Minder vlees eten is beter voor ons lichaam en voor de planeet, maar hoe begin je daaraan? En mis je geen voedingsstoffen door vlees te schrappen? Op dag 12 van de ‘Start Gezond’-challenge tipt Sandra Bekkari hoe je er op een smakelijke manier mee omgaat. “Deze boontjes zijn de ideale apérosnack.” [naar artikel]
Veel mensen die een kilootje kwijt willen, letten extra op hun eten. Op vakantie gaan of genieten tijdens het weekend kan in die gevallen een bron van stress zijn. Want welke keuzes maak je in de rij voor dat grote buffet op je all-in vakantie? Bestel je die cocktail op restaurant of niet? En na de vakantie of het weekend: hoe pak je het dan weer aan als je hier en daar te veel hebt gegeten? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft 8 concrete tips en tricks om zorgeloos te genieten. [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
Hoewel koks met veel plezier achter het fornuis staan, schuiven ze maar al te graag ook zelf hun voeten ergens onder tafel. Waar tafelt een Vlaamse topchef het liefst? En waar halen ze op zondag hun pistolets of frietjes? Elke week geeft één van hen inkijk in het adresboekje vol persoonlijke en smakelijke toppers. Deze week: de suggesties van Sandra Bekkari. “Hier bestel je allemaal Italiaanse klassiekers in een modern jasje.” [naar artikel]
Met het oog op de zomer willen veel mensen toch nog enkele kilo’s verliezen. “Maar als je dat op een duurzame manier aanpakt met kleine, simpele aanpassingen hoef je jezelf dat doel volgend jaar niet meer op te leggen”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk. [naar artikel]
Elke dag een verrassend en lekker gerechtje op tafel toveren kan een uitdaging zijn. Soms kruipt de sleur ook langs de keuken naar binnen. Zin in iets onverwachts dat snel klaar is? Probeer dan eens een havermoutcrumble met blauwe bessen. Ga je liever de exotische toer op? Dan is een groene Thaise curry met courgetti misschien wel iets voor jou. Sandra Bekkari geeft tips voor verandering, vernieuwing én verrassing in de keuken. [naar artikel]
Op fietsvakantie, een zonovergoten daguitstap naar het strand of een tripje naar de natuurcamping: bij heerlijk onthaasten hoort ook lekker eten én koken. Maar het mag iets specialer zijn dan wat je thuis klaarmaakt. Daarom verklapt voedingsdeskundige en foodie Sandra Bekkari een paar van haar easy-peasy favorieten voor op reis. [naar artikel]
Niet alleen wat je eet, maar ook wanneer je eet is van belang. Je eetmomenten hebben namelijk een grote impact op hoe energiek je je voelt, blijkt uit recent onderzoek. Eten volgens je bioritme zou daarin dé sleutel tot succes zijn op vlak van gezondheid. Sandra Bekkari legt voor de Start Gezond Challenge uit hoe je dat best aanpakt: “Zo kan je voor jezelf de beste tijdstippen berekenen.” [naar artikel]
In haar kookboek ‘Framily Food’ deelt Sandra Bekkari (49) snelle recepten om samen te genieten met familie en vrienden. Meer dan ooit waakt ze ook zelf over een goede balans tussen werk en vrije tijd. “In de periode dat ik ‘Open Keuken’ presenteerde, zat deze verhouding niet goed”, getuigt Sandra in ‘Story’. Maar nu dochter Anna (17) stilaan haar vleugels uitslaat, heeft Sandra opnieuw meer tijd voor haar echtgenoot Peter (56). “Ik heb geen ambitie meer om een dagelijks kookprogramma te presenteren.” [naar artikel]
De vraag ‘wat eten we vandaag’ is ongetwijfeld de meest gestelde vraag in elk huishouden. Geen zin om daar volgende week weer je hoofd over te breken? Dan snelt gezonde ‘fast food’-schrijfster Sandra Bekkari ter hulp met een weekmenu van 5 recepten die niet alleen gezond maar ook nog eens goedkoop zijn. Budgetkoken was nog nooit zo leuk én makkelijk. [naar artikel]
HLN-chef Sandra Bekkari stelt speciaal voor de HLN-lezers een exclusief feestmenu samen ter inspiratie. “Ik hou wel van verrassingen in een menu”, vertelt Sandra. “Maar ook van simpele recepten.” Ontdek het viergangenmenu met kers(t)verse recepten, samen met aangepaste pairingtips van biersommelier Sofie Vanrafelghem en wijnsommelier Sepideh Sedaghatnia. Alvast smakelijk! [naar artikel]
Op fietsvakantie, een zonovergoten daguitstap naar het strand of een tripje naar de natuurcamping: bij heerlijk onthaasten hoort ook lekker eten én koken. Maar het mag iets specialer zijn dan wat je thuis klaarmaakt. Daarom verklapt voedingsdeskundige en foodie Sandra Bekkari een paar van haar easy-peasy favorieten voor op reis. [naar artikel]
“We noemden elkaar al ‘mijn man’ en ‘mijn vrouw’, maar straks wordt het echt officieel’, zegt Sandra Bekkari (46). Alleen in Dag Allemaal vertelt... [naar artikel]
Wie naar buiten kijkt, krijgt spontaan zin om onder een warm dekentje te kruipen én opwarmende comfortfood op tafel te zetten. Een beetje gember in de soep of chili in een curry: meer moet dat volgens Sandra Bekkari niet zijn. Ze deelt 5 recepten met 5 pittige kruiden die de stormblues meteen wegblazen: “eigenlijk is ras el hanout twintig smaakmakers in één.” [naar artikel]
Sinds het begin van dit academiejaar wonen in het Leuvense woonzorgcentrum Edouard Remy ook drie studenten. Eerstejaars kinesitherapie Siebe (18) is één van hen. “Mijn kamer ziet eruit als een gewoon kot, alleen het gezelschap aan tafel is wat ouder.” [naar artikel]
Bovenaan in de boekentoptien stonden vorige week Sandra Bekkari, Jeroen Meus en Pascale Naessens. Kook- en ook stripboeken domineren al jaren de markt. Maar er is verandering op til. De verkoopcijfers van kookboeken slinken. Sandra Bekkari stopt met haar succesreeks Nooit meer diëten en kiest volgend jaar voor een nieuwe invalshoek. [naar artikel]
Voedingsdeskundige en kookboekenauteur Sandra Bekkari blaast vijftig kaarsjes uit. Wat dat cijfer met haar doet? Hoewel ze zich mentaal nog dertig voelt, kijkt ze ernaar uit om een nieuwe levensfase in te gaan. En trekt ze zich nu vooral minder aan wat anderen denken. “Ik ben niet van plan om mijn lichaam te bedekken of orthopedische schoenen te dragen, omdat er plots een ander getal op mijn teller staat.” [naar artikel]
Heb jij een airfryer in huis? Dan is de kans groot dat je er vooral ‘gezondere’ frietjes of kroketjes in klaarmaakt. “Toch kan je er volledige maaltijden in bereiden”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. “Van ontbijt, tot tussendoortjes en een diner: alles kan.” Ze geeft tips om het meeste uit je heteluchtfriteuse te halen én deelt 3 exclusieve recepten om klaar te maken in de airfryer. “Zo krijg je een perfecte korst en een sappige garing.” [naar artikel]
“Het is raar, maar de honger naar mijn boeken is nooit zo groot geweest als vandaag.” Sandra Bekkari (46) zegt het een jaar nadat ‘Open Keuken’ van... [naar artikel]
We weten wat ze graag eet en kookt. Maar hoe beroemde voedingsdeskundige Sandra Bekkari woont, bleef een goed bewaard geheim. Voor het eerst leidt ze ons rond in haar thuis in Wingene. Minimalistisch, maar toch warm, met veel op maat gemaakte bijzonderheden. Zoals die ene blikvanger in haar domein, de keuken, waar ook een uniek fornuis pronkt. “Het was een hele uitdaging voor de keukenbouwer.” [naar artikel]
Wie geen inspiratie heeft voor het avondeten zit dankzij een simpele zoekterm online meteen op een hele reeks recepten om uit te kiezen. Maar hoe zit het met het kookboek, boet dat aan populariteit in door de opkomst van digitale, gratis recepten? Uitgever Johan Ghysels van Lannoo en onderzoeker consumentengedrag Viktor Proesmans leggen uit wat de impact van die digitale kookwereld is. “Chefs zoals Sandra Bekkari doen het publiek écht gezonder eten.” [naar artikel]
Staat er aankomend weekend een paasbrunch op de planning, maar heb je geen idee wat te serveren? “Het moeten niet altijd alleen maar koffiekoeken, een traditionele omelet of pistolets met kaas zijn”, vertelt HLN-chef Sandra Bekkari. Ze deelt 5 tips én 5 exclusieve recepten om er een gezondere brunch van te maken, waarmee je iedereen tevreden stelt aan tafel. “Niet alles moet volledig zelfgemaakt zijn.” [naar artikel]
Een nieuw schooljaar gaat voor jong en oud vaak gepaard met een nieuw lijstje vol goede voornemens. En om die vol te houden, is een gezonde ‘brooddoos’ belangrijk. Past brood in dat gezonde plaatje? En wat zijn alternatieven voor een boterham met kaas of een smoske onderweg? Voedingsdeskundige Sandra Bekkari geeft tips, helpt misverstanden de wereld uit en deelt 3 exclusieve recepten. “De overschotjes van je avondeten kunnen een mooie basis vormen.” [naar artikel]
Voedingsdeskundige en kookboekenauteur Sandra Bekkari blaast vijftig kaarsjes uit. Wat dat cijfer met haar doet? Hoewel ze zich mentaal nog dertig voelt, kijkt ze ernaar uit om een nieuwe levensfase in te gaan. En trekt ze zich nu vooral minder aan wat anderen denken. “Ik ben niet van plan om mijn lichaam te bedekken of orthopedische schoenen te dragen, omdat er plots een ander getal op mijn teller staat.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.