Nu de paasbrunch achter de rug is en het aspergeseizoen bezig is, rijst voor sommigen misschien de vraag: hoe komt het dat urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges? “Zo'n 50% van de bevolking heeft er last van”, licht professor en uroloog Piet Hoebeke (UGent/UZGent) toe. Hoe komt dat dan en waarom heeft niet iedereen er last van? [naar artikel]
Spoedarts Jan Stroobants van ZNA Middelheim heeft in "Start je dag" op Radio 2 Antwerpen uitgelegd hoe je door het eten van visolie in een coma kunt belanden. Aanleiding is een uit de hand gelopen studentendoop in Leuven, waarbij een jongeman van 20 in coma belandde. Een (verplichte) inname van visolie zou hier een rol in gespeeld hebben. [naar artikel]
Op TikTok circuleren beelden van jongeren die elkaar doen flauwvallen. Ze geven elkaar zelfs tips hoe je dat kan doen. Maar dat is niet zonder gevaar, waarschuwt onze wetenschapsexpert Martijn Peeters: “Onze hersenen kunnen niet goed tegen zo’n zuurstoftekort. Dat kan hersenschade veroorzaken en in extreme gevallen kan je zelfs in een coma belanden of overlijden.” [naar artikel]
Waarom knuffelen we met ons huisdier, maar vinden we het geen probleem dat andere dieren gedood worden om op ons bord te belanden? “De meeste mensen eten dieren omdat ze verondersteld worden dieren te eten”, zegt de Amerikaanse auteur Melanie Joy. [naar artikel]
Binnenkort overal op de menukaart: kwal. Dat is althans wat marinebioloog Silvio Grecio probeert te promoten. Het aantal kwallen in de Middellandse Zee neemt al meer dan tien jaar in een sneltempo toe. En om die plaag een halt toe te roepen, moeten we de dieren massaal beginnen op te eten. [naar artikel]
Mensen met een ernstige depressie eten weinig groenten en volkorenproducten en hebben vaker last van emotioneel en extern eten, blijkt uit de... [naar artikel]
Niet diëten, maar wel mindful eten om af te vallen. Dat belooft een nieuwe hype die overgewaaid komt uit de VS. De app Eat Right Now, ontwikkeld door psychiater en verslavingsexpert Judson Brewer, zou je erbij helpen. Wij legden het voor aan diëtist Michaël Sels van het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. “Alles wat je ziet, is erop gericht je meer te doen eten.” [naar artikel]
19,5 curryworsten eten in 15 minuten. Dat was zaterdagmiddag de inzet van het wereldkampioenschap curryworsten eten. Dat record sneuvelde uiteindelijk niet. Benny Buelens (32) uit Kampenhout strandde op 12,5 frituursnacks. “Wat ik vanavond ga eten? Frieten natuurlijk.” [naar artikel]
Thuis problemen met moeilijke etertjes? Volgens een experiment van de Britse omroep BBC en Coventry University kun je kinderen aanleren om hen zelfs de meest gevreesde groenten te doen eten. Het enige wat je moet doen, is hen 15 dagen na elkaar hetzelfde voorschotelen. [naar artikel]
Iedereen vult de vraag “wat eten we vandaag” anders in, en bij HLN Eten kijken we graag mee in de koelkast en portemonnee van iemand anders ter inspiratie. Deze week deelt Isabeau (35) haar eetbudget en -gewoontes. Door haar drukke job probeert ze zo efficiënt mogelijk te koken en eten. “Ik ben niet heel goed georganiseerd, maar probeer niet in de val te trappen van de snelle broodjes aan het tankstation”, vertelt ze. Hoe pakt ze dat aan? [naar artikel]
Koolhydraatarm eten en het ketodieet zijn al jaren erg populair. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt deze diëten zo anders dan andere veranderingen in je eetpatroon? Pascale Naessens (53) en Ilja Drost (52) vertellen over hun ervaringen. “Op mijn zwaarst woog ik 260 kilo. In het ziekenhuis paste ik zelfs niet in de CT-scan. Toen kreeg ik het advies om low-carb te gaan eten.” [naar artikel]
Bij mensen die veel moeite hebben met het eten van producten die ze niet goed kennen, kan zelfs de kleur van de kom waarin het eten zit een grote invloed hebben op hun smaak en eetgedrag. Een rode kleur stimuleert veel minder tot eten dan een blauwe of witte. (Bron: Food Quality and Preference) The post Eetprobleem appeared first on Knack. [naar artikel]
Vandaag, op 9 maart, is het Wereld Nieren Dag. Niet onbelangrijk, want steeds meer patiënten belanden met nierstenen in het ziekenhuis tegenover vroeger. “15 tot 17 procent van de Belgen heeft er last van, en dat cijfer gaat in stijgende lijn”, vertelt nefroloog An Deman. “Nochtans kan 75 procent van de nierstenen vermeden worden via voeding”, vult uroloog Anthony Van Baelen aan. Is zout echt de grote boosdoener? En wat kan je best (niet) eten om het te voorkomen? [naar artikel]
Gary Pilnick, CEO van Kellog’s, heeft een tip voor klanten die het moeilijk hebben om eten op tafel te krijgen door de huidige economie: “Eet gewoon cornflakes als avondeten”. Maar cornflakes eten, dat moet Pilnick met zijn miljoenenloon alvast niet doen. [naar artikel]
Morgen is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij. Nu is het tijd voor het Suikerfeest of Eid al-Fitr. Maar wat schaft de pot die dag? En in welke mate ziet dat er hetzelfde uit bij iedereen? Wij gaan langs bij twee gezinnen die ons meenemen door het menu. “Omdat we de afgelopen weken minder aten, beginnen we altijd met licht eten zoals dadels om onze maag niet te overbelasten.” [naar artikel]
Vandaag is het zover: na een maand lang niet eten en drinken is de ramadan voorbij. Nu is het tijd voor Eid al-Fitr of het Suikerfeest. Maar wat schaft de pot die dag? En in welke mate ziet dat er hetzelfde uit bij iedereen? Wij gaan langs bij twee gezinnen die ons meenemen door het menu. “Omdat we de afgelopen weken minder aten, beginnen we altijd met licht eten zoals dadels om onze maag niet te overbelasten.” [naar artikel]
Het syndroom van Korsakov, een geheugenstoornis als gevolg van lang zwaar te drinken én slecht te eten, treft steeds vaker jongere patiënten. Veertigers – en soms zelfs dertigers - belanden in opname. Wij liepen een dag mee in de Korsakov-kliniek. ‘Hoe is dat nu mogelijk, dat ik dat niet meer weet?’ [naar artikel]
Het zal je niet verbazen, maar ook na de werkweek staat de liefde voor lekker eten centraal bij chef Sophie Dumont. Net als tijd voor haar gezin, vrienden en familie. Van wroeten in de aarde tot gulzig racletten op zondagavond: Sophie gidst je door haar weekend. “We eten tot we écht niet meer kunnen en doen een slaapje in de zetel. Heerlijk.” [naar artikel]
We eten allemaal veel te veel zout, en dat is slecht voor de gezondheid. Van een verhoogd bloeddruk tot hart-, vaat- en nierziekten, het zijn [naar artikel]
Na 11 jaar was het voor baasje Sian Sexton (43) uit Wales een emotioneel moment toen ze werd opgebeld door een dierenarts met het nieuws dat haar vermiste kat werd binnengebracht door een koppel dat het dier al jaren eten gaf. “Het was echt emotioneel toen ik haar voor het eerst zag, ze was helemaal smerig en vies”, reageert baasje Sexton. [naar artikel]
Beyoncé en JAY Z komen op de valreep van 2018 met een uitdaging: eet meer plantaardig. Vegetarisch eten heeft volgens het celebritykoppel “een... [naar artikel]
“Samen koken en samen eten is veel gezelliger dan alleen. Zien eten, doet eten”, lacht Monique. In woonzorgcentrum Prinsenpark wordt er niet alleen lekker gekookt door het keukenteam, maar ook door de bewoners zelf. Iedere afdeling heeft wel een eigen kook- of bakclub. Samen toveren ze de lekkerste gerechtjes en gebakjes op tafel. [naar artikel]
Een Amerikaanse vrouw en een maaltijdbezorger hebben ruzie gekregen nadat de klant haar eten niet bezorgd kreeg. De koerier vond haar huis niet, waarna hij besloot om zelf de sushi op te eten, maar dan passeerde de vrouw toevallig. “Ik wil al mijn eten terug”, klonk het boos. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.