De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Economie in eurozone en EU trekt lichtjes aan in eerste kwartaal van 2022: ook Belgische economie groeit

Het Laatste Nieuws

17/05/2022 - 12:33

In het eerste kwartaal van 2022 is het bruto binnenlands product (bbp) in de eurozone toegenomen met 0,3 procent ten opzichte van het laatste kwartaal van 2021. Het Belgisch bbp groeide op hetzelfde tempo. In de gehele Europese Unie is het bbp gestegen met 0,4 procent. Dat meldt statistiekbureau Eurostat. Ook het aantal werkenden is licht gegroeid.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Economie in de eurozone groeit met 0,1 procent (15/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 heel licht gegroeid. In vergelijking met het voorgaande kwartaal nam de economische bedrijvigheid met 0,1 procent toe. Dat blijkt dinsdag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat.
  [naar artikel]
 2. Economie eurozone groeide tegen verwachting in met 0,1 procent in vorige kwartaal (14/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 heel licht gegroeid. In vergelijking met het voorgaande kwartaal nam de economische bedrijvigheid, gezuiverd van seizoens- en kalenderinvloeden, met 0,1 procent toe. Dat blijkt vandaag uit een eerste raming van het Europese statistiekbureau Eurostat.
  [naar artikel]
 3. Belgische economie groeit lichtjes in tweede kwartaal (31/08/2017 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische economie is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldt de Nationale Bank donderdag. In vergelijking met het tweede kwartaal van 2016 steeg het bruto binnenlands product (bbp) met 1,5 procent.
  [naar artikel]
 4. Live Beursblog – 30 september 2022 – Business AM (30/09/2022 - Express)
  08.42 – Britse economie groeit toch lichtjes De Britse economie is in het tweede kwartaal van 2022 toch licht gegroeid ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit blijkt uit de definitieve cijfers van het Office for National Statistics. De Britse economie groeide met 0,2 procent op kwartaalbasis, terwijl aanvankelijk een daling van 0,1 procent werd […]
  [naar artikel]
 5. Economie van eurozone groeide met 0,1 procent in eerste kwartaal (16/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De economie van de eurozone is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 0,1 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In België was er een groei met 0,4 procent. Dat blijkt dinsdag uit een flashraming van statistiekbureau Eurostat. Tijdens het slotkwartaal van vorig jaar stagneerde de economie in de eurozone.
  [naar artikel]
 6. Economie eurozone lijkt aan recessie te ontsnappen (31/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is ook in het vierde kwartaal nog gegroeid, meldt het Europese statistiekbureau Eurostat. De groei is wel verder afgenomen ten opzichte van de eerste twee kwartalen van 2022 toen de economie nog stevig vooruitging door de heropening van de economie na de coronabeperkingen. De hoge inflatie en de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) om die geldontwaarding te beperken, remmen inmiddels de economische groei af.
  [naar artikel]
 7. Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ (09/03/2021 - Express)
  De Nationale Bank gaat ervan uit dat de Belgische economische bedrijvigheid in het eerste kwartaal van 2021 met ongeveer 0,5 procent zal toenemen tegenover een kwartaal eerder. Nadat de economie in het vierde kwartaal van vorig jaar licht achteruit boerde, ziet de Nationale Bank weer voorzichtige tekenen van groei. Eerst nog een terugblik. De Belgische […] The post Nationale Bank: ‘Belgische economie groeit weer’ appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Belgische economie groeit sneller dan verwacht (30/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economie heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan in de eerste twee kwartalen. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank groeide het bbp met 0,4 procent, na een nulgroei in het eerste kwartaal en 0,3 procent vooruitgang in het tweede kwartaal.
  [naar artikel]
 9. Belgische economie groeit sneller dan verwacht (30/10/2019 - Het Nieuwsblad)
  De Belgische economie heeft het in het derde kwartaal beter gedaan dan in de eerste twee kwartalen. Volgens een eerste raming van de Nationale Bank groeide het bbp met 0,4 procent, na een nulgroei in het eerste kwartaal en 0,3 procent vooruitgang in het tweede kwartaal.
  [naar artikel]
 10. Belgische economie groeit sneller in derde kwartaal (30/10/2023 - Trends)
  De Belgische economie is in het derde kwartaal met 0,5 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. Het gaat om een versnelling tegenover de eerste kwartalen van dit jaar. Volgens de eerste raming liep de toegevoegde waarde tussen begin juli en eind september met 0,6 procent terug in de industrie. De diensten kenden daarentegen een groei van 0,8 procent. In de bouw was er een stijging met 0,6 procent.  De Belgisch economie groeit sneller dan in de vier vorige kwartalen. In het tweede kwartaal was er een groei van 0,3 procent. De NBB heeft dat cijfer naar boven bijgesteld, want dacht eind augustus nog aan 0,2 procent. In de eerste drie maanden steeg het bruto binnenlands product met 0,4 procent. Lees ook: IMF over Belgische begroting: ‘Inspanning van 30 miljard euro nodig’ The post Belgische economie groeit sneller in derde kwartaal appeared first on Trends.
  [naar artikel]
 11. Belgische economie groeit minder snel dan verwacht in derde kwartaal (30/11/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie heeft in het derde kwartaal een groei opgetekend van 0,4 procent, zo meldt de Nationale Bank donderdag. Bij een eerste snelle raming was eind oktober nog sprake van 0,5 procent groei van het bruto binnenlands product (bbp) tegenover het voorgaande kwartaal. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2022 is nu sprake van 1,4 procent groei.
  [naar artikel]
 12. Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone (14/08/2018 - VRT NWS)
  De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische economie voor het vijfde kwartaal op rij trager dan die van de eurozone.
  [naar artikel]
 13. Economie eurozone groeit met 0,7% in tweede kwartaal, inflatie stijgt naar 8,9% in juli (29/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,7 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal, die van de Europese Unie met 0,6 procent. In vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar gaat het telkens om een stijging met 4,0 procent. Ook de inflatie op jaarbasis in de eurozone steeg in juli ten opzichte van juni. Dat blijkt vrijdag uit een flashraming van het Europese bureau voor statistiek Eurostat.
  [naar artikel]
 14. Britse economie groeit niet meer (11/02/2020 - Express)
  De Britse economie groeide in het vierde kwartaal niet tegenover een kwartaal eerder. Dat maakte het statistiekenbureau ONS bekend. De stilstand was algemeen verwacht. Het gaat om het eerste economische kwartaalrapport sinds het brexit-drama in het parlement dat tot nieuwe verkiezingen leidde. De cijfers geven aan dat de Britse economie vertraagt. In het derde kwartaal […] The post Britse economie groeit niet meer appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 15. Economie eurozone koelt af (31/07/2019 - Knack)
  De economie in de eurozone groeide in het tweede kwartaal met amper 0,2 procent, blijkt uit een eerste raming van het statistiekbureau Eurostat. In het voorgaande kwartaal werd nog een groei van 0,4 procent geregistreerd.
  [naar artikel]
 16. Belgische economie groeit een beetje (13/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie groeit weer lichtjes, meldt de Nationale Bank. Het hoopvolle signaal volgt op eerdere tekenen die wijzen op schuchter herstel in heel Europa.
  [naar artikel]
 17. Economie eurozone blijft groeien (01/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal 0,6 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal, zo blijkt uit een raming
  [naar artikel]
 18. Belgische economie startte 2022 beter dan gedacht, inflatie eurozone stijgt tot boven 8 procent (31/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gegroeid ten opzichte van het slotkwartaal van 2021. Het bijgewerkte cijfer van de Nationale Bank ligt hoger dan de ‘flashraming’ van 0,3 procent die eind april gecommuniceerd was. Door de herziening ligt het cijfer ook hoger dan in het voorgaande kwartaal, toen er 0,4 procent groei was.
  [naar artikel]
 19. Belgische economie groeit, maar blijft onder het precoronaniveau (29/07/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Belgische economie groeit, maar blijft onder het precoronaniveau De Belgische economie is in het tweede kwartaal gegroeid met 1,4 procent. Dat is een mooie toename, maar onvoldoende om boven het precoronaniveau uit te komen. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB). Na vier kwartalen van groeivertraging in 2020 is de economische activiteit tijdens de eerste kwartalen van dit jaar […] Lees dit artikel: Belgische economie groeit, maar blijft onder het precoronaniveau
  [naar artikel]
 20. Toch geen economische groei in eurozone in vierde kwartaal (08/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal van 2022 toch niet gegroeid ten opzichte van de voorgaande drie maanden. Volgens een definitief cijfer van het Europese statistiekbureau Eurostat was sprake van stagnatie, terwijl eerder een plusje van 0,1 procent werd gemeld. In het derde kwartaal ging de economie van het eurogebied met een herziene 0,4 procent vooruit. Dat is iets meer dan de 0,3 procent van de vorige raming.
  [naar artikel]
 21. Belgische economie groeit sneller (30/10/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Belgische economie is in het derde kwartaal met 0,5 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. Het gaat om een versnelling tegenover de eerste kwartalen van dit jaar.
  [naar artikel]
 22. Belgische economie met 3,9 procent gekrompen in eerste kwartaal (29/04/2020 - Express)
  De Belgische economie heeft tijdens het eerste kwartaal een flinke knauw gekregen. Het bruto binnenlands product daalde door de coronacrisis... The post Belgische economie met 3,9 procent gekrompen in eerste kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 23. Belgische economie groeit steeds sneller (30/10/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is in het derde kwartaal met 0,5 procent gegroeid. Dat blijkt uit een eerste raming van de Nationale Bank. Het gaat om een versnelling tegenover de eerste kwartalen van dit jaar.
  [naar artikel]
 24. Belgische economie groeit met 0,2 procent in slotkwartaal 2020 (29/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is in het vierde kwartaal van 2020 met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat leert een eerste raming van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 25. Economie eurozone kent grootste krimp sinds 1995, al valt die beter mee dan verwacht (08/09/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal met 11,8 procent gekrompen vergeleken met de eerste drie maanden van het jaar. De torenhoge...
  [naar artikel]
 26. Economie eurozone groeit trager (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  In het derde kwartaal is het bbp in de eurozone gegroeid met 0,2 procent, zo blijkt uit een snelle raming van het Europese statistiekbureau...
  [naar artikel]
 27. Europese economie groeit tegen bescheiden tempo (31/10/2019 - De Tijd)
  11:57 Net als in het tweede kwartaal van 2019 trok het bruto binnenlands product (bbp) in de eurozone in de periode juli-september kwartaal op kwartaal ook met 0,2 procent aan.
  [naar artikel]
 28. Belgische economie groeit harder dan verwacht (29/10/2018 - De Tijd)
  15:01 De Belgische economie is in het derde kwartaal met 0,4 procent gegroeid. Dat is meer dan verwacht door economen (+0,3%). De groei over het tweede kwartaal werd naar beneden bijgesteld.
  [naar artikel]
 29. Groei Belgische economie in eerste kwartaal hoger dan verwacht (31/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is in het eerste kwartaal met 0,6 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal, zo blijkt vandaag uit cijfers van het
  [naar artikel]
 30. Belgische economie groeit met 0,4 procent in tweede kwartaal (31/08/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat meldt de
  [naar artikel]
 31. Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal (03/02/2020 - Express)
  De voorlopige ramingen van de groeicijfers in de eurozone zijn slechter dan verwacht. De economie groeide slechts 0,1 procent in het vierde kwartaal van 2019. Projecties van het bruto binnenlands product (bbp) gaven aan dat de economie van het eurogebied langzamer groeide in het vierde kwartaal dan werd verwacht. Tijdens het laatste kwartaal van 2019 […] The post Economische groei eurozone verzwakt in vierde kwartaal appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 32. Franse economie koelt flink af (27/04/2018 - De Tijd)
  10:17 In het eerste kwartaal is de groei in de tweede grootste economie van de eurozone gehalveerd.
  [naar artikel]
 33. Chinese economie groeit in eerste kwartaal met 6,8 procent (17/04/2018 - Het Laatste Nieuws)
  China, de op een na grootste economie, heeft in het eerste kwartaal zijn bruto binnenlands product (bbp) zien stijgen met 6,8 procent tegenover...
  [naar artikel]
 34. Belgische economie groeit opnieuw (12/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie is in het eerste kwartaal van 2012 onverwacht 0,3 procent gegroeid en de herziene cijfers tonen aan dat ons land in de tweede helft van 2011 geen recessie doormaakte. Tegelijk blijft het aantal faillissementen wel onrustwekkend stijgen.
  [naar artikel]
 35. Economie eurozone groeide met 0,6 procent in tweede kwartaal (17/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone is in het voorjaar minder gegroeid dan verwacht. Het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde bbp van de 19 landen groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat blijkt woensdag uit een tweede raming van het Europese bureau voor statistiek Eurostat. In een eerste raming was nog een groei van 0,7 procent vooropgesteld.
  [naar artikel]
 36. Chinese economie groeit bijna 5 procent (19/10/2020 - Express)
  China zit weer helemaal op het goede spoor. De economie van het Aziatische land groeit in het derde kwartaal 4,9... The post Chinese economie groeit bijna 5 procent appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 37. Belgische economie groeit sneller dan verwacht (07/04/2019 - De Morgen)
  De Belgische economie is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan verwacht. Terwijl er in het eerste kwartaal nog een nulgroei was, wordt nu 0,7 procent groei opgetekend. Economen hadden maar 0,5 procent groei voorspeld. De economische activiteit ligt nog 2 procent lager dan voor de recessie.
  [naar artikel]
 38. Onverwachtse groei neemt angst voor een recessie in de eurozone weg (31/01/2023 - Express)
  De economie in de eurozone is onverwachts gegroeid. Economen hadden een economische krimp voorspeld. Daarmee is het gevaar op een recessie in de eurozone momenteel geweken. In het nieuws: De economie van de eurozone is in het vierde kwartaal met 0,1 procent gegroeid tegenover het voorgaande kwartaal. Economen hadden gerekend op een krimp met 0,1 procent. […]
  [naar artikel]
 39. Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’ (01/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’ De economie van de eurozone is opnieuw in een recessie beland. Zo lieten zowel Duitsland, Spanje als Italië productiedalingen optekenen in het eerste kwartaal. Ons land en Frankrijk, daarentegen, veerden lichtjes op. De gevolgen van de pandemie blijven de bedrijvigheid treffen, schrijft de BBC. Het bbp van de eurozone is in de periode januari-maart met 0,6 […] Lees dit artikel: Eurozone verkeert in ‘double dip recessie’
  [naar artikel]
 40. China groeit opnieuw als eerste grote economie na coronashock (16/07/2020 - Express)
  China vermeed een recessie nadat de economie in het tweede kwartaal van 2020 met 3,2 procent was gegroeid, de eerste... The post China groeit opnieuw als eerste grote economie na coronashock appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 41. Duitsland duikt in recessie (25/05/2023 - De Tijd)
  11:23 In het laatste kwartaal van 2022 en het eerste kwartaal van dit jaar liet de grootste economie van Europa een negatieve groei optekenen. Dalende consumentenbestedingen wegen op de Duitse economie.
  [naar artikel]
 42. Belgische economie met 3,9 procent gekrompen in eerste kwartaal (29/04/2020 - De Morgen)
  De coronacrisis heeft de Belgische economie tijdens het eerste kwartaal van 2020 een flinke knauw gegeven. Het bruto binnenlands product (bbp) daalde met 3,9 procent in vergelijking met het laatste kwartaal van 2019, zo blijkt woensdag uit een flashraming of eerste berekening van de Nationale Bank.
  [naar artikel]
 43. Chinese economie groeit in eerste kwartaal met 6,8 procent (17/04/2018 - Metro)
  China, de op een na grootste economie, heeft in het eerste kwartaal zijn bruto binnenlands product (bbp) zien stijgen met 6,8 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de statistische dienst in Peking dinsdag bekend. De groei viel daarmee hoger uit dan het jaardoel van de regering van “ongeveer 6,5 procent”. China zit in een handelsconflict verwikkeld met de Verenigde Staten, dat mogelijk zal escaleren. Economen gaan ervan uit dat het conflict voorlopig slechts een kleine invloed zal hebben op de Chinese groei, ook als het zou escaleren. bron: Belga   Het bericht Chinese economie groeit in eerste kwartaal met 6,8 procent verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Belgische economie met 3,9 procent gekrompen in eerste kwartaal (29/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De coronacrisis heeft de Belgische economie tijdens het eerste kwartaal van 2020 een flinke knauw gegeven. Het bruto binnenlands product (bbp),...
  [naar artikel]
 45. Belgische economie groeit onverwacht in eerste kwartaal (29/04/2021 - De Tijd)
  11:00 De economische activiteit is in het eerste kwartaal met 0,6 procent gestegen. Dat is opvallend, de grootbanken hadden een lichte krimp voorspeld.
  [naar artikel]
 46. IMF optimistisch over groei eurozone, maar pessimistisch over Britse economie (24/07/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De economie van de eurozone groeit dit jaar en volgend jaar waarschijnlijk iets harder dan eerder werd gedacht. Dat voorspelt het Internationaal
  [naar artikel]
 47. BEKIJK – Belgische economie groeit sneller dan verwacht (30/10/2023 - Trends)
  Nogal wat economen zullen even met de ogen hebben geknipperd toen vandaag de groeiraming voor de Belgische economie binnenliep. Die zou in het voorbije kwartaal met een half procent zijn gegroeid, flink meer dan verwacht. Grote aandrijvers zijn de dienstensector en, ietwat verrassend, de bouwsector. Slag om de arm wel: het gaat om een zogeheten flashraming. Bij zo’n eerste raming heeft de Nationale Bank nog niet alle cijfers binnen.The post BEKIJK – Belgische economie groeit sneller dan verwacht appeared first on Trends.
  [naar artikel]
 48. Chinese economie groeit met 6,9 procent sneller dan verwacht in eerste kwartaal (17/04/2017 - Het Laatste Nieuws)
  De Chinese economie is in het eerste kwartaal van 2017 met 6,9 procent gegroeid tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Nationaal
  [naar artikel]
 49. Belgische economie groeit 0,6 procent in eerste kwartaal (29/04/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Belgische economie heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een groei neergezet van 0,6 procent in vergelijking met het slotkwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit een flashraming van de Nationale Bank. Maar het niveau van voor de coronacrisis is nog niet bereikt, zegt de instelling.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy