De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Bart De Wever trekt van leer tegen Vlaams Belang: “Uiterst rechts is het drama van Vlaanderen”

Het Nieuwsblad

25/06/2022 - 09:32

In een interview met Radio 1 heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. “In die 100 jaar dat uiterst rechts in Vlaanderen bestaat, heeft het ons nog niets bijgebracht. Ik hoop dat de mensen in 2024 met hun verstand stemmen.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET NIEUWSBLAD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. N-VA voorzitter Bart De Wever over Vlaams Belang: ‘Uiterst rechts is het drama van Vlaanderen’ (25/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 2. Zet N-VA deur op kier voor samenwerking met Vlaams Belang? “Toch wil N-VA niet naar rechts evolueren, wel naar het centrum” (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Als Vlaams Belang “grote kuis” houdt, dan wil N-VA-voorzitter Bart De Wever wel met de partij samenwerken. “De Wever zegt niets nieuws”, zegt professor Bart Maddens (KU Leuven).
  [naar artikel]
 3. “Als de kiezer dit Vlaams Belang aan de macht wil, oké, maar dat zal zonder mij zijn”: N-VA-voorzitter De Wever over besturen met extreem­rechts (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zou eerder in zee gaan met Vlaams Belang dan met de PVDA. Dat zegt hij in een interview met ‘De Zondag’. “Als de communisten mee besturen, dan zet ik mijn valiezen klaar.” De Wever is in het interview ook streng voor zijn coalitiepartners in de Vlaamse regering, Open Vld en CD&V: “Mijn antwoord op chantage is altijd carrément neen”.
  [naar artikel]
 4. Vlaams Belang heeft nieuwe afspraak met formateur Bart De Wever deze week (29/07/2019 - De Standaard)
  In het kader van de Vlaamse regeringsvorming ontving Vlaams Belang een uitnodiging van formateur Bart De Wever. De uiterst rechtse partij gaat in op die uitnodiging.
  [naar artikel]
 5. Bart De Wever: "Nooit koos Vlaanderen zo Vlaams-nationaal, N-VA heeft cordon tegen Vlaams Belang nooit onderschreven"   (26/05/2019 - VRT NWS)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft toegegeven dat zijn partij "klaar en duidelijk" heeft verloren bij de verkiezingen. "Maar we blijven wel de grootste." De grote winnaar is Vlaams Belang. "En daar kan je niet zomaar omheen", verklaart De Wever, die enigszins een opening laat voor bestuur met Vlaams Belang.
  [naar artikel]
 6. Vlaams Belang gaat in oppositiemodus: ‘Is dit wat keizer De Wever wou?’ (02/08/2019 - De Standaard)
  Terwijl informateur Bart De Wever (N-VA) Vlaams Belang nog niet formeel heeft geloosd, verhardt de taal van Vlaams Belang tegen De Wever. De oppositieknop wordt stilaan ingedrukt.
  [naar artikel]
 7. Bart De Wever wil samenwerken met Vlaams Belang als die grote kuis houdt, Tom Van Grieken reageert: “Niet zijn plaats om veto’s te stellen” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wil samenwerken met Vlaams Belang als die partij grote kuis houdt, zo vertelde hij vanmiddag in VTM NIEUWS. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gaat niet op die oproep in. “Het is niet Bart De Wever die bepaalt wie naar het parlement gaat, maar de kiezer.”
  [naar artikel]
 8. Bart De Wever blijft hard voor Vlaams Belang: “Voor hen stemmen is nutteloos” (15/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Bart De Wever was donderdagavond te gast in de Cooke & Verhulst show. Gert en James vroegen hem onder andere of hij al een ander idee heeft over een eventuele coalitie met het Vlaams Belang met het oog op de komende verkiezingen. De Wever was duidelijk: “Voor hen stemmen is nutteloos.”
  [naar artikel]
 9. De Wever sluit eventuele coalitie met Vlaams Belang in 2024 uit: “Jammer dat ze zoveel stemmen krijgen, want het is nutteloos” (14/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden in Vlaanderen, dan zou Vlaams Belang de grootste partij zijn, gevolgd door de N-VA. Maar een verbreking van het cordon sanitaire in 2024 is geen optie. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever vanavond in De Cooke & Verhulst Show. De Wever is geen fan van politiek extremisme en bovendien maken figuren zoals Dries Van Langenhove een samenwerking met het Vlaams Belang volstrekt onmogelijk, klinkt het.
  [naar artikel]
 10. Filip Dewinter (Vlaams Belang): “Neemt De Wever zelf wel de strijd tegen drugs ernstig?” (26/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams Belang hekelt het mediaoptreden van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Op onze vraag om een extra gemeenteraad te organiseren, wou hij niet ingaan, maar de pers kan hij blijkbaar wel te woord staan.” Dewinter suggereert ook een drugstest voor iedereen in de politiek.
  [naar artikel]
 11. Bart De Wever over besturen met extreemrechts: “Als Vlaams Belang zijn ‘shit’ opkuist, waarom niet?” (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zou eerder in zee gaan met Vlaams Belang dan met de PVDA. Dat zegt hij in een interview met ‘De Zondag’. “Als de communisten mee besturen, dan zet ik mijn valiezen klaar.”
  [naar artikel]
 12. Nationaal Zangfeest roept op tot samenwerking tussen N-VA en Vlaams Belang: “Tom en Bart, ga samen rond de tafel zitten!” (19/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  “Tom en Bart, maak eerst een afspraak met elkaar en dan een afspraak met de geschiedenis.” Dat zei Bart Fierens, de nieuwe voorzitter van het Algemeen Nederlands Zangverbond, zondag op het Vlaams Nationaal Zangfeest in Antwerpen. Tom Van Grieken van Vlaams Belang was aanwezig in de Lotto Arena, Bart De Wever van N-VA niet.
  [naar artikel]
 13. Vlaams Belang blikt vooruit op de verkiezingen: “Wij willen niet met De Wever, zolang hij collaboreert met de socialisten” (08/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  “Burgemeester Bart De Wever wil niet met het Vlaams Belang? Nee, in Antwerpen willen wij niet met De Wever, zolang hij collaboreert met de socialisten.” Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter spreekt strijdvaardige taal op de nieuwjaarsreceptie van de partij en blikt vooruit op de verkiezingen in 2024. “Een sterk Vlaams Belang is meer dan ooit nodig”, aldus Dewinter.
  [naar artikel]
 14. De Wever geeft Vlaams Belang voorwaarden om uit cordon sanitaire te komen: “Als ze grote kuis houden”, wat Van Grieken in 2019 beloofde, maar vandaag noemt die dat “kleuterniveau van N-VA” (12/12/2022 - Express)
  Bart De Wever (N-VA) zet extra druk op Vlaams Belang en het cordon sanitaire, dat hij aanscherpt. Hij stelt zeer strikte voorwaarden over het personeelsbestand bij het Belang, wil die partij coalitie kunnen vormen met N-VA. En dus moet er bij het Belang gekuist: Dries Van Langenhove, en de meest radicale elementen van Vlaams Belang, met name in […]
  [naar artikel]
 15. Vlaams Belang haalt uit naar Bart De Wever (N-VA) over Antwerpse drugsbeleid: “Hoe geloofwaardig bent u nog als burgemeester?” (28/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De uitspraken van Antwerps schepen Jinnih Beels (Vooruit) over de legalisering van drugs, doet bij Filip Dewinter (Vlaams Belang) veel vragen rijzen over de war on drugs in de stad. Op de gemeenteraad maandagavond richtte hij zich tot burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Hoe kan je een beleid voeren als er in het college geen eensgezindheid is?”
  [naar artikel]
 16. N-VA-voorzitter Bart De Wever over besturen met extreemrechts: “Als Vlaams Belang zijn ‘shit’ opkuist, waarom niet?” (21/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever zou eerder in zee gaan met Vlaams Belang dan met de PVDA. Dat zegt hij in een interview met ‘De Zondag’. “Als de communisten mee besturen, dan zet ik mijn valiezen klaar.”
  [naar artikel]
 17. BEKIJK - Ontbijten met N-VA-voorzitter Bart De Wever: "Uiterst rechts is het drama van Vlaanderen" (25/06/2022 - VRT NWS)
  Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in "De ochtend" op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck met een politicus die in de schijnwerpers staat of een cruciale rol speelt in de politiek. Een ontbijtgesprek over politiek, maar tegelijk ook "weg van de Wetstraat". Vandaag: Bart De Wever, voorzitter van N-VA.
  [naar artikel]
 18. ‘Drol’-uitspraak De Wever over Vlaams Belang leidt tot clash in voorzittersdebat: “Paljas” (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Bart De Wever deze week in een reportage van Paul Jambers Groen nog een “prulpartij” noemde, zegt hij vandaag in De Tijd dat Vlaams Belang...
  [naar artikel]
 19. Vlaams Belanger Sam van Rooy is meest gedeelde Vlaamse twitteraar: “Uiterst rechts is de mondige minderheid” (30/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  Zes Vlamingen duiken op in de top honderd van meest gedeelde twitteraars in het Nederlandse taalgebied. Stuk voor stuk zijn ze rechts of uiterst rechts. Kersvers Vlaams Parlementslid Sam van Rooy van Vlaams Belang spant de kroon. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vrijdag.
  [naar artikel]
 20. ‘Drol’-uitspraak De Wever over Vlaams Belang krijgt vervolg in laatste voorzittersdebat: “Paljas” (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Bart De Wever deze week in een reportage van Paul Jambers Groen nog een “prulpartij” noemde, zegt hij vandaag in De Tijd dat Vlaams Belang...
  [naar artikel]
 21. Bart De Wever: “Als Conner Rousseau nog één brug wil oversteken, kunnen we zaken doen” (21/05/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De laatste peilingen mogen Vlaams Belang dan wel als grootste partij aanduiden, het is vooral die andere extreme partij die N-VA-voorzitter Bart De Wever schrik aanjaagt. Dat zegt hij in een interview met De Zondag. “Of ik eerder met Vlaams Belang zou besturen dan met PVDA? Ja, natuurlijk. Ik vind de PVDA een ongelooflijk griezelige partij.”
  [naar artikel]
 22. Bart De Wever: “Als Conner Rousseau nog één brug wil oversteken, kunnen we zaken doen” (21/05/2023 - Het Nieuwsblad)
  De laatste peilingen mogen Vlaams Belang dan wel als grootste partij aanduiden, het is vooral die andere extreme partij die N-VA-voorzitter Bart De Wever schrik aanjaagt. Dat zegt hij in een interview met De Zondag. “Of ik eerder met Vlaams Belang zou besturen dan met PVDA? Ja, natuurlijk. Ik vind de PVDA een ongelooflijk griezelige partij.”
  [naar artikel]
 23. Bart De Wever: “Als Conner Rousseau nog één brug wil oversteken, kunnen we zaken doen” (21/05/2023 - Het Belang van Limburg)
  De laatste peilingen mogen Vlaams Belang dan wel als grootste partij aanduiden, het is vooral die andere extreme partij die N-VA-voorzitter Bart De Wever schrik aanjaagt. Dat zegt hij in een interview met De Zondag. “Of ik eerder met Vlaams Belang zou besturen dan met PVDA? Ja, natuurlijk. Ik vind de PVDA een ongelooflijk griezelige partij.”
  [naar artikel]
 24. Wil Bart De Wever echt nooit met Vlaams Belang in zee? (21/12/2020 - De Morgen)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever wijst iedere samenwerking met Vlaams Belang van de hand, anderhalf jaar na intensieve onderhandelingen met die partij. Hoe geloofwaardig is de uitspraak van De Wever? En wat betekent ze voor de strategie van N-VA?
  [naar artikel]
 25. ONZE OPINIE. “N-VA knaagt aan het centrum maar bloedt op rechts” (29/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “De centrumpartijen krijgen dan wel klappen, maar N-VA verliest een vijfde van haar kiezers aan Vlaams Belang. N-VA knabbelt aan het centrum, maar bloedt op rechts. Eerder dan de vraag of N-VA Vlaams Belang nog kan tegenhouden om de grootste partij van Vlaanderen te worden, zal deze vraag N-VA parten spelen: valt besturen met het VB tegen te houden?”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.
  [naar artikel]
 26. Sam Van Rooy (Vlaams Belang) krijgt volle laag van Bart De Wever (N-VA) na ‘grapje’ over outfit van vrouwelijke schepen (28/06/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Het zijn niet enkel vrouwen die opgewonden geraken van mannen in uniform, ook het omgekeerde is waar.” Met die uitspraak aan het adres van schepen Els van Doesburg (N-VA) die in een werkplunje van Stadsreiniging de gemeenteraad bijwoonde, kreeg Vlaams Belang-fractieleider maandagavond de hele raad over zich heen. “We zitten hier niet op café”, reageerde burgemeester Bart De Wever (N-VA). “Gedraag u als raadslid in plaats van als kroegtijger.”
  [naar artikel]
 27. COMMENTAAR. “Vlaams Belang vond de gesprekken met Bart De Wever interessant. Het lijkt toch op een slecht geënsceneerde vrijage” (05/06/2019 - Het Nieuwsblad)
  Vlaams Belang mocht gisteren opnieuw op audiëntie bij Bart De Wever. Na afloop bleek het volgens Tom Van Grieken en co. inhoudelijk interessant, getuigend van vertrouwen en gooi nog maar wat positiefs op. De partij moet niets geleerd worden over het politieke spel. Ze weet haar moment te grijpen om zich als een serieuze en constructieve partij voor te stellen. Ze weet tegelijkertijd ook dat de kans uiterst miniem, of vermoedelijk onbestaande is, dat Bart De Wever haar aan boord van een volgende Vlaamse regering hijst.
  [naar artikel]
 28. Bart De Wever niet gerust op uitslag verkiezingen: “De groei van het Vlaams Belang brengt een linkse burgemeester dichterbij” (27/09/2018 - Het Nieuwsblad)
  “Ik ben er steeds meer van overtuigd dat het geen goed idee is om samen te werken met het Vlaams Belang.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever donderdag tijdens zijn allereerste Facebook live op zijn persoonlijke pagina. De Wever drukte daarmee de wens de kop in van veel van zijn aanhangers, die hopen op een samenwerking tussen rechts en extreemrechts. De vrees voor een linkse coup is volgens De Wever nochtans reëel. “Het wordt spannender dan veel mensen denken.”
  [naar artikel]
 29. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken over De Wever: “Dit is liegen van het platste soort” (09/01/2021 - Het Laatste Nieuws)
  "Bart De Wever probeert de aandacht af te leiden van de verdeeldheid in zijn eigen partij. Heel veel mensen willen met het Vlaams Belang regeren, en dus wendt hij zich tot deze laffe streken en platte leugens.” Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op het HLN-interview met Bart De Wever.
  [naar artikel]
 30. De Wever over Vlaams Belang: “Als iemand die elke dag een drol in een krant rolt, ze voor uw deur in brand steekt en dan wegloopt” (25/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Nadat Bart De Wever deze week in een reportage van Paul Jambers Groen nog een “Prulpartij” noemde, zegt hij vandaag in De Tijd dat Vlaams Belang...
  [naar artikel]
 31. DE GROTE PEILING. Hoe komt het dat Vlaams Belang N-VA langs rechts leegzuigt? “De komst van een zwarte, zelfs gitzwarte, zondag lijkt in de sterren geschreven” (30/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Tien jaar geleden maakten tienduizenden Vlamingen nog de omgekeerde beweging, vandaag zou N-VA één kiezer op de vijf verliezen aan Vlaams Belang. Hoe komt het dat de partij van Tom Van Grieken die van Bart De Wever langs de rechterflank leegzuigt? “In de ogen van de kiezer is N-VA het nieuwe CD&V geworden.”
  [naar artikel]
 32. “Vlaams Belang zal niets bijdragen in een regering”, volgens N-VA voorzitter Bart De Wever: “Wij moeten de grootste zijn en het initiatiefrecht hebben” (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik hoop dat mensen met hun verstand zullen stemmen", zegt N-VA voorzitter Bart De Wever in een interview op Radio 1, naar aanloop van de verkiezingen in 2024. Wat hij daarmee bedoelt? “Mensen moeten stemmen op een partij die werkelijk verandering kan brengen.” En die verandering zit niet vervat in het programma van Vlaams Belang, dat “niets zal bijdragen in een regering”.
  [naar artikel]
 33. Bart De Wever nodigt Vlaams Belang opnieuw uit (12/06/2019 - De Standaard)
  Het Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dat is aan onze redactie bevestigd. De Vlaamse formatie verloopt discreet. De Wever heeft twee gespreksrondes achter de rug. Tot nu toe is enkel PVDA afgevallen.
  [naar artikel]
 34. "Ze laten u in de steek”: Vlaams Belang voert campagne voor betaalbare energie (27/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ze laten u in de steek.” Met die slogan voert Vlaams Belang de komende weken campagne voor betaalbare energie. De partij trekt daarbij vooral van leer tegen de federale en Vlaamse regeringen. Die laten volgens Vlaams Belang na fundamentele hervormingen door te voeren om de gezinnen en bedrijven te beschermen, maar houden het in de plaats daarvan bij “gerommel in de marge”.
  [naar artikel]
 35. Aanval van Bart De Wever op Vlaams Belang: strategie of gemeend? (21/12/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Als het mét Vlaams Belang moet zijn in 2024, dan is het zonder Bart De Wever (50). Dat liet de N-VA-voorzitter optekenen in interviews in jouw krant en in Humo. Volgens politicoloog Nicolas Bouteca (UGent) moet je dat met een korrel zout nemen. “Dit is strategie. Alles hangt af van hoe de kaarten zullen liggen.” Het Vlaams Belang reageert verbolgen op de aanvallen van De Wever.
  [naar artikel]
 36. "De Wever blijft wachten op Godot" volgens Vlaams Belang (02/05/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Belang is allerminst onder de indruk van het nieuwe werkstuk van de N-VA, 'Onvoltooid Vlaanderen'. De strategie van Bart De Wever om
  [naar artikel]
 37. Vlaams Belang opnieuw uitgenodigd bij Vlaams formateur Bart De Wever (29/07/2019 - De Morgen)
  Vlaams Belang heeft later deze week, wellicht op donderdag of vrijdag, een nieuwe afspraak met Vlaams formateur Bart De Wever (N-VA). Dat vernam De Morgen binnen de extreemrechtse partij.
  [naar artikel]
 38. Vlaams Belang naar derde gesprek met Bart De Wever (12/06/2019 - Metro)
  Vlaams Belang mag een derde keer op gesprek gaan bij N-VA-voorzitter Bart De Wever. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. De formatiegesprekken op Vlaams niveau verlopen in de grootste discretie. Vlaams formateur Bart De Wever heeft intussen twee gespreksrondes achter de rug en daarbij is enkel PVDA afgevallen. De voorbij week is er erg veel gezegd en geschreven over de gesprekken met Vlaams Belang. Nu blijkt dat de partij van Tom Van Grieken een derde keer op gesprek mag komen bij De Wever. Dat heeft Belga vernomen. Wanneer het gesprek zal plaatsvinden, is nog niet duidelijk. Bij N-VA bevestigt noch ontkent men een derde gesprek met het Vlaams Belang en houdt men zich aan de afgesproken mediastilte. “We werken verder”, klinkt het enkel. bron: Belga Het bericht Vlaams Belang naar derde gesprek met Bart De Wever verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 39. Vlaams Belang als eerste opnieuw op bezoek bij Bart De Wever (01/08/2019 - Het Nieuwsblad)
  De onderhandelaars van Vlaams Belang zijn donderdagavond uitgenodigd bij Vlaams formateur en N-VA-voorzitter Bart De Wever. De voorbije dagen gonsde het al van de geruchten dat De Wever de extreemrechtse partij duidelijk zou maken dat een regeringsdeelname er voor hen niet in zat, maar over de inhoud van het gesprek van donderdagavond lekte voorlopig niets uit.
  [naar artikel]
 40. Vlaams Belang is uitgenodigd voor een derde gesprek met Bart De Wever (N-VA) (12/06/2019 - VRT NWS)
  Vlaams Belang is deze week voor een derde keer uitgenodigd bij N-VA-voorzitter Bart De Wever voor een verkennend gesprek over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt hun woordvoerder. De laatste weken houdt De Wever gesprekken met de verschillende partijen. N-VA en Vlaams Belang hebben samen geen meerderheid in het Vlaams Parlement. 
  [naar artikel]
 41. Vlaams Belang hekelt “zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever” (29/08/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Het Vlaams Belang haalt uit naar het standpunt van het N-VA-partijbestuur over de boerkini. “De partij beweert zelf principieel tegen de boerkini gekant te zijn, maar zal toch de nodige stappen niet zetten om zo een verbod in te voeren. Een zoveelste rondje flipfloppen van Bart De Wever”, vindt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
  [naar artikel]
 42. Bart De Wever heeft spijt van uitspraken: “Prulpartij, dat zeg je niet” (26/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Vorige week noemde Bart De Wever Groen een “prulpartij”. In een interview met De Tijd zei hij dat Vlaams Belang “een partij is als iemand die elke...
  [naar artikel]
 43. Bart De Wever (N-VA): 'Groen, dat is een prulpartij' (23/05/2019 - Knack)
  Dat zegt N-VA-voorzitter Bart De Wever in het VTM-programma 'Jambers in de Politiek'. De Wever beschuldigt links ook van "hypocrisie" over het succes van Vlaams Belang in de peilingen. "Bij elke rechtse stem die naar het Vlaams Belang gaat, is het feest bij links', aldus De Wever.
  [naar artikel]
 44. Vlaams Belang dient klacht in tegen De Gucht: ‘Hij zet 810.000 Vlamingen weg als nazi’s’ (28/07/2019 - De Morgen)
  Minister van staat Karel De Gucht (Open Vld) is niet opgezet met de manier waarop informateur Bart De Wever de Vlaamse regeringsvorming aanpakt. Dat heeft hij gezegd in de studio van VTM NIEUWS. ‘Ik vind dat Bart De Wever (N-VA) in zijn gesprekken met Vlaams Belang op een zeer dunne lijn is gaan lopen.’ Dat De Gucht een vergelijking maakt met het nationaalsocialisme van de jaren 30 pikt Vlaams Belang niet.
  [naar artikel]
 45. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het dus moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 46. Bart De Wever (N-VA): “Theo Francken trekt de federale lijst in Vlaams Brabant” (14/01/2019 - Het Nieuwsblad)
  N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft maandagavond bij VTM toelichting gegeven over de rol van Theo Francken voor de komende verkiezingen. “Ik kan u zeggen dat Theo de federale lijst in Vlaams Brabant zal trekken.” Hij zal het daar moeten opnemen tegen Vlaams Belang-lijsttrekker Dries Van Langenhove.
  [naar artikel]
 47. Eerste Vlaams Belang-burgemeester in Vlaanderen? Enkel mogelijk in coalitie met N-VA, Bart De Wever bekijkt intern (15/10/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Een van de meest opvallende winnaars van de verkiezingen is Guy D’haeseleer. Met een overdonderende 40% levert Vlaams Belang mogelijk voor de allereerste keer in haar bestaan een burgemeester. Maar wat heeft de Ninovieters zo massaal rechts doen stemmen? Is het de komst van de moskee? Of zijn het de - voor velen zorgwekkende cijfers - uit een recent politierapport? Ondertussen weigeren nummer twee (Open VLD) en drie (Samen) rond de tafel te zitten met de lijsttrekker. Enkel een coalitie met N-VA lijkt mogelijk. Partijvoorzitter Bart De Wever gaat de toestand intern bekijken.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy