De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Kinderopvang ‘Kleine Maatjes’ sluit afdeling: “Hoge kosten zijn onhoudbaar”

Het Belang van Limburg

09/09/2022 - 19:13

Kinderopvang de ‘Kleine Maatjes’ langs de Rode Kruisstraat in Zonhoven heeft alle ouders een brief bezorgd. “We moeten noodgedwongen sluiten, omdat de kosten van onder meer energie gewoon onhoudbaar zijn”, kondigt verantwoordelijke Ine Willems tot haar eigen grote spijt aan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Kind en Gezin sluit kinderopvang Baloe na klacht over ‘ongepaste manier van straffen’: “Het gaat om heel ernstige feiten” (24/03/2022 - Het Nieuwsblad)
  De kinderopvang uit de Rene Declercqlaan in Harelbeke wordt drie maanden geschorst na een klacht. Het agentschap Opgroeien onderzoekt een klacht rond ‘niet correct pedagogisch gedrag’ en ‘geen correcte manieren van straffen’. De uitbaatster was zich van geen kwaad bewust. “Drie maanden verplicht dicht, dit is een financieel drama.”
  [naar artikel]
 2. Agentschap Opgroeien sluit kinderopvang in Tessenderlo, ouders gaan in beroep (13/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart. Maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 3. Noodkreet van Wilrijkse kinderbegeleidster die door hoge werkdruk ziek is uitgevallen: “Ik wil geen robot zijn, ik werk met kinderen” (07/10/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Hadewig Van Reempts (48) werkt tien jaar als kinderbegeleidster in kinderdagverblijf Het Elandje in Wilrijk. Sinds een maand zit ze ziek en ongelukkig thuis. “Ik doe dit werk doodgraag, maar door de veel te hoge werkdruk kan ik mijn job onmogelijk uitvoeren zoals ik dat wil. Kleine kinderen verzorgen is geen bandwerk. Als je zestien peuters in je eentje moet verschonen en aankleden na hun middagslaapje voel je je een robot en dat wil ik niet.” De problemen in de sector kinderopvang slepen al jaren aan. Sinds vorig jaar is ‘begeleider in de kinderopvang’ een knelpuntberoep.
  [naar artikel]
 4. Ouders gaan zélf in beroep tegen sluiting kinderopvang van hun ‘moeke’: “Het beleid van Agentschap Opgroeien is schandalig” (13/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het Agentschap Opgroeien bevestigt dat de kinderopvang aan de Schoterweg in Tessenderlo ‘met gegronde reden’ is geschorst. Er werd een onderzoek opgestart, maar de ware reden van het sluiten van de kinderopvang zou een “burenruzie en geroep” zijn. De betrokken ouders tekenen beroep aan tegen de beslissing. “We staan allemaal als een blok achter uitbaatster Agnes”, zegt Hanne Vanderheyden.
  [naar artikel]
 5. Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is gewoon niet vol te houden” (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende Deense sterrenzaak Noma - het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt chef René Redzepi aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’.
  [naar artikel]
 6. Beste restaurant ter wereld sluit de deuren, en dat gaat gepaard met veel zelfkritiek op ‘zieke’ business van fine dining: “Dit is niet vol te houden” (09/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De bekende Deense sterrenzaak Noma - meermaals uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld - sluit de deuren. Dat kondigt de Deense chef René Redzepi zelf aan. De chef-kok zegt dat voor hem de job van koken op het allerhoogste niveau, vol slopende uren en een ronduit intense werkcultuur, een breekpunt heeft bereikt. “Het is onhoudbaar”, zegt hij in een gesprek met ‘The New York Times’.
  [naar artikel]
 7. Zelfs ‘Thuis’ is niet veilig voor besparingen VRT: “Misschien moeten ze de nieuwsdienst ook maar uitbesteden” (22/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  Iemand anders mag het vanaf nu doen: de VRT stoot zijn successoap Thuis af richting externe productiehuizen en doekt daarmee haar afdeling fictie op. Zo’n oerdegelijke, in huis gemaakte VRT- of BRT-reeks, het is nochtans decennialang geweest waarvoor je onder een dekentje voor je tv kroop. ‘Het Pleintje’, ‘Merlina’, ‘Heterdaad’: er was tijd voor en het mocht geld kosten. “Doodjammer. Het heeft veel acteurs groot gemaakt”, zegt routinier Jo De Meyere.
  [naar artikel]
 8. Kleine maatjes, hoge prijzen: Louboutin maakt nu ook kinderschoenen (11/10/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Voor onze kapoentjes willen we alleen maar het beste, en dat mag natuurlijk af en toe behoorlijk wat geld kosten. Maar of dat nu per se Louboutins...
  [naar artikel]
 9. Warme bakker sluit maand de deuren door hoge energiekosten: “Het is pijnlijk maar het moet” (02/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Een kleine warme bakker uit Edegem sluit een maand de deuren. Reden? De hoge energiekosten. “Ik word er nog emotioneel van als ik erover praat. Het moet om de hoge energiekosten te drukken. We kunnen geen beroep doen op de overheid, dus het moet zo.”
  [naar artikel]
 10. WHO-topman noemt Chinees ‘Zero Covid’-beleid “onhoudbaar” (10/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het ‘Zero Covid’-beleid dat de Chinese autoriteiten hanteren in hoofdstad Peking en de belangrijke havenstad Shanghai is onhoudbaar. Dat heeft de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, gezegd tijdens een persconferentie.
  [naar artikel]
 11. Dure energiefactuur dreigt onthaalouders de das om te doen: “Onhoudbaar. Niemand wil gratis werken” (08/02/2022 - Het Nieuwsblad)
  De hoge energiekosten leiden tot uitval bij de onthaalouders. ‘Het water staan hen aan de lippen.’
  [naar artikel]
 12. Dienst Opgroeien sluit kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout na herhaalde inbreuken: “Er was geen beterschap” (15/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning van kinderopvang ‘Sascha’ in Kalmthout ingetrokken. Vanaf 1 april moet het kinderdagverblijf sluiten. De ouders van 25 kinderen moeten op zoek gaan naar een nieuwe opvangplek. Sasha kwam in 2019 ook al eens in het nieuws nadat volgens Opgroeien en de Zorginspectie de veiligheid van de kinderen niet honderd procent gegarandeerd kon worden. ER wordt wel benadrukt dat er géén sprake is van kindermishandeling.
  [naar artikel]
 13. Ouders reageren op sluiting kinderopvang De Kleine Wereld in Eeklo: “Al van op de parking hoorde ik kinderen krijsen” (03/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang De Kleine Wereld moet verplicht voor drie maanden de deuren sluiten. Dat heeft de Dienst Opgroeien beslist. Voor sommige ouders van wie hun kind in de crèche verbleef, is dat een meer dan terechte beslissing: “Er zijn al zoveel verschillende klachten geweest.”
  [naar artikel]
 14. Kinderopvang Ukkepuk sluit zomer af in omgekeerde wereld (29/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ukkepuk, de gemeentelijke kinderopvangdienst, sloot vorige week op het speelplein in Herderen de zomervakantie 2022 af met ‘De omgekeerde wereld’. “Het was een themaspeelweek die we organiseerden samen met de ‘Jonge Helden’, een vrijwilligersorganisatie van de vzw Crefi uit Leuven die zich vooral focust op de creativiteit, diversiteit, participatie en expressie van de deelnemertjes. Aan ‘De omgekeerde wereld’ namen 25 kinderen van 7 tot en met 10 jaar deel en het was voor iedereen een erg verrijkende ervaring”, aldus Sigrid Rubens, coördinator van de kinderopvang. “Jonge Helden is jeugdwerk met, voor en door kinderen en jongeren. Samen ontdekken, spelen, experimenteren, creëren en entertainen is de leidraad. Tijdens ‘De omgekeerde wereld’ ontstaan knotsgekke toestanden waarbij de wereld op zijn kop gezet wordt en wat voor anderen onlogisch is, hier compleet normaal wordt ervaren: water stroomt er achteruit, ijs is er warm, en links is er rechts. Gekker kan niet, toch?”, besluit begeleider Bert.
  [naar artikel]
 15. ‘Zonder kinderopvang zijn het de vrouwen die thuisblijven, dat weten we allemaal’ (05/10/2022 - De Standaard)
  De crisis in de kinderopvang dreef woensdagnamiddag voor de tweede keer actievoerders de straat op. ‘Waar blijft dat marshallplan voor de kinderopvang?’
  [naar artikel]
 16. Bekende Antwerpse bakker luidt alarmbel: “115.000 euro extra kosten op zes maanden tijd, dit is onhoudbaar” (13/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Bakkerij Lints is een van de bekendste bakkers van Antwerpen. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komen ook zij in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.”
  [naar artikel]
 17. “Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang (08/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.
  [naar artikel]
 18. “Een dringende boodschap”: ‘Pamperactie’ in Vlaams Parlement voor betere kinderopvang (08/03/2023 - Het Nieuwsblad)
  Een zeventigtal ouders en enkele vrouwenorganisaties zijn woensdagmiddag, op Internationale Vrouwendag, afgezakt naar het Vlaams Parlement om een ‘pamperactie’ te voeren. De ouders en organisaties gaven aan enkele parlementsleden een pamper af, met binnenin hun eisen die voor een betere kinderopvang moeten zorgen. Want kwaliteitsvolle kinderopvang is enorm belangrijk voor vrouwen, zeggen de organisaties.
  [naar artikel]
 19. Lil Kleine ziet zoontje Lío niet meer: “Ik hoop op verandering” (21/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Jaimie Vaes wil geen alimentatie hebben van Lil Kleine. Dat vertelde ze bij ‘RTL Boulevard’ ter promotie van een nieuwe reeks ‘Jaimie: In The Vaes Lane’. “Hij mag het echt in zijn hol stoppen.”
  [naar artikel]
 20. Hoger libido als vrouw dankzij deze nieuwe neusspray? “Een kleine hoeveelheid kan al genoeg zijn” (10/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Kan je als vrouw straks een simpele pil of neusspray kopen die je zin geeft in seks? Wetenschappers werken aan een baanbrekend lustmedicijn, genaamd ‘kisspeptine’, speciaal voor vrouwen. De Belgische Julie Bakker is een spilfiguur binnen het onderzoek. Ze verheldert de bijzonder werking van het middeltje en hoeveel het zal kosten. “Sommigen noemen het ‘de vrouwelijke viagra’, maar dat is misleidend.”
  [naar artikel]
 21. Natalia mengt zich in het crèchedebat: “Eén opvoedster voor negen kindjes, dat is gewoon mishandeling” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “De overheid eist zoveel van de werkende mens, dan moet ze maar voor goeie kinderopvang zorgen ook!” Het is hoogst uitzonderlijk dat Natalia (41) haar stem laat horen in een maatschappelijke kwestie, maar als mama van twee jonge kindjes grijpen de recente horrorverhalen uit de sector van de kinderopvang haar enorm aan. “Ik word hier kwaad van.” In een gesprek met ‘Dag Allemaal’ vertelt de zangeres openlijk over het moederschap, haar rol als coach in ‘The Voice’ en haar afwezigheid wat betreft Eurosong. “Ik had een goede song, maar ik had geen zin meer in preselecties.”
  [naar artikel]
 22. Vriendschap na je 30ste is moeilijker. Waar en hoe maak je nieuwe maatjes? “Begin met vragen stellen” (31/10/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke zeven jaar wordt 70 procent van je vrienden vervangen. Bye bye bestie? Psycholoog Roos Woltering en Selma Franssen, auteur van het boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’, geven tips om nieuwe vrienden te maken na je dertigste, wanneer het volgens de wetenschap nog stroever loopt. Waar leer je mensen kennen en hoe word je dan maatjes? “Realistisch gezien is de kans dat je vrienden maakt in de fitness niet zo heel groot.”
  [naar artikel]
 23. Bekende Antwerpse bakker luidt alarmbel: “115.000 euro extra kosten in zes maanden tijd, dit is onhoudbaar” (13/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Bakkerij Lints is een van Antwerps bekendste bakkers. Mensen staan er soms tot buiten aan te schuiven voor hun zondagse pistolet of croissant. Toch komt ook deze bakker in de problemen door de hoge energiekosten. Bakkersdochter Axelle Van Titelboom trekt aan de alarmbel: “We zitten met de handen in het haar.”
  [naar artikel]
 24. Kan ‘omgekeerd woonkrediet’ helpen om rusthuisfactuur te blijven betalen? “Huiseigenaars met inkomen onder 2.000 euro kunnen zo uit armoedecijfers verdwijnen” (07/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Is het ‘omgekeerd woonkrediet’ dé oplossing voor wie zich verslikt in de hoge facturen voor een kamer in een woonzorgcentrum? “Het is alleszins een verkeerd idee dat je pensioen de kosten volledig moet dekken”, zegt Johan Staes, CEO van het Vlaams Zorgnetwerk, die het systeem opnieuw op tafel legt. Wat is zo’n omgekeerd woonkrediet? Hoe kan het mijn pensioen verhogen? En welke voorwaarden zijn eraan verbonden?
  [naar artikel]
 25. Kleine Limburgse cinema’s profiteren volop van ‘Zillion’ en ‘Onze Natuur’: “Dit maakt ons jaar goed” (16/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De kleine Limburgse bioscopen doen het goed dankzij het succes van ‘Zillion’ en ‘Onze Natuur’. De Vlaamse najaarsfilms trekken overal veel bezoekers en zorgen voor volle zalen, al is 2022 over het algemeen geen topjaar: “De eerste negen maanden van het jaar waren gewoonweg niet goed”, klinkt het unisono.
  [naar artikel]
 26. Koekelare sluit kinderopvang voor een week om personeel rust te bieden: “8 begeleiders voor ruim 100 kinderen, dat veroorzaakt een immense werkdruk” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag is de kinderopvang De Buidel in Koekelare gesloten voor een week. “We konden niet anders”, reageert schepen van Jeugd en Kinderopvang Jan Lievens (Open VLD). “Door het tekort aan kinderbegeleiders is er een enorme werkdruk. Het personeel heeft die week rust echt even nodig. Daarna is de opvang enkel op reservatie open.” Maar waar kunnen de Koekelaarse ouders dan terecht met hun kinderen?
  [naar artikel]
 27. Koekelare sluit kinderopvang De Buidel één week om personeel rust te geven: “De werkdruk is immens door tekort aan kinderbegeleiders” (13/04/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf maandag is de kinderopvang De Buidel in Koekelare gesloten voor een week. “We konden niet anders”, reageert schepen van Jeugd en Kinderopvang Jan Lievens (Open VLD). “Acht begeleiders voor ruim 100 kinderen is veel te weinig. Die week rust heeft het personeel nodig. Daarna is de opvang enkel op reservatie open.” Waar moeten de Koekelaarse ouders dan terecht met hun kinderen?
  [naar artikel]
 28. Ook ‘gevaarlijkste gedetineerde van het land’ Ringo De Witte klaagt onmenselijke behandeling aan: “Ze deden mijn blinddoek pas af toen ik vlak voor mijn dode moeder stond” (20/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  “Ze noemen me ‘de schrik van de cipiers’. Ik zat acht keer op de afdeling hoge veiligheid in Brugge, met terroristen als Abdeslam en Abrini.” Nee, een doetje is Ringo De Witte (48) beslist niet, zo bleek gisteren nog maar eens nadat de geïnterneerde man twee gevangenisbewakers aanviel. Hij klaagt in ‘Dag Allemaal’ echter - net als de beschuldigden op het terreurproces - aan hoe cipiers en agenten met gedetineerden omgaan. Al beseft Ringo ook dat zijn gedrag in de gevangenis een doodlopend straatje is. Een opvallende getuigenis van achter de tralies.
  [naar artikel]
 29. Geert Molenberghs: “Cijfers moeten zo snel mogelijk echt dalen, want dit is onhoudbaar” (01/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) ziet wel een lichtpuntje in de vertraagde stijging van de besmettingscijfers, maar waarschuwt in HLN LIVE toch dat we zo snel mogelijk weer moeten afdalen omdat de huidige situatie “onhoudbaar” is. “Blijven steken op zo’n hoog plateau zou heel slecht nieuws zijn.”
  [naar artikel]
 30. Zelfstandigen getuigen over hoge energieprijzen: “Als ik doorreken, zou een brood 3,5 euro kosten” (24/08/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Door de hoge energiekosten staat bij veel bedrijven het water aan de lippen. Zowel de maakindustrie als de zelfstandigen slaan alarm. “Als ik doorreken, zou een brood 3,5 euro kosten.”
  [naar artikel]
 31. Zelfstandigen getuigen over hoge energieprijzen: “Als ik doorreken, zou een brood 3,5 euro kosten” (24/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Door de hoge energiekosten staat bij veel bedrijven het water aan de lippen. Zowel de maakindustrie als de zelfstandigen slaan alarm. “Als ik doorreken, zou een brood 3,5 euro kosten.”
  [naar artikel]
 32. Kinderopvang Baloe drie maanden dicht na ‘ernstige klacht’: “Het is een voorzorgsmaatregel, maar tijdelijke sluiting is enige gepaste reactie” (25/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kinderopvang Baloe in Harelbeke moet drie maanden dicht. Het agentschap Opgroeien, dat Kind & Gezin overkoepelt, neemt die beslissing nadat het eerder deze week een klacht binnenkreeg. “Gezien de ernst van die klacht kunnen we niet anders dan zo’n drastische beslissing nemen”, zegt woordvoerster Nele Wouters. “Maar ik benadruk wel dat de klacht nog in onderzoek is, en het een voorzorgsmaatregel is.”
  [naar artikel]
 33. “Door de hoge kosten van beleggingsfondsen loopt het rendementsverschil met ETF’s op tot tienduizenden euro’s” (13/02/2023 - Express)
  Heel wat banken bieden hun klanten de mogelijkheid om te beleggen in beleggingsfondsen. Via zo’n fonds investeer je in uiteenlopende activa. De fondsbeheerders proberen het beter te doen dan de markten. “Historische data tonen aan dat ze daar zelden in slagen”, merkt financieel journalist Thomas Laureys op in een gesprek met Business AM. “Via ETF’s […]
  [naar artikel]
 34. Ten huize van Joren Dumont uit ‘Blind Getrouwd’: “Het was mijn opa's laatste wens dat mijn broer en ik naar hier zouden verhuizen” (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Aan ‘Blind Gekocht’ zal Joren uit ‘Blind Getrouwd’ niet snel deelnemen. Hij heeft al een huis dat helemaal zijn ding is. In Lennik stak hij de woning van zijn overleden grootouders volledig in het nieuw. Bij de inrichting kreeg hij wat hulp van zanger Christoff, met wie hij al jaren beste maatjes is.
  [naar artikel]
 35. ‘Visuele geilheid’ die stukken van mensen mocht kosten: waarom ‘Top Gun’ na 36 jaar nog altijd razend populair is (25/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Meer dan dertig jaar na datum vliegt het vervolg op ‘Top Gun’ woensdag de zalen in. Met een score van 97% op Rotten Tomatoes krijgt die ook meteen een uitzonderlijk hoge score van critici. “De beste blockbuster van het decennium”, blokletterde GQ. En dat heeft veel te maken met het cultkarakter van het origineel uit de jaren 80. Waar heeft die prent zijn iconische status aan te danken? Een poging tot verklaring in vijf bedrijven.
  [naar artikel]
 36. Als het zwembad toch sluit... mag de trouwe viervoeter mee plonzen! “Toch nog lachen op deze droevige dag” (06/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zwembad De Kleine Dender in Ninove sluit zowat anderhalf jaar de deuren voor grote renovatiewerken. Wat haar meer of minder in de filter maakt dus niet uit, en daarom mochten de Fifi’s en Bobby’s uit de streek mee het water in. “Heel leuk! Al blijkt onze hond een beetje bang te zijn van een zwempartij”, lachen Nils en dochter Leni.
  [naar artikel]
 37. Kritiek van tv-columnist valt verkeerd bij Gordon: “Je gebruikt je columns voor persoonlijke wrok” (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoge bomen vangen veel wind. Dat mocht ook Gordon Heuckeroth (53), bij ons bekend als jurylid uit ‘K2 zoekt K3', ondervinden. De Nederlandse columniste Angela de Jong (46) omschreef hem na z'n passage in het programma ‘Boerderij van Dorst’ als een “narcistische kleuter”. En daar is Gordon allesbehalve van gediend. “Dit is een clash van grote ego’s”, klinkt het in ‘TV Familie’.
  [naar artikel]
 38. Kritiek van tv-columnist schiet bij Gordon in verkeerde keelgat: “Je gebruikt je columns voor persoonlijke wrok” (17/06/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Hoge bomen vangen veel wind. Dat mocht ook Gordon Heuckeroth (53), bij ons bekend als jurylid uit ‘K2 zoekt K3', ondervinden. De Nederlandse columniste Angela de Jong (46) omschreef hem na z'n passage in het programma ‘Boerderij van Dorst’ als een “narcistische kleuter”. En daar is Gordon allesbehalve van gediend. “Dit is een clash van grote ego’s”, klinkt het in ‘TV Familie’.
  [naar artikel]
 39. Eerste maatjes aangekomen in Oostende: “Lekker vettig, ze glijden in de mond” (15/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De eerste maatjes van het seizoen zijn woensdag aangekomen in Oostende. De leden van het maatjescomité gingen samen met meter Wendy Van Wanten en peter Luc Caals op zee om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe halen. Daarna werden de maatjes uitgebreid geproefd door burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) en het stadsbestuur.
  [naar artikel]
 40. Alfred Schreuder na nieuw puntenverlies en ‘rot op’-spreekkoren: “Als het 8-2 wordt, kan niemand iets zeggen” (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Alfred Schreuder is niet bang dat de druk zo hoog oploopt dat die onhoudbaar wordt. “Dat heb ik niet in de hand”, zei de geplaagde trainer na het beschamende puntenverlies tegen Vitesse (2-2). “We zijn bezig met de ontwikkeling van het team. En dat proberen we elke dag te verbeteren. Daar doen we met z’n allen ons stinkende best voor.”
  [naar artikel]
 41. Koppel uit ‘Boer zkt vrouw’ uit elkaar: “Het zal tijd kosten om dit te verwerken” (04/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Frits en Hanne uit Boer zkt vrouw zijn uit elkaar. “Dit was geen makkelijke beslissing”, vertelt zij. “Het zal tijd kosten om dit verwerken”, reageert hij.
  [naar artikel]
 42. Koppel uit ‘Boer zkt vrouw’ uit elkaar: “Het zal tijd kosten om dit te verwerken” (04/12/2021 - Gazet van Antwerpen)
  Frits en Hanne uit Boer zkt vrouw zijn uit elkaar. “Dit was geen makkelijke beslissing”, vertelt zij. “Het zal tijd kosten om dit verwerken”, reageert hij.
  [naar artikel]
 43. RECENSIE. ‘Chapelwaite’: “Adrien Brody is de steunbalk die dit horrorhuisje samenhoudt” (24/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een verhaal van Stephen King mag dan bij de meesten hoge verwachtingen oproepen, een adaptatie naar het grote of kleine scherm resulteert niet zelden in een flop. Of het tiendelige ‘Chapelwaite’ met Adrien Brody op Streamz de ban breekt en wel een overtuigend horrormysterie op uw scherm tovert? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
  [naar artikel]
 44. Waals minister van Economie Borsus noemt vluchtplafond voor luchthaven Luik “onhoudbaar” (22/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) noemt de beperking tot 50.000 vliegbewegingen per jaar die de nieuwe exploitatievergunning van Liege Airport zou opleggen, “onhoudbaar”. Dat zegt hij in L’Echo. “Een regering heeft niet als taak om te vernietigen wat ze zelf jarenlang succesvol heeft opgebouwd.”
  [naar artikel]
 45. Waals minister van Economie Borsus noemt vluchtplafond voor luchthaven Luik “onhoudbaar” (21/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Waals minister van Economie Willy Borsus (MR) noemt de beperking tot 50.000 vliegbewegingen per jaar die de nieuwe exploitatievergunning van Liege Airport zou opleggen, “onhoudbaar”. Dat zegt hij in L’Echo. “Een regering heeft niet als taak om te vernietigen wat ze zelf jarenlang succesvol heeft opgebouwd.”
  [naar artikel]
 46. Vlaming laat Elvis herleven in finale ‘America’s Got Talent’: “Als we winnen, zijn we nét uit de kosten” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elvis Presley is ‘alive’ en zíngt weer. Toch even, in de finale van ‘America’s Got Talent’ voorbije nacht. Dankzij ‘onze’ Chris Umé (33), die hem met deepfaketechnieken weer tot leven bracht. Of hij als eerste Vlaming ooit in de finale van ‘AGT’ met één miljoen dollar en een show in Las Vegas huiswaarts keert, weten we morgenvroeg pas. Maar gewonnen hebben ze sowieso: “Simon Cowell zei: ‘Jullie gaan sowieso naar Vegas.’”
  [naar artikel]
 47. Leuvense groep ‘Wij betalen niet’ wil rechtszaak starten omwille van hoge energieprijzen (29/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Leuvense groep ‘Wij betalen niet’ heeft plannen om een “Energiezaak” te starten, naar analogie met de “Klimaatzaak” of de “Woonzaak”. De groep wil verschillende pistes bekijken om bedrijven of overheden voor de rechter te dagen omwille van de hoge energieprijzen van vandaag.
  [naar artikel]
 48. Horen baby’s nu wel of niet thuis in een crèche: “De baten zouden beter kunnen zijn” (13/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  Filosofe Griet Vandermassen argumenteert in een column in zusterkrant ‘De Standaard’ dat baby’s niet in de opvang thuishoren. Door de groepsopvang zouden ze namelijk hersenschade lijden. Maar professor Michel Vandenbroeck (UGent), expert in de kinderopvang, is het daar niet mee eens. Wel is hij erg kritisch voor de federale maatregel om de fiscale aftrek van kinderopvang te verhogen.
  [naar artikel]
 49. Uitbesteding ‘Thuis’ zal VRT minder kosten, maar u mogelijk meer: “Ook de Walen zullen steentje moeten bijdragen” (11/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het kader van een afslankingsoperatie zal de openbare omroep VRT haar immens populaire soap ‘Thuis’ uitbesteden aan een extern productiehuis. Opvallend: die ‘afslanking’ zou de belastingsbetaler wel eens duurder kunnen komen te staan. “De totale kost zal waarschijnlijk hoger uitvallen dan wat de VRT bespaart.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy