De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Oekraïne geeft Rusland een zware klap met nieuwe aanval op Slangeneiland

Het Belang van Limburg

22/06/2022 - 20:25

Oekraïne heeft een “belangrijk” gevecht gewonnen op het strategische Slangeneiland in de Zwarte Zee. Er zouden “gerichte aanvallen” geweest zijn, waardoor de Kremlin-troepen grote verliezen hebben geleden.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Alle Oekraïense soldaten op Slangeneiland komen om tijdens Russische aanval, met als laatste woorden: “Go fuck yourself” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dertien Oekraïense grenswachten werden donderdag het slachtoffer van een Russische aanval op het ‘Slangeneiland’ Zmiinji in de Zwarte Zee. Het piepkleine eiland staat voortaan symbool voor het heldhaftig Oekraïens verzet tegen de Russische invasie. De Oekraïense president Volodimir Zelenski kent de helden postuum de hoogste militaire eer toe, nadat ze een Russisch oorlogsschip vertelden dat het de pot op kon.
  [naar artikel]
 2. Alle Oekraïense soldaten op Slangeneiland komen om tijdens Russische aanval, met als laatste woorden: “Go fuck yourself” (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dertien Oekraïense grenswachten werden donderdag het slachtoffer van een Russische aanval op het ‘Slangeneiland’ Zmiinji in de Zwarte Zee. Het piepkleine eiland staat voortaan symbool voor het heldhaftig Oekraïens verzet tegen de Russische invasie. De Oekraïense president Volodimir Zelenski kent de helden postuum de hoogste militaire eer toe, nadat ze een Russisch oorlogsschip vertelden dat het de pot op kon.
  [naar artikel]
 3. Oekraïense president Zelenski bezoekt op 500e dag van oorlog Slangeneiland, dat symbool staat voor Oekraïense verzet (08/07/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodmir Zelenski heeft Slangeneiland bezocht, een eiland dat "nooit veroverd zal worden door de bezetter", aldus Zelenski. Slangeneiland is een strategisch belangrijk eiland in de Zwarte Zee, waar Oekraïne in het begin van de oorlog met Rusland een belangrijke overwinning behaalde. Hij bezocht het eiland omdat de oorlog in Oekraïne vandaag exact 500 dagen aan de gang is.
  [naar artikel]
 4. Russisch leger trekt zich terug van strategisch en symbolisch belangrijk Slangeneiland voor Oekraïense kust (30/06/2022 - VRT NWS)
  Russische troepen hebben zich teruggetrokken vanop Slangeneiland, een strategisch gelegen eiland in de Zwarte Zee op zo'n 30 kilometer voor de Oekraïense kust. Het kwam bij het begin van de inval in handen van de Russen en werd de voorbije weken zwaar gebombardeerd door het Oekraïense leger, onder andere met nieuwe, geavanceerde wapens die het Westen heeft geleverd. Rusland noemt de terugtrekking een gebaar van goede wil, om de export van Oekraïens graan te vergemakkelijken. Maar Oekraïne spreekt van een overwinning.
  [naar artikel]
 5. Herovering Slangeneiland zorgt voor heropflakkering van Oekraïens graanexport (13/07/2022 - Express)
  Hoe een klein eilandje zo belangrijk kan zijn. Nu de Russen zich terugtrekken van Slangeneiland, kan de Oekraïense graanexport via zee terug stilaan op gang komen. Niet via de zeehavens van Marioepol of Berdyansk, die door Rusland werden veroverd, en evenmin via het met zeemijnen omsingelde Odessa. De nieuwe draaischijf voor de handel van graan […]
  [naar artikel]
 6. Morele opsteker voor Oekraïne: Rusland geeft felbevochten basis Slangeneiland op (30/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. 500 dagen oorlog: Zelensky neemt video op op Slangeneiland, dat uitgroeide tot symbool voor Oekraïens verzet (08/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïens president Volodymyr Zelensky heeft een video gedeeld op de 500ste dag van de oorlog met Rusland. Vanop Slangeneiland, dat een jaar geleden heroverd werd door Oekraïne, spreekt hij een boodschap van hoop en dank uit voor zijn landgenoten. “Dit kleine eiland is een mooi bewijs dat we elk stukje van ons territorium zullen terugwinnen.”
  [naar artikel]
 8. Dertien Oekraïense ‘helden van Slangeneiland’ bekopen “go fuck yourself” aan Russen met de dood (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft zeker 137 soldaten verloren op de eerste dag van de Russische invasie, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemeld in een videoboodschap. “Vandaag viel Rusland het hele grondgebied van Oekraïne aan. En vandaag hebben onze verdedigers geweldig werk geleverd”, aldus Zelensky. Dertien van de doden krijgen momenteel extra veel aandacht in Oekraïne. Ze vielen op Slangeneiland, een klein eiland westelijk van de Krim.
  [naar artikel]
 9. Oekraïne herovert strategisch belangrijk Slangeneiland (30/06/2022 - De Tijd)
  12:13 Het verlies van de controle over het eilandje in de Zwarte Zee is een strategische klap voor de Russen en maakt het hen moeilijker om Oekraïne via de kust aan te vallen.
  [naar artikel]
 10. Bevoorrading van strategisch gelegen Slangeneiland blijft Rusland schepen en materiaal kosten (17/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense marine claimt dat het donderdag een Russische sleepboot heeft getroffen met Harpoon-raketten. Volgens Oekraïne was de Vasily Bekh onderweg naar Slangeneiland om daar een luchtafweersysteem af te leveren. Om het strategisch gelegen eilandje in de Zwarte Zee wordt sinds het begin van de oorlog gevochten.
  [naar artikel]
 11. Dronebeelden laten zien hoe Oekraïne twee Russische aanvalsboten opblaast bij Slangeneiland (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft dronebeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe twee Russische aanvalsboten vernietigd worden vlak bij Slangeneiland. De aanval zou maandagochtend bij zonsopgang plaatsgevonden hebben. Defensieanalisten noemen de beelden geloofwaardig.
  [naar artikel]
 12. Zelenski brengt bezoek aan eiland dat symbool werd van Oekraïens verzet: “Zal nooit veroverd worden” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Slangeneiland bezocht, een strategisch belangrijk eiland in de Zwarte Zee waar Oekraïne in het begin van de oorlog met Rusland een prestigieuze overwinning behaalde. “We zijn vandaag op Slangeneiland, dat nooit veroverd zal worden door de bezetter, net als de rest van Oekraïne, omdat wij het land van de moed zijn”, aldus Zelenski in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 13. Dronebeelden laten zien hoe Oekraïne twee Russische aanvalsboten opblaast bij Slangeneiland (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie heeft dronebeelden gedeeld waarop te zien zou zijn hoe twee Russische aanvalsboten vernietigd worden vlak bij Slangeneiland. De aanval zou vanmorgen bij zonsopgang plaatsgevonden hebben. Defensieanalisten noemen de beelden “geloofwaardig”.
  [naar artikel]
 14. Rusland en Oekraïne niet eens over evacuatieroutes, "aanval op Kiev wordt voorbereid": dag 12 van de oorlog (07/03/2022 - VRT NWS)
  De oorlog in Oekraïne is al bijna twee weken aan de gang. In vier steden zou een staakt-het-vuren gelden om burgers te evacueren, maar de door Rusland voorgestelde evacuatieroutes lopen naar Rusland en Wit-Rusland en dat zint Oekraïne niet. Volgens Oekraïne bereidt Rusland zich ook steeds meer voor op een aanval op Kiev.
  [naar artikel]
 15. De verovering van Slangeneiland leek een eitje, maar er schuilt een addertje onder het gras (14/05/2022 - Express)
  De Russische marine lijkt zich te hebben mispakt aan Slangeneiland. De verovering van het kleine Oekraïens eilandje voor de kust van Odessa leek een kleine klus, maar leidt ondertussen tot veel miserie voor het Russische leger. Het was een van de eerste wapenfeiten van de invasie van Oekraïne: de verovering van Slangeneiland. Een dozijn Oekraïense […]
  [naar artikel]
 16. Oekraïne verstevigt grenzen met Wit-Rusland uit vrees voor aanval (20/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Oekraïne is volop bezig met het verstevigen van zijn grenzen met Wit-Rusland. Het bezoek van Vladimir Poetin aan zijn collega Aleksandr Loekasjenko in Minsk heeft de angst in Oekraïne aangewakkerd dat er wel eens een aanval zou kunnen komen vanuit Wit-Rusland.
  [naar artikel]
 17. De vloek van Slangeneiland: Rusland en Oekraïne proberen strategische rots onder controle te krijgen, niemand lijkt er echt in te slagen (12/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het is een afgelegen en onherbergzame rots met een oppervlakte van amper twee voetbalvelden groot, maar wie het in handen heeft controleert het westelijke deel van de Zwarte Zee. En daarom bekampen Oekraïne en Rusland elkaar al sinds de start van de Russische invasie om Slangeneiland. Niemand lijkt er echter in te slagen om het echt onder controle te krijgen.
  [naar artikel]
 18. Dronebeelden tonen hoe Oekraïens leger Russische helikopter boven Slangeneiland vernietigt (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft een video verspreid waarop ze een Russische helikopter raken. Op de dronebeelden is te zien hoe de helikopter boven het door Rusland bezette Slangeneiland vliegt en plots ontploft. De helikopter was er mogelijk om gewonde troepen te helpen.
  [naar artikel]
 19. Russisch kopstuk geeft grote verliezen toe in zijn eenheid na Oekraïense aanval (28/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ramzan Kadyrov, hoofd van de Russische republiek Tsjetsjenië, geeft toe dat zijn pro-Poetin troepen zware verliezen hebben geleden na een Oekraïense aanval.
  [naar artikel]
 20. Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.”
  [naar artikel]
 21. Tientallen krijgsgevangenen sterven bij aanval op gevangenis in Donetsk, Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar (29/07/2022 - VRT NWS)
  Bij een aanval op een gevangenis in de door Russische separatisten gecontroleerde regio Donetsk zouden zeker 40 Oekraïense krijgsgevangen zijn omgekomen. Oekraïne en Rusland geven elkaar de schuld van de aanval. In de gevangenis zaten veel krijgsgevangen die hebben gevochten in de Oekraïense stad Marioepol, in mei, en de nabijgelegen Azov-staalfabriek.
  [naar artikel]
 22. Grootschalige poging van Kyiv om Slangeneiland te heroveren is mislukt, zegt Moskou (21/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft een “waanzinnige” poging van Oekraïense soldaten om Slangeneiland te heroveren, neergeslagen. Dat zegt althans Moskou dinsdag. Slangeneiland is een klein eilandje voor de kust van Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 23. Opnieuw 'Go fuck yourself': Oekraïne vernietigt Russische commandopost op Slangeneiland (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft Russische posities op Slangeneiland aangevallen en een luchtafweersysteem vernietigd. Het eiland kreeg wereldwijde faam nadat dertien Oekraïense soldaten zich bij het begin van de belegering weigerden over te geven aan de Russische marine met de strijdbare woorden: “Go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 24. LIVE. Russisch munitiedepot aan Oekraïense grens in brand - Oekraïne meldt slachtoffers na nieuwe Russische aanvallen (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De doelen van Rusland gaan volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky veel verder dan de huidige oorlog tegen Oekraïne. Rusland wil volgens de Oekraïense president een “wereldwijde aanval op de democratie” uitvoeren. In Oekraïne zelf vielen de voorbije 24 uur opnieuw verschillende doden en gewonden na nieuwe Russische aanvallen. In de Russische regio Belgorod aan de grens met Oekraïne is een munitiedepot in brand gevlogen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 25. “Oekraïense militairen gebombardeerd nadat ze vlag hesen op Slangeneiland” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een bombardement van Slangeneiland zijn een onbekend aantal Oekraïense manschappen omgekomen. Dat laat het Russische ministerie van Defensie weten. Of die claim klopt, kan niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 26. Trots van Russische Zwarte Zeevloot gezonken door Oekraïense raketten? (13/04/2022 - Express)
  Eerder vanavond zou het Oekraïense leger de Russische kruiser Moskva geraakt hebben met twee Neptune-kruisraketten. De aanval wordt langs Oekraïense kant bevestigd, maar het is nog wachten op objectief bewijs. De Moskva speelde tijdens de Russische invasie van Oekraïne een belangrijke rol bij de verovering van Slangeneiland. Omstreeks 20 uur onze tijd zouden twee Oekraïense […]
  [naar artikel]
 27. LIVE. Rusland meldt Oekraïense aanval op belangrijke brug naar Krimschiereiland (06/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische commandant van de bezetting in de Oblast Cherson heeft melding gemaakt van een nieuwe Oekraïense aanval op de Chongar-brug. Die vormt een belangrijke verbinding tussen het Oekraïense vasteland en het bezette Krimschiereiland. Eerder op de dag heeft Oekraïne te maken gehad met een spervuur van Russische luchtaanvallen. Experten rekenen op mogelijk verdere escalatie, nu de oorlog dichter naar Rusland wordt gebracht. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 28. Oekraïense grenswachters op Slangeneiland leven nog: ze zijn gevangengenomen door Rusland (28/02/2022 - VRT NWS)
  Dertien Oekraïense grenswachters die afgelopen weekend op Slangeneiland overmeesterd werden, zijn nog in leven, maar ze zijn wel door Russische troepen gevangengenomen. Dat bevestigt de Oekraïense zeemacht. Afgelopen weekend was er onduidelijkheid of de grenswachters gedood of gevangengenomen waren.
  [naar artikel]
 29. Oekraïne claimt opnieuw ‘significante klap’ voor Russisch leger op Slangeneiland (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 30. Live - Rusland geeft Oekraïense aanval met Himars-raketten toe: ‘63 soldaten omgekomen’ • Oekraïne claimt 400 slachtoffers (02/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 31. Oekraïne brengt 'go fuck yourself'-postzegel uit ter ere van 'helden van Slangeneiland’ (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft een opvallend beeld gekozen voor een nieuwe postzegel die de titel ‘Russisch oorlogsschip, go fuck yourself’ kreeg. Het land brengt de postzegel uit ter ere van de ‘helden van Slangeneiland’. Dertien Oekraïense militairen op het eiland Zmiinyi hadden eind februari geweigerd om zich over te geven aan de Russen met de opvallende boodschap “go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 32. LIVE OEKRAÏNE. Drone-aanval op vliegveld in westen van Rusland, ook Kiev onder vuur - Voorlopig geen onderzoek naar crash Prigozjin (30/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van dinsdag op woensdag heeft het Russische leger een drone-aanval afgeslagen op de luchthaven van Pskov in het westen van Rusland. Ook in het zuiden en het midden van Rusland meldt het leger het neerhalen van Oekraïense drones. Bovendien zouden op de Zwarte Zee vier Oekraïense boten zijn vernietigd met zo'n 50 opvarenden. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 33. Kiev beticht Russen van gooien fosforbommen op Slangeneiland (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft de Russen er vanavond van beschuldigd fosforbommen te hebben gegooid op Slangeneiland in de Zwarte Zee. Daar hadden de Russische troepen zich gisteravond teruggetrokken, na te zijn verjaagd door de Oekraïners.
  [naar artikel]
 34. Russen bombarderen Slangeneiland op dag dat Oekraïense vlag gehesen wordt na herovering (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense leger heeft donderdag bevestigd opnieuw de controle te hebben verworven over Slangeneiland. Dat eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa is strategisch belangrijk voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Op die eerste dag dat de Oekraïense vlag gehesen werd, hebben de Russen het eiland gebombardeerd.
  [naar artikel]
 35. Bejubelde Oekraïense militairen op Slangeneiland leven dan toch nog (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De dertien Oekraïense militairen die vorige week gesneuveld zouden zijn op Slangeneiland in de Zwarte Zee, nadat ze hadden geweigerd om zich over te geven aan een Russisch oorlogsschip, leven dan toch nog. Ze zijn krijgsgevangen gemaakt door het Russische leger. Dat meldt de Oekraïense marine.
  [naar artikel]
 36. Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari (03/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari Oekraïne maakt zich zorgen dat Rusland in januari een grootschalig offensief zal lanceren. Aan de Oekraïense grens hebben zich zo’n 94.000 Russische troepen verzameld. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne warmt dag na dag verder op. De situatie aan de Oekraïense grens ziet er steeds grimmiger uit. Het Russische leger heeft ongeveer 94.000 troepen verzameld […] Lees dit artikel: Oekraïne vreest voor Russische aanval in januari
  [naar artikel]
 37. ‘Rusland komt met zwaar geschut en grote hoeveelheden tanks naar grens met Oekraïne’ (02/11/2021 - De Morgen)
  Rusland is volgens het Pentagon opnieuw bezig troepen samen te trekken langs de grens met Oekraïne. De situatie in het gebied is zeer gespannen na een recente Oekraïense aanval met een drone op stellingen van de pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne.
  [naar artikel]
 38. “Rusland bereidt zware aanval in Oost-Oekraïne voor” (05/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het oosten van Oekraïne zet zich schrap voor “nog meer brutale aanvallen” van Russische troepen. Dat zegt de Oekraïense president Volodimir Zelenski.
  [naar artikel]
 39. LIVE. Tientallen gewonden bij aanval op Makijivka in oosten van Oekraïne (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van een mogelijke aanval op de kerncentrale Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne. Dat zou tot radioactieve vervuiling kunnen leiden in een groot deel van Europa. Volgens de Russische atoomwaakhond zou de Oekraïense aanval woensdag al plaats kunnen vinden. Kiev meldt juist dat er objecten die op explosieven lijken zijn geplaatst op het dak van de centrale die in handen van de Russen is. In de regio Charkiv vielen gisteren minstens 43 doden bij een Russische aanval. Volg alle recente ontwikkelingen in ons liveblog.
  [naar artikel]
 40. Rusland beweert "grootschalige Oekraïense aanval" te hebben afgeslagen (05/06/2023 - VRT NWS)
  Rusland beweert dat het een grootschalige Oekraïense aanval heeft afgeslagen. Dat schrijft het Russische ministerie van Defensie op Telegram. "De vijand wou door onze verdedigingslinie breken, maar is daar niet in geslaagd", zo staat er. Bij de aanval zouden 250 Oekraïense soldaten om het leven gekomen zijn, beweert Moskou. Oekraïne heeft nog niet gereageerd op de beweringen.
  [naar artikel]
 41. LIVE. Dode en tientallen gewonden bij aanval op Makijivka in oosten van Oekraïne (05/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van een mogelijke aanval op de kerncentrale Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne. Dat zou tot radioactieve vervuiling kunnen leiden in een groot deel van Europa. Volgens de Russische atoomwaakhond zou de Oekraïense aanval woensdag al plaats kunnen vinden. Kiev meldt juist dat er objecten die op explosieven lijken zijn geplaatst op het dak van de centrale die in handen van de Russen is. In de regio Charkiv vielen gisteren minstens 43 doden bij een Russische aanval. Volg alle recente ontwikkelingen in ons liveblog.
  [naar artikel]
 42. LIVE. NAVO-chef: “Rusland plant grootschalige aanval op Oekraïne” (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Om te verhinderen dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO, stuurde de Russische president Vladimir Poetin recent meer dan 100.000 militairen naar de grensregio. Het Westen vreest een invasie, Rusland ontkent dat en claimt een deel van zijn troepen teruggetrokken te hebben. Noch Oekraïne, noch de VS, noch de NAVO zien echter tekenen van een echte Russische terugtrekking. NAVO-chef Jens Stoltenberg verwacht dat het Russische leger een “grootschalige aanval” op Oekraïne gaat uitvoeren. Dat zei hij gisteren in München waar een internationale veiligheidsconferentie plaatsvindt. Volg de laatste nieuwe ontwikkelingen omtrent de dreigende escalatie tussen Rusland en Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 43. Rusland beweert dat het grootschalige aanval van Oekraïne heeft tegengehouden (05/06/2023 - Express)
  Het Russische ministerie van Defensie zei maandag op Telegram dat het een grootschalig tegenoffensief van Oekraïne in de Donetskregio heeft tegengehouden. Daarbij zouden honderden Oekraïense soldaten zijn omgekomen. De essentie: Rusland beweert dat het zo’n 250 Oekraïense soldaten heeft gedood die een grootschalige aanval probeerden uit te voeren. De cijfers konden nog niet worden geverifieerd […]
  [naar artikel]
 44. Oekraïense veiligheidsdienst: “Rusland plant false flag-operatie op Wit-Russische olieraffinaderij om Minsk mee in conflict te trekken” (04/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland zou concrete plannen hebben om Wit-Rusland mee in de oorlog tegen Oekraïne te trekken. Dat meldt de Oekraïense veiligheidsdienst vanmiddag. Moskou zou een aanval willen uitvoeren op een olieraffinaderij in Wit-Rusland en vervolgens laten uitschijnen dat Oekraïne verantwoordelijk is. De betrokken Russische soldaten zouden zich bovendien voordoen als Wagnerstrijders.
  [naar artikel]
 45. LIVE. NAVO vernieuwt defensieplan voor het eerst sinds Koude Oorlog - Dodentol aanval op hulpcentrum stijgt naar 7 (10/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Rusland vindt dat de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne hoog op de agenda moet staan bij de NAVO-top die morgen in Litouwen begint. De kerncentrale in door Rusland bezet gebied is de grootste van Europa. Rusland en Oekraïne hebben elkaar beschuldigd van het plannen van een aanval op de kerncentrale, wat tot internationale bezorgdheid geleid heeft. Intussen heeft de Oekraïense president Zelensky aangekondigd dat zijn land de grenzen met Wit-Rusland beter zal gaan verdedigen. Ook de NAVO-bondgenoten zijn het eens over een nieuw verdedigingsplan tegen Rusland. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 46. Zelensky wil dat VS Rusland bestempelen als land dat terrorisme steunt na aanval op gevangenenkamp (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil dat de Verenigde Staten Rusland officieel erkennen als land dat terrorisme steunt. In een videoboodschap deed Zelensky vrijdagavond een speciaal beroep op de VS naar aanleiding van de vermeende Russische aanval op een gevangenenkamp in bezet gebied. Volgens de Oekraïense president zijn ruim vijftig Oekraïense krijgsgevangenen om het leven gekomen bij de aanval. Eerder op vrijdag meldde Oekraïne al dat er ook zeker 130 gewonden zouden zijn.
  [naar artikel]
 47. Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar van nakende aanval op kerncentrale van Zaporizja (05/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  Is de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, meer dan ooit in gevaar? Volgens Moskou plant Kiev op 5 juli een precisieaanval op de centrale, maar de Oekraïeners beweren dan weer dat Rusland explosieven heeft geplaatst op twee kernreactoren.
  [naar artikel]
 48. Oekraïne en Rusland beschuldigen elkaar van nakende aanval op kerncentrale van Zaporizja (05/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Is de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja, in het zuiden van Oekraïne, meer dan ooit in gevaar? Volgens Moskou plant Kyiv op 5 juli een precisieaanval op de centrale, maar de Oekraïeners beweren dan weer dat Rusland explosieven heeft geplaatst op twee kernreactoren.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy