De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Onze chef voetbal ziet dat Van Bommel voorlopig de zaken goed op orde heeft: “Maar de laatste horde wordt de moeilijkste”

Het Laatste Nieuws

11/08/2022 - 23:33

Twee van de drie hordes zijn genomen. Antwerp en Mark van Bommel staan in de play-offs van de Conference League, maar daar wacht de moeilijkste klus: Istanbul Basaksehir FK. “Hoe cool is de Great Old?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Onze chef voetbal ziet dat Antwerp zich probleemloos plaatst voor laatste voorronde Conference League, maar: “De laatste horde wordt de moeilijkste” (11/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Twee van de drie hordes zijn genomen. Antwerp FC staat in de play-offs van de Conference League, maar daar wacht de moeilijkste klus: Istanbul Basaksehir FK. Hoe cool is de Great Old?
  [naar artikel]
 2. “Vergeet die Hollandse school”: onze chef voetbal ziet hoe esthetiek en het systeem niet heilig zijn bij Van Bommel (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Mark van Bommel was niet naar de Ghelamco Arena gekomen om de publieksprijs weg te kapen. Of het balbezit op te eisen. Want hij is niet het prototype van de Hollandse school, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Een transformatie die je steeds vaker én bij wel meer van zijn landgenoten ziet.” Realisme boven idealisme - benieuwd of en waar de vlucht straks strandt.
  [naar artikel]
 3. Onze chef voetbal ziet dat de verjonging een proces van lange adem wordt: “2021 was geen grand cru-jaar” (16/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Het begon mooi maar evolueerde gaandeweg naar een experimentele mik-mak waarin zelfs een poëet als Kevin De Bruyne geen orde kon brengen. Dus zal Roberto Martínez die twaalf maanden tot het WK goed kunnen gebruiken, zo ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert. “2021 was alles bij elkaar geen grand cru-jaar. 2022 dient het jaar van het eerherstel te worden.”
  [naar artikel]
 4. Onze chef voetbal over de Antwerpse overval bij klaarlichte dag: “Een jaar lang Valentijn, daar moet Van Bommel eens mee lachen” (12/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk-Antwerp, dat was Wouter Vrancken tegen Mark van Bommel. Romantiek tegen pragmatiek ook volgens onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Voetbal kan mooi zijn. En onverbiddelijk. Soms in één en dezelfde match. Antwerp houdt de titelstrijd spannend, maar voor amusement rij je nog altijd beter naar Limburg.”
  [naar artikel]
 5. Onze chef voetbal ziet dat alleen kalmte Genk kan redden: “Ze hebben geen boefjes. Ga dan ook niet mee in een spel dat je niet beheerst” (08/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Racing Genk verloor gisteren de belangrijke topper op het veld van Antwerp en de leidersplaats, maar ook zichzelf. Het attractieve voetbal maakte plaats voor opgenaaid gedrag, zag onze chef voetbal. En net dat mag Genk niet laten gebeuren. “Zag u hoe Van Bommel in alle commotie steeds de sereniteit zelve bleef? En hoe hij zelfs geniepig moest lachen bij het zien van zoveel intensiteit? ‘He knows.’”
  [naar artikel]
 6. Onze chef voetbal ziet Anderlecht op drempel van broodnodige Conference League staan: “Het is van moeten” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond ontvangt Anderlecht het Nederlandse Vitesse in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Conference League. Niet meteen het mooiste Europese toneel waar paars-wit ooit actief op was, maar onze chef voetbal ziet dat paars-wit de kwalificatie zó ontzettend nodig heeft. Zélfs in de kelder van het Europese voetbal. Om dat imago wat op te poetsen. “Want het alternatief is Europees dakloos zijn.”
  [naar artikel]
 7. Onze chef voetbal ziet hoe het een belangrijke avond wordt, maar niét D-day is voor het Belgisch voetbal: “Topclubs, doe jullie job” (26/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Noem vandaag niet ‘D-day’ voor het Belgische voetbal. Een belangrijke avond is het echter wel. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht en AA Gent snakken naar een Europees succesje en hoe Antwerp de hel moet ontketenen. “Onze topclubs beseffen dat ze zélf moeten instaan voor de weg naar boven.”
  [naar artikel]
 8. “Het beste dient nog steeds te komen”: onze chef voetbal ziet hoe bekerwinst de honger van Antwerp alleen nóg groter maakt (30/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Antwerp veroverde zondagmiddag de beker. Verdiend was het, die eerste trofee voor coach Mark van Bommel. “De eerste van velen. Zijn verhaal zal niet stoppen bij een Croky Cup”, zo schat onze chef voetbal Niels Poissonnier in. Maar niet alleen de coach, getekend door een levensles in Johannesburg, wil meer. “Antwerp FC gaat niet berusten. Dat voelde en zag je zelfs, te midden van het feestgedruis.”
  [naar artikel]
 9. Onze chef voetbal zag Janssen weer van kapitaal belang zijn: “Vincent, met de V van ‘veni, vidi, vici’” (22/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Leven werd overleven. Antwerp knokte zich naar de overwinning. Met tien en zonder spits, maar Vincent Janssen had dan al gedaan waar hij zó goed in is. “Zou Van Bommel het bewuste artikel in Het Laatste Nieuws eens fijntjes onder de neus van zijn aanvaller geduwd hebben, in de hoop hem te prikkelen?”, vraagt onze chef voetbal zich af. De 1-0 van Janssen was geweldig. De rest was karaktervol. Op naar Athene. Op naar de Champions League.
  [naar artikel]
 10. Onze chef voetbal vindt dat Kompany orde dient te brengen in de janboel die Anderlecht is: “Wat is het nu?” (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stephan Keygnaert, chef-voetbal van Het Laatste Nieuws, ziet hoe Anderlecht leeft en voetbalt met de moed van de wanhoop. En stelt dat Vincent...
  [naar artikel]
 11. Onze chef voetbal vindt dat Kompany orde dient te brengen in de janboel die Anderlecht is: “Het is zijn project” (01/12/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Stephan Keygnaert, chef-voetbal van Het Laatste Nieuws, ziet hoe Anderlecht leeft en voetbalt met de moed van de wanhoop. En stelt dat Vincent...
  [naar artikel]
 12. “Meneer Parys, het is aan u”: onze chef voetbal ziet hoe het Belgisch voetbal doodziek is (13/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League, nieuwe wantoestanden in de tribunes. Dit weekend waren het opnieuw de vuurpijlen die langs alle kanten onze velden opvlogen. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt vast dat het product Belgisch voetbal niet ziek maar doodziek is. “Het wordt dringend tijd dat Parys zijn woorden inruilt voor daden. En met hem al onze (verongelijkte) profclubs en de overheid.”
  [naar artikel]
 13. Onze chef voetbal in Istanboel ziet dat hoerastemming bij Brugse bazen uitblijft: “Mooi zo, want met naïevelingen lachen Simeone en Conceição eens goed” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge kreeg wat het wou. En ook weer niet. Hun Champions Leaguegroep zit vol addertjes, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus hoeft er niet euforisch worden gedaan. “Bart Verhaeghe draait al te lang mee in het (Europese) voetbal om te beseffen dat ploegen à la Atlético als geen ander voor een kater kunnen zorgen.”
  [naar artikel]
 14. Onze chef voetbal in Istanboel ziet dat hoerastemming bij Brugse bazen uitblijft: “Mooi zo, want met naïevelingen lachen Simeone en Conceição eens goed” (26/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge kreeg wat het wou. En ook weer niet. Hun Champions Leaguegroep zit vol addertjes, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus hoeft er niet euforisch worden gedaan. “Bart Verhaeghe draait al te lang mee in het (Europese) voetbal om te beseffen dat ploegen à la Atlético als geen ander voor een kater kunnen zorgen.”
  [naar artikel]
 15. Onze chef voetbal ziet Anderlecht op de drempel van de Conference League staan: “Het is van moeten” (19/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond ontvangt RSC Anderlecht het Nederlandse Vitesse in de heenwedstrijd van de laatste voorronde van de Conference League. Niet meteen het mooie Europese toneel waar paars-wit ooit actief op was, maar de kwalificatie is volgens onze chef voetbal toch broodnodig: “Weze het dat ze met hun botten in het water van de kelder van het internationale voetbal staan, het alternatief is Europees dakloos zijn.”
  [naar artikel]
 16. Onze chef voetbal zag een fitte, scherpe, goéde Eden Hazard, maar hij wil dat liever doodzwijgen: “Don’t jinx it” (15/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eden Hazard was direct titularis in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen van Real Madrid. Heel Spanje zag dat het goed was. Maar onze chef voetbal heeft liever geen ronkende titels: “Laat de druk maar nog even weg van Hazard. Zo is het goed.”
  [naar artikel]
 17. Onze chef voetbal ziet dat Tedesco zijn nek uitsteekt: “Al jaren aan een stuk roept de natie om nieuw bloed. En dan zou het nu weer niet goed zijn?” (17/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zijn discours was rechtuit. En zijn selectie allesbehalve conservatief. Domenico Tedesco (37) schuwt de controverse niet - geen Trésor, noch Heynen -, maar houdt evenmin vast aan heilige huisjes. Axel Witsel heeft een probleem, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. Lees hieronder zijn analyse.
  [naar artikel]
 18. “Van de verhoopte boost geen spoor”: onze chef voetbal ziet Anderlecht met een bang hart Europa in gaan (05/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Tien dagen geleden danste het Lotto Park van vreugde. De succesvolle penaltyreeks zou voor een boost zorgen. Maar vandaag blijkt niets minder waar. Er was ook tegen OHL te weinig originaliteit bij Anderlecht, zo ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Het is even knap als triest dat Duranville toonde hoe het wel moet.”
  [naar artikel]
 19. “Scotty doesn’t know”: onze chef voetbal ziet hoe Parker er een zootje van maakt bij Club Brugge (19/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Dat Club met een 2-2-gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle nog goed weg kwam in de Brugse derby. En dat Scott Parker het niet meer lijkt te weten en volgende week écht wel aan de bak moet in de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Onze chef voetbal Niels Poissonnier vraagt zich in zijn analyse af wat de Engelsman blauw-zwart nu al heeft bijgebracht. “De heimwee naar een jaar geleden wordt binnen Club dan ook met de dag groter.”
  [naar artikel]
 20. Onze chef voetbal ziet geen excuses meer voor Antwerp: “You rumble the jungle? Dan moet je ook winnen” (13/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal ziet hoe met het aantrekken van Radja Nainggolan voorzitter Paul Gheysens Antwerp naar de eerste startrij van de F1-race heeft geleid. Antwerp moét beter doen dan onder het vorige business-plan. Het tweede (voorronde)ticket voor de Champions League wordt het minimum.
  [naar artikel]
 21. Onze chef voetbal ziet hoe de ogen meer dan ooit gericht zijn op Messi: “Hoe frappant zou het zijn als dat ene vakje op zijn palmares leeg blijft?” (13/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet hoe de (voetbal)wereld dezer dagen vooral in de ban is van de queeste van Lionel Messi naar de heilige graal. Zet hij vanavond de volgende stap?
  [naar artikel]
 22. Onze chef voetbal ziet dat Anderlecht staat of valt met de uittredende Gouden Schoen: “Refaelov is dé dominante factor” (14/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  12 op 12. Anderlecht kan na de nieuwe zege tegen STVV met een goed gevoel op de bus naar Jan Breydel stappen, zo zag ook onze chef voetbal. En dat heeft paars-wit grotendeels te danken aan Lior Refaelov, nota bene ex-Club. “Zoveel jaar na zijn vertrek uit Olympia komt-ie zondag eens te meer door de grote poort terug.”
  [naar artikel]
 23. Onze chef voetbal ziet hoe UEFA blaft in richting van België: “Bevreesd dat initiatief van Pro League tot sneeuwbaleffect zal leiden” (04/04/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ziet hoe de UEFA de Belgische clubs onder druk zet door met uitsluiting van Europees voetbal te dreigen. “Big...
  [naar artikel]
 24. Onze chef voetbal over CR7: "Wie zichzelf graag ziet, wordt nooit bedrogen" (12/07/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Onze chef voetbal Stephan Keygnaert laat een laatste keer zijn licht schijnen over dit EK en meer bepaald over 'de dramatiek van de solist' in
  [naar artikel]
 25. Onze chef voetbal ziet hoe Wouter Vandenhaute een illusie armer is: “In zijn drang naar succes overspeelde hij zijn hand” (15/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Met een onverhoopt punt verliet Anderlecht Jan Breydel. Na een turbulente week waarin het naast een niet-uitvoerende eigenaar nu ook een niet-uitvoerende voorzitter heeft. “De harde zakenman was plots een gevoelige ziel”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Maar hij had geen andere keuze meer.”
  [naar artikel]
 26. Onze chef voetbal ziet hoe Gods droom intact blijft: “Op z’n 35ste speelt Messi eindelijk bevrijd op een WK” (10/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wat. Een. Kwartfinale. Dankzij een laatste kunstje van Louis van Gaal. 0-2 werd plots nog 2-2. Met een penaltythriller tot gevolg. Eén waar Messi als winnaar uitkwam - hij mag (wel) blijven dromen. Onze chef voetbal: “Messi heeft járen met dat knagend gevoel rondgelopen. Met de erfenis van Diego Maradona die uitsluitend op zijn schouders kwam te liggen. Maar het winnen van de Copa América vorig jaar heeft onmiskenbaar voor verlichting gezorgd.”
  [naar artikel]
 27. Het kaartenhuisje is niet meer, ziet onze chef voetbal: “Élk compartiment is niet langer wat het ooit geweest is” (28/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Maar liefst zes keer verloren de Rode Duivels sinds oktober 2021. Dat maakt evenveel nederlagen als overwinningen. “Die cijfers liegen er niet om”, vindt onze chef voetbal Niels Poissonnier. Lees hieronder zijn analyse.
  [naar artikel]
 28. “Van drie naar nul op een paar uur tijd”: onze chef voetbal ziet de Belgische ploegen aan het kortste eind trekken (20/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zowel Anderlecht, Union als AA Gent droomden van een Europese halve finale, maar geen enkele Belgische ploeg kon zich kwalificeren. “Vooral voor Anderlecht is dit pijnlijk”, weet onze chef voetbal Niels Poissonnier.
  [naar artikel]
 29. Onze chef voetbal ziet hoe Lukaku de verwachtingen opnieuw niet kan inlossen: “Die gemiste kopbal is veel kwalijker dan die missers tegen Kroatië” (11/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Twee Rode Duivels in de Champions League-finale, slechts één gelukkige. “Kevin is bezig aan een carrière om U tegen te zeggen”, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “En het ergste is: mensen kijken er niet eens meer van op.” Romelu Lukaku zal dan weer niet goed geslapen hebben na zijn dure misser. “Hij gaat opnieuw moeilijke weken en maanden tegemoet. Weer een nachtmerrie in levende lijve beleefd.”
  [naar artikel]
 30. “Wat als onze Rode Duivels dit WK met zoveel overgave hadden aangepakt?”: onze chef voetbal ziet hoe stuntend Marokko zijn bijnaam alle eer aandoet (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Passie kan mooi zijn. En onvergetelijk.” Onze chef voetbal is onder de indruk van Marokko, dat voor het eerst in de kwartfinales van een WK staat. “Hoe Marokko streed, was bewonderenswaardig. En ‘Bono’ moet nooit nog betalen als hij iets gaat eten.”
  [naar artikel]
 31. Onze chef voetbal ziet hoe Rode Duivels zo snel mogelijk komaf willen maken met randzaken: “Nie zievere... Speile!” (29/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Je kan veel over de spelersgroep van de Rode Duivels zeggen op het WK voetbal, maar niet dat het er saai is. Zelfs in het holst van de nacht nieuwe ontwikkelingen. Onze chef voetbal Niels Poissonnier over de fel besproken voorbije dagen in het Belgische kamp. “Niemand bij en in de omgeving van de Rode Duivels die ontkent dat er nervositeit heerst. Maar de irritaties zijn nooit geëscaleerd.”
  [naar artikel]
 32. “Bye bye, Parker”: onze chef voetbal ziet dat vertrek van de coach enige uitweg is voor Club Brugge (07/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Over en uit. Na de blamage bij Benfica zijn de dagen van Scott Parker bij Club Brugge geteld, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Hij heeft van Club een warboel gemaakt”, schrijft hij. “Het is welletjes geweest. Zó kan het niet verder. So long, farewell, mister Parker.”
  [naar artikel]
 33. “Wat een zootje”: onze chef voetbal ziet zelfzucht en wantrouwen regeren op hoogste echelon van voetbalbond (19/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  The Royal Belgian Football Association. Of beter: de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Een federatie anno 2023 zonder volwaardige CEO en nu dus ook zonder voorzitter. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet hoe er dringend rust moet komen in Tubeke. “(Bondscoach) Domenico Tedesco zal zich intussen ook wel afvragen in wat voor een voetbalbond hij is beland.”
  [naar artikel]
 34. Onze chef voetbal ziet rust terugkeren bij Duivels: “Martínez werkt al 5 jaar met het gros van de spelers, maar op de relatie zit duidelijk geen sleet” (08/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  En de rust keerde terug bij de Rode Duivels, na de 3-0-zege tegen Tsjechië. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert ziet er een belangrijke rol in voor bondscoach Roberto Martínez. “Hij gelooft niet dat in het moderne voetbal een coach nog ver boven 25-jarige jongemannen die de hele wereld hebben gezien, kan staan”, klinkt het onder meer. Lees hieronder zijn volledige analyse.
  [naar artikel]
 35. Onze chef voetbal ziet Hazard als de troonopvolger van Messi: “De koning is dood, leve de koning” (07/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Na Cristiano Ronaldo verliest La Liga nu ook Lionel Messi. Dé boegbeelden van een competitie die ooit ‘the place to be’ was voor vedetten. Maar ster na ster doofde uit, waardoor die van Eden Hazard nu het felste schijnt. Zo ziet onze chef voetbal. “Hij is één van de weinigen die La Liga onder de spotlights kan houden”
  [naar artikel]
 36. Onze chef voetbal ziet hoe Anderlecht begint zoals het rampjaar is geëindigd: “Er is nog niets veranderd” (28/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Royal Sporting Club Anderlecht is begonnen waarmee het vorig seizoen was geëindigd: een nederlaag. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet dat paars-wit nog altijd in hetzelfde bedje ziek is. “Wie dacht dat drie maanden bezinning, hard werk en wat transfers voor beterschap zouden zorgen, kwam bedrogen uit.”
  [naar artikel]
 37. Onze chef voetbal: “Het wordt tijd dat Vandenhaute de feiten onder ogen ziet, in plaats van zich een toekomstdroom te blijven voorspiegelen” (23/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een elfde plaats voor Anderlecht, het slechtste seizoen sinds 1937. Alsjeblieft. En dat terwijl niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute zich meermaals sterk maakte dat Anderlecht op de goede weg was... “Vandenhaute staafde dat betoog met de details die in zijn verhaal pasten, en vergat of minimaliseerde daarbij de rest", vindt onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Het wordt tijd dat Vandenhaute de feiten onder ogen ziet.”
  [naar artikel]
 38. “Wat als onze Rode Duivels met zoveel overgave dit WK hadden aangepakt?”: onze chef voetbal ziet hoe stuntend Marokko zijn bijnaam alle eer aandoet (06/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Passie kan mooi zijn. En onvergetelijk.” Onze chef voetbal is onder de indruk van Marokko, dat voor het eerst in de kwartfinales van een WK staat. “Hoe Marokko streed had net iets bewonderenswaardig. ‘Bono’ moet nooit nog betalen als hij in Marokko iets gaat eten.”
  [naar artikel]
 39. “Dít gaat Club niet meer uit handen geven”: onze chef voetbal ziet hoe blauw-zwart 44 jaar na Happel weer geschiedenis kan schrijven (15/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge heeft zondag een afspraak met de geschiedenis. Als het wint van Antwerp (of gewoon even goed doet als Union tegen Anderlecht), mag het voor het derde jaar op rij de landstitel vieren. Iets wat enkel het blauw-zwart van Ernst Happel hen al voordeed, weet onze chef voetbal. “De trilogie kondigt zich aan. De apotheose is in de maak.”
  [naar artikel]
 40. Onze chef voetbal ziet Genk én Vrancken aan de oprit van de snelweg staan: “Die winnaarscultuur moét erin” (02/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  D-day voor Racing Genk. Servette Genève uitschakelen betekent gegarandeerd Europees voetbal dit najaar. Een must in de verdere ontwikkeling van de club - Genk wil die winnaarscultuur installeren -, maar ook voor de coach. Dat stelt onze chef voetbal. “Wouter Vrancken moet namelijk nog leren roteren, alvorens België te verlaten.”
  [naar artikel]
 41. Onze chef voetbal ziet dat Duivels hun job -telkens weer- doen: “En dat is in moderne voetbal niet áltijd evident” (13/10/2019 - Het Laatste Nieuws)
  In Kazachstan ziet onze chef voetbal Stephan Keygnaert hoe Roberto Martínez opnieuw niks dan winst boekt. En stelt hij vast dat de bondscoach bezig...
  [naar artikel]
 42. Onze chef voetbal ziet Kompany vertrekken langs de achterdeur: “Bestuur, trainer, spelers, fans en waarnemers blijven toch achter met onverzadigd gevoel” (26/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Dit was het, ‘the return of the prince’. Onze chef voetbal Niels Poissonnier ziet Vincent Kompany bij Anderlecht vertrekken langs de achterdeur. Zonder apotheose. Zonder prijs. En met Burnley Football Club wellicht als bestemming. “Op een uurtje rijden van Manchester. Dat zal vrouwlief Carla wel leuk vinden. Maar de Championship... Echt?”
  [naar artikel]
 43. Onze chef voetbal over de blauw-zwarte jojo: “Club Brugge schippert nog te veel tussen goed en slecht” (30/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge onder Ronny Deila staat nog steeds in de steigers. Dat bewees de 1-1 tegen KV Mechelen. Onze chef voetbal Niels Poissonnier: “Het ene moment denk je: ‘Dat ziet er veelbelovend uit.’ Het daaropvolgende: ‘Hoe is het mogelijk?’ Club Brugge schippert nog te veel tussen goed en slecht. En dan heb je jongens die het (tevergeefs) proberen te forceren...”
  [naar artikel]
 44. “Paul en Ria op de Champions Promenade in Monte-Carlo, hoe geweldig zou dat zijn?”: onze chef voetbal ziet cruciale tiendaagse (22/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De eerste van twee “cruciale” weken voor onze Belgische clubs in Europa kondigt zich aan. Vanavond begint Antwerp aan zijn queeste richting de groepsfase van de Champions League. “Wie mondiaal naam en faam wil verwerven, moet op dinsdag of woensdag Europees spelen”, weet onze chef voetbal Niels Poissonnier.
  [naar artikel]
 45. Onze chef voetbal hoopt dat Eden Hazard in Wales weer een stap zet, om in Qatar op z'n best te zijn: “En laat dat nu net de moeilijkheid zijn...” (11/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Halfweg het vierluik in deze Nations League voelt Eden Hazard zich naar eigen zeggen “80 procent.” Vanavond hoopt hij opnieuw wat te flitsen. Wil hij wederom enkele percentages beter worden. En z’n speelminuten doen toenemen. Om volgend seizoen en op het WK dan écht te knallen. Maar dat heeft enkel Hazard zelf in handen, ziet onze chef voetbal. “Want wat wordt het, na dinsdagavond? Hoe zal Eden z’n vakantie doorbrengen? Op slaatjes of op hamburgers? Op water of op bier?”
  [naar artikel]
 46. “Alles aan dit WK is fout”: locatie, timing en ‘fans’, onze chef voetbal ziet hoe de puzzel niet past (20/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vandaag wordt met de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador het WK in Qatar officieel afgetrapt. Een WK waar al de nodige inkt over gevloeid is. Ook onze chef voetbal heeft een duidelijke mening over het controversiële toernooi. “FIFA had deze editie nooit mogen toewijzen aan Qatar. Een land dat mensenrechten schendt en arbeidsmigranten uitperst. Die problematiek kan niet genoeg onder de aandacht worden gebracht.”
  [naar artikel]
 47. Onze chef voetbal ziet hoe ‘happy end’ voor Messi allesbehalve zeker is: “Wordt het Disney of Tarantino?” (18/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Eentje van Disney of eentje van Tarantino? Welk scenario wacht vandaag op Lionel Messi? Een sprookjesachtig einde of een twist vanjewelste? Het is de vraag die onze chef voetbal zich stelt. “Want Frankrijk is bezig aan zijn eigen film met Mbappé, Giroud, Griezmann en Lloris als eventuele snoodaards.”
  [naar artikel]
 48. Onze chef voetbal ziet dat het meteen D-day is voor blauw-zwart: “Dit is het rechtstreekse gevecht dat Club moet zien te winnen” (07/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Club Brugge begint vanavond tegen het Duitse Bayer Leverkusen aan het nieuwe Champions League-seizoen. En ‘t is meteen van moeten, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Voor de derde plaats in de groep en het ticket voor de knockoutfase in de Europa League dat Club ambieert.”
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy