De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

DEEL 1. Hij was piepjong en stierf ineengedoken in een put: “Soldaat S2RM verdient een naam en een graf”

Het Belang van Limburg

18/07/2022 - 02:26

“7-jarige vindt granaat, Duitse helm en schedel in de tuin”, titelt Het Belang van Limburg op maandag 16 september 2019. De toevallige ontdekking is het startpunt van een fascinerend onderzoek dat archeologen drie jaar in de ban zal houden. Dit is aflevering één van ‘Wie was soldaat S2RM?’.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. DEEL 5. Niet meer dan ‘Ein Deutscher Soldat’ of krijgt S2RM toch nog een naam op zijn graf? (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zo’n 40.000 Duitse soldaten liggen begraven op de militaire begraafplaats aan de Dodenveldstraat in Lommel. Ook voor soldaat S2RM wordt het zijn laatste rustplaats. Wordt hij begraven als ‘Ein Deutscher Soldat’ of krijgt zijn graf alsnog een naam? Dit is de laatste aflevering van ‘Wie was soldaat S2RM?’.
  [naar artikel]
 2. DEEL 4. De laatste uren van soldaat S2RM: “Hij sneuvelde met geladen pistool in de hand” (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Bijna drie jaar lang deden archeologen onderzoek naar soldaat S2RM, die werd opgegraven in een tuin in Helchteren. Zo kregen ze een nauwkeurig beeld van zijn laatste uren. Dit is aflevering 4 van ‘Wie was soldaat S2RM?’.
  [naar artikel]
 3. DEEL 2. Zij bestudeerde de botten van soldaat S2RM: “1,73 meter, goed gebit, maar een roker” (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat kan een man die al meer dan 75 jaar onder de grond ligt nog vertellen? Fysisch antropologe April Pijpelink neemt het skelet van de Duitse WOII-soldaat die per toeval gevonden werd in een tuin in Helchteren onder de loep. Dit is aflevering 2 van ‘Wie was soldaat S2RM?’.
  [naar artikel]
 4. DEEL 3. Waarom een zilverdraadje verraadt dat soldaat S2RM meer was dan een doorsnee soldaat (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Gekraste letters in een gamel, een onooglijk stukje metaaldraad of een knoop: archeologen Peter Van den Hove en Geert Vynckier laten niets aan het toeval over op zoek naar de identiteit van de Duitse soldaat die gevonden werd in een tuin in Helchteren. Dit is aflevering 3 van ‘Wie was soldaat S2RM?’.
  [naar artikel]
 5. EXCLUSIEF IN DE APP: Wie was soldaat S2RM? (18/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een granaat, een Duitse helm en een schedel, toevallig blootgelegd in een tuin in Helchteren. Het is de aanleiding voor een zoektocht die archeologen drie jaar in de ban zal houden. In vijf afleveringen graven we naar een antwoord op de vraag ‘Wie was soldaat S2RM?’.
  [naar artikel]
 6. 105 jaar na zijn dood vindt amateurhistoricus vergeten graf terug van in Canada gestorven Wevelgemse soldaat: “Een opeenstapeling van foutieve spellingen van de familienaam" (20/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan een grasperkje was het niet, de plaats in Vancouver waar Arthur Vanhoute uit Wevelgem ligt begraven. Die man emigreerde in 1910 naar Canada, vervoegde er het leger, maar stierf aan kanker. Hij kreeg een laatste rustplaats, die echter door iedereen werd vergeten. Dankzij amateurhistoricus Bart Seynaeve krijgt de soldaat 105 jaar na data wat hij verdient: “Een waardig graf, maar vooral voor eeuwig herdacht worden.”
  [naar artikel]
 7. Nieuw-Zeelandse soldaat zonder naam na 103 jaar geïdentificeerd in de Westhoek: "Dit is echt uniek" (09/04/2021 - VRT NWS)
  In de Westhoek hebben ze voor het eerst een naam kunnen plakken op het graf van een Nieuw-Zeelandse soldaat. Vrijwillig onderzoek van Freddy Declerck wees uit dat het graf toebehoort aan kapitein Ernest Parry."Dit is echt speciaal en heel belangrijk voor de familie", zegt Declerck uit Langemark-Poelkapelle.
  [naar artikel]
 8. Lommels graf krijgt na 74 jaar een naam dankzij DNA-onderzoek (02/03/2019 - Het Belang van Limburg)
  Op het Poolse militaire kerkhof in Lommel heeft het graf van een onbekende soldaat die precies 74 jaar geleden sneuvelde een naam gekregen. Poolse wetenschappers die in 2017 het stoffelijk overschot onderzochten konden DNA-stalen linken aan familie en zo de identiteit achterhalen. Zaterdag werd tijdens aangrijpende plechtigheid het naamplaatje van luitenant Mikolaj Kirkilewicz onthuld. Dit in aanwezigheid van onder andere de in aanwezigheid de Poolse ambassadeur in Brussel.
  [naar artikel]
 9. 'Oké, hij heeft een naam. Maar wat voor een naam' (07/04/2019 - De Morgen)
  In Oudenaarde woedt de discussie over het graf van Jotie T'Hooft (1956-1977) weer volop. Wil de een dat het graf van de dichter beschermd wordt, dan vraagt het stadsbestuur zich vooral af wat het aan moet met het graf van de immer jonge junkie.
  [naar artikel]
 10. Meghan schenkt haar trouwboeket aan het graf van de onbekende soldaat, de rest van de bloemen gaan naar rusthuizen en goede doelen (22/05/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Hertogin van Sussex Meghan Markle (36) heeft, geheel in de traditie haar trouwboeket geschonken aan het graf van de onbekende soldaat. De rest van...
  [naar artikel]
 11. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel (11/11/2021 - Knack)
  Koning Filip is vandaag aanwezig op de 103de herdenking van Wapenstilstand bij de Congreskolom in Brussel. De militaire ceremonie aan het Graf van de Onbekende Soldaat brengt hulde aan de slachtoffers die vielen tijdens de twee wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 12. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel (11/11/2021 - Het Nieuwsblad)
  Koning Filip zal vandaag aanwezig zijn op de 103de herdenking van Wapenstilstand bij de Congreskolom in Brussel. De militaire ceremonie aan het Graf van de Onbekende Soldaat brengt hulde aan de slachtoffers die vielen tijdens de twee wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 13. "Zijn wij ook geen mensen?": CNN geeft telefoongesprek tussen Russische soldaat en zijn vriendin vrij (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft een telefoongesprek verkregen tussen een Russische soldaat en zijn vriendin. Daarin beschrijft de soldaat wat hij meemaakt aan het front. “Gemobiliseerd zijn is onzin”, vertelt hij. “Niemand mag naar huis totdat Poetin het bevel aankondigt.” De soldaat is bang voor elk geluid. “Bij elk geritsel gooi ik me op de grond om dekking te zoeken.”
  [naar artikel]
 14. Einde WOII herdacht aan graf van Onbekende Soldaat (08/05/2018 - VRT NWS)
  Aan het Graf van de Onbekende Soldaat in Brussel vond vanochtend de jaarlijkse plechtigheid plaats om het einde van WOII te herdenken. Exact 73 jaar geleden, op 8 mei 1945, kwam de Tweede Wereldoorlog ten einde. In aanwezigheid van ambassadeurs, ministers en oud-strijders werd dat herdacht. Er waren deze keer ook zo'n 160 leerlingen uit het secundair onderwijs bij. 
  [naar artikel]
 15. Opnieuw Britse soldaat (38), vader van twee, omgekomen bij gevechten in Oekraïne (10/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een 38-jarige Britse soldaat is om het leven gekomen bij gevechten in de Oekraïense stad Bachmoet, in de oostelijke regio Donetsk. De twee kinderen van soldaat Simon Lingard beschrijven hun vader als “een echte held die stierf terwijl hij deed waarvan hij hield”: het volk van Oekraïne beschermen. Lingard overleed maandag bij een raketaanval.
  [naar artikel]
 16. Vlinderbeeldjes verdwenen van Richards graf: “Onze zoon geeft tekens door vlinders” (08/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Pierre Casters en Mia Aendekerk hebben een oproep gelanceerd om de verdwenen beeldjes van het graf van hun zoon Richard terug te vinden. Richard stierf bijna twee jaar geleden nadat hij tien jaar in een vegetatieve toestand had doorgebracht.
  [naar artikel]
 17. Virtueel bezoek aan het kerkhof (15/02/2018 - Het Belang van Limburg)
  Soms vinden mensen troost - hoe ver ze ook van huis zijn, hoe moeilijk ze zich soms kunnen verplaatsen - wanneer ze een virtueel bezoek brengen aan het graf van hun geliefde. Via een eenvoudige zoekfunctie op de website www.grafzoeken.be kan je de locatie en een foto van het graf van alle overleden (vanaf 1990) in de gemeente vinden. Een deel van de voornaam of naam volstaat om het juiste graf te vinden.
  [naar artikel]
 18. Antwerpse gedenkstenen worden voorgesteld aan graf van de onbekende soldaat in Brussel (11/11/2016 - Gazet van Antwerpen)
  De 23 gedenkstenen voor slachtoffers van de Holocaust die de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) niet wil toestaan in zijn stad zullen vrijdag voorgesteld worden aan het graf van de onbekende soldaat in Brussel. Dat maakte de Brussels organisatie AMS (Association pour la Mémoire de la Shoah) donderdag bekend, ter gelegenheid van het einde van een tentoonstelling in de Gulden Vliesgallerij in Elsene.
  [naar artikel]
 19. Vlaams Belangster legt in dirndl bloemen neer aan graf van SS-soldaat: “Iedereen heeft het recht om te rouwen” (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een bericht op Instagram en Twitter van Carrera Neefs uit Wuustwezel zorgt voor de nodige beroering. Ze postte op 11 november een bericht dat ze bloemen was gaan neerleggen aan het graf van Willem Heubel, een SS-soldaat. Carrera Neefs wil zelf niet reageren. Vlaams Belang zegt zelf ‘verveeld' te zitten met de zaak.
  [naar artikel]
 20. Koning legt bij staatsbezoek krans neer bij graf van onbekende soldaat op Syntagmaplein (02/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag aangekomen in Griekenland voor een driedaags staatsbezoek. Het bezoek ging van start met een kranslegging bij het graf van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein in Athene, voor het Griekse parlement. Het vorstenpaar bracht er hulde aan zij die gestorven zijn voor het Griekse vaderland.
  [naar artikel]
 21. Commotie om foto op Instagram: Vlaams Belangster legt in dirndl bloemen neer aan graf van SS-soldaat (12/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Een bericht op Instagram en Twitter van Carrera Neefs uit Wuustwezel zorgt voor de nodige beroering. Ze postte op 11 november een bericht dat ze bloemen was gaan neerleggen aan het graf van Willem Heubel, een SS-soldaat. Carrera Neefs wil zelf niet reageren. Vlaams Belang zegt zelf ‘verveeld' te zitten met de zaak.
  [naar artikel]
 22. Russische soldaten vragen losgeld voor Oekraïense soldaat: “Deel van een doordacht en corrupt systeem” (26/04/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op Twitter circuleert een video waarin Russische soldaten een som losgeld vragen voor het leven van een Oekraïense soldaat. De video werd via zijn Facebookprofiel naar zijn moeder gestuurd met de boodschap dat ze een dag heeft om hen 5.000 euro te betalen. “Het maakt deel uit van een doordacht en corrupt systeem”, zegt Sergej Sumlenny, een Duitse expert Oost-Europese politiek die is opgegroeid in Rusland.
  [naar artikel]
 23. Russische soldaat doorbreekt omerta met oorlogsdagboek en fileert Russisch leger: “Ik weiger deel uit te maken van deze waanzin” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Pavel Filatyev (34) is zijn vaderland ontvlucht na het publiceren van een 141 pagina’s tellend document waarin hij zijn ervaringen aan de frontlinie beschrijft. De Russische soldaat doorbreekt hiermee dé omerta: “Wij, Russen, hebben niet het gevoel dat het goed is wat we doen. Waar hebben wij deze oorlog in godsnaam voor nodig?”
  [naar artikel]
 24. Graf van August Borms in Merksem opnieuw vernield, Filip Dewinter pleit voor beveiliging: “Niet alleen herstellen, maar plaats ook camera’s” (30/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In het begraafpark van Merksem hebben onbekenden het graf van oorlogscollaborateur August Borms opnieuw vernield. Het graf van de ter dood veroordeelde flamingant werd vorig jaar al aangevallen. “Op termijn moet er meer gebeuren dan alleen het herstellen van het graf”, aldus Antwerps gemeenteraadslid Filip Dewinter (Vlaams Belang).
  [naar artikel]
 25. Districtsburgemeester Merksem over collaborateur August Borms: “Hoe kan ik nu een oordeel vellen over iemand die ik niet ken?” (24/06/2022 - Gazet van Antwerpen)
  In Merksem blijft het vandalisme tegen het graf van collaborateur August Borms voor opschudding zorgen. Districtsraadslid Bavo De Mol (Open vld) vroeg donderdagavond tijdens de districtsraad verduidelijking over het standpunt van districtsburgemeester Luc Bungeneers (N-VA) omtrent het oorlogsverleden van Borms. Bungeneers had eerder gezegd dat men het graf moet respecteren “omdat het deel uitmaakt van de Vlaams-nationalistische geschiedenis.” Een antwoord bleef echter uit. “Veel mensen stemmen hier op Vlaams Belang, dus deze confrontatie ga ik niet aan”, reageert Bungeneers.
  [naar artikel]
 26. Koning prijst de anonimiteit van de onbekende soldaat (11/11/2018 - De Standaard)
  'Het is geruststellend te beseffen dat de grootsheid van de mens ook ligt in het onbekende, in de naamloosheid.' Die boodschap had koning Filip zondagochtend aan het graf van de onbekende soldaat, precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog
  [naar artikel]
 27. Koning prijst de anonimiteit van de onbekende soldaat (11/11/2018 - De Standaard)
  'Het is geruststellend te beseffen dat de grootsheid van de mens ook ligt in het onbekende, in de naamloosheid.' Die boodschap had koning Filip zondagochtend aan het graf van de onbekende soldaat, precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog
  [naar artikel]
 28. Russen vragen losgeld voor Oekraïense soldaat: “Deel van doordacht corrupt systeem” (26/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Eén dag heeft Olga Novikova om 5.000 euro losgeld te betalen voor haar zoon. Anders wordt hij door Russische soldaten geëxecuteerd. “Het maakt deel uit van een doordacht en corrupt systeem”, zegt een expert.
  [naar artikel]
 29. Piepjong KRC Genk wipt Juventus na strafschoppen: “Hadden erop getraind” (08/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De alom geprezen academie van KRC Genk beleefde opnieuw een hoogdag. Een piepjong U19-team, met drie spelers van 15 en eentje van 16 jaar, plaatste zich ten koste van een rijper Juventus via strafschoppen (0-0, 4-3) voor de achtste finales van de Youth League
  [naar artikel]
 30. Ronald Koeman ziet dat druk op Messi ‘ongekende proporties’ begint aan te nemen: “Als er iemand verdient het WK te winnen, dan is het Leo” (17/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  De wereldbeker moet zondag de kroon op het levenswerk van Lionel Messi worden. “Als er nu iemand is die het verdient om dit WK te winnen, dan is Leo het”, zegt Ronald Koeman. Leo is voor de oud-coach van Barcelona de naam waarmee hij hem alleen maar kent en die hij in de omgang met de sterspeler gebruikte toen ze samenwerkten in Camp Nou.
  [naar artikel]
 31. Broer van Jeroen Meus liet vrouw Klara (37) en twee zoontjes na: “Hij hield zich naar de buitenwereld heel sterk” (29/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Woensdagmiddag, picknick op het kerkhof. Eddie (6), Mon (4) en mama Klara (37), bij het graf van papa Wim. Wim Meus (44) - broer van - overleed op 31 december aan darmkanker. “Mijn papa stierf toen ik elf was. Ik weet dat het goedkomt. Met mij is het ook goed gekomen”, zegt Klara De Wilde.
  [naar artikel]
 32. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Graf van Onbekende Soldaat (11/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Op verschillende plaatsen in ons land wordt vrijdag Wapenstilstand herdacht. Koning Filip zal bij de Congreskolom in Brussel de militaire plechtigheid bijwonen ter ere van de Onbekende Soldaat en de slachtoffers van de wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 33. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan Graf van Onbekende Soldaat (11/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Op verschillende plaatsen in ons land wordt vrijdag Wapenstilstand herdacht. Koning Filip zal bij de Congreskolom in Brussel de militaire plechtigheid bijwonen ter ere van de Onbekende Soldaat en de slachtoffers van de wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 34. Broer Jeroen Meus overleed aan darmkanker: “Mon heeft Wim nog vastgepakt, gevoeld, kusjes gegeven” (29/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Woensdagmiddag, picknick op het kerkhof. Eddie (6), Mon (4) en mama Klara (37), bij het graf van papa Wim. Wim Meus (44) - broer van - overleed op 31 december aan darmkanker. “Mijn papa stierf toen ik elf was. Ik weet dat het goedkomt. Met mij is het ook goed gekomen”, zegt Klara De Wilde.
  [naar artikel]
 35. Oekraïense soldaat die raketaanval op kazerne in Mykolaiv overleefde: “Emotioneel erg zware klap” (19/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers sprak in de Oekraïense stad Mykolaiv, waar gisteren de militaire basis werd gebombardeerd door de Russische strijdkrachten, met een soldaat die de aanval heeft overleefd. In totaal zijn er al meer dan 80 lichamen teruggevonden onder het puin, en het dodentol zal naar verwachting nog oplopen. “Soms is de klap emotioneel te zwaar”, vertelt de soldaat.
  [naar artikel]
 36. Dief steelt piratenschip vol herinneringen van graf 3,5-jarige: “Dit rijt de wonde weer helemaal open” (30/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “In zowat alle culturen is grafschennis het laagste wat je kan doen. Ik begrijp dit niet.” Mechelaar Jimmy Ringoir kan er met zijn hoofd niet bij dat iemand zo laag kon vallen om het piratenschip te stelen van het graf van zijn zoontje. Het favoriete stuk speelgoed zat letterlijk en figuurlijk tjokvol herinneringen. “Breng hem terug”, vraagt hij de dader.
  [naar artikel]
 37. Frankie (56) komt om bij zwaar ongeval: "Hij stierf op zijn favoriete plek: op een motorfiets” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Frankie Braet (56) uit Eernegem stierf zaterdagavond toen hij met zijn motorfiets ten val kwam. De man leefde voor zijn moto en trike. “Hij sleutelde ganse dagen aan zijn motorfietsen”, zegt zijn zus. “Het is een schrale troost dat hij stierf terwijl hij was, waar hij het liefst was: op een motorfiets.”
  [naar artikel]
 38. Baanbrekende procedure: soldaat die op bermbom trapte krijgt penis- en scrotumtransplantatie (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik voel me weer compleet. Die ingreep is een van de beste beslissingen van mijn leven geweest.” Een Amerikaanse soldaat reageert bijzonder...
  [naar artikel]
 39. Je laten begraven in oud graf van andere overledene, met behoud van bestaande zerk: het kan in Izegem (26/10/2021 - VRT NWS)
  Stad Izegem zet het hergebruik van oude grafzerken waarvan de concessie is verlopen in de etalage. Peter Velghe (52) heeft ondertussen zo’n oud graf overgenomen, grafzerk en de onderliggende kelder inbegrepen. “Ik doe het voor mijn ouders die nu hun laatste rustplaats kennen, maar ook omdat ik het jammer vind dat het graf zou verdwijnen.”
  [naar artikel]
 40. Koning Filip herdenkt Wapenstilstand aan 100 jaar oud Graf van Onbekende Soldaat in Brussel (11/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Op verschillende plaatsen in ons land wordt vandaag Wapenstilstand herdacht. Koning Filip zal bij de Congreskolom in Brussel de militaire plechtigheid bijwonen ter ere van de Onbekende Soldaat en de slachtoffers van de wereldoorlogen.
  [naar artikel]
 41. Allerlaatste soldaat van Easy Company uit wereldberoemde ‘Band of Brothers’ overleden: “Mijn vrienden en ik hebben ons deel gedaan” (07/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat de laatst overgebleven officier vorig jaar overleed, is met Bradford Freeman (97) de allerlaatste soldaat van de Amerikaanse Easy Company gestorven. Het parachutistenregiment werd wereldberoemd door het boek en de gelijknamige serie ‘Band of Brothers’.
  [naar artikel]
 42. Vlaams Belang zet Carrera Neefs uit de partij na hulde aan SS-soldaat (29/11/2020 - De Standaard)
  Vlaams Belang zet het lidmaatschap van Carrera Neefs stop. Dat heeft voorzitter Tom Van Grieken meegedeeld in De Zondag. Neefs was eerder deze maand in opspraak geraakt nadat ze bloemen had neergelegd op het graf van SS-soldaat Willem Heubel in Nederland.
  [naar artikel]
 43. Russische soldaten getuigen over “dodelijkste aanval sinds mobilisatie”: “Zij die het overleefden, worden gek. Niemand wil terug” (08/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Ik zag hoe mannen voor mijn ogen uiteengereten werden, het grootste deel van onze eenheid is weg, vernietigd. Het was een hel”, getuigt de Russische soldaat Aleksei Agafonov, die op 1 november toekwam in Makijiva in het oosten van Oekraïne, in4 een interview met The Guardian. Hij spreekt zelfs van de dodelijkste aanval sinds het begin van de mobilisatie.
  [naar artikel]
 44. Staf mag vier weken niet tot bij graf vrouw en zoon omdat gemeente gras heeft gezaaid: “Dit is niet menselijk” (25/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Normaal bezoekt Staf De Beuckelaer (72) uit Westmalle dagelijks het graf van zijn vrouw Paula en zoon Sammy op de begraafplaats van Oostmalle. Maar nu de gemeente er grote herinrichtingswerken doet, mag hij al zeker vier weken niet tot bij het graf, omdat er gras op de gangpaden is ingezaaid. “Het is toch niet menselijk om een grafbezoek te verbieden? Kan dit zomaar?”
  [naar artikel]
 45. Het laatste cadeau voor haar zoon werd gestolen van zijn graf: “Het was met zoveel liefde gegeven” (16/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Elke minuut van de dag is een evenwichtsoefening. En dan gebeurt dít.” Op het graf van Tosh, die in februari uit het leven stapte, lag sinds dag één een mooie, dure, grafische computerkaart. Een cadeautje onder gamers, daar achtergelaten door een vriend. Tot iemand de kaart meenam en mama Anett de zerk van haar zoon iets leger terugvond. “Ik krijg dit niet in mijn hoofd. Dit doe je niet.”
  [naar artikel]
 46. Anna (85) aan het graf van echtgenoot Hubert (84): “Op het laatste heb ik hem gezegd: ‘Suske, laat het los nu’” (30/10/2021 - Het Laatste Nieuws)
  “Hubert moest Nat King Cole nog maar horen of hij kwam mij zoeken in huis om er samen met mij op te dansen. Wij twee, schuifelend over het tapijt. Dichter konden twee mensen elkaar niet vastpakken.” Aan het woord is Anna Moors, op een bankje aan het graf van haar man die ze elke dag van haar tweeënzestig mooie huwelijksjaren heeft gezegd dat ze hem graag zag. “En dat blijf ik hem hier zeggen, zolang ik leef.”
  [naar artikel]
 47. Dit is het kleurrijkste graf van Tongeren: “Wou het mooiste van onze tuin bij hem brengen” (08/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het kleurrijkste graf op het oudste kerkhof van Tongeren is dat van Jozef Geukens. Zijn vrouw Anne-Marie Scheepers (86) liet er foto’s van veldbloemen op aanbrengen. “Ik wou het mooiste van onze tuin bij hem brengen.”
  [naar artikel]
 48. Game over voor beruchte tennisvader (13/04/2019 - De Morgen)
  'Papa Meedogenloos' werd hij genoemd, omwille van de keiharde manier waarop hij het leven van zijn dochter, tennisster Steffi Graf, controleerde tot in het kleinste detail. De opvliegende Peter Graf stierf in het Duitse Mannheim aan de gevolgen van pancreaskanker, vredig naar verluidt. Hij werd 75 jaar oud.
  [naar artikel]
 49. Site opgegraven tussen café en Aldi omschreven als “Britse versie van graf Toetanchamon” (09/05/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Archeologen spreken van “het Britse antwoord op het graf van Toetanchamon”. Ze hebben het dan over een koningsgraf uit het Angelsaksische tijdperk...
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy