Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Live - Dodental raketaanvallen in Tsjasiv Jar en Charkiv loopt op • Oekraïne wil zuiden heroveren met ‘miljoenenleger’

11/07/2022 - 17:05
"Geen omschrijving gevonden."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Live - Poetin versoepelt procedure Russisch paspoort voor Oekraïners • Dodental raketaanvallen in Tsjasiv Jar loopt op tot 30 (11/07/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


2. Oekraïne wil “miljoenenleger” verzamelen om zuiden te heroveren, zegt minister van Defensie (11/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Oekraïne is van plan een leger van “miljoenen manschappen” met NAVO-wapens samen te stellen om het zuiden van het land te heroveren op de Russische bezetters, aldus minister van Defensie Oleksii Reznikov. De herovering van de gebieden rond de Zwarte Zee is volgens Reznikov van vitaal belang voor de economie van het land. [naar artikel]


3. Live - Oekraïne noemt Rusland ‘terroristische staat’ • Aantal doden en gewonden na Russische raketaanvallen loopt op (11/10/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


4. Nieuwe raketaanvallen op Charkiv, Odesa en het westen van Oekraïne, explosies in Kiev (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag raketaanvallen uitgevoerd op een flink aantal steden in Oekraïne, waaronder Kiev, Charkiv en Odesa. Daarbij zijn ook woonwijken geraakt, maar vooralsnog zijn er geen dodelijke slachtoffers gemeld. Ook in het westen van het land vonden raketaanvallen plaats. [naar artikel]


5. Live - Rusland lanceert groot aantal raketaanvallen op Oekraïense steden • Doelen geraakt in Kiev, Charkiv en Odessa (09/03/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


6. Oekraïense troepen in Charkiv vrezen dat “vijand opnieuw iets van plan is”: Russische raketaanvallen in noordoosten nemen weer toe (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Charkiv, een stad in het noordoosten van Oekraïne, vreest dat de “vijand opnieuw iets van plan is”. Dat vertelt Konstantin, een commandant van één van de bataljons, aan ‘The Guardian’. “De Russen starten meestal met raketaanvallen, dan volgt de zware artillerie. Vervolgens dringen ze binnen met tanks en troepen. De raketaanvallen zijn alvast begonnen.” [naar artikel]


7. Live - Nog altijd 200.000 Oekraïners zonder stroom in Charkiv • ‘Amerikaans hulppakket voor Oekraïne na Pasen op agenda’ (25/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


8. LIVE. VK traint Oekraïense soldaten om Krim te heroveren ‘voor Kerstmis’ met ‘aanvallen vanaf zee, land en vanuit lucht’ (31/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

In het Verenigd Koninkrijk trainen Oekraïense strijdkrachten om het schiereiland de Krim te heroveren. Britse troepen zouden een Oekraïense elitecommando opleiden om de Russische troepen lam te leggen en de Krim te heroveren voor Kerstmis. En Oekraïne gaat deze week in overleg met de Verenigde Staten over het afgeven van veiligheidsgaranties aan Kiev.Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog. [naar artikel]


9. Live - Explosies in Kiev, 200.000 Oekraïners zonder stroom in Charkiv • ‘Amerikaans hulppakket voor Oekraïne na Pasen op agenda’ (25/03/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


10. Live - Oekraïense gasproductie beschadigd door raketaanvallen • ‘Hevige grondgevechten in oosten van Oekraïne’ (17/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


11. Oekraïense troepen in Charkiv vrezen dat “vijand opnieuw iets van plan is”: Russische raketaanvallen in noordoosten van Oekraïne nemen weer toe (28/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Charkiv, een stad in het noordoosten van Oekraïne, vreest dat de “vijand opnieuw iets van plan is”. Dat vertelt Konstantin, een commandant van een van de bataljons, aan The Guardian. “De Russen starten meestal met raketaanvallen, dan volgt de zware artillerie. Vervolgens dringen ze binnen met tanks en troepen. De raketaanvallen zijn alvast begonnen.” [naar artikel]


12. Nieuwe raketaanvallen op Charkiv en Odesa en het westen van Oekraïne, “explosies” in Kiev (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag raketaanvallen uitgevoerd op onder meer Odesa en Charkiv. Daarbij zijn ook woonwijken geraakt, maar vooralsnog zijn er geen slachtoffers gemeld. Dat hebben de lokale overheden meegedeeld. Ook in het westen van het land vonden raketaanvallen plaats en ook in Kiev zou een luide explosie gehoord zijn, meldt ‘The Kyiv Independent’. [naar artikel]


13. Rusland schiet raketten af op verschillende steden in Oekraïne: explosies gemeld in Kiev, Charkiv en zelfs westelijke Lviv (29/12/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft vanmorgen een reeks raketaanvallen uitgevoerd op steden in heel Oekraïne. In de hoofdstad Kiev, maar ook in Charkiv in het noordoosten, Odesa in het zuiden en zelfs in Lviv in het westen zijn explosies gemeld. In heel Oekraïne is er luchtalarm. [naar artikel]


14. Live - Oekraïense troepen heroveren Kreminna • Oekraïense raket in Wit-Rusland beland: ‘Geen reden tot zorg’ (29/12/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


15. Live - Oekraïne verijdelt binnendringen ‘Russische sabotagegroep’ • Gewonde na droneaanvallen op Charkiv (01/08/2023 - De Morgen)

[naar artikel]


16. Strategisch stadje Tsjasiv Jar dreigt in handen te vallen van Rusland: "Tekenend voor hoe slecht Oekraïne er nu voor staat" (18/04/2024 - VRT NWS)

Aan het front in Oekraïne zijn de ogen gericht op Tsjasiv Jar. Het strategisch gelegen stadje dreigt in handen te vallen van het Russische leger. Tsjasiv Jar wordt gezien als de poort naar de laatste steden in de Donbas die nog onder Oekraïense controle staan. [naar artikel]


17. Live - ‘Rusland wil volledige controle over oosten en zuiden van Oekraïne’ • Oekraïens vrachtvliegtuig neergestort (22/04/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


18. Live - Na droneaanval voert Rusland ook raketaanval uit op Kiev en Charkiv • Dodental loopt op tot vier (02/01/2024 - De Morgen)

[naar artikel]


19. Nieuwe raketaanvallen in Oekraïense regio's Charkiv en Odesa (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag raketaanvallen uitgevoerd op onder meer Odesa en Charkiv. Daarbij zijn ook woonwijken geraakt, vooralsnog zijn er geen slachtoffers gemeld. Dat hebben de lokale overheden meegedeeld. [naar artikel]


20. Charkiv bouwt eerste ondergrondse school in Oekraïne om leerlingen te beschermen tegen bombardementen (03/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

Charkiv, de tweede grootste stad van Oekraïne, gaat een volledig ondergrondse school bouwen. “Zo’n schuilplaats zal duizenden kinderen toelaten om fysiek onderwijs te krijgen, zelfs tijdens de dreiging van raketaanvallen”, schrijft burgemeester Ihor Terechov op Telegram. [naar artikel]


21. Live - Massale golf van ‘ongeveer honderd raketaanvallen’ op Kiev en andere steden • Energiesituatie in heel Oekraïne ‘kritiek’ (15/11/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


22. Live - Raketaanvallen op Odessa • Oekraïens leger: ‘Opnieuw Russisch vaartuig tot zinken gebracht’ (07/05/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


23. Oekraïne deelt foto van ‘rakettenkerkhof’ in Charkiv: “Hebben onze stad de laatste negen maanden verwoest” (04/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Charkiv, een stad en regio in het noordoosten van Oekraïne, is een van de plaatsen die het de laatste maanden zwaar te verduren heeft wegens de aanhoudende Russische raketaanvallen. Om dat duidelijk te maken, heeft het Oekraïense ministerie van Defensie vanmorgen een opvallende foto gedeeld. Op het beeld is een berg van honderden Russische projectielen te zien. “Een kerkhof van raketten”, klinkt het. [naar artikel]


24. Live - Oekraïne: ‘Meer dan 20 dorpen bevrijd in Charkiv’ • Blinken presenteert steunpakket van 2,7 miljard tijdens verrassingsbezoek (08/09/2022 - De Morgen)

[naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!