De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Verkeersbord dat uniek is voor België verdwijnt binnenkort

De Standaard

24/09/2022 - 22:24

Wie werken nadert, passeert vaak een verkeersbord dat chauffeurs verplicht om de cruise control uit te schakelen. Maar die regel in het verkeersreglement en dus ook het bijhorende verkeersbord, worden nu opgeheven. ‘Omdat het onmogelijk te controleren is, maar vooral ook omdat een cruise control niet zo onveilig is als gedacht’, klinkt het.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP DE STANDAARD

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort (19/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort Ondanks heel wat versoepelingen van de coronamaatregelen in ons land blijft het nachtleven in België tot op heden grotendeels gesloten. Daar komt op 1 oktober mogelijk verandering in. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) laten weten aan De Morgen. De kwestie staat alvast vrijdag op de agenda van het Overlegcomité. Het is alweer […] Lees dit artikel: Nachtleven kan in België waarschijnlijk op 1 oktober heropenen; sluitingsuur cafés verdwijnt binnenkort
  [naar artikel]
 2. Spa GP: “Pure speculaties dat GP van België verdwijnt, er is nog geen voorlopige F1-kalender 2023” (07/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vanessa Maes, het hoofd van Spa Grand Prix, de organisator achter de GP van België, ontkent tegenover het Franstalige La Dernière Heure dat er een voorlopige F1-kalender is en dat reeds beslist is dat de GP van België van de F1-kalender verdwijnt. Maes is niet te spreken over de speculaties.
  [naar artikel]
 3. Verkeersbord dat verplicht cruise control uit te schakelen, verdwijnt (24/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie werken nadert, passeert vaak een verkeersbord dat chauffeurs verplicht om de cruise control uit te schakelen. Maar die regel in het verkeersreglement en dus ook het bijhorende verkeersbord worden nu opgeheven. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.
  [naar artikel]
 4. Opvallend verkeersbord "verboden te toveren" in Vilvoorde verdwijnt door werken (07/12/2022 - VRT NWS)
  Een opvallend verbodsbord in Vilvoorde verdwijnt binnenkort door werken. Op het bord staat een illustratie van een magiër die een duif uit zijn hoed tovert met de bijhorende tekst "verboden te toveren". "Er is geen haast bij, want het bord staat voorlopig niet in de weg", zegt Schepen van Openbare Werken Katrien Vaes (Open VLD).
  [naar artikel]
 5. Reclame doorspoelen binnenkort niet meer mogelijk in België (10/08/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Reclame doorspoelen binnenkort niet meer mogelijk in België Sinds de komst van digitale tv is het mogelijk om programma’s op te nemen. Daarbij komt het extra voordeel dat je ook de reclameblokken kan doorspoelen. Maar dat zal binnenkort niet meer mogelijk zijn. De Belgische zenders hebben daarover namelijk een akkoord bereikt. Nu uitgesteld televisiekijken steeds meer ingeburgerd is, gebruiken velen deze functie om […] Lees dit artikel: Reclame doorspoelen binnenkort niet meer mogelijk in België
  [naar artikel]
 6. Nederlands straks verplicht in Franstalig België? ‘Die taal zingt niet’ (19/11/2021 - De Morgen)
  Moeten leerlingen in Franstalig België binnenkort verplicht Nederlands of Duits volgen? In Franstalig België neemt de regering hierover binnenkort een beslissing. Bij de leerlingen is niet iedereen even enthousiast. ‘Engels is veel internationaler.’
  [naar artikel]
 7. LIVE. België viert feest na Vuelta-zege van Remco Evenepoel (10/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Remco Evenepoel heeft het gedaan: de Aërokogel van Schepdaal mag zich de eerste grote rondewinnaar noemen in 44 jaar. Een uniek moment voor België als modern sportland. En dat wordt overal gevierd. Volg de festiviteiten hier live.
  [naar artikel]
 8. Merknaam 'Jupiler' verdwijnt voor even: vanaf nu drinken we 'Belgium' (20/02/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Het bekendste pilsmerk van België, Jupiler, verdwijnt vanaf begin maart uit het straatbeeld.?Gedurende vijf maanden zal de naam vervangen worden...
  [naar artikel]
 9. Binnenkort geen mondmasker meer in cafés en winkels? Deze landen gingen België voor (17/09/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Mogen mondmaskers binnenkort op zak blijven in cafés, restaurants en winkels? De kans bestaat alleszins dat het Overlegcomité straks het licht op groen zet. In dat geval zou België echter lang niet het eerste land zijn waar de maatregel op de schop gaat.
  [naar artikel]
 10. Verkeersbord licht op als fietser passeert (19/12/2017 - VRT NWS)
  Op een druk kruispunt in Wilrijk is een nieuw verkeersbord voorgesteld dat dodehoekongevallen moet voorkomen. Het verkeersbord waarschuwt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten die rechts afslaan als er fietsers in aantocht zijn.
  [naar artikel]
 11. Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België? (29/09/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België? Na de een schuchtere lancering in Polen afgelopen augustus, is het spelaanbod van Netflix nu beschikbaar in twee nieuwe Europese markten. Het begin van een meer wereldwijde uitrol? Het is nog maar een paar maanden geleden dat Netflix officieel de gamingmarkt betrad met een mobile-only aanbod. Een nogal lichte introductie die toch de premisse moet […] Lees dit artikel: Netflix breidt zijn aanbod van videogames in Europa uit. Binnenkort ook in België?
  [naar artikel]
 12. Je pakketje terugsturen via je postbode? Na positieve proefperiode kan het binnenkort wellicht in heel België (15/04/2022 - VRT NWS)
  Wellicht kunnen we binnenkort in heel België pakketjes versturen via onze eigen postbode. Begin februari ging een proefproject van start bij Bpost waarbij men in verschillende gemeenten over heel België rechtstreeks pakketjes kon verzenden via de postbode. De proefperiode wordt verlengd, maar Bpost laat al weten dat het systeem wellicht wordt uitgebreid naar het hele land.
  [naar artikel]
 13. Gents schepen Filip Watteeuw vindt nieuw verkeersbord uit: “Dit is de perfecte oplossing voor schoolomgevingen” (19/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Vanaf 1 oktober kunnen alle gemeenten in België een nieuw verkeersbord gebruiken, waardoor fietsers en wagens afwisselend mogen parkeren. Dat idee kwam uit de koker van Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). “We kunnen als stad wel degelijk wegen op de nationale politiek”, glundert hij.
  [naar artikel]
 14. Verdwijnt ‘Friends’ binnenkort van Netflix? Media-experten denken van wel (19/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  ‘Friends’ verdwijnt binnenkort waarschijnlijk van Netflix, waarschuwen experts. Dit omdat Warner Bros, het bedrijf achter de populaire serie, met...
  [naar artikel]
 15. Uniek voor België: e-karten en indoor wavesurfen bij Area 53 in Mortsel (10/09/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Na negen maanden van verbouwen openen Pierre Chauffour en Katrien Valcke zaterdag Area 53 aan de Krijgsbaan van Mortsel. “We openen de eerste indoor surfhal van België en ook onze e-kart is vooruitstrevend.”
  [naar artikel]
 16. BEKIJK. De ‘roadtrip’ van Max Verstappen richting GP van België, waarin ook Wout van Aert opduikt (22/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Komende zondag staat op het circuit van Spa-Francorchamps de GP van België op het programma. Aangezien de GP volgend seizoen wellicht van de Formule 1-kalender verdwijnt, wordt het een speciale editie. Voor wereldkampioen Max Verstappen, die in België geboren is, is de GP in ons land áltijd speciaal. Maandag pakte zijn team Oracle Red Bull Racing uit met een speciale voorbeschouwingsvideo, waarin onder meer ook wielrenner Wout van Aert opduikt.
  [naar artikel]
 17. Uniek boek binnenkort geveild in Brussel (18/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Een Graduale, een meer dan vijfhonderd jaar oud boek met daarin Gregoriaanse kerkgezangen, wordt binnenkort geveild in Brussel. Het is een uniek
  [naar artikel]
 18. National Geographic biedt unieke kijk op België vanuit de lucht: “een adembenemende reis door België” (18/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  België wordt binnenkort op een bijzondere manier in de kijker gezet: National Geographic heeft beelden gemaakt van ons land vanuit de lucht, die op 12 september worden uitgezonden in het nieuwe seizoen van de reeks ‘Europe from Above’, zo kondigt de zender aan.
  [naar artikel]
 19. Net als vroeger kan onze ondergrond opnieuw de motor van de regio worden (16/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Onze regio staat binnenkort voor een bepalend moment in de geschiedenis. Over drie jaar, in 2025, weten we of de grensstreek tussen België, Nederland en Duitsland de thuishaven wordt van de prestigieuze Einsteintelescoop. Het gaat om een uniek en hypermodern Europees onderzoeksinstituut dat meer antwoorden kan geven op de fundamentele vragen van de mensheid.
  [naar artikel]
 20. Twee keer olympisch goud op één dag voor België: hoe uniek is dat? (05/08/2021 - Knack)
  Op minder dan een uur tijd kroonden de Red Lions, voor de eerste keer, en Nafi Thiam, voor de tweede maal op rij, zich tot olympisch kampioen. Hoe uitzonderlijk is dat, twee gouden medailles op één dag voor België?
  [naar artikel]
 21. Dagelijks verdwijnt meer dan één bankkantoor in België: “de daling zal zich nog verder doorzetten” (20/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Elke dag verdwijnt gemiddeld meer dan één fysiek bankkantoor in ons land. Dat blijkt uit een vergelijkende studie van Spaargids.be en cijfers van Febelfin bevestigen dit. Opvallend: België heeft ondanks de fikse daling nog altijd een van de dichtste kantoornetwerken van Europa. “Maar wie digitaal niet onderlegd is, raad ik toch aan om op de trein te springen. Er is geen weg terug”, zegt Brecht Coene van Spaargids.be. Al ziet Coene ook zaken waarvoor de consument wel nog een fysieke afspraak verkiest.
  [naar artikel]
 22. Loonindexering, niet zo Belgisch als het lijkt (19/12/2022 - De Wereld Morgen)
  'Automatische loonindexering bestaat alleen in België', horen we vaak. Maar dat klopt niet. In vele andere, Europese landen bestaan er ook systemen van indexeringen. Zo uniek is België dan toch niet. The post Loonindexering, niet zo Belgisch als het lijkt appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 23. België broedt op "WhatsApp" voor crisiscommunicatie (09/04/2022 - VRT NWS)
  België lanceert binnenkort een nieuwe app voor crisiscommunicatie. Dat meldt La Libre Belgique en is aan VRT NWS bevestigd. In plaats van een sms, zou je dan langere berichten krijgen via die app, met ook foto's en links naar video's. Iedereen zou zich vrijwillig kunnen inschrijven.
  [naar artikel]
 24. Axa Bank verdwijnt in voorjaar van 2024 in België (05/01/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Het logo van Axa Bank verdwijnt in het voorjaar van 2024 uit het Belgische straatbeeld. Dat heeft Crelan, dat Axa Bank vorige week officieel heeft overgenomen, meegedeeld. Over fusies van kantoren is nog niets beslist.
  [naar artikel]
 25. Apple Pay komt binnenkort naar België (30/10/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Apple Pay, de mobiele betaaldienst van de Amerikaanse technologiereus, wordt binnenkort gelanceerd in België. De primeur is voor klanten van BNP...
  [naar artikel]
 26. Miss België Emilie Vansteenkiste binnenkort in "The greatest dancer": bekijk nu al haar auditie (13/02/2023 - VRT NWS)
  Miss België Emilie Vansteenkiste is binnenkort te zien in het dansprogramma "The greatest dancer van Vlaanderen" op Eén. "Samen met mijn vriend Jonas dans ik latin en ballroom. We doen wel vaker mee aan wedstrijden", zei ze in "Kawtar & Keyaert" op MNM.
  [naar artikel]
 27. Bijna 100 natuurlijke aardbevingen in en rond België vorig jaar (04/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  In 2022 deden zich 99 natuurlijke aardbevingen voor in België of in de buurt van België. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB). Vier aardbevingen werden door de bevolking gevoeld op Belgisch grondgebied.
  [naar artikel]
 28. Bijna 100 natuurlijke aardbevingen in en rond België vorig jaar (04/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  In 2022 deden zich 99 natuurlijke aardbevingen voor in België of in de buurt van België. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB). Vier aardbevingen werden door de bevolking gevoeld op Belgisch grondgebied.
  [naar artikel]
 29. Bijna honderd natuurlijke aardbevingen in en rond België vorig jaar (04/01/2023 - Het Laatste Nieuws)
  In 2022 deden er zich 99 natuurlijke aardbevingen voor in België of in de buurt van België. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB). Vier aardbevingen werden door de bevolking gevoeld op Belgisch grondgebied.
  [naar artikel]
 30. Bijna honderd natuurlijke aardbevingen in en rond België vorig jaar (04/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  In 2022 deden zich 99 natuurlijke aardbevingen voor in België of in de buurt van België. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Sterrenwacht van België (KSB). Vier aardbevingen werden door de bevolking gevoeld op Belgisch grondgebied.
  [naar artikel]
 31. Drogisterij De Walvis, ook gekend als ‘het mooiste winkeltje van België’, verdwijnt na meer dan 100 jaar (20/01/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 32. België start met boosterprik voor zeelieden (06/12/2021 - VRT NWS)
  Als een van de eerste landen start België vandaag met de boosterprik voor zeevaarders. Die konden in Zeebrugge en Antwerpen terecht bij erkende medische centra voor een derde prik. Binnenkort zullen ambulante vaccinatieteams ook aan boord gaan van de schepen in onze havens om er buitenlandse zeevarenden te vaccineren.
  [naar artikel]
 33. Miss België Emilie Vansteenkiste binnenkort te zien in “The greatest dancer” (13/02/2023 - Gazet van Antwerpen)
  Ze draagt nog maar sinds dit weekend de titel van Miss België, maar binnenkort is Emilie Vansteenkiste al te zien als kandidate in het Eén-programma “The greatest dancer van Vlaanderen”. Dat schrijft VRTNWS maandag.
  [naar artikel]
 34. Mysterie: wie is bordendief in Zele? (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  In het Oost-Vlaamse Zele verdwijnt minstens één verkeersbord per week. Het is een raadsel wie de verkeersbordendief is. De diefstallen kostten de
  [naar artikel]
 35. Wereldbeker veldrijden voor volgend seizoen is bekend: opnieuw veertien manches, zes in België maar Overijse valt weg (22/02/2023 - Het Belang van Limburg)
  De Internationale wielerunie UCI heeft de datums en locaties voor de wereldbeker veldrijden voor komende winter bekendgemaakt. Het blijven veertien manches, België krijgt zes in plaats van vijf manches maar Overijse verdwijnt wel uit de wereldbeker.
  [naar artikel]
 36. ONZE OPINIE: “België mensonwaardig? Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren?” (23/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een Nederlandse rechter wil een Chinese asielzoeker die eerst in België aankwam niet terugsturen naar hier omdat België blijkbaar erger is dan een derdewereldland. Mogen we dat een tikje hypocriet vinden van onze Nederlandse buren vooraleer we ‘alweer een blamage voor België’ roepen? Ja, de asielopvang in België loopt in het honderd. Maar in Nederland is de politiek even wanhopig als in België.”
  [naar artikel]
 37. Grootste live-entertainmentgroep van België verandert van naam: Sportpaleis Group wordt be•at (29/04/2022 - Het Nieuwsblad)
  De naam Sportpaleis Group verdwijnt, voortaan gaat de grootste live-entertainmentgroep in België op het vlak van concertzalen door het leven als be•at. Tegelijk met de naamsverandering spreekt het bedrijf de ambitie uit om heel wat doelen in de nabije toekomst te realiseren.
  [naar artikel]
 38. Andrés Mendoza (ex-Club Brugge) raadt Anderlecht-target transfer naar België aan (09/12/2021 - Het Belang van Limburg)
  Als het van Andrés Mendoza, voormalige goalgetter van Club Brugge afhangt, dan voetbalt zijn jonge Peruviaanse landgenoot Percy Liza (21) binnenkort in België. Liza woonde afgelopen zondag Anderlecht-Zulte Waregem bij en wordt daardoor in verband gebracht met een mogelijke transfer naar Paars-Wit. “Het is voor hem het ideale moment om naar België te gaan.”
  [naar artikel]
 39. Zele staat voor raadsel: wie is de verkeersbordendief? (23/11/2016 - De Redactie)
  De Oost-Vlaamse gemeente wordt geplaagd door een dief die het gemeentebestuur op kosten jaagt. Al wekenlang verdwijnt er gemiddeld één verkeersbord per week. Totaal prijskaartje daarvan: 3.000 euro.
  [naar artikel]
 40. Verkeersbord valt op fietsster uit Halen (18/08/2020 - Het Belang van Limburg)
  Op het Wendelenplein in het centrum van Herk-de-Stad is een auto tegen een verkeersbord gereden. Het verkeersbord valt om en komt tegen een fietsster die passeert. De 67-jarige Agnes U. uit Halen valt en raakt gewond.
  [naar artikel]
 41. Eurostar en Thalys willen fuseren: merknaam Thalys verdwijnt op termijn (04/10/2021 - Het Nieuwsblad)
  De hst-operatoren Eurostar en Thalys pikken hun fusieplannen, die wegens corona een tijd in de koelkast waren beland, weer op. Het fusiebedrijf zal zijn hoofdzetel hebben in België, en op termijn verdwijnt de merknaam Thalys. Dat schrijft de Franse krant Les Echos maandag en het nieuws is door Thalys bevestigd.
  [naar artikel]
 42. Eurostar en Thalys willen fuseren: merknaam Thalys verdwijnt op termijn (04/10/2021 - Het Belang van Limburg)
  De hst-operatoren Eurostar en Thalys pikken hun fusieplannen, die wegens corona een tijd in de koelkast waren beland, weer op. Het fusiebedrijf zal zijn hoofdzetel hebben in België, en op termijn verdwijnt de merknaam Thalys. Dat schrijft de Franse krant Les Echos maandag en het nieuws is door Thalys bevestigd.
  [naar artikel]
 43. Zesjarige onderzoeker ontdekt nieuwe miljoenpoot voor België (07/02/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Een zesjarig jongetje heeft een nieuwe miljoenpoot voor België ontdekt. Dat meldt Natuurpunt vandaag. De smalle haakpoot werd nooit eerder in België gevonden. De afgelopen 20 jaar zijn er slechts twee nieuwe soorten voor België ontdekt.
  [naar artikel]
 44. “Reportage van Rudi Vranckx leverde het bewijs dat IS-weduwen teruggehaald moesten worden” (27/12/2018 - Het Laatste Nieuws)
  België moet binnenkort zes kinderen van twee Belgische IS-strijdsters repatriëren vanuit een Koerdisch kamp in Syrië, zo oordeelde de rechter. Niet...
  [naar artikel]
 45. Verwarrend verkeersbord nu toch verduidelijkt (10/09/2016 - Het Nieuwsblad)
  Op verschillende plaatsen in Leuven zijn gisteren oranje onderborden geplaatst aan het verkeersbord met het verwarrende opschrift ‘parkeerkaart’.
  [naar artikel]
 46. En dan kom je als wielertoerist dit 'verkeersbord' tegen (09/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  Langs de smalle weg van de Noorddijk in de Nederlandse badplaats Rockanje staat sinds kort een bijzonder 'verkeersbord'. Volgens het zelfgemaakte...
  [naar artikel]
 47. Miss België Emilie Vansteenkiste binnenkort te zien in ‘The Greatest Dancer’: “Mijn vriend en ik hebben auditie gedaan” (13/02/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Miss België 2023 Emilie Vansteenkiste (21) is nog meer net bekroond tot de ‘mooiste van ons land’, maar is binnenkort al opnieuw te bewonderen op het kleine scherm. Bij Kawtar Ehlalouch (25) en Robin Keyaert (29) van MNM, verklapt de kersverse miss dat ze samen met haar vriend Jonas, oftewel ‘Joontje’, deelneemt aan ‘The Greatest Dancer.’
  [naar artikel]
 48. "Wie steelt onze verkeersborden?" (23/11/2016 - Het Laatste Nieuws)
  Elke week verdwijnt minstens één verkeersbord in het Oost-Vlaamse Zele. Wie ermee aan de haal gaat, weet niemand, maar de bordendief kost de
  [naar artikel]
 49. National Geographic biedt unieke kijk op België vanuit de lucht (18/08/2022 - Het Nieuwsblad)
  België wordt binnenkort op een bijzondere manier in de kijker gezet: National Geographic heeft beelden gemaakt van ons land vanuit de lucht. Die worden op 12 september uitgezonden in het nieuwe seizoen van de reeks ‘Europe from Above’, zo kondigt de zender aan.
  [naar artikel]

Voor informatie mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy