Bij een Delhaize-filiaal in Hasselt kan je sinds vorige week brood van één dag oud kopen aan de helft van de prijs. Ook andere bakkerijen plaatsen ‘brood van gisteren’ opnieuw in de kijker. “Het is even lekker en klanten vragen er zelf naar.” [naar artikel]
Online brood, pistolets of taart bestellen: de afgelopen twee jaar gingen 43 procent meer Limburgse bakkers digitaal via Bakkersonline. “Klanten die via de webshop bestellen, moeten niet aanschuiven in de rij”, zegt Ruben Baeten van Bakker Baeten in Opoeteren (Maaseik). [naar artikel]
Een gewoon wit brood van 800 gram kost bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro. Dat is 10 tot 20 cent meer dan vorige maand. Een brood wordt dus ruim 10% duurder. Dat lijkt redelijk, want bloem, toch het belangrijkste ingrediënt, werd het voorbije jaar 30% duurder. Ook andere bakkerijgrondstoffen zijn schaars en bijgevolg prijzig en dan moet de elektriciteitsafrekening nog komen. “Tot een half jaar geleden betaalde ik 1.400 euro per maand aan elektriciteit, als daar straks 20% bijkomt, dan moet ik dat natuurlijk op een of andere manier kunnen compenseren”, zegt een bakker uit Schoten. [naar artikel]
De Beringse poetsdienst vzw Extranet verhoogt de administratieve kosten van 7 naar 100 euro per jaar. Dat schiet bij klanten in het verkeerde keelgat. “Ik kan prijsaanpassingen aanvaarden, maar niet in die mate. Dat is alsof een bakker plots 39,99 euro zou vragen voor een brood”, zegt een misnoegde klant. [naar artikel]
De tarweprijzen blijven stijgen en bakkers slaan de prijzen van het brood op. Drie maanden geleden kostte een ton tarwe nog 245 euro, nu kost een ton 366 euro. Dat is een stijging met 49 procent. Ook door de stijgende energieprijzen lopen de kosten voor bakkers op. "Het journaal" ging langs bakkerij 't Pistoléke in Schoten en sprokkelde reacties bij bakker Mario en zijn klanten. [naar artikel]
Een foto van vuilnisbakken op de Meir die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van Panos, leidde maandag tot verontwaardiging bij bezoekers van de Facebookpagina ‘Ge zijt van Antwerpen als...’. In deze tijden van dreigende voedselschaarste en wurgende energieprijzen vlogen de verwijten in het rond. In een reactie bij Radio 2 zegt La Lorraine, moederbedrijf van Panos, dat het in gesprek gaat met de filiaalhouder. [naar artikel]
“Het is elke maand een hele klus om financieel rond te komen”, getuigt Charlotte Van Broekhoven (53) over de stijgende kost van een kroost. Sinds haar echtscheiding twaalf jaar geleden is ze alleenstaande mama van Shalini (24), Thiago (22), Thalia (18) en Emilio (16). Dit is hoe zij de eindjes aan elkaar knoopt, en nee, dat doet ze niét door te besparen op de studiekosten van haar kinderen. [naar artikel]
Tijdens corona wilden we met z’n allen thuis gaan werken, maar door de hoge energieprijzen brengen we straks misschien weer zo veel mogelijk tijd op kantoor door. Dat zou je 10 euro per dag besparen, berekende De Tijd. “Als er geen thuiswerkvergoeding is en is de kost om verplaatsing te maken laag, dan is het interessant om terug naar kantoor te gaan”, zegt Ellen Van Grunderbeeck, juridisch experte bij HR-bedrijf Acerta. [naar artikel]
Het is tegenwoordig bang afwachten wanneer de energiefactuur in de bus valt. Gas en elektriciteit kosten momenteel haast een rib uit het lijf. Voor het Antwerpse June Energy is het een meevaller. Het bedrijf helpt klanten besparen en zag het aantal klanten dit jaar verviervoudigen. “Klanten besparen gemiddeld 326 euro per jaar”, zegt CEO Vincent De Dobbeleer. [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Diesel tanken aan de pomp? Meer dan twee euro per liter. De prijzen van gas en elektriciteit? Die gaan door het dak. En die winkelkar in de supermarkt? Ook duurder geworden. Om ervoor te zorgen dat je al die stijgende rekeningen kan betalen, ga je maar beter wat besparen. [naar artikel]
Vijf Kempense bakkers zorgen voor zon in hun brood met vitamine D-gist. Het gist wordt blootgesteld aan uv-licht en wordt zo dus verrijkt met vitamine D. "We gebruiken het gist in al onze broden, pistolets, sandwiches en zelfs in onze koffiekoeken", zegt bakker Koen Dilen uit Ravels. [naar artikel]
De stijgende levensduurte door de inflatie en energieprijzen zet mensen met zorgbehoeften aan om te besparen op de uren thuiszorg. Dat meldt de VRT zaterdagochtend en thuiszorgorganisatie Familiehulp bevestigt het nieuws. [naar artikel]
Niet alleen de energieprijzen gaan de hoogte in, ook ons brood en bijhorende koffiekoeken en patisserie dreigen een stuk duurder te worden. Reden genoeg om na te denken over de aankoop van een broodmachine. Want is dat echt goedkoper dan een groot boerenbrood bij de bakker? En wat kost zo’n machine? [naar artikel]
Bij Wodca-controles van de politie Mechelen-Willebroek werden afgelopen weekend twintig bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie hield ook tal van andere controles. Daarbij werd onder andere de bestuurder van een bestelwagen gevuld met brood en koffiekoeken beboet. [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
De Beringse poetsdienst vzw Extranet verhoogt de administratieve kosten van 7 naar 100 euro per jaar. Dat schiet bij klanten in het verkeerde keelgat. “Ik kan prijsaanpassingen aanvaarden, maar niet in die mate. Dat is alsof een bakker plots 39,99 euro zou vragen voor een brood”, zegt een misnoegde klant. [naar artikel]
Je hoort tegenwoordig wel vaker de vraag: “waar vind ik op zondag nog lekkere, verse pistolets van de warme bakker?” De jongste energiecrisis doet ook geen goed aan het uitdunnende bakkersbestand. Pistolivery, met roots in de Rupelstreek, heeft er wat op gevonden. Binnen de driehoek Antwerpen-Lier-Mechelen brengt het op zondag pistolets en ander lekkers aan huis. Een succesnummer, zo blijkt. [naar artikel]
De gemeentelijke eindejaarsactie waarbij klanten van Zemstse handelaars krasloten krijgen bij hun aankopen, is op een gigantische blunder uitgedraaid. Niet de verwachte 70 klanten bemachtigden een winnend kraslotje, maar zo’n tien keer meer. 29 van hen wonnen een elektrische fiets van 1.200 euro, terwijl dat er normaal maar twee zouden zijn. Een blunder die de gemeente 70.000 euro kost. “We willen die meerkost verhalen op de drukker”, klinkt het [naar artikel]
Veel mensen zijn wat bang voor een kredietkaart, omdat ze vrezen dat ze er veel te veel geld mee zullen uitgeven en in de problemen gaan komen. “Maar als je er verstandig mee omgaat, kan je met je kredietkaart zelfs besparen op je dagelijkse uitgaven”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft zes adviezen waarmee je tot 665 euro per jaar kunt besparen op je kredietkaart. [naar artikel]
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. [naar artikel]
Veel mensen zijn wat bang voor een kredietkaart, omdat ze vrezen dat ze er veel te veel geld mee zullen uitgeven en in de problemen gaan komen. “Maar als je er verstandig mee omgaat, kan je met je kredietkaart zelfs besparen op je dagelijkse uitgaven”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft zes adviezen waarmee je tot 665 euro per jaar kunt besparen op je kredietkaart. [naar artikel]
De gemeentelijke eindejaarsactie waarbij klanten van Zemstse handelaars krasloten krijgen bij hun aankopen, is op een gigantische blunder uitgedraaid. Niet de verwachte 70 klanten bemachtigden een winnend kraslotje, maar wel tien keer zoveel. 29 van hen wonnen een elektrische fiets van 1.200 euro, terwijl dat er normaal maar twee zouden zijn. Een blunder die de gemeente 70.000 euro kost. “Maar die meerkost willen we verhalen op de drukker”, klinkt het [naar artikel]
“Net weer geweldig nieuws ontvangen. Een mens zou nog hopen dat het 1 april is”, schrijft Elke Cailloux van patisserie De Ruyter in Mechelen met een ironische noot op haar Facebookpagina. De aanleiding voor haar post is een zoveelste prijsstijging van het meel. Andere bakkers ontsnappen evenmin aan de enorme prijsschommelingen op de internationale markt. “Het is niet ondenkbaar dat een groot wit brood binnenkort drie euro kost”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.