De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Terreurproces kan niet starten op 10 oktober, alternatief voor glazen boxen geraakt niet klaar

Gazet van Antwerpen

22/09/2022 - 11:17

Het proces rond de Brusselse aanslagen kan niet starten op 10 oktober. De FOD Justitie heeft de assisenvoorzitter woensdag laten weten dat het niet lukt om tegen dan een alternatief voor de glazen boxen te bouwen.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP GAZET VAN ANTWERPEN

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Terreurproces begint niet op 10 oktober, alternatief voor glazen boxen zal niet klaar zijn (22/09/2022 - De Standaard)
  Het proces rond de Brusselse aanslagen kan niet starten op 10 oktober. De FOD Justitie heeft de assisenvoorzitter woensdag laten weten dat het niet lukt om tegen dan een alternatief voor de glazen boxen te bouwen.
  [naar artikel]
 2. Uitstel dreigt voor proces rond aanslagen 22/03: “Alternatief voor de glazen boxen geraakt niet op tijd klaar” (22/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De start van het proces over de terreuraanslagen van 22 maart in ons land dreigt vertraging op te lopen. Het alternatief voor de glazen boxen waarin de beschuldigden normaal hadden moeten plaatsnemen, zal er niet kunnen zijn voor 10 oktober, blijkt uit een brief van de FOD Justitie aan de voorzitter van het hof van assisen. Dan zou normaal het proces starten met de samenstelling van de jury. Luc Hennart, persmagistraat van het Brusselse hof van beroep, laat aan onze redactie weten dat al de nodige inspanningen worden gedaan om alles tijdig klaar te krijgen.
  [naar artikel]
 3. Uitstel dreigt voor proces aanslagen 22 maart, FOD Justitie: "Alternatief voor glazen boxen geraakt niet klaar vóór 10 oktober" (22/09/2022 - VRT NWS)
  De start van het proces over de aanslagen van 22 maart dreigt vertraging op te lopen. Dat blijkt uit een brief van de federale overheidsdienst (FOD) Justitie aan de voorzitter van het hof van assisen, Laurence Massart. De glazen boxen waarin de beklaagden moesten zitten, moeten verdwijnen, maar een alternatief zal er niet kunnen zijn voor 10 oktober, de geplande start van het proces, stelt de FOD.
  [naar artikel]
 4. Zo ziet de nieuwe ‘glazen box’ voor terreurproces eruit (23/11/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem start op 5 december. Het proces had eigenlijk op 10 oktober moeten starten, maar werd uitgesteld omdat de glazen boxen voor de beklaagden voor een hevige discussie zorgden. Volgens de advocaten van de verdachten zouden de boxen de rechten van verdediging schenden. Uiteindelijk besliste het assisenhof dat de originele boxen moesten afgebroken worden en vervangen door één grote box. Die is nu klaar. Bekijk hierboven de eerste beelden.
  [naar artikel]
 5. Uitstel dreigt voor terreurproces: alternatief voor glazen box beschuldigden geraakt niet klaar voor 10 oktober (22/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 6. Individuele glazen kooien op proces aanslagen Brussel moeten verwijderd worden (16/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De individuele glazen boxen voor de beschuldigden in het terreurproces rond de Brusselse aanslagen moeten weg. De voorzitter van het assisenhof vindt dat de boxen, zoals ze in de zaal zijn gebouwd, een eerlijk proces in de weg staan. Het Openbaar Ministerie kan volgens haar niet voldoende beargumenteren waarom de individuele glazen boxen noodzakelijk zijn. Bovendien zouden ook de individuele cellen een veiligheidsprobleem kunnen vormen, “zoals tijdens de zitting van 12 september werd bewezen”. Vraag is nu of het proces, zoals voorzien, 10 oktober kan starten. De voorzitter van het assisenhof benadrukt dat het de morele plicht ten opzichte van de slachtoffers is om al het mogelijke in het werk te stellen om uitstel van de start van het proces te vermijden. Er moet nu door Justitie een alternatief voor de glazen kooien worden gezocht en gebouwd.
  [naar artikel]
 7. Na de heisa en het uitstel: nieuwe glazen boxen voor terreurproces zijn klaar (02/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  De nieuwe glazen boxen voor het proces over de aanslagen in Zaventem en Brussel zijn klaar. Dat meldt de FOD Justitie op Twitter. “Volgende fase: jurysamenstelling”, staat erbij te lezen.
  [naar artikel]
 8. Na de heisa en het uitstel: nieuwe glazen boxen voor terreurproces zijn klaar (03/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  De nieuwe glazen boxen voor het proces over de aanslagen in Zaventem en Brussel zijn klaar. Dat meldt de FOD Justitie op Twitter. “Volgende fase: jurysamenstelling”, staat erbij te lezen.
  [naar artikel]
 9. Jury voor terreurproces kan niet op 10 oktober worden samengesteld door probleem met glazen boxen, zitting gaat niet door (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De jury voor het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 kan niet op 10 oktober samengesteld worden. De zitting die op die dag gepland was, gaat dan ook niet door. Dat meldt de persrechter van het Brusselse hof van beroep. De beslissing komt er nadat de FOD Justitie woensdagavond aan assisenvoorzitter Massart had laten weten dat het onmogelijk was om de gevraagde aanpassingen aan de beschuldigdenbox klaar te hebben voor 10 oktober.
  [naar artikel]
 10. Terreurproces start met discussie over glazen boxen beklaagden (12/09/2022 - De Tijd)
  07:59 Het proces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem start met een discussie over de beveiligde glazen boxen waarin de beschuldigden moeten plaats nemen.
  [naar artikel]
 11. Individuele glazen kooien op proces aanslagen Brussel moeten verwijderd worden (16/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  De individuele glazen boxen voor de beschuldigden in het terreurproces rond de Brusselse aanslagen moeten weg. De voorzitter van het assisenhof vindt dat de boxen, zoals ze in de zaal zijn gebouwd, een eerlijk proces in de weg staan.
  [naar artikel]
 12. Jaren over nagedacht, 250.000 euro gekost, maar glazen ‘kooien’ “in strijd met de mensenrechten” (17/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ze moeten weg, de individuele glazen boxen in de assisenzaal voor het terreurproces. Voorzitter Laurence Massart oordeelde vrijdag dat ze een eerlijk proces zouden bemoeilijken, en dat ze dus in strijd zijn met het Europees verdrag voor de rechten van de mens. Weg dus met een constructie waarover drie jaar werd nagedacht en die 250.000 euro heeft gekost. Vraag is nu of het proces wel zal kunnen starten op 10 oktober.
  [naar artikel]
 13. Individuele glazen boxen op terreurproces moeten toch afgebroken worden (16/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  De individuele glazen boxen voor de beschuldigden op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem schenden de rechten van verdediging en moeten afgebroken worden. Dat heeft het Brusselse assisenhof vrijdag beslist. De uitvoerende macht moet nu beslissen welke veiligheidsmaatregelen er in de plaats komen.
  [naar artikel]
 14. Terreurproces over aanslagen 22 maart uitgesteld (23/09/2022 - De Standaard)
  De start van het proces over de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 zal niet op 10 oktober zijn. Glazen boxen waarin de verdachten zouden moeten volgen, hinderen een correcte start.
  [naar artikel]
 15. Terreurproces van aanslagen in Brussel en Zaventem begint op 5 december (07/10/2022 - De Tijd)
  20:42 Het proces van de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem is gepland voor 5 december. Het kon niet zoals voorzien in oktober beginnen vanwege een discussie over de glazen boxen voor de beklaagden.
  [naar artikel]
 16. Glazen 'beklaagdenboxen' op terreurproces moeten weg (16/09/2022 - De Tijd)
  16:25 De individuele glazen boxen voor de beschuldigden op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Brussel moeten weg. Ze schenden de rechten van verdediging, oordeelde het hof ...
  [naar artikel]
 17. Discussie over glazen boxen domineert terreurproces: "Er zal geen proces zijn als boxen behouden blijven” (12/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  In het voormalige NAVO-gebouw in Evere vond vandaag de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. De discussie draaide het grootste deel van de dag rond de glazen boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. “Laten we politieagenten plaatsen en de boxen afbreken, zodat er een waardige rechtspraak kan gebeuren”, klonk het onder andere bij de verdediging. Pas in de vooravond werd ook de getuigenlijst doorgenomen. HLN bracht live verslag uit vanop de de Justitia-site. Herlees hieronder minuut per minuut het verloop van de zogenoemde preliminaire zitting.
  [naar artikel]
 18. Dan toch geen individuele glazen kooien voor verdachten op terreurproces (16/09/2022 - De Standaard)
  De verdachten op het proces over de aanslagen van 22/3 zullen dan toch niet moeten plaatsnemen in de individuele glazen boxen. De voorzitter van het hof van assisen heeft beslist dat ze in strijd zijn met het recht op een eerlijk proces.
  [naar artikel]
 19. Glazen ‘kooien’ op terreurproces moeten afgebroken worden (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De individuele glazen boxen voor de beschuldigden op het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem schenden de rechten van verdediging en moeten afgebroken worden. Dat heeft het Brusselse assisenhof vrijdag beslist. Volgens het hof maken de boxen zoals ze nu bestaan, een eerlijk proces onmogelijk, onder meer omdat de vrije communicatie tussen beschuldigde en advocaat in het gedrang komt, net als het vermoeden van onschuld.
  [naar artikel]
 20. Abdeslam wil niet plaatsnemen in glazen box op preliminaire zitting terreurproces (12/09/2022 - De Standaard)
  Drie van de tien beschuldigden nemen maandag deel aan de preliminaire zitting van het hof van assisen over de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek. Salah Abdeslam heeft de zaal weer verlaten omdat hij niet wil plaatsnemen in één van de glazen boxen.
  [naar artikel]
 21. Live - Terreurproces gestart met ophef over glazen boxen: ‘Deze mannen zitten als beesten in een kooi’ (12/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 22. Live - Terreurproces gestart: beklaagden nemen plaats in glazen boxen, ook Mohamed Abrini en Salah Abdeslam aanwezig (12/09/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 23. Nu kan het terreurproces wél starten: nieuwe glazen box is eindelijk af (23/11/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het heeft moeite en vooral veel geld gekost om de oude glazen box af te breken en de nieuwe te bouwen. Maar hij is er nu, en dat betekent dat het assisenproces rond de terreuraanslagen in Brussel volgende week kan starten. Al blijft het afwachten hoe de advocaten van de beschuldigden en de voorzitter zullen reageren.
  [naar artikel]
 24. Nu kan het terreurproces wél starten: nieuwe glazen box is eindelijk af (23/11/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het heeft moeite en vooral veel geld gekost om de oude glazen box af te breken en de nieuwe te bouwen. Maar hij is er nu, en dat betekent dat het assisenproces rond de terreuraanslagen in Brussel volgende week kan starten. Al blijft het afwachten hoe de advocaten van de beschuldigden en de voorzitter zullen reageren.
  [naar artikel]
 25. Nu kan het terreurproces wél starten: nieuwe glazen box is eindelijk af (23/11/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het heeft moeite en vooral veel geld gekost om de oude glazen box af te breken en de nieuwe te bouwen. Maar hij is er nu, en dat betekent dat het assisenproces rond de terreuraanslagen in Brussel volgende week kan starten. Al blijft het afwachten hoe de advocaten van de beschuldigden en de voorzitter zullen reageren.
  [naar artikel]
 26. De glazen box is af: terreurproces kan woensdag echt van start gaan (23/11/2022 - De Standaard)
  De glazen box die de vorige moest vervangen, is er nu. Dat betekent dat het assisenproces rond de terreuraanslagen in Brussel volgende week kan starten. Het assisenhof is er gerust op dat deze box de toets aan de mensenrechten wel zal overleven.
  [naar artikel]
 27. DE STEMMEN VAN ASSISEN. De blamage van België: “Drie jaar duurde de voorbereiding op dit terreurproces. Nu zijn we afhankelijk van bouwmaterialen” (22/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het proces rond de aanslagen van 22 maart wordt voor onbepaalde tijd uitgesteld. Reden: de veelbesproken glazen boxen moeten weg, en men kan niet op tijd een alternatief bouwen. “Het proces van de eeuw” wordt zo afhankelijk van de agenda van aannemers en de levering van bouwmaterialen. Relaas van een beschamende Belgenmop, in een extra aflevering van onze podcast De Stemmen van Assisen.
  [naar artikel]
 28. Start van terreurproces ontaardt in kooigevecht: urenlange discussie over glazen boxen (13/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Geroep, gebonk op het glas, en uiteindelijk bleven er maar drie beschuldigden over. De start van het monsterproces over de aanslagen in Zaventem en Maalbeek ontaardde in een urenlange discussie over de glazen ‘kooien’ waarin Salah Abdeslam en co moeten zitten. “Welkom in de zoo, met echte mensen.”
  [naar artikel]
 29. Na de heisa over de glazen boxen: proces over de terreuraanslagen van 22 maart gaat echt van start op 14 november (06/10/2022 - VRT NWS)
  14 november, dat wordt de nieuwe datum voor de start van het proces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016, zo laat de federale overheidsdienst Justitie weten. Oorspronkelijk zou het proces van start gaan op 10 oktober, maar dat werd uiteindelijk uitgesteld, omdat de glazen boxen waarin de beschuldigden moesten zetelen ongeschikt werden bevonden voor het proces.
  [naar artikel]
 30. “Zij is de enige die dit kan”: wie is Laurence Massart, de magistrate die het terreurproces in goede banen moet leiden? (15/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Vrijdagmiddag om 14 uur zal assisenvoorzitter Laurence Massart (57) de knoop doorhakken: mogen de glazen boxen blijven staan of moeten ze weg? Ze zal het arrest vellen zonder haar stem te verheffen. Op minzame toon. Maar het zal juridisch zo onderbouwd zijn, dat er niet aan te tornen valt. Portret van een magistrate met een liefde voor haar toga, een warme welkomstgroet voor al wie in de assisenzaal verschijnt en een vlekkeloze reputatie. Een magistrate die het terreurproces zelf moet leiden omdat ze nu eenmaal niemand anders vond.
  [naar artikel]
 31. Beschuldigden terreurproces dreigen met boycot door hun plaats in “glazen kooi”: “Ik niet meer terug” (12/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  “Als die glazen box blijft staan, dan kom ik niet meer terug.” Bilal El Makhoukhi, een van de drie beschuldigden die gisteren wél in de assisenzaal bleef, was duidelijk. En hij is niet alleen. De beschuldigden weigeren in de box te gaan zitten. De voorzitter van het terreurproces staat dus voor een moeilijke keuze: plooien voor de kritiek van de beschuldigden en de glazen kooien drastisch aanpassen, of het risico lopen dat het hele proces een maat voor niets wordt, zonder beschuldigden en zonder antwoorden.
  [naar artikel]
 32. Na heisa over glazen boxen: proces over terreuraanslagen in Brussel en Zaventem gaat van start op 14 november (06/10/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem gaat van start op 14 november. Dat heeft de FOD Justitie donderdag bevestigd. Oorspronkelijk was de start van het proces gepland voor 10 oktober, maar dat moest worden uitgesteld door de heisa over de glazen boxen waar de verdachten tijdens het proces in zouden moesten plaatsnemen.
  [naar artikel]
 33. Na heisa over glazen boxen: proces over terreuraanslagen in Brussel en Zaventem kan op 14 november van start gaan (06/10/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem kan van start gaan op 14 november. Dat heeft de FOD Justitie donderdag bevestigd. Oorspronkelijk was de start van het proces gepland voor 10 oktober, maar die moest worden uitgesteld door de heisa over de glazen boxen waarin de verdachten tijdens het proces zouden moeten plaatsnemen.
  [naar artikel]
 34. Na heisa over glazen boxen: proces over terreuraanslagen in Brussel en Zaventem gaat van start op 14 november (06/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het proces over de aanslagen in Brussel en Zaventem gaat van start op 14 november. Dat heeft de FOD Justitie donderdag bevestigd. Oorspronkelijk was de start van het proces gepland voor 10 oktober, maar dat moest worden uitgesteld door de heisa over de glazen boxen waar de verdachten tijdens het proces in zouden moesten plaatsnemen.
  [naar artikel]
 35. Groot terreurproces kan niet starten: beklaagde kan huis niet verlaten omdat enkelband nog geactiveerd is (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt wel een Belgenmop. Voor de Brusselse correctionele rechtbank kon vanmorgen het grootschalige terreurproces rond de Limburgse
  [naar artikel]
 36. Terreurproces kan niet starten: beklaagde zit thuis met enkelband (21/09/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Het lijkt wel een Belgenmop. Voor de Brusselse correctionele rechtbankkon vanmorgen het grootschalige terreurproces rond de Limburgse
  [naar artikel]
 37. Beschuldigden terreurproces dreigen met boycot door hun plaats in “glazen kooi”: “Als die blijft staan, kom ik niet meer terug” (12/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  “Als die glazen box blijft staan, dan kom ik niet meer terug.” Bilal El Makhoukhi, een van de drie beschuldigden die gisteren wél in de assisenzaal bleef, was duidelijk. En hij is niet alleen. De beschuldigden weigeren in de box te gaan zitten. De voorzitter van het terreurproces staat dus voor een moeilijke keuze: plooien voor de kritiek van de beschuldigden en de glazen kooien drastisch aanpassen, of het risico lopen dat het hele proces een maat voor niets wordt, zonder beschuldigden en zonder antwoorden.
  [naar artikel]
 38. Beschuldigden terreurproces dreigen met boycot door hun plaats in “glazen kooi”: “Als die blijft staan, kom ik niet meer terug” (12/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  “Als die glazen box blijft staan, dan kom ik niet meer terug.” Bilal El Makhoukhi, een van de drie beschuldigden die gisteren wél in de assisenzaal bleef, was duidelijk. En hij is niet alleen. De beschuldigden weigeren in de box te gaan zitten. De voorzitter van het terreurproces staat dus voor een moeilijke keuze: plooien voor de kritiek van de beschuldigden en de glazen kooien drastisch aanpassen, of het risico lopen dat het hele proces een maat voor niets wordt, zonder beschuldigden en zonder antwoorden.
  [naar artikel]
 39. Beschuldigden op megaproces rond aanslagen in Brussel zitten in aparte glazen boxen, en dat vinden hun advocaten maar niets (07/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  De individuele boxen, waarin de negen beschuldigden van het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel vanaf maandag moeten plaatsnemen, dreigen de start van dat proces meteen uit te stellen. De advocaten van de verdediging vinden het maar niets dat hun cliënten “als beesten in een glazen kooi” zitten. Het hof lijkt die mening eveneens toegedaan. Maar de boxen afbreken, dat zou tijd vergen.
  [naar artikel]
 40. Jury voor terreurproces kan niet op 10 oktober worden samengesteld, zitting gaat niet door (23/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De jury voor het assisenproces over de terreuraanslagen van 22 maart 2016 kan niet op 10 oktober samengesteld worden. De zitting die op die dag gepland was, gaat dan ook niet door. Dat meldt de persrechter van het Brusselse hof van beroep. De beslissing komt er nadat de FOD Justitie woensdagavond aan assisenvoorzitter Massart had laten weten dat het onmogelijk was om de gevraagde aanpassingen aan de beschuldigdenbox klaar te hebben voor 10 oktober.
  [naar artikel]
 41. Vertragen glazen boxen voor beschuldigden alles nog? Morgen eerste zitting voor proces aanslagen écht kan beginnen (11/09/2022 - VRT NWS)
  In het Justitiagebouw, op de oude NAVO-site in Brussel, start morgen een eerste zitting die het assisenproces over de aanslagen in Zaventem en Brussel inluidt, de zogenoemde preliminaire zitting. Daar worden de procedures vastgelegd voor het verdere verloop van het proces. Vaak is dat een formaliteit, nu staat er meer op het spel. Enkele advocaten willen niet dat de beschuldigden in aparte glazen boxen zitten tijdens het proces en vragen om dat nog aan te passen.
  [naar artikel]
 42. Terreurproces loopt vertraging op: jury kan niet op 10 oktober samengesteld worden (23/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het terreurproces over de aanslagen in Brussel moest op 10 oktober van start gaan met de jurysamenstelling. Maar die zitting wordt geannuleerd. Dat bevestigt de woordvoerster van het Brusselse hof van beroep. Er moet een nieuwe beschuldigdenbox gebouwd worden en daardoor wordt de zitting uitgesteld.
  [naar artikel]
 43. Terreurproces loopt vertraging op: jury kan niet op 10 oktober samengesteld worden (23/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Het terreurproces over de aanslagen in Brussel moest op 10 oktober van start gaan met de jurysamenstelling. Maar die zitting wordt geannuleerd. Dat bevestigt de woordvoerster van het Brusselse hof van beroep. Er moet een nieuwe beschuldigdenbox gebouwd worden en daardoor wordt de zitting uitgesteld.
  [naar artikel]
 44. Assisenvoorzitster op proces aanslagen beslist: aparte boxen waar beschuldigden zitten, moeten afgebroken worden (16/09/2022 - VRT NWS)
  De aparte glazen boxen waar de beschuldigden zitten, moeten dan toch omgebouwd worden. Dat heeft de voorzitster van het hof van assisen beslist. Zij stelt één grote box voor met een glazen wand met grote gaten in. De advocaten van de beschuldigden hadden tijdens de zitting maandag geëist dat de boxen aangepast zouden worden, omdat ze door het glas moeilijk kunnen overleggen met hun cliënten. Volgens hen werd ook het beeld gecreëerd van de beschuldigden als beesten in een kooi.
  [naar artikel]
 45. Hoe terreurproces uitdraait op machtsstrijd tussen beschuldigden en justitie: “Daders doen zich voor als slachtoffer” (07/12/2022 - Het Belang van Limburg)
  Ze zitten nog met twee in de glazen box, de beschuldigden van het Brusselse terreurproces. Twee mannen uit de rand van de terreurcel. Want alle hoofdbeschuldigden beslisten woensdagochtend dat ze de zitting niet meer wilden bijwonen, uit protest tegen de veiligheidsmaatregelen. Vooral bij de slachtoffers zorgt dat voor veel stress.
  [naar artikel]
 46. Hoe terreurproces uitdraait op machtsstrijd tussen beschuldigden en justitie: “De daders proberen zich voor te doen als slachtoffer” (08/12/2022 - Het Nieuwsblad)
  Ze zitten nog met twee in de glazen box, de beschuldigden van het Brusselse terreurproces. Twee mannen uit de rand van de terreurcel. Want alle hoofdbeschuldigden beslisten woensdagochtend dat ze de zitting niet meer wilden bijwonen, uit protest tegen de veiligheidsmaatregelen. Vooral bij de slachtoffers zorgt dat voor veel stress.
  [naar artikel]
 47. Slachtoffer ontgoocheld dat Abdeslam en co hun zin krijgen: “Waarom luisteren naar 9 klagende terroristen en niét naar honderden slachtoffers?” (16/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  “Ik ben verbaasd en ontgoocheld dat die 9 terroristen hun goesting krijgen.” Zo reageert Nidhi Chaphekar - het gezicht van de slachtoffers van de aanslag in Zaventem - op het nieuws dat de 9 glazen boxen voor het terreurproces moeten worden afgebroken. “Wij hebben óók niet gewild wat die terroristen ons hebben aangedaan. Maar wij hebben geen keuze.”
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy