De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Overlegcomité komt “op korte termijn” samen om energiecrisis te bespreken na vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau

Het Laatste Nieuws

27/08/2022 - 20:13

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil dat er een Overlegcomité over de energieprijzen komt, zo zei hij bij VTM NIEUWS. Ook premier Alexander De Croo is voorstander van dat idee. Sterker nog, De Croo zal het Overlegcomité “op korte termijn” bijeenroepen, zo is bevestigd aan HLN. Eerder op de dag was er binnen de regering discussie over het langer openhouden van de oudere kernreactoren Doel 3 en Tihange 2. Zo verscheen vanochtend een open brief van het personeel van de Belgische kerncentrales, gericht aan de regering.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Overlegcomité komt "op korte termijn" samen om energiecrisis te bespreken (27/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Moeten ook Doel 3 en Tihange 2 langer open worden gehouden? Daarover is nu discussie, nadat vanochtend al een open brief verscheen van het personeel van de Belgische kerncentrales, gericht aan de regering. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil alvast dat er een Overlegcomité over de energieprijzen komt, zo reageert hij in VTM NIEUWS. Ook premier Alexander De Croo is voorstander van dat idee, zo bevestigt VRT NWS. De Croo zal het Overlegcomité “op korte termijn” bijeenroepen, klinkt het.
  [naar artikel]
 2. Woensdag komt Overlegcomité samen over energiecrisis: wat stellen de verschillende partijen voor als maatregelen? (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Woensdag om 15 uur komt het Overlegcomité samen om de energiecrisis te bespreken. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau riep daartoe op, om oplossingen te zoeken “over de partijgrenzen heen”, en premier Alexander De Croo (Open Vld) ging daarop in. Welke voorstellen liggen er op tafel? De verschillende partijen deden de voorbije weken al enkele voorstellen. Een overzicht.
  [naar artikel]
 3. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Er komt bij ons geen lockdown zoals in Nederland” (21/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Op het Overlegcomité van woensdag zal worden besproken welke maatregelen er genomen moeten worden om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus in ons land tegen te gaan. “Maar een lockdown, zoals nu in Nederland, ligt op dit moment niet op tafel”, zo verklaarde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdagvoormiddag bij ‘De warmste week’.
  [naar artikel]
 4. Het antwoord van Conner Rousseau, voorzitter Vooruit, op de verrechtsing (05/12/2022 - De Wereld Morgen)
  DeWereldMorgen.be vroeg aan de voorzitters van Vooruit, Groen en de PVDA om in een korte videoboodschap samen te vatten wat de strategie van hun partij is om de verrechtsing van de samenleving te keren. Dit is het statement van Conner Rousseau van Vooruit. Luister, oordeel, vergelijk ... The post Het antwoord van Conner Rousseau, voorzitter Vooruit, op de verrechtsing appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 5. “Overlegcomité op korte termijn opnieuw bijeen”: er komt opnieuw pakket strengere maatregelen aan (01/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: “Overlegcomité op korte termijn opnieuw bijeen”: er komt opnieuw pakket strengere maatregelen aan In federale kringen is te horen dat het onvermijdelijk is dat het Overlegcomité opnieuw, vervroegd samenkomt. Dat zou al op korte termijn, binnen 24 uur, kunnen gebeuren. De reden is simpel: men wil ‘kerst redden’. Water aan de lippen Het is Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) die deze keer de vlucht vooruit neemt. Want wat […] Lees dit artikel: “Overlegcomité op korte termijn opnieuw bijeen”: er komt opnieuw pakket strengere maatregelen aan
  [naar artikel]
 6. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Btw-verlaging op elektriciteit én gas komt er” (10/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Wat het federale energieakkoord in de komende weken ook precies zal inhouden, de verlaging van de btw naar 6 procent zal er in zitten.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau donderdagavond op een congres van zijn partij rond klimaat.
  [naar artikel]
 7. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: “Btw-verlaging op elektriciteit én gas komt er” (10/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Wat het federale energieakkoord in de komende weken ook precies zal inhouden, de verlaging van de btw naar 6 procent zal er in zitten.” Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau donderdagavond op een congres van zijn partij rond klimaat.
  [naar artikel]
 8. Conner Rousseau kritisch over Overlegcomité: “Waarom maken we altijd dezelfde fout?” (05/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Het was een bijzonder opvallend beeld na de persconferentie van het Overlegcomité vrijdag: premier Alexander De Croo (Open VLD) die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) duidelijk maakte dat hij het getroffen akkoord loyaler had moeten verdedigen. Vooruit-Voorzitter Conner Rousseau is het echter niet eens met de kritiek op Vandenbroucke, hij begrijpt niet dat de andere partijen zich hebben verzet tegen meer ingrijpende maatregelen. “Maar waarom heb je dan een adviesgroep, als je het advies niet volgt?”, aldus Rousseau in ‘De zevende dag’ op Eén.
  [naar artikel]
 9. “Wie gelooft dat het Overlegcomité woensdag maatregelen gaat nemen, gaat beter een kaarsje branden” (28/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  De gemiddelde dagprijs van één megawattuur gas ligt vandaag 26 keer hoger dan twee jaar geleden. Onze maandfactuur lijkt met de dag meer op onze vroegere jaarfactuur. Dat leidt tot angst en wanhoop, bij gezinnen en ondernemers. Dat Vooruit-voorzitter Conner Rousseau premier Alexander De Croo zaterdag op tv haast moest dwingen om een Overlegcomité over de energiecrisis samen te roepen, belooft dan ook weinig goeds.
  [naar artikel]
 10. Conner Rousseau kritisch over Overlegcomité: “Waarom maken we altijd dezelfde fout?” (05/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het was een bijzonder opvallend beeld na de persconferentie van het Overlegcomité vrijdag: premier Alexander De Croo (Open Vld) die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) duidelijk maakte dat hij het getroffen akkoord loyaler had moeten verdedigen. Vooruit-Voorzitter Conner Rousseau is het echter niet eens met de kritiek op Vandenbroucke, hij begrijpt niet dat de andere partijen zich hebben verzet tegen meer ingrijpende maatregelen. “Maar waarom heb je dan een adviesgroep, als je het advies niet volgt?”, aldus Rousseau in ‘De Zevende Dag’.
  [naar artikel]
 11. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over hoge energieprijzen: "Er zullen meerdere Overlegcomités nodig zijn" (29/08/2022 - VRT NWS)
  Er zullen meerdere Overlegcomités nodig zijn om oplossingen te vinden voor de torenhoge energieprijzen. Dat zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau in "De afspraak" op Canvas, in de aanloop naar het Overlegcomité van de verschillende regeringen komende woensdag. Rousseau heeft zelf een reeks voorstellen klaar. "Maar je mag niet verwachten dat we elke Belg 10.000 euro gaan geven."
  [naar artikel]
 12. Conner Rousseau met sprekend gemak naar tweede termijn als voorzitter Vooruit: “Alleen wij kunnen besturen zonder een slappe middenpartij te zijn” (04/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Met 95,6 procent van de stemmen haalt Conner Rousseau met sprekend gemak een tweede termijn als Vooruit-voorzitter binnen. Aan de inhoudelijke voorstellen werd op het congres amper gemorreld.
  [naar artikel]
 13. Conner Rousseau met sprekend gemak naar tweede termijn als voorzitter Vooruit: “Alleen wij kunnen besturen zonder een slappe middenpartij te zijn” (05/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Met 95,6 procent van de stemmen haalt Conner Rousseau met sprekend gemak een tweede termijn als Vooruit-voorzitter binnen. Aan de inhoudelijke voorstellen werd op het congres amper gemorreld.
  [naar artikel]
 14. Conner Rousseau met sprekend gemak naar tweede termijn als voorzitter Vooruit: “Alleen wij kunnen besturen zonder een slappe middenpartij te zijn” (05/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Met 95,6 procent van de stemmen haalt Conner Rousseau met sprekend gemak een tweede termijn als Vooruit-voorzitter binnen. Aan de inhoudelijke voorstellen werd op het congres amper gemorreld.
  [naar artikel]
 15. “Werk mee, in plaats van nu al te zagen”: Conner Rousseau (Vooruit) en Zuhal Demir (N-VA) kibbelen op sociale media in aanloop naar Overlegcomité (30/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De regeringsleiders en bevoegde ministers komen morgen samen om zich te buigen over de stijgende energieprijzen. Voor de Vlaamse regering schuift energieminister Zuhal Demir (N-VA) aan, al ziet zij het nut van het Overlegcomité niet in. “Overleg weigeren zou onbeleefd zijn, maar overleg over wat?”, zei ze scherp op een persconferentie in Beringen. De demarche van Demir botst op onbegrip bij de Vlaamse coalitiepartners CD&V en Open Vld. Ook Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is er niet mee gediend. “Werk mee, in plaats van nu al te zagen”, schreef hij op sociale media.
  [naar artikel]
 16. 1 mei-toespraak van Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit (01/05/2023 - De Wereld Morgen)
  In zijn 1 mei-toespraak pleit Vooruit-voorzitter Conner Rousseau voor minder lasten op arbeid, terwijl er op termijn een taks moet komen op meerwaarde uit aandelen. Hij wil dat de loonnormwet verdwijnt en wil meer mensen aan het werk. Hij vraagt ook applaus voor de werknemers van Delhaize. The post 1 mei-toespraak van Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 17. Conner Rousseau gaat voor tweede termijn als voorzitter Vooruit (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Conner Rousseau is officieel kandidaat om opnieuw voorzitter te worden van Vooruit. Dat laat hij donderdagavond op Facebook weten. Rousseau zegt ook de verkiezingen van juni 2024 te willen winnen.
  [naar artikel]
 18. Premier De Croo roept Overlegcomité bijeen voor stijgende energieprijzen: “Het is alle hens aan dek” (27/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Premier Alexander De Croo gaat een Overlegcomité bijeenroepen over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigt hij aan VRT NWS. Hij gaat daarmee in op een vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Het is alle hens aan dek. De winter komt eraan, we moeten de facturen betaalbaar maken.”
  [naar artikel]
 19. Conner Rousseau: “Er komt bij ons geen lockdown zoals in Nederland” (21/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Op het Overlegcomité van woensdag zal worden besproken welke maatregelen er genomen moeten worden om de opmars van de omikronvariant van het coronavirus in ons land tegen te gaan. “Maar een lockdown, zoals nu in Nederland, ligt op dit moment niet op tafel”, zo verklaarde Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdagvoormiddag bij ‘De warmste week’.
  [naar artikel]
 20. Premier De Croo roept Overlegcomité bijeen voor stijgende energieprijzen: “Het is alle hens aan dek” (27/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) gaat een Overlegcomité bijeenroepen over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigt hij aan VRT NWS. Hij gaat daarmee in op een vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Het is alle hens aan dek. De winter komt eraan, we moeten de facturen betaalbaar maken.”
  [naar artikel]
 21. Premier De Croo roept Overlegcomité bijeen voor stijgende energieprijzen: “Alle hens aan dek” (27/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) gaat een Overlegcomité bijeenroepen over de stijgende energieprijzen. Dat bevestigt hij aan VRT NWS. Hij gaat daarmee in op een vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Het is alle hens aan dek. De winter komt eraan, we moeten de facturen betaalbaar maken.”
  [naar artikel]
 22. Socialisten halen uit na exit Kitir (Vooruit): “Conner beslist alleen. Die Poetin-toestanden moeten stoppen” (05/07/2023 - Het Nieuwsblad)
  Wat na Meryame Kitir? Dat bespreken Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de Limburgse partijtop woensdag op een topoverleg. “Straks moeten we Willy Claes nog Kamerlijsttrekker maken”, vat een gewezen partijkopstuk de huidige malaise cynisch samen.
  [naar artikel]
 23. INTERVIEW. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (30) over crisis in federale regering: “Morgen is de test of deze regering nog deals kan sluiten” (27/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Conner Rousseau bijt op zijn tanden over partijvoorzitters die erger zijn dan de oppositie. “Misschien als Vlaams Belang eens 55% haalt in een peiling dat sommigen inzien dat we beleid moeten voeren in plaats van elkaar de duvel aan te doen.” Vangt de kat nog muizen? “Maandag zit de regering samen over de lonen. Dé test”, vindt de voorzitter Van Vooruit.
  [naar artikel]
 24. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: discussie over abortustermijn “is geen crisis waard” (18/04/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil de regering niet in een crisis storten vanwege de abortusdiscussie. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. De socialisten zijn het niet eens met het voorstel van CD&V om de termijn voor een vrijwillige zwangerschapsafbreking beperkt op te trekken tot veertien weken, maar “elke stap die we dichter kunnen zetten voor een betere omkadering en begeleiding van vrouwen zal Vooruit nemen”, verduidelijkt de partij.
  [naar artikel]
 25. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau: discussie over abortustermijn “is geen crisis waard” (18/04/2023 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau wil de regering niet in een crisis storten vanwege de abortusdiscussie. Dat heeft hij gezegd op Radio 1. De socialisten zijn het niet eens met het voorstel van CD&V om de termijn voor een vrijwillige zwangerschapsafbreking beperkt op te trekken tot veertien weken, maar “elke stap die we dichter kunnen zetten voor een betere omkadering en begeleiding van vrouwen zal Vooruit nemen”, verduidelijkt de partij.
  [naar artikel]
 26. Rousseau verdedigt teleurstelling Vandenbroucke na Overlegcomité: “Waarom heb je experten als je er nooit naar luistert?” (05/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo zou zich beter zorgen maken over het slecht compromis dat vorige week is bereikt in het Overlegcomité. Zo verdedigt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de manier waarop zijn partijgenoot en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke vrijdag dat compromis als teleurstellend bestempelde. “Alleen maar een compromis verdedigen om het compromis te verdedigen, daar doen we niet aan mee”, zei Rousseau zondag in De Zevende Dag op Eén.
  [naar artikel]
 27. Uw vraag aan de nieuwsombudsman: “Verontwaardiging over de berichtgeving in verband met Conner Rousseau” (19/06/2023 - VRT NWS)
  Ja hoor, we zijn anno 2023; de outing van Conner Rousseau zou vrij geruisloos moeten passeren. Maar Rousseau is natuurlijk voorzitter van een politieke partij - Vooruit - en is één van de meest populaire politici in Vlaanderen. Z’n outing zal toch altijd weerklank krijgen. Zo bleek ook uit een aantal reacties in onze mailbox.
  [naar artikel]
 28. Eerst 'met Conner op kamp', straks 'koken met Conner': Vooruit-voorzitter lanceert YouTube-reeksen (14/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau duikt tegenwoordig overal op, maar maakt nu ook zijn entree op Youtube. In een vierdelige reeks volgt de camera de Vooruit-voorzitter twee weken op een zomerkamp voor kinderen. “Rousseau bouwt zijn eigen persoonlijk merk op”
  [naar artikel]
 29. Conner Rousseau komt uit de kast in opmerkelijke video: “Ik struggle met mijn geaardheid: ik ben minstens voor de twee” (15/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Conner Rousseau (30) heeft zich op Instagram geout als biseksueel. De boodschap van de Vooruit-voorzitter komt er nadat er al wekenlang geruchten rond zijn privéleven circuleren.  
  [naar artikel]
 30. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Bart De Wever (N-VA): “Hij houdt de boel samen en geeft de ruimte om ons ding te doen” (03/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In een interview met ‘De Morgen’ heeft Vooruit-voorzitter Conner Rousseau de deur op een kier gezet voor een samenwerking met N-VA. “Men hoort dat misschien niet graag op links, maar hij (De Wever, red.) houdt zijn woord, maakt compromissen. En als dat echt zou moeten, dan ziet het er naar uit dat een samenwerking met N-VA mogelijk is”, aldus Rousseau.
  [naar artikel]
 31. Conner Rousseau waarschuwt N-VA: “Als jullie ergens in coalitie stappen met Vlaams Belang, blaas ik alle coalities tussen Vooruit en N-VA op” (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Conner Rousseau (Vooruit) heeft duidelijke voorwaarden gesteld voor samenwerkingen tussen zijn partij en N-VA. “Als N-VA beslist om ergens samen te besturen met Vlaams Belang breek ik elke coalitie tussen Vooruit en N-VA af”, zo liet de voorzitter weten aan Knack. Volgens Rousseau is dit “de consequentie van principes hebben”.
  [naar artikel]
 32. Overlegcomité over energiecrisis komt woensdag om 15 uur samen (28/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Premier Alexander De Croo roept het Overlegcomité woensdag om 15 uur samen om de energiecrisis te bespreken.
  [naar artikel]
 33. Stel hier je vraag aan Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (29/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is morgen, aan de vooravond van 1 mei, studiogast bij VTM NIEUWS om 13 uur. Heeft u vragen voor de voorzitter van de Vlaamse socialisten, stel ze dan via onderstaand formulier.
  [naar artikel]
 34. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau neemt bevoegdheden lokaal partijbestuur tijdelijk over (03/05/2022 - Het Nieuwsblad)
  Nationaal Vooruit-voorzitter Conner Rousseau neemt samen met federaal parlementslid Melissa Depraetere uit Harelbeke en provinciaal Vooruit-voorzitter Simon Bekaert uit Tielt tijdelijk de bevoegdheden van het bestuur van de plaatselijke partijafdeling in Torhout over. Een aanslepend conflict binnen de bestuursploeg ligt hiervan aan de basis. “Bij een positieve evaluatie eind september volgt een nieuwe bestuursverkiezing.”
  [naar artikel]
 35. Socialisten halen uit na exit Kitir: “Conner beslist alleen. Die Poetin-toestanden moeten stoppen” (04/07/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Wat na Meryame Kitir? Dat bespreken Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de Limburgse partijtop woensdag op een topoverleg. “Straks moeten we Willy Claes nog Kamerlijsttrekker maken”, vat een gewezen partijkopstuk de huidige malaise cynisch samen.
  [naar artikel]
 36. Premier De Croo roept Overlegcomité bijeen over stijgende energieprijzen (27/08/2022 - De Standaard)
  Premier Alexander De Croo (Open VLD) gaat een Overlegcomité bijeenroepen over de stijgende energieprijzen. Hij gaat daarmee in op een vraag van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. ‘Het is alle hens aan dek. De winter komt eraan, we moeten de facturen betaalbaar maken.’
  [naar artikel]
 37. HET PUNT VAN VAN IMPE. “Als zelfs Van Grieken enthousiast is, moet Rousseau zich afvragen of hij niet té goed gescoord heeft” (28/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België.” Dé quote van de week komt van Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit. Het regende reacties, van compleet gedegouteerde tot luid applaus. Maar wat wel duidelijk is: Rousseau heeft zijn momentje gepakt. “Als politicus ga je naar huis en denk je: dit was een goeie dag”, zegt Liesbeth Van Impe in onze podcast Het Punt van Van Impe. De vraag is: wat komt er na die dag? Zal Rousseau hiermee extra kiezers scoren? Welke strategie zit erachter?
  [naar artikel]
 38. Conner Rousseau wil energieprijzen snel omlaag en pleit voor openhouden kerncentrales: “Voor de mensen maakt het niet uit dat hun elektriciteit van gas of van kerncentrales komt” (13/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De bevolking kreunt onder de dure energieprijzen en diesel en benzine pieken aan de pomp. Toch doet de regering voorlopig niets. Waarom duurt het zo lang? Vooruit-voorzitter Conner Rousseau beantwoordt prangende vragen over de energiecrisis in de VTM NIEUWS-studio.
  [naar artikel]
 39. Conner Rousseau komt uit de kast in opmerkelijke video: “Ik struggle met mijn geaardheid: ik ben minstens voor de twee” (15/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Conner Rousseau (30) heeft zich in een post op Instagram en filmpje via zijn Youtube-kanaal geout als biseksueel. De boodschap van de Vooruit-voorzitter komt er nadat er al wekenlang geruchten rond zijn privéleven circuleren.  
  [naar artikel]
 40. Vooruit-voorzitter Rousseau haalt hard uit: "Waarom heb je experten als je niet luistert? Politiek moet zich herpakken" (05/12/2021 - VRT NWS)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau steunt zijn minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), die na het Overlegcomité vrijdag zei dat hij het compromis rond de coronamaatregelen "teleurstellend" vond. "Waarom zijn er experten, als je er keer op keer niet naar luistert? Waarom is er een Overlegcomité als het niets beslist?", zegt Rousseau in "De zevende dag". "Er is geen draagvlak voor deze shitshow."
  [naar artikel]
 41. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ondergaat nieroperatie: “Enorm veel pijn” (10/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is woensdag geopereerd wegens een cyste op de nieren. Rousseau deelde vorige maand al in een Facebookbericht dat hij met spoed was opgenomen voor de aandoening. “De operatie woensdag duurde langer dan gepland. Ik lig nog steeds in het ziekenhuis, maar verwacht in de loop van de dag naar huis te mogen”, laat de politicus vandaag weten op Instagram.
  [naar artikel]
 42. Conner Rousseau “neemt gas terug”, net na herverkiezing als voorzitter Vooruit (05/06/2023 - Het Nieuwsblad)
  Nadat Conner Rousseau (30) eerder op de dag herverkozen werd als partijvoorzitter van Vooruit, heeft hij zondagavond laat aangekondigd “gas terug” te nemen. “Even alles op een rijtje zetten.”
  [naar artikel]
 43. Conner Rousseau “neemt gas terug”, net na herverkiezing als voorzitter Vooruit (05/06/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Nadat Conner Rousseau (30) eerder op de dag herverkozen werd als partijvoorzitter van Vooruit, heeft hij zondagavond laat aangekondigd “gas terug” te nemen. “Even alles op een rijtje zetten.”
  [naar artikel]
 44. Conner Rousseau “neemt gas terug”, net na herverkiezing als voorzitter Vooruit (05/06/2023 - Het Belang van Limburg)
  Nadat Conner Rousseau (30) eerder op de dag herverkozen werd als partijvoorzitter van Vooruit, heeft hij zondagavond laat aangekondigd “gas terug” te nemen. “Even alles op een rijtje zetten.”
  [naar artikel]
 45. Rousseau gaat voor tweede termijn als voorzitter Vooruit (13/04/2023 - De Tijd)
  19:50 'Het werk is niet af.' Zo laat Conner Rousseau op Facebook weten dat hij kandidaat is om langer voorzitter van Vooruit te blijven.
  [naar artikel]
 46. Conner Rousseau verdedigt Frank Vandenbroucke: “Waarom heb je een adviesgroep als je het advies niet volgt?” (05/12/2021 - Het Nieuwsblad)
  Het was een bijzonder opvallend beeld na de persconferentie van het Overlegcomité vrijdag: premier Alexander De Croo (Open VLD) die minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) duidelijk maakte dat hij het getroffen akkoord loyaler had moeten verdedigen. Vooruit-Voorzitter Conner Rousseau is het echter niet eens met de kritiek op Vandenbroucke, hij begrijpt niet dat de andere partijen zich hebben verzet tegen meer ingrijpende maatregelen. “Maar waarom heb je dan een adviesgroep, als je het advies niet volgt?”, aldus Rousseau in ‘De Zevende Dag’.
  [naar artikel]
 47. Voorstel rond perequatie kwam als verrassing voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (11/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vooruit was verrast door het liberale begrotingsvoorstel om te raken aan de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen, de zogenaamde perequatie. Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdag in De Ochtend. De federale begrotingsonderhandelingen zijn “een ingewikkeld kluwen”, maar Rousseau gaat ervan uit dat premier Alexander De Croo zijn beleidsverklaring dinsdagmiddag op tijd zal kunnen afleggen in het parlement.
  [naar artikel]
 48. Voorstel rond perequatie kwam als verrassing voor Vooruit-voorzitter Conner Rousseau (11/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vooruit was verrast door het liberale begrotingsvoorstel om te raken aan de welvaartsvastheid van de ambtenarenpensioenen, de zogenaamde perequatie. Dat zei Vooruit-voorzitter Conner Rousseau dinsdag in De Ochtend. De federale begrotingsonderhandelingen zijn “een ingewikkeld kluwen”, maar Rousseau gaat ervan uit dat premier Alexander De Croo zijn beleidsverklaring dinsdagmiddag op tijd zal kunnen afleggen in het parlement.
  [naar artikel]
 49. “Zot”: man stormt af op Conner Rousseau tijdens nieuwjaarsreceptie van Vooruit (22/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit in Sint-Niklaas heeft de politie een man onderschept die op voorzitter Conner Rousseau afstormde. De voorzitter krijgt sinds vorige week extra politiebewaking omdat er een dreigbrief uit extreemrechtse hoek circuleert.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy