“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
“Je kan er nochtans goed je boterham mee verdienen.” Zeg dat de slager het zelf gezegd heeft. En toch blijft het aantal klassieke slagerijen in ons land afnemen. In tien jaar tijd verdween ruim één op de vijf slagerijen. Gemiddeld sluit meer dan één slagerij per week de deuren. Dat het een zware stiel is met veel werkuren, is daar één reden voor. “Ik werk 80 tot 90 uur per week”, getuigt ook slager Marc (56) uit Gentbrugge. Maar er is meer. [naar artikel]
Vraag Hendrik Dierendonck (46) niet waarom hij is uitgegroeid tot de bekendste beenhouwer van het land met een imperium van vijf winkels, een atelier, een sterrenzaak én maar liefst 95 medewerkers. “Ik heb er geen idee van, ik doe gewoon wat ik graag doe. Al heb ik ook al in mijn auto zitten bleiten omdat ik het niet meer zag zitten.” [naar artikel]
Bart Buyse sluit maandag en dinsdag de deuren van zijn slagerij al kort na de middag. De beenhouwer verwacht niet dat er veel mensen in de loden hitte op pad zullen trekken, maar doet het vooral om de kwaliteit van zijn producten te verzekeren. “In een auto is het meer dan 50 graden, dat is veel te warm om vlees te vervoeren.” [naar artikel]
Goed zot zijn ze daar op de Gentse Feesten. Om er in juli tien dagen te mogen staan met één kraam, betalen uitbaters tot 61.000 euro. Waanzinnige bedragen, maar “je houdt er echt wel een boterham aan over”. En Antoine Vervaet (68) kan het weten: hij is al 25 jaar present met zijn spitburgerstand. “4.000 burgers per dag verkopen is geen uitzondering.” [naar artikel]
20:03 De slagerijketen Renmans sluit vestigingen en een hele generatie slagerskoppels zwaait af bij gebrek aan opvolging: is de ambachtelijke beenhouwer met uitsterven bedreigd? [naar artikel]
Uw garagist rijdt met een dikke auto, en vraagt twee jaarlonen voor een auto. Dus zal hij ook wel goed verdienen zeker? Helaas. ‘Ik zou niemand nog aanraden om autohandelaar te worden.’ [naar artikel]
Wil je goed je boterham verdienen, dan zal iedereen je vertellen dat je best aan de slag gaat bij een grote firma. Toch is er een uitzondering op... [naar artikel]
Weet jij eigenlijk wel of je goed/genoeg verdient? Vergelijk het bijvoorbeeld eens met de rest van het land: in 2016* bedroeg het gemiddelde bruto... [naar artikel]
Terwijl elders in het land elke week een slagerij sluit, is er in Arendonk zopas nog een nieuwe opengegaan: de derde al in het dorp. Met kwaliteitsvlees recht van de boer, ambachtelijke gerechten én een vriendelijke babbel willen Jerry en Inge van Vleesatelier 41 het verschil maken met de supermarkt om de hoek. [naar artikel]
Wil je goed je boterham verdienen, dan zal iedereen je vertellen dat je best aan de slag gaat bij een grote firma. Toch is er een uitzondering op... [naar artikel]
In Aalst heeft burgemeester Christoph D'Haese een slagerij laten sluiten na problemen met de voedselveiligheid.Vrijdag werd er een vleestransport in beslag genomen. Het vlees, zo’n 1.000 kilo in totaal, bleek bestemd voor slagerij Oriental op de Dendermondsesteenweg. [naar artikel]
Hoe leuk je baan ook is, werken doe je ook om een boterham te verdienen. Weten in welke sector deze boterham het dikste is? Vacature.com zet de [naar artikel]
Hij ging joggen, zette de lokale beenhouwer op stelten en bleef op het eind van de dag veruit Vlaanderens populairste politicus. Toch was Bart De Wever ondanks de persoonlijke overwinning groots in de nederlaag. [naar artikel]
Te hoog. Te ver. Te koud. Te gevaarlijk. Niemand die er wou wonen, laat staan wilde investeren om er een skigebied van te maken. En toch viert Val Thorens dit skiseizoen zijn 50ste verjaardag. Waarom het goed skiën/toeven is in het skigebied dat eigenlijk niemand wou. [naar artikel]
De pas geopende slagerij Luca in de Bruggestraat verandert van naam en wordt slagerij Petre. Dat hebben Roxana en Peter besloten na een klacht van een gelijknamige slagerij in Nederland. [naar artikel]
Is het nu weer broccoli? Dat hebben we gisteren toch al gegeten? Nog maar twee dagen na elkaar hetzelfde eten als lunch of avondmaal is voor velen al uit den boze. Maar ’s ochtends geldt dat niet, zo blijkt uit onderzoek. Meer nog: ons ontbijt ziet er vaak elke dag precies hetzelfde uit. Waarom is dat? En is dat eigenlijk wel goed? [naar artikel]
Leerkrachten die goed hun boterham willen verdienen, zijn het beste af in Luxemburg. Toch mogen ook onze onderwijzers niet klagen: met 44.717 euro bruto per jaar zitten ze in de Europese middenmoot. “Een degelijk loon, maar we zouden leerkrachten die bovengemiddeld presteren meer moeten betalen”, zegt onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven). [naar artikel]
01:00 Wat begon als een bescheiden slagerij in een Antwerps dorpje, is vandaag een internationaal vleesimperium met klanten als Roman Abramovich en Rafael Nadal. Met dank aan de maniak in beenhouwer Luc De ... [naar artikel]
De slagerij bloedt. Elke week verdwijnt er één in Vlaanderen, en de komende jaren zal de kaalslag nog sneller gaan. Met dank aan onze supermarktgemakzucht en onze zinkende vleesappetijt. Maar er zijn er die standhouden. Door terug naar de roots te gaan: door beesten te kweken, ze zelf te slachten en te verkopen in een ouderwetse beenhouwerij. Of omgekeerd: door van hun slagerij een gesofisticeerd maaltijdbedrijf met twintig man personeel te maken. “Het is nu dat we moeten sparen, want onze winkel krijgen we aan de straatstenen niet meer verkocht.” [naar artikel]
Op minder dan vijf dagen voor de deadline heeft nog geen enkele CD&V’er zich kandidaat gesteld om Wouter Beke op te volgen als voorzitter. Velen voelen zich geroepen, maar waarom heeft (nog) niemand de sprong gewaagd? [naar artikel]
Het was gisteren extra druk in de slagerij van de enige supermarkt van Île d’Yeu. Chef-beenhouwer Patrice Bernard (57) moest het ene interview na het andere geven. Als oppositieleider van de kleine lokale partij M’Yeu Ensemble verzet hij zich tegen de bouwvergunning die onze koninklijke familie tegen alles regels in kreeg op het Franse eiland. Voor hem moet iedereen gelijk behandeld worden, klinkt het. Toch krijgt hij ook kritiek. [naar artikel]
In een zwart gat vallen zal Fons Verbaenen (62) niet doen wanneer hij op 30 november met welverdiend pensioen gaat. 43 jaar lang werkte de beenhouwer tachtig uur per week in zijn zaak. “Nu zal ik de tijd hebben om naar mijn parkieten te gaan kijken wanneer het nog licht is, in plaats van met een koplamp op mijn hoofd ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat”, lacht hij. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.