Amper één jaar na zijn debuut in de competitie van low & slow BBQ mag Tom Bertels uit Kruibeke zich al Belgisch kampioen noemen. Samen met zijn ploegmaat Dimitri Zetsche gaat hij onze nationale driekleur nu verdedigen op het wereldkampioenschap in de Verenigde Staten, het mekka van grill en barbecue. “We nemen het nu op tegen professionals bij wie we het voorbije jaar nog onze rubs en spices kochten.” [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees: de ideale combinatie voor een smakelijke en zonnige maaltijd. Maar welk vlees is geschikt om te grillen op de barbecue? En hoe bak je dat het best? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn geheime tips zodat je vlees vanaf nu altijd perfect gaar is. “Varkensvlees vermijd ik meestal, omdat dat nogal droog wordt op de grill.” [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Daarom schoolt hij ons vanaf volgende week bij in de kunst van het barbecueën. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Een lekkere barbecue op een zomeravond? Daar houden we allemaal wel van. Toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. Daarom vroegen wij naar jullie meest prangende barbecuevragen, en legden deze voor aan de bekendste slager van het land: Hendrik Dierendonck. Hoe maak je een T-bonesteak op de barbecue? Hoe zorg je ervoor dat je vlees niet verbrandt? En hoe bereid je kip op een bierblik? Topslager Hendrik Dierendonck weet raad. [naar artikel]
Wie zomer zegt, zegt barbecue. De beste manier om een zomeravond mee af te sluiten, maar toch is het niet altijd eenvoudig om je vlees perfect te bereiden. We stelden 10 van jullie lezersvragen aan topslager Hendrik Dierendonck en groentenexpert Paul Florizoone. Hoe maak je een côte à l’os klaar op de barbecue? Welke betaalbare stukken vlees zijn er? En hoe krijg ik mijn rooster in topconditie? [naar artikel]
Mooi weer, barbecue en vlees … het perfecte trio voor een smakelijke en gezellige avond. Maar hoe kies je nu een goed stukje vlees voor op de barbecue? En hoe hou je het lekker sappig? Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste tips zodat je stukjes vlees voortaan altijd perfect gegrild zijn op de barbecue. “Om vlees lekker te grillen, heb je warme en minder warme plekken nodig.” [naar artikel]
“Een goed stuk vlees komt pas écht tot zijn recht op de barbecue”, zegt Hendrik Dierendonck, de bekendste slager van het land. Hij deelt zijn trucjes en verklapt waar het écht om gaat. “Barbecueën kun je zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt en er bestaan duizenden theorieën over, maar het gaat altijd om hetzelfde: het vuur weten te controleren.” [naar artikel]
Wil je goed leren barbecueën? Ervaren BBQ-chef Marvin Mumu geeft je tips om je barbecue zo goed mogelijk te gebruiken. Vandaag legt hij uit hoe je... [naar artikel]
In Haaltert is het wereldrecord barbecueën verbroken. Kristof De Schepper heeft 81 uur aan een stuk vlees gebakken, zonder te slapen. Hij mag zich nu werelduurrecordhouder barbecue noemen, maar zijn grootste doel was om geld in te zamelen voor Kom op tegen Kanker. [naar artikel]
Remco Evenepoel heeft zich voor het eerst tot Belgisch kampioen tijdrijden gekroond. Voor de micro van Stijn Vlaeminck blikte hij terug en vooruit. “Ik ga er alles aan doen om ons land trots te maken op het WK. Dat is nu het volgende grote doel voor mij.” [naar artikel]
Professor Huisartsgeneeskunde Dirk Devroey (VUB) roept op om voorzichtig te zijn met rauw vlees op de barbecue. "Bij een barbecue staat het vlees vaak warm te worden wanneer het al gebakken is. Dan is de kans groot dat er zich bacteriën op ontwikkelen", waarschuwt de dokter. Hoe slecht is rauw vlees eigenlijk voor onze gezondheid? En hoe zorg je ervoor dat je barbecue niet in een voedselvergiftiging eindigt? [naar artikel]
Bij de start van zijn werkdag in het zwembad van Tremelo wachtte kersvers Belgisch kampioen Mathijs Wuyts een mooie verrassing. [naar artikel]
Bij een gezellige barbecue smaakt een lekker glaasje wijn. Maar welke wijn kies je dan? En kan je die samen met het vlees in de supermarkt scoren? Onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia proefde 6 rode en 6 witte wijnen die de supermarkten dezer dagen aanprijzen voor bij de barbecue. “Dit is absoluut een barbecuewijn om te serveren bij een goed stuk vlees met een vetrandje, maar kan evengoed tijdens de wintermaanden gedronken worden.” [naar artikel]
De Verenigde Staten kondigen nieuwe sancties aan tegen Wit-Russische functionarissen, bedrijven en entiteiten. Daarmee verhogen ze de druk op het autoritaire regime van Aleksandr Loekasjenko. De sancties zijn een gevolg van het “voortdurende offensief tegen de democratische aspiraties en rechten van het Wit-Russische volk”, maar ook van de “schendingen van internationale regels” en de “corruptie” van het regime, klinkt het. [naar artikel]
Wie aan barbecueën denkt, denkt aan worstjes, brochetten én natuurlijk: hamburgers. Maar hoe kies je het perfecte vlees voor tussen je broodje? En waar let je best op tijdens het bakken ervan? Vleeskenner en topbeenhouwer Luc De Laet geeft tips én deelt een exclusief recept. “Bak altijd met respect, saignant dus.” [naar artikel]
Van een sneetje hesp op de boterham tot een malse biefstuk: veel Vlamingen houden van hun dagelijkse portie vlees. Iets meer dan de helft zet het minstens vier keer per week op tafel. “En daarvoor werken we zo’n 60 uur per week”, zeggen drie trotse slagers. Ze vertellen hoe zij ervoor zorgen dat het stuk vlees op jouw bord van topkwaliteit is én betaalbaar blijft. Merken zij dat er minder vraag is naar vlees, of net niet? En hoe herken je een goed stuk vlees? “Als je een kwaliteitsvolle kipfilet bakt, zal je pan niet vol water staan.” [naar artikel]
Geen seizoen waarin traag gegaarde ribbetjes beter smaken dan de zomer. Wij stuurden Dimitri Zetzsche - Belgisch kampioen BBQ in de categorie ribbetjes - op pad om in zeven Limburgse restaurants spareribs te proeven. “Over ‘all you can eat-formules’ ben ik meestal sceptisch, maar hier begrijpen ze perfect wat een lekkere portie ribbetjes is.” [naar artikel]
Met een magnifieke salto heeft de achttienjarige Robbe Claessens uit Schoonaarde goud gepakt op het allereerste Belgisch kampioenschap struikduiken in Aalst. De kersverse kampioen koestert ambities: “Nu op naar het EK of, wie weet, het WK?” [naar artikel]
Barbecuecompetitieteam BBQ+ is de grote winnaar van de Winter Extreme South Tyrol BBQ Contest, de meest extreme barbecue-wedstrijd ter wereld. Mano Zaal ontwikkelde al in zijn kindertijd een ongeziene passie voor vlees. “De vleesindustrie is mijn passie en maakt dagelijks deel uit van mijn leven” [naar artikel]
13.700 toeschouwers, een Belgisch record voor een sportwedstrijd bij de vrouwen, zoveel fans zakken donderdag af naar een uitverkocht Sportpaleis om de Belgian Cats - de huidige Europese kampioen - in hun openingswedstrijd tegen de Verenigde Staten, de olympische en wereldkampioen, naar de Olympische Spelen te schreeuwen. [naar artikel]
Wie aan een goed stuk vlees denkt, die zegt entrecote. Of côte à l’os als er nog een been aanhangt. Barbecuekampioen Peter De Clercq maakt hem op twee manieren: easy does it met een ui in het vuur, of als een volledig feestmaal op z’n Japans. [naar artikel]
De Turnhoutse hobbykoks van Qlinaria hebben in Torhout het WK Barbecue gewonnen in de categorie 'Kip'. "We hebben een volledige kip gegaard op een bierblik. Supereenvoudig en erg smakelijk", vertelt wereldkampioen Jan Mertens in radio2 Middag in Antwerpen. [naar artikel]
In een poging om haar hondje te beschermen tegen de aanval van een stafford is Lieve Mertens zelf gebeten. “Een stuk vlees uit mijn handen.” Het incident gebeurde in de Kempenlaan in het centrum van Genk. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.