Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Is dit de meest bizarre pizza ooit? “Ik wéét wat de Belg graag eet: frieten en stoverij”

14/09/2022 - 11:25
"Een pizza belegd met frieten, stoverij en mayonaise. U leest het goed. De ‘Belgische pizza’ van de Gentse Wetteraar Bülent Çal (44) is een van de blikvangers van pita- en pizzazaak Ediz in Kwatrecht. “Op een avond rond elf uur wist ik het: dat moet ik maken.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Peter van Vossen excuseert zich 30 jaar na datum voor een van meest bizarre doelpunten ooit: “Mijn verontschuldigingen aan Genkse fans” (01/10/2022 - Het Belang van Limburg)

Maandag is het exact 30 jaar geleden dat op de Limburgse velden één van de meest bizarre doelpunten ooit viel. De 0-3 van Anderlecht in Genk. Auteur: Peter van Vossen. De match moest worden herspeeld. “Terecht”, zegt de 54-jarige Van Vossen nu. “Bij deze mijn verontschuldigingen aan de Genkse fans.” [naar artikel]


2. De 7 favoriete eetadresjes van Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


3. De 7 favoriete eetadresjes van chef Marcelo Ballardin: “Hier bakken ze zelfs croissants met zuurdesemdeeg!” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Marcelo Ballardin. “Ik eet niet zo vaak de echte Belgische klassiekers, maar de stoverij met frieten in dit restaurant gaat er altijd wel in.” [naar artikel]


4. In Genk eet je pizza met stoofvlees: “Genkie Daniel Muñoz kwam zelfs drie keer op één week” (28/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De pizza Tosun, een pizza met stoofvlees. Een vreemde combinatie voor de meesten onder ons, maar bij Foodfellaz in Genk kan je het proberen. “Het recept gaat al zeven generaties mee.” [naar artikel]


5. Een pizza met nacho’s of een met frieten? Dit zijn de zotste pizza’s van Limburg (27/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Bij Pink Pizza in Genk kan je terecht voor een pizza ‘Wa Make’, ‘Nie geflipt doen’, ‘Anders da gaat nie’, of een pizza ‘Die beweegt niet meer’. Dat zijn junkpizza’s oftewel pizza’s met junkfood erop. “Mensen zijn er gek op.” [naar artikel]


6. Zo maak je zélf de lekkerste pizza in 5 stappen: “Deze bloem is ideaal voor een elastisch deeg” (01/09/2023 - Het Laatste Nieuws)

Op drukke dagen -zoals de start van het nieuwe schooljaar- wordt in veel gezinnen wel eens een pizza in de oven geschoven. Maar wist je dat je makkelijk zélf een verse pizza op tafel kan toveren? Chef Jelle Beeckman gidst je in 5 eenvoudige stappen naar een krokant exemplaar. “Eens je de basics van zelfgemaakte pizza onder de knie hebt, wil je nooit meer iets anders.” Zo begin je eraan. [naar artikel]


7. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over de perfecte pizza (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-experten verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


8. “Op één jaar tijd bestelde iemand 199 keer shoarma": deze maaltijden bestelden we dit jaar het meest op Takeaway (16/12/2022 - Het Laatste Nieuws)

Van verse sushi tot vettige hamburgers: ook dit jaar lieten mensen weer massaal eten aan huis bezorgen. Takeaway maakte daarom de balans op bij 7.000 restaurants. Wat was het favoriete gerecht van de Belg? Welke keuken vinden we het lekkerst? En wat was de meest bizarre bestelling van 2022? [naar artikel]


9. “Een goede pizza telt maar drie tot vier ingrediënten”: 5 pizza-chefs over hoe je de perfecte pizza maakt (20/02/2022 - Het Laatste Nieuws)

Een klassieker zoals pizza is altijd een succesnummer wanneer je haar op het menu zet. Toch kun je niet élke pizza zomaar ‘pizza’ noemen. Het exemplaar moet eerst aan een paar voorwaarden voldoen. 5 pizza-chefs verzamelen alle musthaves voor het comfortfood en verklappen hoe je best zelf aan de slag gaat met deeg en beleg. En schuif je die dan in een houtoven of gasoven? ”Een pizza moet een perfecte mix van korst en beleg zijn, je moet alles kunnen proeven.” [naar artikel]


10. Zo veroverde de pizza langzaamaan Limburg: “Belgen spraken vroeger over vlaai met beleg” (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Waar eet je de Lekkerste Pizza van Limburg? Dat ontdekken we pas op 1 oktober, nadat onze lezers hun stem hebben uitgebracht. Wat we nú willen weten: hoe belandde die heerlijke pizza precies in Limburg? En welke pizzeria was de allereerste? “Het verhaal van de pizza in Limburg begon niét in een pizzeria.” [naar artikel]


11. Binnenkort verkrijgbaar: de ‘Remco-pizza’, mét groenten maar zonder vlees (18/08/2021 - Het Laatste Nieuws)

Sinds maart van dit jaar is Remco Evenepoel (21) het gezicht van Pizza Hut, de bekende pizzaketen. En in de herfst gaat de samenwerking nog een stapje verder, want dan brengt Pizza Hut een ‘Remco-pizza’ op de markt. Al zullen vleesliefhebbers er misschien vriendelijk voor passen. “Er zal geen vlees op de pizza liggen”, aldus Stef Meulemans - CEO bij Top Brands, de Belgische holding waar Pizza Hut onder valt - in La Dernière Heure. “Wel veel groenten die Remco zelf graag lust.” De speciale pizza is volgens Meulemans onderdeel van een grote reclamecampagne rond de figuur Evenepoel, die niet alleen gekozen is wegens zijn sportieve verdiensten. “Zijn uitstraling is even belangrijk. Het is een simpele jongen, die tegen iedereen praat en die je zomaar zou kunnen tegenkomen in een van onze restaurants.” [naar artikel]


12. “Ik had nog maar één jaar contract. Soms moeten we beslissingen nemen”: Yannick Carrasco over transfer en band met Tedesco (15/10/2023 - Het Laatste Nieuws)

“Dit is een meer volwassen Yannick Carrasco.” De flankspeler van Al Shabab over zijn nieuwe leven in Saoedi-Arabië, zijn buddy Eden Hazard én de huidige lichting Rode Duivels. “Deze groep jonge gasten leert graag, luistert graag én werkt graag.” [naar artikel]


13. Dit zijn tien van de meest bizarre wereldrecords ooit (27/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

De mens is een competitief wezen. De grootste, de langste, de meeste, … iedereen blinkt graag ergens in uit. Het Guinness Book of World Records maakt het voor mensen met de vreemdste talenten mogelijk om ergens de beste ter wereld in te zijn. Dit zijn tien van de meest bizarre wereldrecords ooit. [naar artikel]


14. Onze analist Thijs Zonneveld hangt het wielerjaar te drogen en kijkt vooruit: “Van Aert kan Giro of Vuelta winnen” (11/10/2021 - Het Laatste Nieuws)

Het wegseizoen 2021 zit erop. Niemand die scherper en gevatter terugblikt dan Thijs Zonneveld. Hij sloeg er de meest spraakmakende wielercovers op na en giet er nog één keer een vers sausje overheen. Dé krachtexplosie, dé ontknoping of de meest bizarre wending van het jaar. En de Nederlandse journalist/analist kijkt ook vooruit. “Net als Tom Boonen is Remco Evenepoel groter dan de sport. Maar het mag niet te snel te hard gaan. Denk maar aan Frank Vandenbroucke.” [naar artikel]


15. Een van de beste steaks ter wereld eet je in Vlaanderen (maar je krijgt er geen frieten bij) (12/04/2022 - Gazet van Antwerpen)

Er belanden géén frieten of saus op het bord. Toch scoort het Belgische Carcasse hoog in een ranking met ’s werelds beste steakrestaurants. Een opsteker voor Hendrik Dierendonck én Koksijde, dat tussen wereldsteden als Buenos Aires en Las Vegas prijkt. “De defensieminister van Trump kon er niet bij dat ons vlees niet van jonge dieren komt.” [naar artikel]


16. “Ananas kan wél lekker zijn op pizza”: Gentse chef Matthias Devos (40) wint Belgisch kampioenschap pizza bakken met verrassende creatie (16/03/2024 - Het Laatste Nieuws)

Pizza met ananas. Een doodzonde in Italië, maar daar trekt Matthias Devos (40) zich geen zier van aan. De Gentse chef maakte een pizzaversie van de Mexicaanse taco el pastor en won daarmee het Belgisch kampioenschap pizza bakken. “Eén van de Italiaanse juryleden wou er eerst niet van proeven", lacht Devos. [naar artikel]


17. Dit verdient gemiddelde Belg: tevredenheid stijgt maar bij één groep niet (25/03/2024 - Het Nieuwsblad)

De baas en zijn managers verdienen veruit het meest, en toch dalen hun loontevredenheid en professioneel geluk het meest. Dat blijkt uit het Salariskompas van Jobat. “Zij profiteerden veel minder van de automatische indexering.” [naar artikel]


18. De 7 favoriete eetadresjes van Luc Bellings: “Tijdens mijn zondagse fietsrit is deze bakkerij een vaste stop voor de meest smeuïge rijsttaart ooit” (09/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in zijn adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van sterrenchef Luc Bellings. “In dit bruin café drink ik na een drukke service graag een perfect getapt pintje waarvan de condens van het glas druipt.” [naar artikel]


19. “Nee, ananas hoort écht niet thuis op een pizza”: 5 pizza-chefs over hoe je zelf het perfecte exemplaar maakt thuis (08/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Wie niet in Italië geraakt deze zomer niet getreurd: ook thuis kan je genieten van een heerlijke pizza in warme temperaturen op je terras. Al kan je niet elke pizza zomaar ‘pizza’ noemen volgens deze 5 pizza-chefs uit Brugge, Genk, Gent, Leuven en Antwerpen. We passeerden om te weten te komen hoe je best aan de slag gaat met deeg en beleg om dat vleugje Italië op tafel te krijgen. En bak je die dan in een houtoven of een gasoven? “Een goede pizza telt maar drie of vier ingrediënten.” [naar artikel]


20. STREAMINGTIP. ‘The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes’ (Netflix): “Detectivehoedje op!” (27/04/2022 - Het Laatste Nieuws)

Met dank aan deze nieuwste docufilm op Netflix mag u met permissie snuffelen aan één van de meest iconische vrouwen, maar ook één van de meest mysterieuze overlijdens die Hollywood ooit gezien heeft. Hoewel werd vastgesteld dat Marilyn Monroe op 36-jarige leeftijd in haar huis overleed aan een overdosis, vuurt haar dood al decennialang de meest wilde complottheorieën aan. [naar artikel]


21. Stem mee op de lekkerste pizza van Limburg (02/09/2022 - Het Belang van Limburg)

Is de pizza in jouw favoriete zaakje écht buonissimo? Samen met jou gaat Goesting op zoek naar de lekkerste pizza van Limburg. Stem mee via de gratis HBVL-nieuwsapp en maak kans op één jaar lang gratis pizza in jouw favoriete pizzeria. [naar artikel]


22. Wat een slotfase! Sacramento verslaat LA Clippers in op één na meest puntenrijke NBA-wedstrijd ooit (25/02/2023 - Het Belang van Limburg)

Sacramento en de LA Clippers hebben vrijdag voor spektakel gezorgd in de NBA met de op één na meest puntenrijke match ooit. De Kings trokken in Los Angeles met 175-176 aan het langste eind na twee verlengingen. [naar artikel]


23. “Zo verknoei je de hele match”: onze commentatoren schrikken zich een hoedje wanneer dartstopper op bizarre manier blundert (19/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

“Wat doet José nu?” Cocommentator Erik Clarys kon z'n ogen gisteravond niet geloven tijdens het duel tussen Schotland en Portugal op de World Cup of Darts. De Portugese topper José de Sousa blunderde met een bizarre rekenfout. En dat op een cruciaal moment. [naar artikel]


24. Belgische fans mengen zich onder de Nederlanders in wielergek Utrecht: “Remco is van ons, olé olééé” (20/08/2022 - Het Laatste Nieuws)

Stevige fiesta gisterenavond in Utrecht. Daar werd de Vuelta op gang getrapt met eindelijk nog eens een ploegentijdrit. Véél decibels, een flinke voorraad bier en amper regen: het bleken dé ingrediënten voor een wild wielerfeest. De Belgische supporters vierden graag mee. “Zondag zijn we hier weer. Met méér bussen.” [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!