Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Hoe krijg je een pan met aangekoekte etensresten makkelijk schoon? “Let op met een laagje koud water in een hete pan”

11/05/2022 - 15:11
"Na het koken meteen een laagje koud water in de hete pan zetten om de voedselresten sneller los te maken: het is een trucje dat we allemaal toepassen in de keuken. Veel handiger dan met een mes over de bodem van de pan schrapen, maar is die dagelijkse gewoonte ook nuttig? En hoe krijgen we onze pannen in het algemeen het makkelijkst proper zonder ze te beschadigen? HLN Shop geeft tips."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Waarom je een hete pan best niet meteen met koud water afspoelt (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Na het koken meteen een laagje koud water in de hete pan zetten om de voedselresten sneller los te maken: het is een trucje dat we allemaal toepassen in de keuken. Veel handiger dan met een mes over de bodem van de pan schrapen, maar is die dagelijkse gewoonte ook nuttig? En hoe krijgen we onze pannen in het algemeen het makkelijkst proper zonder ze te beschadigen? [naar artikel]


2. Bakplaat met aangekoekte etensresten? Tante Kaat geeft raad: “Dit goedkope middeltje is de perfecte vetoplos­ser” (02/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen kent het probleem en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]


3. Dweilen met koud water: goed voor je portemonnee en voor je woning (02/11/2022 - Het Laatste Nieuws)

Er wordt dikwijls gezegd dat je het beste kan schoonmaken met warm of zelfs gloeiend heet water. Dat is zeker niet gelogen, want aangekoekte resten en ander vuil verwijder je sneller met warm dan met koud water. Toch zijn er ook situaties waarin je beter voor koud water kan gaan. Welke situaties? En waarom precies? Vtwonen.be licht toe. [naar artikel]


4. Dweilen na de kerstfestiviteiten? Ga voor koud water: goed voor je portemonnee én voor je woning (26/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Er wordt dikwijls gezegd dat je het beste kan schoonmaken met warm of zelfs gloeiend heet water. Dat is zeker niet gelogen, want aangekoekte resten en ander vuil verwijder je sneller met warm dan met koud water. Toch zijn er ook situaties waarin je beter voor koud water kan gaan. Welke situaties? En waarom precies? Vtwonen.be licht toe. [naar artikel]


5. Aangekoekte pannen en schalen? Zo maak je ze weer schoon (23/10/2016 - Het Belang van Limburg)

Ongelukje in de keuken? Met deze trucjes krijg je je potten en pannen weer schoon. [naar artikel]


6. Arbeiders op boorplatform tonen wat gebeurt wanneer ze etensresten in zee gooien: “En daarom springen we nooit in het water” (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)

Arbeiders op een boorplatform verrichten zwaar werk in vaak barre omstandigheden, ver weg van huis. Maar een verkwikkende duik in zee zit er voor hen niet in, al is het water nog zo kalm en blauw. Dat blijkt uit beelden van opzichter Steward Phillips die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. Zodra de man etensresten in het water gooit, duiken tientallen hongerige haaien op. “En daarom springen we nooit in het water”, klinkt het. “Zelfs niet als laatste redmiddel.” [naar artikel]


7. Eerste hulp bij aangekoekte etensresten: zo maak je je vaat echt brandschoon (20/01/2021 - Metro)

Velen hebben vandaag een afwasmachine, maar sommigen moeten nog steeds dat vieze sponsje bovenhalen om met noeste arbeid het aangekoekt vet van hun pan te schrobben. Afwassen lijkt een simpel, doch vervelend taakje, maar toch doen we het vaak fout. Met deze vijf tips van Good Housekeeping wordt je vaat pas echt brandschoon. Draag je […] Het bericht Eerste hulp bij aangekoekte etensresten: zo maak je je vaat echt brandschoon verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


8. Overlevende van “dodelijkste incident op Kanaal ooit” getuigt: “Het was zo koud in het water, zo koud” (01/12/2021 - Het Belang van Limburg)

Amper 2 van de 29 migranten die vorige week vanuit Frankrijk in een rubberbootje de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken, overleefden de tocht. Een van hen getuigt nu, nog altijd getraumatiseerd, over het dodelijkste incident ooit op het Kanaal. “Het was zo koud in het water, zo koud.” [naar artikel]


9. Hoe krijg je die vettige bakplaat nu echt snel schoon? Tante Kaat legt uit: “Dit goedkope middeltje is de perfecte vetoplosser” (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]


10. Hoe krijg je die perfecte ‘krak’ bij de crème brûlée? Chef tipt: “Laat de crème goed afkoelen voor je de suiker gaat branden” (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. “Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert.” [naar artikel]


11. “Bacteriën knabbelen aan de vieze voegen in de douche”: zo krijg je verkleurde voegen weer schoon (09/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Walg jij ook zo van vieze voegen in de douche of op de vloer? Maar hoe krijg je die in hemelsnaam schoon? Schoonmaakexpert Marja Middeldorp nam zelf de proef op de som en deelt haar bevindingen. “Hebben jouw voegen een oranje kleur? Dan wil dat zeggen dat je te veel zeep gebruikt.” [naar artikel]


12. Hoe krijg je die perfecte ‘krak’ bij de crème brûlée? En hoe zorg je voor de ideale pudding? Chef Jürgen Van Riet deelt zijn ultieme tips (27/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. “Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert.” [naar artikel]


13. De helende effecten van koud water (26/02/2023 - Gezond.be)

IJsberen is een heuse trend. Je lichaam onderdompelen in koud water blijkt dan ook heel wat gezondheidsvoordelen te hebben. Haïke De Vlieger zwom en 2021 het kanaal van Engeland naar Frankrijk over, en doet nog steeds aan koudwaterzwemmen. Ze vertelt ons over de helende effecten van koud water, en geeft advies over hoe je zelf […] Het bericht De helende effecten van koud water verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]


14. Hoe krijg je die bakplaat het snelst schoon? Tante Kaat legt uit wat werkt en wat je zéker niet mag doen (01/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]


15. Zo maak je een vuile kookplaat op een makkelijke manier écht proper: “Als je dit doet, glimt alles weer als nieuw” (16/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Steeds meer keukens hebben een inductie- of elektrische kookplaat in plaats van een gasfornuis. “Ik vind het er prachtig uitzien”, vertelt schoonmaakexpert Marja Middeldorp. “En bovendien is het veel makkelijker schoon te maken dan die gaspitten.” Maar hoé krijg je die dan zo makkelijk proper volgens de experte? [naar artikel]


16. Zo houd je het water in het zwembad in jouw tuin helder en schoon (14/06/2021 - Het Belang van Limburg)

Zon, zomerse temperaturen en zwemplezier. Wat is er dan mooier dan een zwembad in de achtertuin. Een super-de-luxe bad met alles erop en eraan – en daardoor prijzig – is lang niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen kiezen voor een opblaasbare variant of een zwembad dat makkelijk op te bouwen is. Maar hoe houd je het water helder en schoon? [naar artikel]


17. Waarom is het zo gevaarlijk om bij warm weer plots in koud water te duiken? (07/05/2018 - VRT NWS)

Ex-motorcrosser Eric Geboers verdronk gisteren nadat hij in het water dook om een hondje te redden. Volgens experts kan het levensgevaarlijk zijn om bij warm weer plots in koud water te duiken. "Koud water van 10 à 15 graden is al voldoende om een koudeshock te veroorzaken", zegt inspanningsfysioloog Romain Meeusen van de VUB. [naar artikel]


18. Waarom Quick.Step Remco Evenepoel na een hete rit in bad steekt: "Grote hoeveelheden ijskoude drank zijn gevaarlijker” (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een waskuip gevuld met koud water, amper zo groot als een kinderbadje. Dat is waarmee Remco Evenepoel en Quick.Step de hitte in de Vuelta bestrijden. Onnozel? “Ouderwetse methodes zijn vaak de beste.” Over de zin en de onzin van ijsbaden. [naar artikel]


19. “Leg een te koud ei nooit zomaar in kokend water": hoe maak je een perfect gekookt eitje klaar? (10/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]


20. Maakt een stoomreiniger echt grondiger schoon dan water en zeep? “Veel ziekteverwekkers verspreiden zich niet via oppervlakken” (25/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Als je de fabrikanten mag geloven, zou een stoomreiniger ‘dé beste manier van schoonmaken zijn om bacteriën en virussen te bestrijden’. Met weinig water en zonder detergent: dus ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee. Maar in hoeverre bestrijdt zo’n stoomreiniger microben echt beter? En schaadt de hete stoom je vloer niet? We vroegen het aan twee microbiologen en Laura Clays van Testaankoop. [naar artikel]


21. TikTokker deelt trucje om je oven in een twee drie schoon te krijgen (04/01/2021 - Het Belang van Limburg)

De oven weer helemaal schoon krijgen, is een van de vervelendste klusjes in de keuken. Al dat aangekoekte vet wegschrobben neemt al snel heel wat tijd in beslag, maar daar heeft een TikTokker wat op gevonden. Met enkele middeltjes die je sowieso hebt staan, maak je jouw oven weer kraaknet. [naar artikel]


22. Vet, olie en etensresten in de airfryer of friteuse? Met deze tips krijg je ze allebei brandschoon (05/08/2023 - Het Laatste Nieuws)

Om een lekkere snack of om het avondeten klaar te maken, is de airfryer ideaal. Het enige vervelende aan het keukentoestel is het schoonmaken ervan. Maar niet als het afhangt van schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp. Ze legt uit hoe je de airfryer en frituurpan makkelijk proper krijgt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!