De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Het Punt van Van Impe. “'Parler vrai, graag. Maar kan het dan ook een beetje parler juste zijn?’

Het Nieuwsblad

30/04/2022 - 09:31

“Als ik door Molenbeek rijd, dan heb ik niet het gevoel in België te zijn.” Het was één zinnetje van Vooruit-voor­zitter Conner Rousseau in een Humo-interview, dat voor deze week deed wat het borsthaar van Emmanuel Macron een week eerder deed: de publieke conversatie beheersen. En net als met dat borsthaar was dat geheel en al de bedoeling. Wie politiek vooral bekijkt als het succesvol ­bezetten van de publieke ruimte met de eigen ­debatfiches, kan de sortie van Rousseau ­enkel als een doorslaand succes betitelen. Maar valt er ook meer over te zeggen?


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Apple laat ‘vrijhaven voor vrije meningsuiting’ Parler weer toe in App Store (20/04/2021 - Express)
  Het sociale medium Parler werd in januari uit de downloadwinkel van Apple geweerd omdat bleek dat aanhangers van QAnon, waarvan sommigen het Capitool bestormden, de app gebruikten. Parler werkte een beetje als Twitter, maar zonder moderatie van berichten. Nu lijkt Parler toch bereid te zijn om in te grijpen in het berichtenverkeer op zijn netwerk. […] Lees dit artikel: Apple laat ‘vrijhaven voor vrije meningsuiting’ Parler weer toe in App Store
  [naar artikel]
 2. Apple, Google en Amazon treden op tegen door extreem-rechts geliefde socialenetwerkapp Parler (10/01/2021 - VRT NWS)
  Na Google heeft nu ook Apple de socialenetwerkapp Parler verwijderd uit zijn app-store. Amazon legt Parler eveneens aan banden: dochterbedrijf Amazon Web Services, die de website host, schort zijn diensten aan het bedrijf vanaf zondagnacht op. Parler is vooral populair bij gebruikers met extreem gedachtegoed en bij aanhangers van complottheorieën.
  [naar artikel]
 3. Omstreden Parler app weer in App Store (20/04/2021 - De Tijd)
  14:58 Apple biedt opnieuw het conservatieve socialemediakanaal Parler aan op zijn platform.
  [naar artikel]
 4. Parler: nieuwe vrijplaats voor racisme en samenzweringstheorieën (07/12/2020 - Apache)
  Sinds de verkiezingen in de VS heeft socialemediaplatform Parler veel succes bij rechtse politici en influencers. In tegenstelling tot bij Twitter, kunnen ze er hun ideeën promoten zonder dat Parler hen afsluit. Het medium is zo uitgegroeid tot een vrijplaats voor extremisten en verkondigers van samenzweringstheorieën. Het geeft hen de kans om reguliere conservatieven aan
  [naar artikel]
 5. Twitter-alternatief Parler uit de ether (11/01/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het socialenetwerkplatform Parler was maandag niet meer beschikbaar, zo heeft de gespecialiseerde website Down For Everyone Or Just Me gemeld.
  [naar artikel]
 6. Techreuzen bannen Parler, het favoriete sociaal netwerk van extreemrechts (11/01/2021 - Express)
  Google en Apple verwijderen de socialenetwerkapp Parler uit hun appwinkel en Amazon schrapt zijn serverdiensten naar het bedrijf. Daarmee zetten de drie techreuzen zich duidelijk af tegen extreemrechts gedachtegoed na de bestorming van het Capitool. Parler is vooral populair bij mensen met extremere meningen die zich ‘niet gehoord voelen’. De app speelt daar ook op […] The post Techreuzen bannen Parler, het favoriete sociaal netwerk van extreemrechts appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 7. Techbedrijven muilkorven extreemrechts op Parler (10/01/2021 - De Tijd)
  13:42 Amazon, Apple en Google leggen de sociaalnetwerkapp Parler, dat een geliefkoosde plek is voor rechts Amerika, aan banden.
  [naar artikel]
 8. Twitter-alternatief Parler is na ruim een maand opnieuw online (16/02/2021 - Express)
  Parler, een Twitter-alternatief dat zeer populair is bij onder meer de aanhangers van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, is opnieuw online beschikbaar. Parler kwam kort na de bestorming van het Capitool op 6 januari onder vuur te liggen omdat volgens verschillende techgiganten het platform gebruikt werd om haatberichten te publiceren. Google en Apple hebben […] The post Twitter-alternatief Parler is na ruim een maand opnieuw online appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 9. Parler-CEO: ‘Kans dat app nooit meer online komt’ (14/01/2021 - Express)
  De geplaagde socialmedia-app Parler vindt maar geen nieuwe servercapaciteit. Geen enkel bedrijf wil ermee samenwerken na de rellen aan het Capitool. CEO John Matze ziet stilaan geen opties meer. ‘Wanneer Parler terug online komt? Dat weten we nog niet. Het kan dat het nooit meer is.’ Dat zei Matze woensdag aan het persagentschap Reuters. Nadat […] The post Parler-CEO: ‘Kans dat app nooit meer online komt’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 10. Rechtbank wil Amazon niet verplichten om Parler weer online te brengen (22/01/2021 - Express)
  Een Amerikaanse rechtbank gaat niet in op de vraag van Parler om Amazon te verplichten het sociale netwerk weer op zijn servers te zetten. Dat is slecht nieuws voor de app. Het zit Parler niet mee. Het sociale netwerk dat een grote schare fans heeft in rechts-extremistische hoek is na de rellen in Washington zowat […] The post Rechtbank wil Amazon niet verplichten om Parler weer online te brengen appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 11. Big Tech haalt Twitter-variant Parler offline (11/01/2021 - De Tijd)
  11:41 Zowel de app als de website van Parler is uit de ether gehaald. Volgens Amazon bedreigt het geliefkoosde sociale netwerk van extreemrechts Amerika de openbare veiligheid.
  [naar artikel]
 12. Twitter-alternatief Parler is na blokkade weer te gebruiken (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Twitter-alternatief Parler is weer online en te gebruiken. Het vooral bij uiterst rechts populaire Amerikaanse platform was afgesloten als reactie op de bestorming van het Amerikaanse parlement in Washington door radicale aanhangers van toenmalig president Trump. Trump zelf overwoog over te stappen op Parler toen zijn Twitter-account werd geblokkeerd.
  [naar artikel]
 13. “Parler waarschuwde FBI veelvuldig voor bestorming Capitool” (26/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Twitter-alternatief Parler zegt dat het de FBI in de weken voor de bestorming van het Capitool afgelopen januari meer dan vijftig keer heeft gewaarschuwd over gewelddadige content op het platform. Er zou onder meer zijn gewaarschuwd voor specifieke dreigingen richting het Amerikaanse parlementsgebouw. Dat schrijft Parler vandaag in een brief aan Carolyn Maloney, de Democratische vertegenwoordiger van het Huis van Afgevaardigden uit de staat New York.
  [naar artikel]
 14. Google verwijdert bij extreemrechts geliefde netwerkapp Parler uit Play Store - Apple geeft waarschuwing (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google verwijdert de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app “robuuste” contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. geeft de dienst 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen.
  [naar artikel]
 15. Oprichter sociaal netwerk Parler deelt in succes en klappen van Trump (11/01/2021 - De Tijd)
  16:59 De oprichter van het sociaal medium Parler surfte mee op de golf van het trumpisme. Zijn concurrenten slaan hem nu in de ban.
  [naar artikel]
 16. Kanye West koopt Twitter-alternatief Parler: “Ook als conservatieven moeten we het recht hebben om ons uit te drukken” (17/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse rapper Kanye West neemt het sociale medium Parler over van moederbedrijf Parlement Technologies. Hoeveel hij neertelt, is niet bekend.
  [naar artikel]
 17. Google verwijdert onder extreemrechts geliefde netwerkapp Parler uit Play Store - Apple geeft waarschuwing (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google verwijdert de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app “robuuste” contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. geeft de dienst 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen.
  [naar artikel]
 18. Google en Apple verwijderen bij extreemrechts geliefde netwerkapp Parler uit Play Store (10/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Google verwijderde vrijdag de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app “robuuste” contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. gaf de dienst vrijdag 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen, en verwijderde de app vervolgens zaterdag uit hun App store.
  [naar artikel]
 19. Twitter-alternatief Parler sleept Amazon voor de rechter: ‘Het was een hypocriete beslissing om ons platform offline te halen’ (11/01/2021 - Express)
  Parler is niet te spreken over de beslissing van Amazon om het platform niet langer toegang te geven tot zijn servers. ‘We zouden te weinig doen tegen haatberichten op onze site, maar afgelopen vrijdag was ‘Hang Mike Pence op’ een van de populairste berichten op Twitter’, aldus Parler. De bal ging zondagnacht aan het rollen. […] The post Twitter-alternatief Parler sleept Amazon voor de rechter: ‘Het was een hypocriete beslissing om ons platform offline te halen’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 20. Rapper Kanye West koopt Twitter-tegenhanger Parler: "We moeten ervoor zorgen dat we het recht hebben om onszelf uit te drukken" (17/10/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse rapper Kanye West, die zich tegenwoordig Ye laat noemen, neemt de sociaalnetwerksite Parler over van moederbedrijf Parlement Technologies. Parler is als "Twitter-alternatief" met name populair bij mensen met radicaal-rechts gedachtegoed en complotdenkers. West hoopt naar eigen zeggen zo de vrijheid van meningsuiting te helpen vrijwaren.
  [naar artikel]
 21. John Matze, ceo van 'rechtse' Twitter Parler: 'Wij zijn de zondebok' (20/01/2021 - Knack)
  Parler-ceo John Matze laakt de manier waarop techgiganten te werk gingen toen ze zijn sociale medium blokkeerden. 'Er wordt met twee maten gemeten.'
  [naar artikel]
 22. Dit is Parler, de ultrarechtse tegenhanger van Twitter (11/01/2021 - De Morgen)
  Steeds meer rechtse twitteraars vluchten naar het ‘censuurvrije’ Parler. Nu ook Donald Trump van Twitter is verbannen, lijkt de ideologische versplintering van sociale media niet meer te stuiten.
  [naar artikel]
 23. Wat is Parler, de Twitter-kloon waar conservatief (en extreemrechts) Amerika storm voor loopt? (06/10/2020 - Express)
  Meer dan een miljoen downloads, een hele schare bekende en onbekende fans en vergelijkingen met Twitter. Dat is Parler, een... The post Wat is Parler, de Twitter-kloon waar conservatief (en extreemrechts) Amerika storm voor loopt? appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 24. 'Ze was te veel bulldozer' (28/03/2019 - De Morgen)
  Een kleurloze figuur is ze nooit geweest. Zelfs in Vlaanderen charmeerde Galant met haar parler vrai en uitgesproken ambitie. Vrij snel bleek een ministerspost toch iets te zwaar voor 'Calamity Jacqueline'.
  [naar artikel]
 25. Parler: Twitter voor complotdenkers, wapenfreaks en ultrarechtse stemmen (11/01/2021 - De Morgen)
  Steeds meer rechtse twitteraars vluchten naar het ‘censuurvrije’ Parler. Nu ook Donald Trump van Twitter is verbannen, lijkt de ideologische versplintering van sociale media niet meer te stuiten.
  [naar artikel]
 26. “Parler waarschuwde FBI veelvuldig voor bestorming Capitool” (26/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Twitter-alternatief Parler zegt dat het de FBI in de weken voor de bestorming van het Capitool afgelopen januari meer dan vijftig keer heeft gewaarschuwd over gewelddadige inhoud op het platform.
  [naar artikel]
 27. 'Parler waarschuwde FBI veelvuldig voor bestorming Capitool' (26/03/2021 - De Tijd)
  09:34 Parler, het sociale netwerk dat populair is bij Trump-aanhangers, zegt dat het de FBI ruim 50 keer waarschuwde voor dreiging van geweld op 6 januari, toen het Capitool werd bestormd.
  [naar artikel]
 28. Overname Parler door Kanye West van de baan (02/12/2022 - De Tijd)
  10:02 De Amerikaanse rapper Kanye West wordt niet de nieuwe eigenaar van het Twitter-alternatief Parler. Het opblazen van de deal is na het eerdere verlies van lucratieve partnerschappen door aanhoudend ant...
  [naar artikel]
 29. Het evenwicht tussen opjutten en 'parler-vrai' (10/04/2019 - De Morgen)
  Doet N-VA aan racistische sfeerschepping? De beschuldigingen van de andere partijen klinken alsmaar luider, maar N-VA ontkent alles met klem. Wat wel stilletjes wordt toegegeven: de juiste toon vinden lukt lang niet altijd. 'Het evenwicht is wat zoek.'
  [naar artikel]
 30. Conservatief Amerika vlucht naar Twitter-alternatief Parler, waar geen ruimte is voor factchecks (30/06/2020 - De Morgen)
  Nu steeds meer platformen paal en perk stellen aan haatzaaien en nepnieuws (en aan Trump), groeit het sociale medium Parler uit tot virtueel toevluchtsoord voor conservatieven die alles willen kunnen zeggen.
  [naar artikel]
 31. Kanye ‘Ye’ West neemt omstreden socialenetwerk-app Parler over (18/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kanye ‘Ye’ West (45) neemt het omstreden socialmediaplatform Parler over. Eigenaar Parlement Technologies maakte gisteren bekend dat er een principeovereenkomst is gesloten over de verkoop. De stap van de rapper komt minder dan een week nadat hij vanwege het delen van antisemitische teksten van onder meer Twitter werd verbannen.
  [naar artikel]
 32. Europese State of the Union wordt ongezouten oefening in parler vrai (14/09/2016 - De Tijd)
  09:31 Tastbare resultaten voor de gewone mensen. Naar dit sterrecept is Europa in deze moeilijke tijden op zoek. Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker doet vandaag al enkele voorstellen.
  [naar artikel]
 33. Apple laat omstreden app Parler terugkeren in App Store (20/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Apple staat toe dat een aangepaste versie van de omstreden socialenetwerk-app Parler terugkeert in de App Store. Het Republikeinse congreslid Ken Buck heeft op Twitter een brief gedeeld waarin Apple dit nieuws bevestigt.
  [naar artikel]
 34. 'Ik ben mezelf de hele tijd aan het killen' (07/04/2019 - De Morgen)
  Aan elke column gaat een helse paniekaanval vooraf. Tegelijk is Hilde Van Mieghem (59) zielsgelukkig dat ze haar ontembare parler-vrai eindelijk op papier durft te zetten. 'Als je heel je leven hoort dat je tekortschiet, begin je dat uiteindelijk te geloven.'
  [naar artikel]
 35. Rechtse Twittervariant Parler weer online, app nog niet in stores (18/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het microblogplatform Parler, populair in rechtse middens, is weer online. De Twittervariant was door webhost Amazon offline gehaald na de bestorming van het Capitool nu bijna twee weken geleden.
  [naar artikel]
 36. Ook Apple verwijdert Twitter-alternatief voor Trump-fans uit App Store: ‘Veiligheid van mensen in gevaar gebracht’ (10/01/2021 - De Morgen)
  Een dag na Google heeft ook Apple de socialenetwerk-app Parler verwijderd uit zijn App Store. Apple had Parler vrijdag 24 uur de tijd gegeven om controle op berichten in te passen. Volgens de techgiganten verschenen er te veel berichten op de app die aanzetten tot geweld.
  [naar artikel]
 37. QAnon van Twitter gehaald, Parler offline: naar deze sociale media sprint alt-right (12/01/2021 - Express)
  Twitter heeft op maandagavond zowat 70.000 accounts gelinkt aan complottheorie QAnon geschrapt. Het sociale netwerk blokkeerde eerder deze week het account van president Donald Trump. En toen ging ook Parler offline. Maar censuur houdt alt-right niet tegen, daar zijn genoeg alternatieven voor. U heeft het ongetwijfeld gevolgd: Twitter gooide Donald Trump onceremonieel van de site […] The post QAnon van Twitter gehaald, Parler offline: naar deze sociale media sprint alt-right appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 38. Parler waarschuwde FBI veelvuldig voor bestorming Capitool (26/03/2021 - Knack)
  Twitter-alternatief Parler zegt dat het de FBI in de weken voor de bestorming van het Capitool afgelopen januari meer dan vijftig keer heeft gewaarschuwd over gewelddadige content op het platform. Er zou onder meer zijn gewaarschuwd voor specifieke dreigingen richting het Amerikaanse parlementsgebouw.
  [naar artikel]
 39. Kanye West nieuwe eigenaar sociale medium Parler (17/10/2022 - De Tijd)
  12:50 De Amerikaanse hiphopster Kanye West wordt de nieuwe eigenaar van het sociale medium Parler. De accounts op Instagram en Twitter van West werden vorige week nog geblokkeerd na antisemitische berichten...
  [naar artikel]
 40. Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk Parler toch niet (02/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse rapper Kanye West, die zich tegenwoordig Ye laat noemen, neemt dan toch het sociale medium Parler van moederbedrijf Parlement Technologies niet over. De voorgenomen koop van het omstreden socialmediaplatform gaat niet door, na een onderling akkoord, maakte het bedrijf woensdag bekend. “Deze beslissing is half november genomen in het belang van beide partijen”, valt te lezen in de verklaring.
  [naar artikel]
 41. Omstreden app "Parler" binnenkort opnieuw beschikbaar in AppStore (20/04/2021 - VRT NWS)
  De sociale netwerk-app Parler zal binnenkort opnieuw beschikbaar zijn in de AppStore van Apple. Begin januari blokkeerden Apple, Google en Amazon de app, omdat ze gebruikt werd om Trump-aanhangers op te roepen om geweld te gebruiken bij de bestorming van het Capitool in Washington. Volgens Apple is er nu genoeg veranderd aan de app om die verbanning ongedaan te maken.
  [naar artikel]
 42. Omstreden app Parler keert niet terug in App Store Apple: “ geen plaats voor haatdragend, racistisch en discriminerend materiaal” (10/03/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De omstreden socialenetwerk-app Parler keert niet terug in de App Store van Apple. Uit documenten die persbureau Bloomberg kon inkijken, zou blijken dat Apple dat al besliste begin januari, nadat de app was verwijderd in de nasleep van rellen bij het Capitool in Washington.
  [naar artikel]
 43. Topman rechtse Twitter-variant Parler voorziet einde van app (14/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Microblogplatform Parler, dat geliefd is bij aanhangers van scheidend Amerikaans president Donald Trump, komt mogelijk niet meer terug online. Dat heeft topman John Matze woensdag gezegd. Het sociale medium, dat door webhost Amazon offline is gehaald na de bestorming van het Capitool vorige week, heeft er woensdag bij de rechter op aangedrongen dat Amazon de webhosting hervat.
  [naar artikel]
 44. Kanye West koopt controversieel sociaal netwerk Parler toch niet (01/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De voorgenomen koop van het omstreden socialmediaplatform Parler door Kanye 'Ye' West gaat toch niet door. Dat maakte het bedrijf woensdag in een verklaring bekend. "Deze beslissing is half november genomen in het belang van beide partijen", valt te lezen in de verklaring.
  [naar artikel]
 45. HET PUNT VAN VAN IMPE. “Blijkbaar is Mahdi zo radeloos dat er geen enkele grens meer is” (08/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Wat bezielt Sammy Mahdi (CD&V) om plots heel de rechtsstaat aan te vallen in de zaak-Reuzegom? “Veel jongeren hebben enkel de Tiktok van Mahdi gezien, dus hij zou moeten weten waar hij mee bezig is”, zegt Liesbeth Van Impe in onze politieke podcast ‘Het Punt van Van Impe’. “Maar dit valt voor een politicus echt niet goed te praten.”
  [naar artikel]
 46. HET PUNT VAN VAN IMPE. “CD&V is bereid om op dit slagveld te sterven en N-VA kan enkel toekijken” (09/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Hoe zit dat nu met dat stikstofdossier? Komt er nog een akkoord of niet? Dat bespreken we in deze aflevering van onze politieke podcast Het Punt van Van Impe. “CD&V heeft ervoor gekozen om alles op de boeren te zetten en gaat niet meer bougeren”, zegt hoofdredacteur Liesbeth Van Impe. N-VA moet kiezen tussen Zuhal Demir en het voortbestaan van de Vlaamse regering. “En Demir beseft dat het nu dus niet het moment is om een ‘Zuhalleke’ te doen.”
  [naar artikel]
 47. HET PUNT VAN VAN IMPE: Stikstof, het interview dat niet verscheen en de peiling die niet bestond (16/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Halloween valt vroeg dit jaar. Een spookinterview, een spookpeiling en een verrassend stikstofakkoord dat wel eens een spookakkoord zou kunnen blijken. Want er is een politiek akkoord gesloten, maar inhoudelijk zijn ze er nog niet helemaal uit. Dat legt onze hoofdredacteur Liesbeth Van Impe uit in onze politieke podcast ‘Het Punt van Van Impe’: “Vlak voor de verkiezingen gaat dit dossier terugkomen. Met exact dezelfde tegenstelling. Om het dan maximaal electoraal te laten renderen.”
  [naar artikel]
 48. Loïc Van Impe mist het horecaleven “en de vettige moppen” (18/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Loïc Van Impe brengt zijn derde kookboek in evenveel jaar tijd uit en gaat even een pauze inlassen. “Ik wil tijd besteden aan een nieuw televisieprogramma en ook wil ik volgende zomer graag stage lopen in restaurants”, zegt de televisiekok in Story. “Ik mis het horecaleven een beetje.”
  [naar artikel]
 49. HET PUNT VAN VAN IMPE: “’Fuck de zijlijn’, schreef Kristof Calvo ooit. Waarom blijft hij er nu dan staan?” (05/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vier duo’s hebben zich kandidaat gesteld om Meyrem Almaci op te volgen als partijvoorzitter van Groen. Opvallend: bekende namen zijn het niet. “Bij Groen lijken ze bang van hun eigen schaduw”, zegt Liesbeth Van Impe. “Ze hebben het nu vooral over de verpakking. Maar het probleem van de partij is veel fundamenteler.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy