De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

RECEPT. Zo maak je heerlijk pizzadeeg zoals de bekroonde Genkse pizzaiolo Rocco Cagliostro

Het Belang van Limburg

05/09/2022 - 15:45

Rocco Cagliostro heeft ondertussen genoeg trofeeën om zijn hele schouw te vullen. De Genkse pizzaiolo kaapte enkele jaren geleden nog de titel ‘meest getalenteerde Italiaanse pizzabakker van buiten Italië’ weg. Hij deelt zijn recept voor heerlijk deeg voor de perfecte pizza.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. “Beste pizzabakker van buiten Italië” (29/05/2019 - Het Belang van Limburg)
  De negen overblijvende duo’s van ‘Grillmasters’ strijken in de derde aflevering neer in Genk voor een proef pizza’s bakken op de grill. De voetballers van Sporting Calcio Genk (3de Provinciale B) mogen in hun kantine proeven en de bekende pizzaiolo Rocco Cagliostro is gastjurylid.“De programmamakers wilden er een Italiaanse aflevering van maken. Ze hebben een grote tent neergepoot en negen barbecuestellen.”
  [naar artikel]
 2. Dit is de vijfde finalist van de Lekkerste Pizza van Limburg: “Als kind wilde ik al pizzabakker worden” (30/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wie bakt de Lekkerste Pizza van Limburg? Het zou Rocco Cagliostro kunnen zijn, de pizzaiolo die er als kind al van droomde om pizzabakker te worden. “Ooit wil ik het wereldkampioenschap pizza bakken winnen.”
  [naar artikel]
 3. Genkse pizzabakker gaat naar het WK en hij heeft daar een heel bijzondere reden voor (17/01/2019 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse pizzabakker, Rocco Cagliostro, gaat in april deelnemen aan het wereldkampioenschap pizzabakken in de Italiaanse stad Parma. 800 pizzabakkers nemen het daar tegen elkaar op. Eerder won hij al de prijs voor de beste pizzabakker van de Benelux. Hij hoopt om wereldkampioen te worden om zo zijn overleden tante te eren.
  [naar artikel]
 4. Genkse beiaardier speelt lokale hits (22/10/2019 - Het Belang van Limburg)
  Marina van Rocco Granata, of Table of Fools van Ibe. Het zijn twee muzieknummers van Genkse artiesten die bijna iedereen wel kent. Maar hoe klinken deze nummers op een beiaard? De Genkse stadsbeiaardier An Lommelen maakte een selectie van 10 Genkse hits die ze komende donderdag zal spelen tijdens de wekelijkse markt. Wij kregen vanmiddag al een voorsmaakje.
  [naar artikel]
 5. Pizzaiolo krijgt erkenning: pizzabakken op z'n Napolitaans is werelderfgoed (07/12/2017 - VRT NWS)
  Pizza bakken op zijn Napolitaans -inclusief het deeg op een vinger laten rondwalsen- is voortaan werelderfgoed. De Unesco, de cultuurorganisatie van de VN, heeft de vaardigheid van de Napolitaanse pizzaiolo op de lijst met immaterieel erfgoed gezet. "Voor ons is dit alsof we de wereldbeker hebben gewonnen", reageert een enthousiaste pizzaiolo.
  [naar artikel]
 6. Chocoladetaart als ontbijt is de nieuwste trend (en die maak je makkelijk zef) (21/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Vanmorgen schreven we nog dat chocoladetaart dé ontbijttrend van het jaar is. Dit recept om een heerlijk chocolade-perentaart te maken, komt dan
  [naar artikel]
 7. Genkse amateurfotografen focussen op bib Genk (09/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  36 Genkse fotografen legden de voorbij maanden de identiteit van de bibliotheek vast zoals zij die zagen door hun lens. Dat leverde 350 beelden op, waaruit de bekroonde documentaire-fotograaf en filmmaker Jorgo Kokkinidis als curator de beste foto’s selecteerde, samen met collega Antonio Segers van de Bibliotheek en Rudi Bagusat van de dienst Cultuur.
  [naar artikel]
 8. Drie bekroonde vegan gerechtjes die je in geen tijd op tafel tovert (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nee, duurzaam en plantaardig koken moet niet ingewikkeld zijn. Epiphany Vanderhaeghen verklapte voor ons enkele heerlijk simpele gerechten uit haar (bekroonde!) vegan restaurant Epiphany’s Kitchen in Gent.
  [naar artikel]
 9. Een heerlijk ruikend huis? Deze parfums maak je zelf (03/04/2017 - Het Belang van Limburg)
  De grote lenteschoonmaak al gedaan? Dan heeft je stulpje misschien nog een finishing touch nodig zoals een heerlijk huisparfum. Goed nieuws: met deze ingrediënten flans je zelf een natuurlijk fris geurtje in elkaar.
  [naar artikel]
 10. Zelfs prins Harry ging overstag: dit gerecht is zo goed, dat mannen hun vrouw er spontaan door ten huwelijk vragen (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Zit jij al maanden, misschien zelfs al jaren, te wachten op een aanzoek? Dan kan het volgende recept daar wel eens snel verandering in brengen. Het gerecht ‘Marry Me Chicken’ gaat namelijk al een tijd viraal op TikTok. Het recept zou zelfs zo goed zijn, dat mannen (zoals prins Harry!) er spontaan van op de knie gaan. Zo maak ook jij het makkelijke recept klaar.
  [naar artikel]
 11. Kies je rode, witte of roséwijn voor een sangria? En welk fruit kan niet ontbreken? Zo maak je de Spaanse cocktail volgens het traditioneel recept (12/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zon in je glas, de zomer op je terras: niets zo heerlijk als een zalige sangria vol frisse wijn en fruit. Wanneer je er een in Spanje bestelt, weet je wat je krijgt. In eigen land durft het daarentegen variëren. Wat hoort er dan thuis in een traditionele sangria? En hoe maak je zelf een kan klaar? Kamil Uludogan van Spaans restaurant ‘De 9 vaten' in Antwerpen legt uit. “Maak de cocktail op voorhand: een dag als het kan en anders ‘s ochtends als je hem ‘s avonds serveert.
  [naar artikel]
 12. Het lekkerste recept van je grootmoeder: zo maak je kwarteltjes klaar (10/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete
  [naar artikel]
 13. Na optreden voor de paus zingt Genkse priester in spe duet met Rocco Granata (29/11/2021 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend is Gianluca Loperfido, priester in spe, bij Rocco Granata aan huis geweest en heeft er, samen met de muzikale geestesvader van Marina, een duet gezongen. Zo ziet Gianluca zijn tweede droom, naast een ontmoeting met de paus twee weken geleden, in vervulling gaan.
  [naar artikel]
 14. Rocco heeft een boodschap voor onze politici (15/10/2018 - Het Belang van Limburg)
  In augustus werd Rocco Granata tachtig, en dat wordt gevierd met de box ‘Rocco 80’. Daarop staat ‘Europa’, een song waarmee Rocco een boodschap wil meegeven aan onze politici. “Een boodschap van hoop, welteverstaan”, zegt hij. “Ik ga het lied opsturen naar zo veel mogelijk politici, opdat ze niet zouden vergeten dat we Europa moeten koesteren.”
  [naar artikel]
 15. OVERZICHT. Hier eet je de lekkerste pizza in jouw gemeente (03/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Drie weken lang lieten we onze lezers stemmen op de Lekkerste Pizza van Limburg. Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart van onze jury. Bekijk op onderstaande kaart wie de lekkerste pizza bakt in jouw gemeente.
  [naar artikel]
 16. Stromboli van Jeroen Meus (06/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Zeg niet zomaar pizza tegen deze pizzastrudel! Zo'n stromboli maak je met een eenvoudig pizzadeeg, en vul je royaal met ham, kaas en broccoli -
  [naar artikel]
 17. "Iedereen heeft talent": ontroerend portret van Rocco Granata in 'Kroost' (05/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond volgt tv-maker Eric Goens zanger en rasentertainer Rocco Granata in een nieuwe aflevering van 'Kroost' op VIER. Rocco vertelt honderduit
  [naar artikel]
 18. VIDEO. Heerlijk vrijschopdoelpunt helpt Genkse beloften aan knappe uitzege (20/10/2020 - Het Belang van Limburg)
  De Genkse beloften prijken na een overtuigende 1-4-zege bij OH Leuven met 13 op 15 op kop in de A-reeks bij de U21.
  [naar artikel]
 19. Het lekkerste recept van je grootmoeder: zo maak je kwarteltjes klaar (10/11/2016 - De Morgen)
  Family time! We halen een lekker nostalgisch recept boven. Nog nooit kwartels klaargemaakt? Dat is eenvoudiger dan je denkt! En met een zoete toets van gedroogd fruit zal het hele gezin gegarandeerd smullen!
  [naar artikel]
 20. Dit is de winnaar van Lekkerste Pizza van Limburg 2022: “Dit is niet zomaar pizza, maar echt een delicatesse” (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ongelofelijk maar waar: Genkenaar Rocco Cagliostro bleek niet enkel hét stemmenkanon van onze grote pizzawedstrijd, maar veroverde ook het hart - want liefde gaat door de maag - van onze jury. “Dit is niet zomaar een pizza, maar een delicatesse.”
  [naar artikel]
 21. Rocco Granata werkt aan nieuw album én brengt single uit: “Melodie is typisch Rocco” (21/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hij is aan het golfen als we hem bellen. Golf en muziek, dat helpt Rocco om het verdriet na de dood van zijn vrouw Rosie te verwerken. De Limburgse zanger heeft een nieuwe single uit, ‘Musica Retro’, de voorbode van een nieuw album.
  [naar artikel]
 22. Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin (14/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake?
  [naar artikel]
 23. Razend populair: dit recept voor cheesecake met gin (14/04/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Bakken is een populaire bezigheid nu we allemaal massaal in ons kot moeten blijven, net als een aperitiefje drinken. Eén recept van het Britse magazine Good Housekeeping combineert beiden en is heel populair… Maak jij straks ook deze gin-cheesecake?
  [naar artikel]
 24. Jeroen Meus maakt pizza met paprika en geitenkaas (04/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Pizzadeeg met roggebloem is niet alleen voedzaam en gezond, het past ook geweldig goed bij ingrediënten met een uitgesproken smaak, zoals
  [naar artikel]
 25. Rocco Granata verliest na 51 jaar zijn Rosie: “Ze is altijd zijn grote steun geweest” (25/06/2020 - Het Belang van Limburg)
  Afgelopen weekend is Rosie Roeland, de echtgenote van Rocco Granata (81), overleden. Rosie stierf thuis in Kapellen aan een slepende ziekte. “Rocco is er helemaal kapot van dat hij zijn vrouw heeft moeten afgeven”, zegt zijn goede vriend Jefke Vliegen uit Genk.
  [naar artikel]
 26. Rocco Granata verliest na 51 jaar huwelijk zijn Rosie: “Ze is altijd zijn grote steun geweest” (25/06/2020 - Gazet van Antwerpen)
  Afgelopen weekend is Rosie Roeland, de echtgenote van Rocco Granata (81), overleden. Rosie stierf thuis in Kapellen aan een slepende ziekte. “Rocco is er helemaal kapot van dat hij zijn vrouw heeft moeten afgeven”, zegt zijn goede vriend Jefke Vliegen uit Genk.
  [naar artikel]
 27. Marieke Dilles: "Onze lieve zoon Rocco is klaar voor de wereld" (19/01/2018 - VRT NWS)
  Actrice Marieke Dilles is vorige zaterdag bevallen van haar eerste kind. "Onze lieve zoon Rocco De Blust is klaar voor de wereld. Hij is heerlijk!", schreef ze gisteren op haar Instagramaccount bij een foto van haar zoon. Dilles is bekend van tv-reeksen als "Vermist" en "De smaak van De Keyser". 
  [naar artikel]
 28. Zo maak je zelf overheerlijke Nutella volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
  [naar artikel]
 29. Zo maak je zelf overheerlijke choco volgens chocolatier Pierre Marcolini (21/11/2020 - Het Laatste Nieuws)
  De gerenommeerde Belgische chocolatier, die onlangs nog werd uitgeroepen tot beste patissier ter wereld, gaf zijn recept voor hazelnootpasta prijs. Hij deed dat in Une Cha Un Chef, een serie met Michelingidspresentatrice Charlotte Collard die je op haar Instagrampagina kan bekijken. Het goede nieuws: het recept is best eenvoudig.
  [naar artikel]
 30. Man verstopte scheermesjes in pizzadeeg supermarkt (14/10/2020 - Metro)
  Een Amerikaanse man is gearresteerd omdat hij scheermesjes verstopte in pizzadeeg dat verkocht werd aan supermarktklanten. De man was een voormalig werknemer van het bedrijf dat het pizzadeeg produceerde. Zijn motieven zijn nog onbekend. Op 6 oktober deed een klant van de Saco Hannaford supermarkt in het Amerikaanse Maine zijn beklag omdat hij een aantal scheermesjes had teruggevonden in zijn pas gekochte pizzadeeg van het merk Portland Pie, aldus een verklaring van het lokale politieteam. De supermarkt lichtte meteen de politie in, maar ging intussen zelf op zoek naar de dader met behulp van bewakingsbeelden. Nog geen gewonden En ze hadden meteen prijs: op de beelden zagen ze hoe een man knoeide met de verpakkingen van het bewuste pizzadeeg. Verder onderzoek leed naar Nicholas R. Mitchell, een voormalig werknemer van ‘It’ll be Pizza’, de producent van het deeg van Portland Pie. Het is nog niet duidelijk met welke motieven de man handelde, maar een wraakactie kan dus niet uitgesloten worden. De politie verspreidde meteen een opsporingsbericht voor Mitchell. Met succes, want binnen de twee uur zat de man al in een politiecel. De getroffen supermarkt haalde alle pizzadeeg van Portland Pie uit de rekken, maar raadt hun klanten die tussen 1 augustus en 11 oktober 2020 al deeg in huis haalden aan om het weg te gooien. Er is nog geen melding gemaakt van mogelijke gewonden. De zaak wordt verder onderzocht. Saco Police Department. Nicholas R. Mitchell Lees ook: Gestrande toerist mag na zeven maanden eindelijk – en alleen – binnen in Machu Picchu Het bericht Man verstopte scheermesjes in pizzadeeg supermarkt verscheen eerst op Metro.
  [naar artikel]
 31. Pas getrouwd: Marie-Louise en Rocco in Genk (30/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rocco Morena (69) uit Genk, gepensioneerd
  [naar artikel]
 32. Fris, fruitig en wel héél makkelijk te maken: het recept voor een Chilbillie-cocktail (15/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  Chill Billie, relax en maak het je niet te moeilijk met dit frisse en fruitige drankje. De kick zit hem in de pisco: die is namelijk niet alleen goed in pisco sour, maar ook in dit recept. Het proberen meer dan waard!
  [naar artikel]
 33. Hartverwarmend: Rocco Granata zegt én zingt vertederende boodschap (11/04/2020 - Het Belang van Limburg)
  Ook Rocco Granata zit vast in zijn kot en stuurde een vertederende videoboodschap de wereld in: ”Ik leef mee met iedere vrouw en iedere man die zijn partner heeft verloren”. Tenslotte gaf hij nog een heerlijke muzikale toets mee aan zijn video: “Blijf in je binnen in je huis, bescherm jezelf, zoals ik… Marina, Marina, Marina...”. Het tovert ongetwijfeld een brede glimlach op je gezicht.
  [naar artikel]
 34. VIDEO. Genkse ‘Komen Eten’-kandidaat: “Ik dacht dat de Kempen één grote camping was” (27/02/2017 - Het Belang van Limburg)
  De aflevering van ‘Komen Eten’ van maandagavond belooft weer topentertainment te worden. Daarvoor zorgt Stefano, de 17-jarige Genkenaar die pizzaiolo is in een Italiaans eetcafé. Uit de trailer kunnen we alvast opmaken dat de andere kandidaten zich alvast kostelijk geamuseerd hebben.
  [naar artikel]
 35. Rocco Granata in 'Kroost': "Ik ben geen genie, gewoon mezelf" (05/09/2016 - Het Belang van Limburg)
  Vanavond staat het Vier-programma 'Kroost' in het teken van Rocco Granata. Hij schijnt zijn licht over de definitie van talent. "Als je voelt dat je iets graag doet, dan is dat je talent", weet hij. "Ik ben Rocco, ik ben geen genie", klinkt het.
  [naar artikel]
 36. Rocco Granata doodt de tijd in lockdown: “Blijf in uw kot, zoals ik en Marina, Marina, Marina” (11/04/2020 - Het Nieuwsblad)
  Rocco Granata (81) blijft in zijn kot door het coronavirus en wil dat jij dat ook doet. “Samen zullen we het vuile coronavirus overwinnen”, klinkt het in een videoboodschap, waarin de zanger ook nog een geweldige versie van zijn iconische hit Marina brengt en onthult wat hij doet om de tijd in lockdown te doden.
  [naar artikel]
 37. Voormalige chef-kok verklapt het recept van de favoriete zomercocktail van de Queen. Zo maak je hem zelf (23/07/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers!
  [naar artikel]
 38. RECEPT. De favoriete pizza’s van de chef: kies uit meer dan tien heerlijke toppings van Limburgse pizzaiolo’s (08/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Less is more, maar mag het eens wat meer zijn dan een pizza margherita? Wij tippen meer dan tien favoriete toppings van Limburgse pizzabakkers. Van een Pizza Salsiccia tot een Pizza Au Tunno.
  [naar artikel]
 39. Rocco Granata: “Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen ik de rechten op ‘Marina’ wilde terugkopen...” (21/11/2019 - Het Laatste Nieuws)
  Op z’n 81ste kan Rocco Granata terugblikken op een uniek leven. Eén dat lang voor het ontstaan van Dag Allemaal, dat 35 kaarsjes uitblaast, al...
  [naar artikel]
 40. Rocco Granata herstelt goed na val: “Papa is een erg sterke mens” (08/06/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Rocco Granata (82) is weer aan de beterhand nadat hij in het ziekenhuis belandde na een val, waaraan hij twee gebroken ribben en een klaplong overhield. Zijn dochter Jessica (49) stelt ons gerust.
  [naar artikel]
 41. Rocco Granata laat fans mee genieten van 80e verjaardag (15/04/2018 - Het Belang van Limburg)
  Rocco Granata wordt tachtig, en dat gaat hij vieren met een nieuwe plaat. “De nummers zullen voor een stuk over mijn eigen leven gaan, maar ook over de toestand in de wereld.”
  [naar artikel]
 42. Een ticketje naar Italiaanse citroenboomgaarden: zo maak je een Billimon (08/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Met het basisrecept van een highball kan je alle kanten uit. Normaal gezien maak je het met ginger ale maar het kan in principe met elke limonade. Liefhebbers van lekkere citroenlimonade gaan genieten van deze versie, een heerlijk zomerdrankje voor aan het zwembad.
  [naar artikel]
 43. Rocco Granata zal nooit meer optreden: “Met de pijn die in mijn hart zit, gaat dat niet” (11/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  Rocco Granata (83) heeft acht jaar niet meer opgetreden, maar de muziek laat hem niet los. Zo brengt hij in de herfst enkele nieuwe liedjes uit. “Na mijn kinderen en kleinkinderen is muziek het enige wat ik nog heb”, vertelt Rocco, die twee jaar geleden zijn vrouw Rosie verloor.
  [naar artikel]
 44. Rocco Granata zal nooit meer optreden: “Met de pijn die in mijn hart zit, gaat dat niet” (11/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rocco Granata (83) heeft acht jaar niet meer opgetreden, maar de muziek laat hem niet los. Zo brengt hij in de herfst enkele nieuwe liedjes uit. “Na mijn kinderen en kleinkinderen is muziek het enige wat ik nog heb”, vertelt Rocco, die twee jaar geleden zijn vrouw Rosie verloor.
  [naar artikel]
 45. Rocco Granata zal nooit meer optreden: “Met de pijn die in mijn hart zit, gaat dat niet” (11/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Rocco Granata (83) heeft acht jaar niet meer opgetreden, maar de muziek laat hem niet los. Zo brengt hij in de herfst enkele nieuwe liedjes uit. “Na mijn kinderen en kleinkinderen is muziek het enige wat ik nog heb”, vertelt Rocco, die twee jaar geleden zijn vrouw Rosie verloor.
  [naar artikel]
 46. Dus zo maak je die guitige peperkoeken mannetjes (30/11/2017 - Het Belang van Limburg)
  Je ziet ze in veel kerstkraampjes en in de film Shrek krijgt eentje zelfs een rol, maar hoe maak je peperkoeken mannetjes nu zelf om mee uit te pakken tijdens de feestdagen? Dubbel goed nieuws: het recept is makkelijk en het culinaire BBC-kanaal Good Food deelt het online.
  [naar artikel]
 47. Madonna steunt zoon Rocco na arrestatie om wietbezit (24/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Madonna zal er alles aan doen om haar zoon Rocco te steunen, zo heeft ze laten weten in een verklaring. De 16-jarige zoon van de zangeres en Guy
  [naar artikel]
 48. Echtgenote Rocco Granata overleden: koppel was 51 jaar getrouwd (24/06/2020 - Het Laatste Nieuws)
  51 jaar deelden ze lief en leed als man en vrouw, maar sinds zaterdag moet Rocco Granata (81) zonder z’n grote liefde Rosie door het leven. Dat...
  [naar artikel]
 49. Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte Belgische stoofvlees (01/11/2018 - De Morgen)
  Het is dé trots van de Belgische keuken. Dus als je het aandurft om zelf stoofvlees te maken, dan kan dat maar beter perfect zijn. Hoeveel bier gebruik je en hoeveel suiker gaat erin? Maak het je gemakkelijk en volg ons ultieme recept.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy