De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De Lijn mag zelf prijzen bepalen, maar geeft terrein prijs aan privésector

Het Belang van Limburg

02/07/2022 - 03:18

De Lijn mag voor het eerst zelf haar ticketprijzen gaan bepalen. Tegelijk krijgen privépartners een grotere rol. Dat staat in de nieuwe beheersovereenkomst die de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

  1. De Lijn mag zelf tarieven bepalen, maar vervoerder geeft terrein prijs aan private partners (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De Lijn mag voor het eerst zelf haar ticketprijzen bepalen. Tegelijk krijgen privépartners een grotere rol, blijkt uit de nieuwe beheersovereenkomst die de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde en waarover de kranten van Mediahuis zaterdag schrijven.
    [naar artikel]
  2. De Lijn mag ticketprijzen voor het eerst zelf bepalen, maar moet meer ritten afgeven aan privésector (02/07/2022 - Het Nieuwsblad)
    De Lijn mag voor het eerst zelf haar ticketprijzen gaan bepalen. Tegelijk krijgen privépartners een grotere rol. Dat staat in de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse ­regering.
    [naar artikel]
  3. De Lijn mag ticketprijzen voor het eerst zelf bepalen, maar moet meer ritten afgeven aan privésector: “Focus op tevredenheid klanten” (02/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
    De Lijn mag voor het eerst zelf haar ticketprijzen gaan bepalen. Tegelijk krijgen privépartners een grotere rol. Dat staat in de nieuwe beheersovereenkomst die de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde. “De focus ligt op de tevredenheid van de klanten. Alleen door daarop in te zetten, kan De Lijn reizigers winnen”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).
    [naar artikel]
  4. Nieuwe beheersovereenkomst voor De Lijn: maatschappij mag zelf ticketprijzen bepalen en meer privatisering (02/07/2022 - VRT NWS)
    De Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal vanaf volgend jaar zelf de prijs van de tickets mogen bepalen, zonder dat de Vlaamse regering een prijsaanpassing nog moet goedkeuren. Dat is afgesproken in de nieuwe beheersovereenkomst tussen de regering en de vervoersmaatschappij, schrijven de kranten van Mediahuis. Meer autonomie dus voor De Lijn, maar ook meer privatisering. De komende jaren zal meer dan de helft van de kilometers gereden worden door privé-exploitanten.
    [naar artikel]
  5. Ticket voor tram en bus duurder tijdens de spits? De Lijn mag zelf tarieven bepalen (02/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De Lijn mag voor het eerst zelf haar ticketprijzen bepalen. Tegelijk krijgen privépartners een grotere rol, blijkt uit de nieuwe beheersovereenkomst die de Vlaamse regering vrijdag goedkeurde en waarover de kranten van Mediahuis zaterdag schrijven.
    [naar artikel]
  6. Privésector China levert helft van alle belastingen (09/08/2023 - De Wereld Morgen)
    China heeft een enorme privésector met 47 miljoen privébedrijven, hoofdzakelijk kmo's, en 100 miljoen éénmanszaken, die de helft van alle belastinginkomsten levert. Het land heeft zonder twijfel ernstige interne problemen, net als pakweg de VS en alle EU-lidstaten. Deze analyse kijkt voorbij de demonisering en geeft een genuanceerder beeld van dit immense land dan wat onze media er dagelijks over spuien. The post Privésector China levert helft van alle belastingen appeared first on DeWereldMorgen.be.
    [naar artikel]
  7. Half miljard naar privésector om sociale woningen te bouwen (28/06/2022 - VRT NWS)
    De Vlaamse regering geeft dan toch een half miljard euro aan projectontwikkelaars om sociale woningen te bouwen. Op die markt is er een groot tekort. En sociale huisvestingsmaatschappijen kunnen er zelf niet genoeg bijbouwen. Daarom vraagt de regering aan de privésector om er ook te bouwen. Het voorstel botste eerder op kritiek, maar heeft nu een compromis bereikt.
    [naar artikel]
  8. Zelf de prijs van je melk bepalen? Vanaf nu is het mogelijk (07/11/2017 - VRT NWS)
    Een nieuw online-platform geeft consumenten de mogelijkheid zelf de prijs van hun melk te bepalen. Bij supermarktketen Carrefour ligt de melk vanaf januari volgend jaar in de rekken.  
    [naar artikel]
  9. Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector (06/12/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector Werknemers uit New York die actief zijn in de privésector worden verplicht zich te laten vaccineren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, maandag laten weten. Net zoals in tal van andere landen neemt het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten toe. Om die stijging een halt toe te roepen, had de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector
    [naar artikel]
  10. De Lijn mag voor het eerst zelf ticketprijzen bepalen (02/07/2022 - De Tijd)
    08:43 In ruil voor meer privatisering in de sector krijgt vervoersmaatschappij De Lijn de nodige vrijheid om haar aanbod flexibel in te vullen.
    [naar artikel]
  11. Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
    De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
    [naar artikel]
  12. Ritje bij De Lijn in één klap halve euro duurder, en dat leidt tot kritiek: “Prijzen verhoog je als je service beter is, en dat is niet het geval” (15/02/2022 - Het Nieuwsblad)
    Een enkele rit bij De Lijn zal straks 50 cent duurder worden: de openbaarvervoersmaatschappij trekt de prijs op tot 2,5 euro. “De tarieven gelijktrekken”, noemt ze dat zelf. Volgens volgens experts is het een verkeerd signaal op het verkeerde moment. “Prijzen verhoog je als je service beter is, en dat is niet het geval.”
    [naar artikel]
  13. Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte (28/10/2021 - Express)
    Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte De privésector investeert op recordhoogte in kernfusiebedrijven. Van de 35 kernfusiebedrijven in de wereld hebben er 18 samen 1,8 miljard dollar aan particuliere financiering ontvangen. Dat staat in het eerste onderzoek van de sector, donderdag gepubliceerd door de UK Atomic Energy Authority, en de pas opgerichte Fusion Industry Association. Van de 23 bedrijven die op […] Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte
    [naar artikel]
  14. Goed nieuws voor het lerarentekort: recordaantal mensen overgestapt van privésector naar onderwijs (29/08/2021 - VRT NWS)
    Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: de zij-instromers, werknemers die hun baan in de privésector inruilen voor een job in het onderwijs. Dat zijn er 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit.
    [naar artikel]
  15. Hoe maak ik de overstap van de privésector naar het onderwijs? (30/08/2023 - De Tijd)
    18:39 Almaar meer werknemers maken de overstap van een job in de privésector naar het onderwijs. In het schooljaar 2022-2023 ging het om zo'n 4.700 zij-instromers. Wat moet u weten als u die switch overweeg...
    [naar artikel]
  16. Burgemeester New York verplicht vaccinatie in privésector (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
    In New York moeten alle werknemers die in de privésector actief zijn voor 27 december zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat meldt burgemeester Bill de Blasio maandag.
    [naar artikel]
  17. Pas na de zomer advies over zware beroepen in de privésector (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
    De werkgevers en vakbonden in de privésector komen pas in najaar met een advies omtrent de zware beroepen in de privésector. Dat vernam onze krant...
    [naar artikel]
  18. Een fietsvergoeding voor iedereen in privésector (24/01/2023 - De Standaard)
    Iedereen die in de privésector werkt kan vanaf 1 mei aanspraak maken op een fietsvergoeding.
    [naar artikel]
  19. Voorbije schooljaar fors meer nieuwe leerkrachten uit de privésector (29/08/2021 - De Tijd)
    08:31 Nooit eerder stapten zoveel mensen over van de privésector naar het Vlaamse onderwijs als tijdens het voorbije schooljaar. In totaal ging het om 2.800 mensen, of vijftien procent meer dan het schoolja...
    [naar artikel]
  20. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
    Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
    [naar artikel]
  21. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - De Standaard)
    Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
    [naar artikel]
  22. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.
    [naar artikel]
  23. Recordaantal Vlamingen ruilt privésector voor het onderwijs, maar lerarentekort nog altijd niet van de baan (29/08/2023 - VRT NWS)
    Vorig schooljaar maakten zo'n 4.700 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna 7 procent méér dan in het schooljaar ervoor én opnieuw een record. “Een lichtpunt in de strijd tegen het lerarentekort”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Toch zijn de problemen nog niet van de baan. Uit een bevraging van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) blijkt dat een op de vier directies nog op zoek is naar minstens één leraar voor het nieuwe schooljaar dat vrijdag begint.
    [naar artikel]
  24. OPROEP. Maakte jij de overstap van de privésector naar het onderwijs? (29/08/2021 - Het Nieuwsblad)
    Vorig schooljaar zetten ruim 2.800 mensen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor en het hoogste cijfer ooit, blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag vrijgeeft.
    [naar artikel]
  25. Booking.com mag laagste prijs niet meer garanderen (03/07/2018 - Gazet van Antwerpen)
    De Commissie Bedrijfsleven in de Kamer keurt vandaag een wetsvoorstel goed dat hoteleigenaars meer macht geeft om hun eigen prijzen te bepalen.
    [naar artikel]
  26. Eerder dan verwacht: hoge inflatie laat uitkeringen en ambtenarenlonen met 2 procent stijgen, privésector moet nog even wachten (30/08/2021 - VRT NWS)
    De inflatie in België is deze maand verder opgelopen, tot 2,73 procent. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. In de privésector zal dat later gebeuren.
    [naar artikel]
  27. Prijsdaling Lidl leidt (nog) niet tot prijzenoorlog (01/05/2023 - De Tijd)
    11:50 Lidl verlaagt de prijzen van 250 producten, maar lijkt zich daarmee vooral in lijn te brengen met de lagere prijzen van de concurrentie. Er is in de sector nog geen sprake van prijsverlagingen op grot...
    [naar artikel]
  28. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Nieuwsblad)
    Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
    [naar artikel]
  29. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
    Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
    [naar artikel]
  30. De Lijn krijgt versterking van privébussen op vanaf september (30/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
    Bij de start van het nieuw schooljaar worden opnieuw extra autocars ingezet op gekende drukke lijnen tijdens de schoolspits. De Lijn krijgt in september zo versterking van 413 privébussen. Dat kondigt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maandag aan.
    [naar artikel]
  31. Sluikstorter gevat die afval dumpt op privéterrein van bejaarde man (30/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
    Er is consternatie ontstaan over een sluikstorter in de wijk Hoogboom bij Kapellen. Afgelopen woensdag werd een berg afval gedumpt op een stuk privébos aan de Holleweg.
    [naar artikel]
  32. Gemiddeld brutoloon van 4.043 euro: hoe verhoudt een ambtenaar zich tot iemand uit de privé? En wat met de pensioenen? (10/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Een ambtenaar kan doorgaans uitpakken met meer werkzekerheid en een hoger wettelijk pensioen dan een werknemer uit de privésector. Maar hoe zijn de verhoudingen over een volledige loopbaan? En wie scoort het best op het vlak van extralegale voordelen en pensioen? Jobat.be zocht het uit.
    [naar artikel]
  33. Een privéjet aan de helft van de prijs: Antwerps bedrijf gooit lege vluchten die onderweg zijn om klanten op te pikken op de markt (13/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
    Voor een ‘zacht’ prijsje vliegen in een privéjet: het kan. Voortaan biedt ook het Antwerpse bedrijf Flying Group iedereen de mogelijkheid om aan boord te stappen van ‘empty legs’: privéjets die zonder passagiers van de ene luchthaven naar de andere vliegen om klanten op te pikken. CEO Bernard Van Milders maakt zich sterk dat reizen met een privéjet zo minstens 50% goedkoper wordt.
    [naar artikel]
  34. “Cambio vervangt bijna 14.000 privéwagens in Vlaanderen” (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Met één auto van het deelwagenbedrijf cambio komen er zowat dertien privéwagens minder op de openbare weg. In Vlaanderen vervangt cambio zo 13.700 privéwagens. Dat zegt het bedrijf zelf na een bevraging van de gebruikers.
    [naar artikel]
  35. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector? (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
    [naar artikel]
  36. Carrefour bevriest de prijzen van 100 artikelen, maar doe je daar als consument wel écht voordeel mee? Wij maken de vergelijking (25/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
    Carrefour pakt opnieuw uit met een actie waarbij de prijzen van 100 producten van het huismerk voor 100 dagen geblokkeerd worden. Klinkt mooi, maar hoe interessant is dat echt voor ons winkelbudget? En betekent een vaste prijs gedurende 100 dagen ook de laagste prijs op de markt? Retailexpert Pierre-Alexandre Billiet heeft enkele bedenkingen bij de actie én wij vergeleken de geblokkeerde prijzen van Carrefour met die in vijf andere supermarkten om de proef op de som te nemen.
    [naar artikel]
  37. Dieven op terrein in Lummen (29/08/2023 - Het Belang van Limburg)
    In de Sint-Jakobusstraat in Lummen zijn daders via een omheining op een privéterrein geraakt. Het is nog niet duidelijk wat er werd gestolen.
    [naar artikel]
  38. Dan toch half miljard voor bouw sociale woningen naar privésector (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
    De Vlaamse regering heeft beslist om dan toch een half miljard euro voor sociale woningbouw door te schuiven naar de privésector. Projectontwikkelaars krijgen zo steun als ze sociale woningen bouwen.
    [naar artikel]
  39. “Een verkeerd signaal op het verkeerde moment”: De Lijn trekt prijzen op en oogst forse kritiek (15/02/2022 - Het Belang van Limburg)
    Een enkele rit bij De Lijn zal straks 50 cent duurder worden: de openbaarvervoersmaatschappij trekt de prijs op tot 2,5 euro. “De tarieven gelijktrekken”, noemt ze dat zelf. Volgens volgens experts is het een verkeerd signaal op het verkeerde moment. “Prijzen verhoog je als je service beter is, en dat is niet het geval.”
    [naar artikel]
  40. Moeten privéjets verboden worden wanneer hun uitstoot eigenlijk marginaal is? (27/08/2022 - Express)
    De Franse minister Beaune beklemtoont in een interview met de krant Le Parisien dat de Europese Unie bij de implementering van een mogelijk verbod op het gebruik van privéjets in een gezamenlijke slagorde moet optreden. Maar wat is een privéjet? Gecharterd op verzoek van een particulier of bedrijf, zijn privéjets vaak kleinere vliegtuigen dan die […]
    [naar artikel]
  41. De Lijn krijgt versterking van 413 privébussen bij start nieuw schooljaar (30/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
    Bij de start van het nieuw schooljaar worden opnieuw extra autocars ingezet op gekende drukke lijnen tijdens de schoolspits. De Lijn krijgt in september zo versterking van 413 privébussen. Dat kondigt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) aan.
    [naar artikel]
  42. Alles werd afgelopen jaar duurder, behalve in één sector: “Kom nu langs, want volgend jaar gaan ook bij ons de prijzen omhoog” (22/07/2022 - Het Belang van Limburg)
    Het leven werd het afgelopen jaar gemiddeld 10,5 procent duurder, maar één sector lijkt immuun voor de prijsstijgingen. “En er is een goeie reden voor.” Bekijk hier de prijsverschillen per sector, van wonen over voedingsmiddelen tot onderwijs.
    [naar artikel]
  43. Alles werd afgelopen jaar duurder, behalve in één sector: “Kom nu langs, want volgend jaar gaan ook bij ons de prijzen omhoog” (22/07/2022 - Het Nieuwsblad)
    Het leven werd het afgelopen jaar gemiddeld 10,5 procent duurder, maar één sector lijkt immuun voor de prijsstijgingen. “En er is een goeie reden voor.” Bekijk hier de prijsverschillen per sector, van wonen over voedingsmiddelen tot onderwijs.
    [naar artikel]
  44. Ondernemers woedend over afschaffing ziektebriefje voor 1 dag: "Baaldagen overgebracht naar privésector" (12/10/2021 - VRT NWS)
    Werknemers drie keer per jaar één dag laten thuisblijven, zonder doktersvoorschrift, is absoluut géén goed idee volgens werkgeversorganisatie VBO. Gedelegeerd bestuurder Pieter Timmermans heeft het over een onbegrijpelijke beslissing die het signaal geeft dat je 3 dagen per jaar afwezig kan zijn zonder je werkgever in te lichten.
    [naar artikel]
  45. Koop eens (een deeltje van) een privéjet (09/06/2023 - De Tijd)
    02:00 U droomt van een privéjet, maar die wens is te duur en te omslachtig? Weet dat u ook een deel van zo’n vliegtuig kunt kopen. ‘Zonder een gedeelde privéjet werd het onmogelijk ons bedrijf te runnen.’
    [naar artikel]
  46. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
    Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
    [naar artikel]
  47. Van de privé naar het onderwijs: ‘Vroeger lachten ze met de vele vakanties. Nu vrezen ze dat je een burn-out krijgt’ (02/09/2023 - De Standaard)
    De school, een warme thuis. Het lijkt evident, maar vaak wordt het beeld aangetast door grote werven en kleine ergernissen. Toch heeft het onderwijs nog altijd aantrekkingskracht, vertellen deze twee directeurs, die de sprong maken uit de privésector. ‘Die alarmbellen die afgaan zijn eigenlijk niet slecht: nu weet iedereen: onderwijs is héél belangrijk.’
    [naar artikel]
  48. Van de privé naar het onderwijs: “Vroeger lachten ze met de vele vakanties. Nu vrezen ze dat je een burn-out krijgt” (03/09/2023 - Gazet van Antwerpen)
    De school, een warme thuis. Het lijkt evident, maar vaak wordt het beeld aangetast door grote werven en kleine ergernissen. Toch heeft het onderwijs nog altijd aantrekkingskracht, vertellen deze twee directeurs, die de sprong maken uit de privésector. “Die alarmbellen die afgaan zijn eigenlijk niet slecht. Nu weet iedereen: onderwijs is héél belangrijk.”
    [naar artikel]
  49. Waarom de privéjet van Max Verstappen niet meer zo privé is: “Ik heb nog geen boze mails gekregen van hem” (18/03/2022 - Het Belang van Limburg)
    Komend weekend wordt het startschot gegeven van het nieuwe Formule 1-seizoen, met de GP van Bahrein. Maar dat wist u al, als u het Twitter-account van de privéjet van Max Verstappen volgt.
    [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy