Vraag naar iemand z’n favoriete comfortfood, en heel wat mensen zullen ‘pizza’ antwoorden. Zo ook Hailey Bieber (25). Haar favoriete date night is pizza bestellen en in de zetel kruipen met manlief Justin Bieber. Als ze zelf aan de slag gaat in de keuken, verkiest ze ‘pizza toast’. Even lekker en supersnel klaar. Ze deelde haar recept op TikTok en creëerde een gigantische hype op de video-app. [naar artikel]
De kans is klein dat je nog nooit een pizza uit de supermarkt hebt meegenomen naar huis wanneer je geen zin had om te koken. Maar hoe vers smaken die ‘verse’ pizza’s? Chef Peppe Giacomazza werpt zijn smaakpapillen in de strijd en proeft tien verse pizza’s binnen twee verschillende categorieën: quattro formaggi en prosciutto. Daarnaast deelt de chef zijn exclusief recept om thuis zelf vers pizzadeeg te maken. “Want dat bepaalt de smaak en kwaliteit van de hele pizza.” [naar artikel]
Rocco Cagliostro heeft ondertussen genoeg trofeeën om zijn hele schouw te vullen. De Genkse pizzaiolo kaapte enkele jaren geleden nog de titel ‘meest getalenteerde Italiaanse pizzabakker van buiten Italië’ weg. Hij deelt zijn recept voor heerlijk deeg voor de perfecte pizza. [naar artikel]
Sjiek zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Peppe Giacomazza tipt een atypische pizza. [naar artikel]
Billie zorgt voor een heerlijke zomer vol lekkers. Meer dan twintig Limburgse chefs en foodies verklapten ons hun zomertopper. Chef Peppe Giacomazza tipt een atypische pizza. [naar artikel]
De basis van een eenvoudig recept in de keuken: taco’s. Een tortilla met een paar laagjes vulling en veel toppings, waarmee je makkelijk een groot gezelschap verleidt. “Maar het is minder simpel dan het lijkt”, lacht The Messy Chef Jelle Beeckman. “Als je er zelf aan begint, bots je snel op praktische vragen. Welke soort tortilla’s kies je? Wat moet er absoluut bij een taco aanwezig zijn en wat zéker niet? Hij deelt 4 ultieme tips, 2 exclusieve recepten én de 5 grootste tacozondes. [naar artikel]
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm. Vandaag: pizza met twee toppings. [naar artikel]
Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]
Al een robot in huis die pizza’s maakt? Een Franse start-up denkt alvast de nieuwste pizzaiolo te hebben uitgevonden. Hij kan het allemaal: deeg... [naar artikel]
Volgens een Italiaanse chef-kok eten we pizza totaal verkeerd. Er is namelijk een truc waardoor je toppings niet van je pizza glijden, als je met je handen eet. Stefano Cirene legt de correcte methode uit om pizza te eten. De man is eigenaar van Verace Pizzeria in Sydney. Zijn restaurant viel vorig jaar in de […] Het bericht We eten pizza al ons hele leven verkeerd. Dit is de juiste manier verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Pizza bakken op zijn Napolitaans -inclusief het deeg op een vinger laten rondwalsen- is voortaan werelderfgoed. De Unesco, de cultuurorganisatie van de VN, heeft de vaardigheid van de Napolitaanse pizzaiolo op de lijst met immaterieel erfgoed gezet. "Voor ons is dit alsof we de wereldbeker hebben gewonnen", reageert een enthousiaste pizzaiolo. [naar artikel]
De Vlaamse (HLN-)chef Jelle Beeckman (34) kennen we beter als ‘The Messy Chef’ en natuurlijk ook als bondgenoot uit het laatste seizoen van ‘De Verraders’. In zijn nieuwste boek ‘F*ck Granola’ maakt hij al duidelijk dat hij houdt van écht eten, maar waar schuift hij daarvoor het liefst aan tafel als hij zelf niet in de keuken staat? Hij deelt zijn 7 favoriete eetadressen. “Je kunt niet sterven zonder dit geproefd te hebben.” [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
Vandaag hoef je je niet schuldig te voelen over je favoriete maaltijd. Het is namelijk internationale pizzadag. Heerlijke toppings, een krokante korst en gesmolten kaas. Het is niet vreemd dat de pizza zo populair is. Of je de Italiaanse delicatesse nu zelf maakt of gewoon gaat smullen in de pizzeria: de lekkernij smaakt altijd goed. […] [naar artikel]
Femma Stal heeft een workshop 'pizza deluxe' georganiseerd. Onder leiding van John Seuren leerden de dames heerlijke pizza's maken: met vlees, vis, veggie en zoet. [naar artikel]
Omdat het aperitief ons favoriete deel van de eindejaarsfeesten is, zochten we inspiratie bij vier Limburgse koks of foodies. Mixologist Bram Bogaerts verklapt ons het recept van zijn winterse Nif’s Christmas Grog, met een sneeuwachtig laagje eiwitschuim. [naar artikel]
Pizza en gesmolten kaas horen bij elkaar, net zoals peper en zout of Nicole en Hugo. Voor de meest ‘kazige’ pizza ter wereld kan je terecht bij Berlijnse Vadoli Pizzeria. De Amerikaanse chef-kok van Vadoli Pizzeria was erop gebrand om een pizza, belegd met de meeste kaassoorten, te maken. Daar is het met glans in […] Het bericht Pizza met 111 kazen breekt wereldrecord verscheen eerst op Metro. [naar artikel]
Het recept van de traditionele Italiaanse pizza wordt overal ter wereld gretig gekopieerd en nagemaakt. Mét resultaat, want bij de uitreiking van de nieuwste World 50 Top Pizza Awards krijgt geen Italiaanse, maar wel een Engelse chef de ultieme titel van beste pizzachef toebedeeld dit jaar. Vanuit eigen land vinden we dan weer twee pizzazaken terug in de top 100. Waar maak je op vakantie graag een omweg voor een pizza? En waar boek je in eigen land graag een tafel? [naar artikel]
De favoriete pizza van koningin Margherita, met mozzarella, tomaten en basilicum, veroverde vanuit Napels de hele wereld. En via ‘De Zilveren Lepel’, dé Italiaanse kookbijbel, nu ook jouw keuken. [naar artikel]
Helaas, vanaf dit weekend wordt het weer slecht weer, maar dat houdt ons niet tegen om zelf de zomer in huis te halen. Met dank aan Queen Elizabeth die het recept van haar favoriete cocktail onthulde en ons laat mee genieten. Cheers! [naar artikel]
De meest iconische pizza is wellicht de pizza Margherita, waar Italianen tonen dat ze met een minimum aan middelen een compleet gerecht kunnen neerzetten. Maar waar eet jij de lekkerste pizza? Gazet van Antwerpen en atv zoeken het uit. En we gingen alvast eens kijken bij de familie Salvaggio, waar wij onze expert-jurylid halen. U kunt uw stem tot 16 september uitbrengen via www.gva.be/delekkerste. [naar artikel]
Een annus horribilis? Niet voor Peppe Giacomazza. Tien jaar njam!-chef, een nieuwe lijn van Italiaanse delicatessen, 16 op 20 voor La Botte in de Gault&Millau, een take-away die draait als een tierelier. “Ik knijp mezelf wel eens in de arm.” [naar artikel]
Chef Wilfried Beliën staat normaal achter het fornuis van ’t Grevenhuis in Borgloon. Vandaag grilt hij ‘Carabineros’, exclusieve Spaanse gamba’s op de barbecue voor Koen Vanmechelen. [naar artikel]
Fruit op een pizza is ‘not done’, schreeuwen Italianen al decennia. De ‘pizza Hawaï’ met ananas leidde al tot flinke wrevel, nu gooit een pizza met... [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.