De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onderzoekers ontdekken “gezicht van eerste Europeaan” in paradijs voor archeologen

Het Belang van Limburg

09/07/2022 - 13:58

Onderzoekers hebben in het noorden van Spanje naar eigen zeggen de overblijfselen van de “eerste Europeaan” ontdekt. Het in de provincie Burgos opgegraven fossiel is “het gezicht van de eerste Europeaan”, zo deelden de directeurs van de gerenommeerde Stichting Atapuerca mee.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Archeologen wekken kardinaal van 778 jaar oud tot leven (22/11/2018 - VRT NWS)
  Onderzoekers hebben op basis van DNA het gezicht van Jacob van Vitry digitaal gereconstrueerd. De invloedrijke kardinaal stierf in 1240, er bleven geen schilderijen of prenten van hem bewaard. Dit is dus de eerste keer dat archeologen letterlijk in de ogen kunnen kijken van hun onderzoeksobject. Maar hoe zeker zijn we dat dit het gezicht was van kardinaal Jacob van Vitry?
  [naar artikel]
 2. Archeologen ontdekken mummie van minstens 800 jaar oud in Peru (05/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben in Peru een mummie gevonden die minstens 800 jaar oud is. De gemummificeerde restanten werden gevonden in Cajamarquilla. “Het meest kenmerkende aan de mummie is dat het hele lichaam is vastgebonden met touwen en dat de handen het gezicht bedekken. Dat kan duiden op een lokale traditie van begraven”, zegt archeoloog Pieter van Dalen.
  [naar artikel]
 3. Archeologen ontdekken oudste begraafplaats in Afrika (10/05/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Archeologen ontdekken oudste begraafplaats in Afrika Archeologen hebben de oudst bekende menselijke begraafplaats in Afrika ontdekt in een kuil in Kenia, waarin ze de overblijfselen hebben blootgelegd van een kind dat 78.000 jaar geleden te rusten werd gelegd.  De resten genaamd ‘Mtoto’ (‘kind’ in het Swahili) blijken van een 2,5 tot 3 jaar oud kind te zijn en werden door een […] Lees dit artikel: Archeologen ontdekken oudste begraafplaats in Afrika
  [naar artikel]
 4. Archeologen ontdekken kinderskelet “uit middeleeuwen” onder Luiks kasteel (09/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Onder de kapel van het kasteel van Moha in Luik hebben archeologen het graf van een kind opgegraven. Het skelet, dat nog in goede staat is, zou dateren uit de middeleeuwen.
  [naar artikel]
 5. “Helemaal weg van de exotische sfeer, het zwembad en de prachtige lichtinval”: binnenkijken bij Helene en Arnaud (17/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het voelde als liefde op het eerste gezicht toen Helene twee jaar geleden haar huis voor de eerste keer zag. “Ik was meteen weg van de exotische sfeer. Ik was dan ook vastberaden: dit stukje paradijs zou van ons worden. En het is ons gelukt.”
  [naar artikel]
 6. Archeologen ontdekken schat aan graven en standbeelden onder afgebrande Notre-Dame: "Dit is buitengewoon” (15/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben onder de Notre-Dame in Parijs een unieke schat aan eeuwenoude beelden en graven ontdekt. Franse experts noemen het een “buitengewone en emotionele ontdekking”.
  [naar artikel]
 7. Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt (12/02/2021 - Express)
  Vijfduizend jaar nadat Stonehenge werd gebouwd, hebben archeologen eindelijk precies kunnen vaststellen waar de stenen van het beroemde neolithische monument vandaan komen. Archeologen hebben in Wales, meer bepaald in de heuvels van Preseli in Pembrokshire, overblijfselen van een uitgestrekte steencirkel ontdekt die door onze neolithische voorouders is gemaakt en met een diameter van 110 meter identiek […] The post Archeologen ontdekken eindelijk waar Stonehenge vandaan komt appeared first on Business AM.
  [naar artikel]
 8. Archeologen ontdekken tot hun eigen verbazing oude Mayastad vol paleizen en piramides (28/05/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Archeologen hebben de ruïnes blootgelegd van een grote Mayastad met paleizen, piramiden en pleinen op een bouwplaats van wat een industrieterrein zal worden in de buurt van Mérida, op het schiereiland Yucatán in Mexico. De onderzoekers waren naar eigen zeggen blij verrast met de goede staat van de oude resten.
  [naar artikel]
 9. Franse onderzoekers ontdekken grafgrot die 2.500 jaar verborgen bleef: “Afdruk van kindervoetjes gevonden” (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Franse speleologen hebben in Charente, een stadje in het zuidwesten van Frankrijk, een opmerkelijke ontdekking gedaan. De onderzoekers vonden er een grafgrot die dateert uit de bronstijd (2200-800 voor Christus). De grot is meer dan een kilometer lang en er zijn sporen van menselijke activiteit gevonden van meer dan een millennium lang. Het labyrint bleef 2.500 jaar verborgen, zo stellen de archeologen. Er werden menselijke en dierlijke resten gevonden die nog in perfecte staat zijn. “Alsof de laatste bewoners de plek nog maar net hebben verlaten”, zegt het Franse ministerie van Cultuur.
  [naar artikel]
 10. Archeologen ontdekken oudste menselijke begraafplaats in Afrika: resten gevonden van 3-jarig kind dat 80.000 jaar geleden te rusten werd gelegd (07/05/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Enkele archeologen hebben in Kenia de oudste menselijke begraafplaats in Afrika ontdekt. Ze vonden er de resten van een driejarig kind terug en doopten het Mtoto. Dat schrijven de onderzoekers in het vakblad Nature.
  [naar artikel]
 11. Archeologen ontdekken 5.000 jaar oude bierbrouwerij in Egypte (15/02/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben een 5.000 jaar oude bierbrouwerij ontdekt in de oude Egyptische stad Abydos, zo’n 450 kilometer ten zuiden van Caïro. Dat meldt het Egyptische ministerie van Toerisme en Oudheden. Volgens Egyptische en Amerikaanse onderzoekers is het complex in Abydos mogelijk de oudste grootschalige brouwerij ter wereld.
  [naar artikel]
 12. Archeologen ontdekken 9.000 jaar oud jagerskamp in Jordanië (23/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In de Jordaanse woestijn hebben Jordaanse en Franse archeologen een 9.000 jaar oud jagerskamp uit de neolithische tijd ontdekt. Volgens de archeologen gaat het om het oudste ontdekte grootschalige bouwwerk ter wereld.
  [naar artikel]
 13. Archeologen ontdekken eeuwenoud Romeins badcomplex op Spaans strand (23/05/2021 - Het Belang van Limburg)
  In de Spaanse stad Cádiz hebben archeologen een eeuwenoud Romeins badcomplex ontdekt. De site is opvallend goed bewaard gebleven. Zo troffen de onderzoekers muren aan van ruim vier meter hoog, minstens zeven zoutbaden en een prehistorische tombe. “Dit is fantastisch”, klinkt het bij minister van Cultuur Patricia del Pozo. “Deze opgravingen bewijzen dat de regio een ongelofelijk aantrekkelijke regio was voor alle beschavingen.”
  [naar artikel]
 14. Mexicaanse archeologen ontdekken altaar en rituele voorwerpen uit Azteekse tijd (01/12/2021 - VRT NWS)
  In Mexico hebben archeologen een altaar ontdekt uit de 16e eeuw. Het bouwwerk stond in een huis van een Azteekse familie die het gebruikte om dierbare overledenen te eren. De archeologen ontdekten eveneens een aantal voorwerpen die de Azteken gebruikten tijdens rituelen.
  [naar artikel]
 15. Archeologen ontdekken 7.000 jaar oude indianen-begraafplaats op de bodem van de oceaan (29/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Amerikaanse archeologen hebben in februari een baanbrekende ontdekking gedaan voor de kust van Florida, die alles wat wetenschappers weten over de oorspronkelijke bewoners van Amerika op zijn kop kan zetten. De onderzoekers vonden de fossiele resten van een indianenbegraafplaats, compleet met werktuigen die toen werden gebruikt voor begrafenisrituelen, en verschillende skeletten. De ontdekking heeft niet alleen een grote historische waarde, maar laat wetenschappers ook toe de gevolgen van het stijgende zeeniveau te bestuderen.
  [naar artikel]
 16. Archeologen ontdekken nieuwe grafkamers en een mummie in Egypte (09/12/2017 - Knack)
  Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven.
  [naar artikel]
 17. “Ons huis wordt vaak gehuurd door filmcrews”: binnenkijken bij Helene en Arnaud (19/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het was liefde op het eerste gezicht. Zo voelde het toen Helene twee jaar geleden haar huis voor de eerste keer zag. ‘Ik was meteen weg van de exotische sfeer. Ik was dan ook vastberaden : dit stukje paradijs zou van ons worden. En het is ons gelukt. Onder meer door ons droomhuis regelmatig te huur aan te bieden.”
  [naar artikel]
 18. “Ons huis wordt vaak gehuurd door filmcrews”: binnenkijken bij Helene en Arnaud (19/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het was liefde op het eerste gezicht. Zo voelde het toen Helene twee jaar geleden haar huis voor de eerste keer zag. ‘Ik was meteen weg van de exotische sfeer. Ik was dan ook vastberaden : dit stukje paradijs zou van ons worden. En het is ons gelukt. Onder meer door ons droomhuis regelmatig te huur aan te bieden.”
  [naar artikel]
 19. Archeologen ontdekken zeldzaam standbeeld van Romeinse keizer Hadrianus in Turkije (10/09/2021 - VRT NWS)
  Archeologen hebben in de stad Aydin, in het westen van Turkije, een zeldzaam standbeeld van de Romeinse keizer Hadrianus ontdekt. Het beeldhouwwerk meet 2,5 meter hoog en dateert uit de tweede eeuw na Christus. Volgens de directeur van de archeologische site is het “een van de zeer weinige exemplaren in de wereld”.
  [naar artikel]
 20. Archeologen ontdekken eeuwenoude tunnel onder Egyptische tempel die mogelijk naar tombe van Cleopatra leidt (08/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In Egypte hebben archeologen een mysterieuze tunnel ontdekt onder de eeuwenoude Taposiris Magna-tempel, zo meldt het Egyptische ministerie voor Toerisme. Volgens de archeologen zou de tunnel mogelijk leiden naar de tombe van Cleopatra, die van 51 tot 30 voor Christus koningin van het Egyptische rijk was. Met een lengte van maar liefst 1.300 meter is de tunnel, die zich zo’n 13 meter onder de grond bevindt, “een meetkundig wonder”, klinkt het.
  [naar artikel]
 21. Archeologen ontdekken drie ‘buitenaardse’ schedels in Kroatië (23/08/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kroatië zijn drie menselijke schedels opgediept, al twijfelden de archeologen voor een fractie van een seconde of het niet over de restanten van...
  [naar artikel]
 22. Archeologen ontdekken hoe Oude Griek stierf aan perfecte cirkel in borstkas (24/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In 2002 vonden archeologen de restanten van 57 lichamen op het Griekse eiland Thasos. De beenderen waren afkomstig van enkele Oude Grieken die...
  [naar artikel]
 23. Bo Roef doet al 15 jaar wat je in ‘Paradijs Zoekt Personeel’ kan winnen: “Zanzibar is verkocht, een verloren paradijs” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Paradijs zoekt personeel’, elke dinsdag en donderdag op VTM, zien we hoe Vlaamse koppels een ‘levensdroom’ najagen: een resort uitbaten op Zanzibar. In realiteit valt dat echter wat tegen. “Ik beschouw het eiland steeds meer als een verloren paradijs”, zegt de Brusselse Bo Roef (60), die de voorbije 15 jaar aan de slag was als hotelmanager op het eiland, maar nu een terugkeer naar België overweegt. “Het eiland is verkocht, doodjammer”, klinkt het. En ook de coronacrisis zorgde voor een opvallende evolutie...
  [naar artikel]
 24. Archeologen ontdekken klokbekers van 4.500 jaar oud: “Unieke vondst voor de Kempen” (07/11/2019 - Gazet van Antwerpen)
  Een team van archeologen heeft op een terrein tussen Opstal en de Heerestraat in Oud-Turnhout een unieke vondst gedaan. Twee zogenaamde klokbekers van 4.500 jaar oud kwamen aan de oppervlakte. “Het is de eerste keer dat bijna volledige klokbekers worden teruggevonden”, zegt Jef Van Doninck van Erfgoed Noorderkempen.
  [naar artikel]
 25. Archeologen ontdekken graf met 3400 jaar oude skeletten van kinderen in Peru (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een aantal kilometer van de stad Trujillo in de La libertad-regio van Peru hebben archeologen maar liefst 47 graftombes ontdekt. De mummies en...
  [naar artikel]
 26. Archeologen ontdekken tombes met 3400 jaar oude skeletten van kinderen in Peru (23/03/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Op een aantal kilometer van de stad Trujillo in de La libertad-regio van Peru hebben archeologen maar liefst 47 graftombes ontdekt. De mummies en...
  [naar artikel]
 27. Archeologen ontdekken unieke Romeinse ambacht in Ninove (04/03/2020 - VRT NWS)
  Archeologen hebben sporen van Romeinse ijzerproductie gevonden tijdens opgravingen in Ninove. Eerder werden al prehistorische grafheuvels en militaire kampen ontdekt op de site Doorn Noord. “Het is de eerste keer dat we in deze streek ijzerproductie aantreffen, dat is uniek”, zegt archeologe Arne Verbrugge van SOLVA.
  [naar artikel]
 28. Middeleeuws moordmysterie in Bilzen?Archeologen ontdekken “onverwacht” skelet (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bij archeologische opgravingen in Bilzen zijn skeletfragmenten gevonden, wellicht van een man uit de late middeleeuwen. “Een verrassende en opmerkelijke vondst, omdat hier op deze vindplaats volgens onze kennis geen begraafplaats of kerk was”, zegt archeologe Gabriella Kaszas.
  [naar artikel]
 29. Archeologen ontdekken nog meer woestijntekeningen in Peru (28/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben met drones meer dan 25 nieuwe geogliefen ontdekt nabij de Nazcalijnen in de kustwoestijn in het zuiden van Peru. Dat deelt het...
  [naar artikel]
 30. Archeologen ontdekken 4.400 jaar oude tombe van Egyptische priesteres (03/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Egyptische archeologen zeggen bij Saqqara, in de buurt van de piramides bij Caïro, een graftombe van 4.400 jaar oud te hebben ontdekt. Het behoorde...
  [naar artikel]
 31. Archeologen ontdekken 1.600 jaar oude Samaritaanse hoeve in Israël (27/02/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Israëlische archeologen hebben overblijfselen gevonden van een 1.600 jaar oude landbouwhoeve, die vermoedelijk toebehoorde aan een rijke...
  [naar artikel]
 32. Opgraving van nepjuwelen wijst volgens archeologen op prehistorische oplichting (02/05/2019 - De Morgen)
  Spaanse archeologen hebben kralen van namaakbarnsteen uit de bronstijd gevonden in graven bij Sevilla en Barcelona. Een staaltje sieradenvervalsing uit de oertijd, opperen de onderzoekers.
  [naar artikel]
 33. Archeologen ontdekken fossielen van enorme prehistorische otter (24/01/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Diep in een mijn in de Chinese provincie Yunnan hebben archeologen fossiele resten gevonden van een prehistorische otter. Het dier moet ongeveer
  [naar artikel]
 34. Archeologen ontdekken 2200 jaar oud gebouwencomplex in Israël (30/11/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben op een militair oefenterrein in Israël de restanten van een 2200 jaar oud gebouw ontdekt. "Het hele complex, wat ons inziens een...
  [naar artikel]
 35. Archeologen ontdekken mummie in Egyptische grafkamer (09/12/2017 - Knack)
  Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. Daar vonden ze kleurrijke muurschilderingen, grafkegels, houten dodenmaskers en een mummie.
  [naar artikel]
 36. Bo Roef doet al 15 jaar waar koppels in ‘Paradijs Zoekt Personeel’ van dromen: “Zanzibar is verkocht, het is een verloren paradijs” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In ‘Paradijs zoekt personeel’, elke dinsdag en donderdag op VTM, zien we hoe Vlaamse koppels een ‘levensdroom’ najagen: een resort uitbaten op Zanzibar. “Ik beschouw het eiland echter steeds meer als een verloren paradijs”, zegt de Brusselse Bo Roef (60), die de voorbije 15 jaar aan de slag was als hotelmanager op het eiland, maar nu een terugkeer naar België overweegt.
  [naar artikel]
 37. Archeologen vinden mummie van 800 jaar oud in Peru: “Volledig vastgebonden met touwen” (27/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben in Peru een mummie gevonden die minstens 800 jaar oud is. De gemummificeerde restanten werden gevonden aan de rand van de hoofdstad Lima. Door middel van koolstofdatering willen de onderzoekers vaststellen hoe oud de mummie precies is.
  [naar artikel]
 38. Lange wachtrij bij opening van nieuwe Jumbo: “Klanten krijgen een totaalbeleving” (19/04/2023 - Het Belang van Limburg)
  Bilzen is een paradijs om boodschappen te doen. De Demerstad telt momenteel acht supermarkten. De Jumbo-vestiging die woensdagmorgen opende is de jongste telg. Bij de opening stonden de eerste klanten alvast rijendik aan te schuiven om het assortiment te ontdekken. voor de wachtenden waren er allerhande lekkernijen en een drankje voorzien.
  [naar artikel]
 39. Archeologen ontdekken spectaculaire nieuwe grafkamers met mummies in Egypte (09/12/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. De zowat 3.500 jaar oude kamers bevatten onder meer verschillende...
  [naar artikel]
 40. WOW. Archeologen ontdekken gigantische kattentekening in Peru (video) (20/10/2020 - Metro)
  Archeologen hebben in Nazca (Peru) opnieuw een bijzondere tekening ontdekt. Ditmaal troffen ze een reusachtige kat aan op een heuvel. De archeologen vermoeden dat de tekeningen gemaakt werden van circa 200 v.C. tot circa 600 door mensen die in er leefden. Dit exemplaar is maar liefst 37 meter lang en is volgens deskundigen zo’n 2.000 jaar oud. De afbeelding werd net op tijd ontdekt, want hij was zo goed als onzichtbaar geworden en zou verloren zijn gegaan door haar positie op de steile heuvelwand en erosie. Maar dankzij toevallige onderhoudswerken aan een uitkijkpunt van de heuvel, kon de tekening nog net op tijd ontdekt worden. Geometrische figuren Het is niet de eerste keer dat er reusachtige tekeningen ontdekt worden in de regio. Eerder troffen archeologen al tussen de 80 en 100 tekeningen aan van dieren en geometrische figuren. Ze riskeren pas te verdwijnen na duizenden jaren omdat het in Nazca amper regent en zelden waait. Kalender Volgens experts vormen de tekeningen een astrologische kalender. Sinds 1994 staan de Nazca-lijnen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Lees ook : Archeologen leggen legendarisch bouwwerk van Maya’s bloot Het bericht WOW. Archeologen ontdekken gigantische kattentekening in Peru (video) verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 41. Hans van Alphen in ‘De Verraders’: “Ik kan iets zeggen met een uitgestreken gezicht” (16/09/2023 - Het Belang van Limburg)
  “Als het me verder brengt in het spel, zal ik liegen met een uitgestreken gezicht.” Of Hans van Alphen dat ook echt moet doen, ontdekken we vanaf zondag in het nieuwe seizoen van ‘De Verraders’.
  [naar artikel]
 42. Onderzoekers ontdekken massagraf in oosten van Kroatië (09/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onderzoekers hebben een massagraf bij Vukovar, in het oosten van Kroatië, ontdekt. Er zijn intussen stoffelijke resten van zeker elf lichamen gevonden. Het gaat om overblijfselen van slachtoffers uit de tijd van de Kroatische onafhankelijkheidsoorlog 1991-1995. Archeologen die de regio momenteel doorzoeken, zijn ervan overtuigd dat er nog meer stoffelijke resten in de buurt gevonden zullen worden.
  [naar artikel]
 43. Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer in Sakkara (14/04/2019 - Metro)
  Egyptische archeologen hebben in de necropolis Sakkara ten zuiden van Caïro een goed bewaarde grafkamer ontdekt die 4.500 jaar oud is. Dat meldt het Egyptische ministerie van Oudheden. Het gaat om de laatste rustplaats van een hoogwaardigheidsbekleder die de naam Chui droeg. Opmerkelijk is dat de rijkelijk versierde voorkamer goed bewaard is gebleven, en dat terwijl de kalkstenen sarcofaag in het verleden volledig is verwoest door grafrovers. De necropolis van Sakkara nabij Cairo is een van de belangrijkste begraafplaatsen van het Oude Egypte. In het midden ervan ligt de piramide van farao Djoser (circa 2720-2700 voor Christus). bron: Belga Het bericht Archeologen ontdekken 4.500 jaar oude grafkamer in Sakkara verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 44. Archeologen ontdekken tientallen oude steden in Amazonewoud (28/03/2018 - Gazet van Antwerpen)
  Het Braziliaanse regenwoud een wildernis waarin geen mens kan overleven? Zeker niet. Britse archeologen ontdekten oude nederzettingen waarin honderden jaren geleden al honderdduizenden mensen verbleven.
  [naar artikel]
 45. Archeologen ontdekken tientallen oude steden in Amazonewoud (28/03/2018 - Het Belang van Limburg)
  Het Braziliaanse regenwoud een wildernis waarin geen mens kan overleven? Zeker niet. Britse archeologen ontdekten oude nederzettingen waarin honderden jaren geleden al honderdduizenden mensen verbleven.
  [naar artikel]
 46. Archeologen ontdekken 3.500 jaar oud graf en mummies in Luxor (09/09/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben nabij de Egyptische stad Luxor een graf van een goudsmid en mummies blootgelegd. De archeologische vondsten dateren van de
  [naar artikel]
 47. Archeologen ontdekken 'klein Pompeï' in Frankrijk (03/08/2017 - De Morgen)
  Italië heeft Pompeï, Frankrijk heeft nu Vienne. Archeologen hebben aan de rand van de zuidoostelijke stad een Romeinse wijk van tweeduizend jaar oud ontdekt.
  [naar artikel]
 48. Archeologen ontdekken 'klein Pompeï' in Frankrijk (13/04/2019 - De Morgen)
  Italië heeft Pompeï, Frankrijk heeft nu Vienne. Archeologen hebben aan de rand van de zuidoostelijke stad een Romeinse wijk van tweeduizend jaar oud ontdekt.
  [naar artikel]
 49. Archeologen ontdekken dorp uit tijd vóór farao's in Egypte (02/09/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen hebben een van de oudste dorpen in de Egyptische Nijldelta uitgegraven. Het dorp dateert uit de tijd voor de farao's, aldus het...
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy