De beste Belgische krantenkoppen, elke minuut geupdate.

De ‘vredesduif’ die Russisch leger aan flarden schiet: de dubbele rol van Turks president Erdogan in de oorlog in Oekraïne

Het Belang van Limburg

01/10/2022 - 14:56

Rondfladderende vredesduif. Sterke onderhandelaar die Azov-strijders loskrijgt. Trouwe handelspartner van Vladimir Poetin. En tegelijk schieten de Bayraktar-drones van zijn schoonzoon het Russische leger uit elkaar. Geen meer veelzijdige rol in de Russisch-Oekraïense oorlog dan die van Turks president Recep Tayyip Erdogan.


LEES VOLLEDIG ARTIKEL OP HET BELANG VAN LIMBURG

Gerelateerde krantenkoppen:

 1. Vredesduif die Russisch leger aan flarden schiet: de dubbele rol van Turks president Erdogan in de oorlog in Oekraïne (01/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Rondfladderende vredesduif. Sterke onderhandelaar die Azov-strijders loskrijgt. Trouwe handelspartner van Vladimir Poetin. En tegelijk schieten de Bayraktar-drones van zijn schoonzoon het Russische leger uit elkaar. Geen meer veelzijdige rol in de Russisch-Oekraïense oorlog dan die van Turks president Recep Tayyip Erdogan.
  [naar artikel]
 2. De ‘koorddanser’ tussen Oekraïne en Rusland: hoe Turks president Erdogan zijn eigen koers vaart (25/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  De toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO moet de koelkast in. Best tot na de Turkse verkiezingen in mei, vindt men in Helsinki. Gas kopen in Rusland, wapens leveren aan Oekraïne, en toch met de beide landen op goede voet staan, je moet het maar kunnen. President Erdogan speelt een vreemde rol in de oorlog in Oekraïne. En bij al wat hij doet en zegt, primeert zijn persoonlijke agenda.
  [naar artikel]
 3. De ‘koorddanser’ tussen Oekraïne en Rusland: hoe Turks president Erdogan zijn eigen koers vaart (25/01/2023 - Gazet van Antwerpen)
  De toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO moet de koelkast in. Best tot na de Turkse verkiezingen in mei, vindt men in Helsinki. Gas kopen in Rusland, wapens leveren aan Oekraïne. En toch met de beide landen op goede voet staan, je moet het maar kunnen. President Erdogan speelt een vreemde rol in de oorlog in Oekraïne. En bij al wat hij doet en zegt, primeert zijn persoonlijke agenda.
  [naar artikel]
 4. In Voehledar vond grootste tankgevecht tot nu toe plaats: zo leidde Oekraïense hinderlaag tot gigantisch Russisch ‘tankkerkhof’ (02/03/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een drie weken durend gevecht in de stad Voehledar in het zuiden van Oekraïne mondde volgens Oekraïense functionarissen uit in een epische strijd én het grootste tankgevecht van de oorlog tot nu toe. Het Oekraïense leger zette een hinderlaag op die leidde tot een catastrofaal Russisch ‘tankkerkhof’. Voor de Russen draaide de slag uit op een pijnlijke nederlaag met desastreuze verliezen.
  [naar artikel]
 5. Hoe sterk is het Russisch leger? En welke rol spelen de gevreesde ‘Spetsnaz’? De urgentste vragen over het conflict beantwoord (23/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Is de oorlog in Oekraïne nu echt begonnen? Rusland erkende twee separatistische gebieden in Oost-Oekraïne en stuurde er meteen troepen heen. Wil het nog verder naar het westen, dan moet het voorbij het Oekraïense leger. Maar hoe sterk is dat? Wat kan het inbrengen tegen de Russen? En wat doen de Spetsnaz in het gebied?
  [naar artikel]
 6. Live - Biden noemt Poetin ‘een paria’ die de oorlog in Oekraïne ‘duidelijk verliest’ • ‘Prigozjin wilde leiding over Russisch leger’ (28/06/2023 - De Morgen)

  [naar artikel]
 7. Eerst Poetin ontmoet, nu is Zelenski aan de beurt: hoe Erdogan zijn unieke positie ten volle wil benutten (18/08/2022 - Het Belang van Limburg)
  Nauwelijks twee weken geleden schudde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Rusland Vladimir Poetin de hand; nu schuift hij in Oekraïne aan bij Volodimir Zelenski. Om “stappen te zetten” naar een diplomatieke oplossing van de oorlog, luidt het. Speelt Erdogan dubbel spel of ontpopt hij zich tot vredesduif?
  [naar artikel]
 8. LIVE. Zelensky en Erdogan bellen over heropenen graancorridor - Poetin: “Polen wil stuk van Oekraïne voor zichzelf afscheuren” (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan gesproken over een herlancering van de internationale graandeal. De VS bevestigen ondertussen dat het Wagner-leger niet meer meevecht in Oekraïne. De Russische president Vladimir Poetin heeft furieus gereageerd op de beslissing van Polen om troepen te sturen naar de grens met Wit-Rusland.Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 9. Live - Oekraïne. ‘Russisch leger valt Charkov aan met parachutisten, meer dan 20 doden’ (02/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne (en de impact op België) hieronder in de liveblog. Download hier de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 10. Russisch leger maakt doel ‘tweede fase’ oorlog bekend: volledige controle over Donbas en zuiden van Oekraïne, maar ook ‘toegang tot Transnistrië’ (22/04/2022 - De Morgen)

  [naar artikel]
 11. Poetin beveelt Russisch leger om 'vrede te handhaven' in Oost-Oekraïne (22/02/2022 - Knack)
  Russisch president Vladimir Poetin heeft beslist om de onafhankelijkheid van de separatistische Oekraïense regio's Donetsk en Loehansk te erkennen. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. Het Russisch leger kreeg het bevel 'de vrede te handhaven' in de regio's. Zowel de EU als de VS hebben sancties aangekondigd. Oekraïne vraagt een spoedbijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad.
  [naar artikel]
 12. Oorlog in Oekraïne: Russisch leger 'wil volledige controle over Donbas en zuiden van Oekraïne' (22/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 13. Live - Russisch leger zegt dat het vijf ‘saboteurs’ uit Oekraïne heeft gedood (21/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen op. De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict volgt u in deze liveblog. • Voormalig Sovjet-republiek Oekraïne zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Poetin vermijden: hij stuurde meer dan 190.000 militairen naar de grensregio. • In twee pro-Russische separatistische regio’s in het land - Donetsk en Loehansk - laait het geweld op. Download de app van De Morgen en krijg als eerste een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 14. Oorlog in Oekraïne: Ommezwaai? Russisch leger 'gaat zich concentreren op Oost-Oekraïne' (25/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 15. Deze 15-jarige dronepiloot is de held van Kiev en vernietigd Russisch konvooi (09/06/2022 - Het Belang van Limburg)
  Een 15-jarige jongen heeft er in de begindagen van de oorlog in Oekraïne voor gezorgd dat een enorm Russisch konvooi dat op weg was naar Kiev vernietigd kon worden. Andrii Pokrasa gebruikte zijn drone om het Oekraïense leger de locatie van het konvooi door te geven, waarna de Oekraïnse artillerie gehakt kon maken van de zwaarbewapende stoet. Hij wordt nu in zijn vaderland geëerd als een echte ’held van Oekraïne’.
  [naar artikel]
 16. Live - Russisch leger verspreidt nieuwe beelden van drills aan grens met Oekraïne (27/01/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
  [naar artikel]
 17. Stemmen uit Oekraïne (9): 'Het Russische deel van mijn familie gelooft niet dat het Russisch leger op ons schiet' (11/03/2022 - Knack)
  Terwijl de oorlog onverminderd verder woedt, legt Knack zijn oor te luister bij Oekraïners. Hoe kijken zij naar het conflict met Rusland? Vandaag: Aleksandra en haar zoontje Maksim, wachtend op haar broer.
  [naar artikel]
 18. Stemmen uit Oekraïne (9): 'Het Russische deel van mijn familie gelooft niet dat het Russisch leger op ons schiet' (11/03/2022 - Knack)
  Terwijl de oorlog onverminderd verder woedt, legt Knack zijn oor te luister bij Oekraïners. Hoe kijken zij naar het conflict met Rusland? Vandaag: Aleksandra en haar zoontje Maksim, wachtend op haar broer.
  [naar artikel]
 19. LIVE OEKRAÏNE. VS leggen sancties op aan vier Russische oligarchen, Russisch ministerie verbiedt werkgebruik iPhones wegens Amerikaanse spionage (12/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Volgens de Amerikaanse krant ‘The Washington Post’ is de training van de eerste groep Oekraïense F-16 piloten pas volgende zomer afgerond. Zelensky ontslaat alle hoofden van de regionale militaire rekruteringscentra in Oekraïne. De Oekraïense president nam de beslissing uit bezorgdheid voor corruptie. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 20. Live - ‘Burgemeester Melitopol ontvoerd door Russisch leger’ - België bevriest 10 miljard euro aan Russisch geld (12/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 21. Russisch en Oekraïens leger zitten met cruciaal dilemma: militair expert Roger Housen legt uit (12/05/2022 - Het Belang van Limburg)
  Na twee maanden oorlog in Oekraïne dreigt de situatie een langgerekte uitputtingsslag te worden. Enerzijds heeft het Oekraïense leger de Russen wat kunnen terugdringen rond Charkov, maar elders boekt het Russische leger terreinwinst. Beide legers zitten nu elk ook met een dilemma dat cruciaal kan zijn voor het vervolg van de oorlog. Defensiespecialisten Roger Housen en Sven Biscop lichten toe.
  [naar artikel]
 22. Turkse president Erdogan ontmoet voor het eerst Oekraïense president Zelenski in Lviv: over graandeal en Zaporizja (18/08/2022 - VRT NWS)
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is vanmorgen naar Polen gevlogen om van daar verder te reizen naar Lviv in het westen van Oekraïne. Vandaag ontmoet hij er de VN-chef Antonio Guterres en Oekraïens president Volodimir Zelenski. Op de agenda van de topontmoeting staan het graanakkoord, de toestand bij de kerncentrale van Zaporizja en een politieke oplossing voor de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 23. LIVE OEKRAÏNE. Russen rukken op in Oost-Oekraïne, Kiev: “Ze bestormen en beschieten onze soldaten” (21/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een drone heeft een fragmentatiegranaat laten vallen op een Russisch dorp in de grensregio Belgorod. Rusland heeft afwijzend gereageerd op de geplande levering van F-16's aan Oekraïne. En het Oekraïense leger heeft de voorbije week nabij de oostelijke stad Bachmoet zo’n drie vierkante kilometer terrein heroverd. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 24. LIVE OEKRAÏNE. Nederlandse F-16's mogelijk pas eind 2024 beschikbaar voor Kiev - Russen rukken op in Oost-Oekraïne (21/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een drone heeft een fragmentatiegranaat laten vallen op een Russisch dorp in de grensregio Belgorod. Rusland heeft afwijzend gereageerd op de geplande levering van F-16's aan Oekraïne. En het Oekraïense leger heeft de voorbije week nabij de oostelijke stad Bachmoet zo’n drie vierkante kilometer terrein heroverd. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 25. ‘Willen de Russen ook het westen van Oekraïne inpalmen, dan beginnen ze aan een oorlog zonder einde’: politicoloog Hendrik Vos (14/02/2022 - De Morgen)
  Laat Russisch president Vladimir Poetin zijn troepen Oekraïne binnenvallen, wat hij volgens Amerikaans president Joe Biden elk moment kan doen, dan belooft Biden een ‘snelle en hevige’ reactie. Toch sluiten de Amerikanen een diplomatieke ontmijning niet uit. Komt het tot een oorlog? ‘Daar heeft Biden noch Poetin baat bij. Maar dat dit geschil groots en dreigend wordt voorgesteld, komt hen allebei goed uit’, oordeelt professor politicologie Hendrik Vos (UGent).
  [naar artikel]
 26. Topman Belgisch leger ziet ondanks alles één lichtpuntje: “Door stand te houden, koopt Oekraïne tijd voor ons” (17/04/2022 - Het Belang van Limburg)
  Hoe zwaar zijn de verliezen aan Russische en Oekraïense kant? Hoe kon het Russisch leger zo in de fout gaan? Wie heeft er dan de beste kaarten in de slag om de Donbas? Wat met de Navo? En hoe ziet hij de oorlog eindigen? Vicechef Defensie Marc Thys geeft zijn visie op de oorlog in Oekraïne.
  [naar artikel]
 27. Live - ‘Ons 1938-moment’: Litouwse premier waarschuwt voor gevolgen als Russisch leger in Wit-Rusland blijft (08/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
  [naar artikel]
 28. DEBAT. Maakt het conflict in Oekraïne je verdrietig? (28/02/2022 - Het Belang van Limburg)
  Vandaag gaat Oekraïne de vijfde dag in sinds Russisch president Vladimir Poetin het land de facto de oorlog verklaarde. Ondertussen sloegen al zo’n 400.000 Oekraïners op de vlucht voor het geweld in hun thuisland. Europa toont zijn solidariteit, Rusland dendert ongestoord voort. Welke emoties roept het conflict in Oekraïne bij je op? Maakt de oorlog je verdrietig? Laat je mening horen.
  [naar artikel]
 29. Turkse president Erdogan kondigt begin oorlog met Koerden aan via Twitter (09/10/2019 - Gazet van Antwerpen)
  De inval van het Turkse leger in net noordoosten van Syrië is officieel begonnen. Dat bevestigt Turks president Erdogan. “We willen vrede brengen in de regio door de lokale gemeenschappen te bevrijden van terroristen.”
  [naar artikel]
 30. Live - ‘Russisch leger verloor tot 40 procent eenheden’, Zelensky: ‘Russen nu realistischer aan de onderhandelingstafel’ (16/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 31. LIVE. "Oekraïense droneaanval veroorzaakt explosie in munitiedepot op de krim”, auto- en treinverkeer tijdelijk stilgelegd (22/07/2023 - Het Laatste Nieuws)
  De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft vrijdag met zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan gesproken over een herlancering van de internationale graandeal. De VS bevestigen ondertussen dat het Wagner-leger niet meer meevecht in Oekraïne. De Russische president Vladimir Poetin heeft furieus gereageerd op de beslissing van Polen om troepen te sturen naar de grens met Wit-Rusland.Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 32. Onze journalisten zijn op weg naar Oekraïne, net als Belgische twintiger die leger van zijn moederland wil vervoegen: “Verdedigen tegen de ‘crazy’ Russen” (25/02/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Journalist Greg Van Roosbroeck en fotograaf Jeroen Hanselaer hebben donderdag het vliegtuig genomen naar de Poolse hoofdstad Warschau om van daar met de auto naar Oekraïne te rijden. Ze brengen dagelijks verslag uit van de Russisch-Oekraïense oorlog.
  [naar artikel]
 33. Amerikaanse spionagebazen: ‘Poetin kan zich niet veroorloven deze oorlog te verliezen’ (09/03/2022 - De Morgen)
  De Amerikaanse spionagediensten verwachten dat de Oekraïne-oorlog de komende weken ‘smerig’ wordt. De Russische president Vladimir Poetin is volgens hen ‘boos’ en getergd en hij zal de oorlog waarschijnlijk flink opvoeren. Ook rukt volgens de VS een nieuw Russisch konvooi snel op naar de hoofdstad Kiev.
  [naar artikel]
 34. ‘Belgische’ houwitser gespot tijdens oorlog in Oekraïne (19/01/2023 - Het Belang van Limburg)
  Ook Belgische houwitsers rijden rond in Oekraïne. Dat blijkt uit foto’s op sociale media van het Oekraïense leger. Ondertussen heeft Duitsland het licht op groen gezet voor alle EU-landen om modernere tanks te leveren aan Oekraïne.
  [naar artikel]
 35. Liveblog Oekraïne-oorlog: 'Russisch leger valt vluchtende burgers aan'; Oekraïne claimt dood belangrijke Russische generaal (08/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 36. Poetin en Erdogan buigen zich morgen over Oekraïens graanexport (18/07/2022 - Het Laatste Nieuws)
  De Russische president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Recep Tayyip Erdogan bespreken dinsdag de mechanismen over het Oekraïense graanexport. Die zullen toelaten om Oekraïens graan dat vastzit in het land als gevolg van de oorlog te exporteren.
  [naar artikel]
 37. De druk werd te groot: daarom stapt Wit-Rusland in de oorlog in Oekraïne (10/10/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Hij heeft er alles aan gedaan om uit de oorlog in Oekraïne te blijven. Maar de druk op de Wit-Russische president Loekasjenko werd te groot. Maandagmiddag terwijl het raketten regende op Oekraïense steden, kondigde hij aan dat er een gezamenlijk militair commando met Rusland is geïnstalleerd. Poetin heeft elke bondgenoot nodig om in Oekraïne niet ten onder te gaan. Zelfs al stelt het Wit-Russisch leger niet veel voor. Voor Loekansjenko is het een kwestie van overleven, maar ook een gevaarlijke gok.
  [naar artikel]
 38. Oorlog in Oekraïne ook voelbaar in ‘Little Odessa’ in New York: “Wij noemen onszelf nu liever internationaal dan Russisch” (20/03/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Op geen enkele plek buiten Oekraïne en Rusland ligt de oorlog zo gevoelig als in Brighton Beach, een buitenwijk van New York. In de jaren negentig kwam het zuidelijkste puntje van Brooklyn in opspraak door de Russische maffia, die ook banden onderhield met Antwerpen. Anno 2022 is de oorlog in Oekraïne het enige gespreksonderwerp in ‘Little Odessa’. “Iedereen met een hart keurt Poetins invasie af.”
  [naar artikel]
 39. LIVE OEKRAÏNE. “Drone dropt granaat boven Russisch dorp” - Moskou waarschuwt voor “verdere escalatie” na levering F-16's (21/08/2023 - Het Laatste Nieuws)
  Een drone heeft een fragmentatiegranaat laten vallen op een Russisch dorp in de grensregio Belgorod. Rusland heeft afwijzend gereageerd op de geplande levering van F-16's aan Oekraïne. En het Oekraïense leger heeft de voorbije week nabij de oostelijke stad Bachmoet zo’n drie vierkante kilometer terrein heroverd. Volg al het nieuws over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog.
  [naar artikel]
 40. Poetin beveelt Russisch leger om 'vrede te verzekeren' in Oost-Oekraïne (21/02/2022 - Knack)
  Russisch president Vladimir Poetin heeft beslist om de onafhankelijkheid van de separatistische Oekraïense regio's Donetsk en Loehansk te erkennen. Dat heeft het Kremlin bekendgemaakt. Het Russisch leger kreeg het bevel 'de vrede te verzekeren' in de regio's. Zowel de EU als de VS hebben sancties aangekondigd.
  [naar artikel]
 41. Live - Turkse president Erdogan naar Kiev om brug te slaan tussen Rusland en Oekraïne (02/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
  [naar artikel]
 42. Live - Turkse president Erdogan naar Kiev om brug te slaan tussen Rusland en Oekraïne (02/02/2022 - De Morgen)
  De spanningen rond Oekraïne lopen dag na dag op. De voormalige Sovjet-republiek zoekt toenadering tot het Westen, en zou graag toetreden tot de NAVO. Dat wil Russisch president Vladimir Poetin koste wat kost vermijden, en hij stuurde 100.000 militairen naar de grensregio. Zal er oorlog uitbreken? De belangrijkste ontwikkelingen in het conflict leest u in dit liveblog.
  [naar artikel]
 43. Bewogen NAVO-top voor Zelensky: Angelsaksen hekelen Oekraïense ‘ondankbaarheid’ (13/07/2023 - Express)
  De NAVO-top in Vilnius was er een met veel animositeit. Aan de vooravond van de top verraste Turks president Erdogan, door aan te geven zich niet langer te kanten tegen de toetreding van Zweden tot de alliantie. De schijnwerpers waren echter vooral gericht op Oekraïne, dat met grote verwachting aan de top deelnam. Dat was […]
  [naar artikel]
 44. Vijftig ongemakkelijke seconden wachten voor de camera’s: Erdogan speelt met geduld van Poetin (20/07/2022 - Het Belang van Limburg)
  Russisch president Vladimir Poetin ontmoette dinsdag zijn Iraanse en Turkse tegenhangers om de oorlog in Syrië en Oekraïne te bespreken. Maar in afwachting van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, moest Poetin toch langer wachten dan hij kon verdragen. Met duidelijke ergernis beende de president door de ruimte, een ongemakkelijk moment dat door verslaggevers op beeld werd vastgelegd. Pas na 50 seconden kwam Erdogan de kamer ingewandeld om Poetin de hand te schudden.
  [naar artikel]
 45. Vijftig ongemakkelijke seconden wachten voor de camera’s: Erdogan speelt met geduld van Poetin (20/07/2022 - Gazet van Antwerpen)
  Russisch president Vladimir Poetin ontmoette dinsdag zijn Iraanse en Turkse tegenhangers om de oorlog in Syrië en Oekraïne te bespreken. Maar in afwachting van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, moest Poetin toch langer wachten dan hij kon verdragen. Met duidelijke ergernis beende de president door de ruimte, een ongemakkelijk moment dat door verslaggevers op beeld werd vastgelegd. Pas na 50 seconden kwam Erdogan de kamer ingewandeld om Poetin de hand te schudden.
  [naar artikel]
 46. Live - Poetin weigert oorlog te beëindigen, Oekraïne: ‘Rusland schiet op konvooi evacués’ (12/03/2022 - De Morgen)
  Lees de belangrijkste ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne hieronder in de liveblog. Download de app van De Morgen en krijg meteen een bericht bij belangrijk nieuws.
  [naar artikel]
 47. Oorlog in Oekraïne katapulteert Russisch leger terug naar jaren 50 en 60 (06/03/2023 - Express)
  Een modern Russisch leger, met gloednieuwe T-14 Armata-tanks en Soechoj Su-57-gevechtsvliegtuigen van de nieuwste generatie, lijkt de komende tijd alvast uitgesloten. In Oekraïne rijden de elitetroepen nu steeds meer rond met tanks en pantserwagens van zestig jaar geleden. In het nieuws: Geen splinternieuwe T-14 voor de 1st Guards Tank Army, wel hoogbejaarde opgelapte exemplaren. Ook […]
  [naar artikel]
 48. Liveblog Oekraïne-oorlog: 'Russisch leger valt vluchtende burgers aan' (08/03/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]
 49. Oorlog in Oekraïne: 'Russisch leger stuit op sterk verzet in de Donbas' (24/04/2022 - Knack)
  Volg hier al onze updates over de Russische invasie in Oekraïne.
  [naar artikel]

Voor meer informatie of contact e-mail naar [email protected]. Disclaimer. Privacy policy