Juventus ontsnapt aan historisch puntenverlies tegen AC Milan na discutabele strafschop in extra tijd

10/03/2017 - 22:51
"Juventus leek lange tijd op weg om op de 28e speeldag in de Serie A historisch puntenverlies voor eigen volk te lijden. AC Milan leek tot in de extra tijd een punt te pakken maar dan werd een discutabele strafschop gefloten en kon Juventus dan toch de drie punten thuis houden. De laatste Italiaanse ploeg die erin slaagde om een punt te pakken in Turijn, was Frosinone dat in september 2015 1-1 gelijk kon spelen."

1. Discutabele strafschop in minuut 94 wist buitenspelgoal van ex-Bruggeling Bacca uit en bezorgt Juventus drie punten (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Leider Juventus heeft tegen AC Milan op het nippertje een eerste puntenverlies in eigen huis sinds 2 november 2016 (tegen Lyon) kunnen vermijden. [naar artikel]

2. Discutabele strafschop in minuut 94 wist buitenspeldoelpunt van ex-Bruggeling Bacca uit en bezorgt Juventus drie punten (10/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Leider Juventus leek tegen AC Milan 94 minuten lang op weg naar het eerste puntenverlies in eigen huis sinds 2 november 2016 (tegen Lyon) tot [naar artikel]

3. VIDEO: Goedkope strafschop helpt Juventus aan de zege tegen Milan (10/03/2017 - Sporza)

Juventus heeft de klassieker tegen Milan gewonnen. De leider in de Serie A had daar wel een strafschop voor nodig in de allerlaatste seconde. [naar artikel]

4. Hoopgevend begin voor Charles De Ketelaere, die bij AC Milan nog eens zijn kans krijgt tegen Juventus én strafschop omzet (28/07/2023 - Het Belang van Limburg)

AC Milan heeft tijdens de Amerikaanse voorbereidingstournee na strafschoppen verloren tegen Juventus. Charles De Ketelaere, van wie wordt gezegd dat hij na een tegenvallend debuutseizoen, weg mag bij Milan, mocht na 57 minuten invallen. Voor een kentering kon CDK niet zorgen, maar hij zette wel zijn strafschop om in de penaltyreeks. [naar artikel]

5. LIVE. Milan mist strafschop tegen Juventus, Ibrahimovic geblesseerd naar de kant (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

• 35ste speeldag • Aftrap: 20u45 • Allianz Stadium • Juventus en Milan staan vierde en vijfde met 69 punten [naar artikel]

6. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele penalty (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

De ongeslagen reeks zet zich voort, maar Union lijdt wel puntenverlies. Na een vermakelijke pot voetbal was de leider op weg naar de overwinning tegen Westerlo, maar een discutabele VAR-ingreep in blessuretijd (en dus strafschop voor de Kemphanen) besliste daar anders over. [naar artikel]

7. Duur puntenverlies voor Juventus na gemiste strafschop Cristiano Ronaldo (16/12/2020 - Het Belang van Limburg)

Duur puntenverlies voor Juventus: in de thuismatch tegen Atalanta - net als Juve overwinterend in de Champions League - kwam de Italiaanse titelverdediger niet verder dan een gelijkspel. [naar artikel]

8. Union lijdt puntenverlies na late opdoffer: Westerlo pakt in extremis punt bij de leider na discutabele VAR-ingreep (10/02/2024 - Het Laatste Nieuws)

9. Juventus kruipt door het oog van de naald en mag dankzij puntenverlies van Napoli naar Champions League (23/05/2021 - Het Belang van Limburg)

De ‘oef’ was tot ver buiten Turijn te horen. Juventus is op de valreep aan een grote blamage ontsnapt. De Oude Dame wist zich op de slotspeeldag alsnog te plaatsen voor een plekje in de Champions League dankzij een vlotte 1-4-zege tegen Bologna en puntenverlies van Napoli tegen Hellas Verona. Daarnaast mag ook Milan zich net als landskampioen Inter opmaken voor de Champions League dankzij een zege tegen Atalanta, dat al zeker was van de top 4. Napoli is veroordeeld tot de Europa League. [naar artikel]

10. Drama voor Juventus: Real Madrid ontsnapt in extra tijd aan blamage dankzij strafschop en rode kaart (11/04/2018 - Het Belang van Limburg)

Real Madrid staat zoals verwacht in de halve finales van de Champions League, maar dat heeft veel moeite gekost. Na de 0-3 zege uit de heenmatch leek de kwalificatie een beklonken zaak, maar een efficiënt Juventus voetbalde zich naar een 0-3 voorsprong in Bernabeu. Verlengingen dus, maar in de extra tijd ging de bal plots op de stip voor Real. Een woedende Buffon werd in het tumult uitgesloten, Ronaldo klaar de klus. Real ontsnapt zo aan een blamage en staat alsnog in de halve finales. [naar artikel]

11. Antwerp verliest in eigen huis na discutabele strafschop (19/08/2016 - Het Belang van Limburg)

Antwerp heeft op de derde speeldag in de Proximus League met 0-1 verloren van Lommel United na een discutabele strafschop een kwartier voor tijd. Meteen het eerste verlies van The Great Old. [naar artikel]

12. Discutabele strafschop nekt Schoonbeek-Beverst tegen Zwarte Leeuw (07/04/2024 - Het Belang van Limburg)

Sch.-Beverst had de match in handen, maar verloor in twee minuten tijd het momentum. Eerst was er een discutabele strafschop die omgezet werd, vervolgens werd slecht uitverdedigen afgestraft zodat het plots 0-2 stond. Na de pauze zette de pas ingevallen El Mediouni de bezoekers op 0-3 en was de wedstrijd gespeeld. [naar artikel]

13. AC Milan, met Charles De Ketelaere alweer als invaller, lijdt puntenverlies tegen Atalanta (21/08/2022 - Het Belang van Limburg)

In de wedstrijd Atalanta-AC Milan konden drie invallende Belgen puntenverlies niet vermijden. AC Milan is zijn maximum van de punten al na amper twee speeldagen kwijt. [naar artikel]

14. Discutabele strafschop nekt Lommel SK in doelpuntenfestival tegen Club NXT: 3-4! (15/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Lommel SK leek diep in de tweede helft op weg naar een geslaagde comeback na een dubbele achterstand, maar een discutabele strafschop voor Club NXT in de slotminuten besliste daar anders over: 3-4. [naar artikel]

15. MULTILIVE: nog geen goals in topper AC Milan - Juventus (28/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan ontvangt Juventus AS Roma thuis tegen Bologna Bayern opnieuw tegen RB Leipzig Ook Atletico en Barça aan de slag [naar artikel]

16. Dries Mertens lijdt met Napoli pijnlijk puntenverlies in Italiaanse titelstrijd (31/03/2018 - Het Belang van Limburg)

Rode Duivel Dries Mertens is met zijn club Napoli niet verder gekomen dan een teleurstellend 1-1 gelijkspel bij Sassuolo. Door het puntenverlies dreigen de Zuid-Italianen Juventus, dat later vanavond tegen AC Milan speelt, te zien uitlopen in de stand. [naar artikel]

17. Juventus zet scheve situatie recht in topper tegen AC Milan en kan zondag kampioen worden in Serie A (06/04/2019 - Het Belang van Limburg)

Juventus staat op een zucht van de titel. Dat is de belangrijkste conclusie na de topper tegen AC Milan van zaterdagavond. Milan kwam vlak voor de pauze op voorsprong via Krzysztof Piatek, maar in de tweede helft zorgden Paulo Dybala en Moise Kean (in de 84ste minuut) nog voor de zege. Het werd 2-1. Als Napoli morgen in eigen huis verliest van Genoa, is Juventus opnieuw Italiaans landskampioen. [naar artikel]

18. Afgeweken schot zadelt tienkoppig AC Milan met kater op in topper tegen Juventus (23/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Juventus heeft AC Milan zondagavond op de negende speeldag in de Serie A van de troon gestoten. Na affluiten gaf het scorebord 0-1 aan in San Siro. [naar artikel]

19. LIVE. Rebic knalt Milan op 0-2 tegen Juventus, Ibrahimovic moest wel naar de kant met blessure (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

20. LIVE. GOAL! Brahim Díaz knalt Milan net voor rust knap op voorsprong tegen Juventus (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

21. Discutabele strafschop houdt twijfels weg bij Club Brugge (03/04/2021 - Het Belang van Limburg)

Sinds corona toesloeg en Club Brugge uit de Europa League én Croky Cup werd gewipt, zit de mot erin. Toch won de kampioen op Kortrijk, dankzij een discutabele strafschop die scheidsrechter Vergoote zag omdat Derijck zijn hand op de rug van Sobol legde. [naar artikel]

22. Ai, ai, Juventus: 'Oude Dame' nu ook pijnlijk onderuit tegen Milan, dat Ibrahimovic ziet uitvallen (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)

AC Milan is met 0-3 gaan winnen op het veld van Juventus. De ploeg van Alexis Saelemaekers, die 81 minuten speelde, beent Atalanta zo bij op de tweede plek. Juventus zit dan weer stevig in de problemen. De ‘Oude Dame’ is drie speeldagen voor het einde vijfde in de Serie A en grijpt virtueel naast een Champions League-ticket. Bij Milan viel Zlatan Ibrahimovic na rust uit met een (knie)blessure. [naar artikel]

23. LIVE. Brahim Díaz knalt Milan knap op voorsprong tegen Juventus, kan ‘Oude Dame’ reageren na rust? (09/05/2021 - Het Laatste Nieuws)