De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang

Het Belang van Limburg

01/07/2022 - 08:44

Kinderen tussen 2,5 en 5 jaar kunnen zaterdag, samen hun ouders, de zomervakantie goed inzetten op Kleuterfun aan buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Decreet buitenschoolse kinderopvang: "104 gemeenten verliezen 40 procent subsidies” (21/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Door het nieuwe decreet buitenschoolse kinderopvang verliezen 104 Vlaamse gemeenten 40 procent van hun subsidies. Dat heeft Ferm, een belangrijke aanbieder van buitenschoolse kinderopvang, maandag tijdens een studiedag in Wijgmaal bij Leuven gezegd. Vlaams minister voor Welzijn en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kwam meeluisteren op de studiedag.
  [naar artikel]
 2. Officiële opening van nieuwe buitenschoolse kinderopvang (21/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vanaf 16 augustus kunnen de Heerse kinderen terecht in de nieuwe buitenschoolse kinderopvang ‘Het Hemeltje’ aan de Paardskerkhofstraat. Nu zaterdag wordt de nieuwbouw officieel geopend.
  [naar artikel]
 3. Buitenschoolse kinderopvang sluit na positieve coronatest (14/09/2020 - Gazet van Antwerpen)
  In de buitenschoolse kinderopvang IBO De Speelclub aan de Drie Eikenstraat in Edegem heeft een begeleidster positief getest op Covid-19. De opvang gaat meteen dicht terwijl de kinderen en begeleidsters gevraagd worden om in quarantaine te gaan.
  [naar artikel]
 4. Letterpret in buitenschoolse kinderopvang Het Hemeltje (01/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Kinderopvang Het Hemeltje in Heers deed vorige week mee met de Week van de Buitenschoolse Kinderopvang.
  [naar artikel]
 5. Buitenschoolse kinderopvang in Lummen gesloten na Covid-besmetting (25/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  Koen LutsDe buitenschoolse kinderopvang ’t Sjamajeeke in Lummen-centrum is preventief gesloten. De 109 kinderen moeten allemaal in quarantaine.
  [naar artikel]
 6. Succesvolle IBO-week in De Petteflet (29/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse kinderopvang viert feest. In de week van 22 tot 26 oktober 2018 hebben honderden locaties buitenschoolse kinderopvang de deuren opengezet. Vzw De Petteflet in Paal & Beringen deed naar jaarlijkse traditie mee.
  [naar artikel]
 7. Minister Wouter Beke: "Buitenschoolse kinderopvang moet koste wat kost openblijven" (13/10/2020 - VRT NWS)
  De buitenschoolse kinderopvang moet koste wat kost openblijven. Dat heeft Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) gezegd bij een bezoek aan de buitenschoolse kinderopvang ’t Ravotterke in Pelt.
  [naar artikel]
 8. Nieuwe buitenschoolse kinderopvang Koersel moet plaats bieden aan 100 kinderen (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  De werken aan de nieuwe buitenschoolse kinderopvang aan het Academiepark in Koersel zijn officieel van start gegaan. De nieuwe kinderopvang zal plaats bieden aan 100 kinderen, wat een verdubbeling is ten opzichte van de huidige capaciteit. “De opening is voorzien in de zomer van 2023.”
  [naar artikel]
 9. Vzw De Petteflet is winnaar van IBO-week (11/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  Elk jaar organiseert het Vlaams Platform Buitenschoolse Kinderopvang 'de Week van de Buitenschoolse Kinderopvang'. Dit wordt telkens rond een ander thema opgebouwd. Dit jaar werd het thema 'applaus' aangereikt.
  [naar artikel]
 10. Buitenschoolse kinderopvang ’t Huis Maasmechelen bezoekt Het Belang van Limburg (14/07/2016 - Het Belang van Limburg)
  Woensdag 13 juli brachten de oudste kinderen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Huis een bezoek aan Het Belang van Limburg. Dit bezoekje maakte onze themaweek ‘Gazetten’ compleet.
  [naar artikel]
 11. Buitenschoolse Kinderopvang Voeren bakt lekkere appelcake (08/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Ook tijdens de krokusvakantie maakten de kinderen plezier in de Buitenschoolse Kinderopvang Voeren (BKO). Zo deden ze onder andere mee met de appelbabbel van Ferm. Samen met de begeleiders bakten de kinderen zelf appelcake.
  [naar artikel]
 12. Letterpret op Tutti Frutti tijdens ‘Week van de Buitenschoolse Kinderopvang’ (26/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  De Week van de Buitenschoolse Kinderopvang is in volle gang. Dit jaar draait alles rond letterpret. Op de negen locaties van Tutti Frutti staan de activiteiten in het teken van dit centrale thema.
  [naar artikel]
 13. Buitenschoolse kinderopvang verhuist naar Royse Pagadder (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een groep uitgelaten kinderen heeft gisterennamiddag de nagelnieuwe buitenschoolse kinderopvang Pagadder in gebruik genomen. De oudste kinderen staken nog een laatste handje toe bij de verhuis. “Hier is het vooral groter, ruimer, er is meer licht en de ruimtes zijn ook origineel ingevuld”, vinden Nell en Floortje.
  [naar artikel]
 14. Buitenschoolse kinderopvang ’t Klim-Op-Ke sluit deuren door corona (21/01/2021 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse kinderopvang ’t Klim-Op-Ke, vestiging Heusden centrum, waar onder meer kinderen van de kleuterschool De Springplank in Eversel worden opgevangen, sluit ook de deuren nadat een kind van de school die daar naar de opvang gaat positief testte op het coronavirus.
  [naar artikel]
 15. Officiële opening nieuwe locatie Ferm buitenschoolse kinderopvang Voeren (13/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Eind vorig jaar is het nieuwe gebouw voor de buitenschoolse Kinderopvang in Voeren in gebruik genomen. Deze week werd de nieuwe locatie officieel geopend in aanwezigheid van een delegatie van de Provincie Limburg en Ferm Kinderopvang. Het project is mede mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met en de ondersteuning van de Provincie Limburg en de campus van de Provinciale School van Voeren. (nm)
  [naar artikel]
 16. Begeleider van buitenschoolse kinderopvang in Baasrode opgepakt voor zedenfeiten (10/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Een begeleider van de buitenschoolse kinderopvang in een school in Baasrode is door de politie opgepakt in het kader van een onderzoek naar zedenfeiten.
  [naar artikel]
 17. Begeleider van buitenschoolse kinderopvang in Baasrode opgepakt voor zedenfeiten (10/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Een begeleider van de buitenschoolse kinderopvang in een school in Baasrode is door de politie opgepakt in het kader van een onderzoek naar zedenfeiten.
  [naar artikel]
 18. Kinderopvang Geetbets vandaag gesloten (31/12/2018 - Het Belang van Limburg)
  Met je kinderen kan je vandaag, maandag 31 december, niet naar de buitenschoolse opvang in Geetbets. De buitenschoolse kinderopvang is vandaag gesloten.
  [naar artikel]
 19. Buitenschoolse kinderopvang verhuist naar nieuwe Royse Pagadder (09/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een groep uitgelaten kinderen heeft gisterennamiddag de nagel nieuwe buitenschoolse kinderopvang Pagadder in gebruik genomen. De oudste kinderen staken nog een laatste handje toe bij de verhuis. “Hier is het vooral groter, ruimer, er is meer licht en de ruimtes zijn ook origineel ingevuld,” vinden Nell en Floortje.
  [naar artikel]
 20. Buitenschoolse opvang verhuist naar Huis van het Kind (04/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdag verdwenen aan het Rode Kruisplein in Hechtel de containerklassen waarin de voorbije negen jaar de buitenschoolse kinderopvang De Speelvogel een onderkomen had. De buitenschoolse opvang neemt nu definitief haar intrek in het nieuwe Huis van het Kind aan het Vriendschapsplein.
  [naar artikel]
 21. Nieuw gebouw voor buitenschoolse kinderopvang in Voeren (16/12/2020 - VRT NWS)
  In Voeren is een nieuw gebouw voor buitenschoolse kinderopvang in gebruik genomen. Een hele vooruitgang, want tot nu toe zat de opvang in de kelder van het politiegebouw in Sint-Martens-Voeren. Het nieuwe gebouw is beter aangepast aan de behoeften van jonge gezinnen.
  [naar artikel]
 22. Buitenschoolse kinderopvang Stabroek week dicht na coronabesmettingen bij verschillende kinderen (31/01/2021 - VRT NWS)
  De buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes in Stabroek gaat vanaf morgen, maandag, een week dicht. Burgemeester Rik Frans (N-VA) besloot de kinderopvang uit voorzorg te sluiten nadat verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld bij kinderen die naar de opvang waren geweest. Het gaat om kinderen van de Vrije basisschool Sint-Catharina in Stabroek. Twee klassen, van het derde en zesde leerjaar, zitten in quarantaine.
  [naar artikel]
 23. Begeleider buitenschoolse kinderopvang opgepakt voor zedenfeiten: slachtoffertjes zijn 4 en 6 jaar oud (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Een 37-jarige begeleider van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang (IBO) in Baasrode is opgepakt door de politie voor zedenfeiten. Er loopt een onderzoek na een klacht van ouders over seksueel misbruik van hun zoontjes van vier en zes jaar oud. De feiten zouden plaatsgevonden hebben terwijl de man babysitte bij de kinderen thuis.
  [naar artikel]
 24. Buitenschoolse opvang dicht in kerstvakantie (26/12/2016 - Het Belang van Limburg)
  De buitenschoolse kinderopvang van Geetbets is in de kerstvakantie volledig gesloten. Ouders kunnen er dus niet met hun kinderen tot 12 jaar terecht.
  [naar artikel]
 25. Kinderopvang Boseind in Pelt sluit na besmetting (25/03/2021 - Het Belang van Limburg)
  Door een positieve Covid-test bij één van de kinderen die de afgelopen dagen werden opgevangen in de buitenschoolse kinderopvang van Pelt in Boseind is de gemeente, die de opvang organiseert, genoodzaakt de kinderopvang te sluiten.
  [naar artikel]
 26. Volg de gemeenteraad van Bilzen over onder meer toelages buitenschoolse kinderopvang (09/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Dinsdagavond komt de gemeenteraad van Bilzen samen. De vaststelling van enkele verkeersreglementen waaronder het aanbrengen van een onderbroken asmarkering op Pijpenhof staat op de rol, evenals de toelages voor buitenschoolse kinderopvang. De raad buigt zich ook over de toewijzing van het horecaproject Kasteel Edelhof aan de voorgestelde kandidaat. De gemeenteraadszitting is live te volgen via PC, tablet of smartphone op HBvL vanaf 20u. (JoGe)
  [naar artikel]
 27. Buitenschoolse kinderopvang vraagt dringend overleg over verlenging herfstvakantie (26/10/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Het Vlaams Welzijnsverbond vraagt dringend overleg met de Vlaamse regering over de impact van de verlenging van de herfstvakantie op de buitenschoolse kinderopvang, de jeugdhulpsector en de gehandicaptensector. “Wij willen hier zeker onze verantwoordelijkheid nemen”, zegt directeur Hendrik Delaruelle. “Maar dit had veel vroeger beslist en gepland moeten worden, en niet alleen met de onderwijssector.”
  [naar artikel]
 28. Aanwerving buitenschoolse opvang Rummen (29/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  Zondag 31 december is de uiterste datum dat belangstellenden zich kandidaat kunnen stellen voor de taak in de buitenschoolse opvang in Rummen (Geetbets). De gemeente Geetbets zoekt een bijkomende medewerk(st)er voor het centrum voor buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen.
  [naar artikel]
 29. CD&V werkt aan uitbreiding steun voor kinderopvang (10/06/2017 - De Standaard)
  Op de familiedag in De Panne heeft CD&V-voorzitter Wouter Beke een pakket voorstellen gelanceerd om ouders te steunen bij de kinderopvang tijdens de negen weken van de zomervakantie. Zo wil de partij opvanginitiatieven van ouders zelf ondersteunen, het ouderschapsverlof flexibeler maken en een nieuw decreet Buitenschoolse Kinderopvang opstellen.
  [naar artikel]
 30. Buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes uit Beringen klaar voor de zomervakantie (04/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  De zomervakantie is gestart en dat betekent veel speelplezier voor de buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes op verschillende locaties in Beringen. De begeleidsters hebben de voorbije weken de zomervakantie goed voorbereid. De kinderen mogen een vakantie vol activiteiten en veel plezier verwachten. De begeleidsters hebben er alvast zin in.”
  [naar artikel]
 31. Job in buitenschoolse opvang Rummen (28/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Geetbets zoekt een bijkomende medewerk(st)er voor het centrum voor buitenschoolse kinderopvang Schuifaf in Rummen.
  [naar artikel]
 32. Ferm Kinderopvang doet mee met de Appelbabbel (12/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Appelbabbel in buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes in Heusden-Zolder.
  [naar artikel]
 33. Buitenschoolse opvang sluit tussen Kerst en Nieuwjaar in Pelt (04/12/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Buitenschoolse Kinderopvang Pelt viert eindejaar. Vanaf 24 december om 12 uur tot 2 januari zijn de verschillende locaties van de kinderopvang gesloten. Op zoek naar een alternatief voor kinderen organiseert Sporta samen met de gemeente activiteiten voor kleuters en basisschoolkinderen. Het aanbod: kerstkriebels voor kleuters en kerstfun voor de basisschool gaan afwisselend door in de eetzaal De Lindeschool (Overpelt) of Hubertushal (Neerpelt) en is zeer uiteenlopend. Van koken tot sporten. ..
  [naar artikel]
 34. “Goedkope kinderopvang kan blijven bestaan” (14/10/2016 - Gazet van Antwerpen)
  Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) weerlegt dat de buitenschoolse kinderopvang een pak duurder zal worden door de overstap van het PWA-stelesel naar het systeem van Wijk-werken. “De goedkope kinderopvang kan blijven bestaan”, benadrukt de N-VA-minister.
  [naar artikel]
 35. “Goedkope kinderopvang kan blijven bestaan” (14/10/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) weerlegt dat de buitenschoolse kinderopvang een pak duurder zal worden door de overstap van het PWA-stelesel naar het systeem van Wijk-werken. “De goedkope kinderopvang kan blijven bestaan”, benadrukt de N-VA-minister.
  [naar artikel]
 36. Slechts drie extra besmettingen in Kinrooise kinderopvang ’t Speelnestje (16/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen donderdag werd vastgesteld dat twee kinderen van de buitenschoolse kinderopvang ’t Speelnestje in Molenbeersel positief testten op corona.
  [naar artikel]
 37. Wouter Beke (CD&V) bedankt personeel Peltse kinderopvang: “Opvang moet open blijven” (13/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  Er moet alles aan gedaan worden om de kinderopvang open te houden. Dat vertelde Vlaams minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) die dinsdagmorgen een bezoek bracht aan de buitenschoolse kinderopvang van de gemeente Pelt.
  [naar artikel]
 38. Kinrooi test 178 personen na twee besmettingen in kinderopvang (11/02/2021 - Het Belang van Limburg)
  De gemeente Kinrooi gaat 178 personen testen nadat donderdag twee coronabesmettingen zijn vastgesteld bij kinderen van buitenschoolse kinderopvang ‘t Speel-nestje. De kinderopvang is vanaf vrijdag gesloten voor alle betrokken kinderen.
  [naar artikel]
 39. Grote nood aan kinderopvang in dorpen (12/09/2017 - Het Belang van Limburg)
  Er is een schrijnend tekort aan buitenschoolse kinderopvang in Boekt, Bolderberg en Viversel. Tegelijk bleek op de afgelopen gemeenteraad dat het OCMW van Heusden-Zolder een overschot heeft van 3,8 miljoen euro voor het jaar 2016. Gemeenteraadslid en Vlaams volksvertegenwoordiger Sonja Claes (CD&V) vraagt zich af waarom dit geld niet gebruikt word voor kwalitatieve kinderopvang.
  [naar artikel]
 40. Kinderen van Het Tegelrijke in Nieuwerkerken zijn echte Hollywoodsterren (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ook in buitenschoolse kinderopvang Het Tegelrijke van Ferm is het week van de kinderopvang. Het thema van dit jaar is ‘Sterren op de speelvloer’. En dat nemen kinderbegeleiders Ivo en Berlinda letterlijk.
  [naar artikel]
 41. Dominosteentjes welkom bijk kinderopvang De Speeldoos (27/03/2017 - Het Belang van Limburg)
  Heb jij thuis dominonsteentjes liggen die je niet meer gebruikt? Breng ze dan naar buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Herk-de-Stad. Die wil er tijdens de paasvakantie mee aan de slag om een reusachtig lint te vormen.
  [naar artikel]
 42. Kinderopvang in Vucht dicht door coronabesmettingen (03/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naar aanleiding van een Covid-besmettingen in de buitenschoolse kinderopvang ’t Huis op het kerkplein in de Maasmechelse deelgemeente Vucht werd beslist de opvang gedeeltelijk te sluiten tot en met woensdag 8 december.
  [naar artikel]
 43. Jobstudenten welkom bij buitenschoolse kinderopvang (01/05/2017 - Het Belang van Limburg)
  Bij de stad Halen zijn voor de zomervakantie jobstudenten welkom voor een taak in de buitenschoolse opvang.
  [naar artikel]
 44. Nieuw gebouw voor buitenschoolse opvang (13/12/2017 - Het Belang van Limburg)
  In samenwerking met CV Vooruitzien plant de stad een nieuw gebouw de buitenschoolse kinderopvang in Koersel. In totaal zal de opvangcapaciteit opgetrokken worden van 50 naar 100 erkende plaatsen. Voor de bouw van de stedelijke opvanglocatie is 1,5 miljoen euro voorzien.
  [naar artikel]
 45. Dieven stelen regenpijpen van kinderopvang (19/02/2019 - Het Belang van Limburg)
  In de Dorpsstraat in Vucht hebben dieven vier regenpijpen aan de buitenschoolse kinderopvang gestolen. De diefstal gebeurde waarschijnlijk in het weekend, maar werd maandagmiddag vastgesteld. (siol)
  [naar artikel]
 46. Kleuters en begeleidsters van kinderopvang in quarantaine na besmettingen met corona (14/05/2020 - Het Nieuwsblad)
  Alle kleuters die na de paasvakantie gebruik hebben gemaakt van de buitenschoolse kinderopvang van FERM in Hertsberge moeten twee weken thuis in quarantaine blijven. Ook vier begeleidsters moeten in afzondering. Dat is beslist na overleg tussen FERM Kinderopvang, Kind en Gezin en het Agentschap Zorg en Gezondheid.
  [naar artikel]
 47. Bouwvergunning voor kinderopvang en 14 wooneenheden (26/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Het college van burgemeester en schepenen keurde op donderdag 17 oktober de bouwvergunning voor de buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’ en aansluitend de 14 wooneenheden in het academiepark goed. Op de bovenverdieping van de kinderopvang worden 8 appartementen voorzien en op de site zelf worden nog eens 6 eengezinswoningen gebouwd. Deze bouw maakt deel uit van het gebiedsontwikkelingsproject in het academiepark van Koersel.
  [naar artikel]
 48. Begeleider buitenschoolse kinderopvang opgepakt voor zedenfeiten: “Wij zijn in shock. Wat onze kinderen is overkomen, is ronduit verschrikkelijk” (10/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De politie heeft een 37-jarige begeleider van de stedelijke buitenschoolse kinderopvang (IBO) in Baasrode opgepakt voor zedenfeiten. Er loopt een onderzoek na een klacht van ouders over seksueel misbruik van hun zoontjes van vier en zes jaar oud. De feiten zouden plaatsgevonden hebben terwijl de man babysitte bij de kinderen thuis. “We vertrouwden hem voor de volle honderd procent en lieten hem toe in onze privésfeer”, klinkt het.
  [naar artikel]
 49. 60 bijkomende opvangplaatsen kinderopvang in de maak (21/09/2018 - Het Belang van Limburg)
  Een grondige verbouwing van de Heppense pastorij en een nieuwbouw op de campus St Michiel moeten over enkele maanden 60 extra opvangplaatsen voor buitenschoolse kinderopvang opleveren. Met deze gemeentelijke investering van 1,6 miljoen wil het gemeentebestuur de wachtlijsten laten opdrogen.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy