De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Yves Lampaert verrast iedereen en zichzelf nog het meest: “Nu is mijn carrière geslaagd”

Het Belang van Limburg

02/07/2022 - 10:32

Niet Wout van Aert, wel Yves Lampaert heeft een stukje Tourgeschiedenis geschreven.? Niemand die het had verwacht, hijzelf nog het minst, maar op zijn 31ste staat Yves Lampaert in de gele trui aan de start van de tweede rit in de Tour. Wereldkampioen Ganna, Van Aert, Pogacar, allemaal beten ze in de openingstijdrit de tanden stuk op de tijd van Lampaert. Die moest in zijn arm knijpen om te beseffen dat dit écht gebeurde. Ritzege, groen, geel… Alles voor hem. “Hiermee is mijn carrière geslaagd.”


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. De voorgangers van Yves Lampaert: ook voor hen was geel het hoogtepunt in hun carrière (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Mijn carrière is geslaagd’. Met die woorden vatte Yves Lampaert vrijdag zijn triomf in de openingstijdrit van de 109de Ronde van Frankrijk samen. Als Belg in het geel in de Tour, het is iets waar de voorbije twintig jaar maar weinig landgenoten in slaagden. Onder meer veelwinnaars Tom Boonen, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet pronkten enkele dagen in de gele leiderstrui, maar voor deze renners was le Maillot Jaune hét hoogtepunt in hun wielerloopbaan.
  [naar artikel]
 2. Supporters uitzinnig nadat Lampaert geel pakt in de Tour: “Yves in Ingelmunster verwelkomen in een gele Cadillac!” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Yves is erin geslaagd om een man van 1.90 meter een traantje te doen laten.” In Ingelmunster vierden de emoties hoogtij kort na de knalprestatie van Yves Lampaert in de eerste rit van de Tour de France. Onmiddellijk na zijn indrukwekkende tijdrit sijpelden z’n fans binnen in supporterslokaal Den Bockor. Onder hen ook broer Jens Lampaert. “Dat Yves geel zou pakken, had ik nooit verwacht en hijzelf al zeker niet”, zegt hij.
  [naar artikel]
 3. Ook dolle vreugde bij Lampaerts vriendin Astrid na gele droom in de Tour: “Ik heb Yves nooit zo emotioneel gezien” (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Vriendin Astrid Demeulemeester vierde vrijdagavond met de buren de “allermooiste dag uit Yves’ carrière”. Lampaert pakte in Kopenhagen verrassend de ritzege en het geel in de Tour de France.
  [naar artikel]
 4. Yves Lampaert wil droom realiseren in Parijs-Roubaix: “Dit is een unieke koers” (30/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert droomt van succes in Parijs-Roubaix. De West-Vlaming van Deceuninck - Quick-Step heeft zelfs een eigen minidocumentaire in ‘Iedereen Beroemd’ op tv over de kasseiklassieker. “Misschien is er wat meer druk door die reportages, maar eerlijk gezegd, ik laat mijn slaap er niet voor. Bij deze ploeg is er altijd druk in de klassiekers.”
  [naar artikel]
 5. “Ik heb niet goed geslapen”: Yves Lampaert likt zijn wonden na aanrijding met loslopende hond (15/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Voor Yves Lampaert werd de 12de etappe in deze Tour de France met aankomst op Alpe d’Huez een moeizame onderneming. Niet alleen door de lastige beklimmingen onderweg, maar ook door de gevolgen van een valpartij door een loslopende hond in het begin van de rit. Een dag later ondervindt Lampaert nog steeds last: “Mijn rug is heel stijf en mijn bil ligt goed open.”
  [naar artikel]
 6. Ook aanklager haalt keihard uit naar doodrijder Sharon (22): “Hij is een van de smerigste stalkers uit mijn carrière” (14/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het assisenproces tegen Davy Kesteman heeft aanklager Serge Malefason aan de jury gevraagd om hem schuldig te verklaren aan de moord op Sharon Gruwez (22). Hij haalde net als de burgerlijke partijen keihard uit naar de beschuldigde. “Ze was er bijna in geslaagd zich te onttrekken aan de dictatuur van een van de smerigste stalkers in mijn carrière.”
  [naar artikel]
 7. Yves Lampaert volgt zichzelf op erelijst op (28/03/2018 - Metro)
  Yves Lampaert (Quick-Step) heeft vandaag een uitgeregende 73e editie van Dwars door Vlaanderen (WorldTour) gewonnen. De 26-jarige West-Vlaming ontsnapte in de laatste van 180,1 kilometer tussen Roeselare en Waregem uit een kopgroep van vijf. De Nederlander Mike Teunissen werd tweede, Sep Vanmarcke derde. Op de erelijst volgt Yves Lampaert zichzelf op. Met twee zeges is Lampaert meteen mederecordhouder. In totaal wonnen dertien renners twee keer in Waregem. Niemand slaagde erin de wedstrijd een derde keer te winnen. Voor Lampaert is het de zevende profzege, de eerste dit seizoen. Zijn team Quick-Step Floors zit al aan twintig zeges in 2018. bron: Belga Het bericht Yves Lampaert volgt zichzelf op erelijst op verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 8. Patrick Lefevere: “Onvergeeflijk wat die supporter deed, bij Yves Lampaert is de morele schade groot” (17/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Volgende episode in het noodlottige voorjaar van Quick-Step Alpa Vinyl: Yves Lampaert die valt na een contact met een toeschouwer. Patrick Lefevere is not amused: “Dat kalf gaat vanavond gewoon naar huis, maar bij Yves Lampaert is de morele schade groot.”
  [naar artikel]
 9. Mathieu van der Poel glundert na “fantastisch duel” met Wout van Aert op WK: “Dit is een van de drie mooie zeges uit mijn carrière” (05/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Mathieu van der Poel veroverde zondag in het Nederlandse Hoogerheide voor de vijfde keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden. De Nederlander klopte Wout van Aert met een fenomenale sprint. “Dit is een van de drie mooie zeges uit mijn carrière”, aldus Van der Poel.
  [naar artikel]
 10. Mathieu van der Poel glundert na “fantastisch duel” met Wout van Aert op WK: “Dit is een van de drie mooie zeges uit mijn carrière” (05/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Mathieu van der Poel veroverde zondag in het Nederlandse Hoogerheide voor de vijfde keer in zijn carrière de wereldtitel in het veldrijden. De Nederlander klopte Wout van Aert met een fenomenale sprint. “Dit is een van de drie mooie zeges uit mijn carrière”, aldus Van der Poel.
  [naar artikel]
 11. Titelverdediger Yves Lampaert wil huid duur verkopen op BK tijdrijden: “Evenepoel en Campenaerts zijn mijn grootste concurrenten” (22/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert (Quick - Step Alpha Vinyl) verdedigt morgen zijn driekleur op het BK tijdrijden. Dat won de West-Vlaming vorig jaar door in Ingelmunster ploegmaat Remco Evenepoel en Victor Campenaerts af te houden. “Het zou mooi zijn om dat te kunnen herhalen, maar ook dit jaar zal dat niet eenvoudig zijn”, voorspelt Lampaert.
  [naar artikel]
 12. Yves Lampaert hoopt op nieuwe klassieke zege: “Maar winnen is niet makkelijk” (10/01/2022 - Het Belang van Limburg)
  Yves Lampaert (30) begint aan z’n zevende seizoen bij de formatie van Patrick Lefevere. Hij is einde contract, maar laat zich niet opjagen. “Ik zal gewoon mijn best doen, zoals ik dat altijd doe”, aldus de West-Vlaming op de mediadag van Quick Steph-Alpha Vinyl.
  [naar artikel]
 13. VIDEO. Nu al uitkijken naar de thuiskomst: buren herschilderen woonstraat van hun tourheld Yves Lampaert (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gele verf, een strakke hand en een boodschap van felicitatie: meer hadden de buren van Yves Lampaert in Hulste niet nodig om hun tourheld in de bloemetjes te zetten. “Proficiat Yves”, schilderden ze op het wegdek. “Tour Tijdrit 2022”. En de chrono van 15’17”. Voor Lampaert is het nu alweer uitkijken naar zijn thuiskomst in West-Vlaanderen, eind juli.
  [naar artikel]
 14. Yves Lampaert kan het amper geloven: “Zot, ik heb de grote renner Van Aert geklopt” (01/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik begrijp het echt niet.” Dat was de eerste reactie toen Yves Lampaert naar de hot seat ging en de felicitaties van Wout van Aert kreeg.
  [naar artikel]
 15. Yves Lampaert kan het amper geloven: “Zot, ik heb de grote renner Van Aert geklopt” (01/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik begrijp het echt niet.” Dat was de eerste reactie toen Yves Lampaert naar de hot seat ging en de felicitaties van Wout van Aert kreeg.
  [naar artikel]
 16. Stephanie is thuisblijfmoeder, Ine een carrièremama. “Mijn kinderen leren om hun dromen waar te maken” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thuisblijven of carrière maken? In een maatschappij die kindercrèches laat doodbloeden, vrezen vrouwen dat ze keuze niet meer zullen hebben. Terwijl kinderen baat hebben bij een gelúkkige mama, zeggen Stephanie en Ine. De eerste werkte als onthaalmoeder tegen een burn-out aan en koos voor een hechtere band met haar kroost. “Ik verveel me geen seconde.” Ine koestert dan weer haar carrière en roept als mama veel hulp in. “Maar mijn kinderen zijn trots op me.”
  [naar artikel]
 17. Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière” (14/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière” Institutioneel belegger Richard Bernstein, decennialang aan de slag op Wall Street, heeft een waarschuwing geuit aan beleggers. Hij is erg kritisch over verschillende populaire activa, variërend van Big Tech tot Bitcoin en van Reddits meme-aandelen tot langlopende obligaties. “We zitten misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière,” vertelde Bernstein, de CEO en CIO […] Lees dit artikel: Hall of Fame-belegger Rich Bernstein: “De markt zit misschien wel in de grootste zeepbel van mijn carrière”
  [naar artikel]
 18. Thuisblijfmama vs. carrièremoeder: 2 mama's over waarom vrouwen de keuze willen. “Is een cadeau aan mijn kinderen” (05/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Thuisblijven of carrière maken? In een maatschappij die kindercrèches laat doodbloeden, vrezen vrouwen dat ze keuze niet meer zullen hebben. Terwijl kinderen baat hebben bij een gelúkkige mama, zeggen Stephanie en Ine. De eerste werkte als onthaalmoeder tegen een burn-out aan en koos voor een hechtere band met haar kroost. “Ik verveel me geen seconde.” Ine koestert dan weer haar carrière en roept als mama veel hulp in. “Maar mijn kinderen zijn trots op me.”
  [naar artikel]
 19. De Dag dat Yves Lampaert van de Hel begon te dromen (17/04/2022 - Knack)
  Zevende, derde en vijfde. Al drie keer kwam Yves Lampaert (31) dicht bij de zege in Parijs-Roubaix. Vier keer zelfs eigenlijk. In 2012 strandde hij, bij de beloften, op de meest ondankbare ereplaats. Tien jaar later krijgt de renner van Quick-Step-Alpha Vinyl een nieuwe kans om zichzelf de geschiedenisboeken in te rijden.
  [naar artikel]
 20. Verkleumde Lampaert: “Kunnen niet 100% tevreden zijn over onze koers” (29/09/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Het was ‘bereweer’, ik ben volledig leeg”, vertelde een verkleumde Yves Lampaert na afloop. “Na mijn val van woensdag in de tijdrit was het...
  [naar artikel]
 21. AAN DE START. Yves Lampaert na eerste gele nacht: “De adrenaline blijft maar door mijn lijf gieren”, Caleb Ewan: “Het wordt een hectische dag” (02/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Ik heb niet zo goed geslapen in het geel”. Dat vertelde gele trui Yves Lampaert (Quick-Step Alpha Vinyl) met kleine oogjes aan de start van de tweede etappe. “De adrenaline bleef maar door mijn lief gieren. Pas rond de klok van twee kon ik eindelijk in slaap vallen vannacht. Het was een kort nachtje.” In de tweede etappe mogen wellicht de topsprinters hun hart ophalen. Enkele reacties bij de start in Roskilde.
  [naar artikel]
 22. De vriendin van Yves Lampaert over zijn Roubaix-droom: “We slapen al anderhalve maand apart, dat hoort erbij” (02/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Naast het wielrennen beleeft Yves Lampaert (30) al een droom sinds de geboorte van zoon Aloïs. Na een zevende plaats in 2015 en een derde plek in 2019 probeert hij zondag op de kasseien tussen Compiègne en Roubaix ook zijn droom op de fiets waar te maken. Vriendin Astrid Demeulemeester (27) neemt daarom met plezier voorlopig alle zorg voor Aloïs op zich en plaveit zo de weg voor de ultieme zege van Lampaert. “Het zijn hoogdagen voor hem, hij moet met de koers bezig zijn.”
  [naar artikel]
 23. Patrick Lefevere na tijdritwinst Lampaert: “Onze Tour is nu al geslaagd” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een verbluffende Yves Lampaert pakte verrassend geel in de openingstijdrit in de Tour. Teambaas Patrick Lefevere was dan ook dolblij na de overwinning van de West-Vlaming.
  [naar artikel]
 24. Papa Ben drukte pauzeknop in: “Prioriteit gegeven aan gezin en mijn vrouw haar carrière” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na de geboorte van hun zoontje Thomas (4) was het papa Ben Hinssen (39) die ouderschapsverlof nam zodat mama Mariel zich op haar studies kon storten. “Ik heb mijn gezin en de carrière van mijn vrouw voorrang gegeven”, vertelt de Diepenbekenaar.
  [naar artikel]
 25. Emotionele Yves Lampaert kan het amper geloven: “Ik ben gewoon een boerenzoon uit België” (01/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Yves Lampaert heeft op de eerste dag van de Ronde van Frankrijk voor een geweldige verrassing gezorgd door de openingstijdrit te winnen én de eerste gele trui te veroveren. “Ik dacht nochtans dat ik het in de bochten liet liggen.”
  [naar artikel]
 26. Yves Lampaert komt na 2de plaats nog één keer terug op Wel­lens-incident: "Als er excuses moeten volgen, bij deze” (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tweevoudig Belgisch kampioen tijdrijden Yves Lampaert werd in Gavere voor de vierde keer vice-kampioen. “Ik ben op mijn waarde geklopt en blij met zilver", al was hij ook blij dat de heisa rond zijn uitsluiting in Ronde van België is gaan liggen. “Als ik mijn excuses moet maken aan Tim, bij deze, maar topsport is niet voor doetjes.”
  [naar artikel]
 27. Yves Lampaert: “Ik denk dat ik de beste man in koers was, drie maal lek op een verkeerd moment en dat met zo’n koppel benen” (03/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Yves Lampaert (30) baalde na Parijs-Roubaix. Onze landgenoot werd vijfde in op de piste na tonnen pech. “Het is jammer, maar het hoort bij Parijs-Roubaix.”
  [naar artikel]
 28. Yves Lampaert blij met sterke benen, maar ontgoocheld met tweede plaats: “Had ‘beirekoers’ van Declercq graag verzilverd” (29/02/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Tweede. Yves Lampaert (28) finishte in de Omloop op de meest ondankbare plaats. Achter zijn goeie maat Jasper Stuyven dan nog. “We waren elkaar...
  [naar artikel]
 29. KOERS KORT. Roy Jans zet punt achter carrière: “Nu op andere dingen focussen” (10/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Roy Jans (Alpecin-Fenix) heeft bekendgemaakt dat hij besloten heeft zijn carrière als wielrenner te beëindigen. “Na tien jaar professioneel wielrennen is het tijd om terug te blikken op mijn carrière en te zeggen: ‘adios’”, schreef de 31-jarige Belgische renner op zijn Facebook-pagina. “Het was een lange reis maar ik heb besloten om te stoppen en me nu op andere dingen te focussen.”
  [naar artikel]
 30. Yves Lampaert in Bar Vélo: “De mannen van mijn fanclub zeggen dat ik mijn zoon Forza moet noemen” (26/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze wielerreporter Stijn Vlaeminck praat de komende weken in Bar Vélo met iemand van Deceuninck-Quick.Step. Vandaag schuift Yves Lampaert aan voor een koffietje. Lampaert begint morgen aan het voorjaar met hetzelfde doel als de voorbije jaren: een topklassieker winnen. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het me lukt om Parijs-Roubaix te winnen.”
  [naar artikel]
 31. Yves Lampaert moest geboorte van zijn zoontje via Facetime volgen: “Ik was hopeloos te laat” (12/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Hij vertrok in allerijl vanuit Denemarken, waar hij al de eerste etappe van de Ronde van Denemarken achter de kiezen had. Maar uiteindelijk kwam Yves Lampaert toch nog te laat voor de geboorte van zijn eerste kindje. “Toch een uur of zeven”, laat Lampaert aan Radio 2 West-Vlaanderen weten. “Ik heb de bevalling live gevolgd via Facetime.”
  [naar artikel]
 32. “Het was erover” vs. “Er is al veel erger gebeurd”: Wellens en Lampaert reageren op elleboogincident, UCI kan Lampaert nog schorsen (20/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De Baloise Belgium Tour kende een scenario dat bij een verfilming best wel eens een kans maakt op een Oscarnominatie. Mauro Schmid won uiteindelijk met vijf honderdsten ten nadele van Tim Wellens. Dankzij bad guy Yves Lampaert.
  [naar artikel]
 33. Lampaert: “Val van Benoot hielp mijn koers om zeep” - Tim Wellens droomt van de Ronde van Vlaanderen (02/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Heel content”, toonde ook Belgisch kampioen Yves Lampaert zich. “Collectief hebben we een hele sterke koers gereden en… (lacht) er wint iemand van...
  [naar artikel]
 34. Yves Lampaert over anonieme wedstrijd van Soudal - Quick-Step: “Er is nog werk aan de winkel” (25/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Soudal - Quick-Step reed weinig in beeld tijdens de Omloop het Nieuwsblad. Een eerlijke Yves Lampaert mocht het komen uitleggen voor de televisiecamera’s. “Het was onze dag niet.”
  [naar artikel]
 35. Brian Priske openhartig na meest tumultueuze periode uit carrière: “Wat tegen Beerschot gebeurd is, was heftig” (09/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was de afgelopen maanden Deen en ’t ander, zouden ze zeggen in het land van Brian Priske (44). Van een brullende voorzitter in de kleedkamer tot een nieuwe baas met een gevoelig verleden. Voor het eerst blikt de trainer van Antwerp terug op het meest tumultueuze halfjaar uit zijn carrière. “Zelf opstappen is voor mij nooit een optie geweest.”
  [naar artikel]
 36. An Lemmens over gezins- en carrièregeluk: “Ik heb het geluk dat ik nooit heb moeten vechten of mouwvegen om een plaats” (19/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  En dan wil je dochter meedoen aan The voice kids. Wat zeg je, als je zelf dat programma presenteert? Lachend vertelt An Lemmens het. Hoe ouder ze wordt, hoe meer er gebeurt, hoe beter ze weet wat voor haar belangrijk is. “Ik zal nooit iets boven het geluk van mijn gezin zetten. Ook mijn carrière niet.”
  [naar artikel]
 37. Bondscoach Verbrugghe na WK-selectie: “Strategische keuze voor Yves Lampaert” (16/09/2019 - Het Belang van Limburg)
  Rik Verbrugghe heeft maandag zijn laatste drie namen bekendgemaakt voor het WK in Yorkshire. Tim Declercq, Tim Wellens en Yves Lampaert werden geselecteerd. “Ik heb getwijfeld tussen Lampaert, Vanmarcke en Stuyven voor dat ene plekje, maar het is een strategische keuze geworden en dan was Yves de meest logische keuze”, reageerde de Belgische T1.
  [naar artikel]
 38. LIVE VUELTA. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière”: Remco Evenepoel staat voor D-day in Ronde van Spanje (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière.”
  [naar artikel]
 39. Patrick Lefevere gepikeerd na andermaal pech voor één van z’n renners: “Bij Lampaert is de morele schade groot” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Volgende episode in het noodlottige voorjaar van Quick-Step Alpa Vinyl: Yves Lampaert die valt na een contact met een toeschouwer. Patrick Lefevere is not amused: “Dat kalf gaat vanavond gewoon naar huis, maar bij Yves Lampaert is de morele schade groot.”
  [naar artikel]
 40. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière”: Remco Evenepoel staat voor D-day in Vuelta (09/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Morgen is D-day, do or die. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière.”
  [naar artikel]
 41. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière”: Remco Evenepoel staat voor D-day in Vuelta (10/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. “Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière.”
  [naar artikel]
 42. Martine Prenen openhartig over tegenslagen: “Mijn carrière bij de VRT eindigde zo abrupt” (30/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Martine Prenen (58) doorzwom al heel wat watertjes. Ze werd flink gepest als kind, vocht zich een weg door de modellenwereld, werd - naar eigen zeggen - veel te vroeg zwanger en zag haar carrière bij de VRT abrupt ten einde komen. Maar na regen kwam zonneschijn: een nieuwe man, kind en tv-carrière zorgde voor een vliegende start. Uit die pieken en dalen werd het boek ‘Restart’ geboren. “De laatste jaren bij de VRT had mijn job de diepgang van een glazen plaat”, blikt ze terug in Primo.
  [naar artikel]
 43. INTERVIEW. Van voetballer naar T3, Guillaume Gillet over zijn abrupt afscheid: “Deze stap bepaalt wél de rest van mijn carrière” (25/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Van een carrièrewending gesproken. Guillaume Gillet (38) had graag nog minstens twee jaar voetballer geweest, maar de kans om samen te werken met Felice Mazzu kon hij niet laten liggen. Een terugblik op een carrière van 20 jaar als profvoetballer - “Jacobs, Van den Brom, Hasi... Maar de allerbeste coach was Conceiçao” - en een vooruitblik op wat komt.
  [naar artikel]
 44. Strafpleiter Liliane Verjauw over de zussen Bollens die hun vader vermoordden: “Rita wilde als enige overblijven met de erfenis, iedereen moest eraan” (29/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na een korte carrière als psychologe koos Liliane Verjauw resoluut voor een leven als advocate. “De schaduwkanten van mensen boeien me enorm, en in het strafrecht zijn die het meest uitgesproken”, zegt ze. Mogelijk nog het meest in assisenzaken. “Je staat alleen tegen een maatschappij die je uitspuwt.”
  [naar artikel]
 45. Ciro’s door Gault&Millau uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar: “Een schone fin de carrière” (13/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat een afsluiter, wie had dat kunnen denken”, zegt Eugène Haesaerts van Ciro’s. “Dat is de mooiste carrièreprijs die ik maar kon wensen. Dit is echt onverwacht.”
  [naar artikel]
 46. Yves Lampaert volgde geboorte van zijn eerste kindje via Facetime : “Hopeloos te laat” (12/08/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hij vertrok in allerijl vanuit Denemarken, waar hij al de eerste etappe van de Ronde van Denemarken achter de kiezen had. Maar uiteindelijk kwam Yves Lampaert toch nog te laat voor de geboorte van zijn eerste kindje. “Toch een uur of zeven”, laat Lampaert aan Radio 2 West-Vlaanderen weten. “Ik heb de bevalling live gevolgd via Facetime.”
  [naar artikel]
 47. 17-jarig tennistalent Pierre-Yves Bailly wint zijn eerste wedstrijd bij de grote jongens (05/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pierre-Yves Bailly heeft zijn eerste ATP-puntje beet. De 17-jarige Bilzenaar won de eerste ronde op het 15.000 dollartoernooi in het Tunesische Monastir. “Dit is een nieuwe mijlpaal in mijn carrière.”
  [naar artikel]
 48. Yves Lampaert kon nauwelijks genieten van gele trui: “Een afgevaardigde kwam na die val nog wat simpel doen” (02/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het gele truitje kan mee naar huis, ingekaderd worden en een mooi plekje krijgen in Hulste, maar niet zonder dat er een paar scheurtjes in zaten. Yves Lampaert (31) beleefde een hectische dag na zijn triomf in de tijdrit in Kopenhagen. “Ik heb even hard moeten knokken om vooraan te zitten.”
  [naar artikel]
 49. Zij kozen net als Koen Fillet voor een late carrièreswitch: “Sinds de overstap leef ik weer. Ik noem het mijn late roeping” (13/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na een carrière van meer dan 35 jaar dient radiomaker Koen Fillet op zijn 59ste zelf zijn ontslag in bij de VRT. De presentator van Interne keuken en Jongens en wetenschap koestert “een verlangen om iets anders te doen: kunst en podcasts”. Van de radiostudio naar het schildersatelier dus, en hij is niet de enige die als late vijftiger kiest voor een ander carrièrepad.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy