De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

‘Een zonnekoning als partijvoorzitter, dat is niet meer van deze tijd’

De Standaard

03/05/2022 - 19:49

Groen krijgt dan toch een voorzittersstrijd. Elisabeth Meuleman en Juan Benjumea nemen samen de handschoen op tegen Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji en outsiders Jenna Boeve en Jad Zeitouni. ‘Groen moet niet de grootste roeper zijn, maar de grootste doener.’


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zonnekoning opnieuw in Versailles (10/08/2016 - De Tijd)
  10:57 Mist, water en ijs. Veel meer heeft de Deens-IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson niet nodig om te verbluffen in de paleistuin van Versailles. Als een zonnekoning recreƫert hij er natuurfenomenen.
  [naar artikel]
 2. Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe ‘Showbits’ gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.
  [naar artikel]
 3. Na de Roetpiet worden ook Sinterklaasliedjes in aangepast jasje gestoken (15/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’, het muzikale duo BlitZ herschreef enkele bekende Sinterklaasliedjes. Woorden als ‘zwart’, ‘knecht’ en ‘roe’ zijn niet meer van deze tijd en worden vervangen door een gepast alternatief. In de nieuwe ‘Showbits’ gaf het duo een exclusief interview over waarom ze het net nodig vonden om de teksten te vernieuwen.
  [naar artikel]
 4. "Dat MR nu het heft in handen neemt, betekent dat zelfs een partijvoorzitter geen zonnekoning is" (06/10/2020 - Het Belang van Limburg)

  [naar artikel]
 5. Slangen op maandag. Stemmen uit boosheid, teleurstelling, afgunst of desinteresse was nooit populairder. Spaar ons daarom de ongein (21/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  U mag mij een droogstoppel vinden of volkomen ouderwets, maar wanneer bij een zangwedstrijd een partijvoorzitter uit een konijnenpak kruipt, stelt wat mij betreft het politieke bedrijf een nieuw diepterecord op scherp. Was er geen volwassene in de buurt toen Conner Rousseau opperde dat deelnemen aan ‘The Masked Singer’ een ‘leutig idee’ was? Tik in Google vandaag ‘Conner Rousseau’ in en als eerste suggestie krijg je niet ‘socialisme’, ‘armoede’, ‘rechtvaardigheid’ of ‘solidariteit’ te zien, maar wel het woord ‘konijn’.
  [naar artikel]
 6. RECENSIE. ‘The Devil’s Hour’: “Peter Capaldi schittert in een finale die voller zit dan een kerstkalkoen” (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Als we een lekker ouderwetse griezeltitel als ‘The Devil’s Hour’ horen, dan begint het in ons hoofd spontaan beelden te regenen uit ‘The Omen’, ‘The Exorcist’ en ‘Rosemary’s Baby’. Edoch, deze zesdelige thriller in dat heilige rijtje aan horrorklassiekers plaatsen, zou te veel eer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat deze reeks op Prime Video, geproduceerd door ‘Doctor Who’-showrunner Steven Moffat en met diens ‘Twaalfde Doctor’ Peter Capaldi in een hoofdrol, niet z’n bovennatuurlijke verrassingen heeft. Of die ook uw tijd en aandacht waard zijn? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 7. Druk, druk, druk: deze workshop focust op niets doen (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Geen tijd’, ‘te druk’, ‘nu niet’, ‘later misschien’. We lopen onszelf voorbij en dat lijkt haast de norm te zijn vandaag de dag. Het aantal...
  [naar artikel]
 8. Catalaanse separatist Puigdemont stopt als partijvoorzitter (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Catalaanse separatist Carles Puigdemont legt zijn functie als voorzitter van zijn partij ‘Junts per Catalunya’ (‘Samen voor Catalonië’) neer. Begin juni zal hij stoppen als partijvoorzitter, zo kondigt Puigdemont zelf aan.
  [naar artikel]
 9. ‘Gender is iets wat niet meer bestaat als ik begin te powerliften’: deze zes mensen zijn niet in een hokje te vatten (23/10/2021 - De Morgen)
  De tijd van ‘man of vrouw’ ligt al even achter ons. Blauw of roze maakt voor deze zes mensen plaats voor een kleurrijke grijze zone tussen het binaire.
  [naar artikel]
 10. Zelfs voorzitter wil de Senaat afschaffen: ‘Senaat tegen 2024 afschaffen’ (08/01/2022 - De Standaard)
  Ze is de jongste Senaatsvoorzitter sinds het ontstaan van België, en misschien ook de laatste. Stephanie D’Hose (Open VLD) wil haar tijd tot de volgende verkiezingen gebruiken om de Senaat af te schaffen. Samen met partijvoorzitter Egbert Lachaert lost ze nu een eerste schot voor de boeg. ‘Het is niet te verantwoorden dat hier elk jaar 40 miljoen euro belastinggeld naartoe gaat.’
  [naar artikel]
 11. Geen Moeder- of Vaderdag meer, maar ‘Ouderdag’ in deze Vlaamse scholen: ‘Tijd om wat inclusiever te worden’ (05/05/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 12. Tv-avondje met vriendinnen? Deze series zetten de juiste toon (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nodig je beste vriendin uit en zet de popcorn klaar, want dankzij de langverwachte release van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (10/12 op Streamz) staat onze Kijkgids deze week helemaal in het teken van een onvervalste ‘girls night’. Op het menu voor ieder wat wils, met onder andere nieuwe ‘roomies’ in ‘New Girl’ (Disney+), een medische blunder in ‘Jane the Virgin’ (Netflix), de emotionele rollercoaster van ‘This Is Us’ (Prime Video) en nog zoveel meer.
  [naar artikel]
 13. GEZIEN? ‘Da’s dikke liefde’: “We begonnen zowaar heimwee te krijgen naar Sonja Kimpen” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op sociale media liep het niet bepaald warm toen ‘Da’s dikke liefde’ werd voorgesteld. In dat nieuwe Play4-programma begeleiden seksuologe Lotte Vanwezemael (29) en huisarts Servaas Bingé (42) vier koppels naar een gezonder en dus ook slanker leven. “Niet meer van deze tijd”, oordeelde Twitter. Klopt de kritiek? Of is ‘Da’s dikke liefde’ toch meer dan het zoveelste programma over afvallen?
  [naar artikel]
 14. RECENSIE. ‘Tokyo Vice’: “Misdaad en Michael Mann, meer moet dat soms niet zijn” (27/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Laat die T-shirt en het oversized colbertjasje maar in de kast hangen. Want een ‘Vice’ in de titel maakt de mooie Miamiaanse lente nog niet. Toch is ‘Tokyo Vice’ een opwindende nieuwe titel in uw Streamz-bibliotheek, want deze HBO Max Original-serie luidt de terugkeer in van Michael Mann, die voor het eerst sinds lange tijd -en enkel voor de eerste aflevering- nog eens z’n regiestoel openklapt. Of dat ook volstaat om u in deze achtdelige misdaadthriller vol yakuzageweld te trekken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 15. Dubbele dosis cliffhangers in seizoensfinales ‘Thuis’ en ‘Familie’ (24/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Tijd voor de seizoensfinales in soapland. Een schietpartij? Een brand? Een heftig ongeval of iets compleet anders? Deze keer rekenen ze in ‘Thuis’ en ‘Familie’ op enkele anciens om voor de nodige suspense te zorgen. We blikken vooruit met Jeroen ‘Tim’ Lenaerts (39) en Caroline ‘Mieke’ Maes (46).
  [naar artikel]
 16. ‘The Green Knight’ meer ‘Alice in Wonderland’ dan ‘King Arthur’ (09/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Fans van ‘Ivanhoe’ moeten niet meteen naar ‘The Green Knight’ hollen. Deze rolprent staat veel dichter bij een bizarre droom dan bij een heroïsch harnassenspektakel. Toch heeft de film veel te bieden.
  [naar artikel]
 17. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op (02/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
  [naar artikel]
 18. Café Costume verkoopt genderloze kostuums. “Want wat is ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’? Die ideeën zijn heel klassiek” (22/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Steeds meer modemerken trekken de genderinclusieve kaart en vinden de etiketten ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ niet meer helemaal van deze tijd. Ook Café Costume heeft zichzelf heruitgevonden. De geprefereerde maatpakkenleverancier van de Vlaamse man gooit alle hokjes overboord en maakt nu kostuums voor alle genders. “De wereld is meer flou geworden op dat gebied en dat is ook voor ons veel leuker”, vertelt oprichter Bruno Van Gils.
  [naar artikel]
 19. Strak en sexy: deze zomer staat in het teken van ‘revenge dressing’ of ‘wraakmode’ (30/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Deze zomer doet ‘revenge dressing’ of ‘wraakmode’ opnieuw haar intrede. Schrik dus niet als je veel meer strakke, sexy silhouetten ziet op straat of op sociale media, want de Instagramhashtag #revengeshopping viert hoogtij. “September zal meer dan ooit voor ‘back to work’ staan. Op modevlak gaan veel mensen dan uit hun schulp komen”, reageert onze modejournalist David Devriendt.
  [naar artikel]
 20. Waarom Disneyhit ‘Encanto’ de speelplaats domineert: ‘Deze film getuigt van durf’ (21/01/2022 - De Morgen)
  ‘We don't talk about Bruno’: zo heet de superhit uit Disneyfilm ‘Encanto’. Nochtans is Bruno talk of the town, van de speelplaats tot op TikTok. In België is het de tweede meest bekeken video na ‘L’enfer’ van Stromae. En na meer dan negen jaar stoot het nummer zelfs ‘Let it go’ van ‘Frozen’ van de troon. Move over, Elsa!
  [naar artikel]
 21. Sandra Bekkari: “Mijn moeder vertelde me pas op mijn twaalfde dat mijn stiefvader niet mijn echte vader is” (14/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In haar kookboek ‘Framily Food’ deelt Sandra Bekkari (49) snelle recepten om samen te genieten met familie en vrienden. Meer dan ooit waakt ze ook zelf over een goede balans tussen werk en vrije tijd. “In de periode dat ik ‘Open Keuken’ presenteerde, zat deze verhouding niet goed”, getuigt Sandra in ‘Story’. Maar nu dochter Anna (17) stilaan haar vleugels uitslaat, heeft Sandra opnieuw meer tijd voor haar echtgenoot Peter (56). “Ik heb geen ambitie meer om een dagelijks kookprogramma te presenteren.”
  [naar artikel]
 22. Streamingtip: deze reeks is als ‘The Office’ op een piratenschip (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat ‘What we do in the shadows’ deed voor vampieren, doet ‘Our flag means death’ nu voor piraten. Een festijn van onnozele figuren, die je misschien niet zullen doen schaterlachen maar toch zeker amuseren in een tijd waarin dat nodig is.
  [naar artikel]
 23. Dubbele dosis cliffhangers met seizoensfinales ‘Familie’ en ‘Thuis’ in zicht: “Ik vond het fijn de kijkers weken op het verkeerde been te zetten” (24/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Tijd voor de seizoensfinales in soapland. Een schietpartij? Een brand? Een heftig ongeval of iets compleet anders? Deze keer rekenen ze in ‘Thuis’ en ‘Familie’ op enkele anciens om voor de nodige suspense te zorgen. We blikken vooruit met Jeroen ‘Tim’ Lenaerts (39) en Caroline ‘Mieke’ Maes (46).
  [naar artikel]
 24. OPROEP. Viert jouw school ‘Ouderdag’ in plaats van Moeder- of Vaderdag? (05/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zondag is het Moederdag. Maar is dat nog wel van deze tijd? Steeds meer kinderen groeien op in niet-klassieke gezinnen en hebben bijvoorbeeld twee papa’s. Daarom vieren sommige scholen nu ‘Ouderdag’. Doet jouw Limburgse school hier al aan mee?
  [naar artikel]
 25. RECENSIE. ‘The Wheel of Time’: “Tijd heelt alle wonden. Maar niet deze” (30/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Amazon-topman Jeff Bezos wilde een serie die ‘Game of Thrones’ het schaamrood zou geven. Zie daar de langverwachte adaptatie van ‘The Wheel of Time’, een fantasyboekenreeks dat 31 jaar na datum nu als tv-reeks op Prime Video debuteert. Of deze epische show ook echt z’n voorgangers kan doen verbleken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
  [naar artikel]
 26. Al meer dan 130.000 bezoekers voor ‘Zillion’ (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De hype blijft duren. In zeven dagen tijd lokte ‘Zillion’ al 132.000 mensen naar de bioscoop. Zo neemt de film van Robin Pront (36) een verschroeiende start: het is geleden van ‘Loft’ en de ‘Kampioenen’-films dat een Vlaamse film zo’n sterke openingsweek kende.
  [naar artikel]
 27. ‘Ik hoef er niet als een barbiepop uit te zien’: deze zes mensen zijn niet in een hokje te vatten (23/10/2021 - De Morgen)
  De tijd van ‘man of vrouw’ ligt al even achter ons. Blauw of roze maakt voor deze zes mensen plaats voor een kleurrijke grijze zone tussen het binaire.
  [naar artikel]
 28. Fans maken zich opnieuw zorgen om Britney Spears: zangeres deelt 11 ‘naaktfoto’s’ op een uur tijd (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Britney Spears (40) niet bang is om zich - letterlijk - bloot te geven, is al langer geweten, maar fans van de zangeres maken zich ondertussen opnieuw zorgen om hun idool. De ‘Oops!... I Did It Again’-zangeres deelde eerder deze week namelijk zo’n elf ‘naaktfoto’s’ op een uur tijd.
  [naar artikel]
 29. Fans maken zich opnieuw zorgen om Britney Spears: zangeres deelt 11 ‘naaktfoto’s’ op een uur tijd (23/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Britney Spears (40) niet bang is om zich - letterlijk - bloot te geven, is al langer geweten, maar fans van de zangeres maken zich ondertussen opnieuw zorgen om hun idool. De ‘Oops!... I Did It Again’-zangeres deelde eerder deze week namelijk zo’n elf ‘naaktfoto’s’ op een uur tijd.
  [naar artikel]
 30. ‘Heftig wat de politie in deze zaak gedaan heeft’: Wim S., mikpunt van een Nederlandse ‘Mister Big-operatie’, voor de derde keer voor rechtbank (07/09/2021 - De Morgen)
  ‘Ik zit al elf jaar op deze stoel. Ik hoop dat de dag ooit komt dat hier iemand anders zit.’ Nu de via een ‘Mister Big-methode’ bekomen moordbekentenis niet meer telt, schreeuwde de Belg Wim S. op zijn derde proces in Den Haag nogmaals zijn onschuld uit.
  [naar artikel]
 31. ‘Ik ben niet onmisbaar’: Meyrem Almaci stopt als partijvoorzitter van Groen (23/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. ‘Lowcarb, keto, vasten: het is lachwekkend’: deze expert wil ‘nutribullshit’ de wereld uit (10/02/2022 - De Morgen)
  Suiker maakt je niet dik en ziek. Met extra kilo’s loop je niet per se gezondheidsrisico’s en van diëten val je niet af. Met kennis van zaken en branie veegt arts en voedingsdeskundige Joshua Wolrich in Voeding is geen medicijn ‘nutribullshit’ van tafel. ‘Zelfs als dokter trapte ik in de val.’
  [naar artikel]
 33. ‘Ik durf de verwarming niet meer aan te zetten. Ik heb een groot, mooi huis, maar ik zit in de kou alsof het buiten is’ (07/02/2022 - De Morgen)
  Eén op de vijf gezinnen in België zit deze winter in de kou. ‘Wij zagen onze stroomfactuur in één maand tijd stijgen van 400 naar 1.289 euro. Mijn hele pensioen voor wat licht en warmte.’
  [naar artikel]
 34. ‘Bestie’ is tienerwoord van het jaar: ‘Ouders moeten van tienertaal afblijven’ (13/12/2021 - De Morgen)
  ‘Bestie’ is maandag uitgeroepen tot tienerwoord van het jaar. Het was samen met onder meer ‘sheesh’*, ‘drip’** en ‘BAS’*** genomineerd. Professor taalkunde Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen): ‘Jongeren willen vooral woorden gebruiken die volwassenen niet gebruiken.’
  [naar artikel]
 35. Partijvoorzitter Sammy Mahdi na koerswending cd&v: ‘Ik ben niet diegene die Vlaanderen in een crisis zal storten’ (29/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 36. Druk op huisartsen wordt onhoudbaar: ‘Wij helpen niet mee aan het indijken van de pandemie’ (21/11/2021 - De Morgen)
  De vierde golf maakt van de huisarts een callcenter, een ‘attestenautomaat’ die print wat de patiënt vraagt. De beroepsgroep kraakt onder de druk. ‘Als ik geen tijd meer heb om empatisch te luisteren naar een jongere met mentale problemen, dan stop ik er mee.’
  [naar artikel]
 37. ‘Heeft mijn deelname aan The Masked Singer iemand schade berokkend? Ik dacht het niet’ (19/03/2022 - De Morgen)
  Verrassing van formaat in het VTM-programma The Masked Singer. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau bleek een van de deelnemers te zijn. Meteen ontsprong een storm aan kritiek. Is zo’n tv-optreden een partijvoorzitter wel waardig? ‘Ik ben ook maar een jonge gast van in de twintig jaar’, zegt de politicus zelf.
  [naar artikel]
 38. STREAMINGTIP. ‘Red Oaks’ (Prime Video): “Afzakken naar een 80’s ​countryclub” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Apple TV+ heeft ‘Physical’, Netflix streamt ‘GLOW’, ‘Stranger Things’ en ’Dirty Lines’: met z’n schreeuwerige mode en weerbarstige kapsels blijven de jaren 80 een frequent bezocht en vooral lucratief speelveld voor streamingzenders. Maar als u echt een throwbackgevoel wil, waarom zapt u dan niet gewoon zelf terug in de tijd? Naar de jaren 80, inderdaad. Maar dan wel met een tussenstopje in 2014, toen Prime Video met ‘Red Oaks’ op de proppen kwam en drie seizoenen lang een ode bracht aan de komedies van die tijd.
  [naar artikel]
 39. Drama, mode en heel veel humor: onze zeven streamingtips voor de ultieme ‘girls night’ (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Nodig je beste vriendin uit en zet de popcorn klaar, want dankzij de langverwachte release van de ‘Sex and the City’-reboot ‘And Just Like That...’ (10/12 op Streamz) staat onze Kijkgids deze week helemaal in het teken van een onvervalste ‘girls night’. Op het menu voor ieder wat wils, met onder andere nieuwe ‘roomies’ in ‘New Girl’ (Disney+), een medische blunder in ‘Jane the Virgin’ (Netflix), de emotionele rollercoaster van ‘This Is Us’ (Prime Video) en nog zoveel meer.
  [naar artikel]
 40. Kostuumdrama: deze series wil je niet missen (29/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Heb je een zwak voor historische fictie? Speciaal voor jou duiken we met onze Kijkgids terug in de tijd en zetten de strafste historische dramaseries op het menu. Mijmer weg bij een stoet smetteloze kostuums en realistische decors met een scherp oog voor detail, met onder meer: het reilen en zeilen van de aristocratische familie Crawley in ‘Downton Abbey’ (Netflix), de geschiedenis van het Britse koningshuis in ‘Victoria’ (Disney+) en een hilarische huisvrouw in ‘The Marvelous Mrs. Maisel’ (Prime Video).
  [naar artikel]
 41. Tweede seizoen ‘De Bunker’ eindelijk op het scherm: deze series over de eindeloze ‘war on terror’ moet je óók streamen (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De schouders van ‘Sterke Jan’ Jambon, die na de aanslagen in Zaventem en Brussel het politieke voortouw nam, zijn vandaag niet meer wat ze geweest zijn. Gelukkig kan je vanaf 25 februari - na zeven jaar (!) - weer rekenen op de Antwerpse Inlichtingendienst van ‘De Bunker’ (Streamz) om het hoofd te bieden aan bedreigingen voor onze staatsveiligheid. Daarom zetten we deze week in onze Kijkgids de beste series over de ‘war on terror’ op een rijtje. Op het menu: een onbevreesde patriot in ‘24’ (Disney+), het Israëlisch-Palestijnse conflict in ‘Fauda’ (Netflix), workaholic Claire Danes in ‘Homeland’ (Disney+) en CIA-groentje Jack Ryan (Prime Video).
  [naar artikel]
 42. Waarom de omikronvariant niet ‘nu’ of ‘xi’ heet (28/11/2021 - De Standaard)
  Het woordenboek van deze pandemie is weer een term rijker. De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de nieuwe variant ‘omikron’ gedoopt. Alweer een letter van het Griekse alfabet, maar wel niet de verwachte volgende in het rijtje. ‘Om stigmatisering te vermijden’, zo luidt het.
  [naar artikel]
 43. Achter de schermen van ‘Stukken van Mensen’: “Het whatsappgroepje van de experts staat roodgloeiend tijdens de uitzending” (06/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met zes seizoenen op de teller en een zevende op antenne is ‘Stukken van mensen’ één van de vlaggenschepen van Play4. Tijd om eens in de coulissen van al dat kunstigs en fraais te duiken. Gidsen van dienst zijn eindredactrice Anja Torrekens en producer Kristof Poot van Fremantle Belgium, het productiehuis van onder meer ‘Boer zkt Vrouw’, ‘Belgium’s Got Talent’, ‘Dancing with the Stars’ én ‘The Masked Singer’.
  [naar artikel]
 44. Feiten en fabels over ‘man flu’: Klopt het echt dat mannen zich sneller ziek voelen dan vrouwen? (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Of je er nu zelf al mee te kampen hebt gehad of niet, het begrip ‘man flu’ (mannengriep) is je wellicht niet onbekend. Volgens deze wijdverspreide mythe klagen mannen meer en voelen ze zich slechter wanneer ze een ziekte zoals de griep oplopen. Maar gaat het hier echt om een fabeltje of wordt het toch tijd om die verzuchtingen van het mannelijke geslacht serieus te nemen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters onderzoekt of de ‘man flu’ niet alleen in het hoofd, maar ook in het lijf zit.
  [naar artikel]
 45. RECENSIE. ‘2DEZIT’: “Onder alle drank, drugs en seks heeft de reeks ook iets lieflijk en Vlaams naïef” (30/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kotreeksen zitten in de lift. Deze week pakte GoPlay uit met de docusoap ‘NOW WHAT’, waarin de eerste onzekere stappen van Vlaamse studenten in het kotleven worden gevolgd. Voor de volledig fictieve en meer gedramatiseerde feiten kunt u vanaf nu ook afstemmen op Streamz. In ‘2DEZIT’ wordt een hip ‘Euphoria’-neonlicht geschenen op het Vlaamse kotleven en de verlokkingen en drama’s die dat anno vandaag met zich meebrengt. Met andere woorden: veel in de boeken duikt men in deze reeks niet. In bed daarentegen, des te meer. Of deze Streamz Original iets voor u is? Of u liever niet wilt weten wat uw kinderen zoal uitspoken op uw kosten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 46. RECENSIE. ‘Pistol’: “Er heerst op dit moment meer ‘anarchy in the UK’ dan in deze reeks” (09/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zanger kon niet zingen en de gitarist kon niet spelen. ‘Fake it till you make it’ stond met spuug bovenaan het prioriteitenlijstje van ’Sex Pistols’, de opruiende punkrockband die in 1975 in Londen het levenslicht zag om drie jaar later opgebrand uiteen te spatten. Maar hoe anti-establishment kan een reeks over de begin- en eindjaren van een notoire in het publiek tuffende punkgroep zijn als het in zee gaat met een bedrijf als Disney? En is dit Danny Boyle-project -zoals de echte Johnny Rotten het noemt- dan ook niet meer dan een hoop punkonwaardige karaoke? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 47. ‘Bestie’ verslaat ‘sheesh’ en ‘drip’ als tienerwoord van het jaar: ‘Jongeren willen zich afzetten tegen andere generaties’ (13/12/2021 - De Morgen)
  ‘Bestie’ is maandag uitgeroepen tot tienerwoord van het jaar. Het was samen met onder meer ‘sheesh’*, ‘drip’** en ‘BAS’*** genomineerd. Professor taalkunde Reinhild Vandekerckhove (UAntwerpen): ‘Jongeren willen vooral woorden gebruiken die volwassenen niet gebruiken.’
  [naar artikel]
 48. Niemand ontsnapt aan TikTok: de ‘dansjesapp’ beïnvloedt uw leven veel meer dan u denkt (19/02/2022 - De Morgen)
  Populairder dan Google en meer dan een miljard gebruikers per maand: de tijd dat TikTok niet meer dan een videoplatform was voor dansende kinderen, is al lang voorbij. ‘Het is een van de beste manieren geworden om ideeën op internet te verspreiden.’
  [naar artikel]
 49. Stevig staaltje scifi: artificiële intelligentie aan de macht in deze vijf streamingtoppers (04/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het sciencefictiongenre hebben de gevaren van kunstmatige levensvormen altijd gefascineerd, en dat is in het tweede seizoen van ‘Raised by Wolves’ (Streamz, 4/2) niet anders. In onze Kijkgids nemen we deze week daarom de beste streamingtitels over androïden onder de loep. Oppassen geblazen voor de niet zo onschuldige mechanische bediendes in ‘Humans’ (Disney+), een levensgevaarlijk prototype in ‘Better Than Us’ (Netflix), de bloedige opstand van de ‘hosts’ in ‘Westworld’ (Streamz) en een bloedmooie meestermanipulator in ‘Ex Machina’ (Google Play/Apple TV/Hulu).
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy