De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector

Het Laatste Nieuws

25/09/2022 - 11:05

Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET LAATSTE NIEUWS

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Groen en Ecolo willen ook vaccinatieverlof voor privésector, Dermagne legt kwestie voor aan ministerraad (25/09/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Kamerleden Kristof Calvo (Groen) en Cécile Cornet (Ecolo) hebben vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) gevraagd om vaccinatieverlof ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin voor alle werknemers mogelijk te maken. Ambtenaren hebben al recht op klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten inenten, maar voor de privésector geldt die regel nog niet. Dermagne heeft ondertussen laten weten dat de kwestie komende week op de agenda van de ministerraad staat.
  [naar artikel]
 2. Groen en Ecolo vragen Dermagne om vaccinatieverlof opnieuw mogelijk te maken (25/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Kamerleden Kristof Calvo en Cécile Cornet, van meerderheidspartijen Groen en Ecolo, roepen minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op om ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin vaccinatieverlof mogelijk te maken voor alle werknemers. Ambtenaren hebben al recht op zo’n klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten vaccineren, maar voor de privésector geldt dat nog niet.
  [naar artikel]
 3. Groen en Ecolo vragen Dermagne om vaccinatieverlof opnieuw mogelijk te maken (25/09/2022 - Het Belang van Limburg)
  Kamerleden Kristof Calvo en Cécile Cornet, van meerderheidspartijen Groen en Ecolo, roepen minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) op om ook voor de nieuwe boosterprik met het coronavaccin vaccinatieverlof mogelijk te maken voor alle werknemers. Ambtenaren hebben al recht op zo’n klein verlet om zich tijdens de werkuren te laten vaccineren, maar voor de privésector geldt dat nog niet.
  [naar artikel]
 4. Dermagne wil opnieuw vaccinatieverlof voor wie boosterprik haalt (26/09/2022 - Het Nieuwsblad)
  Het toekennen van vaccinatieverlof aan werknemers uit de privésector, in het kader van de herfstvaccinatie tegen het coronavirus, komt deze week op de agenda van de ministerraad. Dat zegt vicepremier en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
  [naar artikel]
 5. Neen, er zijn geen 50.000 privévluchten in België (29/08/2022 - Express)
  Oeps, pijnlijk: de RTBF deed een factcheck op uitspraken van de Ecolo-vicepremier Georges Gilkinet. De ecologisten lanceerden afgelopen zomer een nieuw voorstel voor een extra belasting op privé-jets. Die maken dat de ecologische voetafdruk van de erg vermogenden bijzonder zwaar is, en dus willen Ecolo en Groen dat extra belasten, een discussie die ongetwijfeld nog terugkomt in het najaar. […]
  [naar artikel]
 6. Franstalige socialisten willen werknemers in privésector dezelfde kilometervergoeding geven als federale ambtenaren (17/05/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De PS wil dat alle werknemers in de privésector minimaal 0,37 euro krijgen per kilometer als ze verplaatsingen doen in opdracht van hun werkgever. Meer mag ook. Ze lanceerden hun voorstel maandag, toen bekend werd dat de benzineprijzen wéér stijgen.
  [naar artikel]
 7. Privésector China levert helft van alle belastingen (09/08/2023 - De Wereld Morgen)
  China heeft een enorme privésector met 47 miljoen privébedrijven, hoofdzakelijk kmo's, en 100 miljoen éénmanszaken, die de helft van alle belastinginkomsten levert. Het land heeft zonder twijfel ernstige interne problemen, net als pakweg de VS en alle EU-lidstaten. Deze analyse kijkt voorbij de demonisering en geeft een genuanceerder beeld van dit immense land dan wat onze media er dagelijks over spuien. The post Privésector China levert helft van alle belastingen appeared first on DeWereldMorgen.be.
  [naar artikel]
 8. Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector (06/12/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector Werknemers uit New York die actief zijn in de privésector worden verplicht zich te laten vaccineren. Dat heeft Bill de Blasio, burgemeester van New York, maandag laten weten. Net zoals in tal van andere landen neemt het aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten toe. Om die stijging een halt toe te roepen, had de Amerikaanse […] Lees dit artikel: Burgemeester New York legt vaccinatieplicht op aan werknemers uit de privésector
  [naar artikel]
 9. Groen en Ecolo willen samen klimaatregering vormen (19/01/2019 - De Tijd)
  20:59 Groen en Ecolo hebben 20 voorstellen om een solidaire en ecologische omslag te realiseren die de ruggengraat moeten vormen voor een nieuwe regeerverklaring. Dat kondigde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc N...
  [naar artikel]
 10. Chemische industrie bezorgd om regering met Groen en Ecolo (25/04/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De chemie- en farmasector kijkt met enige bezorgdheid naar een regering waarin Groen en Ecolo zouden zetelen. De sector vreest door de groene...
  [naar artikel]
 11. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet regel ook gelden in privésector? (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Bazen mogen federale ambtenaren vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren opbellen. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. De regering wil die regeling ook uitbreiden naar de privé. Wat denk jij? Is deze regel een goed idee? En moet de regel ook gelden in de privésector? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
  [naar artikel]
 12. Goed nieuws voor het lerarentekort: recordaantal mensen overgestapt van privésector naar onderwijs (29/08/2021 - VRT NWS)
  Met 2.818 waren ze vorig schooljaar: de zij-instromers, werknemers die hun baan in de privésector inruilen voor een job in het onderwijs. Dat zijn er 15 procent meer dan het jaar ervoor en het hoogste aantal ooit.
  [naar artikel]
 13. Burgemeester New York verplicht vaccinatie in privésector (06/12/2021 - Het Laatste Nieuws)
  In New York moeten alle werknemers die in de privésector actief zijn voor 27 december zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dat meldt burgemeester Bill de Blasio maandag.
  [naar artikel]
 14. Een fietsvergoeding voor iedereen in privésector (24/01/2023 - De Standaard)
  Iedereen die in de privésector werkt kan vanaf 1 mei aanspraak maken op een fietsvergoeding.
  [naar artikel]
 15. Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte (28/10/2021 - Express)
  Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte De privésector investeert op recordhoogte in kernfusiebedrijven. Van de 35 kernfusiebedrijven in de wereld hebben er 18 samen 1,8 miljard dollar aan particuliere financiering ontvangen. Dat staat in het eerste onderzoek van de sector, donderdag gepubliceerd door de UK Atomic Energy Authority, en de pas opgerichte Fusion Industry Association. Van de 23 bedrijven die op […] Lees dit artikel: Kernfusie: privé-investeringen klimmen naar recordhoogte
  [naar artikel]
 16. Groen en Ecolo willen grondige hervorming van voorzitterschap Kamer (16/03/2017 - Het Laatste Nieuws)
  Oppositiepartijen Groen en Ecolo willen de heisa rond het Telenet-bijbaantje van Siegfried Bracke aangrijpen om het voorzitterschap van de Kamer
  [naar artikel]
 17. Hoe maak ik de overstap van de privésector naar het onderwijs? (30/08/2023 - De Tijd)
  18:39 Almaar meer werknemers maken de overstap van een job in de privésector naar het onderwijs. In het schooljaar 2022-2023 ging het om zo'n 4.700 zij-instromers. Wat moet u weten als u die switch overweeg...
  [naar artikel]
 18. Na de VS wil ook België privémilitie Wagnergroep op de terreurlijst (07/03/2023 - Express)
  De kans is groot dat de Russische privémilitie Wagnergroep, die in Oekraïne aan de zijde van het Russische leger strijdt, op de Belgische terreurlijst komt te staan. Groen en Ecolo dienden een resolutie in in het parlement, die waarschijnlijk gestemd zal raken. In het nieuws: Wagnergroep komt op de Belgische terreurlijst én de Europese sanctielijst. […]
  [naar artikel]
 19. Pas na de zomer advies over zware beroepen in de privésector (19/07/2018 - Het Laatste Nieuws)
  De werkgevers en vakbonden in de privésector komen pas in najaar met een advies omtrent de zware beroepen in de privésector. Dat vernam onze krant...
  [naar artikel]
 20. Kandidaten Groen/Ecolo op lijsten aan beide zijden van taalgrens (01/03/2019 - De Morgen)
  Groen en Ecolo pakken bij de volgende Kamerverkiezingen uit met "Erasmus-kandidaten". Het gaat om kandidaten van Groen die op een lijst van Ecolo in Franstalig België zullen staan en omgekeerd. Met het initiatief willen beide partijen zich profileren als bruggenbouwers en de nood aan meer samenwerking in ons land kracht bijzetten.
  [naar artikel]
 21. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - De Standaard)
  Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
  [naar artikel]
 22. 2.800 mensen verruilen privésector voor onderwijs (29/08/2021 - Het Belang van Limburg)
  Het aantal zogenaamde zij-instromers is vorig schooljaar gestegen naar het hoogste niveau ooit. Ruim 2.800 mensen zetten vrijwillig de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor.
  [naar artikel]
 23. Voorbije schooljaar fors meer nieuwe leerkrachten uit de privésector (29/08/2021 - De Tijd)
  08:31 Nooit eerder stapten zoveel mensen over van de privésector naar het Vlaamse onderwijs als tijdens het voorbije schooljaar. In totaal ging het om 2.800 mensen, of vijftien procent meer dan het schoolja...
  [naar artikel]
 24. Groen en Ecolo willen voorzitterschap Kamer grondig hertimmeren (16/03/2017 - Knack)
  Oppositiepartijen Groen en Ecolo willen de heisa rond het Telenet-bijbaantje van Siegfried Bracke aangrijpen om het voorzitterschap van de Kamer grondig te hervormen, inclusief minder loon en de strengste cumulregel van het land.
  [naar artikel]
 25. Ecolo en Groen willen samen het volledige Brusselse potentieel benutten (30/03/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De partijen Groen en Ecolo hebben vandaag samen hun visie voor Brussel voorgesteld. Hoewel tweetalige verkiezingslijsten niet toegestaan zijn bij...
  [naar artikel]
 26. Groen en Ecolo wisselen politici uit bij verkiezingen (01/03/2019 - De Standaard)
  Groen en Ecolo pakken bij de volgende Kamerverkiezingen uit met ‘Erasmus-kandidaten’. Het gaat om kandidaten van Groen die op een lijst van Ecolo in Franstalig België zullen staan en omgekeerd.
  [naar artikel]
 27. Groen en Ecolo willen een klimaatregering vormen (19/01/2019 - VRT NWS)
  Groen en Ecolo willen na de verkiezingen van 26 mei een klimaatregering vormen. Dat hebben Meyrem Almaci en Jean-Marc Nollet gezegd op de gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie van beide partijen.  Beide partijen zullen binnen de maand 20 voorstellen indienen voor een solidaire en ecologische omslag.
  [naar artikel]
 28. HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet deze regel ook gelden in de privésector? Dit is jullie mening (05/01/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde ‘recht op deconnectie’. Wat denk jij? Is de regel een goed idee? En moet die ook gelden in de privésector? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
  [naar artikel]
 29. OPROEP. Maakte jij de overstap van de privésector naar het onderwijs? (29/08/2021 - Het Nieuwsblad)
  Vorig schooljaar zetten ruim 2.800 mensen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is 15 procent meer dan in het schooljaar ervoor en het hoogste cijfer ooit, blijkt uit cijfers die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag vrijgeeft.
  [naar artikel]
 30. Groen en Ecolo willen tekort aan brandweerlui aanpakken door ook niet-Belgen te laten toetreden tot korps (17/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Groen en Ecolo gaan er in de Kamer voor pleiten om de Belgische of Europese nationaliteitsvereiste voor vrijwillige brandweerlui af te schaffen.
  [naar artikel]
 31. Groen en Ecolo willen grote VN-klimaatconferentie in Brussel laten doorgaan (30/11/2018 - Knack)
  De VN-klimaatcon­ferentie had in 2019 in Brazilië moeten plaatsvinden. Nu dat land afhaakt, stellen Groen en Ecolo Brussel als alternatief voor, schrijven La Libre Belgique en De Standaard vrijdag.
  [naar artikel]
 32. Groen en Ecolo willen af van negatieve rente voor instellingen (14/04/2022 - De Tijd)
  14:11 De partijen Groen en Ecolo vragen de federale regering maatregelen te nemen tegen de negatieve rentevoeten die banken aanrekenen aan instellingen van openbaar belang.
  [naar artikel]
 33. Groenen willen politiek verlof uitbreiden (16/07/2018 - De Standaard)
  ‘Meer zuurstof voor de democratie.’ Onder die slagzin willen Groen en Ecolo het systeem van politiek verlof uitbreiden naar de privé-sector. ‘Zo veel mogelijk mensen moeten kunnen deelnemen aan politiek.’
  [naar artikel]
 34. Groenen willen politiek verlof uitbreiden (16/07/2018 - De Standaard)
  ‘Meer zuurstof voor de democratie.’ Onder die slagzin willen Groen en Ecolo het systeem van politiek verlof uitbreiden naar de privé-sector. ‘Zo veel mogelijk mensen moeten kunnen deelnemen aan politiek.’
  [naar artikel]
 35. Eerder dan verwacht: hoge inflatie laat uitkeringen en ambtenarenlonen met 2 procent stijgen, privésector moet nog even wachten (30/08/2021 - VRT NWS)
  De inflatie in België is deze maand verder opgelopen, tot 2,73 procent. Daardoor is ook de spilindex overschreden, wat betekent dat de sociale uitkeringen, pensioenen en ambtenarenweddes de komende maanden met 2 procent stijgen. In de privésector zal dat later gebeuren.
  [naar artikel]
 36. Ecolo en Groen willen globale audit van stad Brussel na nieuw schandaal (20/02/2018 - De Standaard)
  De partijen Ecolo en Groen willen dat er een globale audit van de stad Brussel gedaan wordt. Na het schandaal rond Samusocial en nu vzw Gial, is het voor de groenen tijd om alle ‘overbezette mandaten’ op te doeken.
  [naar artikel]
 37. Ecolo en Groen willen globale audit van de stad Brussel na nieuw schandaal (19/02/2018 - Het Nieuwsblad)
  De partijen Ecolo en Groen willen dat er een globale audit wordt doorgevoerd van de stad Brussel. Na het schandaal rond Samusocial en nu vzw Gial is het voor de groenen tijd om alle “overbezette mandaten” op te doeken.
  [naar artikel]
 38. Ecolo en Groen willen globale audit van stad Brussel na nieuw schandaal (19/02/2018 - De Standaard)
  De partijen Ecolo en Groen willen dat er een globale audit wordt doorgevoerd van de stad Brussel. Na het schandaal rond Samusocial en nu vzw Gial is het voor de groenen tijd om alle ‘overbezette mandaten’ op te doeken.
  [naar artikel]
 39. Recordaantal Vlamingen ruilt privésector voor het onderwijs, maar lerarentekort nog altijd niet van de baan (29/08/2023 - VRT NWS)
  Vorig schooljaar maakten zo'n 4.700 Vlamingen de overstap van de privésector naar het onderwijs. Dat is bijna 7 procent méér dan in het schooljaar ervoor én opnieuw een record. “Een lichtpunt in de strijd tegen het lerarentekort”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Toch zijn de problemen nog niet van de baan. Uit een bevraging van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG) blijkt dat een op de vier directies nog op zoek is naar minstens één leraar voor het nieuwe schooljaar dat vrijdag begint.
  [naar artikel]
 40. ONZE OPINIE. Wat zegt premier De Croo straks als hij wordt bevraagd over de Belgische klimaatinspanningen? (09/11/2021 - Het Laatste Nieuws)
  Eén tegen allen. Een mooiere perceptie kan je Vlaams klimaatminister Zuhal Demir (N-VA) niet geven. De Vlaamse leeuwin die ten strijde trekt tegen drie Ecolo-ministers (en één minister van Groen) om een Belgische klimaatdeal te sluiten. In N-VA-kringen is Ecolo nog erger dan Groen.
  [naar artikel]
 41. Erasmus in de politiek: kandidaten van Groen en Ecolo steken taalgrens over (01/03/2019 - VRT NWS)
  Bij de verkiezingen in mei zullen minstens vijf kandidaten van Groen opkomen op een lijst van de Franstalige zusterpartij Ecolo in Wallonië, of omgekeerd. "Erasmus-kandidaten", noemen de groenen ze. Met de lijstvorming willen Ecolo en Groen de nauwe samenwerking tussen de partijen aantonen. Wie precies de taalgrens oversteekt, maken de partijen later bekend. Politicoloog Nicolas Bouteca maakt meteen enkele bedenkingen.
  [naar artikel]
 42. Ook Ecolo geeft groen licht voor onderhandelingen met PS over Brusselse formatie (14/06/2019 - Het Laatste Nieuws)
  De federatieraad van Ecolo heeft deze avond unaniem groen licht gegeven voor een groene deelname aan de gesprekken met de partijen PS en DéFI om...
  [naar artikel]
 43. Groen en Ecolo pakken uit met 'Erasmus-kandidaten' (01/03/2019 - Knack)
  Het gaat om kandidaten van Groen die op een lijst van Ecolo in Franstalig België zullen staan en omgekeerd. Met het initiatief willen beide partijen zich profileren als bruggenbouwers en de nood aan meer samenwerking in ons land kracht bijzetten.
  [naar artikel]
 44. Groen en Ecolo pleiten voor federale klimaatverzekering (25/09/2021 - Het Nieuwsblad)
  Groen en Ecolo willen dat er een federale klimaatverzekering komt waar de gewesten van het land beroep op kunnen doen als ze zware schade lijden door de klimaatcrisis. Dat maken de twee regeringspartijen zaterdag bekend.
  [naar artikel]
 45. Groen wil taks van minstens 3.000 euro op privéjets: “Goede voorbeeld geven” (03/08/2022 - Het Laatste Nieuws)
  Wie een privéjet neemt, moet een taks van minstens 3.000 euro betalen om de gigantische CO2-uitstoot te compenseren. Of dat is toch het voorstel van Groen-covoorzitter Nadia Naji.
  [naar artikel]
 46. Groen en Ecolo willen bijeenkomst Kamercommissie Justitie na nieuwe onthullingen Bende van Nijvel (22/10/2017 - VRT NWS)
  Groen en Ecolo willen dat de Kamercommissie Justitie samenkomt na de nieuwe onthullingen in het dossier van de Bende van Nijvel. De oppositiepartijen willen een stand van zaken van het onderzoek opmaken, samen met minister van Justitie Koen Geens (CD&V).
  [naar artikel]
 47. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Nieuwsblad)
  Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
  [naar artikel]
 48. Vanaf mei hebben alle werknemers in privésector recht op fietsvergoeding (24/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Uiterlijk tegen 1 mei hebben alle werknemers in de privésector recht op een fietsvergoeding. Vakbonden en werkgeversorganisaties hebben daarover dinsdag een aanvullende cao afgesloten in de Nationale Arbeidsraad (NAR). De regering moet wel nog de toegezegde compensatiemaatregelen goedkeuren, zo niet zal de cao onwettig moeten worden verklaard, merkt werkgeversorganisatie VBO op.
  [naar artikel]
 49. Dan toch half miljard voor bouw sociale woningen naar privésector (28/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  De Vlaamse regering heeft beslist om dan toch een half miljard euro voor sociale woningbouw door te schuiven naar de privésector. Projectontwikkelaars krijgen zo steun als ze sociale woningen bouwen.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy