De eerste maatjes van het Vlaamse maatjesseizoen zijn vrijdag aangekomen in Oostende. De start van het maatjesseizoen in Vlaanderen werd ondanks de coronamaatregelen ook dit jaar gevierd in Oostende. Het eerste tonnetje maatjes werd deze keer niet geveild maar geschonken aan de Oostendse ziekenhuizen AZ Damiaan en AZ Sint-Jan campus Henri Serruys, als bedanking voor hun werk tijdens de coronacrisis. [naar artikel]
In juni start traditiegetrouw het kersvers maatjesseizoen. Dit jaar werd er voor het eerste vaatje Hollandse nieuwe maatjes een recordbedrag neergeteld van maar liefst 113.500 euro. Aan populariteit geen gebrek, maar wat is er zo speciaal aan die maatjes? Hoe herken je de écht verse? En kan je ze nog op een andere manier eten in plaats van ze gewoon in je keel te laten glijden? Chef Jan Buytaert van Bellefleur fileert al onze haringvragen en deelt exclusieve recepten. [naar artikel]
Eindelijk zijn ze daar: de verse maatjes. We moesten er dit jaar langer op wachten dan gewoonlijk, omdat ze eerder deze maand nog niet vet genoeg waren. Maar waarom is dat vetgehalte zo belangrijk? Hoe herken je de échte verse maatjes? En kan je ze nog op een andere manier eten in plaats van ze gewoon in je keel te laten glijden? Chef Jan Buytaert van Bellefleur fileert al onze haringvragen en deelt een exclusief recept. “Als ik moet kiezen tussen kaviaar en maatjes, dan twijfel ik àltijd.” [naar artikel]
In Oostende zijn de eerste Hollandse maatjes woensdag aan land gebracht. Daar zorgt het Maatjescomité nu al voor de 43ste keer voor. Het vetgehalte breekt geen records, maar de “Hollandse Nieuwe” zijn wel lekker van smaak. [naar artikel]
In Oostende zijn de eerste Hollandse maatjes vandaag aan land gebracht. Daar zorgt het Maatjescomité nu al voor de 43ste keer voor. Het [naar artikel]
Traditioneel eet je maatjes aan de staart, het liefst bedekt onder een laag uitjes. Maar maatjes zijn ook heerlijk met appel. [naar artikel]
Dieter* is 31 wanneer hij Ilse* (30) leert kennen op het werk. Het klikt, maar dan verdwijnt Ilse zonder afscheid te nemen. Hij bemachtigt haar nummer; het begin van urenlange conversaties via sms. Hij komt erachter dat ook zij in een seksloze relatie zit en de twee besluiten af te spreken in een bos om hun brandend verlangen te stillen. “Ik liet mijn vingers bij haar naar binnen glijden en stak ze dan in haar mond. Met een geile, passionele blik in haar ogen likte ze vinger voor vinger af.” [naar artikel]
Waar de ene een mooie blinkende appel verkiest, is de andere eerder wantrouwig tegenover een fel blinkend exemplaar waarvan de schil vettig aanvoelt. Na een paar dagen in de fruitmand voelt die schil alleen nog vettiger aan. Zegt dat iets over hoe lekker of gezond de appel is? Bart Nicolai, professor binnen de faculteit bio-ingenieur aan de KU Leuven, legt uit hoe het laagje ontstaat en wat je er tegen kunt doen: “Het is een beschermingslaagje dat alle fruitsoorten hebben.” [naar artikel]
Het bedrijf Gilco uit Evergem is de enige grote maatjesleverancier in België. Door de start van het maatjesseizoen draait de fabriek er op volle toeren. “Verschillende factoren maakten de vangst wat moeilijker dit jaar, maar we hebben opnieuw lekkere verse maatjes”, vertelt Caroline De Rue van Gilco. [naar artikel]
Anja Gysel (50) van frituur De Frietbank in Woumen bij Diksmuide heeft een leuke en toepasselijke blikvanger in haar zaak. “Toen onze buren me uitdaagden een originele kerststal te maken, vlogen de viandellen in het vet”, lacht Anja, die zelfs kerstlichtjes in haar vettig stalletje hing. [naar artikel]
Anja Gysel (50) van frituur De Frietbank in Woumen bij Diksmuide heeft een leuke en toepasselijke blikvanger in haar zaak. “Toen onze buren me uitdaagden een originele kerststal te maken, vlogen de viandellen in het vet”, lacht Anja, die zelfs kerstlichtjes in haar vettig stalletje hing. [naar artikel]
We keken er reikhalzend naar uit, maar nu is het zover: de eerste maatjes zijn er! In dit snelle lunchrecept kunnen de begeerde visjes schitteren.... [naar artikel]
Feline (32) is tien jaar getrouwd met haar man. Maar via Tinder ontmoet ze Ellis (41), een mature, wildvreemde dame die haar al op het eerste afspraakje uitdaagt. Kust. Likt. Felines lijf ontwaakt. Maar is de realiteit net zo lekker als waar Feline al sinds de puberteit over fantaseert? “Ik liet mijn hand in haar slipje glijden. Ze verontschuldigde zich voor hoe nat ze was.” [naar artikel]
Taverne Koekoek staat al meer dan 50 jaar bekend als dé plek waar je in Oostende een lekker kippetje kan eten. Vroeger enkel met een boterham of appelmoes, maar nu pakt de zaak ook uit met een snackmuur. In Nederland is het een bekend concept en Ronald Blomme (57) en Christine Lenaers (60) hopen dat het ook in Oostende aanslaat. “Ideaal voor toeristen of bezoekers van de uitgaansbuurt met een klein hongertje.” [naar artikel]
Naast “eindbaas” Dries Van Langenhove (30) staan nog zes andere leden van Schild & Vrienden vandaag terecht. Aan de Gentse rechter om te oordelen of hun commentaren over “dat vettig, bruin volkske”, “bruinsnoeten” en “kressende n*gers” strafbaar of “zwanzend” zijn. [naar artikel]
“Oh wat lekker. Hè, fijn. Seks, seks. Ik heb zo’n honger.” Die woorden ving een bezoeker van het Nederlandse pretpark Efteling op uit de mond van de bekende attractie ‘Holle Bolle Gijs’. [naar artikel]
LVL raapte woensdag nog verrassend een punt in Oudegem, maar ging zaterdag roemloos onderuit in Oostende. De kleine Genkse kern begint zijn tol te eisen. [naar artikel]
Hollandse maatjes zijn legendarisch in Nederland en ver daarbuiten. De gekaakte, gezouten en gerijpte haring smelt naar verluidt op de tong, maar dan moet je ze natuurlijk eerst in je mond krijgen. En dat is niet altijd even gemakkelijk als er kapers op de kust zijn, zoals de jonge vrouw in bovenstaande video aan den lijve ondervindt. [naar artikel]
Naast “eindbaas” Dries Van Langenhove (30) staan nog zes andere leden van Schild & Vrienden vandaag terecht. Aan de Gentse rechter om te oordelen of hun commentaren over “dat vettig, bruin volkske”, “bruinsnoeten” en “kressende n*gers” strafbaar of “zwanzend” zijn. [naar artikel]
Bij de sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard in Oostende is maandagmorgen opnieuw een poederbrief aangekomen. Politie en brandweer zijn ter plaatse om de situatie te beveiligen in afwachting van de komst van de civiele bescherming. Intussen mag niemand het gebouw binnen en buiten. [naar artikel]
Bubble tea - een drankje met parels die ontploffen in je mond - is de hype van het moment. Wij zochten uit waarom het zo populair is en probeerden het zelf uit. “Is dit een mix van waterijsjes, drie plukjes suikerspin, een handvol toverballen, vijf zure veters en een Lange Jan?” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.