Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Russisch leger kondigt terugtrekking van Slangeneiland aan

30/06/2022 - 15:12
"Het Russische leger trekt zich terug van Slangeneiland, een eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie donderdag aangekondigd."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Russisch leger kondigt terugtrekking van Slangeneiland aan (30/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Het Russische leger trekt zich terug van Slangeneiland, een eilandje voor de kust van de Oekraïense havenstad Odessa dat strategisch belangrijk is voor de controle van het westelijke deel van de Zwarte Zee. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie donderdag aangekondigd. [naar artikel]


2. Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland na ‘briljante operatie’ van Oekraïens leger (30/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


3. Oekraïne claimt opnieuw ‘significante klap’ voor Russisch leger op Slangeneiland (23/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. LIVE. Russisch leger trekt zich terug uit Slangeneiland: “Teken van goodwill” (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Het Russische leger trekt zich terug uit Slangeneiland. Moskou noemt het een teken van goodwill omdat de export van Oekraïens graan hierdoor makkelijker zou moeten verlopen. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in onze liveblog. [naar artikel]


5. Live - Russisch leger trekt zich terug van Slangeneiland: ‘Teken van goodwill’ (30/06/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Russisch leger trekt zich terug van strategisch en symbolisch belangrijk Slangeneiland voor Oekraïense kust (30/06/2022 - VRT NWS)

Russische troepen hebben zich teruggetrokken vanop Slangeneiland, een strategisch gelegen eiland in de Zwarte Zee op zo'n 30 kilometer voor de Oekraïense kust. Het kwam bij het begin van de inval in handen van de Russen en werd de voorbije weken zwaar gebombardeerd door het Oekraïense leger, onder andere met nieuwe, geavanceerde wapens die het Westen heeft geleverd. Rusland noemt de terugtrekking een gebaar van goede wil, om de export van Oekraïens graan te vergemakkelijken. Maar Oekraïne spreekt van een overwinning. [naar artikel]


7. Live - Zeker 18 doden door Russische raketaanval op Odessa • Zelensky viert Russische terugtrekking Slangeneiland (01/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


8. Live - Zeker 19 doden door Russische raketaanval nabij Odessa • Zelensky viert Russische terugtrekking Slangeneiland (01/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


9. Oekraïne geeft medaille aan grenswacht van Slangeneiland die “go fuck yourself” zei tegen Russisch marineschip (29/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De Oekraïense soldaat Roman Hrybov heeft een medaille gekregen nadat hij - en twaalf andere militairen op Slangeneiland - hadden geweigerd om zich over te geven aan Rusland. Toen een Russisch marineschip het eiland eind februari naderde en de militairen opriep om zich over te geven, sprak Hrybov de inmiddels legendarische woorden: “Russisch marineschip, go fuck yourself.” [naar artikel]


10. Grenswacht van Slangeneiland die ‘go fuck yourself’ naar Russisch marineschip riep, krijgt Oekraïense medaille (30/03/2022 - De Morgen)

[naar artikel]