Niets beter op de Paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren tot kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren. [naar artikel]
Ga je graag aan de slag met een deegrol, biscuit en chocolade, maar hebben je bakkunsten nog wat finetuning nodig? De Mechelse Julie Van den Driesschen, winnares van het tweede Bake Off-seizoen die zich een jaar lang de ‘beste hobbybakker van Vlaanderen’ mag noemen, geeft haar ultieme tips aan Miele. [naar artikel]
Het MYC-eiwit helpt de groei en deling van onze cellen te regelen. Maar bij heel wat kankers is dit eiwit ‘overactief’ en draagt het bij aan ongecontroleerde celdeling en dus tumorgroei. Omdat MYC geen vaste structuur heeft, was het tot nu toe heel moeilijk om er een geneesmiddel voor te ontwikkelen. Een Amerikaans onderzoeksteam is nu een manier op het spoor om het MYC-eiwit in te tomen. “Dit is een van de heilige gralen van de ontwikkeling van kankermedicijnen” [naar artikel]
Bakken is voor jou een eitje? Toch kent niet iedereen dit simpele trucje waardoor je eiwitten makkelijker opgeklopt krijgt. [naar artikel]
Een steak bakken in een broodrooster? Volgens Craig Harker kan het perfect. De cafébaas uit het Britse Durham demonstreert in een filmpje hoe hij twee gekruide biefstukken in het apparaat steekt. Na enkele pogingen kan hij het resultaat van de atypische bereidingswijze proeven. “De rumsteak is perfect”, aldus Craig, die stelt dat het vlees even goed smaakt als wanneer hij de steak in een pan zou bakken. [naar artikel]
In de race naar een vaccin tegen het coronavirus SARS-CoV-2 is men volop op zoek naar een manier om het zogenaamde spike-eiwit van het virus te blokkeren. Maar wat is dat spike-eiwit of sleuteleiwit precies, en wat doet het? [naar artikel]
Op zoek naar een recept tegen verveling? Dit zijn Sandra Bekkari haar tips om samen met je kinderen gezond te koken, te bakken én te snoepen. Maar... [naar artikel]
Het kan intimiderend zijn om thuis een stukje kwaliteitsvlees in de pan te leggen. Volg deze tips en u hoeft nooit meer te vrezen voor een taaie schoenlap. [naar artikel]
Niets heerlijker dan de geur van versgebakken brood. Behalve dan misschien de smaak! Bovendien word je van brood bakken instant rustig én het is... [naar artikel]
Patiënten met de netvliesaandoening vitreomaculaire adhesie hoeven binnenkort niet meer onder het mes. Een eenvoudige inspuiting met het eiwit ocriplasmine zorgt ervoor dat ze voorgoed bevrijd zijn van een vervormd zicht. Professor Peter Stalmans van het UZ Leuven zorgde voor de oogheelkundige doorbraak. [naar artikel]
Niets beter bij je ontbijt of bij de paasbrunch binnenkort dan een heerlijk gepocheerd ei waar het eigeel perfect uitstroomt. Maar hoe zorg je ervoor dat het eiwit goed blijft samenhangen? En wat zijn de geheimen om deze eibereiding niet te laten mislukken? “Er zijn trucjes die een ei pocheren kinderspel maken”, legt HLN-chef Piet Huysentruyt uit. Hij gidst je door de 5 ultieme stappen, deelt 5 gouden tips én een exclusief brunchrecept met een alternatieve manier om te pocheren. [naar artikel]
Drie personen zijn maandag rond 22 uur op heterdaad betrapt toen ze bakken met lege flessen stalen in een opslagplaats van een brouwer in Ciney. In totaal werden op verschillende dagen meer dan 400 bakken gestolen. [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is. Deze week: een virale bewering op sociale media. Werden sterftecijfers door corona opgeklopt met overlijdens aan onderliggende aandoeningen? [naar artikel]
Een ploeg onderzoekers van de universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) heeft een eiwit, CnoX, ontdekt dat een belangrijke rol speelt in de strijd... [naar artikel]
Productie: BURP Iemand een pintje? Maak onze foptail door de juiste kleuren drankjes te mengen tot een lookalike biertje. De schuimkraag maak je met opgeklopt eiwit, een geheime truc van bierstylisten die dit doen voor de ideale kraag op foto’s. Als dit allemaal wat te veel gedoe lijkt om een slachtoffer beet te nemen, zet dan gewoon een emmer water op een deurlijst of knal een slagroomtaart in iemands gezicht. Die klassiekers werken áltijd. [naar artikel]
Het niveau van het eiwit PHGDH heeft een belangrijke impact op borstkankercellen. Veranderende niveaus van het eiwit bepalen of de tumorcellen al dan niet door iemands lichaam gaan reizen en dus uitzaaien. Dat heeft internationaal onderzoek, waaraan ook de VIB-KU Leuven Centrum voor Kankerbiologie meewerkte, aangetoond. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Nature. [naar artikel]
Frieten bakken in de richting van de klant. Je komt het maar in één Limburgse frituur tegen. Sinds enkele maanden staat de nieuwe frietketel in de Beringse frituur De Heide recht voor de klanten “Het zorgt ervoor dat je het contact met de klant behoudt tijdens het bakken”, zegt eigenaar Soraya Vanwelden. De frituurinstallatie doet trouwens meer dan enkel frietjes bakken. [naar artikel]
De bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen meldt dat een brood binnenkort tot wel 3 euro kan kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Die extra kost kan je makkelijk opvangen door thuis je eigen brood te bakken. Hoe je daaraan begint? Daarvoor deelt topbakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij negen tips én drie exclusieve broodrecepten om uit te proberen. “Velen gaan de mist in bij het kneden: het is belangrijk om het lang genoeg te doen.” [naar artikel]
We zijn er alweer eventjes op aan het wachten, maar lang kan het nu echt niet meer duren voor het perfect barbecueweer is. Wie zegt dat barbecueën... [naar artikel]
Een brood wordt ruim 10 procent duurder: dat wil zeggen dat je bij vele warme bakkers voortaan 2,40 of 2,50 euro betaalt voor een brood. Je eigen brood bakken is een manier om die extra uitgave te drukken. Topbakker Toon De Klerck geeft negen tips waarmee iedereen erin slaagt zelf een heerlijk brood te bakken. Hij geeft ook drie simpele recepten waar je thuis zelf mee aan de slag kan. [naar artikel]
Bloedtests die het gehalte van het eiwit tau meten, zijn veelbelovend om een behandeling van de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen. Dat zeggen... [naar artikel]
Leuvense wetenschappers hebben een eiwit ontdekt dat ons kraakbeen, onze botten en onze hersenen tegen ouderdomsaandoeningen beschermt. [naar artikel]
Wetenschappers van de universiteit van Portsmouth (UK) hebben in een experiment "per ongeluk" een eiwit gemuteerd waardoor het op een efficiënte manier plastic afbreekt. De wetenschappers hopen het eiwit nog te verbeteren zodat het kan worden ingezet in de strijd tegen de afvalberg. [naar artikel]
Onderzoekers van het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam hebben een eiwit ontdekt dat het verloop van de agressieve kinderkanker neuroblastoom [naar artikel]
Iets lekkers bakken is de perfecte bezigheid tijdens een lekker luie zondag. Met cupcakes zit je altijd goed, zeker als Jeroen Meus je alle tips [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.