De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

El Salvador koopt de Bitcoin-dip: weer 500 digitale munten in het mandje

Express

11/05/2022 - 06:14

Het Centraal-Amerikaanse land El Salvador heeft maandag nog eens 15,5 miljoen dollar aan Bitcoin aan zijn staatskas toegevoegd. Dat bericht het Amerikaanse zakenmedium CNBC, op basis van een tweet van Salvadoraans leider Nayib Bukele. Het is de grootste Bitcoin-aankoop die El Salvador heeft gedaan sinds het de digitale munt voor het eerst begon toe te […]


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP EXPRESS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan El Salvador, het eerste land ter wereld dat Bitcoin (BTC) volledig heeft gelegaliseerd als betaalmiddel, heeft na de recente dip van Bitcoin 420 nieuwe munten gekocht. In totaal bezit het Latijns-Amerikaanse land al 1.120 BTC. Bitcoin zat eerder deze maand even op recordkoers. De grootste cryptomunt op de markt was op het hoogtepunt ruim 66.000 […] Lees dit artikel: El Salvador profiteert van recente dip Bitcoin om meer digitale munten in te slaan
  [naar artikel]
 2. Chat: u vraagt over bitcoin, de marktenredactie antwoordt (09/06/2017 - De Tijd)
  17:30 Maandag om 12 uur staat redacteur Pieter Suy paraat om op uw vragen over bitcoin en soortgelijke munten te antwoorden. Hij zal ook ingaan op de technologie achter de digitale munten.
  [naar artikel]
 3. Koersval bitcoin dreigt El Salvador naar bankroet te duwen (11/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De bitcoin is sinds november ruim de helft van zijn waarde verloren. Toch koopt El Salvador cryptomunten bij. Critici vrezen dat de grillen van de cryptomarkt het land richting een faillissement drijven.
  [naar artikel]
 4. Koersval bitcoin dreigt El Salvador naar bankroet te duwen (11/05/2022 - De Standaard)
  De bitcoin is sinds november ruim de helft van zijn waarde verloren. Toch koopt El Salvador cryptomunten bij. Critici vrezen dat de grillen van de cryptomarkt het land richting een faillissement drijven.
  [naar artikel]
 5. Bitcoin-project in El Salvador lijkt alles behalve geslaagd: veel verkopers keren terug naar het accepteren van alleen contant geld (20/03/2022 - Express)
  In september 2021 werd Bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador. Met een door de overheid gesteunde digitale portemonnee – Chivo genaamd, wat cool betekent in Salvadoraans jargon – kon iedereen in het land gebruik maken van de digitale munt. Bedrijven waren voortaan verplicht om Bitcoin te accepteren. Nu, een half jaar later, blijkt de […]
  [naar artikel]
 6. Koersval bitcoin dreigt rebels El Salvador naar bankroet te duwen (11/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De bitcoin is sinds november ruim de helft van zijn waarde verloren. Toch koopt El Salvador bij. Critici vrezen dat de grillen van de cryptomarkt het land richting bankroet drijven.
  [naar artikel]
 7. Na bitcoin is ook ‘Britcoin’ in de maak: worden digitale munten geopolitieke wapens? (24/04/2021 - Express)
  De Britse overheden maakten deze week hun plannen bekend voor eencentralebankmunt, die meteen de bijnaam ‘Britcoin’ kreeg. De inhaalrace met China, dat wereldwijd het verst staat met een eigen digitale munt, kan beginnen. Experimenten met centralebankmunten schieten als paddenstoelen uit de grond. Zulke CBDC’s (‘central bank digital currency’) zijn digitale munten die doorgaans draaien op […] Lees dit artikel: Na bitcoin is ook ‘Britcoin’ in de maak: worden digitale munten geopolitieke wapens?
  [naar artikel]
 8. VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren (01/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren Een Amerikaanse topambtenaar vergaderde woensdag met Salvadoraans president Nayib Bukele. Op de agenda: de regulatie van Bitcoin zodra het vanaf september een legaal betaalmiddel wordt in El Salvador. In het nieuws: De verenigde Staten beginnen zich te moeien met de Bitcoinplannen van El Salvador. Onderstaatssecretaris voor Buitenlandse Zaken en Amerikaans diplomaat Victoria Nuland is op […] Lees dit artikel: VS moedigt El Salvador aan om Bitcoin te reguleren
  [naar artikel]
 9. Cryptomunten duiken fors lager: bitcoin sleurt andere munten mee in de val (23/04/2021 - Express)
  De forse koersdaling voor bitcoin leidt tot minstens even zware verliezen voor andere populaire digitale munten als Ethereum of Dogecoin. Bitcoin is diep onder de psychologische grens van 50.000 dollar gezakt en was rond 11 uur Belgische tijd nog 48.700 dollar waard, of ruim 10 procent minder dan een dag eerder. Ethereum, ook wel Ether […] Lees dit artikel: Cryptomunten duiken fors lager: bitcoin sleurt andere munten mee in de val
  [naar artikel]
 10. Bitcoin half jaar betaalmiddel in El Salvador, maar bijna niemand gebruikt het (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In september vorig jaar was het zover: de cryptomunt Bitcoin werd een wettelijk betaalmiddel in het Latijns-Amerikaanse El Salvador. In november kondigde president Nayib Bukele dan weer de bouw van ‘Bitcoin City’ aan. Ondertussen lijkt het er echter op dat de Bitcoin-droom vooral een luchtkasteel is.
  [naar artikel]
 11. Bitcoin koerst weer boven de 20.000 dollar (16/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De markt van de cryptomunten lijkt aan een heropleving bezig. De bekendste onder de digitale munten, de bitcoin, is na een enkele dagen van winst opnieuw meer dan 20.000 dollar waard.
  [naar artikel]
 12. Bitcoin weer hard onderuit te midden van onrust op beurzen (04/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De koers van de bitcoin en andere digitale munten ging zaterdag weer hard onderuit, te midden van de grote onrust op de financiële markten door de opmars van de omikronvariant van het coronavirus. De bitcoin, 's werelds bekendste cryptomunt, kelderde met 17 procent tot circa 47.200 dollar (41.720 euro).
  [naar artikel]
 13. Digitale munten als bitcoin maken flinke duik (27/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De bitcoin heeft een beroerde week achter de rug. De digitale munt ging flink onderuit, ook door zorgen in de markt of de waarde van 's werelds bekendste cryptovaluta niet te sterk is opgelopen in de afgelopen tijd.
  [naar artikel]
 14. President van El Salvador: “Ons Bitcoin-plan is waterdicht” (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: President van El Salvador: “Ons Bitcoin-plan is waterdicht” Nayib Bukele, de president van El Salvador, is er rotsvast van overtuigd dat de erkenning van Bitcoin (BTC) als wettelijk betaalmiddel voor meer jobs en economische groei zal zorgen. “We hebben een plan dat waterdicht is”, zei hij tijdens een interview met Peter McCormack, een Bitcoin-journalist, waarover Reuters bericht. Het Centraal-Amerikaanse land El Salvador heeft […] Lees dit artikel: President van El Salvador: “Ons Bitcoin-plan is waterdicht”
  [naar artikel]
 15. El Salvador wil als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel (06/06/2021 - VRT NWS)
  El Salvador wil van de digitale munt bitcoin een wettig betaalmiddel maken. De president van het land in Centraal-Amerika, Nayib Bukele, zal daarvoor volgende week een wetsvoorstel indienen. Als het parlement het voorstel goedkeurt, zou dat een wereldprimeur zijn.
  [naar artikel]
 16. Tesla aanvaardt geen bitcoin-betalingen meer: "Digitale munten zijn veelbelovend, maar niet ten koste van milieu" (13/05/2021 - VRT NWS)
  Tesla, de Amerikaanse bouwer van elektrische wagens, zal niet langer betalingen met de digitale munt bitcoin aanvaarden. Eigenaar Elon Musk zegt dat hij die beslissing genomen heeft uit milieu-overwegingen. "Digitale munten zijn een goed concept, veelbelovend, maar dat mag niet gepaard gaan met een hoge kostprijs voor het milieu", schrijft hij op Twitter. Het succes van de bitcoin gaat gepaard met een groter wordend energieverbruik, en dan vooral van fossiele brandstoffen.
  [naar artikel]
 17. IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin (27/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin Zonder het land bij naam te noemen, plaatst het Internationaal Muntfonds (IMF) vraagtekens bij de plannen van El Salvador met Bitcoin. Vanaf 7 september mogen de inwoners van El Salvador Bitcoin gebruiken voor hun dagelijkse transacties. Het Centraal-Amerikaanse land wordt daarmee het eerste land ter wereld dat de cryptomunt zal aanvaarden als wettelijk betaalmiddel. Momenteel […] Lees dit artikel: IMF stuurt bedekte waarschuwing naar El Salvador over invoering Bitcoin
  [naar artikel]
 18. ‘Govcoins’ counteren Bitcoin: centrale banken maken zich klaar voor lancering eigen digitale munten (23/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: ‘Govcoins’ counteren Bitcoin: centrale banken maken zich klaar voor lancering eigen digitale munten De Bank voor Internationale Betalingen, de koepel van de belangrijkste centrale banken wereldwijd, geeft haar volle steun voor de lancering van CBDC’s. Dat zijn cryptoachtige munten die verscheidene centrale banken willen lanceren en een nieuwe vorm van digitaal cash zullen zijn. “Digitale cash voor de 21ste eeuw.” CBDC’s of central bank digital currencies zijn digitale […] Lees dit artikel: ‘Govcoins’ counteren Bitcoin: centrale banken maken zich klaar voor lancering eigen digitale munten
  [naar artikel]
 19. Bitcoin en andere cryptomunten crashen: daling tot tientallen procenten (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  De koers van de bitcoin en andere digitale munten ging zaterdag weer hard onderuit, te midden van de grote onrust op de financiële markten door de opmars van de omikronvariant van het coronavirus.
  [naar artikel]
 20. Bitcoin komt klap te boven en dobbert weer boven 50.000 dollar (07/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Bitcoin komt klap te boven en dobbert weer boven 50.000 dollar Na de spectaculaire inzinking van afgelopen weekend is de koers van Bitcoin dinsdagochtend hersteld tot 51.000 dollar, dus ruim boven de psychologisch belangrijke grens van 50.000 dollar. Ook de meeste andere cryptomunten maakten een comeback. Het wordt stilaan een traditie. Telkens Bitcoin een inzinking krijgt, koopt El Salvador, op aansturen van zijn cryptogekke president Nayib […] Lees dit artikel: Bitcoin komt klap te boven en dobbert weer boven 50.000 dollar
  [naar artikel]
 21. El Salvador wil nog steeds Bitcoin-obligaties uitgeven, zelfs nu de helft van zijn BTC-investering is verdampt (29/07/2022 - Express)
  Hoewel het Midden-Amerikaanse land El Salvador zware verliezen heeft geleden op zijn investering in Bitcoin (BTC), ’s werelds meest waardevolle digitale munt, gelooft zijn leiderschap nog steeds heilig in crypto. Getuige daarvan is het Salvadoraanse plan om obligaties uit te geven die door Bitcoin worden gedekt. Dat was al begin dit jaar aangekondigd, maar werd […]
  [naar artikel]
 22. El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen (06/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen El Salvador werkt aan een wetsvoorstel om bitcoin als wettig betaalmiddel te erkennen. Dat heeft de Salvadoraanse president Nayib Bukele gezegd in een video-opname die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami. Hij zal het wetsvoorstel volgende week indienen. Het wetsvoorstel moet nog worden beoordeeld door het parlement van het land, maar omdat […] Lees dit artikel: El Salvador gaat bitcoin als wettig betaalmiddel erkennen
  [naar artikel]
 23. El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’ (21/11/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’ El Salvador is van plan om ’s werelds eerste “Bitcoin City” te bouwen, in eerste instantie gefinancierd door bitcoin-ondersteunde obligaties, zei president Nayib Bukele op zaterdag. Een verdubbeling van zijn inzet om de cryptovaluta te benutten om investeringen in het Centraal-Amerikaanse land aan te wakkeren. Terwijl hij sprak op een evenement ter afsluiting van een […] Lees dit artikel: El Salvador plant eerste ‘Bitcoin-stad’
  [naar artikel]
 24. El Salvador maakt bitcoin wettig betaalmiddel, als eerste land ter wereld (09/06/2021 - De Morgen)
  Als eerste land ter wereld voert El Salvador de bitcoin in als wettig betaalmiddel. Elk bedrijf moet een betaling met de digitale munt accepteren, mits het over de daarvoor benodigde technologie beschikt. Ook belasting kan binnenkort met bitcoins worden betaald.
