Na het koken meteen een laagje koud water in de hete pan zetten om de voedselresten sneller los te maken: het is een trucje dat we allemaal toepassen in de keuken. Veel handiger dan met een mes over de bodem van de pan schrapen, maar is die dagelijkse gewoonte ook nuttig? En hoe krijgen we onze pannen in het algemeen het makkelijkst proper zonder ze te beschadigen? [naar artikel]
Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen kent het probleem en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]
Er wordt dikwijls gezegd dat je het beste kan schoonmaken met warm of zelfs gloeiend heet water. Dat is zeker niet gelogen, want aangekoekte resten en ander vuil verwijder je sneller met warm dan met koud water. Toch zijn er ook situaties waarin je beter voor koud water kan gaan. Welke situaties? En waarom precies? Vtwonen.be licht toe. [naar artikel]
Er wordt dikwijls gezegd dat je het beste kan schoonmaken met warm of zelfs gloeiend heet water. Dat is zeker niet gelogen, want aangekoekte resten en ander vuil verwijder je sneller met warm dan met koud water. Toch zijn er ook situaties waarin je beter voor koud water kan gaan. Welke situaties? En waarom precies? Vtwonen.be licht toe. [naar artikel]
Ongelukje in de keuken? Met deze trucjes krijg je je potten en pannen weer schoon. [naar artikel]
Arbeiders op een boorplatform verrichten zwaar werk in vaak barre omstandigheden, ver weg van huis. Maar een verkwikkende duik in zee zit er voor hen niet in, al is het water nog zo kalm en blauw. Dat blijkt uit beelden van opzichter Steward Phillips die intussen al miljoenen keren bekeken zijn. Zodra de man etensresten in het water gooit, duiken tientallen hongerige haaien op. “En daarom springen we nooit in het water”, klinkt het. “Zelfs niet als laatste redmiddel.” [naar artikel]
Velen hebben vandaag een afwasmachine, maar sommigen moeten nog steeds dat vieze sponsje bovenhalen om met noeste arbeid het aangekoekt vet van hun pan te schrobben. Afwassen lijkt een simpel, doch vervelend taakje, maar toch doen we het vaak fout. Met deze vijf tips van Good Housekeeping wordt je vaat pas echt brandschoon. Draag je […] Het bericht Eerste hulp bij aangekoekte etensresten: zo maak je je vaat echt brandschoon verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Amper 2 van de 29 migranten die vorige week vanuit Frankrijk in een rubberbootje de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeerden te maken, overleefden de tocht. Een van hen getuigt nu, nog altijd getraumatiseerd, over het dodelijkste incident ooit op het Kanaal. “Het was zo koud in het water, zo koud.” [naar artikel]
Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]
Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. “Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert.” [naar artikel]
Walg jij ook zo van vieze voegen in de douche of op de vloer? Maar hoe krijg je die in hemelsnaam schoon? Schoonmaakexpert Marja Middeldorp nam zelf de proef op de som en deelt haar bevindingen. “Hebben jouw voegen een oranje kleur? Dan wil dat zeggen dat je te veel zeep gebruikt.” [naar artikel]
Het legendarische krokante laagje van een crème brûlée maakt of kraakt het dessert. Letterlijk dan. Jammer genoeg is het niet zo makkelijk om zelf te maken. Hoe krijg je de crème perfect? En hoe brand je dat suikerige laagje zoals het hoort? Chef Jürgen Van Riet van La Chapelle legt uit hoe je eraan begint en wat je zeker niét mag doen. “Schuif de crème brulée niet meteen in de oven wanneer de crème klaar is, dat is een succesrecept voor een mislukt dessert.” [naar artikel]
IJsberen is een heuse trend. Je lichaam onderdompelen in koud water blijkt dan ook heel wat gezondheidsvoordelen te hebben. Haïke De Vlieger zwom en 2021 het kanaal van Engeland naar Frankrijk over, en doet nog steeds aan koudwaterzwemmen. Ze vertelt ons over de helende effecten van koud water, en geeft advies over hoe je zelf […] Het bericht De helende effecten van koud water verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Aangekoekte, zwarte resten die op je bakplaat blijven plakken: iedereen heeft het probleem weleens en het is absoluut geen fraai zicht. Hoe krijg je dat hardnekkige vuil weer weg? En kan je voor je de bakplaat gebruikt iets doen om de schoonmaak makkelijker te maken? Tante Kaat vertelt hoe je het op een eenvoudige, goedkope én milieuvriendelijke manier aanpakt. [naar artikel]
Steeds meer keukens hebben een inductie- of elektrische kookplaat in plaats van een gasfornuis. “Ik vind het er prachtig uitzien”, vertelt schoonmaakexpert Marja Middeldorp. “En bovendien is het veel makkelijker schoon te maken dan die gaspitten.” Maar hoé krijg je die dan zo makkelijk proper volgens de experte? [naar artikel]
Zon, zomerse temperaturen en zwemplezier. Wat is er dan mooier dan een zwembad in de achtertuin. Een super-de-luxe bad met alles erop en eraan – en daardoor prijzig – is lang niet voor iedereen weggelegd. De meeste mensen kiezen voor een opblaasbare variant of een zwembad dat makkelijk op te bouwen is. Maar hoe houd je het water helder en schoon? [naar artikel]
Ex-motorcrosser Eric Geboers verdronk gisteren nadat hij in het water dook om een hondje te redden. Volgens experts kan het levensgevaarlijk zijn om bij warm weer plots in koud water te duiken. "Koud water van 10 à 15 graden is al voldoende om een koudeshock te veroorzaken", zegt inspanningsfysioloog Romain Meeusen van de VUB. [naar artikel]
Een waskuip gevuld met koud water, amper zo groot als een kinderbadje. Dat is waarmee Remco Evenepoel en Quick.Step de hitte in de Vuelta bestrijden. Onnozel? “Ouderwetse methodes zijn vaak de beste.” Over de zin en de onzin van ijsbaden. [naar artikel]
Wie niet kan koken, zegt vaak dat hij “amper een gekookt eitje kan klaarmaken”. Al is het zelfs voor wie wel kan koken niet altijd evident. De ene keer krijg je een te lopend resultaat, de andere keer ziet je eidooier groen na het koken of barst het ei al in de pot. Hoe krijg je dat perfect gekookt eitje dan op tafel? En eet je het ei nog op als het eigeel groen kleurt tijdens het koken? [naar artikel]
Als je de fabrikanten mag geloven, zou een stoomreiniger ‘dé beste manier van schoonmaken zijn om bacteriën en virussen te bestrijden’. Met weinig water en zonder detergent: dus ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee. Maar in hoeverre bestrijdt zo’n stoomreiniger microben echt beter? En schaadt de hete stoom je vloer niet? We vroegen het aan twee microbiologen en Laura Clays van Testaankoop. [naar artikel]
De oven weer helemaal schoon krijgen, is een van de vervelendste klusjes in de keuken. Al dat aangekoekte vet wegschrobben neemt al snel heel wat tijd in beslag, maar daar heeft een TikTokker wat op gevonden. Met enkele middeltjes die je sowieso hebt staan, maak je jouw oven weer kraaknet. [naar artikel]
Om een lekkere snack of om het avondeten klaar te maken, is de airfryer ideaal. Het enige vervelende aan het keukentoestel is het schoonmaken ervan. Maar niet als het afhangt van schoonmaakgoeroe Marja Middeldorp. Ze legt uit hoe je de airfryer en frituurpan makkelijk proper krijgt. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.