De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Tranen bij Lotto-Soudal na cruciale zege in degradatiestrijd: “Thomas De Gendt zei dat hij veruit de snelste was en ik vertrouwde hem ”

Het Belang van Limburg

14/05/2022 - 20:44

Thomas De Gendt liet donderdag na zijn ritzege in de Ronde van Italië zijn licht schijnen over de degradatiestrijd die zijn team Lotto Soudal momenteel voert om in de WorldTour te blijven. “Dit is waar we in de ploeg op mikken: winnen”, zei hij daarover.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Thomas De Gendt druk van degradatiestrijd weg uit de Vuelta: “Aan renners in eendagskoersen om te scoren” (20/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lotto Soudal strijdt momenteel nog steeds voor het behoud als WorldTourploeg. Toch heerst er volgens Thomas De Gendt geen negatieve sfeer in de ploeg.  ‘We moeten gewoon blijven koersen, wedstrijden proberen winnen. Meer kunnen we niet doen.”
  [naar artikel]
 2. Ontsnappingskoning Thomas De Gendt rondt geweldig ploegwerk van Lotto Soudal af en spurt naar zege (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij heeft het opnieuw geflikt! Tien jaar na zijn historische zege op de Stelvio is Thomas De Gendt weer ritwinnaar in de Giro. In de straten van Napels was de man uit Semmerzake de snelste van een kopgroep van vier na geweldig werk van ploegmaat Harm Vanhoucke.
  [naar artikel]
 3. Hoe ook koks van Lotto-Soudal aandeel hadden in memorabele zege De Gendt (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Giro, Tour en Vuelta: sinds gisteren heeft Thomas De Gendt een rit gewonnen in elke grote ronde. De 30-jarige renner van Lotto-Soudal schreef de
  [naar artikel]
 4. KOERS KORT. Lotto-Soudal bevestigt de contractverlenging van Thomas De Gendt (04/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is nu ook officieel: Thomas De Gendt heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Daar hadden beide partijen al een tijdje een mondeling akkoord over. De Gendt behoort met zijn acht dienstjaren inmiddels tot een van de meest ervaren renners in de Lotto Soudal-ploeg. In die jaren ontwikkelde hij zichzelf tot een aanvaller en rittenkaper, met onder meer etappewinst in alle drie de grote rondes.
  [naar artikel]
 5. Thomas De Gendt over zijn koersplezier en de nieuwe wind bij Lotto-Soudal: “Niets zo goed voor de sfeer als een keer samen zat worden” (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige zomer dacht hij aan stoppen, maar vandaag is zijn koersplezier helemaal terug. Met dank aan de goede sfeer in de ploeg. Thomas De Gendt (35) over de kentering in zijn hoofd én bij Lotto-Soudal. “We gingen karten en er was Tripel Karmeliet...”
  [naar artikel]
 6. Thomas De Gendt blijft twee jaar langer bij Lotto Soudal: “In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd wilde zijn” (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft zijn contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. Dat heeft de Belgische WorldTour-ploeg maandagmiddag meegedeeld. Onze 35-jarige landgenoot zal zo tien jaar voor de Lotto gereden hebben.
  [naar artikel]
 7. Thomas De Gendt maakt “evidente keuze” en blijft bij Lotto-Soudal: “Waarom zou ik weggaan?” (21/07/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Thomas De Gendt zal ook de volgende twee jaar de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. De aanvalskoning zette zijn krabbel onder een nieuw contract tot eind 2022, zo bevestigt hij dinsdag.
  [naar artikel]
 8. Thomas De Gendt maakt “evidente keuze” en blijft bij Lotto-Soudal: “Waarom zou ik weggaan?” (21/07/2020 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt zal ook de volgende twee jaar de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. De aanvalskoning zette zijn krabbel onder een nieuw contract tot eind 2022, zo bevestigt hij dinsdag.
  [naar artikel]
 9. Lotto-Soudal beloont Thomas De Gendt met contractverlenging (19/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (29) heeft vandaag zijn aflopende contract met drie jaar, tot eind 2019, verlengd bij Lotto-Soudal. Hij ziet zijn sterke
  [naar artikel]
 10. Lotto-Soudal gaat voor het maximale: “Met De Gendt weet je nooit” (20/08/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Kevin De Weert, Performance Manager bij Lotto-Soudal, start met gezonde ambities. “Met Thomas De Gendt weet je nooit. In de Dauphiné voelde hij...
  [naar artikel]
 11. Thomas De Gendt verlengt contract met twee jaar bij Lotto-Soudal: “Waarom zou ik weggaan?” (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (33) heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-ploeg bekend. “De ploeg geeft...
  [naar artikel]
 12. Lotto-Soudal en De Gendt op zelfde golflengte, maar nakende RSZ-hervorming blokkeert contractverlenging (06/03/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het contract van Thomas De Gendt bij Lotto-Soudal loopt eind dit jaar af. De 33-jarige aanvalskoning wil graag zo snel mogelijk verlengen en ook de...
  [naar artikel]
 13. Einde seizoen? Niet voor Thomas De Gendt: Lotto Soudal stuurt ervaren man nog naar Maleisië voor achtdaagse rittenkoers (10/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Lotto Soudal heeft maandag zijn selectie voor de Tour de Langkawi bekendgemaakt. Daarin zitten twee landgenoten: Sylvain Moniquet (24) en Thomas De Gendt (35).
  [naar artikel]
 14. Thomas De Gendt: “Bergtrui is geen hoofddoel, maar als je mee vooraan zit kan je even goed de punten pakken” (23/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nu de Vuelta op Spaanse bodem is gearriveerd wordt ook uitkijken naar welke etappes Thomas De Gendt uitkiest om mee in de ontsnapping te zitten. “Ik stip nooit ritten op voorhand aan”, vertelt de ervaren man van Lotto Soudal.
  [naar artikel]
 15. De Gendt verlengt contract bij Lotto Soudal (06/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Renner Thomas De Gendt (31) heeft zijn contract bij Lotto Soudal met één jaar verlengd tot eind 2020. Dat meldt de Belgische WorldTour-formatie woensdag.
  [naar artikel]
 16. Thomas De Gendt verlaat Giro met kniepijn, Lotto Soudal blijft met amper twee renners over (24/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Geen Thomas De Gendt aan de start vanochtend. Onze landgenoot sprak vorige week al over kniepijn en trekt nu een streep door zijn Giro. De Gendt is zo al de zésde renner van Lotto Soudal die Italië verlaat. Harm Vanhoucke en Stefano Oldani moeten de laatste week met z’n tweeën zien te overleven.
  [naar artikel]
 17. Thomas De Gendt verlengt contract met twee jaar bij Lotto-Soudal (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (33) heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-ploeg bekend.
  [naar artikel]
 18. Thomas De Gendt niet meer gestart in Giro, Lotto-Soudal nog met twee renners in koers (24/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt is niet meer van start gegaan in de zestiende rit van de Ronde van Italië. Alhoewel De Gendt zich vanochtend nog aan de start meldde, besloot hij toch de remmen dicht te knijpen. Lotto-Soudal blijft nog met twee renners - Harm Vanhoucke en Stefano Oldani - in koers.
  [naar artikel]
 19. Lotto-Soudal beloont De Gendt en Bak met nieuw contract (19/07/2016 - Sporza)
  Thomas De Gendt en Lars Bak hebben hun contract bij Lotto-Soudal verlengd. "Een evidente keuze," vindt manager Marc Sergeant.
  [naar artikel]
 20. Thomas De Gendt wint tien jaar na ritzege op Stelvio opnieuw in Giro: “Normaal schreeuw ik niet na een overwinning, nu meermaals” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.
  [naar artikel]
 21. Thomas De Gendt wint tien jaar na ritzege op Stelvio opnieuw in Giro: “Dacht twee weken geleden niet dat dit mogelijk was” (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.
  [naar artikel]
 22. Thomas De Gendt verlengt zijn contract met twee jaar bij Lotto-Soudal (21/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (33) heeft zijn contract bij Lotto-Soudal met twee jaar verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-ploeg bekend.
  [naar artikel]
 23. De Gendt op weg naar Lotto-Soudal (12/04/2019 - De Morgen)
  Het ziet ernaar uit dat Thomas De Gendt volgend jaar bij Lotto-Soudal aan een nieuw hoofdstuk in zijn wielercarrière begint. De deal zou zondag rond zijn geraakt op het WK in Ponferrada en het contract zou eerstdaags worden getekend. Jasper De Buyst komt over van Topsport Vlaanderen-Baloise.
  [naar artikel]
 24. Thomas De Gendt mist bolletjestrui (09/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) telde 13 punten in het klassement van de bergtrui voor de start van de achtste etappe, maar dat volstond niet om
  [naar artikel]
 25. De Gendt viert knappe zege met pizza en “veel champagne” (14/07/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Tijdens de Ronde van Frankrijk deelt Thomas De Gendt dagelijks zijn avondmaal met zijn volgers op Twitter. Lotto-Soudal heeft met Carol De...
  [naar artikel]
 26. Thomas De Gendt heeft deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 27. Thomas De Gendt heeft mondelinge deal voor twee jaar extra bij Lotto: “De goesting is terug” (14/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Philippe Gilbert neemt afscheid, Tim Wellens vertrekt, maar Thomas De Gendt (35) is nog niet klaar met de koers bij Lotto. Hij en alleen hij wil bepalen waar en wanneer het stopt. Dat kan, nog (minstens) twee jaar, bij Lotto-Dstny. “Het is een schone wereld waarin ik leef.”
  [naar artikel]
 28. Lotto-Soudal met ambities naar Tour: De Gendt "wil aanvallen en denkt aan de bollentrui", Benoot "mikt op ritwinst" (04/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (31) van Lotto-Soudal is de laatste Belgische ritwinnaar in de Tour de France. In 2016 mocht hij juichen op de Mont Ventoux. Vorig...
  [naar artikel]
 29. Speerpunten Lotto-Soudal kijken uit naar nieuw seizoen: “Er zit iets moois aan te komen” (15/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag vond in het Spaanse Altea de mediadag van Lotto-Soudal plaats. Naast CEO John Lelangue verschenen ook speerpunten Florian Vermeersch, Caleb Ewan, Victor Campenaerts, Brent Van Moer en Thomas De Gendt voor de camera van VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 30. Thomas De Gendt en Sylvain Moniquet twee jaar langer bij Lotto-Soudal (14/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na het afhaken van Tim Wellens maakt Lotto-Soudal werk van de ploeg voor volgend jaar. Thomas De Gendt (35) en Sylvain Moniquet (24) zullen ook de komende twee seizoenen deel uitmaken van het team van de Nationale Loterij. Voor beide heren ligt een contractverlenging klaar, het is enkel nog een kwestie van de nodige krabbels te zetten.
  [naar artikel]
 31. KOERS KORT: Lotto-Soudal trekt met aangepaste shirts naar de Tour (07/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto Soudal zal in de komende Ronde van Frankrijk - net als in de Giro - niet met hun gewone truitjes rondrijden. Thomas De Gendt en co zullen in...
  [naar artikel]
 32. Lotto-Soudal krijgt eerste vrouwelijke ploegleider: “Ze was veruit de sterkste kandidaat” (08/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Lotto-Soudal krijgt volgend jaar een vrouwelijke ploegleider. Dat hoeft anno 2021 niet speciaal te zijn, maar in het wielrennen is het dat wel. Pridham: “Ik ben niet bang, ik ben klaar om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van de ploeg. Ik ga me inzetten om van Lotto-Soudal een spannender team te maken.”
  [naar artikel]
 33. Giro halfweg en nog slechts vijf renners in koers: wat nu, Thomas De Gendt en Lotto-Soudal? “Elk onze doelen, maar ook onze kwaaltjes” (18/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  8 - 3 = 5. Een eenvoudig rekensommetje, van toepassing op Lotto-Soudal. Zwaar gedecimeerd snijdt het team de tweede Girohelft aan. Zonder sprintkanon Caleb Ewan, wiens exit bakken kritiek oogst. Thomas De Gendt pareert. Recht samen met zijn vier kompanen de rug. En hoopt op nog iets moois. “Maar eerst moet ik zelf van mijn kniepijn afgeraken.”
  [naar artikel]
 34. Thomas De Gendt wint rit in Vuelta (08/09/2017 - Gazet van Antwerpen)
  De Belg Thomas De Gendt heeft de 19de rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Het is de vierde ritzege voor Lotto Soudal in deze Vuelta. De Gendt heeft nu al een rit gewonnen in de drie grote rondes.
  [naar artikel]
 35. Thomas De Gendt behoudt leiderstrui: "Nu nog het geel dragen in de Tour" (05/06/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt is ook na de tweede etappe nog steeds leider in het Critérium du Dauphiné. De renner van Lotto Soudal beleefde al bij al een
  [naar artikel]
 36. Thomas De Gendt wint rit in Vuelta (08/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Belg Thomas De Gendt heeft de 19de rit in de Ronde van Spanje gewonnen. Het is de vierde ritzege voor Lotto Soudal in deze Vuelta. De Gendt heeft nu al een rit gewonnen in de drie grote rondes. Dadelijk meer.
  [naar artikel]
 37. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]
 38. Thomas De Gendt dankt ploegmakker Harm Vanhoucke na Giro-triomf: “Ik werkte voor hem, maar hij zei dat hij geen goede benen meer had” (14/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het zat Lotto-Soudal niet mee in de eerste week van deze Giro. Caleb Ewan greep naast ritwinst, maar in de achtste etappe maakte oudgediende Thomas De Gendt dat helemaal goed. De Semmerzakenaar rondde perfect ploegenwerk af en won in Napels voor de tweede keer een Giro-etappe. “Als je me twee weken geleden had gevraagd of ik dat kon, had ik nee gezegd, want de benen waren echt slecht”, vertelde De Gendt.
  [naar artikel]
 39. Er zijn nog zekerheden: eerste strijd in het wielrennen, eerste aanval van Thomas De Gendt (19/01/2017 - Sporza)
  In de Tour Down Under heeft Thomas De Gendt zich in de derde etappe in het strijdgewoel gegooid. De Belg van Lotto-Soudal houdt er de bergtrui aan over.
  [naar artikel]
 40. Thomas De Gendt zit plots in ontsnapping... omdat peloton verkeerd rijdt (09/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) schoof tot zijn grote verbazing mee in de ontsnapping in de zesde rit van Parijs-Nice. "Ik reed achteraan het...
  [naar artikel]
 41. Thomas De Gendt: “Colbrelli hoestte het hele peloton bij elkaar: toen hij die hartstilstand kreeg, werd ik erg bang” (03/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt staat vrijdag in Boedapest aan de start van zijn zesde Ronde van Italië. De 35-jarige vrijbuiter van Lotto Soudal is nog niet in topvorm nadat zijn voorjaar verstoord werd door Covid, een bronchitis en darmproblemen. Dat vertelt hij dinsdag in Humo.
  [naar artikel]
 42. Lotto-Soudal beloont Thomas De Gendt met nieuw contract: “Hier kan ik mezelf zijn” (19/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt heeft zijn aflopende contract bij Lotto-Soudal met drie jaar verlengd, tot eind 2019. De Belg (29) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Marc Sergeant en is één van de uitblinkers in deze Tour de France. Ook de Deen Lars Bak (36), bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Belgische ploeg, verlengde zijn contract met twee seizoenen (tot eind 2018).
  [naar artikel]
 43. Belgisch succes in de Giro! Thomas De Gendt zegeviert na heerlijke Napels-rit, Mathieu van der Poel kleurt etappe (14/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thomas De Gendt heeft tien jaar na zijn zege op de Stelvio opnieuw een rit in de Giro gewonnen. De Belg van Lotto-Soudal rondde een vroege vlucht succesvol af. Mathieu van der Poel, die de etappe kleurde, moest vrede nemen met de zevende plek.
  [naar artikel]
 44. De Gendt: "Mijn gevoel zei me dat ik moest meegaan" (14/07/2016 - Sporza)
  Thomas De Gendt wist opnieuw toe te slaan op een mythische berg. De renner van Lotto-Soudal droeg na afloop zijn zege op aan Stig Broeckx. "We fight for Stig."
  [naar artikel]
 45. Is Thomas De Gendt de wanhoop nabij? “Eens moet de dag komen waarop jongeren beter zijn, maar ze doen het heel abrupt” (04/07/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het is nog niet de Tour van Thomas De Gendt, de aanvalskoning van het peloton. Maar de renner van Lotto Soudal weet hoe dat komt.
  [naar artikel]
 46. Thomas De Gendt over Tour de France: “Mijn hoogtestage in juli is al geboekt, ik ben vrij zeker dat ze mij niet zullen selecteren” (16/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Thomas De Gendt nam op de tweede rustdag van de Ronde van Italië tijd voor een uitgebreide babbel met de pers. De 35-jarige renner van Lotto Soudal blikte nog eens terug op zijn ritzege van afgelopen zaterdag, had het over het verdere verloop van de Giro en zijn plannen voor de rest van het seizoen.
  [naar artikel]
 47. Thomas De Gendt pakt ritzege in Ronde van Frankrijk (13/07/2019 - Knack)
  Thomas De Gendt (Lotto Soudal) heeft zaterdag de achtste etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Dat gebeurde na een indrukwekkende solo.
  [naar artikel]
 48. Thomas De Gendt wint dernyfestival in Wilrijk (06/08/2016 - Het Laatste Nieuws)
  De 29-jarige Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) heeft het dernyfestival van Wilrijk gewonnen. Hij haalde het licht afgescheiden voor Iljo Keisse en
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy