daar is de zon. Maar beter zou zijn: daar is de regen. Het is ‘droog’ tot ‘uiterst droog’ in Vlaanderen, en dat zo vroeg in het jaar. “Een situatie die zich normaal maar één keer om de vijftig jaar voordoet”, zegt grondwaterprofessor Marijke Huysmans (VUB).
  [naar artikel]
 48. ‘Oekraïne 12-12’ is grootste benefietactie van de media ooit in Vlaanderen (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het wordt de grootste solidariteitsactie van Vlaanderen tot nog toe. Voor ‘Oekraïne 12-12’ slaan de vier grote mediagroepen VRT, DPG Media, SBS en Mediahuis in elkaar. Het resultaat is vijftien uur live radio op zes netten en een anderhalf uur durende show die gelijktijdig uitgezonden wordt op Eén, VTM en Play4. “Sinds de oorlog is uitgebroken, hebben verschillende gezichten en productiehuizen zich aangeboden met voorstellen.”
  [naar artikel]
 49. Twintig jaar na haar laatste film maakt ‘The Shining’-actrice Shelley Duvall haar comeback in een nieuwe horrorfilm (29/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Opvallende comeback in de filmwereld. Shelley Duvall (73), bekend van haar rol in onder meer haar rol ‘The Shining’, is terug van weggeweest. Na een afwezigheid van zo’n twintig jaar duikt de actrice namelijk nog eens op in de nieuwe horrorfilm ‘The Forest Hills’.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy