De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Lukas Dhont toch “supercontent”, Charlotte Vandermeersch vanuit bad in zeven haasten naar het vliegtuig

Het Belang van Limburg

29/05/2022 - 10:38

Geen ontgoocheling, maar blijdschap en dankbaarheid bij Lukas Dhont, na de Grand Prix in Cannes voor zijn film ‘Close’. Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen deden een nachtje door, na de Juryprijs voor ‘Le otto montagne’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Zo beleefde Charlotte Vandermeersch historische en “hilarische” avond in Cannes: “Met politie-escorte naar rode loper” (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Hilarisch, nog nooit meegemaakt”: dat was het weekend van actrice en regisseur Charlotte Vandermeersch. Dat zowat alle participerende Belgen in Cannes met goud naar huis gingen, kon niemand voorspellen. Ook Vandermeersch niet, die in zeven haasten naar Cannes vloog om haar prijs op te halen. “Ik heb mijn make-up op het vliegtuig gedaan.”
  [naar artikel]
 2. Lukas Dhont “supercontent” met Grand Prix in Cannes: “En nu champagne!” (29/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Geen ontgoocheling, maar blijdschap en dankbaarheid bij Lukas Dhont, na de Grand Prix in Cannes voor zijn film ‘Close’. Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen doen een nachtje door, na de Juryprijs voor ‘Le otto montagne’.
  [naar artikel]
 3. Lukas Dhont wint Gouden Palm met film ‘Close’, Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen winnen juryprijs (28/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op het 75e filmfestival van Cannes heeft “Le otto Montagne” van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen de juryprijs gewonnen. Ze moesten die prijs wel delen met “Eo” van Jerzy Skolimowski.
  [naar artikel]
 4. Lukas Dhont wint ‘Grand Prix’ op festival van Cannes, ook Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch vallen in de prijzen (28/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’ van Lukas Dhont heeft de Grand Prix gewonnen op het filmfestival van Cannes, de zogenaamde zilveren medaille. Eerder ging ‘Le Otto Montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch met de juryprijs aan de haal en kregen de broers Dardenne een speciale award naar aanleiding van de 75ste editie van het filmfeest. De hoofdprijs - de Gouden Palm - ging echter naar ‘Triangle Of Sadness’ van de Zweedse regisseur Ruben Östlund.
  [naar artikel]
 5. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch dingen mee naar Gouden Palm: “We dachten eerst dat het een grapje was” (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van een topjaar voor de Belgische film gesproken: na de broers Dardenne en Lukas Dhont is er nóg een regisseursduo geselecteerd voor de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes. Felix Van Groeningen (44) en zijn vriendin Charlotte Vandermeersch (38) maken met hun eerste samenwerking ‘Le Otto Montagne’ meteen kans op de Gouden Palm - de prijs voor de beste film. Voor Charlotte is het zelfs haar eerste regie-ervaring tout court. “Ik herinner me nog dat ik aan de keukentafel zat, en dat ik tegen Felix zei: ‘Ik weet niet waarom, maar ik denk dat dit een goed idee is.’”
  [naar artikel]
 6. Gouden Palm voor Ruben Östlund, Lukas Dhont wint Grand Prix voor "Close", ook andere Belgen vallen in de prijzen (28/05/2022 - VRT NWS)
  De Gouden Palm op het filmfestival van Cannes gaat naar de Zweedse regisseur Ruben Östlund, voor "Triangle of sadness". De Gentse regisseur Lukas Dhont heeft de gedeelde Grand Prix gewonnen, voor zijn tweede langspeelfilm “Close”. En het Belgische feest in Cannes is compleet, met de gedeelde juryprijs voor "De acht bergen" van Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen, en een speciale jubileumprijs voor de 75e verjaardag van het filmfestival voor de broers Dardenne.
  [naar artikel]
 7. Lukas Dhont wint met ‘Close’ de ‘Grand Prix’ op het filmfestival van Cannes, ook andere landgenoten vallen in de prijzen (28/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Lukas Dhont (31) heeft zaterdagavond op het 75ste filmfestival van Cannes de ‘Grand Prix’ gewonnen, met zijn nieuwste film ‘Close’. De Gouden Palm ging naar de Zweedse regisseur Ruben Östlund voor zijn film “Triangle of Sadness”. Ook andere landgenoten vallen in de prijzen: ‘Le otto montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wint de juryprijs, en de broers Dardenne krijgen een speciale prijs voor ‘Tori et Lokita’.
  [naar artikel]
 8. Lukas Dhont wint Grand Prix in Cannes voor ‘Close’ (28/05/2022 - De Standaard)
  Op het 75ste filmfestival van Cannes wint Lukas Dhont de begeerde Grand Prix voor ‘Close’. Ook andere landgenoten vallen in de prijzen: ‘Le otto montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch wint de juryprijs, en de broers Dardenne krijgen een speciale prijs voor ‘Tori et Lokita’
  [naar artikel]
 9. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch genomineerd voor Gouden Palm op filmfestival Cannes (21/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Na ‘Close’ van Lukas Dhont is met ‘Le otto montagne’ van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch op de valreep een tweede film van Vlaamse makelij opgenomen in de Officiële Competitie van het filmfestival van Cannes. Dat heeft de organisatie donderdagavond bekendgemaakt. Adil en Bilall hebben met ‘Rebel’ dan weer een uitnodiging op zak voor het officiële programma, zo meldt ook het Vlaams Audiovisueel Fonds.
  [naar artikel]
 10. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken met film "Le otto montagne" kans op de Gouden Palm in Cannes (21/04/2022 - VRT NWS)
  Na "Close" van Lukas Dhont en "Tori en Lokita" van de broers Dardenne is een derde Belgische film opgenomen in de officiële selectie van het Filmfestival van Cannes. "Le otto montagne" van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maakt ook kans op de Gouden Palm, een van de meest prestigieuze filmprijzen.
  [naar artikel]
 11. Lukas Dhont grijpt naast Oscar, maar is toch trots: “Alles aan gedaan om ‘Close’ zo ver mogelijk te laten geraken” (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’ van Lukas Dhont heeft zondagavond geen Oscar gewonnen, maar regisseur Dhont is naar eigen zeggen toch “supertrots” op zijn team. “We hebben de Oscar jammer genoeg niet gewonnen, maar we hebben er wel alles aan gedaan, alles gegeven om ‘Close’ zo ver mogelijk te laten geraken”, zei Dhont na afloop van de 95ste Academy Awards in Hollywood. De Oscar voor beste internationale film ging naar het Duitse oorlogsdrama ‘All Quiet on the Western Front’.
  [naar artikel]
 12. "De acht bergen" van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen gaat vanavond in première en daarna op wereldreis (13/12/2022 - VRT NWS)
  Vanavond is het eindelijk zover voor Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen. Na "Tori et Lokita" van de broers Dardenne en "Close" van Lukas Dhont kan het publiek nu ook kennismaken met de derde Belgische film die in de prijzen viel op het voorbije filmfestival van Cannes: "De acht bergen". Het regisseurskoppel ontvangt vanavond op de avant-première in de Roma in Antwerpen veel schoon volk, met als eregast Paolo Cognetti, de auteur van de bestseller waarop de film gebaseerd is.
  [naar artikel]
 13. Lukas Dhont komt met film over Lernout & Hauspie (19/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Lukas Dhont, bekend van zijn debuutfilm “Girl”, bereidt een nieuwe film voor met als titel "DUST". Samen met Angelo Tijssens schrijft hij het...
  [naar artikel]
 14. INTERVIEW. Als kind droomde Lukas Dhont van Oscar, nu is ‘t (bijna) zover: “Zelfs Cate Blanchett heeft ‘Close’ gezien en is fan, we gaan voluit voor goud nu” (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Als kind oefende ik met een shampoofles in de badkamer mijn speech.” En vandaag, op zijn 31ste ál, mag Lukas Dhont die effectief beginnen voorbereiden. De Gentse regisseur maakt met ‘Close’, zijn tweede langspeler, op 12 maart kans op een Oscar voor ‘beste internationale film’. “Zonder de steun van mijn broer die producent is, was dit nooit gelukt”, vertelt Lukas in een eerste interview vanuit New York, waarin hij ook zijn kansen wikt en weegt. “Binnenkort halen we onze twee hoofdrolspelers naar Amerika, we zetten álles in voor dat goud.”
  [naar artikel]
 15. Onze man in Cannes: wat betekent het wonderlijke palmares in Cannes nu in realiteit voor de Belgische film? (29/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een prachtige bekroning, dat is het palmares van Belgen als Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, en Lukas Dhont in Cannes. Maar wat nu? Maakt een prijs in Cannes écht een wereld van verschil voor filmmakers?
  [naar artikel]
 16. Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen winnen juryprijs in Cannes met “Le otto Montagne” (28/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op het 75ste filmfestival van Cannes heeft “Le otto Montagne” van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen de juryprijs gewonnen. Ze moesten die prijs wel delen met “Eo” van Jerzy Skolimowski
  [naar artikel]
 17. Hun prijzenwinnende film redde de relatie van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen: “Én een leger therapeuten” (14/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Met hun film ‘De acht bergen’ wonnen ze de juryprijs op het filmfestival van Cannes. Maar het makersproces redde ook in zekere zin de relatie van Charlotte Vandermeersch (38) en Felix Van Groeningen (44). “Het heeft ons vele gesprekken gekost. Nog steeds.”
  [naar artikel]
 18. Lukas Dhont, regisseur van Close, vliegt over vanuit de Verenigde Staten naar ons land voor de Ensors: “Ik moest eens dringend mijn koffers leegmaken en de was doen” (04/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond worden in het Kursaal van Oostende de Ensors uitgedeeld. Speciaal voor de gelegenheid overgevlogen uit de States: Lukas Dhont, de regisseur van Close, genomineerd voor een Oscar. “Al moest ik ook eens dringend mijn koffers leegmaken en de was doen”, zegt hij vanop het filmfestival in Oostende.
  [naar artikel]
 19. Lukas Dhont, regisseur van Close, vliegt over vanuit de Verenigde Staten naar ons land voor de Ensors: “Ik moest eens dringend mijn koffers leegmaken en de was doen” (04/02/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vanavond worden in het Kursaal van Oostende de Ensors uitgedeeld. Speciaal voor de gelegenheid overgevlogen uit de States: Lukas Dhont, de regisseur van Close, genomineerd voor een Oscar. “Al moest ik ook eens dringend mijn koffers leegmaken en de was doen”, zegt hij vanop het filmfestival in Oostende.
  [naar artikel]
 20. De (on)gezonde gewoontes van actrice Charlotte Vandermeersch. “Ik eet graag. Vroeger gaf me dat veel stress” (26/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor haar film ‘De acht bergen’, die ze samen met haar man Felix van Groeningen regisseerde, woonde Charlotte Vandermeersch (38) met haar gezin in de Italiaanse Alpen. Onlangs verhuisden ze van Antwerpen naar Gent. Met journaliste Roxanne Wellens praat ze over het zoeken naar evenwicht: met zichzelf, met haar moederschap én met haar man. “Wij zijn veeleisende mensen. Veeleisend voor onszelf, veeleisend voor elkaar.”
  [naar artikel]
 21. Robin Pront & Lukas Dhont, de golden boys van de Vlaamse cinema: “Ik hoop ooit de moed te vinden om te doen wat Lukas doet” (16/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het zijn gouden tijden voor regisseurs Lukas Dhont (31) en Robin Pront (36). De eerste wint met ‘Close’ de ene filmprijs na de andere, de tweede verbreekt met ‘Zillion' de bezoekersrecords. Hoog tijd voor een dubbelgesprek over dat succes, ambitie en omgaan met kritiek. “Het is nooit mijn bedoeling geweest om met ‘Zillion' mensen te kwetsen.”
  [naar artikel]
 22. Lukas Dhont vertrekt vandaag naar Hollywood voor de Oscars: “Ensor in m’n valies als geluksbrenger” (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn dankbaarheid hebben ze tot in Hollywood gevoeld. Zes Ensors voor zijn ‘Close’, zes keer in tranen van ontroering. “Het is geschift, ik ben zó trots”, reageert Lukas Dhont (31) die vandaag naar Los Angeles vertrekt. “Nog vijf weken screenings organiseren en dan is het zover. We gaan die Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ wínnen!”
  [naar artikel]
 23. Lukas Dhont vertrekt vandaag naar Hollywood voor de Oscars: “Ensor in m’n valies als geluksbrenger” (06/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn dankbaarheid hebben ze tot in Hollywood gevoeld. Zes Ensors voor zijn ‘Close’, zes keer in tranen van ontroering. “Het is geschift, ik ben zó trots”, reageert Lukas Dhont (31) die vandaag naar Los Angeles vertrekt. “Nog vijf weken screenings organiseren en dan is het zover. We gaan die Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ wínnen!”
  [naar artikel]
 24. Staande ovatie van tien minuten voor Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen in Cannes: “We hadden echt wel andere zorgen” (20/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De epische literatuurverfilming De Acht Bergen van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch kon publiek en pers zeker bekoren. Of dat genoeg is voor een Gouden Palm valt af te wachten.
  [naar artikel]
 25. Filmfestival Oostende – “Girl” wint beste film en beste regisseur op Ensors (14/09/2019 - Metro)
  De film “Girl” gaat naar huis met de Ensor voor beste film en beste regisseur. Regisseur Lukas Dhont kreeg het beeldje voor beste film uit handen van acteur Koen De Bouw. Ook het beeldje voor beste regisseur nam hij in ontvangst. Daarmee eindigt de teller voor “Girl” zaterdagavond op zeven. Het beeldje voor beste regisseur kreeg Dhont uit handen van actrice Charlotte Vandermeersch. “Grappig dat ik dit beeldje nu van Charlotte krijg. Ze reikte me ooit een prijs uit voor mijn kortfmlim en nu doet ze dat opnieuw voor mijn eerste langspeelfilm”, zegt Dhont. Het was een avond vol prijzen voor “Girl”. De film wisten maar liefst zeven van de negen nominaties te verzilveren. “Mijn team staat vandaag echt in de bloemetjes en het is een extra speciale avond want mijn mama zit in de zaal en ze is jarig”, klonk het bij de regisseur, waarna hij zijn volledige team bedankte om hem te ondersteunen bij het maken van zijn eerste team. “Het is voor ons allemaal een overweldigend jaar geweest.” “Girl” was met zeven Ensors een van de grote slokoppen van de avond. bron: Belga Het bericht Filmfestival Oostende – “Girl” wint beste film en beste regisseur op Ensors verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 26. Lukas Dhont blijft in Oscarkansen van ‘Close’ geloven: “Tot op het allerlaatste moment” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond weet Lukas Dhont of z’n ‘Close' de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ in de wacht heeft gesleept op de Oscars. “Het gaat superspannend zijn”, vertelt hij in een gesprek met Aagje voor VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 27. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch na ‘hun’ screening in Cannes: “Ik werd echt emotioneel” (19/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het filmfestival van Cannes is dinsdagavond officieel begonnen, en woensdagavond stond er al een film van Belgische makelij op de planning. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch stelden er ‘Le Otto Montagne’ - hun eerste samenwerking - voor. “Het is allemaal al heel overweldigend geweest”, aldus een enthousiaste Van Groeningen in VTM NIEUWS.
  [naar artikel]
 28. ‘Close’ van Lukas Dhont op shortlist voor de Oscars: “We trekken hier zo meteen een fles champagne open” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lukas Dhont (31) is weer een stapje dichter bij z'n Oscar-droom. ‘Close’, de tweede langspeler van de Gentenaar, heeft de shortlist gehaald in de categorie ‘Beste internationale film’. “Ongelofelijk! We zijn al de hele dag aan het wachten tot de shortlist bekendgemaakt werd”, laat de filmregisseur ons weten in een reactie. “Zo spannend was het.”
  [naar artikel]
 29. VIDEO. Erik Van Looy en Charlotte Vandermeersch brengen blitzbezoek aan Hasselt (18/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Erik Van Looy en Charlotte Vandermeersch zakten vandaag af naar de Mediamarkt in Hasselt om er de dvd van de film ‘De Premier’ te promoten. Ondanks het feit dat ze maar een uurtje daar waren, zakten toch heel wat fans naar Hasselt af om de twee te ontmoeten.
  [naar artikel]
 30. Lukas Dhont: “Er zijn wel al aanbiedingen gekomen uit de States, maar mijn Amerikaanse droom is niet zo groot” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.
  [naar artikel]
 31. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch geven voorsmaakje van film waarmee ze kans maken op Gouden Palm (22/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Le Otto Montagne’ van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch is genomineerd voor de officiële competitie van het filmfestival van Cannes. Ze werden gekozen op basis van een voorlopige montage, want de film is nog niet volledig afgewerkt. Voor de opnames verhuisden ze een half jaar naar Italië. Eerder was ook al bekend dat de nieuwe film van Lukas Dhondt en die van de broers Dardennes ook meedingen naar een Gouden Palm.
  [naar artikel]
 32. Lukas Dhont grijpt net naast Golden Globe: “Nu duimen we nog meer om een Oscar binnen te halen” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Helaas geen Golden Globe voor ‘onze' Lukas Dhont (31). De regisseur kreeg een nominatie met zijn film ‘Close’ maar moest uiteindelijk de award voor Beste niet-engelstalige film aan ‘Argentina, 1985' gunnen. Middenin het losgebarsten feest in Los Angeles, denkt Dhont intussen al vooruit. “We doen nu nog meer dan we al deden voor de Oscars, laat ons hopen dat dat genoeg is.”
  [naar artikel]
 33. Lukas Dhont grijpt net naast Golden Globe: “Nu duimen we nog meer om een Oscar binnen te halen” (11/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Helaas geen Golden Globe voor ‘onze' Lukas Dhont (31). De regisseur kreeg een nominatie met zijn film ‘Close’ maar moest uiteindelijk de award voor Beste niet-engelstalige film aan ‘Argentina, 1985' gunnen. Middenin het losgebarsten feest in Los Angeles, denkt Dhont intussen al vooruit. “We doen nu nog meer dan we al deden voor de Oscars, laat ons hopen dat dat genoeg is.”
  [naar artikel]
 34. Hoe ontspant actrice Charlotte Vandermeersch zich op vakantie? Dit zijn haar kijk-, luister- en leestips  (28/08/2022 - VRT NWS)
  Onlangs keerden actrice Charlotte Vandermeersch en haar man Felix van Groeningen terug naar de Italiaanse Alpen, de plek waar ze vorig jaar hun film "De acht bergen" opnamen. "Het was een heuglijk weerzien", vertelt Vandermeersch aan VRT NWS. "Terwijl we urenlang onderweg waren in ons busje luisterden Felix en ik voortdurend naar podcasts, zoals "Napoleon" van Johan Op de Beeck." En Charlotte Vandermeersch deelt nog meer luister-, kijk- en leestips voor een ontspannen zomer.
  [naar artikel]
 35. Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabeler werken” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.
  [naar artikel]
 36. INTERVIEW. Het echte werk begint nu pas voor Lukas Dhont: “Er wordt heel veel geld gepompt in Oscarnominatie voor ‘Close’” (22/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hij kan het goud bijna proeven nu ‘Close’ op de shortlist van de Oscar voor beste buitenlandse film staat, maar het wordt nog een maand nagelbijten. “Én dagelijks campagne voeren in Amerika”, vertelt Lukas Dhont (31) in een eerste uitgebreide reactie vanuit New York. Over waarom het met debuutfilm ‘Girl’ vier jaar geleden net niét lukte maar nu wel, de mening van de critici, wie zijn grootste concurrent is en hoe hard je moet werken voor zo’n nominatie. “Pas op 24 januari weten we of we erbij zijn. Maar met Kerstmis kom ik eerst naar huis, ik ben al drie maanden weg.”
  [naar artikel]
 37. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch maken kans op Gouden Palm: "Acteurs aangestuurd in Italiaans met véél haar op” (18/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van de 21 films die kans maken op de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes, zijn er drie van Belgische makelij. Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch doen er met ‘Le Otto Montagne’ - hun eerste samenwerking - een gooi naar die felbegeerde Gouden Palm. “Over onze winstkansen spreek ik me niet uit, maar we gaan ervoor.”
  [naar artikel]
 38. Charlotte Vandermeersch bevallen van eerste kindje (06/06/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Actrice Charlotte Vandermeersch en regisseur Felix Van Groeningen zijn de ouders van een zoontje. Het jongetje werd eind mei geboren, maar het koppel maakte het nieuws nu pas bekend.
  [naar artikel]
 39. Charlotte Vandermeersch bevallen van eerste kindje (06/06/2018 - Het Belang van Limburg)
  Actrice Charlotte Vandermeersch en regisseur Felix Van Groeningen zijn de ouders van een zoontje. Het jongetje werd eind mei geboren, maar het koppel maakte het nieuws nu pas bekend.
  [naar artikel]
 40. Lukas Dhont maakt zich klaar voor uitreiking van de Golden Globes: “Het zou een mooie start zijn richting een Oscar” (10/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Heel wat sterren zullen op woensdag 11 januari schitteren op de rode loper van de Golden Globes in Los Angeles. Onder hen bevindt zich ook de Vlaamse regisseur Lukas Dhont, die met ‘Close’ genomineerd is in de categorie ‘Beste buitenlandse film’. “Ik ben al de geurkaarsen die ik vind aan het opbranden en al mijn vingers aan het kruisen.”
  [naar artikel]
 41. Amerikaanse hipsterstudio moet Lukas Dhont aan zijn Oscar helpen (10/03/2023 - De Tijd)
  17:30 'Close'-regisseur Lukas Dhont trekt zondagnacht naar de Oscars met rugdekking van A24. Bij ons is de kleine Amerikaanse filmstudio volstrekt onbekend, maar in de VS geniet hij een cultreputatie.
  [naar artikel]
 42. Charlotte Vandermeersch bevalt van zoontje Rufus (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Charlotte Vandermeersch (34) en regisseur Felix van Groeningen (40) zijn de trotse ouders van Rufus, hun eerste kindje. Ze beviel al op 22...
  [naar artikel]
 43. Charlotte Vandermeersch bevallen van zoontje Rufus (06/06/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Actrice Charlotte Vandermeersch (34) en regisseur Felix van Groeningen (40) zijn de trotse ouders van Rufus, hun eerste kindje. Ze beviel al op 22...
  [naar artikel]
 44. Ex-genomineerde Vlamingen over de winstkansen van ‘Close’: “Slim, hoe Lukas Dhont dit aanpakt” (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Na een succesvolle rit door Europa en een intensieve Amerikaanse campagne staat Lukas Dhont (31) opnieuw een stapje dichter bij zijn jongensdroom. ‘Close’ werd dinsdag genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. Of de regisseur het gouden beeldje ook wint, weet hij pas in maart. Hoeveel kans maakt hij? “Slim, hoe hij dit aanpakt.”
  [naar artikel]
 45. Ex-genomineerde Limburgers over de winstkansen van ‘Close’: “Slim, hoe Lukas Dhont dit aanpakt” (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Na een succesvolle rit door Europa en een intensieve Amerikaanse campagne staat Lukas Dhont (31) opnieuw een stapje dichter bij zijn jongensdroom. ‘Close’ werd dinsdag genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. Of de regisseur het gouden beeldje ook wint, weet hij pas in maart. Hoeveel kans maakt hij? “Slim, hoe hij dit aanpakt.”
  [naar artikel]
 46. Charlotte Vandermeersch op haar zwoelst voor modecampagne (25/11/2016 - Het Belang van Limburg)
  Actrice Charlotte Vandermeersch was al vaker gespot in een ontwerp van het Belgische merk Red Juliet en poseert nu ook in een fotoshoot voor de eindejaarscampagne van het modewerk.
  [naar artikel]
 47. Jouw gids voor de Oscars: hoe kan je het volgen en welke Belgen maken nog kans naast Lukas Dhont? (12/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Dat er opnieuw klappen vallen, lijkt onwaarschijnlijk. Maar met Lukas Dhont die kans maakt, is er toch een goede reden om zondagnacht naar de Oscars te kijken. Hoe en waar je dat kan, wat je mag verwachten en welke Belgen nog genomineerd zijn, lees je in dit overzicht.
  [naar artikel]
 48. Jouw gids voor de Oscars: hoe kan je het volgen en welke Belgen maken nog kans naast Lukas Dhont? (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Dat er opnieuw klappen vallen, lijkt onwaarschijnlijk. Maar met Lukas Dhont die kans maakt, is er toch een goede reden om zondagnacht naar de Oscars te kijken. Hoe en waar je dat kan, wat je mag verwachten en welke Belgen nog genomineerd zijn, lees je in dit overzicht.
  [naar artikel]
 49. INTERVIEW. Lukas Dhont mikt met ‘Close’ op een Oscar: “Mensen teleurstellen is één van mijn grootste angsten” (23/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar was Lukas Dhont toen hij thuis in Dikkelvenne zijn eerste script (‘Kokoseiland’) verfilmde in zelfgemaakte decors. Vandaag, goed twintig jaar later, wil hij voor België een Oscar binnenhalen met ‘Close’, zijn tweede langspeelfilm. “Teruggekatapulteerd worden naar de eigen jeugd: da’s het cadeau dat we de kijker schenken.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy