Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Belang van Limburg

Chef Pajtim Bajrami opent restaurant Otoro: “Ja, we dromen van een ster”’

30/09/2022 - 03:24
"Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.”"

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Chef Pajtim Bajrami na de topscore voor zijn Otoro: “Prijzen verhogen? Dat is het domste wat je kan doen” (09/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Met een score van 15,5 was het Hasseltste restaurant Otoro van chef Pajtim Bajrami (33) dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. “Ik ben hier gestart met 700 euro op mijn rekening.” [naar artikel]


2. GEPROEFD. Onze mond viel open in nieuwe zaak van Pajtim Bajrami: “Ik ben de enige chef in België die dit doet” (04/10/2022 - Het Belang van Limburg)

“Ik ben héél gelukkig”, lachte Pajtim Bajrami zaterdagavond na de eerste service in zijn pas geopend restaurant Otoro. We schoven mee aan en stelden vast dat de zaak van de 32-jarige chef zonder twijfel sterrenpotentie heeft. [naar artikel]


3. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


4. Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over: “Toen ik de papieren tekende, vloeiden er tranen” (23/05/2022 - Het Laatste Nieuws)

Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]


5. Topkok Pajtim Bajrami niet langer chef van De Stadt van Luijck (27/01/2021 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]


6. Michelin laat Limburg links liggen: geen nieuwe ster in onze provincie (13/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]


7. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Hier is nog nooit iemand opgestapt” (25/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


8. Truiense chef Pajtim over afwezigheid van vader: “Hij komt pas eten als ik een Michelinster heb” (23/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]


9. Deze oude bekende neemt De Vork van Luc Bellings over: “Een jongensdroom die uitkomt” (23/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

Pajtim Bajrami neemt restaurant De Vork van Luc Bellings over. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik had nooit gedacht dat ik die kon realiseren”, zegt de 31-jarige chef, die begin vorig jaar De Stadt van Luijck verliet om aan de slag te gaan in Château de Mirwart in Saint-Hubert. Bajrami nam ook deel aan de kookprogramma’s Snackmasters en Ja, Chef!, waar vooral zijn luide stem opviel. [naar artikel]


10. Pajtim Bajrami, de opvliegende kok uit ‘Ja, chef!’: “Tijdens de service verander ik. Vier uur lang is er maar één iets dat er echt toe doet” (24/11/2020 - Het Laatste Nieuws)

In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]


11. Pajtim Bajrami mikt steeds op perfectie in de keuken: “Op dit niveau moet je tegen een stootje kunnen” (24/11/2020 - Het Belang van Limburg)

In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]


12. Schreeuwende topkok Pajtim Bajrami wordt kasteelkok in de Ardennen (23/02/2021 - Het Belang van Limburg)

Pajtim Bajrami heeft zijn bistroplannen opgeborgen en trekt naar de Ardennen. Hij gaat aan de slag in Château de Mirwart, een tiende-eeuws kasteel waarin deze zomer een restaurant, hotel en wellness worden geopend. [naar artikel]


13. Truiense ‘tierende’ chef in ‘Snackmasters’: “Kan even geen chocolade zeevruchten meer zien” (30/08/2021 - Het Belang van Limburg)

Snackmasters is terug. In de aflevering van maandag probeert Truiens keukengeweld Pajtim Bajrami drie perfecte replica’s te maken van Guylian-zeevruchten. “Dit bezorgde me veel stress. Aan mij moet je ook niet vragen om een huis te metsen”, zegt Bajrami. [naar artikel]


14. Hoogste nieuwkomer komt opnieuw uit Limburg: zo scoren onze restaurants in Gault&Millau (27/11/2023 - Het Belang van Limburg)

De hoogste Vlaamse nieuwkomer in Gault&Millau is opnieuw een Limburger: Pajtim Bajrami kaapt de award weg met zijn restaurant Otoro in Hasselt. Het Zonhovense Innesto klimt verder naar de top, de Poorterij maakt het lekkerste groentegerecht en twee Hasseltse vegan restaurants veroveren voor het eerst een plekje in de lijst. [naar artikel]


15. GEPROEFD. De Stadt van Luijck in Sint-Truiden heeft sterrenpotentie (16/10/2020 - Het Belang van Limburg)

“Een Michelinster is mijn grote droom”, zegt Pajtim Bajrami. Hij mág dromen. De 30-jarige chef van De Stadt van Luijck brengt verrassende smaakcombinaties met een groot gevoel voor finesse en detail. [naar artikel]


16. Paolo Pollice is de nieuwe chef van De Stadt van Luijck (12/03/2021 - Het Belang van Limburg)

Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk. [naar artikel]


17. Deze Limburgse chef scheldt zijn personeel uit, en dat hoort er volgens hem bij (05/11/2020 - Het Belang van Limburg)

‘Wie heeft dat hier zo the fuck neergezet?’ En ‘Zelfs een blinde kan beter borden dresseren’. Wie in de keuken van de Truiense chef Pajtim Bajrami staat, moet tegen een stootje kunnen, zo blijkt uit het nieuwe VIER-programma Ja, Chef. “Niet de beste aanpak”, klinkt het bij professor Elfi Baillien, experte psychosociaal welzijn. [naar artikel]


18. Restaurant Otoro in Hasselt hoogste Vlaamse nieuwkomer in de Gault Millau van 2024 (27/11/2023 - VRT NWS)

Restaurant Otoro in Hasselt is de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de nieuwe Gault Millau gids. Otoro kreeg meteen 15,5 op 20. Innesto in Zonhoven is nog meer richting top gestegen en werd ook bekroond voor zijn interieur. [naar artikel]


19. Sander (26) opent gastronomisch restaurant in Opglabbeek: “Ik wil me onderscheiden van de rest” (24/01/2022 - Het Belang van Limburg)

Op 1 februari opent Sander Spreeuwers (26) Restaurant Modest aan de Weg naar Opoeteren. De Opglabbeekse chef stond vijf jaar lang in de keuken van driesterrenrestaurant Hertog Jan. “Ik wil een bepaald niveau halen, dit wordt geen doorsnee restaurant.” [naar artikel]


20. Reageert Michelin altijd op dezelfde manier als een chef vertrekt? (26/02/2024 - De Standaard)

Volgens de website van Michelin worden sterren toegekend aan het restaurant, niet aan de chef. Maar in de praktijk verliest een restaurant meestal zijn ster(ren) als de chef vertrekt of verandert. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de ster(ren) eigenlijk toch toebehoren aan de chef. [naar artikel]


21. “Aan dit tempo word ik geen vijftig, maar ik moet nu mijn kans grijpen” (19/11/2017 - Het Belang van Limburg)

Ontdekking van het jaar. Met die prestigieuze titel bekroonde de culinaire gids Gault&Millau 2018 begin deze week het Truiense restaurant De Stadt van Luijck, dat nauwelijks een jaar geleden de deuren opende. Chef-kok is Pajtim Bajrami (27), een Limburger met Kosovaarse roots die misschien weinig belletjes bij het grote publiek doet rinkelen, maar brandt van ambitie. [naar artikel]


22. Wij keken naar ‘Ja Chef!’: een grofgebekte generaal zonder sterren (25/11/2020 - Gazet van Antwerpen)

Het was weer even geleden dat we nog eens mee mochten roeren in de potten van enkele van de betere Vlaamse chef-koks. Maar Vier greep de coronaperiode aan om tijdens deze onaangename tijd voor restauranthouders vijf jonge beloftevolle chefs enkele cameraploegen in de nek te draaien. Vijf uiteenlopende karakters en gezichten, maar toch zal vooral de naam van de veruit minst sympathieke blijven hangen na de docureeks Ja Chef!: Pajtim Bajrami. [naar artikel]


23. Bullebak in de keuken, knuffelbeer voor kinderen: zo is topchef van Stadt Van Luijck thuis (30/11/2020 - Het Belang van Limburg)

Wie het programma “Ja, Chef!” heeft gezien, zag dat de chef Pajtim van het Truiense restaurant de Stadt Van Luijck ongemeen hard kan zijn voor zijn personeel. Maar tijdens de lockdown werd de strenge chef plots noodgedwongen een echte familieman. Dat was volgens Pajtim niet altijd even gemakkelijk omdat de kinderen zijn aanwezigheid in het huishouden niet gewend waren door zijn lange werkdagen. “In het begin liepen de kinderen weg als ik hen knuffelde, nu probeer ik elke zondag zo veel mogelijk tijd door te brengen met hen”, aldus de chef. [naar artikel]


24. Jonge chef-kok opent gastronomisch restaurant Stad 10: “Klassiek Frans met wereldse invloeden” (04/05/2022 - Het Belang van Limburg)

“Elke dag beter doen dan de vorige.” Dat is de ambitie van de jonge chef-kok Bert Brouwers (26), die in Hamont met Stad 10 zijn eigen restaurant opent. Zijn keuken beschrijft hij als klassiek Frans met wereldse invloeden. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!