Met een score van 15,5 was het Hasseltste restaurant Otoro van chef Pajtim Bajrami (33) dit jaar de hoogste Vlaamse nieuwkomer in de gids van Gault&Millau. “Ik ben hier gestart met 700 euro op mijn rekening.” [naar artikel]
Restaurant Otoro, de droom van de bekende topchef Pajtim Bajrami, opent zaterdag de deuren. Gasten zullen de voormalige chef van De Stadt van Luijck, die bekendstaat om zijn temperament, aan het werk kunnen zien in een open keuken. “Al blijf ik mezelf: liever streng en nauwkeurig dan gezellig en laks.” [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
In de nieuwe docureeks ‘Ja, chef!’ van VIER dook een opmerkelijke kok op: Pajtim Bajrami (30) van De Stadt Van Luijck uit Sint-Truiden, volgens Gault&Millau een topper in wording. Zijn keuken is geraffineerd, sjiek en cool, maar in de keuken zelf vliegt al die elegantie de vuilbak in en strooit Bajrami met ‘fuck’ en ‘shit’ alsof het peper en zout is. [naar artikel]
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak ‘De Vork’ voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami ‘Otore’ op dezelfde locatie. “Een droom die uitkomt”, reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks ‘Ja Chef!’. [naar artikel]
In 2018 maakte hij als ‘ontdekking van het jaar’ met een score van 15,5/20 een sterk debuut in de gids van Gault&Millau. Chef-kok Pajtim Bajrami (30), die vanaf vanavond in zijn potten laat kijken in Ja,Chef!, mag het bordje aan de voordeur van De Stadt van Luijck vernieuwen nu hij met 16/20 tot de absolute top van België hoort. [naar artikel]
Pajtim Bajrami (30) is niet langer de chef van restaurant De Stadt van Luijck in Sint-Truiden. Officieel heet het dat er tussen hem en eigenaar Michel Neven onenigheid was over de te volgen koers. [naar artikel]
In het nieuwe Vier-programma Ja, Chef maken we dinsdagavond kennis met Pajtim Bajrami van restaurant ‘De Stadt van Luijck’. Het restaurant bestaat al zes jaar, maar de papa van Pajtim kwam er nog nooit eten. “Het doet me soms wel pijn als de familie van collega’s komt eten”, zegt hij eerlijk. “Maar mijn vader heeft gezegd dat hij pas zou komen als ik een Michelinster heb.” [naar artikel]
Pajtim Bajrami neemt restaurant De Vork van Luc Bellings over. “Dit is een jongensdroom die uitkomt. Ik had nooit gedacht dat ik die kon realiseren”, zegt de 31-jarige chef, die begin vorig jaar De Stadt van Luijck verliet om aan de slag te gaan in Château de Mirwart in Saint-Hubert. Bajrami nam ook deel aan de kookprogramma’s Snackmasters en Ja, Chef!, waar vooral zijn luide stem opviel. [naar artikel]
“Een Michelinster is mijn grote droom”, zegt Pajtim Bajrami. Hij mág dromen. De 30-jarige chef van De Stadt van Luijck brengt verrassende smaakcombinaties met een groot gevoel voor finesse en detail. [naar artikel]
Snackmasters is terug. In de aflevering van maandag probeert Truiens keukengeweld Pajtim Bajrami drie perfecte replica’s te maken van Guylian-zeevruchten. “Dit bezorgde me veel stress. Aan mij moet je ook niet vragen om een huis te metsen”, zegt Bajrami. [naar artikel]
Pajtim Bajrami heeft zijn bistroplannen opgeborgen en trekt naar de Ardennen. Hij gaat aan de slag in Château de Mirwart, een tiende-eeuws kasteel waarin deze zomer een restaurant, hotel en wellness worden geopend. [naar artikel]
Geen derde ster voor chef-kok Ralf Berendsen van het gelijknamige restaurant van tophotel La Butte Aux Bois in Lanaken en geen eerste ster voor Pajtim Bajrami van Otoro in Hasselt. Dat is het verdict van Michelin in de nieuwe restaurantgids. Van de 17 nieuwe sterren die Michelin uitreikt in België en Luxemburg gaat geen enkele naar Limburg. En ook al gaan er dan geen sterren verloren, toch is dat een grote teleurstelling. [naar artikel]
‘Wie heeft dat hier zo the fuck neergezet?’ En ‘Zelfs een blinde kan beter borden dresseren’. Wie in de keuken van de Truiense chef Pajtim Bajrami staat, moet tegen een stootje kunnen, zo blijkt uit het nieuwe VIER-programma Ja, Chef. “Niet de beste aanpak”, klinkt het bij professor Elfi Baillien, experte psychosociaal welzijn. [naar artikel]
Paolo Pollice (31) wordt de opvolger van Pajtim Bajrami, die op 26 januari de deuren van het Truiense restaurant De Stadt van Luijck achter zich dichttrok. Pollice werkte de voorbije drie jaar in La Botte in Genk. [naar artikel]
Het was weer even geleden dat we nog eens mee mochten roeren in de potten van enkele van de betere Vlaamse chef-koks. Maar Vier greep de coronaperiode aan om tijdens deze onaangename tijd voor restauranthouders vijf jonge beloftevolle chefs enkele cameraploegen in de nek te draaien. Vijf uiteenlopende karakters en gezichten, maar toch zal vooral de naam van de veruit minst sympathieke blijven hangen na de docureeks Ja Chef!: Pajtim Bajrami. [naar artikel]
Begin dit jaar trok Pajtim Bajrami de deur van De Stadt van Luijck achter zich dicht. Enkele maanden later werd Paolo Pollice zijn opvolger. In een indrukwekkend decor brengt de Genkenaar met Calabrese roots een Belgo-Italiaanse keuken. [naar artikel]
België- Zweden op 16 oktober, de avond waarop voetbal er niet meer toe doet. Een schets vanuit het Koning Boudewijnstadion van onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Voetbal is wel degelijk bijzaak. Jammer genoeg hebben we dit soort trieste taferelen nodig om het écht te beseffen.” [naar artikel]
Zeven jaar lang stond chef Lars Vandenreijt achter de grill van Vleesgegroet in hartje Sint-Truiden. Tot een zware brand vorig jaar een einde maakte aan dat hoofdstuk. Op een nieuwe locatie net buiten het centrum steekt hij opnieuw het vuur aan. Wij gingen proeven en namen alvast de woorden “botermals” en “sappig” in de mond. [naar artikel]
Ontdekking van het jaar. Met die prestigieuze titel bekroonde de culinaire gids Gault&Millau 2018 begin deze week het Truiense restaurant De Stadt van Luijck, dat nauwelijks een jaar geleden de deuren opende. Chef-kok is Pajtim Bajrami (27), een Limburger met Kosovaarse roots die misschien weinig belletjes bij het grote publiek doet rinkelen, maar brandt van ambitie. [naar artikel]
Ja, chef! De titel van de nieuwe docureeks op Vier lijkt de sfeer in de keuken van een toprestaurant goed samen te vatten. Veel druk, veel zweet, veel stress. En, wanneer het even fout gaat, gevloek en getier. Daar moet je tegen kunnen, zegt de jonge Kosovaarse kok Pajtim Bajrami. “Als ik mij volledig smijt, verwacht ik van mijn team hetzelfde.” Maar dat kan je ook op een rustige manier overbrengen, vinden experts. [naar artikel]
Cruciale week voor onze Belgische ploegen in Europa. AA Gent, Anderlecht en Antwerp moeten zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa of Conference League. “Onze coëfficiënt staat onder druk, meer dan ooit moet België punten sprokkelen”, weet onze chef voetbal. “Vijf vertegenwoordigers in Europa is de boodschap.” [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.