Er zijn beelden opgedoken van vuilnisbakken op de Meir in Antwerpen die uitpuilen van het brood en de koffiekoeken van bakkerij Panos. Heel wat mensen en organisaties zijn verontwaardigd over zoveel voedselverspilling. Moederbedrijf La Lorraine zegt op Radio 2 dat het in gesprek gaat met de uitbater van het filiaal. [naar artikel]
Voor de Panos op de Antwerpse Meir stond deze week opnieuw een afvalcontainer vol brood en croissants. In mei kreeg de keten felle kritiek toen er op dezelfde plek 5 vuilnisbakken vol koffiekoeken en brood stonden. "Sindsdien is er veel veranderd. Dit is één vuilnisbak met alle brood van één week en het wordt gerecycleerd tot dierenvoeders", nuanceert uitbater Vincent Schietekat bij Radio 2. Volgens het recyclagebedrijf zelf worden deze voedseloverschotten omgezet in biogas, en dus niet verwerkt tot dierenvoeding. [naar artikel]
Bakkerij Van Hecke uit Gent verkoopt brood van gisteren aan een goedkoper tarief, in plaats van het weg te gooien. Dat zegt de bakkerij in "Radio 2 Spits", nadat er gisteren kritiek was gekomen op Panos in Antwerpen, waar heel wat overschot koffiekoeken en brood in de vuilnisbak belandde. [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
Broodjesketen Panos opende maandag een nieuwe flagshipstore op de Meir. De vestiging werd ontworpen volgens een nieuwe huisstijl en biedt plaats aan ruim 200 bezoekers. [naar artikel]
Na de ophef over de uitpuilende vuilnisbakken met voedsel van de Panos op de Meir, blijkt ook Carrefour Express in de Seefhoek onverkocht brood weg te gooien. Een buurtbewoner trok woensdag na sluitingstijd een foto van negen volle vuilniszakken. [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
Er is ophef ontstaan over een foto van de broodjeszaak Panos op de Meir in Antwerpen. Daarop is te zien hoe vuilbakken uitpuilen van de broden en koeken. Dat terwijl voedselbanken graag de overschotten zouden overnemen. VTM NIEUWS ging langs bij een opslagplaats waar voedsel, dat supermarkten wegdoen omdat de houdbaarheidsdatum nadert, wordt verzameld. [naar artikel]
Een blinde vrouw en haar blindengeleidehond werden vrijdag de toegang geweigerd in de Panos op de Meir in Antwerpen. Nadat uw krant het hoofdkantoor op de hoogte had gebracht van het voorval, komt er in de broodjeszaken een pictogram te hangen dat aangeeft dat assistentiehonden wel welkom zijn. [naar artikel]
Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
Betalen we straks 3 euro voor een brood? “Al onze kosten rijzen uit de pan”, klinkt het in ’t Pistoleke in Schoten. Toch stelt deze bakker een nieuwe prijsstijging zo lang mogelijk uit. “Klanten leggen nu al gepast geld op de toog en zeggen: zovéél voor één brood”. Hoe fel zijn de facturen van de bakkers dan al gestegen? Moeten ook de supermarkten de broodprijs optrekken? En zullen de grondstofprijzen verder exploderen? “Er zijn nog apocalyptische prijsstijgingen op komst”. [naar artikel]
Bij Wodca-controles van de politie Mechelen-Willebroek werden afgelopen weekend twintig bestuurders betrapt die onder invloed waren van alcohol of drugs. De politie hield ook tal van andere controles. Daarbij werd onder andere de bestuurder van een bestelwagen gevuld met brood en koffiekoeken beboet. [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Deze extra kost kan je opvangen door je eigen brood te bakken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Daarnaast verklapt hij drie simpele recepten. [naar artikel]
Omdat een belegd broodje meer mag zijn dan een smos of een martino pakt Panos vanaf 17 mei uit met een rist nieuwigheden: rustieke broodjes, nieuwe recepten zoals de aubergine & tomatenspread en verpakkingen waar ook ons milieu blij van wordt. De ham- en kaasvraag: is het ook allemaal lekker? “Uiteraard”, zegt CEO Guido Vanherpe die alles zelf graag proeft en minstens drie keer per week een Panos-filiaal binnenstapt. [naar artikel]
De Panos-vestiging op de Meir is in het oog van de storm terechtgekomen nadat vrij beschamende beelden de ronde gaan op Facebook. Op de foto’s die afgelopen zondag genomen werden rond sluitingstijd, zijn minstens vijf grote vuilnisbakken te zien die tot over de rand gevuld zijn met broodjes die overdag niet verkocht zijn geraakt. “Verspilling tot en met en dat terwijl sommige mensen honger hebben”, schrijft de surfer die de beelden deelde. In een reactie erkent de broodjesketen dat het “geen fraai beeld” is en dat het meer inspanningen zal doen om voedselverspilling tegen te gaan. [naar artikel]
Er is - alweer - een muis gespot in een vestiging van broodjesketen Panos. Ditmaal was het filiaal in de Antwerpse Nationalestraat aan de beurt. Panos heeft beslist om de zaak onmiddellijk te sluiten. “Tot de gespecialiseerde ongediertebestrijdingsdienst is langs geweest.” [naar artikel]
In Weelde-Statie (Ravels) is geen bakker meer, maar dat wil niet zeggen dat de inwoners in het weekend buiten de dorpsgrenzen moeten gaan voor brood of koffiekoeken. Bij Liesbeth Michielsen en haar man Jiri Van Hout kunnen ze elke zaterdag- en zondagvoormiddag hun bestelling van brood en beleg afhalen. De producten komen van een bakker in Weelde. “Nu is het aan de bewoners om er gebruik van te maken.” [naar artikel]
Gezond leven op het ritme van de seizoenen. En dit met respect voor de natuur. Velt geeft ecologisch leven vorm in huis, tuin en daarbuiten. Deze keer bakken we brood in een houtoven... [naar artikel]
Een brood wordt er niet goedkoper op: die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
“Weet je waar ik al lang van droom? Zelf een brood bakken.” Dat zal Wim Opbrouck (50) dan in z’n vrije tijd moeten doen, want de komende weken... [naar artikel]
Je eigen brood bakken is dé ideale manier om je kinderen bezig te houden tijdens de krokusvakantie als de zon het laat afweten. Maar wie het écht goed wil aanpakken, laat die de dure broodbakmachines voor wat ze zijn. Een handgemaakt brood is zoveel lekkerder en gezonder. Met de negen tips van topbakker Toon De Klerck lukt het iedereen. En hij geeft ook drie heerlijke recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Vanaf zaterdag koop je bij Aldi een broodbakbol van Crofton voor 29,99 euro. Bij de Britten was de keukentool op amper één dag uitverkocht, want je zou er binnen een uur tijd even krokant brood mee bakken zoals een warme bakker dat doet. Normaal kost dat veel meer, heb je voor deze toegankelijke prijs iets degelijks? Bakker Toon de Klerck test het product voor ons uit: “Het materiaal van de bol valt me meteen op.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.