  [naar artikel]
 25. Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel (17/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel De internationale financiële instelling heeft verklaard dat ze El Salvador niet zal helpen om Bitcoin als legale valuta te introduceren. Het land heeft zichzelf drie maanden gegeven om Bitcoin als betaalmiddel te lanceren. Het land kan nu enkel rekenen op het Internationaal Monetair Fonds (IMF). El Salvador was deze maand het eerst land wereldwijd dat […] Lees dit artikel: Wereldbank weigert El Salvador te helpen Bitcoin in te voeren als wettig betaalmiddel
  [naar artikel]
 26. Bitcoin voor eerst in maand weer even boven 24.000 dollar (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De bitcoin is voor het eerst in ruim een maand kortstondig gestegen tot boven de 24.000 dollar. De koersen van veel digitale munten zitten de afgelopen dagen weer in de lift, na eerder fors gezakt te zijn. Beleggers lijken weer meer risico te willen nemen met investeringen in cryptomunten.
  [naar artikel]
 27. Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land (09/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land El Salvador is het eerste land in de wereld dat Bitcoin (BTC) aanvaardt als wettig betaalmiddel. De regering van president Nayib Bukele heeft dinsdagnacht een wetsvoorstel daaromtrent goedgekeurd. De bal ging afgelopen weekend al aan het rollen. Toen liet de Salvadoraanse president tijdens een video-opname, die zaterdag is getoond op de Bitcoin Conference in Miami, […] Lees dit artikel: Wereldprimeur in El Salvador: Bitcoin wordt wettig betaalmiddel in het land
  [naar artikel]
 28. 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin (09/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin Niet iedereen in El Salvador staat te springen om, naast de Amerikaanse dollar, Bitcoin (BTC) te aanvaarden als betaalmiddel. Uit een enquête blijkt dat 75 procent van de Salvadoranen sceptisch staat tegenover de invoering van Bitcoin als legaal betaalmiddel. Uit een enquête waarbij 1.233 mensen uit El Salvador tussen 1 en 4 juli werden bevraagd […] Lees dit artikel: 75 procent van de inwoners van El Salvador staat sceptisch tegenover de legalisering van Bitcoin
  [naar artikel]
 29. El Salvador geeft obligaties uit voor 'Bitcoin city' (22/11/2021 - De Tijd)
  17:55 El Salvador wil de eerste 'Bitcoin city' ter wereld bouwen, gefinancierd met obligaties gekoppeld aan de cryptomunt. Eerder voerde de president van het Latijns-Amerikaanse land de bitcoin in als wette...
  [naar artikel]
 30. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami. "Het zal jobs creëren en duizenden mensen in het formele economische circuit integreren." Volgens het hoofd van betaaldienstverlener Zap, Jack Mallers, wordt El Salvador zo het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 31. Prijzen bitcoin en andere cryptomunten flink omlaag (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Digitale munten zoals de bitcoin en ether werden dinsdag in de uitverkoop gedaan. De prijs van de bitcoin zakte daarbij tot onder de 60.000 dollar. Begin vorige week werden nog nieuwe records aangetikt door de cryptomunten.
  [naar artikel]
 32. Bloedrode dag op cryptomarkt: waarde bitcoin daalt tientallen procenten (19/05/2021 - De Morgen)
  Bitcoin en andere cryptovaluta beleven een dieprode dag. De bekendste digitale munt verloor ruim 20 procent van zijn waarde, de prijs van een aantal andere munten halveerde zelfs. Eén bitcoin is op dit moment ongeveer 27.000 euro waard.
  [naar artikel]
 33. Wat moet u zeker weten over de bitcoin en andere cryptomunten? (22/11/2017 - Knack)
  De cryptomunten, zoals de bitcoin, zijn in opmars. Sommige startende bedrijven geven zelfs een eigen munt uit om geld op te halen. Economen en toezichthouders waarschuwen voor de risico's. Vijf vragen over de bitcoin en andere digitale munten.
  [naar artikel]
 34. Bloedrode dag op cryptomarkt: waarde bitcoin daalt tientallen procenten (19/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Bitcoin en andere cryptovaluta beleven een dieprode dag. De bekendste digitale munt verloor ruim 20 procent van zijn waarde, de prijs van een aantal andere munten halveerde zelfs. Eén bitcoin is op dit moment ongeveer 27.000 euro waard.
  [naar artikel]
 35. Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen (08/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen De introductie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador verliep dinsdag allesbehalve rimpelloos. De cryptoportemonnee Chivo liet het meermaals afweten. President Nayib Bukele zal zich de eerste Bitcoindag van El Salvador wellicht anders voorgesteld hebben. Er waren straatprotesten tegen de invoering van de cryptomunt als wettig betaalmiddel en wellicht niet toevallig kende Bitcoin op […] Lees dit artikel: Chivo, de Bitcoin-app van El Salvador, op eerste dag urenlang offline door technische problemen
  [naar artikel]
 36. VIDEO. Deze advocaat betaal je vanaf nu met digitale munten (10/03/2017 - Het Nieuwsblad)
  Het Tongerse advocatenkantoor Lijnrecht laat als eerste kantoor in België haar klanten met bitcoins betalen. Bitcoin is een digitale munt waarmee je razendsnel kan betalen, zonder tussenkomst van een bank. Volgens de advocaten zal de bitcoin binnenkort volledig doorbreken, reden te meer om zo snel mogelijk mee te zijn met de nieuwste trend.
  [naar artikel]
 37. El Salvador blijft bullish: 56 miljoen dollar aan waarde weggevaagd door cryptocrash, maar president hint op nieuwe Bitcoin-aankopen (16/06/2022 - Express)
  Het Centraal-Amerikaanse land El Salvador heeft door de verkoopgolf op de cryptomarkt 56 miljoen dollar aan Bitcoinwaarde zien verdampen. Maar Nayib Bukele, El Salvadors cryptogekke president die Bitcoins inslaat voor de staatskas, laat doorschemeren dat hij mogelijk de dip koopt. De Bitcoincrash, waarbij meer dan 65 procent van de waarde van de digitale munt werd […]
  [naar artikel]
 38. De terugkeer van mememunten: cryptowalvis koopt 99 miljard Shiba Inu-munten (07/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: De terugkeer van mememunten: cryptowalvis koopt 99 miljard Shiba Inu-munten Shiba Inu-beleggers maken vaak handig gebruik van de evoluties op de cryptomarkt. Een rijke SHIB-belegger kocht 99 miljard stuks van de mememunt aan tijdens een recente prijsdaling. Mememunten van schattige hondjes zijn terug van weg geweest. Na een rampzalig weekend, waarbij onder andere cryptomunt Bitcoin bijna 10 procent van zijn waarde verloor, kleuren grapmunten zoals […] Lees dit artikel: De terugkeer van mememunten: cryptowalvis koopt 99 miljard Shiba Inu-munten
  [naar artikel]
 39. El Salvador heeft een bijzondere energiebron gevonden voor het mijnen van Bitcoin (10/06/2021 - Express)
  Lees dit artikel: El Salvador heeft een bijzondere energiebron gevonden voor het mijnen van Bitcoin De president van het Centraal-Amerikaanse land El Salvador tweette plannen om een volledige Bitcoin mining hub uit te bouwen. Concreet zou het mijnproces aangedreven worden door geothermische energie uit… vulkanen. ‘Ik heb zonet de chief executive van LaGeo (een geothermisch elektriciteitsbedrijf dat eigendom van de staat is, red.) opdracht gegeven een plan op te stellen […] Lees dit artikel: El Salvador heeft een bijzondere energiebron gevonden voor het mijnen van Bitcoin
  [naar artikel]
 40. El Salvador wil 's werelds eerste 'Bitcoin City' bouwen (21/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador is van plan om 's werelds eerste ‘Bitcoin City’ te bouwen. De stad zal in eerste instantie worden gefinancierd door bitcoinobligaties, aldus president Nayib Bukele. Dat betekent dat de inzet van het Centraal-Amerikaanse land op de cryptomunt wordt uitgebreid. El Salvador was in september het eerste land ter wereld dat bitcoin aanvaardde als wettig betaalmiddel.
  [naar artikel]
 41. Chaos op cryptomarkt compleet: bitcoin opnieuw in vrije val, andere munten crashen mee (20/11/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Gisteren zakte de bitcoin voor het eerst sinds oktober 2017 onder de grens van 5.000 dollar, maar vanochtend tuimelde de digitale munt nog verder...
  [naar artikel]
 42. El Salvador wil van bitcoin wettelijk betaalmiddel maken (06/06/2021 - Het Belang van Limburg)
  El Salvador wil van cryptomunt bitcoin een wettelijk betaalmiddel maken. De komende weken zal daarvoor een wetsontwerp in het Congres ingediend worden, zei president Nayib Bukele Ortez zaterdag in een videoboodschap op de Bitcoin 2021 Conferentie in Miami.
  [naar artikel]
 43. IMF waarschuwt El Salvador voor bitcoin (23/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vindt het geen goed idee dat El Salvador bitcoin aanvaardt als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt de VN-organisatie in een maandag gepubliceerd document over het Centraal-Amerikaanse land.
  [naar artikel]
 44. Duitsers omarmen massaal Bitcoin en daar zijn enkele goede redenen voor (16/12/2021 - Express)
  Het G7-land met een bevolking van 83 miljoen en een bbp van 3,3 biljoen euro smijt zich op Bitcoin. Waarom? Beleggers en nieuwsmedia die zich elke dag richten op de koersschommelingen van cryptomunt Bitcoin verliezen al eens uit het oog hoe snel de digitale munt wereldwijd in gebruik genomen wordt. Het Centraal-Amerikaanse El Salvador, dat […]
  [naar artikel]
 45. Bitcoin en co blijven records verpulveren (06/05/2017 - De Redactie)
  Bitcoin, de bekendste digitale munt, was de afgelopen week voor het eerst meer dan 1.600 dollar waard. Ook andere digi-munten doen het opvallend goed. Maar er blijven veel vragen.
  [naar artikel]
 46. Wereldprimeur: El Salvador maakt van bitcoin wettelijk betaalmiddel (07/09/2021 - Knack)
  Vanaf dinsdag is het in het Centraal-Amerikaanse land El Salvador mogelijk om betalingen uit te voeren met de cryptomunt bitcoin. Daarmee is het land het eerste land ter wereld dat de bitcoin als wettelijk betaalmiddel invoert.
  [naar artikel]
 47. Bitcoin-app van El Salvador krijgt nieuwe softwareontwikkelaar, na klachten over identiteitsdiefstal en verdwijnende fondsen (04/02/2022 - Express)
  El Salvador heeft een nieuwe softwareonderneming aangetrokken voor zijn Bitcoin-wallet Chivo, de digitale portemonnee die de overheid van het Latijns-Amerikaanse land speciaal voor de aankoop en bewaring van de cryptomunten lanceerde. Over Chivo waren de laatste maanden veel klachten binnengekomen: zo zouden mislukte transacties, verloren geld en andere technische problemen de gebruikers parten spelen. Het […]
  [naar artikel]
 48. IMF roept El Salvador op te stoppen met bitcoin als betaalmiddel (26/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  El Salvador moet een einde maken aan het gebruik van de cryptomunt bitcoin als wettelijk betaalmiddel. Dat zegt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens het IMF zijn er te veel risico's verbonden aan de bitcoin, die recent in een vrije val is beland en sinds een piek in november bijna de helft van zijn waarde heeft verloren.
  [naar artikel]
 49. Bitcoin nu officieel betaalmiddel in El Salvador (07/09/2021 - De Tijd)
  12:14 El Salvador voert dinsdag de bitcoin in als wettelijk betaalmiddel en heeft al 400 bitcoins gekocht.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy