De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

VS beloven voor 368 miljoen extra humanitaire hulp aan Oekraïne

Het Laatste Nieuws

09/07/2022 - 22:09

De Verenigde Staten beloven nog eens 368 miljoen dollar (361 miljoen euro) aan humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken vandaag gemeld.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. VN: 16 miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp (30/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowat zestien miljoen Oekraïners hebben nood aan humanitaire hulp. Daarnaast zijn er in Oekraïne zelf ook meer dan zes miljoen intern ontheemden. Dat heeft Osnat Lubrani, de coördinatrice van de Verenigde Naties voor humanitaire hulp voor Oekraïne, donderdag meegedeeld op een persconferentie.
  [naar artikel]
 2. België maakt 2 miljoen extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “Situatie met de dag schrijnender” (08/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  België maakt 2 miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) dinsdag aangekondigd tijdens een bezoek aan de Pools-Oekraïense grens. Het totaalbedrag komt zo op 5 miljoen euro.
  [naar artikel]
 3. Kitir trekt hulp aan Oekraïne op tot 5 miljoen euro: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt twee miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Eerder was er al een extra steun van drie miljoen euro aangekondigd. “De situatie wordt met de dag schrijnender. Daarom trek ik onze directe hulp aan de mensen in Oekraïne op tot vijf miljoen euro”, meldt Kitir, die vandaag de oorlogsvluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens bezoekt.
  [naar artikel]
 4. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd op Twitter. "We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek", klinkt het.
  [naar artikel]
 5. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat meldt de minister zondag in een persbericht. “Ik maak me grote zorgen over de situatie in Oekraïne”, zegt Kitir. “Elke dag zien we de situatie slechter worden. Meer dan honderdduizend mensen zijn al op de vlucht geslagen en nog meer zullen volgen. De schade is enorm. We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek.”
  [naar artikel]
 6. België maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “We laten hen niet in de steek” (27/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd. “We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek”, klinkt het.
  [naar artikel]
 7. Drie miljoen extra Belgische humanitaire steun voor Oekraïne (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meryame Kitir, onze minister van Ontwikkelingssamenwerking, komt over de brug met drie miljoen euro voor humanitaire hulp aan Oekraïne. De steun is bedoeld om de dringende noden op te vangen en gaat via het Rode Kruis rechtstreeks naar de getroffen bevolking, zo benadrukt Kitir.
  [naar artikel]
 8. Minister Kitir maakt 3 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne: “We laten hen niet in de steek” (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft 3 miljoen euro vrijgemaakt voor extra humanitaire hulp aan Oekraïne. Dat heeft de minister aangekondigd. “We laten de mensen in Oekraïne niet in de steek”, klinkt het.
  [naar artikel]
 9. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 10. EU reserveert 500 miljoen euro voor humanitaire hulp Oekraïne (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie trekt 500 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan Oekraïne. Het geld is bedoeld om de nood van burgers te verzachten en vluchtelingen te verzorgen, zei voorzitter Ursula von der Leyen tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 11. Premier De Croo is aan Oekraïense grens om humanitaire werkers hart onder de riem te steken (12/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo staat vandaag aan de grens van Oekraïne om de humanitaire werkers te bedanken. Daarbovenop heeft hij een steunpakket aan middelen en geld mee om de Oekraïense vluchtelingen aan de grens met Polen op te vangen, en humanitaire hulp tot in Oekraïne zelf te krijgen.
  [naar artikel]
 12. Amerikanen beloven Oekraïne 60 miljoen dollar extra militaire steun (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski extra steun toegezegd in het conflict van Oekraïne tegen Rusland. De Amerikanen trekken opnieuw miljoenen uit.
  [naar artikel]
 13. Rode Kruis-Vlaanderen maakt 250.000 euro vrij voor humanitaire hulp in Oekraïne (27/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Rode Kruis-Vlaanderen heeft een rekening geopend voor wie geld wil storten voor hulp aan Oekraïne. De organisatie maakt ook 250.000 euro vrij uit het noodhulpfonds om in te zetten voor humanitaire hulp. De dienst ‘Restoring Family Links’ wordt ingezet voor familieleden in Oekraïne.
  [naar artikel]
 14. Live - VS sturen meer munitie en antitankwapens naar Oekraïne • Saoedi-Arabië biedt Oekraïne 400 miljoen dollar humanitaire hulp (15/10/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 15. VS geven 200 miljoen dollar extra hulp aan Oekraïne (19/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten geven Oekraïne 200 miljoen dollar (zowat 176 miljoen euro) aan bijkomende hulp. De aankondiging gebeurt op het ogenblik dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een bezoek brengt aan Kiev.
  [naar artikel]
 16. Minister Kitir trekt humanitaire hulp aan Oekraïne op: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we redden” (08/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) trekt de directe humanitaire hulp aan Oekraïne op tot vijf miljoen euro. Dat kondigt ze aan in Medyka, op de Pools-Oekraïense grens. “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden.”
  [naar artikel]
 17. De Croo trekt 5,5 miljoen extra uit voor humanitaire hulp aan Jemen (24/10/2018 - Knack)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo trekt 5,5 miljoen euro extra humanitaire hulp uit voor Jemen. De Open Vld-vicepremier reageert daarmee op de oproep van VN-noodhulpcoördinator Mark Lowcock dinsdag in de VN-Veiligheidsraad in New York. Hij noemde de situatie in Jemen 'de zwaarste humanitaire crisis ter wereld'.
  [naar artikel]
 18. Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
  [naar artikel]
 19. Verenigde Staten beloven 1 miljard dollar extra militaire steun aan Oekraïne (15/06/2022 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten gaan voor nog eens 1 miljard dollar militaire hulp naar Oekraïne sturen. De Amerikaanse president Biden heeft de wapensteun toegezegd in een telefoongesprek met zijn Oekraïense collega Zelenski.
  [naar artikel]
 20. Unicef: 5 miljoen Oekraïense kinderen hebben humanitaire hulp nodig, zeker 262 kinderen al omgekomen bij het conflict (01/06/2022 - VRT NWS)
  Door de oorlog in Oekraïne hebben ruim 5 miljoen kinderen humanitaire hulp nodig. Dat meldt Unicef, de organisatie van de Verenigde Naties die werkt aan kinderwelzijn. Er zijn ook al zeker 262 kinderen om het leven gekomen bij het conflict. 415 andere kinderen raakten gewond. "De cijfers zijn zo goed als zeker een onderschatting horen we van onze hulpverleners ter plaatse", zegt Philippe Henon van Unicef aan VRT NWS.
  [naar artikel]
 21. Syrië: De Croo maakt 14 miljoen euro vrij voor humanitaire hulp, VN willen humanitaire corridor (27/02/2020 - De Morgen)
  Door Turkije gesteunde rebellen hebben de strategisch belangrijke stad Saraqeb heroverd op het Syrische leger, zo maakten ze zelf bekend. Ondertussen belooft België, deze maand voorzitter van de VN-Veiligheidsraad 14 miljoen euro extra voor humanitaire hulp.
  [naar artikel]
 22. Live - België wil extra antitank- en luchtafweer leveren aan Oekraïne • Ook 11 andere landen beloven hulp (19/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Felle kritiek nu blijkt dat humanitaire corridors Oekraïners naar Rusland leiden (07/03/2022 - Het Belang van Limburg)
  Sinds 10 uur lokale tijd (8 uur bij ons) zwijgen de wapens in Oekraïne even om opnieuw mensen te evacueren en hulp aan te reiken via humanitaire corridors. Het Russische leger heeft ingestemd met dat staakt-het-vuren in Kiev, Marioepol, Charkov en Soemy, maar er is felle kritiek op vanuit Frankrijk en Oekraïne zelf.
  [naar artikel]
 24. Mooi gebaar van Jan Vertonghen: Rode Duivel zamelt producten in voor humanitaire hulp aan Oekraïne (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mooi initiatief van Benfica. Vijf spelers, onder wie Jan Vertonghen, hielpen producten in te zamelen voor humanitaire hulp aan Oekraïne. “Als we kunnen helpen, moeten we dat doen”, aldus de Rode Duivel.
  [naar artikel]
 25. Vlaamse regering stuurt humanitaire hulp naar Polen (26/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Vlaamse regering zal humanitaire hulp sturen naar Polen om te helpen bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Dat werd vernomen bij Vlaams minister-president Jan Jambon. Er wordt ook bekeken welk “nuttig materiaal” Vlaamse bedrijven zouden kunnen leveren aan Oekraïne zelf.
  [naar artikel]
 26. Nog eens voor 450 miljoen dollar militaire hulp uit Verenigde Staten voor Oekraïne (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kiev mag nog eens voor 450 miljoen militaire hulp uit Washington verwachten. Dat heeft Witte Huis-woordvoerder John Kirby donderdag aangekondigd. Dat brengt het totaalbedrag aan Amerikaanse militaire hulp sinds de Russische inval in Oekraïne op "ongeveer 6,1 miljard". Deze nieuwe schijf omvat onder meer een extra levering van raketlanceerders.
  [naar artikel]
 27. Gamebundel haalt op één dag tijd ruim 2 miljoen euro op voor Oekraïne (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Gamewebwinkel Itch.io lanceerde dinsdagnacht een bundel met daarin bijna 1000 games, boeken en digitale bordspellen. Alle opbrengsten worden geschonken aan humanitaire organisaties die hulp bieden aan slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Ondertussen staat de teller al op omgerekend 2 miljoen euro.
  [naar artikel]
 28. Felle kritiek nu blijkt dat humanitaire corridors Oekraïners naar Rusland leiden: “Compleet immoreel” (07/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Sinds 10 uur lokale tijd (8 uur bij ons) zwijgen de wapens in Oekraïne even om opnieuw mensen te evacueren en hulp aan te reiken via humanitaire corridors. Het Russische leger heeft ingestemd met dat staakt-het-vuren in Kiev, Marioepol, Charkov en Soemy, maar er is felle kritiek op vanuit Frankrijk en Oekraïne zelf.
  [naar artikel]
 29. Witte Huis geeft groen licht voor 600 miljoen dollar extra militaire hulp aan Oekraïne (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Witte Huis heeft een nieuw pakket van zo'n 600 miljoen dollar aan militaire hulp voor Oekraïne goedgekeurd, meldt het donderdag in een persbericht. De hulp bestaat uit uitrusting en diensten, maar ook opleiding, aldus het Witte Huis, dat niet meer details gaf, ook niet over de geleverde wapens.
  [naar artikel]
 30. AB InBev brengt Oekraïens bier op de Belgische markt (03/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Brouwer AB InBev gaat Chernigivske - een populair biermerk in Oekraïne - in ons land op de markt brengen. De winst is bestemd voor humanitaire hulp in Oekraïne.
  [naar artikel]
 31. Premier De Croo bevestigt 92 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket voor Oekraïne tot nu toe” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo aan tijdens een persconferentie. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 32. Speciale EU-top in Versailles: versnelde hulp voor Oekraïne, maar geen snel lidmaatschap (11/03/2022 - De Morgen)
  Oekraïne kan rekenen op aanhoudende politieke, financiële, materiële en humanitaire hulp van de EU maar krijgt geen concreet uitzicht op EU-lidmaatschap. De Europese regeringsleiders leken gisteravond niet verder te willen gaan dan de uitspraak ‘Oekraïne behoort tot onze Europese familie’.
  [naar artikel]
 33. President Zelenski komt aan in Japan voor de G7, extra hulp voor Oekraïne verwacht (20/05/2023 - VRT NWS)
  De Oekraïense president Volodimir Zelenski is vanmorgen aangekomen in Hiroshima, Japan, om er deel te nemen aan de G7. Daar zal hij verschillende gesprekken hebben met "partners en vrienden van Oekraïne". Naar alle verwachting zal er nieuwe hulp voor Oekraïne worden aangekondigd.
  [naar artikel]
 34. Verenigde Staten levert nieuwste generatie killerdrones aan Oekraïne (17/03/2022 - Express)
  De Amerikaanse president Joe Biden bevestigde dat zijn land 800 miljoen dollar zou vrijmaken voor humanitaire steun aan Oekraïne. Dat kwam er nadat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky het Amerikaans Congres toesprak. Belangrijker is echter de toewijzing van extra wapens, waaronder de Switchblade-drones. Vanuit het Witte Huis gaf de Amerikaanse president een overzicht van het […]
  [naar artikel]
 35. Drie miljoen Myanmarezen hebben humanitaire hulp nodig (28/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Myanmar kampt met een ernstige humanitaire crisis door de militaire staatsgreep en de coronapandemie. Drie miljoen mensen in het Zuidoost-Aziatische land hebben nu al humanitaire hulp nodig, zo meldt het VN-Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken (OCHA).
  [naar artikel]
 36. Unicef: 100 dagen oorlog in Oekraïne, 5,2 miljoen kinderen in nood (01/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het is bijna 100 dagen geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel en een oorlog startte. In die tijd zijn meer dan 5 miljoen kinderen ook slachtoffers geworden van de oorlog en hebben ze dringend nood aan humanitaire hulp, zo schrijft Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.
  [naar artikel]
 37. Biden wil niet weten van Republikeinse suggestie om steun aan Oekraïne te beperken (21/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden, een Democraat, bekritiseerde donderdag de Republikeinen omwille van hun suggestie dat de Amerikaanse financiering voor Oekraïne na de tussentijdse verkiezingen van 8 november zou kunnen worden beperkt. Sinds het begin van de Russische invasie in februari hebben de VS 17,6 miljard dollar aan militaire hulp toegewezen aan Oekraïne. Daar bovenop heeft het land vele miljarden aan humanitaire hulp van de VS ontvangen.
  [naar artikel]
 38. Oekraïense buitenlandminister zegt dat "gezamenlijke overwinning" nadert (12/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Koeleba zegt dat het Westen onderweg is naar een “gezamenlijke overwinning” op Rusland. Hij roemt de militaire hulp die het Westen Oekraïne biedt als een belangrijke voorwaarde voor de herovering van de stad Cherson. De VS beloven ook Oekraïne te zullen blijven steunen.
  [naar artikel]
 39. Al 24,8 miljoen euro ingezameld voor Oekraïne 12-12 (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer drie weken nadat Oekraïne 12-12 werd gelanceerd, heeft het samenwerkingsverband van verschillende hulporganisaties maar liefst 24.829.113 euro ingezameld. Het ingezamelde geld wordt aangewend om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne.
  [naar artikel]
 40. België plant 12 miljoen extra militaire steun voor Oekraïne (16/09/2022 - De Tijd)
  10:54 Ons land wil een nieuwe lading militaire hulp leveren aan Oekraïne, dat volop bezig is met een tegenoffensief. Het gaat om zware machinegeweren en munitie, vooral van FN-makelij.
  [naar artikel]
 41. NAVO keurt troepenversterking in Oost-Europa goed en belooft nog meer militaire hulp aan Oekraïne (24/03/2022 - VRT NWS)
  De NAVO verdubbelt het aantal gevechtstroepen in Oost-Europa als antwoord op de Russische invasie in Oekraïne. Dat hebben de 30 regeringsleiders en staatshoofden van het westerse militaire bondgenootschap beslist op een speciale top in Brussel. Ze beloven ook meer militaire steun aan Oekraïne. Later vandaag vindt nog een Europese top plaats, waarop ook de Amerikaanse president Biden even aanwezig zal zijn. Daar zal het onder meer over mogelijke extra sancties gaan.
  [naar artikel]
 42. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Burgemeester: “Brand in Zaporizja, grootste kerncentrale van Europa” - VN verwachten tot 10 miljoen vluchtelingen uit Oekraïne (04/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties verwachten tot tien miljoen bijkomende vluchtelingen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Vier miljoen mensen zouden in de buurlanden terechtkomen. Dat zegt VN-woordvoerder Stephane Dujarric, die beklemtoont dat het om een schatting gaat. Er komen in Oekraïne humanitaire corridors om de evacuaties vlotter te laten verlopen en om de bevolking van levensmiddelen en medicatie te voorzien. Volg alle laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
  [naar artikel]
 43. VN vragen 5,2 miljard euro om humanitaire noden Oekraïense bevolking te dekken: “Hun lijden is verre van voorbij” (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties hebben woensdag 5,6 miljard dollar (5,2 miljard euro) gevraagd om de humanitaire noden van 11,1 miljoen Oekraïners in eigen land en nog eens 4,2 miljoen Oekraïense vluchtelingen in Europa te dekken. "Het lijden van het Oekraïense volk is verre van voorbij, de Oekraïners hebben nog steeds nood aan internationale steun", onderstreepte Martin Griffiths, noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties, woensdag in een mededeling.
  [naar artikel]
 44. Opvallende eensgezindheid in Amerikaanse Congres: Huis zet licht op groen voor 40 miljard dollar extra hulp aan Oekraïne (11/05/2022 - VRT NWS)
  In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden een hulppakket van 40 miljard dollar (omgerekend zo’n 38 miljard euro) voor Oekraïne goedgekeurd. Een ruime meerderheid van zowel Democratische als Republikeinse parlementsleden schaarde zich achter het voorstel. Het geld is onder andere bedoeld om het Oekraïense leger extra te bewapenen, maar ook voor hulp aan vluchtelingen en om dreigende graantekorten op te vangen.
  [naar artikel]
 45. Frankrijk en Verenigde Staten maken opnieuw hulpgoederen vrij voor Oekraïne (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Frankrijk als de Verenigde Staten hebben opnieuw hulpmiddelen vrijgemaakt voor Oekraïne. Vanuit Marseille is een vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Het is het grootste humanitaire transport van Frankrijk sinds het Russische leger buurland Oekraïne eind februari binnenviel. De Verenigde Staten kondigden nog eens 1,1 miljard dollar militaire hulp aan Oekraïne aan, in de vorm van wapenbestellingen bij de Amerikaanse defensie-industrie.
  [naar artikel]
 46. Liveblog - Rusland stelt nieuwe humanitaire corridors voor, Oekraïne: "Russische topgeneraal gedood" (08/03/2022 - VRT NWS)
  Het Russische leger heeft een nieuw tijdelijk staakt-het-vuren aangekondigd in combinatie met humanitaire corridors om burgers te evacueren. Dat bestand zou ingaan om 8 uur. Oekraïne zou intussen een Russische hoge militair hebben gedood. En de Verenigde Naties melden dat 1,73 miljoen Oekraïners het land ontvlucht zijn. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in deze liveblog.
  [naar artikel]
 47. Pink Floyd brengt voor het eerst sinds 1994 nieuw nummer uit, ten voordele van Oekraïne  (07/04/2022 - VRT NWS)
  De muziek is van Pink Floyd; de stem van de Oekraïner Andriy Khlyvnyuk. De opbrengst van het nummer "Hey hey rise up" gaat naar humanitaire hulp voor de Oekraïense bevolking. Pink Floyd-boegbeeld David Gilmour is persoonlijk betrokken: zijn schoondochter is een Oekraïense.
  [naar artikel]
 48. België levert 8 miljoen euro steun aan Oekraïne (25/08/2022 - Express)
  De ministerraad van de federale regering heeft beslist acht miljoen euro bij te dragen aan het NAVO-fonds voor Oekraïne. Concreet zal dat geld worden ingezet voor de aankoop van EHBO-materiaal, winterkledij, nachtkijkers en medicijnen voor de Oekraïense soldaten. In het verleden leverde België al 9 miljoen euro aan humanitaire steun rechtstreeks aan het land in […]
  [naar artikel]
 49. België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne (12/05/2023 - De Tijd)
  17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy