De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Vorige week opgestuurd, nu wordt ‘Close’ al genoemd als favoriet voor de Oscars

Het Belang van Limburg

22/09/2022 - 03:18

Mooie vooruitzichten voor Close, de tweede film van Lukas Dhont (31). Op het filmfestival van Cannes sleepte de prent eerder dit jaar al de Grand Prix in de wacht, hij werd aan honderd landen verkocht en volgens het Amerikaanse vakblad Variety is ‘ie alvast zeker van een Oscarnominatie. Het felbegeerde gouden beeldje komt zo al een stap dichterbij.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. RECENSIE. ‘Close’ van Lukas Dhont: Dit is de mooiste film van het jaar ***** (31/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  De lat lag torenhoog voor Lukas Dhont. Al sinds het begin van het jaar wordt zijn tweede langspeler ‘Close’ bejubeld. Verstikt, bijna. Na de Grand Prix op het filmfestival van Cannes won de prent nog prijzen in Chicago en Sydney. De film werd verkocht aan meer dan 100 landen en werd zelfs opgestuurd naar de Oscars. Na zo’n opbouw kon het resultaat bijna alleen maar tegenvallen, toch? Helemaal niet. Dhont heeft de mooiste film van het jaar gemaakt.
  [naar artikel]
 2. Maakt ‘Close’ kans om te winnen? En wie zijn de andere topfavorieten? Álles wat je moet weten over de Oscars die vannacht plaatsvinden (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Zondagnacht (Belgische tijd) worden in Hollywood voor de 95e keer de Academy Awards of Oscars uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In die categorie neemt de Gentse filmmaker het op tegen ‘All Quiet on the Western Front’ (‘Im Westen nichts Neues’), het Duitse oorlogsdrama dat kans maakt op negen Oscars. Enkel de sciencefictionfilm ‘Everything Everywhere All at Once’ doet het met elf nominaties in tien categorieën beter.
  [naar artikel]
 3. Hasselaar (45) is ijshockeycoach in ‘Close’: “Draaidagen van 8 tot 23 uur op het ijs” (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Zes maanden ijshockeyles en een week vol lange draaidagen. Jeff Vanhaeren (45) uit Hasselt leerde de hoofdrolspeler van ‘Close’ ijshockeyen en figureerde nadien ook als coach in de film. “Als ik meespeel in een film, dan is dat direct met Oscars”, lacht hij.
  [naar artikel]
 4. RECENSIE. ‘Close’ van Lukas Dhont maakt kans op Oscar: dit is de mooiste film van 2022 ***** (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De lat lag torenhoog voor Lukas Dhont. Al sinds begin 2022 werd zijn tweede langspeler ‘Close’ bejubeld. Verstikt, bijna. Na de Grand Prix op het filmfestival van Cannes won de prent nog prijzen in Chicago en Sydney. De film werd verkocht aan meer dan 100 landen en werd zelfs opgestuurd naar de Oscars. Na zo’n opbouw kon het resultaat bijna alleen maar tegenvallen, toch? Helemaal niet. Dhont heeft de mooiste film van het jaar 2022 gemaakt, én hij maakt kans op een Oscar.
  [naar artikel]
 5. Regisseur Lukas Dhondt (‘Close’) mag voortaan meestemmen voor de Oscars (28/06/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, verwelkomt ‘Close’-regisseur Lukas Dhont (32), zijn co-scenarist Angelo Tijssens en zijn monteur Alain Dessauvage als nieuw lid. Het trio staat op de lijst van 398 namen die dit jaar een uitnodiging voor het Academy-lidmaatschap in de bus kregen. Zij werden voorgedragen op basis van hun bijdragen aan de filmindustrie.
  [naar artikel]
 6. ‘Close’ van Lukas Dhont is Belgische inzending voor Oscars (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag bekendgemaakt. De Belgische jury verkoos de winnaar van de Grand Prix in Cannes tot officiële Belgische inzending voor de Academy Awards. De 95ste Oscarceremonie vindt plaats op zondag 12 maart 2023.
  [naar artikel]
 7. ‘Close’ van Lukas Dhont is Belgische inzending voor Oscars (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’ van Lukas Dhont (31) is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds vrijdag bekendgemaakt. Als de film, die eerder al de Grand Prix won in Cannes, in januari op de shortlist terechtkomt, zal hij dus meedingen naar Oscar voor Beste Internationale Film. De 95ste Oscarceremonie vindt plaats op zondag 12 maart 2023.
  [naar artikel]
 8. ‘Close’ lokte al bijna 70.000 bezoekers naar de bioscoop (10/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Wat een staande ovatie op Cannes en een inzending voor de Oscars al niet kunnen doen. ‘Close’, de tweede film van Lukas Dhont, lokte in zijn eerste week - de film ging afgelopen woensdag in première - 68.797 bezoekers naar de bioscoop.
  [naar artikel]
 9. "We hebben alles gegeven om "Close" zo ver mogelijk te laten geraken": regisseur Lukas Dhont reageert op verlies op Oscars (13/03/2023 - VRT NWS)
  "We hebben de Oscar jammer genoeg niet gewonnen", reageert regisseur Lukas Dhont vanuit Los Angeles na afloop van de 95e editie van de Oscars. Zijn film "Close" haalde het niet van de Duitse favoriet "All quiet on the Western Front", die met vier Oscars naar huis gaat. "Dit geeft ons een reden om dit nog eens te doen en de Oscar dan wel te winnen."
  [naar artikel]
 10. Lukas Dhont blijft in Oscarkansen van ‘Close’ geloven: “Tot op het allerlaatste moment” (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vanavond weet Lukas Dhont of z’n ‘Close' de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ in de wacht heeft gesleept op de Oscars. “Het gaat superspannend zijn”, vertelt hij in een gesprek met Aagje voor VTM Nieuws.
  [naar artikel]
 11. Zweedse satire ‘Triangle of Sadness’ wint Europese Oscars, ‘Close’ grijpt naast de prijzen (11/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zwarte komedie ‘Triangle of Sadness’ van de Zweedse cineast Ruben Östlund harkte zaterdagavond alle belangrijke European Film Awards binnen. Het Belgische drama ‘Close’ van Lukas Dhont viel buiten prijzen. Ook de Nederlandse productie ‘Knor’ van Mascha Halberstad gaat met lege handen naar huis.
  [naar artikel]
 12. Lukas Dhont gaat naar de Oscars: ‘Close’ haalt nominatie binnen in categorie ‘Beste buitenlandse film’ (24/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Het is Lukas Dhont (31) gelukt om een Oscarnominatie in de wacht te slepen. Zijn tweede langspeler ‘Close’ maakt kans op een beeldje in de categorie ‘Beste buitenlandse film’.
  [naar artikel]
 13. “We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Lukas Dhont en zijn gezelschap zijn vertrokken richting de champagnekleurige loper van de Oscars. Ze werden opgehaald aan hun hotel. Daar had de regisseur van ‘Close’ nog enkele bemoedigende woorden voor zijn team. “Wat er ook gebeurt, we zullen stralen”, vertelt Dhont. Binnen enkele uren weten we of de film ‘Close’ de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ in de wacht sleept.
  [naar artikel]
 14. “We zijn al winnaars”: regisseur Lukas Dhondt en zijn gezelschap vertrekken richting Oscars (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Regisseur Lukas Dhont en zijn gezelschap zijn vertrokken richting de champagnekleurige loper van de Oscars. Ze werden opgehaald aan hun hotel. Daar had de regisseur van ‘Close’ nog enkele bemoedigende woorden voor zijn team. “Wat er ook gebeurt, we zullen stralen”, vertelt Dhont. Binnen enkele uren weten we of de film ‘Close’ de Oscar voor ‘beste buitenlandse film’ in de wacht sleept.
  [naar artikel]
 15. Concurrent van ‘Close’ is grote winnaar van de Britse filmprijzen, wat betekent dat voor de Oscars? (20/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  Als de Britse filmprijzen BAFTA’s een voorafspiegeling zijn van de Oscars, ziet het er zeer goed uit voor All quiet on the western front en minder goed voor “onze” Close. All quiet on the western front won zondagnacht de BAFTA-award voor beste film. Sinds 2000 is dat al negen keer een indicatie voor Oscar-winst drie weken later.
  [naar artikel]
 16. Nieuwe prijs voor ‘Close’ van Lukas Dhont is stevige opsteker voor Oscar-race (09/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het blijft prijzen regenen voor ‘Close’, de film van regisseur Lukas Dhont (31). De erkenning die de film zopas kreeg door de National Board of Review zou wel eens een opsteker kunnen zijn voor de komende Oscars.
  [naar artikel]
 17. De charme van Lukas Dhont moet het doen: ‘Close' neemt het met klein budget op tegen topfavoriet Oscars (09/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Twintig miljoen euro versus net geen miljoen. Onze Lukas Dhont (31) en zijn ‘Close’ moeten zondag opboksen tegen Duitse topfavoriet ‘All Quiet on the Western Front’ waar Netflix geschift veel geld tegenaan smijt. “Maar ons geheime wapen is Lukas zélf. Hoe hij al die Amerikanen te woord staat: daar zwichten ze voor”, zegt VAF-directeur Koen Van Bockstal. Hij gunt voor het eerst een blik in de financiën van ‘Close’ en legt uit waar die honderdduizenden euro’s exact aan besteed worden.
  [naar artikel]
 18. "CLOSE" van Lukas Dhont wordt de Belgische inzending voor de Oscars (16/09/2022 - VRT NWS)
  De film "CLOSE" van regisseur Lukas Dhont is de Belgische inzending voor de Oscars in de categorie "beste internationale film". Dat laat het Vlaams Audiovisueel Fonds weten."CLOSE" is de tweede langspeelfilm van de Gentse regisseur en gaat over een intense vriendschap tussen twee tienerjongens, waarbij plots een kink in de kabel komt. Op het filmfestival van Cannes won "CLOSE" nog de Grand Prix, dat is de tweede belangrijkste prijs na de Gouden Palm.
  [naar artikel]
 19. ‘Close’ van Lukas Dhont op shortlist voor de Oscars: “We trekken hier zo meteen een fles champagne open” (21/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Lukas Dhont (31) is weer een stapje dichter bij z'n Oscar-droom. ‘Close’, de tweede langspeler van de Gentenaar, heeft de shortlist gehaald in de categorie ‘Beste internationale film’. “Ongelofelijk! We zijn al de hele dag aan het wachten tot de shortlist bekendgemaakt werd”, laat de filmregisseur ons weten in een reactie. “Zo spannend was het.”
  [naar artikel]
 20. Hoe een treinrit van Antwerpen naar Kortrijk het leven van ‘Close’-acteur Eden Dambrine (15) veranderde (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Een simpele treinrit veranderde het leven van Eden Dambrine. Verschijnt de 15-jarige acteur uit ‘Close’ straks op de rode loper bij de Oscars? “Ik hoop het, ik droom ervan.”
  [naar artikel]
 21. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (12/03/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg al het nieuws hier live!
  [naar artikel]
 22. En de Oscar gaat ... niet naar ‘Close’. Dit zijn alle winnaars van de Oscars (13/03/2023 - Humo)

  [naar artikel]
 23. LIVE. Sleept Lukas Dhont met ‘Close’ zijn eerste Oscar in de wacht? (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)
  Zondagnacht worden in Hollywood voor de 95ste keer de Academy Awards uitgereikt. De awardshow heeft dit jaar een Belgisch randje: ‘Close’ van Lukas Dhont is genomineerd voor de Oscar voor beste internationale film. In totaal zijn er 23 Oscars te winnen. Volg alle nieuws hier live!
  [naar artikel]
 24. OSCARS 2023: ‘Close’ grijpt helaas naast het beeldje, maar ‘Everything Everywhere All at Once’ wint zowat alles (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Everything, Everywhere, All At Once’ is de verpletterende winnaar van de 95ste editie van de Oscars. De absurde actiekomedie-dramafilm ging met zowat alle grote prijzen naar huis: zeven beeldjes in totaal, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Actrice. Brendan Fraser - in een ver verleden bekend van ‘The Mummy’ - verraste als Beste Acteur. Pech voor Lukas Dhont wel, die de prijs voor Beste Buitenlandse Film naar ‘All Quiet On The Western Front’ zag gaan. Verder geen grote schandalen tijdens de show, maar wel héél wat spektakel dankzij Jimmy Kimmel, Rihanna en zelfs... een ezeltje. Ontdek hier alles wat je moet weten over de Oscars.
  [naar artikel]
 25. Opmerkelijk: Zakarin krijgt titanium plaat uit schouder opgestuurd (05/10/2017 - Het Belang van Limburg)
  Ilnur Zakarin keek vreemd op toen hij eerder deze week zijn brievenbus lichtte. De Katusha-renner kreeg van het ziekenhuis van Munchen het titaniumplaatje opgestuurd dat vorige week uit zijn lichaam werd verwijderd.
  [naar artikel]
 26. Wie verdient volgens jou een Oscar vannacht? Stem mee in onze poll (12/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In de nacht van zondag op maandag worden de Oscars, ‘s werelds meest prestigieuze filmprijzen, weer uitgereikt. Topfavorieten zijn ‘All Quiet On The Western Front’ en ‘Everything, Everywhere, All At Once’, maar ook ons eigen landje maakt kans. Dat dankzij ‘Close’ van Lukas Dhondt. Wie verdient er volgens jou een beeldje?
  [naar artikel]
 27. Nieuwe prijs voor ‘Close’ van Lukas Dhont is stevige opsteker voor Oscar-race (10/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het blijft prijzen regenen voor Close, de film van regisseur Lukas Dhont (31). De erkenning die de film zopas kreeg door de National Board of Review zou wel eens een opsteker kunnen zijn voor de komende Oscars.
  [naar artikel]
 28. Na één week al bijna 70.000 bezoekers voor ‘Close’ van Lukas Dhont (09/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  ‘Close’ lijkt zijn weg naar het brede publiek te hebben gevonden. Na één week gingen al 68.797 mensen in de bioscoop kijken naar de film van Lukas Dhont. Dat meldt distributeur Lumière.
  [naar artikel]
 29. Na één week al bijna 70.000 bezoekers voor ‘Close’ van Lukas Dhont (09/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  ‘Close’ lijkt zijn weg naar het brede publiek te hebben gevonden. Na één week gingen al 68.797 mensen in de bioscoop kijken naar de film van Lukas Dhont. Dat meldt distributeur Lumière.
  [naar artikel]
 30. Oscar komt dichterbij voor Lukas Dhondt: ‘Close’ op shortlist voor beste internationale film (21/12/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De film Close van Lukas Dhont is geselecteerd voor de shortlist van de Oscars in de categorie Beste internationale film. Dat maakte de Academy woensdagavond bekend.
  [naar artikel]
 31. ‘Close’ van Lukas Dhont maakt kans op een Golden Globe (12/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, de nieuwe film van Lukas Dhont (31), blijft harten veroveren. De prent is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat maakt de organisatie zelf bekend. De Belgische film ging eerder al aan de haal met onder meer de Grand Prix du Jury in Cannes en werd vorige week nog door de National Board of Review (NBR) bekroond tot beste internationale film.
  [naar artikel]
 32. Waarom deze oorlogsfilm Oscar-kansen van Belgische inzending ‘Close’ doet slinken: “Ongefilterd en geloofwaardig” (20/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Als de Britse filmprijzen BAFTA’s een voorafspiegeling zijn van de Oscars, ziet het er zeer goed uit voor All Quiet on the Western Front en minder goed voor ‘onze’ Close. De Duitse oorlogsfilm won zondagnacht de BAFTA-award voor beste film: sinds 2000 is dat al negen keer een indicatie voor Oscar-winst drie weken later. En dat voor de intussen al derde verfilming van het boek. Waarom scoort deze western front zo goed?
  [naar artikel]
 33. Dwayne Johnson wordt verrast na thuiskomst van Oscars: “Ik heb er twee gezinsleden bij” (15/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Als de kat van huis is, dansen de muizen...’ Of in dit geval, de cavia’s? Dwayne ‘The Rock’ Johnson (50) kwam voor het eerst thuis sinds de Oscars en ontdekte dat hij er plots twee nieuwe huisgenoten bij heeft.
  [naar artikel]
 34. Na het zien van een pareltje als ‘Close’ verlaat iedereen de bioscoopzaal met een brok in de keel (02/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een echte genrefilm zit er bij Gentenaar Lukas Dhont (31) niet in. Maar hij is dan ook een rasechte auteur van heel persoonlijke arthouse-films. Met ‘Close’ overtreft hij alvast zijn verrassingsdebuut ‘Girl’.
  [naar artikel]
 35. De broers achter ‘Close’: ‘Wij zijn altijd al toeschouwers in elkaars leven geweest’ (29/10/2022 - De Tijd)
  02:00 De grote broer regisseur, de kleine broer producent. Zo was het toen Lukas en Michiel Dhont als kind ‘filmpje speelden’. Zo is het bij ‘Close’, de nieuwe Dhont-creatie die kans maakt op een Oscarnomin...
  [naar artikel]
 36. Al meer dan 68.000 bioscoopbezoekers voor Belgische Oscarinzending ‘Close’ (09/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De nieuwe film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont doet het ook in de bioscoop goed. De prent kon al 68.797 bezoekers naar de bioscoopzalen lokken.
  [naar artikel]
 37. Ontwerper Dries Van Noten genomineerd voor twee awards bij ‘Oscars van de modewereld’ (22/07/2020 - Het Laatste Nieuws)
  Onze eigenste Dries Van Noten werd twee keer genomineerd voor een prijs op de CFDA-awards, ook wel ‘de Oscars van de mode’ genoemd.
  [naar artikel]
 38. Oscar lonkt voor ‘Close’ van Lukas Dhont: is bekroond tot beste internationale film op National Board of Review Awards (09/12/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De film ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont (31) blijft wereldwijd scoren. De prent ging eerder al aan de haal met onder meer de Grand Prix du Jury in Cannes, en de Belgische film is nu ook door de National Board of Review (NBR) bekroond tot beste internationale film. Deze prijs zou wel eens een belangrijk signaal kunnen zijn voor de Oscars, of Academy Awards, in maart 2023.
  [naar artikel]
 39. OVERZICHT. Dit zijn alle genomineerden voor de Oscars (24/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Belgische euforie na de bekendmaking van de Oscar-nominaties in Los Angeles vanochtend. Het met lof overladen ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont is genomineerd in de categorie ‘beste buitenlandse film’. Maar er werden natuurlijk nog een hele hoop andere kanshebbers bekendgemaakt. Everything Everywhere All At Once is de grootste slokop met 11 nominaties. Een overzicht.
  [naar artikel]
 40. OVERZICHT. Dit zijn alle genomineerden voor de Oscars (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Belgische euforie na de bekendmaking van de Oscar-nominaties in Los Angeles vanochtend. Het met lof overladen ‘Close’ van regisseur Lukas Dhont is genomineerd in de categorie ‘beste buitenlandse film’. Maar er werden natuurlijk nog een hele hoop andere kanshebbers bekendgemaakt. Everything Everywhere All At Once is de grootste slokop met 11 nominaties. Een overzicht.
  [naar artikel]
 41. Van de grote winnaars tot de verrassende verliezers: dit zijn alle Oscarwinnaars op een rij (13/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Vannacht werden de Oscars voor de 95ste keer uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. In totaal vielen er 23 beeldjes weg te geven, waarvan het merendeel naar ‘Everything Everywhere All at Once’ ging. ‘All Quiet On The Western Front’ deed het goed, maar iets minder dan verwacht: met vier nominaties van de negen. Onze Belgische inzending voor Beste Internationale Film - ‘Close’ van Lukas Dhont - versloeg hij helaas wél.
  [naar artikel]
 42. Zelfs kans op ‘beste film’: Belgische Oscarinzending ‘Close’ van Lukas Dhont getipt als winnaar (28/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Volgend jaar in maart is het weer zover, dan worden de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld uitgereikt: de Oscars. Voorlopig wachten we nog vol spanning op de nominaties, al zou Lukas Dhont (31) ons land wel eens héél trots kunnen maken. ‘The Hollywood Reporter’, al jaren voorspeller van dienst, ziet de film van ‘onze’ regisseur als topkandidaat in verschillende categorieën.
  [naar artikel]
 43. De blockbuster versus de Oscar-film: de Ensors beloven nek-aan-nekrace tussen ‘Zillion’ en ‘Close’ (06/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Een schok is het niet, straf des te meer. Met elk veertien nominaties zijn ‘Zillion’ en ‘Close’ straks de grote rivalen op het Gala van de Ensors. Zo eindigt het succesjaar van de Vlaamse cinema met een clash der titanen. Of zorgen Adil, Bilall en een onverwacht tv-succes alsnog voor de verrassing?
  [naar artikel]
 44. ‘Close’ van Lukas Dhont haalt kaap van 300.000 bezoekers (04/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Close’, de tweede langspeler van Lukas Dhont (31), lokte al 300.000 kijklustigen naar de Belgische cinemazalen. De film doet het zelfs iets beter dan ‘Girl’, het debuut van de Gentenaar.
  [naar artikel]
 45. Underdog ‘Coda’ en populaire ‘Dune’ overheersen: dit zijn alle winnaars en hoogtepunten van de Oscars (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 94ste editie van de Oscars wordt overschaduwd door het schandaal rond Will Smith. Men zou dus bijna vergeten dat er ook nog prijzen werden uitgereikt voor de beste filmprestaties van het afgelopen jaar. Geen nood, wij zetten alle winnaars nog een keer op een rij.
  [naar artikel]
 46. Underdog ‘Coda’ en populaire ‘Dune’ overheersen: dit zijn alle winnaars en hoogtepunten van de Oscars (28/03/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De 94ste editie van de Oscars wordt overschaduwd door het schandaal rond Will Smith. Men zou dus bijna vergeten dat er ook nog prijzen werden uitgereikt voor de beste filmprestaties van het afgelopen jaar. Geen nood, wij zetten alle winnaars nog een keer op een rij.
  [naar artikel]
 47. Genomineerden voor De Ensors zijn bekend: ‘Zillion' en ‘Close’ allebei 14 nominaties (05/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Binnenkort - op zaterdag 4 februari 2023 - worden Vlaamse filmprijzen uitgedeeld tijdens het gala van de Ensors. Zowel ‘Zillion’ als ‘Close' slepen veertien nominaties in de wacht. Ze worden gevolgd door ‘Rebel’ en fictiereeks ‘Roomies’, die allebei kunnen rekenen op elf nominaties.
  [naar artikel]
 48. Stierenvechtfestival in Spanje geschrapt nadat stieren ‘Feminista’ en ‘Nigeriano’ genoemd worden (20/08/2021 - Het Laatste Nieuws)
  De noord-Spaanse stad Gijón heeft haar eeuwenoude jaarlijkse stierenvechtfestival in de ban gedaan. Niet wegens de dierenmishandeling, maar omdat twee van deze week gedode stieren ‘Feminista’ en ‘Nigeriano’ genoemd werden. Daarmee heeft het festival volgens de burgemeester ‘verschillende lijnen overschreden’.
  [naar artikel]
 49. Na het succes van ‘Girl’ en ‘Close’ lonkt Lukas Dhont niet naar Amerika: “Ik kan hier veel comfortabeler werken” (14/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De zenuwen bij Lukas Dhont staan strak gespannen, want zeer binnenkort lost hij zijn tweede langspeelfilm op het Belgische publiek. Na het internationale succes van z’n debuut ‘Girl’ zijn de verwachtingen voor ‘Close’ nog hoger. De film sleepte op het festival van Cannes ook al de Grand Prix (oftewel de zilveren medaille) in de wacht. Showbits blikt met Lukas Dhont al eens vooruit naar het Film Fest Gent waar ‘Close’ op 11 oktober in première gaat.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy