Het vispannetje. Het is een van dé klassiekers bij uitstek voor wie aan zee zijn benen onder tafel steekt. Sterrenchef Danny Horseele bestelde voor ons tien keer het gerecht, van de Panne tot Knokke. En hij viel van de ene verbazing in de andere. “Van hoe ik voor weinig geld een absolute topper voorgeschoteld kreeg, tot de ontdekking van een compleet nieuwe vis aan onze Belgische kust.” [naar artikel]
Wie zee zegt, zegt vis: en daar kan een heerlijk vispannetje op de dijk niet bij ontbreken. Maar smaakt dat gerecht ook lekkerder aan zee? En hoe wordt een klassiek vispannetje het best gemaakt? Chef Luc Bellings proeft in Blankenberge, Oostende, Middelkerke, Nieuwpoort en Zeebrugge. “Nul kruiding en amper kaassmaak: dit vispannetje smaakt gewoon naar niets, zelfs niet naar vis.” [naar artikel]
Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]
Oostende liet ze onlangs nog uitroepen tot streekproduct: de garnaalkroket. Maar ook in onze andere badplaatsen blijft het een razendpopulair gerecht. Sterrenchef – én liefhebber – Danny Horseele at er naar eigen zeggen al honderden met zicht op de Noordzee. Nu bestelde hij er tien, van De Panne tot Knokke, en stuitte zowaar op de beste kroket die hij ooit at aan onze kust. “Mag ik een elf op tien geven?” [naar artikel]
Een goed stuk vlees klaarmaken, lijkt misschien makkelijk, maar dat is het allesbehalve. Daar weet sterrenchef Luc Bellings alles van. Hij trekt langs vijf zaken aan de Belgische kust en neemt de proef op de som: hebben ze hier wél kaas gegeten van goed gebakken steak, een versgeklopte bearnaisesaus en verse frietjes erbij? Of blijf je hier liefst ver van die steak bearnaise op de menukaart? “Deze chef faket in de keuken dat hij saus klopt: die komt overduidelijk uit een potje.” [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een lekker stukje vlees of vis. Peper-, champignon- en bearnaisesaus zijn de meest gekozen sauzen om onze gerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze is de naam peperroomsaus niet waardig”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 15 binnen die 3 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
De beste préparé, velen hebben er een mening over en zonder twijfel zijn er beenhouwers die zeer goeie maken. Maar in welke supermarkt of slagersketen vind je ook een toppréparé? Sterrenchef Geert Van Hecke van Zet’joe proefde zeventien americains. [naar artikel]
Nu de paasvakantie start, kunnen we weer beginnen dromen over onze Belgische kust. Ook topchef Luc Bellings is grote fan én kenner. Hij tipt de tien beste brasserieën aan zee die hij de afgelopen jaren bezocht, waar je de lekkerste klassiekers eet: van perfecte pannenkoeken tot stoofvlees, sliptongetjes of vispannetjes die van de chef allemaal een 10/10 kregen. “Dit adres is misschien wel mijn grootste ontdekking.” [naar artikel]
Het is de guilty pleasure van jong en ook wel oud: noedels uit een cup of zakje. Sterrenchef én noedelfan Maurice de Jaeger van Sensum in Gent proefde er zeventien, gaf twee keer een negen, maar was ook vaak ontgoocheld: “Ik snap de intentie niet.” [naar artikel]
Een goede saus kan niet ontbreken bij een heerlijk stukje vlees of vis. Peper- en champignonsaus zijn de meest gekozen sauzen om onze feestgerechten mee te overgieten. Maak je die best zelf of zijn kant-en-klare sauzen uit de supermarkt even smaakvol? “Deze doet de naam peperroomsaus oneer aan”, klinkt het bij sterrenchef Luc Bellings over één saus. Hij proeft er in totaal 10 binnen die 2 populairste categorieën én deelt voor elke saus een eigen exclusief recept. [naar artikel]
Ongeacht het weer: een croque-monsieur smaakt altijd. Waar de ene het getoaste brood met kaas en hesp het liefst met ketchup eet, verkiest de andere mayonaise. “Voor mij zijn beide sauzen onmisbaar”, vindt sterrenchef Luc Bellings wanneer hij langs 5 zaken aan de kust passeert om het gerecht te gaan testen. “En de verhouding tussen kaas en hesp moet perfect zijn.” Kunnen de versies aan de kust zijn kritische smaakpapillen bekoren? [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij de kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef én absolute colaliefhebber Axel Colonna-Cesari van restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver testte cola van alle mogelijke huismerken, met één duidelijke vraag: is de échte Coca-Cola dat extra geld waard? [naar artikel]
De hittegolf houdt aan en veel Belgen zakken af naar de kust dit weekend om van het zonnetje te genieten. Waar bestel je dan het liefst een verfrissende coupe aardbei om mee af te koelen? Sterrenchef Luc Bellings passeerde in 5 zaken aan de kust om het te ontdekken. “Dit is gewoon één grote suikerbom!” [naar artikel]
Een portie pompoensoep kan de perfecte opkikker zijn op gure herfstdagen. Maar smaakt die kant-en-klaar even lekker als huisgemaakt? Sterrenchef Luc Bellings zocht het voor ons uit én geeft zijn eigen recept. “Het loopt vaak mis bij de kruiding en de garnituur van de soep” [naar artikel]
Voor de laatste keer deze zomer trekt sterrenchef Luc Bellings samen met journalist Stefan Vanderstraeten richting de Belgische kust om gerechten te keuren. Voor zijn laatste stop waagt de chef zich aan kabeljauw in mousselinesaus bij 5 verschillende adressen. Waar bestel je met plezier een moot van de witte vis? En waar blijf je het liefst ver vandaan? [naar artikel]
Als er één periode is in het jaar waarbij er overal te lande kroketjes op tafel komen, dan is het zonder twijfel eindejaar. Bij het kalkoen, een stukje wild of allerhande feestelijke stoofpotjes. Sterrenchef Danny Horseele dompelde er twaalf verschillende onder in zijn frietpot op zoek naar die kroketten waarmee je kan uitpakken op de feesttafel, diepvries of niet. En hij vond er: “Deze zijn spotgoedkoop, maar ik zou ze zonder gêne serveren bij me thuis.” [naar artikel]
Ze genoot zelf enorm van de creatieve momenten met haar dochter en zo startte Line Vanvoorden ‘Congé Bricolé’, leverancier van creatief plezier. Amper een jaar later is er het eerste Congé Bricolé boek, vol leuke ideeën voor uren knutselplezier. [naar artikel]
Met radijsjes of met honing en granola: of je het nu hartig of zoet eet, zo’n kommetje plattekaas kan smaken. Tenminste als je het juiste merk kiest. Sterrenchef Thijs Vervloet proeft 8 keer volle plattekaas of, zoals de Nederlanders het noemen, kwark: “Als de zuren niet in balans zijn, is het smakeloos.” [naar artikel]
Wijn in blik is handig om mee te nemen naar de festivals of wanneer het mooi weer is. Maar is die wijn ook lekker en kwaliteitsvol? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proeft 10 blikjes binnen 3 categorieën: rosé, wit en bubbels. “Dit is een zeer verrassend wijntje.” [naar artikel]
Het A-merk te duur voor je portefeuille? Wij gaan op zoek naar Plan B. Sterrenchef Maurice de Jaeger van het Gentse restaurant Sensum opende tien blikjes tonijn van de huismerken. Daarna ging hij met zijn vork ook nog eens door die van de A-merken Rio Mare en Saupiquet. Doel van de proeverij? Testen of die A-merken écht dat extra geld waard zijn. Of vind je net zo lekkere - of zelfs betere - tonijn bij de goedkopere huismerken? “Er is er een die me écht gelukkig maakt én fors minder kost.” [naar artikel]
Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]
Ongeacht het weer of het seizoen: pannenkoeken met suiker kunnen altijd bekoren. Maar kunnen de zaken aan de Belgische kust ook sterrenchef Luc Bellings gelukkig maken met twee mooie, goudgele en versgebakken exemplaren op het bord? Of is er toch nog wat werk aan de winkel? Hij neemt de proef op de som in Blankenberge, Oostende, Damme, Nieuwpoort en De Haan. “Wie dit met liefde zou bereiden, zou het nooit zo aan klanten durven opdienen.” [naar artikel]
Gehaktballetjes in tomatensaus is één van de lekkerste Vlaamse klassiekers. Maar welke kant-en-klare variant uit de supermarkt is een even smakelijk alternatief? Sterrenchef Luc Bellings proeft tien bereidingen en buist de helft. Echt lekker gehakt en een geslaagde saus? Dat vindt hij maar bij één product: “Dit zouden ze zelfs geen balletjes in tomatensaus mogen noemen, het zouden vegetarische balletjes kunnen zijn.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.