De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Ondertekening EU-programma voor 500 miljoen euro steun voor Oekraïne

Het Laatste Nieuws

05/09/2022 - 15:58

De Europese Commissie heeft maandag een nieuw pakket van 500 miljoen euro aan begrotingssteun voor Oekraïne ondertekend. De steun maakt deel uit van de toezeggingen die de EU heeft gedaan voor Oekraïne in april en mei.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. België levert 8 miljoen euro steun aan Oekraïne (25/08/2022 - Express)
  De ministerraad van de federale regering heeft beslist acht miljoen euro bij te dragen aan het NAVO-fonds voor Oekraïne. Concreet zal dat geld worden ingezet voor de aankoop van EHBO-materiaal, winterkledij, nachtkijkers en medicijnen voor de Oekraïense soldaten. In het verleden leverde België al 9 miljoen euro aan humanitaire steun rechtstreeks aan het land in […]
  [naar artikel]
 2. Canadese premier Trudeau belooft Oekraïense president Zelenski nog eens 450 miljoen euro militaire steun (23/09/2023 - VRT NWS)
  De Canadese premier Justin Trudeau heeft aan Oekraïne beloofd hen over de komende drie jaar voor 450 miljoen euro aan militaire steun te leveren. Zo krijgen de Oekraïners al zeker 50 militaire voertuigen. Daarnaast zullen de Canadezen ook meehelpen met het trainen van piloten en onderhoudsmonteurs voor de F-16's waar Oekraïne binnenkort over zal beschikken.
  [naar artikel]
 3. VS kennen Oekraïne nieuwe militaire steun toe (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De VS hebben Oekraïne voor 400 miljoen dollar (393 miljoen euro) militaire steun toegekend. Dat zegt het Pentagon. Het gaat om materiaal waarmee de Oekraïners Russische wapendepots en bevoorradingsketens van het Russische leger kunnen viseren.
  [naar artikel]
 4. Premier De Croo bevestigt 92 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket voor Oekraïne tot nu toe” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo aan tijdens een persconferentie. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 5. Europese Unie zet licht op groen voor 500 miljoen euro extra militaire steun aan Oekraïne (22/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De lidstaten van de Europese Unie hebben vrijdag officieel het licht op groen gezet voor nog eens 500 miljoen euro aan wapens en militair materieel voor Oekraïne. Daarmee komt het totale bedrag dat de EU via zijn Europese Vredesfaciliteit in militaire steun aan Oekraïne spendeert op 2,5 miljard euro.
  [naar artikel]
 6. Kitir trekt hulp aan Oekraïne op tot 5 miljoen euro: “Hoe sneller we schakelen, hoe meer levens we kunnen redden” (08/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt twee miljoen euro extra vrij voor humanitaire hulp aan Oekraïne. Eerder was er al een extra steun van drie miljoen euro aangekondigd. “De situatie wordt met de dag schrijnender. Daarom trek ik onze directe hulp aan de mensen in Oekraïne op tot vijf miljoen euro”, meldt Kitir, die vandaag de oorlogsvluchtelingen aan de Pools-Oekraïense grens bezoekt.
  [naar artikel]
 7. EU zegt Oekraïne 450 miljoen euro steun toe (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Unie gaat Oekraïne een nieuw hulppakket van 450 miljoen euro en andere steunmaatregelen schenken. Dat meldt Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, aan de vooravond van een topontmoeting met de Oekraïense regering in Kiev op vrijdag.
  [naar artikel]
 8. VS geeft nog eens 305 miljoen euro steun aan Oekraïne, president Zelenski onverwacht op bezoek in Canada (22/09/2023 - VRT NWS)
  De Verenigde Staten zal nog eens 305 miljoen euro aan steun geven aan Oekraïne. Dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden bekend gemaakt tijdens een bezoek van de Oekraïense president Volodimir Zelenski aan de VS. Het gaat vooral om artilleriemunitie en luchtafweersystemen. Oekraïne heeft ook langeafstandsraketten gevraagd, maar die krijgt het niet. Intussen is Zelenski doorgereisd naar Canada.
  [naar artikel]
 9. Nieuw Belgisch steunpakket voor Oekraïne ter waarde van 92 miljoen euro (12/05/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het kernkabinet heeft vrijdag het licht op groen gezet voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Oekraïne. Daarmee is 92 miljoen euro gemoeid. De helft van dat bedrag gaat naar militaire steun, de andere helft is steun aan de bevolking en dient ook om de Belgische diplomatieke aanwezigheid te consolideren.
  [naar artikel]
 10. België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne (09/06/2023 - Knack)
  De federale regering koopt voor 32,4 miljoen euro aan munitie voor het Oekraïense leger. Dat heeft de ministerraad vrijdag beslist, meldt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). Het gaat om 105mm-munitie die wordt aangekocht bij de Belgische industrie en ‘zo snel als mogelijk’ zal worden geleverd. De aankoop maakt deel uit van het veertiende militaire steunpakket aan Oekraïne.  In totaal leverde Defensie al voor 306 miljoen euro aan Oekraïne, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijke steun, waarvan 41 miljoen euro aan brandstof. Daarnaast heeft het Belgische leger al meer dan 700 Oekraïense militairen opgeleid. Defensie zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en België ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt voor 32,4 miljoen euro munitie voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 11. België levert voor 8 miljoen euro materiële steun aan Oekraïens leger (25/08/2022 - De Tijd)
  12:05 België zal via de NAVO voor 8 miljoen euro aan 'niet-dodelijke steun' leveren aan het Oekraïense leger. Dat heeft de federale ministerraad beslist op vraag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja La...
  [naar artikel]
 12. Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland (02/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
  [naar artikel]
 13. Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed (12/05/2023 - Knack)
  Het kernkabinet heeft het licht op groen gezet voor een nieuw pakket aan steunmaatregelen voor Oekraïne, ter waarde van 92 miljoen euro. De helft van dat bedrag gaat naar militaire steun, de andere helft is steun aan de bevolking en dient ook om de Belgische diplomatieke aanwezigheid te consolideren. Premier Alexander De Croo had eerder al aangekondigd dat België een nieuwe inspanning zou doen om Oekraïne te steunen bij de voorbereiding van een tegenoffensief tegen Rusland. In totaal wordt 92 miljoen euro aan nieuwe middelen vrijgemaakt. Daarvan is 46 miljoen euro bestemd voor nieuwe militaire steun, zoals pantservoertuigen, wapens en munitie. Het is de bedoeling dat de eerste leveringen, in samenspraak met het Oekraïense leger, zeer snel plaatsvinden. Van de andere helft gaat 24 miljoen euro naar verdere humanitaire steun, in coördinatie met de Verenigde Naties, voor basisbehoeften zoals onderwijs, gezondheidszorg en voedselzekerheid in de grote steden en oorlogsgebieden. Ook wordt 8 miljoen euro uitgetrokken voor de wederopbouw van Oekraïne via fondsen van de Europese Investeringsbank en de Wereldbank, bovenop de reeds geïnvesteerde bedragen.  Tot slot zijn er investeringen gepland om het Belgische diplomatieke netwerk in Oekraïne te hervormen en te versterken, om de strategische infrastructuur van Oekraïne (waaronder de kerncentrales) te beveiligen en om het Internationaal Strafhof te ondersteunen bij het onderzoek naar de oorlogsmisdaden in Oekraïne. The post Kernkabinet keurt nieuw steunpakket voor Oekraïne goed appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 14. België levert 92 miljoen euro extra steun aan Oekraïne (12/05/2023 - De Tijd)
  17:50 Met het oog op het Oekraïense lenteoffensief stuurt de federale regering voor de tweede keer dit jaar een extra steunpakket van 92 miljoen euro naar het land.
  [naar artikel]
 15. EU reserveert 500 miljoen euro voor humanitaire hulp Oekraïne (01/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese Commissie trekt 500 miljoen euro uit voor humanitaire steun aan Oekraïne. Het geld is bedoeld om de nood van burgers te verzachten en vluchtelingen te verzorgen, zei voorzitter Ursula von der Leyen tijdens een speciale zitting in het Europees Parlement.
  [naar artikel]
 16. LIVE OEKRAÏNE. “Oekraïne start nieuw offensief in Cherson” - Kiev krijgt opnieuw militaire steun van VS (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In grote delen van Oekraïne klinkt zaterdagochtend het luchtalarm, melden Oekraïense media. Of de luchtalarmen werden gevolgd door aanvallen is nog niet duidelijk. Ondertussen heeft de Amerikaanse regering de levering van weer een lading wapens aan Oekraïne bekendgemaakt. De wapens hebben een gezamenlijke waarde van 725 miljoen dollar (745 miljoen euro) en komen uit de voorraden van het defensieministerie, aldus het Pentagon. Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog.
  [naar artikel]
 17. LIVE OEKRAÏNE. “Oekraïne start nieuw offensief in Cherson” - Kiev krijgt opnieuw militaire steun van VS (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In grote delen van Oekraïne klinkt zaterdagochtend het luchtalarm, melden Oekraïense media. Of de luchtalarmen werden gevolgd door aanvallen is nog niet duidelijk. Ondertussen heeft de Amerikaanse regering de levering van weer een lading wapens aan Oekraïne bekendgemaakt. De wapens hebben een gezamenlijke waarde van 725 miljoen dollar (745 miljoen euro) en komen uit de voorraden van het defensieministerie, aldus het Pentagon. Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog.
  [naar artikel]
 18. Premier De Croo bevestigt pakket van 92 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo aan tijdens een persconferentie. Volg de persconferentie hier, bij HLN Live.
  [naar artikel]
 19. België geeft voor 93,8 miljoen extra militaire steun aan Oekraïne: "Grootste steunpakket ooit" (27/01/2023 - VRT NWS)
  De federale regering stuurt voor 93,8 miljoen euro aan militaire hulp naar Oekraïne. Dat heeft ze bekendgemaakt op een persconferentie. Volgens premier Alexander De Croo gaat het om het grootste militaire steunpakket ooit aan Oekraïne, bovenop de 146 miljoen die al sinds het begin van de oorlog zijn toegekend. Daarnaast komt er ook een civiel steunpakket van 86 miljoen euro, waaronder 69 miljoen aan humanitaire hulp en 10,6 miljoen voor de heropbouw in het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 20. Drie miljoen extra Belgische humanitaire steun voor Oekraïne (27/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Meryame Kitir, onze minister van Ontwikkelingssamenwerking, komt over de brug met drie miljoen euro voor humanitaire hulp aan Oekraïne. De steun is bedoeld om de dringende noden op te vangen en gaat via het Rode Kruis rechtstreeks naar de getroffen bevolking, zo benadrukt Kitir.
  [naar artikel]
 21. EU trekt militaire steun aan Oekraïne op tot 3,1 miljard euro (17/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Europese buitenlandministers hebben maandag een nieuwe schijf van 500 miljoen euro uit de Europese Vredesfaciliteit (EPF) vrijgemaakt om Oekraïne te steunen met militair materieel. De totale steun komt daarmee op 3,1 miljard euro. Ook de lancering van een militaire opleidingsmissie kreeg groen licht.
  [naar artikel]
 22. Premier De Croo bevestigt 92 miljoen euro aan militaire steun voor Oekraïne: “Grootste steunpakket tot nu toe” (27/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat militair materieel zoals legervoertuigen, geweren, afweergeschut en kogels naar Oekraïne sturen. In totaal gaat het om 92 miljoen euro aan militaire steun, kondigde premier Alexander De Croo aan tijdens een persconferentie. Het gaat onder meer om luchtdoelraketten en machinegeweren. Daarnaast stuurt ons land ook voor 69 miljoen euro aan humanitaire hulp naar het door oorlog geteisterde land.
  [naar artikel]
 23. België gaat in totaal 180 miljoen euro militaire steun aan Oekraïne leveren (20/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) belooft aan Oekraïne 90 miljoen euro aan anti-tankwapens, geschut om vliegtuigen en drones uit de lucht te halen, machinegeweren en munitie. De nieuwe levering komt bovenop het cadeau van 90 miljoen euro dat België in 2022 gaf aan premier Volodymyr Zelensky.
  [naar artikel]
 24. LIVE OEKRAÏNE. Luchtalarm klinkt in grote delen Oekraïne - Kiev krijgt opnieuw militaire steun van VS (15/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In grote delen van Oekraïne klinkt zaterdagochtend het luchtalarm, melden Oekraïense media. Of de luchtalarmen werden gevolgd door aanvallen is nog niet duidelijk. Ondertussen heeft de Amerikaanse regering de levering van weer een lading wapens aan Oekraïne bekendgemaakt. De wapens hebben een gezamenlijke waarde van 725 miljoen dollar (745 miljoen euro) en komen uit de voorraden van het defensieministerie, aldus het Pentagon. Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog.
  [naar artikel]
 25. Verenigde Staten beloven 675 miljoen dollar militaire steun aan Oekraïne (08/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Staten hebben nieuwe militaire steun aan Oekraïne beloofd in de strijd tegen Rusland. Het gaat om een nieuw wapenpakket ter waarde van 675 miljoen dollar (ongeveer 676 miljoen euro). Dat heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin vandaag aangekondigd.
  [naar artikel]
 26. Wereldbank geeft nog eens 610 miljoen dollar steun aan Oekraïne (20/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldbank heeft goedkeuring gegeven aan een nieuw steunpakket van 610 miljoen dollar, omgerekend 575 miljoen euro, aan Oekraïne. Het geld wordt vooral ingezet voor financiering van gezondheidszorgdiensten, overheidsinstellingen en nutsbedrijven.
  [naar artikel]
 27. Litouwen start crowdfunding voor aankoop killerdrone om aan Oekraïne te doneren (26/05/2022 - Express)
  Litouwen toont zich een van de trouwste bondgenoten van Oekraïne. Het was een van de eerste landen die militaire steun stuurden na de Russische invasie, en vandaag staat de teller op 115,5 miljoen euro aan steun. Daar komt nog eens vijf miljoen bovenop: Litouwen is namelijk een crowdfunding gestart om een Bayraktar-drone aan te kopen, […]
  [naar artikel]
 28. Nederland zamelt 160 miljoen in voor Oekraïne, België 27 miljoen: vanwaar dat verschil? (11/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Nederlandse inzamelactie voor Oekraïne heeft tot nu toe 160 miljoen euro opgeleverd. Onze noorderburen doen daarmee een stuk beter dan wij: bij Oekraïne 12-12 staat de teller voorlopig op 27 miljoen euro. Een enorm verschil en toch spreken beide organisaties van een groot succes.
  [naar artikel]
 29. Biden kondigt opnieuw 800 miljoen dollar militaire steun aan voor Oekraïne: "VS kan dit lang volhouden" (21/04/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse president Joe Biden maakt opnieuw 800 miljoen dollar vrij voor militaire hulp aan Oekraïne. Het gaat om onder meer zware artillerie en munitie die Oekraïne moeten helpen bij de strijd in het oosten van het land. Sinds de start van de oorlog heeft de VS in totaal al zo'n 3,4 miljard dollar besteed aan militaire steun voor Oekraïne.
  [naar artikel]
 30. Ons land maakt 29 miljoen euro vrij om Oekraïne door winter te helpen (24/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land maakt 29 miljoen euro extra vrij voor steun aan Oekraïne. Daarvan gaat 19 miljoen euro naar de wederopbouw van ziekenhuizen en scholen, die ernstige schade hebben opgelopen door de Russische bombardementen. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Frank Vandenbroucke (Vooruit). “De vernieling in Oekraïne is niet te overzien en het viseren van de energievoorziening en gezondheidszorg door het Russische leger maakt het dagelijkse leven voor vele mensen vrijwel onmogelijk”, aldus de minister.
  [naar artikel]
 31. Oekraïne krijgt 5 miljard euro extra steun van EU (04/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De EU heeft volgens Kiev een memorandum van overeenstemming ondertekend voor het vrijmaken van vijf miljard euro aan noodleningen voor Oekraïne. “Dit is een nieuw gebaar van de EU om Oekraïne te steunen bij het winnen van de oorlog, bij de wederopbouw en bij het nastreven van een Europese toekomst”, meldt de Oekraïense premier Denys Sjmyhal maandag op Twitter.
  [naar artikel]
 32. België levert 8 miljoen euro niet-dodelijke steun aan Oekraïens leger (25/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België zal via de NAVO voor 8 miljoen euro aan niet-dodelijke steun leveren aan het Oekraïense leger. Dat heeft de federale ministerraad beslist op vraag van minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR). Ons land zal een bijdrage leveren op vlak van EHBO-materiaal, winterkledij of - als daar de noden al vervuld zijn - ander materiaal zoals nachtkijkers of farmaceutica.
  [naar artikel]
 33. Massale geldsteun stroomt Oekraïne binnen: Wereldbank maakt 723 miljoen dollar vrij (08/03/2022 - Express)
  De raad van het bestuur van de Wereldbank heeft maandag een pakket van in totaal 723 miljoen dollar (666 miljoen euro) steun goedgekeurd voor Oekraïne. Het is een eerste grote som die de komende maanden nog zou worden aangevuld. Het goedgekeurde steunpakket bestaat uit eerder goedgekeurde lening van 350 miljoen dollar en garanties van Nederland ter […]
  [naar artikel]
 34. OEKRAÏNE LIVE. VS leveren opnieuw voor 600 miljoen dollar militaire steun aan Oekraïne (07/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassade in Washington DC reageert geschokt op de aangekondigde Amerikaanse levering van munitie met verarmd uranium aan Oekraïne. En bij een Russische raketaanval op een markt in de Oekraïense industriestad Kostjantynivka zijn gisteren 17 doden en 32 gewonden gevallen. Onze reporter Arnaud De Decker was ter plaatse. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 35. OEKRAÏNE LIVE. VS leveren opnieuw voor 600 miljoen dollar militaire steun aan Oekraïne (08/09/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische ambassade in Washington DC reageert geschokt op de aangekondigde Amerikaanse levering van munitie met verarmd uranium aan Oekraïne. En bij een Russische raketaanval op een markt in de Oekraïense industriestad Kostjantynivka zijn gisteren 17 doden en 32 gewonden gevallen. Onze reporter Arnaud De Decker was ter plaatse. Volg hier al het nieuws over de oorlog in Oekraïne via ons liveblog.
  [naar artikel]
 36. België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne (16/06/2023 - Knack)
  België zal pantservoertuigen voor troepentransport aankopen en leveren aan Oekraïne. Daarvoor heeft de federale regering vrijdag het licht op groen gezet. Het gaat al om een vijftiende Belgische steunpakket voor Oekraïne in de strijd tegen de Russische bezetter. Het pakket omvat 11 miljoen euro. Daarmee worden onder meer M113-pantservoertuigen aangekocht. De bedoeling is dat de Belgische industrie die aanpast om ze daarna aan Oekraïne te leveren.  Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) sluit verdere steun aan Oekraïne niet uit. ‘Zoals altijd gezegd blijven we in functie van de concrete vraag van Oekraïne naar oplossingen zoeken, in de eigen defensiestocks en/of in samenspraak met de Belgische industrie’, zegt ze. België was een van de eerste landen die militaire steun leverden aan Oekraïne, aldus nog Dedonder, die benadrukt dat het ‘geen wedstrijd tussen partnerlanden is, maar het resultaat van een coherente aanpak om zo goed als mogelijk tegemoet te komen aan de noden op het terrein’. Vorige week besliste de federale regering nog om voor 32 miljoen euro munitie voor Oekraïne aan te kopen. In totaal leverde Defensie al voor ruim 300 miljoen euro steun aan het land, zowel in de vorm van dodelijke wapens als niet-dodelijk materiaal, zoals brandstof. Het Belgische leger zal binnen een coalitie met onder meer Denemarken en Nederland ook Oekraïense piloten opleiden om met F-16-gevechtsvliegtuigen te kunnen vliegen. The post België koopt pantservoertuigen voor Oekraïne appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 37. Federale regering geeft 38 miljoen euro aan steunmaatregelen voor Oekraïne (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De federale regering geeft ruim 38 miljoen euro aan diverse initiatieven die verband houden met de Russische invasie van Oekraïne. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet. Het geld komt uit een provisie van 800 miljoen euro die tijdens de laatste begrotingscontrole voor Oekraïne opzij is gezet.
  [naar artikel]
 38. Zwitserland geeft ruim 1,5 miljard euro extra steun aan Oekraïne (13/04/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zwitserland zal tegen 2028 1,5 miljard Zwitserse frank (1,53 miljard euro) extra beschikbaar stellen voor Oekraïne, zei minister van Buitenlandse Zaken Ignazio Cassis op een conferentie in Washington. De minister benadrukte nog dat Zwitserland zich voor Oekraïne verbindt tot steun op lange termijn.
  [naar artikel]
 39. Amerikanen beloven Oekraïne 60 miljoen dollar extra militaire steun (02/09/2021 - Het Belang van Limburg)
  De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Oekraïense president Volodimir Zelenski extra steun toegezegd in het conflict van Oekraïne tegen Rusland. De Amerikanen trekken opnieuw miljoenen uit.
  [naar artikel]
 40. Vlaanderen voorziet 8 miljoen euro om voedselzekerheid te garanderen naar aanleiding van Russische invasie (20/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vlaanderen voorziet ruim 8 miljoen euro steun voor de land- en tuinbouwsector naar aanleiding van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Van dat bedrag komt 2,7 miljoen euro uit een Europees steunpakket, de Vlaamse regering doet daar zelf nog eens 5,5 miljoen euro bovenop. De steun moet helpen om de voedselzekerheid te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.
  [naar artikel]
 41. 2,5 miljoen euro Belgische steun voor Oekraïense slachtoffers seksueel geweld (20/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De regering heeft beslist om 2,5 miljoen euro over te maken aan het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties en het Global Survivors Fund. Dat kondigen minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) aan. Het geld gaat naar steunprojecten voor Oekraïense vrouwen en meisjes, slachtoffer van seksueel geweld.
  [naar artikel]
 42. Al 24,8 miljoen euro ingezameld voor Oekraïne 12-12 (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Ongeveer drie weken nadat Oekraïne 12-12 werd gelanceerd, heeft het samenwerkingsverband van verschillende hulporganisaties maar liefst 24.829.113 euro ingezameld. Het ingezamelde geld wordt aangewend om humanitaire operaties te financieren in Oekraïne en in de omliggende buurlanden die geconfronteerd worden met een sterke instroom van vluchtelingen uit Oekraïne.
  [naar artikel]
 43. VS-minister Blinken belooft steun aan Moldavië, een klein en kwetsbaar buurland dat een kwart miljoen Oekraïners opvangt (06/03/2022 - VRT NWS)
  De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft in Moldavië steun beloofd voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Sinds het begin van de oorlog zijn er al een kwart miljoen mensen vanuit Oekraïne naar Moldavië gevlucht. Het kleine Moldavië heeft -net als Oekraïne- zelf een afgescheurd gebied met een Russischsprekende minderheid waar ook Russische troepen gelegerd zijn.
  [naar artikel]
 44. Solidariteitsactie van 12-12 voor oorlogsslachtoffers Oekraïne klokt af op 30 miljoen euro (10/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Oekraïne 12-12, de solidariteitsactie voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne, werd op 31 december afgesloten en heeft 30 miljoen euro opgebracht. Voor organisatie Consortium 12-12 is het de meest succesvolle fondsenwervingsactie uit de geschiedenis, na de campagne voor de slachtoffers van de tsunami die Zuidoost-Azië trof eind 2004.
  [naar artikel]
 45. Amerikaanse Senaat keurt 12 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed (29/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Amerikaanse Senaat heeft donderdag 12 miljard dollar (12,2 miljoen euro) extra steun voor Oekraïne goedgekeurd. Dat gebeurde bij de beslissing om de Amerikaanse begroting tot december te verlengen. De tekst, die door senatoren van beide partijen werd goedgekeurd, bevat een grote militaire luik voor Kiev nu de Russische president Vladimir Poetin voorbereidingen treft om de Russische annexatie van vier Oekraïense regio's te formaliseren.
  [naar artikel]
 46. Duitsland belooft Oekraïne militaire steun tot eind 2027, ten bedrage van 17 miljard euro (14/07/2023 - Knack)
  Duitsland zal tot en met 2027 Oekraïne militaire hulp leveren, voor een totale waarde van 17 miljard euro sinds de start van de oorlog. Na de Verenigde Staten is Duitsland de grootste leverancier van militaire steun aan Oekraïne, aldus de Duitse bondskanselier Olaf Scholz tijdens zijn traditionele zomerpersconferentie in Berlijn.  ‘We hebben berekend dat sinds het begin van de oorlog en tot 2027 het waarschijnlijk 17 miljard euro zal zijn dat we zullen uitgeven voor wapenleveringen aan Oekraïne’, aldus Scholz. De Duitse regering maakte woensdag bekend dat vorig jaar voor 2 miljard euro aan militaire hulp is geleverd. Dit jaar zal dat ongeveer 5,4 miljard euro zijn. Daarna volgt nog 10,5 miljard euro tot en met 2027. De steun komt uit stocks van het Duitse leger, maar bestaat ook uit materiaal van de industrie, vaak in samenwerking met andere partners. Duitsland kreeg lange tijd kritiek uit Kiev en uit enkele Europese partnerlanden, voor de zekere terughoudendheid om militaire steun aan Oekraïne te leveren. De laatste maanden voerde Berlijn de inspanningen op. Nu krijgt Oekraïne munitie, Leopard-gevechtstanks en luchtafweer uit Duitsland. The post Duitsland belooft Oekraïne militaire steun tot eind 2027, ten bedrage van 17 miljard euro appeared first on Knack.
  [naar artikel]
 47. VN vragen 5,2 miljard euro om humanitaire noden Oekraïense bevolking te dekken: “Hun lijden is verre van voorbij” (15/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Verenigde Naties hebben woensdag 5,6 miljard dollar (5,2 miljard euro) gevraagd om de humanitaire noden van 11,1 miljoen Oekraïners in eigen land en nog eens 4,2 miljoen Oekraïense vluchtelingen in Europa te dekken. "Het lijden van het Oekraïense volk is verre van voorbij, de Oekraïners hebben nog steeds nood aan internationale steun", onderstreepte Martin Griffiths, noodhulpcoördinator van de Verenigde Naties, woensdag in een mededeling.
  [naar artikel]
 48. Wereldbank werkt aan steun van 3 miljard dollar voor Oekraïne (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Wereldbank werkt aan een steunpakket voor Oekraïne van 3 miljard dollar, omgerekend 2,7 miljard euro. Daarvan moet minstens 350 miljoen dollar aan onmiddellijke steun worden vrijgemaakt.
  [naar artikel]
 49. LIVE. België belooft tot 6 miljoen steun voor wederopbouw Oekraïne - NAVO werkt aan plan tegen Russische aanval (14/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Ons land gaat tot zes miljoen euro bijdragen aan een wederopbouwfonds van de Europese Investeringsbank (EIB) voor Oekraïne, dat heeft minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) gisteren gemeld. Ondertussen bericht het Duitse tabloid ‘Bild’ over het vermeende nieuwe defensieplan van de NAVO dat moet helpen bij het afslaan van een eventuele Russische aanval. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in onze liveblog.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy