We kunnen opnieuw ‘superfood’ van eigen bodem eten. In Sint-Katelijne-Waver zijn dinsdag de eerste Belgische blauwe bessen van het seizoen 2019 geveild. [naar artikel]
De bessenstruiken kleuren weer blauw en dat betekent dat het plukseizoen begonnen is. Wil je de sappigste blauwe bessen scoren? Bij deze vijf Limburgse fruittelers kan je zelf een emmertje vol lekkers komen plukken. [naar artikel]
In 10 jaar tijd is Peru de grootste leverancier van blauwe bessen ter wereld geworden. Nochtans is dat met de warme temperaturen niet zo vanzelfsprekend. Vandaag exporteert het land ongeveer 270.000 ton blauwe bessen, goed voor 1,26 miljard euro. [naar artikel]
Op zondag zetten we een kopje thee en vullen we de étagère met heerlijke zoetigheid. Deze elegante en easy cakejes van blauwe bessen en citroen... [naar artikel]
Ze zijn zoet en zuur tegelijkertijd en kraken als je erop bijt. De blauwe bessen van Blueberry Fields in Beringen zijn niet enkel lekker, maar ook gezond. Iets later dan vorig jaar kleuren de eerste bessen momenteel blauw. [naar artikel]
De verkoop en de teelt van blauwe bessen in ons land zit in de lift. Wat is er zo speciaal aan dat we ze en masse beginnen te kopen? Goedkoop zijn ze niet bepaald. Allicht hebben de vele gezondheidsclaims er ook iets mee te maken, is de vraag. [naar artikel]
50+Limburg heeft een bezoek gebracht aan het landbouwbedrijf van de familie Schrijnwerkers, dat gespecialiseerd is in blauwe bessen. [naar artikel]
Kussen onder de maretak, het hoort bij Kerstmis. Volgens Britse traditie moet je na elke kus een bes plukken. Alle bessen op, dan is het kussen gedaan. Maar wat doe je met die bessen? Zaaien natuurlijk! [naar artikel]
Volgens cijfers van het CBS (Het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland) eten we sinds 2013 maar liefst 3,5 keer meer blauwe bessen. Geen... [naar artikel]
De Oekraïense Uliana Durbak (22) ontwikkelt op Agropolis een werktuig voor het verpotten van blauwe bessen. Die nieuwe techniek kan nadien ook naar ander kleinfruit uitgebreid worden. [naar artikel]
Dr. Marleen Finoulst van gezondheidenwetenschap.be checkt met haar team wat waar en niet waar is. [naar artikel]
Een dertiger heeft zijn moeder gisteravond in Hannuit, in de provincie Luik, twee blauwe ogen geslagen en plukken haar uitgetrokken omdat hij haar... [naar artikel]
Er is geen grotere klassieker dan heerlijke frietjes uit de frituur. Of je nu op vakantie bent of gewoon thuis, frietjes met mayonaise smaken altijd. Maar waar eet je de lekkerste aan de Belgische kust? En welke saté erbij overtuigt chef Luc Bellings in Knokke, Oostduinkerke, Middelkerke, Heist en Blankenberge? “Qua prijs-kwaliteit kan je hier zéker tevreden zijn.” [naar artikel]
De tweede helft van de zomervakantie wordt ingezet: hoog tijd om weer op zoek te gaan naar nieuwe activiteiten om die maand mee te vullen. Wat dacht je van zélf je groenten en fruit oogsten of een mandje vol kruiden bij elkaar plukken? Ons land barst van de plukboerderijen waar je voor een kleine vergoeding verse groenten en kruiden kan gaan plukken. Hoeveel kost dat, waar vind je een boerderij in jouw buurt en hoe werkt dat precies? Onze culinair journaliste zocht het uit. [naar artikel]
Met struiken en bomen die bessen en vruchten dragen kan elke tuin een lekker randje krijgen. Tuinvogels zijn een prima indicator. Komen zij veel en vaak op bezoek dan zit het goed, want dan zijn er flink wat bessen om te plukken, noten om te kraken en vruchten om te rapen. Vele vallen overigens ook bij ons in de smaak. Bovendien zijn sommige cultivars nog net wat sappiger, dikker en lekkerder dan de basissoort. We ontdekten het voor u in deze eetbare tuin in Balen-Mol. [naar artikel]
Een vleugje kaneel. Misschien wel dé geur om helemaal in feeststemming te komen. En waarom dan niet in de vorm van kaneelbroodjes of cinnamon rolls. Maar waar komt de lekkernij vandaan? En waar vind je de lekkerste kaneelbroodjes? Wij zochten het uit. [naar artikel]
Met 28 personen trok Samana Opoeteren naar de Blauwe Bessen in Gruitrode, Oudsbergen. [naar artikel]
Bessenteler Jorn Molenaers uit Bilzen is boos omdat in de supermarkten nu vooral buitenlandse bessen in de rekken liggen. Als protestactie geeft hij zaterdag gratis bessen weg. [naar artikel]
45% meer verkocht in 2016 dan in 2015 [naar artikel]
Veel struiken zorgen in de herfst voor extra leven in de tuin, met hun mooi verkleurend blad. Maar sommige doen er nog een schepje bovenop en prijken nu ook met prachtige, opvallende bessen. Plant er minstens één in je tuin voor nog meer kleur, tipt onze tuinexperte Laurence Machiels. Van de Gelderse roos tot de pindakaasboom: deze toppers heeft ze voor je geselecteerd. Je doet er ook vogels een plezier mee, want zij smullen vaak van de bessen. [naar artikel]
Voordat açaíbessen in onze bowls belanden gaat er een hele weg van kinderarbeid en uitbuiting aan vooraf. Door de enorme vraag naar de bessensoort worden kinderen gedwongen om in twintig meter hoge bomen te klimmen en hun leven te riskeren om açaíbessen te plukken. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN in een rapport. [naar artikel]
Op zaterdag 13 mei opende het eerste voedselbos in Hechtel-Eksel. Het Vlasmeer Voedselbos is een initiatief van Bos+ in samenwerking met het bestuur van Hechtel-Eksel, De Winning en boswachter Eddy Ulenaers. Ook Femma Hechtel-Eksel stak een handje toe bij de aanplanting. Het Voedselbos wordt een sociale ontmoetingsplek waar men kan wandelen, kinderen veilig kunnen spelen in een natuurrijke omgeving en waar men vruchten van de struiken en bomen kan plukken. “Het voedselbos is een van de eerste participatieprojecten in onze gemeente”, vertelt schepen van Participatie Kelly Leenaerts. Dit project vereist namelijk de medewerking van de buurtbewoners. Dit wordt het lekkerste bos van Limburg.” [naar artikel]
Fruitteler Jorn Molenaers uit Bilzen geeft zaterdag gratis bessen weg aan zijn klanten uit protest. Hij is boos omdat er in de supermarkten vooral buitenlandse bessen in de rekken liggen terwijl hij kilo's moet weggooien. [naar artikel]
‘s Nachts kan het nog vriezen, zoals de voorbije nacht tot -3 graden. Bij Schrijnwerkers Blauwe Bessen zetten ze windmolens in die de vorst van de blauwe bessenplantage moet wegblazen. “De voorbije nachten draaiden onze vier windmolens op volle toeren", vertellen ze bij Schrijnwerkers. [naar artikel]
Wie een bakje blauwe bessen in zijn winkelkar legt, fronst ongetwijfeld weleens de wenkbrauwen over die hoge prijs voor zo’n kleine vrucht. Kan je besparen als je die in diepvriesvorm koopt? En verlies je dan geen vitaminen? Diëtiste Sanne Mouha vergelijkt vers fruit met diepvriesfruit en zoekt uit waar je het best af bent op het vlak van prijs én voedingswaarden. Bekijk hier ook in welke supermarkt je het minst betaalt voor jouw favoriete fruitsoort? [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.