Van een Bourgondische chef zoals Piet Huysentruyt tot een gezondere kok zoals Sandra Bekkari: elke week deelt een Vlaamse culinaire topper zijn of haar favoriete eetadressen ter inspiratie. Vandaag duiken we met Karolien Olaerts in de foodbloggerwereld. Waar tafelt ze het liefst in haar vrije tijd? “Hier ligt de focus op de smaak van het eten, zonder allures, zoals het hoort.” Ze deelt haar 7 favoriete eetadressen in o.a. Gent en Sint-Gillis. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
Gezond en lekker eten: daar draait het om in het leven van Karolien Olaerts. De dame is het brein achter de foodblog Karola’s Kitchen, dat sinds kort ook als kookboek in de rekken ligt. In onze videorubriek ‘… kopt binnen’ beantwoordt ze onder meer enkele vragen over gezond eten. “Het grootste misverstand over eten is dat er gezonde en ongezonde producten zijn”, vertelt de foodblogger. “Dat is niet zo. Je hebt alleen gezonde of ongezonde eetpatronen.” [naar artikel]
Als MSC-ambassadeur voor duurzame vis lust chef Dagny Ros Asmundsdottir zéker graag iets lekkers uit de zee. “Hier maakt de chef vis klaar op een manier die je echt nergens anders proeft", vertelt ze. “De makreel die nu op de kaart staat is heerlijk." Ze deelt 7 van haar favoriete eetadressen in Brugge, Antwerpen, Zoersel en Schilde. [naar artikel]
Chef Tim Boury sleepte eind vorige maand zijn derde Michelinster in de wacht, maar dat betekent zeker niet dat hij in zijn vrije tijd alleen in sterrenrestaurants gaat eten. “In de frituur bestel ik altijd mijn frietjes met saus apart én met een heerlijke brochette en hamburger erbij", verklapt hij. Waar hij die meestal gaat eten, deelt hij samen met nog 6 andere van zijn favoriete eetadressen in Antwerpen, Roeselaere, Brugge, Kruisem, Kortrijk en Brussel. [naar artikel]
Denk je bij op kot gaan automatisch aan kant-en-klare maaltijden uit een pakje en véél restjes uit de diepvries klaargemaakt door mama? Dan laat de 23-jarige foodblogger Chloé Lauwers zien hoe het anders kan met haar tweede kookboek met Italiaanse toets. “Op kot bestel ik ook wel eens graag eten met vriendinnen, maar er gaat niets boven home cooking”, vertelt ze. Ze deelt 3 exclusieve recepten om aan te tonen hoe snel en budgetvriendelijk je iets op tafel zet. [naar artikel]
“Ik denk wel dat ik een foodie ben, al vind ik dat geen smakelijk woord”, vertelt cartoonist Luc Zeebroek, die je waarschijnlijk beter kent als Kamagurka. Samen met zijn vrouw woont hij in Zwevezele, niet ver van de zee. Een smakelijke vis kan in zijn favoriete restaurants dan ook niet ontbreken, al is zijn voorkeur véél breder dan dat alleen. Bij deze 7 favoriete eetadressen zit je volgens hem helemaal goed. [naar artikel]
Vanaf 13 maart deelt Karolien Olaerts (37) haar recepten iedere zondag met de njam!-kijker. In het nieuwe programma Karola’s Kitchen – Gewoon gezond & lekker staan groenten centraal. “Zonder dat er dieetkost of konijnenvoer op tafel komt.” [naar artikel]
De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]
“Ik hou van eten, maar niet zozeer van het koken zelf”, lacht ‘Déjà Vu’-actrice en model Lauren Versnick (29). “Daarom breng ik mijn tijd graag door met vrienden in restaurants. Voor mij draait eten om gezelligheid, het ontdekken van nieuwe plekken en het creëren van mooie herinneringen. Als ik iets voor mezelf moet klaarmaken, mag dat vooral niet te lang duren.” Ze onthult haar 7 favoriete eetadressen. [naar artikel]
De kans dat je nog nooit hebt horen rondbazuinen dat fruit te veel suiker zou bevatten en dat je na je avondeten best geen fruit meer eet, is klein. Maar zit er ook écht waarheid in die uitspraken? Voedingsexperte Karolien Olaerts licht toe: “een valkuil met fruit kan zijn dat je het gebruikt als gezonde vervanger terwijl je zin hebt in iets anders.” [naar artikel]
De productie van peren in België steeg dit jaar met 19 procent. Met een oogst van 412.000 ton zijn we plots de belangrijkste perenproducent van de EU, terwijl in heel Europa de appeloogst verkleint. Nochtans zijn appels véél populairder dan peren. Hoe zullen het aanbod en de prijs evolueren? En kan je peren op dezelfde manier als appels gebruiken? Ine Tassignon van Delhaize en foodblogger Karolien Olaerts leggen uit. “Ook de klassieke appelmoes heeft perenalternatief.” [naar artikel]
Zangeres Olivia Trappeniers heeft niet alleen ‘Liefde voor Muziek’, maar ook een grote liefde voor eten. “Al is het niet altijd makkelijk om op restaurant te gaan, want ik verdraag niet zo goed gluten", vertelt ze. Deze 7 eetadressen zijn dat ongemak trotseren nochtans wél waard. Van haar favoriete ontbijtplek tot haar lievelingskeuken: hier spot je de zangeres regelmatig met de voeten onder tafel. [naar artikel]
Een pistolet of een lekker patéke kan er altijd in, en zeker op zondag. Ook deze 15 Vlaamse (sterren)chefs smullen graag van al dat lekkers bij de bakker, maar voor welke bakker kiezen zij? En waarom zijn het brood en de taartjes daar niet te versmaden? Onder andere Piet Huysentruyt, Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wim Ballieu en Luc Bellings verklappen hun favoriete bakker. “De pistolets zijn hier krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen, zoals het hoort.” [naar artikel]
Jelle Beeckman of ‘The Messy Chef’ kroop zelf een tijdje in de keuken van een foodtruck, maar wanneer hij zelf uit eten gaat, mag het zeker een echt restaurant zijn. Het liefst op zijn menu? Nieuwe dingen én comfort. “Elke keer als ik hier ga eten, leer ik nieuwe smaken kennen, wat heel boeiend is voor mij als chef”, klinkt het bij de 33-jarige foodblogger. Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen verspreid over Sijsele, Antwerpen, Gent, Beernem én een must visit in Amerika. [naar artikel]
Alweer een gezond kookboek, horen wij u denken. Maar Karolien Olaerts (37), beter bekend als Karola’s Kitchen in de blogosfeer, is een specialleke. No-nonsense. Alles mag, niets moet. Geen quick fixes of superfoods. Zelfs het woord ‘puur’ kan ze niet meer horen. “Mijn eten is voedzaam, vol smaak en beter voor jou én de planeet, zonder dat het moeite kost.” [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
“Ik vind het ontspannend om te koken, maar wellicht nog leuker om mijn benen onder tafel te schuiven”, vertelt zakenvrouw Lesley-Ann Poppe (43). Het voormalige ‘Playboy’-model onthult haar 7 favoriete eetadressen in België én in het buitenland. [naar artikel]
“Als ik uiteten ga, wil ik niet op mijn ongemak zijn. Het liefst is de sfeer los, en de keuze aan eten zo breed mogelijk.” Birgit Van Mol neemt deze zomer opnieuw een kijkje in de vakantiehuizen van BV’s, maar waar komt de presentatrice zelf op culinair vlak tot rust? Ze deelt haar zeven favoriete eetadresjes. “Hier moet je de Indonesische kroepoek nemen. Die is verslavend lekker!” [naar artikel]
Etentjes met Kerstmis en oudjaar, recepties hier en daar: tijdens het eindejaar wordt er volop gegeten en gedronken. Zijn er kleine, stiekeme foodswaps waarmee je jouw feestmenu een tikkeltje gezonder kan maken, zonder dat je gasten of jijzelf moeten inboeten aan smaak? HLN-chef Sandra Bekkari en foodblogger Karolien Olaerts delen tips per gang. “Vermeng de mascarpone in dit dessert eens met wat plattekaas.” [naar artikel]
De Hasseltse Laurence Bemelmans, beter bekend als foodblogger As cooked by Ginger, is een foodie in hart en nieren. Ze ontwikkelt recepten, schrijft boeken en was te zien op njam.tv. Na een tijd in de VS gewoond te hebben, is ze terug in het land en geniet ze weer volop van de Belgische keuken bij haar favoriete adresjes. Dit zijn ze! [naar artikel]
Wie een zoete spread op zijn boterhammen verkiest, gaat daarbij op vlak van gezondheid liever voor pindakaas dan voor choco. Maar welke soort pindakaas is het gezondst en lekkerst binnen dat grote supermarktaanbod? Voedingsexperte Karolien Olaerts haalde haar lepel boven om 10 soorten te proeven: van het bekende Calvé tot de huismerken van de supermarkten. “Deze heeft een véél hogere prijs dan de andere, terwijl hij even voedzaam is...” Welke is de grote winnaar? [naar artikel]
“Ik ben een echte huismus, maar gemiddeld vlieg ik één keer per week uit om op restaurant te gaan”, vertelt cabaretier Geert Hoste (62). “Als ik even aan mijn schrijftafel wil ontsnappen, doe ik dat het liefst in deze culinaire hotspots.” Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen doorheen ons land. [naar artikel]
Jullie stemden foodie Karolien Olaerts (36) van Karola’s Kitchen op nummer vijf in onze top twintig van 2020. Hoog tijd om wat uitgebreider kennis te maken met haar favoriete recepten. Die bevatten veel groenten, zijn goed gekruid en bijna allemaal vegetarisch. “Ik let erop dat alles beschikbaar is in de betere supermarkt zoals dat dan heet omdat ik nogal snel afhaak bij een recept waarvoor ik naar verschillende winkels moet hollen.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.