Wat staat er op het menu van onze Red Flames nu ze zich voorbereiden op het EK in juli? Is gezond al wat de klok slaat of is er nog ruimte voor een stoute cheat meal? Verdedigster Janice Cayman (33) doet uit de doeken wat er op tafel komt, nutritionist Gino van de Voetbalbond geeft drie tips waar stervelingen die gezond willen eten, ook iets aan hebben. “Op een rustige dag heeft je lichaam geen koolhydraatbommen nodig.” [naar artikel]
De Red Flames, de Belgische nationale vrouwenvoetbalploeg, bereiden momenteel het aankomende Europees kampioenschap voor in Tubeke. Een lange voorbereiding, aangezien de eerste match van de Flames tegen IJsland gepland staat op zondag 10 juli. [naar artikel]
'Er zijn ouders die boter, melk en zelfs aardappelen van het menu schrappen: niet slim.' Een overdreven focus op gezond eten kan leiden tot ontwikkelingsproblemen en eetstoornissen bij kinderen. Maar hoe moet je als ouder je weg vinden in het kluwen van voedingsadviezen en kookboeken? En wanneer wordt gezond té gezond? [naar artikel]
Niets gezelliger dan samen kerst vieren. Zanger Christoff en zus Lindsay trekken richting hun ouders voor het feestmaal en ‘Blind Getrouwd’-koppel Brecht en Dziubi vieren hun eerste kerst samen. “December staat synoniem voor genieten met een grote ‘g’”, klinkt het. Wat staat er op hun menu? En welke eetklassiekers kunnen niet ontbreken aan de feestdis? “Als je 80 procent gezond eet, kan je gerust 20 procent zondigen. Tijdens de feestdagen kan het ook andersom.” [naar artikel]
De tiende editie van ons magazine Gezond is vanaf vandaag verkrijgbaar bij de dagbladhandel. Wat je allemaal mag verwachten? Wij lichten alvast een tipje van de sluier op! 1. Coverinterview met Sofie Dumont Chef. TV-persoonlijkheid. Ondernemer. Vrouw van Wim. Mama van Grace. Baasje van Billy. Sofie Dumont (48) is het allemaal. Hoe ze al haar […] Het bericht Vandaag in de winkel: de winter-editie van ons magazine Gezond (en dit staat er allemaal in!) verscheen eerst op Gezond.be. [naar artikel]
Van pictionary spelen tot gevulde kalkoen eten: bekend Vlaanderen houdt van kersttradities. Al staat er naast de nodige cadeautjes, lekker eten en gezellig samenzijn voor het eerst overal een zelftest op het menu. 19 bekende Vlamingen verklappen ons hoe ze vandaag kerst vieren. “We hebben allemaal een kerstpyjama voor ’s avonds en tijdens het feest is het thema glitter.” [naar artikel]
Wil je jezelf dit weekend verwennen met een lekker dessertje? Zet dan deze chocoladequinoa met rijstpudding op het menu. Smullen maar! Ingrediënten (Voor 4 personen) 40 cl water 80 g bruine suiker 60 cl halfvolle melk 25 cl vloeibare room 80 g witte quinoa 50 g pure chocolade 80% (in stukjes of fijngestampt) 1 tonkaboon […] [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Dat crashdiëten niet werken op lange termijn, heb je misschien zélf al eens in levende lijve ondervonden. Waarom trappen we dan toch elke keer opnieuw in die val? Voedingsexpert Eric De Maerteleire bespreekt verschillende dieethypes zoals keto en intermittent fasting, en onthult via 8 duidelijke tips hoe je nu wél succesvol een gezond gewicht bereikt. “Wij eten altijd door tot onze buik veel te vol zit en nemen dan ook nog eens dessert, dat kan niet gezond zijn.” [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er ‘sprinkhaan op een bedje van prei’ op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. “Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen”, zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn. [naar artikel]
Timothy Tynes (36), chef van restaurant Atelier Maple én groot Antwerp-supporter, heeft speciaal voor de beslissende wedstrijd zondag een rood-wit dessert gemaakt met Antwerpse ingrediënten: aardbeien, Antverpia-gin en Antwerpse handjes. “Ook als ze niet winnen, kan je het dessert hier nog zes weken komen proeven”, aldus Tynes. [naar artikel]
Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. “Eet ze maar op, want ze zijn gezond”, hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Oktober en november is traditioneel het hoogseizoen van de rode bieten. “Eet ze maar op, want ze zijn gezond”, hoor je vaak als argument om ze toch op het menu te zetten. Toch valt de groente door zijn sterke aardesmaak niet bij iedereen in de smaak. Hoe gezond is de rode biet dan echt? En is het normaal dat je urine rood kleurt als je rode biet eet? Diëtiste Sanne Mouha legt uit. [naar artikel]
Ja, het was historisch maandagavond. En ja, er waren tranen bij. CEO Peter Bossaert appte: “Voor de Red Flames en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in ons land! Zo belangrijk. Al die tranen van geluk. Het is echt prachtig.” De Flames spelen vrijdag de kwartfinale, met coach Ives Serneels (49) als de architect van dat succes. Hij heeft het bouwmateriaal geleverd in 2011. Serneels, bouwheer, architect, aannemer en metser. “Ik hoop dat heel België vrijdagavond op straat staat of in de cafés zit voor de Red Flames. Dan is het aan ons om hen te laten genieten.” [naar artikel]
Tibo (23) en Nieke (28) leerden elkaar kennen in de fitness. Ze hechten dan ook allebei veel belang aan gezond leven én gezonde voeding. Wat zetten ze zoal op het menu? Hoeveel bedraagt hun eetbudget? En hoe zorgen ze ervoor dat ze wel gezond eten, maar geen fortuin uitgeven? “Wij zijn grote voorstanders van diepvriesfruit: het is goedkoper, verser én vraagt minder werk.” [naar artikel]
De deur staat op een kier. Justien Odeurs stopte vorige maand als international bij de Red Flames omdat het een grote last was voor haar mentale gezondheid. Bondscoach Ives Serneels wil echter niet spreken van een definitief afscheid. “Haar verhaal bij de Flames is geen afgesloten hoofdstuk.” [naar artikel]
Sandra Bekkari, Piet Huysentruyt en Jelle Beeckman haalden hun beste ideeën boven om een volledig etentje klaar te stomen en toverden een volledig menu uit hun potten en pannen. Van een soepje om mee te beginnen, tot een ovenschotel of vol-au-vent, een dessert én zelfs een snelle lunch. Voor amper 22 euro verras je je gasten aan tafel of gewoon je tafelgenoten. Smakelijk! [naar artikel]
Het internet staat vol voedingstips om je brein scherp te houden. Maar kan je jezelf slim eten? En zorgen superfoods ook voor een superbrein? “Hoe gezond je eet, heeft een invloed op gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", benadrukt topneuroloog Steven Laureys. Hij licht toe welke voeding je precies moet eten om te genieten van een heilzaam effect en wat je best laat. [naar artikel]
De Nederlandse Chef-kok Rutger van der Weel heeft zijn nieuw dessert vernoemd naar Max Verstappen. Het staat op de kaart in zijn restaurant Katseveer bij Wilhelminadorp. Het dessert kreeg de naam ‘Max33’. [naar artikel]
Red Flame Janice Cayman (33) heeft veel om over te praten op de vooravond van het WK-kwalificatieduel tegen Albanië. Het gedoe rond de fysieke parameters bij de Red Flames relativeert ze met dezelfde glimlach als die waarmee ze over haar tweede Gouden Schoen vertelt. En intussen staat ze zowel bij de Red Flames als bij Lyon voor cruciale maanden. “Bij Lyon moet ik met de halve ploeg concurreren.” [naar artikel]
Vanavond spelen de Red Flames tegen Italië. Hun laatste wedstrijd op het EK of het begin van een mooi vervolg? “Tutto nelle nostre mani”, “ze hebben nog alles in eigen handen.” De Red Flames én de Azurre. Tenzij Frankrijk verliest van IJsland. [naar artikel]
Heel vaak hoor je mensen zeggen dat ze pure en natuurlijke voeding eten “zonder E-nummers”. Toch vind je die terug op zowat élk etiket in de supermarkt: zijn ze dan zo schadelijk? “In de hele wereld worden zo’n 3.000 stoffen bewust toegevoegd aan onze voeding, ze zijn niet allemaal onschuldig”, vertelt voedingsexpert Eric De Maerteleire. Hij legt uit wanneer je moet opletten, wat de oplossing kan zijn en hoe het zit met 5 omstreden E-nummers zoals aspartaam. [naar artikel]
Een openhartige Leen Vissers (44), alias mevrouw Serneels, geeft een inkijk in de mens achter de bondscoach van de Red Flames. Het EK vrouwenvoetbal dat op 6 juli start, moet het hoogtepunt van de zomer worden van bondscoach Ives Serneels (49). Zijn vrouw onthult hoe hij al meer dan elf jaar lief en leed deelt met de Red Flames. “De ploeg komt op de eerste plaats en dat is soms keihard.” [naar artikel]
De Red Flames openen hun kwalificatiecampagne richting het EK in Zwitserland, in de zomer van 2025, met een thuismatch aan den Dreef tegen wereldkampioen Spanje. “Er zit veel meer geloof in de groep”, klinkt het. Maar een stunt komt er niet. Het staat momenteel 0-5. Volg het in de liveblog hieronder. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.