De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Russisch leger trekt zich terug van strategisch en symbolisch belangrijk Slangeneiland voor Oekraïense kust

VRT NWS

30/06/2022 - 13:54

Russische troepen hebben zich teruggetrokken vanop Slangeneiland, een strategisch gelegen eiland in de Zwarte Zee op zo'n 30 kilometer voor de Oekraïense kust. Het kwam bij het begin van de inval in handen van de Russen en werd de voorbije weken zwaar gebombardeerd door het Oekraïense leger, onder andere met nieuwe, geavanceerde wapens die het Westen heeft geleverd. Rusland noemt de terugtrekking een gebaar van goede wil, om de export van Oekraïens graan te vergemakkelijken. Maar Oekraïne spreekt van een overwinning.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP VRT NWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Russisch leger kondigt terugtrekking van Slangeneiland aan (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger trekt zich terug van Slangeneiland, een eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie donderdag aangekondigd.
  [naar artikel]
 2. Russen bombarderen Slangeneiland op dag dat Oekraïense vlag gehesen wordt na herovering (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense leger heeft donderdag bevestigd opnieuw de controle te hebben verworven over Slangeneiland. Dat eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa is strategisch belangrijk voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Op die eerste dag dat de Oekraïense vlag gehesen werd, hebben de Russen het eiland gebombardeerd.
  [naar artikel]
 3. LIVE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: “Teken van goodwill” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]
 4. Oekraïense president Zelenski bezoekt op 500e dag van oorlog Slangeneiland, dat symbool staat voor Oekraïense verzet (08/07/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodmir Zelenski heeft Slangeneiland bezocht, een eiland dat "nooit veroverd zal worden door de bezetter", aldus Zelenski. Slangeneiland is een strategisch belangrijk eiland in de Zwarte Zee, waar Oekraïne in het begin van de oorlog met Rusland een belangrijke overwinning behaalde. Hij bezocht het eiland omdat de oorlog in Oekraïne vandaag exact 500 dagen aan de gang is.
  [naar artikel]
 5. Bejubelde Oekraïense militairen op Slangeneiland leven dan toch nog (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  De dertien Oekraïense militairen die vorige week gesneuveld zouden zijn op Slangeneiland in de Zwarte Zee, nadat ze hadden geweigerd om zich over te geven aan een Russisch oorlogsschip, leven dan toch nog. Ze zijn krijgsgevangen gemaakt door het Russische leger. Dat meldt de Oekraïense marine.
  [naar artikel]
 6. Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland na ‘briljante operatie’ van Oekraïens leger (30/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Grootschalige poging van Kyiv om Slangeneiland te heroveren is mislukt, zegt Moskou (21/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rusland heeft een “waanzinnige” poging van Oekraïense soldaten om Slangeneiland te heroveren, neergeslagen. Dat zegt althans Moskou dinsdag. Slangeneiland is een klein eilandje voor de kust van Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee.
  [naar artikel]
 8. KIJK. Oekraïners plaatsen grenspaal terug op symbolisch belangrijk Slangeneiland: “De volgende paal zetten we op Krim” (13/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Er staat een nieuwe grenspaal op Slangeneiland. Het eiland is officieel Oekraïens grondgebied en ligt in de Zwarte Zee, op 35 kilometer van de kust. De vorige grenspaal werd vernietigd door de grootschalige Russisch aanvallen in het begin van de oorlog. “De volgende paal zetten we op de Krim”, zegt grenswacht Serhii Deinko.
  [naar artikel]
 9. De verovering van Slangeneiland leek een eitje, maar er schuilt een addertje onder het gras (14/05/2022 - Express)
  De Russische marine lijkt zich te hebben mispakt aan Slangeneiland. De verovering van het kleine Oekraïens eilandje voor de kust van Odessa leek een kleine klus, maar leidt ondertussen tot veel miserie voor het Russische leger. Het was een van de eerste wapenfeiten van de invasie van Oekraïne: de verovering van Slangeneiland. Een dozijn Oekraïense […]
  [naar artikel]
 10. Oekraïne herovert strategisch belangrijk Slangeneiland (30/06/2022 - De Tijd)
  12:13 Het verlies van de controle over het eilandje in de Zwarte Zee is een strategische klap voor de Russen en maakt het hen moeilijker om Oekraïne via de kust aan te vallen.
  [naar artikel]
 11. Bevoorrading van strategisch gelegen Slangeneiland blijft Rusland schepen en materiaal kosten (17/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense marine claimt dat het donderdag een Russische sleepboot heeft getroffen met Harpoon-raketten. Volgens Oekraïne was de Vasily Bekh onderweg naar Slangeneiland om daar een luchtafweersysteem af te leveren. Om het strategisch gelegen eilandje in de Zwarte Zee wordt sinds het begin van de oorlog gevochten.
  [naar artikel]
 12. Opnieuw 'Go fuck yourself': Oekraïne vernietigt Russische commandopost op Slangeneiland (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft Russische posities op Slangeneiland aangevallen en een luchtafweersysteem vernietigd. Het eiland kreeg wereldwijde faam nadat dertien Oekraïense soldaten zich bij het begin van de belegering weigerden over te geven aan de Russische marine met de strijdbare woorden: “Go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 13. Alle Oekraïense soldaten op Slangeneiland komen om tijdens Russische aanval, met als laatste woorden: “Go fuck yourself” (25/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Dertien Oekraïense grenswachten werden donderdag het slachtoffer van een Russische aanval op het ‘Slangeneiland’ Zmiinji in de Zwarte Zee. Het piepkleine eiland staat voortaan symbool voor het heldhaftig Oekraïens verzet tegen de Russische invasie. De Oekraïense president Volodimir Zelenski kent de helden postuum de hoogste militaire eer toe, nadat ze een Russisch oorlogsschip vertelden dat het de pot op kon.
  [naar artikel]
 14. Alle Oekraïense soldaten op Slangeneiland komen om tijdens Russische aanval, met als laatste woorden: “Go fuck yourself” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Dertien Oekraïense grenswachten werden donderdag het slachtoffer van een Russische aanval op het ‘Slangeneiland’ Zmiinji in de Zwarte Zee. Het piepkleine eiland staat voortaan symbool voor het heldhaftig Oekraïens verzet tegen de Russische invasie. De Oekraïense president Volodimir Zelenski kent de helden postuum de hoogste militaire eer toe, nadat ze een Russisch oorlogsschip vertelden dat het de pot op kon.
  [naar artikel]
 15. Herovering Slangeneiland zorgt voor heropflakkering van Oekraïens graanexport (13/07/2022 - Express)
  Hoe een klein eilandje zo belangrijk kan zijn. Nu de Russen zich terugtrekken van Slangeneiland, kan de Oekraïense graanexport via zee terug stilaan op gang komen. Niet via de zeehavens van Marioepol of Berdyansk, die door Rusland werden veroverd, en evenmin via het met zeemijnen omsingelde Odessa. De nieuwe draaischijf voor de handel van graan […]
  [naar artikel]
 16. Zelenski brengt bezoek aan eiland dat symbool werd van Oekraïens verzet: “Zal nooit veroverd worden” (08/07/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft Slangeneiland bezocht, een strategisch belangrijk eiland in de Zwarte Zee waar Oekraïne in het begin van de oorlog met Rusland een prestigieuze overwinning behaalde. “We zijn vandaag op Slangeneiland, dat nooit veroverd zal worden door de bezetter, net als de rest van Oekraïne, omdat wij het land van de moed zijn”, aldus Zelenski in een videoboodschap.
  [naar artikel]
 17. Kiev beticht Russen van gooien fosforbommen op Slangeneiland (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft de Russen er vanavond van beschuldigd fosforbommen te hebben gegooid op Slangeneiland in de Zwarte Zee. Daar hadden de Russische troepen zich gisteravond teruggetrokken, na te zijn verjaagd door de Oekraïners.
  [naar artikel]
 18. Mijlpaal? Oekraïense leger verovert dorp Robotyne en nadert strategisch belangrijke spoorlijn (28/08/2023 - VRT NWS)
  Het Oekraïense leger heeft het dorp Robotyne, aan het zuiden van het front, heroverd. Dat meldt de Oekraïense legerleiding. Sommige experten spreken van een mijlpaal, omdat het erop zou kunnen wijzen dat het leger door de moeilijkste Russische verdedigingslinie in het zuiden is gestoten. "Oekraïne nadert bovendien een strategisch erg belangrijke spoorweg", weet Ruslandkenner Marijn Trio.
  [naar artikel]
 19. Dertien Oekraïense ‘helden van Slangeneiland’ bekopen “go fuck yourself” aan Russen met de dood (25/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft zeker 137 soldaten verloren op de eerste dag van de Russische invasie, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gemeld in een videoboodschap. “Vandaag viel Rusland het hele grondgebied van Oekraïne aan. En vandaag hebben onze verdedigers geweldig werk geleverd”, aldus Zelensky. Dertien van de doden krijgen momenteel extra veel aandacht in Oekraïne. Ze vielen op Slangeneiland, een klein eiland westelijk van de Krim.
  [naar artikel]
 20. Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.”
  [naar artikel]
 21. Oekraïne beweert vooruitgang te boeken bij tegenoffensief in zuiden van het land (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger beweert dat het terrein wint in het zuiden van het land. Volgens de legerleiding zijn al meerdere zuidelijke gebieden heroverd en hebben Oekraïense militairen een Russisch wapendepot en een strategisch belangrijke brug vernietigd.
  [naar artikel]
 22. Trots van Russische Zwarte Zeevloot gezonken door Oekraïense raketten? (13/04/2022 - Express)
  Eerder vanavond zou het Oekraïense leger de Russische kruiser Moskva geraakt hebben met twee Neptune-kruisraketten. De aanval wordt langs Oekraïense kant bevestigd, maar het is nog wachten op objectief bewijs. De Moskva speelde tijdens de Russische invasie van Oekraïne een belangrijke rol bij de verovering van Slangeneiland. Omstreeks 20 uur onze tijd zouden twee Oekraïense […]
  [naar artikel]
 23. Beelden tonen hoe Oekraïens leger Russisch schip verwoest (20/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie claimt een Russische sleepboot te hebben aangevallen. Het schip was onderweg naar het Slangeneiland en vervoerde manschappen en munitie. Het is (nog) niet bekend hoeveel doden of gewonden er zijn gevallen.
  [naar artikel]
 24. Beelden tonen hoe Oekraïens leger Russisch schip verwoest (20/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense ministerie van Defensie claimt een Russische sleepboot te hebben aangevallen. Het schip was onderweg naar het Slangeneiland en vervoerde manschappen en munitie. Het is (nog) niet bekend hoeveel doden of gewonden er zijn gevallen.
  [naar artikel]
 25. Oekraïne brengt 'go fuck yourself'-postzegel uit ter ere van 'helden van Slangeneiland’ (12/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Oekraïne heeft een opvallend beeld gekozen voor een nieuwe postzegel die de titel ‘Russisch oorlogsschip, go fuck yourself’ kreeg. Het land brengt de postzegel uit ter ere van de ‘helden van Slangeneiland’. Dertien Oekraïense militairen op het eiland Zmiinyi hadden eind februari geweigerd om zich over te geven aan de Russen met de opvallende boodschap “go fuck yourself”.
  [naar artikel]
 26. Dronebeelden tonen hoe Oekraïens leger Russische helikopter boven Slangeneiland vernietigt (09/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Oekraïense leger heeft een video verspreid waarop ze een Russische helikopter raken. Op de dronebeelden is te zien hoe de helikopter boven het door Rusland bezette Slangeneiland vliegt en plots ontploft. De helikopter was er mogelijk om gewonde troepen te helpen.
  [naar artikel]
 27. Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland: ‘Teken van goodwill’ (30/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 28. “Oekraïense militairen gebombardeerd nadat ze vlag hesen op Slangeneiland” (07/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bij een bombardement van Slangeneiland zijn een onbekend aantal Oekraïense manschappen omgekomen. Dat laat het Russische ministerie van Defensie weten. Of die claim klopt, kan niet onafhankelijk bevestigd worden.
  [naar artikel]
 29. Kreminna bijna opnieuw in Oekraïense handen: Russisch leger bereidt zich voor op “een grote slag” (29/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De frontlijnen in het oosten van Oekraïne lijken al weken stil te liggen, maar het Oekraïense leger meldt dat het weer vorderingen heeft gemaakt. De troepen zouden zijn opgerukt in de richting van de strategische stad Kreminna, in de regio Loehansk.
  [naar artikel]
 30. Vol munitie en landmijnen: CNN-journalisten krijgen exclusief toegang tot Slangeneiland (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Journalisten van CNN hebben toegang gekregen tot het Slangeneiland. Het kleine eilandje bij de Krim werd in februari wereldberoemd tijdens het begin van de oorlog in Oekraïne. Wanneer een Russisch oorlogschip het eiland wou inpalmen, krijgt het te horen dat het moest ‘oprotten’. Nu is het eiland weer in Oekraïense handen, maar het ligt er verlaten bij. Het ligt nog vol mijnen en munitie. Er zijn nog enkele Oekraïense militairen aanwezig op het eiland die 24/7 de wacht houden. Zij mogen niet communiceren met familieleden, want dat vergroot de kans op aanvallen.
  [naar artikel]
 31. Oekraïners verzetten zich hevig: elke dag protestmars, Russisch konvooi tegengehouden (03/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Niet alleen het Oekraïense leger, maar ook de burgerbevolking verzet zich in verschillende steden met hand en tand tegen de Russische soldaten. Dat blijkt ook uit livebeelden van de Oekraïense Olga Gaisumova vanuit Melitopol.
  [naar artikel]
 32. KIJK. Vol munitie en landmijnen: CNN-journalisten krijgen exclusief toegang tot Slangeneiland (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Journalisten van CNN hebben toegang gekregen tot het Slangeneiland. Het kleine eilandje bij de Krim werd in februari wereldberoemd tijdens het begin van de oorlog in Oekraïne. Wanneer een Russisch oorlogschip het eiland wou inpalmen, krijgt het te horen dat het moest ‘oprotten’. Nu is het eiland weer in Oekraïense handen, maar het ligt er verlaten bij. Het ligt nog vol mijnen en munitie. Er zijn nog enkele Oekraïense militairen aanwezig op het eiland die 24/7 de wacht houden. Zij mogen niet communiceren met familieleden, want dat vergroot de kans op aanvallen.
  [naar artikel]
 33. Is de val van het door Rusland bezette Cherson nabij? Enkele tekenen aan de wand (03/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt erop dat het Oekraïense leger steeds meer vorderingen maakt in de herovering van de strategisch zeer belangrijke zuidelijke regio Cherson. Het gebied werd in de eerste dagen van de invasie van Oekraïne bijna volledig veroverd door de Russen, maar is op dit moment hét mikpunt van een belangrijk offensief van de Oekraïense troepen.
  [naar artikel]
 34. Oekraïense opmars gaat door, zo bewijst de herovering van Liman: "Maar we moeten ook bezorgd zijn over een Russisch antwoord" (02/10/2022 - VRT NWS)
  Met de herovering van het provinciestadje Liman, in het noorden van de Oekraïense provincie Donetsk, heeft het Oekraïense leger alweer een belangrijk succes geboekt. Maar na de forse taal van Russisch president Vladimir Poetin deze week zou ook het antwoord op die opmars wel eens hard kunnen zijn, vreest professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
  [naar artikel]
 35. Oekraïense drone toont wat overblijft van vluchtend Russisch konvooi uit terug veroverde stad (03/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit Lyman, de Oekraïense stad die al vier maanden bezet werd door Rusland, maar vorige week omsingeld werd door Oekraïense soldaten. Niet elke Russische soldaat kon het veroverde gebied op tijd ontvluchten en ook heel wat Russische legermateriaal is achtergebleven. Dat zouden bovenstaande beelden, die door een Oekraïense drone werden gemaakt, moeten bewijzen. Serhiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense provincie Loehansk, hoopt dat de herovering van Lyman een keerpunt in de oorlog zal zijn.
  [naar artikel]
 36. Eurovisiesongfestival: Oekraïense inzending Kalush Orchestra zet zich in voor hun leger … en groeit uit tot topfavoriet (28/02/2022 - Express)
  Het Eurovisiesongfestival is voor inwoners van Oekraïne waarschijnlijk het minste van hun zorgen. Alle aandacht gaat namelijk uit naar het verdedigen van hun land tegen het Russisch leger. Ook de leden van de rapgroep Kalush Orchestra, die in mei Oekraïne zullen vertegenwoordigen op het Songfestival in Turijn, hebben de Oekraïense legereenheden enkele essentiële zaken helpen […]
  [naar artikel]
 37. Oekraïne claimt opnieuw ‘significante klap’ voor Russisch leger op Slangeneiland (23/06/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 38. Russisch leger bombardeert Oekraïense graanopslag en militaire locaties (19/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het Russische leger heeft naar eigen zeggen ‘s nachts Oekraïense militaire locaties in de buurt van de stad Odessa aangevallen. Het is de tweede nachtelijke aanval op rij op deze strategische haven in het zuiden van Oekraïne.
  [naar artikel]
 39. LIVE: Russische en Oekraïense troepen vechten om de controle van hoofdstad Kiev (25/02/2022 - Express)
  De Oekraïense hoofdstad Kiev is het doelwit van Russische aanvallen. Na bombardementen vrijdagochtend en gevechten tussen vliegtuigen, nadert het Russisch leger de hoofdstad tot op enkele kilometers. Lees hier de laatste updates in de Oekraïne-oorlog. 08: 13: Russische troepen konden twee Oekraïense legervoertuigen en uniformen bemachtigen. Ze trekken, gevolgd door een Russisch militair konvooi, naar […]
  [naar artikel]
 40. Gigantisch Russisch konvooi nadert Kiev: is dit het kantelpunt in de oorlog? (01/03/2022 - Express)
  Al dagenlang regenen Russische raketten en kogels op Oekraïne. Voorlopig kan het Oekraïens leger standhouden op de belangrijkste posities, maar daar lijkt eerder vroeger dan later verandering in te komen. Op dit moment trekt een reusachtig Russisch konvooi, dat volgens sommige bronnen wel 65 kilometer lang is, op naar de Oekraïense hoofdstad Kiev. Het konvooi […]
  [naar artikel]
 41. Brand in Russisch oliedepot: eerste Oekraïense aanval buiten de grenzen of in scène gezet door Rusland? (01/04/2022 - VRT NWS)
  In de Russische stad Belgorod, vlak bij de Oekraïense grens, is brand uitgebroken in een brandstofopslagplaats. Volgens de lokale overheid heeft het Oekraïense leger een raketaanval uitgevoerd met twee helikopters. Oekraïne heeft nog niet gereageerd op het voorval.
  [naar artikel]
 42. Video waarin Oekraïense soldaten vreugdedansje doen voor herovering Lyman meer dan miljoen keer bekeken (03/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een video waarin te zien is hoe Oekraïense soldaten enkele uren voor de herovering van het strategisch belangrijke stadje Lyman een vreugdedansje doen, is viraal gegaan op sociale media. Het Oekraïense leger slaagde er zaterdag in om de stad in de oostelijke regio Donetsk terug te winnen van de Russen, en dat zorgde uiteraard voor groot enthousiasme onder de Oekraïners.
  [naar artikel]
 43. Oekraïense leger "herovert" Irpin nabij Kiev, hoelang kan Marioepol nog weerstand bieden? (29/03/2022 - VRT NWS)
  Het Oekraïense leger zou opnieuw de controle over Irpin hebben, een strategisch stadje ten noordwesten van de hoofdstad Kiev. Dat zeggen althans verschillende Oekraïense bronnen. Ook in andere stadjes nabij Kiev zet Oekraïne het tegenoffensief voort. In Marioepol lijkt Oekraïne dan weer de controle over de zuidelijke havenstad te verliezen. "De Russen hebben Marioepol in stof veranderd."
  [naar artikel]
 44. Poetin beveelt Russisch leger om 'vrede te handhaven' in Oost-Oekraïne (22/02/2022 - Knack)
  Russisch president Vladimir Poetin heeft beslist om de onafhankelijkheid van de separatistische Oekraïense regio's Donetsk en Loehansk te erkennen. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. Het Russisch leger kreeg het bevel 'de vrede te handhaven' in de regio's. Zowel de EU als de VS hebben sancties aangekondigd. Oekraïne vraagt een spoedbijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 45. De trots van de Russische marine is gezonken: waarom het amper werd gebruikt en dit toch nieuwe klap is (15/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Oekraïense leger vierde woensdagnacht een voltreffer op de Moskva, een van de machtigste oorlogsbodems van Rusland. Bij de daaropvolgende brand zou het vlaggenschip zwaar beschadigd zijn, en uiteindelijk zonk het schip. Geraakt door raketten volgens Oekraïne, de Russen houden het op een storm. Het verlies is sowieso een grote klap voor de Russen en overwinning voor de Oekraïners, zowel strategisch als symbolisch.
  [naar artikel]
 46. Russisch leger zegt dat het vijf “saboteurs” uit Oekraïne heeft gedood, Oekraïne ontkent (21/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Russische leger heeft maandag gemeld dat het vijf “saboteurs” uit Oekraïne heeft gedood op Russisch grondgebied. Ook zouden volgens het leger twee Oekraïense legervoertuigen de grens hebben proberen over te steken, berichten Russische agentschappen. Oekraïne heeft de feiten maandag formeel ontkend.
  [naar artikel]
 47. Oekraïense Post lanceert nieuwe postzegel met middenvinger naar Russen (12/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Oekraïense Post Ukrposhta heeft een nieuwe postzegel uitgebracht met een duidelijke boodschap aan de Russische aanvaller. Op de zegel is een Oekraïense soldaat te zien die zijn middenvinger opsteekt naar een oorlogsschip. Een speciale stempel beeldt ook de omtrek van het door de Russen veroverde Slangeneiland in de Zwarte Zee af, met de woorden “Russisch oorlogsschip, loop...”.
  [naar artikel]
 48. Oekraïense Post lanceert nieuwe postzegel met middelvinger naar Russen (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Oekraïense Post Ukrposhta heeft een nieuwe postzegel uitgebracht met een duidelijke boodschap aan de Russische aanvaller. Op de zegel is een Oekraïense soldaat te zien die zijn middelvinger opsteekt naar een oorlogsschip. Een speciale stempel beeldt ook de omtrek van het door de Russen veroverde Slangeneiland in de Zwarte Zee af, met de woorden “Russisch oorlogsschip, loop...”.
  [naar artikel]
 49. Grenswacht van Slangeneiland die ‘go fuck yourself’ naar Russisch marineschip riep, krijgt Oekraïense medaille (30/03/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy