U telt een behoorlijke som neer om een lekker stukje parmezaan of Grana Padano bovenop uw pasta te serveren, maar uit en onderzoek van de dierenrechtenorganisatie ‘Compassion in World Farming’ (CIWF) blijkt nu dat de koeien gebruikt voor de aanmaak van deze kazen in erbarmelijke omstandigheden leven. [naar artikel]
Op het meest noordelijke punt van Limburg, op de grens tussen België en Nederland, springen we op het zadel voor een tocht langs akkers, bos en een kanaal. Onderweg genieten we van Achelse trappist en ambachtelijke kazen. [naar artikel]
In de Noord-Italiaanse regio Lombardije is een 74-jarige kaasmaker tragisch overleden nadat hij werd verpletterd door kaaswielen. Een plank brak af, waardoor duizenden kazen van elk 40 kilo naar beneden donderden. [naar artikel]
Als lekkere lunch, picknickgerecht of bijgerecht bij de barbecue: deze zomerpasta met groene groenten en pecorino smaakt bij élke zonnige gelegenheid. Proef zelf maar! [naar artikel]
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]
Italië vecht voor zijn kaas: de nutriscore, het gezondheidslabel voor voedingsmiddelen, geeft slechte cijfers aan gorgonzola, parmezaan en mozzarella. Rome wil voorkomen dat het systeem standaard wordt in de hele EU. [naar artikel]
Een bioscoopbezoek was vroeger geregeld met een kaartje kopen. Tegenwoordig komt daar, zeker bij blockbusters, keuzestress bij kijken. Bij pakweg ‘Avatar: The way of water’ heb je alvast zeven kijkopties bij Kinepolis. Van ScreenX tot 3D, van Imax 3D HFR tot 4DX. Wat is het verschil? En wat kost het? [naar artikel]
Het is je ongetwijfeld al opgevallen: sommige kazen hebben gaten en andere niet. “Dat is niet zomaar toeval”, vertelt kaasmeester Frederic Van Tricht. “De gaten zijn het gevolg van een bewuste zet bij het begin van het rijpingsproces.” Wat is dan het verschil tussen beide soorten? En veranderen die gaten iets aan de smaak? De kaasexpert legt uit. [naar artikel]
Het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) heeft alle kazen van de Franse kaasfabrikant Fromagère de la Brie uit de handel laten nemen. Het gaat om zes merken en concreet vooral om Brie en Coulommiers-kazen. Bij de fabrikant in Frankrijk is een besmetting met listeria vastgesteld, zo vernam het FAVV van de Franse autoriteiten. Consumenten die een van de betrokken kazen hebben gekocht, krijgen de raad die niet te eten en terug te brengen naar het verkooppunt. [naar artikel]
Maria Leocata heeft met haar Italiaanse winkel in Houthalen-Oost taart bezorgd aan het personeel van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL). [naar artikel]
Deze conchiglie scoort hoog bij HelloFresh-thuiskoks en is een eenvoudig en snel te bereiden vegetarisch gerecht. In het Italiaans betekent conchiglie ‘schelpjes’, dit is dan ook de vorm die de pasta heeft. Deze pasta neemt niet alleen saus mee in de schelp, maar door de ribbelige structuur blijft het ook goed aan de buitenkant zitten. […] Het bericht RECEPT Conchiglie met mozzarella en pecorino uit de oven verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Het Italiaanse zuivelbedrijf Ambrosi is erin geslaagd een lening van 27,5 miljoen euro los te peuteren bij de Deutsche Bank.... The post Deutsche Bank neemt 125.000 parmezaanse kazen als garantie voor lening appeared first on Business AM. [naar artikel]
Conditioner, leave-inconditioner, haarmaskers … Gebruik je ze best allemaal? Is er wel een verschil tussen conditioners en maskers? Hoe kies je het juiste product? Billie neemt je keuzestress en onzekerheden weg en beantwoordt de meest gestelde vragen. [naar artikel]
De Verenigde Staten denken nu ook aan hoge importheffingen op Europese goederen, zoals Belgische wafels en kazen. Dat blijkt uit een document dat de Amerikaanse overheid deze week publiceerde, melden Amerikaanse media. De heffingen zijn het gevolg van een beslissing van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) dat de VS mogen terugslaan vanwege verboden Europese staatssteun aan vliegtuigbouwer […] Het bericht VS denken nu ook aan heffingen op Belgische wafels verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het FAVV heeft besloten om verschillende kazen (Comtesse de Vichy, Gaperon, Tomme ail des ours, …) uit de verkoop te nemen. [naar artikel]
Olijven bij een zomers aperitiefje of door een Griekse salade lusten we allemaal wel, maar hoe komt het eigenlijk dat sommige olijven wel of geen pit hebben? En wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven? Als je er zélf het verschil niet tussen proeft, ben je zeker niet alleen. We passeerden bij olijfexpert Ramo Goktepe, zaakvoerder van Taris in Gent om te weten te komen hoe dat kan. [naar artikel]
De federale regering heeft de voorbije jaren verschillende maatregelen genomen om het verschil tussen de pensioenen van de ambtenaren, werknemers en zelfstandigen te verkleinen. Dergelijke ingrepen zijn meer dan noodzakelijk, nadat het verschil tussen de die drie pensioenstelsels de afgelopen decennia is opgelopen. Context: Het verschil tussen de drie pensioenstelsels is groot. Details: Dat opmerkelijk […] [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: Tortellini’s met 3 Belgische kazen. [naar artikel]
Kazen Van Tricht is een begrip. Precies vijftig jaar geleden zijn de Van Trichts begonnen met een winkel in de Fruithoflaan in Berchem. Op kleine schaal groeide daar al een groothandel, die restaurants in heel België en Nederland bevoorraadde. De uitbreiding naar de site van brouwerij De Koninck bezorgde hen een tweede winkel, maar vooral een ruime kaasrijperij, het hart van een onbekende, internationale business. [naar artikel]
Een relatie of single blijven? Carrière maken of op wereldreis? Volgens psychologe Nienke Wijnants zit de oplossing tegen keuzestress bij... [naar artikel]
Stijn uit Leuven koopt online een videospel voor 15 euro. Als hij het thuis krijgt, ziet hij 10 euro op de verpakking staan, de prijs die je betaalt in de fysieke winkel van de elektrozaak. Kan Stijn zijn geld terugvragen en mag de winkel hem terugbetalen met tegoedbon? Het consumententeam van Radio2 zocht het uit. [naar artikel]
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste zachte kaassoorten. Italianen zelf zweren bij versies gemaakt van buffelmelk, maar bij ons in de supermarkten vind je voornamelijk kazen op basis van koemelk. Welke smaakt het best? En waar moet je op letten wanneer je mozzarella koopt? Kaasaffineur Frederic Van Tricht proeft tien bollen uit de supermarkt én geeft zijn ultieme smaak- en bewaartips. “Bewaar mozzarella nooit langer dan twee weken.” [naar artikel]
18:32 De Belgische melkcoöperatie Milcobel verkoopt zijn Nederlands verkoopskantoor. Maar de Nederlanders zullen Brugge-kazen kunnen blijven eten. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.